Hej! Två veckor sedan sist men dem här två veckorna har faktiskt inte varit jätte händelserika då min värdfamilj var i Mexico i 5 dagar dock så jobbade alla mina vänner så hände inte så mycket.

Dock har det hänt en stor grej sen jag sneast uppdatera... Jag var i fredags på Beyonce konseten! Det var en helt fantasktisk upplevelse och hon är inte bara en bra sångerska utan även duktig på att dansa och uppträda vilket bidrog till en sjukt bra konsert! Med detta klart kan jag bocka av ännnu en sak på min att göra lista!

I lördags var jag på en Yakomo träff (Yakoamos är en pappa dotter grupp/stam som min värdpapap och värdbarn är med i, dem gör lite olika grejer så som campar, åker skridskor och liknannde i gruppen får man också ett indian namn som man sen kallarvarandra för) det var första gången för min yngsta att vara med och min äldsta Malin är för gammal. Denna gången var det camping som stod på schemat och Mike min värdpappa kunde inte vara där förrän 22.00 vilket betyder att jag fick hoppa in. Tyvärr ösregnade konstant hela kvällen vilket i och för sig inte barnen brydde sig om.. Men jag personligen upksattar inte regnet.. 

Övrigt:

Jag har nu varit här i två månader och tiden bara springer iväg! Jag har nu också insett att det är 100 ggr svårare att ta hand om barn är vad jag någonsin kunde tänka mig. Att varje morgon bråka om att ha jacka på sig eller inte trotts det är 7° ute, plocka undan efter sig eller äta upp all mat på tallriken är verkligen energi krävande. Barn kan vara helt underbara och få en att må så bra men dem kan också förstöra ens dag genom att säga något elakt, mina värdbarn är under bara 90% av tiden och jag skulle inte under några omständigheter vilja byta ut dem men barn är barn.

Därför skulle jag i detta inlägget vilja säga FÖRLÅT mamam och pappa för att jag inte har lyssnat,lydigt eller ätit upp mina grönsaker! Förlåt för alla dem gånger jag har sagt något som sårat er. Jag älskar mina föräldrar och är extremt tacksam för att dem stått ut med mig i 19år och alltid har funnits därför mig och hjälpt mig när jag behöver dem. Jag kan inte önska mig bättre föräldrar och även om jag saknar min familj här så vet jag att dem kommer finnas där för mig när jag kommer hem.

Jag är glad att jag besluta mig för att åka hit ett år eftersom det verkligen ger en perspektiv och insikt som jag kommer bära med mig resten av mitt liv.

Här kommer lite bilder på mina älskade föräldrar och mina (ja jag erkänner) saknade syskon, samt lite bilder från veckan.

Frukost på Diner här i Darien.

Lagom med halloween pynt på Suger Bowl i Darinen.

Från Sofias Yakomos träff.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej!

Jag har kommit fram till att jag kanske inte är den bästa på att uppdatera men jag kan försäkra er om att jag gör mitt bästa!

Mina vardagar rullar på som vanligt med lek, aktiviter och annat skoj och helgerna med lite äventyr.

Förra helgen var det Sushi och skräckfilm vi åkte till Stamfor (ca 10 min från där jag bor) och åt sushi (jag har ännu en gång kommit fram till att sushi inte är gott!) efter det åkte vi och kolla bio vi såg ''Blair witch'' och vi var helt ensame i bio salongen! (Min enda kommentar om filmen är att den var jätte läskig och obehaglig och jag kommer aldrig någonsin mer kommer gå genom en skog igen).

Denna helgen var jag på lördagen och åt på ''Dinosar BBQ'' med Elin vilket var jätte trevligt!

Idag (Söndag) åkte jag på morgonen in till NYC för att träffa Evelina (en tjej jag gick gymnasiet tillsammans med som är på semester i NYC en vecka) och hennes kompis Elina som annars bor i Kalifornien. Vi träffades på 9/11 memorial, vi bestämde oss senare för att gå på 'high lines' vilket är en gammal järnväg som är om byggd till en typ av park som man kan gå igenom! (Tryck på länken om du vill veta mer om high lines (https://sv.wikipedia.org/wiki/High_Line)) Det var verkligen jätte vackert och någont jag verkligen rekommenderar alla som besöker NYC att göra! Man kan stanna och äta på restauranger längst järnvägen eller bara gå igenom, när vi gick igenom så såg vi ett par som gitte sig! Vi Började och avslutade vårt tur i Chelsea och passade då på att besöka 'Chelsea market' som är en känd mat-marknad men det finns även restauranger.

