Header
View tracker

Förra helgen spenderade jag i Gol samt Oslo medan de tre grabbarna jag delar huset med åkte hem en tur till Laholm. Ville inte riktigt följa med hem då jag var ganska säker på att jag hade förblivit hemma. Här vantrivs man lite och dagarna bara rullar på men när jag väl åker hem så är det för att stanna hemma och veta att jag inte behöver åka tillbaka till Gol. Men eftersom de åkte redan på onsdag kväll så skulle det blivit en ganska ensam helg så jag frågade Eva ( en vän som bor i Oslo) om hon inte ville komma till Gol någon gång vilket hon ville.

Hon kom hit på fredagen och vi åt tacos samt kollade lite tv, inget särskilt egentligen men det var ganska skönt. Lördag morgon så gick vi in för att bestiga berget här i Gol men kom vilse och hamnade "off road". Skön promenad dock synd att vi aldrig nådde toppen, men det gör vi nästa gång. Sedan åkte jag med Eva till Oslo och sov där. Vi åt god mat, hittade ett ställe som sålde extremt god gelato! Var väldigt varmt så det behövdes inte så tjocka kläder som i Gol vilket uppskattades. Följde med grabbarna tillbaka till Gol på kvällen och ännu senare hoppade jag in och jobbade en stund.

Veckan därefter har gått snabbt. Har varit extremt kallt dock. Är runt -6 grader på morgonen n'r vi beger oss till jobbet. De som känner mig väl vet att jag har stort problem med mörker på morgnarna och har de senaste dagarna haft väldigt svårt att kliva upp ur sängen. ÄR lika mörkt när jag ska gå upp som det är på natten vilket gör mig en smula deprimerad. Men nu är det bara 3 veckor kvar tills vi äntligt kan åka hem. Många här ska förlänga tiden men vi är alla enade om att vi vill hem.

Vi hade inför denna helg bestämt oss för att bestiga besseggen men insåg att det tog 3 timmar bilresa dit och sista båten till berget gick 9:30 så det var ingen som var riktigt sugen på att gå upp så tidigt tyvärr. Vi får väl se om vi är mer pigga någon annan helg. Nu har vi bara degat vilket är skönt men har även känt en sån enorm känsla av utråkighet som jag inte känt sedan jag var liten. Men kom strax därefter på att jag hade en del saker att ta hand om så det gick över ganska fort.

Det var väl den uppdateringen för denna gång. Ha det gött!

utsikten från Evas lägenhet i centrala Oslo

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Igår åkte vi en runda till hemsedalen. Mest för att vi inte skulle ruttna bort i huset. Blåste väldigt kallt desto längre väst vi körde. (Även fast kilarna bara gick i t-shirts så var det kallt, tro mig jag gick i dunjacka, mössa och halsduk och tyckte det var kyligt.) Vi hade inte riktigt några förväntningar då skidsäsongen inte börjat än men var ändå en hel del turister där redan. Kanske för att bestiga bergen eller något i den stilen. Under resans gång tog vi även några bilder och här är resultatet. På några av bilderna ser ni en raksträcka och helt ärligt kan jag säg att det nog var den första raksträckan vi sett i Norge.

Likes

Comments

View tracker

Tog mig tiden att filma lite hur vårt hus här i Gol ser ut. Blev ingen höjdare men orkar inte riktigt fixa det bättre. Men såhär ser vårt hus ut som i ska tillbringa 10 veckor i. Har gått en vecka redan och kan ju säg att man lever snålt. Varenda grej man ska handla tänker man flera gånger ut ifall man verkligen behöver det. Sedan r ju jobbet inte heller rena drömmen men ska väl gå att hålla ut, försöker tänka på att det lär vara värt det i slutändan när man väl sitter där på flygplanet mot Singapore och inte har någon hemresa bokad. Men som sagt, här har ni huset, hoppas det duger!

Likes

Comments

Kan helt ärligt säg att denna midsommar var den bästa midsommarn. Bra blandning av folk, inget som gick överstyr och massa glada människor. Blev till och med dans runt stången som Gustav byggt och Frida samt Selma dekorerat.

Likes

Comments

Jag hade min studentbal i år och den tog plats ute på Norrvikens trädgårdar. Hur fint som helst och jag är mer än nöjd. Tänkte lägga upp lite bilder från kvällen!

