Header
Tips, Kläder

Balklänningar 2017

Nu har vi börjat rulla in i tider då många blir frågade för att gå på balen! Eller alla åk 3:or som börjat planera för en perfekt kväll. Själv har jag mer än ett år kvar innan jag får kliva ut ur den snygga, coola och fräschaste bilen. Med min långa klänning, en snygg frisyr och gå på röda mattan! Varför går inte jag sista året för..? Och nej, jag har inte blivit frågad, än. Men jag kan tänka mig att många där ute redan börjat kolla på klänningar som kan passa perfekt. En och annan har nog lite beslutsångest också, det skulle i alla fall jag ha, det finns ju sååå många fina. Och därför tänker jag slinka in med lite tips på balklänningar som jag skulle kunna tänka mig bära ifall jag skulle gå det här året.

De flesta är ganska enkla, men jag anser att en enkel klänning kan vara finare än en speciell balklänning. Min absoluta favorit är nog den svarta klänningen med beige och glitter detaljer. Vanligtvis så har man ljusa klänningar på en bal men jag skulle inte tycka att det vore fel att komma med en svart klänning, huvudsaken man själv tycker att den är fin! Men sen gillar jag även den blåa som har öppen rygg och några spets detaljer. Jag tycker dock alla klänningar är fina på sitt sätt!

Fastnade du för någon speciell? Lycka till med sökandet efter den perfekta klänningen för dig!

Likes

Comments

Vardag

Plugg, plugg och mer plugg...

Medan resten av familjen for upp till fjälls idag så sitter jag ensam hemma och försöker ta tag i skoluppgifter. KUL.... Jag hade tre mindre inlämningsuppgifter och jag har skickat in två, så ligger nog rätt bra till i tidsschemat. Men jag har en engelska bok också som jag ska läsa, minst 50 sidor. Och texten är jätteliten! Så får se hur det går. Annars idag så har jag lekt vuxen och tvättat och hängt tvätten, gjort lunch, chillat i soffan framför Grey's Anatomy säsong 7 och snart ska jag gå ut på en liten kortare promenad så att jag får lite luft och rensa hjärnan. När alla andra kommer hem så ska jag äta middag hos mormor och sen ska jag försöka göra klart den sista uppgiften så att jag blir fria från skolan imorgon, förutom boken då.

Igår var jag ledig och då var familjen på en begravning. ärligt talat så vet jag inte vad jag gjorde där för jag kände knappt personen men jag var där för att stötta de jag känner. Och man fick ju gratis fika så...! Sen god middag hemma och tårta för att fira min bror som fyller 26 på måndag. Och när jag liks hade gjort mig fin igår så passade jag på att ta ex antal selfies för att byta profil på sociala medier. Är det bara jag som tycker det är fruktansvärt svårt att veta vilken av alla 50 bilder man ska välja? Och det finns nästan aldrig någon som är perfekt... Men jag har alltid undrat varför profilbilder är en sådan stor grej. Men det kanske är för att bilden ger ett första intryck m.m. och man visar sin personlighet genom en bild. Eller jag vet inte! Det kanske inte är tänkt att man ska förstå allt ändå.

Hoppas i alla fall att din lördag varit bra än så länge och att det fortsätter på rätt spår. Ha en bra kväll!

Likes

Comments

Tips

Egen gjord kalender!

Till detta år gjorde jag en egen kalender, en vägg kalender. Eftersom att jag alla andra år i mitt liv haft en kalender med hundar eller katter och jag började bli riktigt less på dem. Och med tanke på att jag tagit en hel del kort så tyckte jag att det var roligt ifall de kom till användning. Jag gjorde den i alla fall på photobox, minns inte riktigt priset men jag hade någon studentrabatt så inte jättedyrt. Enkel att göra! Tror jag var färdig på någon timme. Jobbigaste biten är att välja vilka bilder man vill ha.

Så ifall du är less på vanliga köpes kalendrar gör en egen vet ja! Så mycket roligare när bilderna blir gjorda till någonting än att bara finnas kvar i kameran/datorn/hårddisken.

Likes

Comments

Vardag

En hyfsat händelserik första skolvecka.