Efter det promenera vi till 'Magnolia bakery' som är känt för sina cupcakes (Fun fact Magnolia bakery är med i filmer så som 'Sex and the city', 'Djävulen bär Prada' och många fler). Efter det åkte vi till FN byggnaden som ligger jätte vackert vid vattnet men det var väldigt svårt att fånga på bild.. Sen var det tyvärr dags att säga hejdå och jag åkte hem till Darien!

Det är många som frågar om New York och hur det känns här, jag har det jätte bra min värdfamilj är otroligt snälla och bryr sig verkligen om mig. Jag trivs jätte bra i Darien trotts att det är väldigt litet det är en väldigt skön atmosfär men framför allt otroligt vackert med fina hus, herrgårdar och slott men även vacker natur.

New York som ligger 50 minuter bort är underbart aldrig förr har jag varit i en stad som jag känt mig så hemma i! Bara jag tänker på New York blir jag glad och jag tycker verkligen att alla som inte upplevt denna fantastiska stad någon gång i sitt liv borde göra det!


Nästa vecka väntar ännu en New York resa och veckan efter det (7 oktober) är det dags att se Beyonce!!


P.s igår bokade jag flyg till Denver som ligger i Colorado vilket betyder att jag och min värdfamilj i Februari ska åka skidor! Det ska bli så roligt, inte alla som får chansen att åka skidor i USA väldigt tacksam!

Hoppas ni har det bra, uppdaterar snart igen!

Likes

Comments

Hej!

Två veckor sedan senaste inlägget! Och som vanligt har här varit fullt upp.

2 veckor sedan

Min värdpappas föräldrar var och hälsa på förra helgen (fredag-lördag) dem bor annars i New Jersey så dem stannade över en natt, Malin och Sofia hade ingen aning så det blev en glad överraskning när vi hämta upp dem från bussen!

Josefin (Som redan har bott i Darien 1 år) visade mig en skandinavisk butik som ligger endast 10 min bort som säljer svenskmat och svenska märken! Men framförallt säljer dem Marabou(!!) Amerikanskt godis och choklad är verkligen inte gott så denna affär har redan förgyllt mitt år!

Förra helgen umgicks jag med barnens farmor och farfar och var på ett stort grillparty med familjen!

Förra veckan

Alla aktiviteter har nu börjat, flickorna håller på med lite olika saker båda spelar piano medan Sofia spelar fotboll och dansar och Malin spelar softball, tennis och dansar.

På tal om softball så såg jag även min första softball match i helgen vilket var väldigt intressant (jag förstod ca 50% av det som hände på planen (får plugga lite regler tills nästa gång!) men softball är motsvarigheten till baseball för tjejer då tjejer inte kan/får spela baseball.

Det är väldigt skönt att allt startar upp nu för det gör det väldigt mycket enklare för mig att planera dagarna och tjejerna får komma ut och träffa kompisar och aktivera sig vilket märks att dem har saknat nu under sommaren!

Denna helgen bowlade jag på lördagen och åt sushi på stranden på söndagen med några kompisar.

Det är fortfarande väldigt varmt här men kvällarna håller på att bli svalare på kvällarna, jag ser personligen fram emot hösten eftersom alla jag träffar här i Conneticut har det som favorit årstid!!

Igår (måndag) hade jag ett gympass med en PT vilket faktiskt var väldigt kul! Nu när tjejerna går i skolan har jag väldigt mycket fritid vilket betyder att jag har mycket tid att gå och träna! Hittills så är Zumba, yoga och gym med min PT vad som står på mitt schema varje vecka.

Ikväll ska jag boka biljetter till Beyonces konsert i NYC Mets stadium det är jag, Anna (som annars bor i Kävlinge och har spelat handboll som jag därför har känt sedan långt tillbaka) hennes kompisar och min kompis Josefin som jag lärt känna här som förhoppnings vis ska gå och kolla Beyonce! Det ska bli super kul och få se Queen B live!!

Jag har fått många frågor på hur jag bor så längre ner finns det lite bilder på huset bilder på mitt rum kommer senare (när det är städat)!Ha en fin dag!

Likes

Comments


Hej! Det var längesedan jag uppdaterade men nu 11 dagar senare har jag mycket att berätta om!

Dagarna går väldigt fort här och vi gör något nytt nästa varje dag. Förra veckan var full av lek och äventyr.

Stamford nature center: Ligger 15 minuter bort och påminner väldigt mycket om Skånedjurpark/Skrylle man kunde gå på promenad i skogen men även se djur som kor,hästar och grisar inte jätte exotiska men tjejerna tyckte det var väldigt fascinerande!

