Hej!!

Nu sitter jag i bilen på väg hem från The Bear House, där vi har ätit middag eftersom min v-pappas syster fyllde år!! Jätteroligt att få träffa hans sida av släkten! För övrigt var maten supergod, det var China-mat så tog vårrullar till förrätt och sedan Chicken Red Curry. Kommer inte behöva äta på en vecka haha!

Vi åkte en bit för att komma till restaurangen så när vi är hemma blir det direkt sängen och imorgon väntar ännu en skolan, FREDAG!!

Det betyder för min del att mysa med v-syskonen hela kvällen då vi är ensamma hemma, kommer bli supermysigt!

Lite bilder från restaurangen! Hoppas alla har det bra i Sverige :D

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej!

Trots dålig uppdatering har jag haft det väldigt bra, kanske därför det varit så dålig uppdatering - inte haft tid att sätta mig ner och skriva.

Men de senaste dagarna har bestått av basketmatcher, shopping, hemmamys, släktmiddag, skolstart m.m. och jag trivs jättebra med familjen. Känns som att jag redan varit här i några månader trots att det inte ens gått en vecka än!

Skolan är väldigt annorlunda från hemma, dels pågrund av ungdomars motivation och även hur dem beter sig, it´s not better, it´s not worse, it is just different. Sedan är det typ ingen som bär sin skoluniform på "rätt" sätt, och eftersom det är det enda sättet jag kan ha den, så känner jag mig otroligt uppklädd hela tiden haha. Men nu har jag iallafall gjort min tredje dag i skolan och jag börjar komma in i det igen, det är lite svårt att komma in mitt i en termin, både för mig och för lärarna, så vi får se vad som händer! Hade till exempel en kurs som hette Accounting 2, och har inte läst någonting kring ekonomi eller bokföring innan, så det var en aning förvirrat, men det löser sig nog!

Här kommer lite bilder från de senaste dagarna :DBakning och skolförberedelser!

Soffmys, basket och första skoldagen!

Likes

Comments

Kommit fram till min familj nu, sååå kul! Men måste dela med mig av några fina bilder från Soft Landing Camp, vilket för övrigt var så roligt att jag knappt ville därifrån!! Blir en mer detaljerad beskrivning av dagarna senare kanske, men titta och njut!Sydney Harbor Bridge

Sydney Opera House

Swimming at Manly- and Collaroy Beach

Likes

Comments

HEEJ!

Nu sitter jag i Australien på soft landing camp och är en aning jet-lagad! Vi kom fram med flyget ungefär klockan 06.10 igår morgon, vilket gjorde att jag igår somnade 19.00 och sov i 12,5 timmar haha.

Flygresan var ganska seg tyckte jag, det gällde ju att försöka sova på "rätt" flyg för at vara så pigg som möjligt när man kom hit! Men jag har besökt en hel del flygplatser på denna resa ;)Landvetter: Jag och Victoria möttes 05.15 på flygplatsen, efter att väskorna checkades in blev det lite sorgligt när man sa hejdå till familjen, och klockan 06.30 gick flyget mot Arlanda. Flyget tog bara ungefär 45 minuter så det var ganska chill!

Arlanda: Vi kom till Arlanda klockan 07.30 ungefär, oturligt nog var vi tvungna att släpa runt på våra stora väskor då de ej kunde checka in dem hela vägen. Men vi köpte lite frukost, macka och iste, och förberedde oss för våra 6 timmars väntetid. Dessa sysselsattes med lite kortspel, mobilspel och snack. Men klockan 10.30 så kom resten av utbytesstudenterna så vi fick lite vänner, vi checkade in igen och satte oss sedan vid gaten, sedan bar det av i 2h och 45 minuter, klockan 13.30, till London!

London: Även här blev det en lång väntetid, ungefär 5h! Vi passade på att äta på en italiens restaurang, väldigt gott om jag får säga det själv. Sedan gick vi och kikade i lite affärer och försökte röra oss så mycket som möjligt innan 12h flighten som var nästa anhalt på dagen, det planet skulle lyfta runt 20.00 om jag inte minns fel. På planet fanns det TV där du kunde se på serier och lite blandade filmer, eller spela spel, vilket var min enda underhållning där jag satt mellan två chineser och inte vågade röra mig.