Den här veckan har varit ganska lugn, men det har hänt lite annorlunda(re) grejer. Jag började skolan igen efter ett skönt men lite för kort jullov, i tisdags. Då satte vi igång på en gång med en lunchservering för en konferens grupp på 30 personer. Jag var i serveringen och det gick rätt bra, vi hade dock ställt borden lite för nära varandra så man tog sig inte förbi för att servera maten... Men det löste sig tillslut! Fanns inte så mycket att göra med tanke på att de hade förbeställt maten och de skulle inte ha något annat att dricka än vatten, så det var ganska segt där ett tag.

Onsdagen spenderades på M1 (det finns flera olika byggnader som hör till skolan. Så när jag har servering är jag på folkets hus. Och M1 är huvudbyggnaden). Vi hade vanliga lektioner och började med två nya kurser - historia och naturvetenskap. Och vi har fått nya salar att vara i (förra terminen, liksom i ettan, var vi endast i ett enda klassrum... men nu har vi fått nya bland annat på tredje våningen! - hade aldrig varit uppe på "300" förrns i onsdags och jag har ändå varit på skolan i 1,5 år.) Högstadiet (skolan bredvid, som vi går till för att äta lunch) har en ny rektor det vill säga nya regler... åh! Vilket innebar att man inte fick gå in med jackan i matsalen, vilket jag kan förstå är bra för folk som är allergiska mot vissa saker som kan befinna sig på andras jackor. Men mina kompisar var inte så förtjusta i det, de blev rätt irriterade. Men i alla fall så stod det en kontrollant utanför matsalen som sa "Av med jackorna!" så fort man kom in på skolan. Lite komiskt ändå att de har en kontrollant med tanke på att det är en liten skola, eller två små skolor. Fast jag förstår det ändå.

Under kvällen stressade jag till den första volleyboll träningen med nya tränare. För VF ville nämligen komma dit och intervjua oss, ta kort och lite smått och gott. Så det var ju spännande med tanke på att det inte gått så bra för oss under hösten. Hon intervjuade mig och det enda jag kunde tänka på medan hon frågade mig saker var: Det du säger nu kommer hamna i tidningen så det är bäst du säger någonting bra! Jag sa ingenting bra...

I torsdags, igår hade jag kök med treorna. Vi gjorde i ordningen en massa saker till frukost buffén idag, och förberedde för några kvällserveringar framöver. En helt okej dag, tills jag halkade utanför skolan... Jag hade slutat kring halv fyra och bussen går halv 5. Så jag gick upp till M1 för att vänta (min buss går även därifrån). Utanför skolan finns det en liten sluttande backe, när jag var på väg till bussen så gick jag som alla andra dagar och helt plötsligt försvinner fötterna från marken! 1 sekund senare stod jag upp, tack vare att jag hunnit ta emot med händerna. Borstade bort snön från benet och fortsatte gå som ingenting. Tills jag kommer in i bussen och ser att min kappa är full med snö... Jag hade dock en himla tur att det hände efter klockan fyra för annars hade ALLA sett det, och det hade varit ännu jobbigare för min själ. Sen kände jag att jag hade väldigt ont i min nacke och att jag sträckt underarmen när jag tog emot mot marken. Men jag överlevde som tur var!

Idag då, jag har hemuppgifter idag så det ska jag nog ta tag i snart. Har ätit bananplättar till lunch! Gjorde ett tidigare inlägg om bananplättarna (recept) på min tidigare blogg. Så vill du veta hur man gör kan klicka HÄR. Och sa hejdå till min syster som åker tillbaka till sin skola i södra Sverige idag.

Likes

Comments

Drömmar

Ifall jag skulle säga att jag saknar någonting så är det att spela volleyboll, "riktig" volleyboll...

Förra året vid den här tiden spelade jag volleyboll i div 3, vi var duktiga men vi var inte bäst. Det spelade dock ingen roll för vi hade roligt tillsammans, vi var ett lag! Vi kunde prata om allt och under dagar då alla var tillsammans och hittade på roliga saker tillsammans så var livet på topp. Samtidigt som detta hände fick jag chansen att träna med ett div 2 lag. Jag och två andra tränade med dem för att under våren spela i Junior sm med dem och jag skulle även få spela i U18 sm. Och nu ett år senare, vad gör jag nu...?