Bronx Zoo: Jag vill börja med att säga att jag inte gillar Zoo, jag älskar djuren och tycker verkligen dem är fantastiska, men dem hör hemma i det fria i deras naturliga miljö. Med detta sagt får jag ändå säga att Bronx gjorde mycket fina arbeten för djur i det fria. Vi var här med hela familjen Mike och Camilla hade tagit en dag ledigt från jobbet för att göra utflykten möjlig.

Undertiden vi var på Bronx Zoo fick jag en notis på min mobil om beskrivning av en bil och vilken väg och riktning den körde åt, alla som har en telefon i närheten av händelsen fick detta meddelande, Camilla min värd mamma berättade för mig att det var ett 'Amber alarm' vilket betyder att polsen starkt misstänker att ett barn har blivit kidnappat och eftersom alla i närheten får medelandes hjälper det polisens arbete, jag visste inte att diet fanns sånna här tjänster men det är bra, trotts det är sorgligt att det ska behövas.

Vänner: Jag kan nu också glatt meddela att jag har hittat härliga vänner! Av någon konstig anledning dras man till till andra svenskar, jag antar att det är eftersom man får chansen att prata lite svenska och att man har mycket gemensamt med dem! Så de jag hänger mest med är två tjejer från Sverige men har även träffat väldigt många tjejer från andra länder framförallt Tyskland då nästan 80% av alla au pairer verkar komma därifrån ;). På min lediga tid var vi och åt  på 'cheesecake factory' vilket är ett måste om man är i USA 'less is more' har inte nått dit än. Igår onsdags var jag ute i Norwalk och spela minigolf vilket faktiskt var väldigt kul!

Allmänt: Idag (Torsdag 1 september) var första dagen i skolan för tjejerna vilket och innebar min första dag med fritid mitt på dagen! Sofia börjar första klass och Main femte (vilket motsvarar 6 klass i Sverige), 08.00 hämtar bussen upp alla barnen på gatan och idag var alla föräldrar till alla barnen med för att vinka hejdå till barnen, första dagen i skolan här är verkligen en stor grej som är värd att uppmärksamma! Efter att jag varit med och vinkat av baren åkte jag till ''Dunkin' Donuts' och köpte frukost och firade min första riktiga jobb dag (Nästa vecka väntar skriva in sig på gymmet) !

Darien staden jag bor i har en strand som jag och barnen spenderar tid vid om vi inte åker till Poolklubben familjen är med i, kommer lite bilder nedan därifrån sen!

Tack för ni läste! Hoppas ni alla får en fin dag! kram


Likes

Comments

Hej! Idag (Söndag) har jag bott hon min värdfamilj i lite mer en vecka och tiden har flugit fram. Barnen har fortfarande sommarlov så dem är hemma hela dagarna vilket betyder att jag jobbar varje vardag men det är kul och nyttigt för det ger oss en chans att lära känna varandra bättre innan skolan börjar igen. Jag trivs verkligen bra med värdfamiljen och dem verkar trivas bra med mig.

Veckan inledes med en ledig måndag som tillbringades i NYC med Emma (förra au pairen) jag åkte då tunnelbanan för första gången här vilket var en upplevelse, tunnelbanns systemet är flera våningar och går åt alla riktningar. Jag var också på 'Grand central' vilket var väldigt imponerande det ser ut exat som man ser på film men var väldigt svårt att fånga på bild, taket är blått med guldiga detaljer i form av olika stjärnbilder.

Första riktiga veckan (förutom måndagen) med barnen har varit händelserik vi har varit på Akvarium, pool-klubben, lekträffar med andra barn osv, Ingen dag är den andra lik. Med familjen har vi varit på restaurang för att säga hejdå till Emma (den förra au pairen) och nu dem två senaste kvällarna varit på middagsbjudningar. Den första middagen var kombinerad bio kväll, familjen vi var hos hade en utebio och filmen som visades under kvällen var 'Trollkaren från Oz'. Jag blev chockad över hur stor betydelse denna film hade för alla de amerikanska familjerna, alla barnen och de vuxna kunde alla sånger och var inte sena med att sjunga med, min värdpappa berättade sen för mig att sångerna och filmen växer man upp med och alla har sett filmen ett antal ggr.

Igår Lördag var första gången jag längtade hem, tiden har gått så otroligt fort så har inte ens hunnit tänka på det. Men igår anordnades den årliga traditionella kräftskivan i Östra Astmuntorp och det är först nu jag inser att jag kommer missa vissa saker hemma så som högtider,födelsedagar och annat. Trotts det är jag fortfarande väldigt nöjd med mitt beslut att åka hit då jag redan har upplevt så mäng fantastiska stunder som jag inte skulle vilja byta ut.