Hong Kong: Detta var flygplatsen där vi hade minst väntetid vilket på ett sätt var synd, vore ju lite coolt att gå ut o kolla i Hong Kong, men men ändå skönt. En del av oss åt mat där vi var en grupp på 9 personer, egentligen 10 men en lyckades missa första flyget på Arlanda (komiskt). Vi fick dock kvällsmat och frukost på flyget, inte så exklusivt, men tillräckligt för att jag inte skulle behöva mer mat. Efter dessa 3 timmar bar det av i 9h mot SYDNEY (!!!), och det var på detta plan det vore bra att sova (det var ju natt i Sydney då). Jag lyckades somna precis innan maten kom, så då fick jag inte sova så länge, och sedan lyckades jag iallafall sova någon timme, men jag var rejält trött när jag kom fram ändå!

SYDNEY!! Men sedan kom vi som sagt fram till Sydney där vi efter lite komplikationer med väskor och passkontroll blev mötta av organisationen här, SCCE, och tagna med buss till vårt Soft Landing Camp en bit utanför stan! Skönt att vara framme ändå, trots att jag längtar efter att träffa min värdfamilj!!

Missade lite att ta kort under resan, men ni som har mig på sociala medier kan ha sett en del!

Instagram: Erikarahnangen

Snapchat: rahnangenLikes

Comments

Flygresan som pågår i 2 dygn...

Ca klockan 06.30 den 31 Juli går mitt flyg ifrån Landvetter vidare mot Stockholm. Där har vi lyckats få en väntetid på 5h innan nästa flyg mot London, sedan åker vi till Hong Kong och vidare till SYDNEY!!

Framme i Sydney beräknas vi vara 06.30 den 2e Augusti, så det kommer bli en hel massa dötid på planet, men speciellt på flygplatserna. Men vad är väll 2 dagar för 10 månader i Australien??

Hur som helst, märker nu att jag borde börja tänka på packning snart! Kommer dock vara "vinter" när jag kommer fram, ungefär 14 grader som mest, så är nog ganska väl utrustad med kläder efter väder.

Likes

Comments

Äntligen!!

Igår fick jag samtalet jag väntat väldigt länge på, min placering var äntligen klar och jag är supernöjd!!

Jag ska bo i en förort till Melbourne som heter Boronia, ungefär 40 minuter utanför med bil. Där bor jag med en värdmamma och pappa och även två syskon på 5 & 8 år. Jag ska gå på en helt vanlig kommunal skola som ligger ungefär 5 minuter från huset med bil!

Hittills har jag hunnit skicka iväg ett mail till familjen, men då det var natt hos dem (9h tidsskillnad) så väntar jag fortfarande på svar.

Jag är jättetaggad på detta året och att få se vad denna lilla stad har att erbjuda, och ser verkligen fram emot att få mer kontakt med familjen!

Likes

Comments

Long time no see..

Nu är jag dock tillbaka här, influensan har tvingat ner mig i sängen några dagar framöver, så äntligen hittade jag lite tid för att uppdatera här!

Jag hörde, när jag var på avresemöte, att det var väldigt roligt att ha en Bucket List innan man åkte iväg till ett nytt land, speciellt om man ska vara där så länge som jag ska, så då fick det bli det jag ägnande dagen åt. Om jag ska vara helt ärlig så vet jag faktiskt inte så mycket om Australien, en av anledningarna till att det kommer bli så roligt, me det gjorde också att jag har fått googla en hel del för att komma på denna lista, men det var det värt.