Nu, tränar jag med personer som är yngre än mig och en äldre tjej, jag är dock den som har mest erfarenhet. Inte för att låta skrytsam men jag är den som tränat längst av alla. Vi har ingen tränare, alla äldre spelare har flyttat, de flesta har tappat intresset och slutat och kvar är jag. Och på grund av detta så blir det jag som får ta tag i träningarna - komma på vad vi ska göra, träna de andra - berömma dem, säga vad de gör fel och andra tränaraktiga saker. Det är inte därför jag går på träningarna, jag går det för att bli tränad, ha roligt och lära mig saker, inte lära andra. Och på grund av vi inte har någon tränare så vet jag inte om jag gör fel, jag blir inte påmind om saker och jag får inte beröm när jag gör någonting bra.

Trots att min "volleyboll karriär" förmodligen är slut så har jag haft några roliga år: jag har varit på många turneringar, jag har vunnit och förlorat matcher, jag har stukat min fot två gånger..., jag har varit i Halmstad och tittat på EM, har varit i både Finland och Ryssland och spelat, haft två träningsläger med landslagstränaren (!!!) varit på fruktansvärt roliga säsongsavslutningar, jag har varit med i distriktslaget och jag har som sagt varit med i både Junior sm och U18 sm. Jag hoppas ju dock att den inte är slut, för enligt mig själv så har den bara börjat. Jag känner mig långt ifrån färdig! Men eftersom att situationen är som den är och för att jag bor där jag bor så är chansen väldigt liten...

På tal om att bo där jag bor. När jag skulle välja gymnasium så hade jag chansen att välja volleyboll gymnasiet, men jag ville inte för det låg såå himla långt bort och jag skulle inte ha känt någon. Idag så ångrar jag det SJUKT jäkla mycket, för det hade förmodligen varit min enda chans till att bli någonting, inom volleybollen. Och se vart jag är nu... Jag skulle ha struntat i att jag inte skulle känna någon, det gjorde jag inte där jag hamnade heller! Men nu känner jag många och det hade varit samma sak där. Så ifall du ska välja gymnasium tänk igenom dit val noga, om du vill bli någonting satsa på det! Dock så menar jag inte att jag ångrar mitt val, jag trivs jättebra. Men bara tanken på att min enda chans är historia. Jag blir väldigt avundsjuk när jag ser att folk i min ålder är på ungdomens gp och grand prix m.m Like varför är inte jag där?

Likes

Comments

Fritid

Lugn men fruktansvärt kall

Veckan har spenderats i stugan tillsammans med mor, syster och hunden. Det har varit väldigt skönt att komma bort ett tag, trots att jag i stort sett gjort samma sak där som hemma förutom datorn, internet och min underbara säng med min stora kudde. Istället har jag haft flera lager kläder på mig och varit ute max 1-2h om dagen. Hade mer en gärna varit ute längre ifall det inte varit -34 grader ute. Och jag hade inte tackat nej till en utlandsresa, sol och värme är väldigt bra ibland. Men vi har i alla fall spelat mycket spel, chillat, sett på skidor, hockey (JVM), läst, ätit väldigt god mat och tagit kanske inte så välförtjänta sovmorgnar...

Vi kom hem igår och då var det som förmodligen alla Skam galna människor (jag) vet - tredje säsongen kom ut på svt! Det alla väntat på sen säsong 2 hände igår, helt underbart. Ca 5h senare, med några pauser, hade jag sett klart alla tio avsnitt! ifall man bortser från att Noora och William är fruktansvärt söta tillsammans så var detta den bästa säsongen - den visar betydligt fler känslor och är sååå äkta! Jag kommer förmodligen se denna säsong flera gånger, ifall jag inte redan börjat... Men nog om Skam!

Idag har jag tagit en ytterligare sovmorgon, ätit frulle och chillat. Varit ute på en timmes promenad med Linnea och Petra, och nu sitter jag och lyssnar på skam spellistan på spotify, dricker smoothie och funderar på att ta tag i dagen på riktigt. Ikväll blir det nog lite skidåkning med Linnea och sedan åter till sängen och serier.

Likes

Comments

Drömmar

Varför finns det så många saker man vill uppleva?