Likes

Comments

Hej! Har snart varit i USA en vecka (tiden går så fort!). Jag är klar med training school och är nu hemma hos min familj, dem är verkligen jätte trevliga och barnen är verkligen underbara! Hitintills har vi inte gjort så jättemycket eftersom det är galet varmt här bort, idag på termometeran stod det att det skulle kännas som 100 Farenheit (vilket är ca 40 Celsius) ute. Det värsta är dock inte värmen utan fuktigheten det är som att konstant vara i en ångbastu (Men under tiden jag skriver detta hör jag att det börjar ösregna så förhoppningsvis släpper det snart) så ingen har någon ork att göra något mer än att möjligen köra till poolen eller havet och bada.

Igår fixade jag mitt amerikanska bankkort och idag körde jag för första gången bil i USA med min värdmamma och det gick faktiskt jättebra! Efter att vi kom hem kom min LCC (Local childcare consultant) (Min kontaktperson) över och vi pratade lite om regler och hur det är att vara au pair, hon är verkligen jättetrevlig och en väldigt bra person att vända sig till om man har frågor.

Dagen avslutades med att äta på restaurang eftersom Emma (familjens nuvarande au pair) snart åker hem, det är väldigt skönt att vår tid har överlappat eftersom hon vet hur allt funkar och hon känner barnen.

Imorgon ska jag åka in till NYC med Emma, det blir andra gången på mindre än en vecka (eftersom jag var där i torsdags också). Jag ÄLSKAR New York har aldrig varit i en stad och känt
mig så hemma, det är verkligen en fantastisk och vacker stad!!


(Bilarna är tagna från 'top of the rock' som är en utkiksplats och på Time Square)

Likes

Comments

Hej! Den 8/8-2016 var det äntligen dags att flyga till NYC!

Jag skulle resa från CPH kl 07.50 och jag checkade in på Kastrup kl 5, efter att jag sagt hejdå till min familj mötte jag upp några danska tjejer jag har haft kontakt med och vi åt frukost innan vi gick ombord på planet mot Island tillsammans. Efter tre timmars flygning mellanlanda vi på Island för att sedan flyga ytterligare fem timmar till JFK, NYC. Passkontrollen gick snabbt och de amerikanska vakterna ställde inga besvärliga frågor vilket var väldigt skönt eftersom man bara har fått höra 'skräckhistorier' om hur det är att komma till USA för att jobba.

På flygplatsen väntade en chaufför på oss (ca10 tjejer från Danmark och Sverige) för att ta oss till universitetet jag ska bo på fram till fredag för att gå olika au pair utbildningar innan jag flyttar hem till min familj.

när jag checkat in på mitt rum för jag veta att jag har post som väntar på mig i receptionen, min au pair familj har skickat en låda med deras favorit godis, kartor och brev till mig där dem hälsar mig välkommen till USA och även snart deras hem.

Idag är först skoldagen av tre vi gå i skolan från 8-17 men på torsdag är det rund tur i NYC så då ska vi turista och på fredag hämtar min familj mig.

Jag kan också dela med mig snabbt om min rums kamrater, En tjej från Colombia som inte kan någon engelska det var efter många försök som liknar scenen i Tarzan när dem ska lära varandras namn jag fick reda på att hon var hon var ifrån. Den andra som dock up på vårt rum var en tjej från Tyskland som verkar trevlig men hon är aldrig här hon gick först på morgonen och kom in sist på kvällen. Den sista är en tjej från Sydafrika hon är väldigt duktig på engelska och verkade vara jätte trevlig fram tills imorse när jag kl5 vaknar upp till afrikans musik på högsta volym i hötalarna.

Nu har man väntat så länge på att få träffa sin familj så det känns väldigt konstigt att faktiskt vara i USA men ännu inte träffat dem, jag längtar till fredag då dem hämtar upp mig på skolan!

Likes

Comments

Hej! Länge sedan ett inlägg men tänkte köra en snabb sammanfattning av vad som har hänt sedan sist! 

Lördagen var en lång dag som började redan klockan åtta på morgon med jobb, klockan två stängdes grindarna för de sista kunderna och jag körde direkt hem till Beata som anordnade poolparty. Poolpartyt var varmt välkomnat denna lördag som måste varit en av de varmaste dagarna på hela summaren! Det var en väldigt trevlig tillställning dessutom var Gabriel där vilket var väldigt kul eftersom jag inte har träffat han på ett år då han flyttade till USA och gick ett år i skolan där. Trotts att Gabriel inte bott i NYC eller i närheten av där jag skall bo så var det väldigt kul att höra om hanns erfarenheter och saker han rekommenderade att testa på.