Likes

Comments

​Nu tänkte jag åter igen börja mitt bloggande. Har inte gjort så mycket särskilt sen jag kom hem från Kenya och valde därför att göra ett "uppehåll". Som ni kanske förstår så händer något nytt jag vill dela med mig av. Jag har nämligen tillsammans med tre vänner fått jobb i Norge till hösen!! Sedan är vi ett gäng som i december tänkte backpacka runt i Asien, några lär sluta där men jag tror, vet dock inte säkert, att jag lär fortsätta ner till Australien därefter och träffa några andra vänner jag har som ska bo där. Ska försöka hålla igång lite nu under sommaren men annars lär de mesta inläggen komma i höst! Ha det bäst!

Likes

Comments

Insåg idag när jag satt med mina vänner på piren i Båstad som har blivit vår standard hur allt plötsligt var som vanligt. Alla var hemma, vi snackade om samma saker vi gjorde innan vi drog och vädret, "staden" och människorna var desamma. Jag har nästintill varit hemma en månad, 22 dagar för att vara exakt. När jag satt där och funderade på vad jag skulle göra imorgon eftersom de alla har börjat jobba insåg jag att min fasa över att spendera en dag hemma, själv, gav mig rysningar. Förr gick det fint, det var nästan skönt att vila ibland men nu försöker jag ständigt ha saker för mig. Tror jag varit hemma en dag sedan jag kom hem, den dagen var inte heller något att hänga i granen.
På midsommar hade jag och Klara (en kompis som också var i Kenya) inte setts på tre dagar vilket var det längsta på ett halvår. Det fick mig också att inse hur sällskapssjuk man har blivit. Jag saknar Kenya helt enkelt. Jag saknar det livet jag hade där. För trots att jag behövde ta hand om mig själv ständigt, inte ha någon mamma som hjälpte till, var livet på något sett enklare. Jag hade en kompis i mitt rum 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan och hela terminen ut. Vi var för ett halvår sedan främlingar för varandra men för 22 dagar sedan ville jag inte inse att jag skulle flyga ifrån henne och bo själv. Jag hade grannar 2 meter ifrån mig och 70 elever inom räckhållet av 20 meter. Man kunde när man ville gå över och umgås med vem man ville. Det var en frihet, något som inte fungerar idag. Sen att de alla bor i Stockholm är ju också ett minus... Nu träffar jag mina vänner 5 timmar kanske var dag, ibland mer, ibland mindre. Då träffade man alla, alltid. Till och med när jag en natt vid 3 var törstig och skulle fylla min flaska med vatten var jag själv. Jag mötte två andra i korridoren som inte heller kunde sova. Visst slipper jag tvätta nu men skulle faktiskt velat göra det med glädje igen för att få uppleva det igen. Jag saknar det.... Vädret, landet, den äckliga maten, de underbara vännerna, ja allt! Det är inte alls kul längre att vara hemma. Det var de första 10 dagarna, men nu har man en längtan tillbaka. Jag ÄLSKAR mina vänner här i Sverige och skulle inte vilja lämna dem igen men jag hade velat ta med dem, för det är en så mycket bättre plats. Att börja 3:an på den gamla skolan är det jag minst ser fram emot. Herre jävlar vad det lär bli tråkigt, men men, ett år kvar sen lämnar jag Sverige igen förhoppningsvis!!

​KENYA 

Likes

Comments

Var ute och gick igår med Frida och Hedda ner till lagan (bilden). Vi diskuterade bland annat om jag skulle fortsätta blogga eller inte. Jag känner att mitt liv här i Sverige inte alls är lika intressant haha, jag menar det är väl som alla andras? Frida och Hedda tyckte därimot att jag skulle fortsätta då de spenderar tid (det gör dock jag med) på att läsa bloggar. Det tar så mycket mer tid, för att det ska bli bra... Rätt vinkel, bra bilder, de ska redigeras på rätt sätt och blablabla! I Kenya tog man en bild på en zebra och alla blev fascinerade haha! Man måste helt enkelt vara bra på att få sitt tråkiga liv att verka kul om man är en bloggare i sverige som bloggar allmänt. Eller det skulle jag vilja säg men kan ju inte påstå att det stämmer.

Likes

Comments

Var på en student igår i Göteborg, väldigt trevligt! Åkte sedan hem till min pappa och lillebror som bor där och sov natten där. Fick åka hem idag då jag har fler studenter att gå till men hann med en runda i Halmstad med Klara och Ebba också!

Världens goaste lillebror!!!!

Likes

Comments

För första gången sedan jag kom hem ligger jag nu i min säng och bara tar det lungt. Kollar the vow, har inte hunnit med så mycket idag heller vilket är skönt. Har sprungit, träffat en kompis och försökt komma igång med städandet.

Likes

Comments