Bucket List Australia
 1. Take a quokka selfie.
 2. Whale watching in Hervey Bay.
 3. Dive in the Great Barrier Reef.
 4. Climb, or at least get a picture of, Sydney Harbour Bridge.
 5. Get a picture cuddling a koala.
 6. Spend the afternoon with the kangaroos.
 7. Eat BBQ on the beach.
 8. Learn how to surf.
 9. Try lamingtons, meat pies, sausage rolls, and any other Australian snack you can think of.
 10. Learn to play rugby.
 11. Go running at dawn on the beach.
 12. Visit the Sydney Opera House.
 13. Admire aboriginal cave art and dinosaur foot prints in the dessert.
 14. Go hiking.

Denna lista kommer troligtvis fyllas på mer och mer ju mer jag tänker efter!

Finns det någonting annat ni tycker borde få en plats i en Australiensk Bucket List?

Likes

Comments

Hej igen!

Det finns såklart mycket att fundera på innan man åker iväg nästan ett helt år till ett nytt land, och det finns mycket man kommer sakna! Jag kom o tänka på hur mycket jag kommer sakna att spela handboll då jag är borta, finns inte mycket i Australien. Men då får man ju helt enkelt försöka hitta en ny sport o testa på, kanske blir det någon helt ny upplevelse jag aldrig trodde jag skulle testa.

Tänkte skriva ett längre inlägg nån gång om vad jag såg som för och nackdelar med att åka, men det skulle bli väldigt långt så det känns inte som någonting jag vill göra just nu. Det kommer såklart kännas konstigt att inte spela handboll och träna på samma sätt då jag gjort det sedan jag var 6 år, men det är egentligen bara en liten sak jämfört med alla nya upplevelser man kommer få :)

Likes

Comments

Till skillnad från många andra som ska åka iväg är jag nog ganska sen med att få in alla mina ansökningar. Det beror på att jag velade väldigt mycket fram och tillbaka innan jag bestämde mig för att ens åka, var på flera olika intervjuer med olika organisationer och även om olika länder. Så olikt många andra har jag inte alltid haft denna resa klar för mig.

Hur som helst valde jag tillslut att åka med Explorius, det var flera olika faktorer som spelade in, men det var ett svårt val haha. Valet utav land var dock enklare när jag hört om alla andra länder som erbjöds. Det var ju redan innan självklart att det var engelska jag ville lära mig, sen tyckte jag helt enkelt bara att Australien lät så spännande, hade dock inte haft någonting emot att åka till USA heller. Men det blev Australien och just nu är jag bara sååååå taggad, kan skriva mer om varför någon annan gång.

Jag fick inloggningen till att börja fylla i ansökningarna någon gång i Februari, och sista datumet var 24/3 och jag skickade in dem klockan 23.00 på kvällen den 24e, planera är min starka sida hahah. Men det var en hel del pappersarbete som lätt blev bortglömt med allt skolarbete oså,det var personligt brev, vaccinationsintyg, översatta betyg osv. osv. Men nu är det iallafall klart vilket är otroligt skönt. Nu väntar vi bara på att de ska hitta en bra familj till mig, dock kan det ta ett tag har jag hört!

Såå, nu vet ni iallafall lite om min ansökningsprocess som man kan kalla det - 


Likes

Comments

Heeej och välkomna till denna bloggen. Såg att många andra utbytesstudenter gjort sådana här bloggar, så varför inte göra en jag med?

Som ni kanske läst i beskrivningen (?!) så heter jag Erika, 16 år gammal och går då första året på gymnasiet. Denna bloggen är mycket för mig själv, att kunna kolla tillbaka på vad man tänkte och trodde innan man åkte och även under året! Men självklart så är det kul om så många som möjligt vill följa med mig på detta äventyr :)

På min fritid spenderar jag väldigt mycket tid med att träna, handboll, fotboll och gym - så ja, det är någonting jag gillar väldigt mycket. Jag måste dock plugga en hel del då jag går Naturvetenskap på gymnasiet, men det är ju också kul ibland haha. Älskar också musik i alla dess former, både o spela och lyssna!

Nu vet ni ju lite vem jag är iallafall, och jag ska försöka uppdatera kring hur alla förberedelser går, inte långt kvar nu! Om ni vill ta kontakt är de bara o snapa eller kommentera eller liknande, om du ska åka eller funderar på det!

Ha de sååå bra :)


Likes

Comments