Vid femtiden åkte jag hem för att förberedda inför kvällens middagsbjudning, Emma som jag jobbar tillsammans med och hennes sambo samt syster och min kompis Nellie skulle grilla tillsammans innan vi skulle köra till Björka. Slutsatsen av lördagen var att det var en perfekt dag/kväll och det är precis sådana dagar man kommer sakna här hemma.

Söndagen var betydligt lugnare men inte sämre för det, Linn kom hem till mig och vi åt lunch tillsammans. Efter det gick vi hem till Emma och badade och solade i poolen vars kyla välkomnades i sommarvämren!

Igår (Onsdag) blev jag hembjuden till farmor och farfar på middag och vi pratade hela kvällen om förväntningar och hur resan skulle bli, vilket verkligen fick mig till att förstå hur nära det faktiskt är! (10 dagar?!) Kommer verkligen sakna min farmor och farfar som alltid finns där för mig. Även om dem tycker det är jobbigt att jag skall vara borta ett år så stöttar dem mig och upputtrar mig till att åka! Dock så är dem inte överlyckliga övar att behöva lära sig hur Skype fungerar (eller som dem själva uttrycker det ännu en dator funktion..) 


Idag fick jag hem mitt departure package som innehöll mitt försäkrings bevis samt massa information om hur flyg och transport skall fingera, så nu känner jag mig verkligen beredd på avresa! Det känns väldigt bra att ha alla papper samlande och även börjat få kontakt med fler och fler au pairer! 

Jag bestämde även innan idag med min värd mamma Camilla att vi skulle prata på Skype en sista gång nu på söndag, ser verkligen fram emot det och längtar verkligen efter att få träffa min familj på riktigt! Jag och min värdfamilj har pratat väldigt mycket Skype och mailat vilket jag tycker är skönt eftersom det redan nu känns som att jag känner dem! 

Au pair tippset denna veckan blir utan tveeka att prata ed någon som har gjort en liknande resa och vad dem tyckte var det bäst/sämsta under sin resa, behöver inte ens vara någon som vårrit i samma land utan bara gjort en liknande resa. Alla jag pratar med kommer med egna erfarenheter och ger hel olika tipps och förslag som underlättar året! 


Tyvärr så är inte veckan väldigt väldokumenterad i bilder men men.. 

Likes

Comments

Hej! Förutom ett strålande fint väder bjöd dagen även idag på härligt umgänge. Jag slutade tidigt på jobbet (14.00) och fick därför tid över till att sola en stund idag, efter det träffades jag, Nellie & Amalia i stan för at äta på Storgatan.

Jag har även idag pratat med några andra tjejer som flyger samtidigt som mig till NYC och även några tjejer från olika länder som redan bor i Darien. Jag fick även reda på att min vän Elin som jag jobbade tillsammans med på skånedjurpark för två år sedan skall bo ca 35 minuter bort och att hon flyger dit den 15 augusti alltså vekan efter mig. Så himla roligt att man känner någon i närheten men även jätte kul att redan nu få kontakt med så många olika tjejer i området.

De sakerna jag har varit mest nervös inför till resan är: Hur ska jag träffa nya vänner? Kommer dem tycke om mig? Är jag tillräckligt bra på engelska? Det är därför skönt att man nu två veckor innan avresan har kontakt med många tjejer. Om du är klar med din Au pair ansökan och nästan redo för att åka rekommenderar jag dig verkligen till att gå med i olika FB grupper så som 'Svenska Au Pairer' där det finns massa information och tips som gör ditt år och ansökan lättare plus att du kan hitta folk som bor i närheten av just dig super enkelet!

Hoppas ni hade en lika bra dag som mig!

Likes

Comments

Hej! Första inlägget är alltid lagom stelt (har jag hört..) men tänkte berätta lite kort om min dag. Jag började dagen med att köra till ICA innan jobbet för att skicka in mitt hälsointyg till Cultural Care (min au pair organisation) via posten, detta var det sista dokumentet jag hade kvar att skicka in och jag är nu helt klar för min resa till USA. Jag ska erkänna att jag verkligen är ute i sista minuten med inlämning av dokument eftersom det nu endast är tre veckor kvar till jag skall åka, Jag kan starkt rekommendera till er som håller på att förbereda er att göra detta i tid och bespara er själva väldigt mycket stress! 

Efter jobbet så kom Fredrika och vi gick ner och åt middag i stan, Jag försöker träffa så många av mina vänner så mycket som möjligt nu innan jag skall åka vilket leder till många härliga resturang och bio besök!

Likes

Comments