När jag var lite mindre så var jag besatt av amerikanska high school och college filmer. Jag tyckte att deras liv såg mycke roligare ut än vad mitt gör/gjorde. Bara tanken att få gå på ett amerikanskt high school istället för vårt gymnasium var väldigt lockande - egentligen så ser deras liv inte så mycket annorlunda ut än vårt. Men jag tror att det måste ha varit gemenskapen, alla aktiviteter och föreningar de har tillsammans, liksom vem har inte velat vara en cheerleader någon gång i sitt liv? Eller vara med i skolans basket, fotboll eller volleyboll lag...? Jag har då åtminstone velat uppleva det. Och jag vill det nog fortfarande, dock inte på high school nivå.

Utan det jag vill göra är att efter min gymnasietid (vet att jag har 1,5 år kvar...) åka till USA eller Australien och studera på ett college i 6 månader - ett år. Och då skulle jag vilja göra någonting helt annat, som fotografering. Har länge varit intresserad i det och varför inte lära sig mer? Plus, vilket äventyr och fatta vad jag skulle få uppleva - nya vänner, ett amerikanskt/australienskt liv, nya kunskaper inom engelska, jag skulle få en bättre insikt om hur det är att ta hand om sig själv och jag skulle få pricka för punkten studera utomlands från min att göra lista. Men detta är bara en liten del av vad jag skulle lära mig.

Bara för någon dag sedan så satt jag uppe sent på kvällen och letade efter bra skolor att gå på, jag läste andra svenskars berättelser och upplevelser, jag tittade på bilder och ju mer jag tittade desto mer ville jag åka - önskar att jag kunde ta studenten nu... En annan sak jag också skulle vilja göra under samma tid är att ta "examen" där - ta på sig den finfula hatten och dressen och gå upp på en scen för att ta emot ett diplom!! Men jag misstänker att om jag endast är där en viss tid så kommer jag inte få göra detta... Vilket suger för jag tycker det ingår. Som jag har förstått det så måste jag gå hela utbildningen - typ 4 år, eller 2 år på community college. Eller har jag missuppfattat det helt? Allt jag vet just nu är att jag vill göra det här. Har som tur var upp till två år att bestämma mig hur det ska gå till. 

Likes

Comments

Vardag

Gott Nytt År!!

Nytt år, nya möjligheter, nya mål att nå och andra äventyr att uppleva. Jag är taggad på 2017, är du?! Mitt 2016 år var helt okej - jag började andra året på gymnasiet, jag fick brons i Junior SM i volleyboll, jag fyllde 17, började övningsköra, jag var i Ryssland, jag har jobbat, sovit i en bivack, varit på begravning, varit i Stockholm och haft väldigt många kvällsserveringar på skolan. Och sista kvällen för året spenderades med vänner, ovänner och andra människor. Ett helt okej år ändå. Har kanske inte hänt så många spännande saker men det gick ju bra ändå. En sak som jag ville göra 2016 var att åka till Stockholm och titta på Adele, men det kunde jag tyvärr inte göra.

Men 2017! Alla säger det den 31 December "2017 ska bli sååå mycket bättre än 2016..." Det kanske blir det, I don't know. Några saker jag ser fram emot är i alla fall att åka på en utlandspraktik till Holland i 5 veckor, bränbollsyran - ifall vi hittar boende... Att jobba under sommaren och tjäna lite stålar. fylla 18, börja tredje året på gymnasiet, julbordet i Stockholm - kan bli roligt. Men först och främst att tredje säsongen av Skam ska komma ut med svensk text!!

Jag är inte den person som sätter nyårslöften men jag kan nu säga att jag har minst 2 mål med detta år - som endast har med mig att göra. Det är att jag ska börja träna mer regelbundet - man säger detta varje nyår och det skiter sig efter en vecka men nu ska jag faktiskt ta tag i det och göra det ordentligt. Och det andra är att jag ska lära mig att bli social. Har nästan alltid varit själv genom åren och har inte haft det så himla lätt att prata med människor jag inte känner. Det vill jag ändra på! Så har du några tips på hur man är social med folk så skulle jag vilja veta det. Jag vill kunna prata med människor utan att skämmas, ha ångest eller att vara helt stum.

Hoppas du får ett grymt bra 2017 och att allt går som planerat (det mesta i alla fall)!

Likes

Comments

Tips

Vanligaste sättet att fördriva tiden är att se film. Speciellt under sega kvällar, dagar eller helger. Då har jag nog haft ganska många sega helger detta år... Insåg för ett tag sedan att jag sett fruktansvärt mycket film detta år. Där ingår 16 filmer från 2016. (Är säkert fler men det var dessa jag kunde komma på..) Har du några bra filmtips från detta år som jag kan se 2017? 

Allegiant, Bad Neighbours 2, Batman vs Superman

Central Intelligance, Deadpool, Den gode dinosaurien

Dirty Grandpa, Ghostbusters 3, How to be single

Husdjurens hemliga liv, Independence day 2, Now you see me 2

Suicide squad, The huntsman - Winter's war, The revenant, Zootropolis

Likes

Comments

Tips

Kan komma lite spoilers... sorry!
Det här är jag, lite mer än desperat. Men bara låt mig vara det just nu, thank you.

Du har väl inte missat Skam? Du kanske inte har sett den men du har nog hört om den. Alla pratar om den, om karaktärerna, man (försöker) pratar norska eller uttrycker vissa ord på norska. Ord som jag t.ex. har börjat använda mig av är:

Drittsekk - Skitstövel/skithög
Sjalu - Svartsjuk
Kodder du (med norskt Ö - vet inte hur man gör ett sånt...) - Skämtar du
Dust - Idiot
Nei! - Nej!
Ikke - Inte
Umulig - Omöjligt.

Det är i alla fall om ungdomar som just börjat gymnasiet. Deras privatliv utanför skolan, fester, killar/tjejer, sex och problem som uppstår när man är ungdom. I den första serien följer man Eva och hennes pojkvän Jonas. Men även andra tjejer och killar är med under hela första säsongen. I den andra säsongen får man följa Noora, som får lite killproblem när William kommer "krypandes in" i hennes liv. - Jag har sett båda säsongerna två gånger... Och har börjat en tredje gång på andra säsongen, tyvärr. Jag kan bara inte slita mig bort från den. Jag försöker hitta någonting annat att se men någon liten del i en film eller annan serie påminner om Skam... Så man kan säga att jag är besatt av denna serie och jag längtar väldigt mycket tills tredje säsongen kommer ut med svensk text.

Min favorit scen i båda säsongerna:
Säsong 1 - Egentligen är min favorit scen i första när William kommer ner för trappen och frågar Noora ifall de ska skolka nästa lektion och säger att ifall hon ska slippa honom så måste de gå på dejt först... Men jag kan inte bara fokusera på dom två så min favorit scen är i tredje avsnittet, när Vilde och Chris (tjejen) stöter på Eva i trappan och frågar ifall hon ska med på ett bussmöte. Chris står och flörtar med Isak och när de går därifrån skrattar de asmycket. Är kanske en liten konstig favorit scen men jag tycker den sprider glädje!

Säsong 2 - Jag har hur många favorit scener i denna säsong så jag kan inte ta upp alla. Man kan säg att jag gillar allt från alla 12 avsnitt, eller det mesta i alla fall. Ifall jag tar några avsnitt... Första avsnittet: Jag ler väldigt mycket under den delen då William skriver till Noora att han gillar då hon tittar på honom, att hon är skyldig honom en dejt, att hon och bussgänget ska komma på festen m.m. Avsnitt 2: Delen då låten "I need a slowmotion video..." kommer upp och William och killarna kommer gående på skolgården när alla förutom han är "skadade". Är egentligen en inte så bra del, men musiken och att alla lägger sitt fokus på dem gör scenen bra. Avsnitt 3: När Noora är "fast" hos William och hon sjunger och spelar gitarr! Och sen såklart allt som händer efter det. Avsnitt 5: När William bjuder in Noora till festen och att hon tar steget när de står på bron!! Avsnitt 11: SPOILER. När Noora sagt vad hon tycker och tänker, men William lämnar henne ändå. Och en minut senare backar bilen tillbaka och ut kommer William! Älskar som sagt hela denna säsong och hade helst tagit upp något från varje avsnitt men det hade blivit för mycket.

Likes

Comments