så var det söndagkväll igen.

Skola och arbete igen. Klumpen i magen börjar växa igen. Varför är det så svårt att behandla andra som man själv vill bli behandlad.

Hur gör vi för att kompisarna inte ska få klumpen i magen. Här hemma kör vi djurmys som uppladdning fast det får man inte för skolan då får man med sig allergener.

Hur ska man göra vänta på att samhället tar hand om en när man är riktigt dålig.

Hoppas alla får en bra ny vecka här myser vi.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag driver en förening som alla lovordar. Jag får hela tiden höra att vilket fint ställe vilken familjestämning. Tänk att få förmånen att rida hos dig 

Ändå eller trots det så klara jag inte att ringa till sponsorer eller tänkte samarbetspartner, trots att jag vet att det går bra för alla andra säger det.

Våga hoppa ut i det okända och  våga ta för er av livet det ger så mycket tillbaka.

Det hoppet är steget sim gör att du lever det liv du vill

Gör inte som jag och stå på kanten och titta på när andra hoppar .

Ta chansen och hoppa det ger ert bättre liv och har man inte prövat kan man inte sitta på hemmet och säga det funkar eller funkar inte...

Ta för er av livet och njut av att våga. 

Likes

Comments

varför har personen på bild ett  lättare att bli chef än på bild två.

Idén kommer från två tjejer och förvaltas när det  blir företag av en man. Varför blir det så? .

Hur ska vi göra för att båda två ska få samma villkor utan att det blir en kvotering eller en massa diskussioner..

Hjälp mig med hur  

Likes

Comments

Vad är glädje?

Vad är njutning?

Finns lika många svar som svarare. Men något gemensamt är att just då lever man i nuet. Man njuter av det man gör och  upplever då och nu man släpper det som är runt omkring.

Likt det cancersjuka barnet som släpper allt för att den uttråkade hunden behöver klappar. Hon vet om sin sjukdom men lever i nuet. Hon vågar släppa allt och sätta sig ner och uppleva.

Kanske kan vi lära våra barn att det finns ett nu där njutning uppstår. Det är inte genom att trycka ner andra eller integöra andra som vi finner glädje.

Var finns den empati och känslan av liv i dagens samhälle?

Varför är det så viktigt att kunna läsa och skriva  när man är 4 kanske 3 och sen komma till skolan och inte fått leka i solen eller känt varmt gräs mellan tånen för det ska hela tiden presteras och lyckad.

Vart är vi på väg..

Likes

Comments

Jag försöker att se möjligheterna i varje människa jag möter.

Jag vet det är en utopi enlig vissa 😘
Jag är sinnessjuk som inte förstår😁

Men jag tror och är fast bestämd att det är något gott i varje människa. Men ibland får andra rätt ( men bara en stund). 😉

Jag vet att jag ibland (kanske lite ofta ) blir arg men jag blir lika fort glad. Jag tycker det är ärligt att bli arg och att bli glad när det är över.😊

Där emot tycker jag inte när jag blir dumförklarar eller idiotförklarad. Då blir jag långsint.    😟

Jag älskar verkligen älskar mina elever och hoppas att de ibland tycker att jag förmedlar något bra. Det viktiga är att det berör det betyder att den som lyssnar faktiskt tänker en stund.

Hoppas att ni och jag träffas massor av gånger och gör jag inte enligt eran bok. FRÅGA
Jag kan förklara men inte till de som inte frågar.

Dagens fråga
Äter man mer om man badar i mat 😗

Likes

Comments

För att förstå och för att kunna gör det lättare för andra att göra det som är enkelt för vissa ska jag plugga i några år.

Straghtness träning för häst och jag vill även lägga vikt hos ryttaren eller föraren av hästen


Hur blir vi en starkare ryttare utan att bygga större muskler eller mera liksidig

Varför hamnar vissa i samma varv jämt.

Varför ramlar jag av till samma håll.

Varför vill inte min häst röra sig i ett varv

Vad gör mig till ledare eller följare

Hur blir jag min häst bästa vän och ledare utan att bli hård


Det ska jag gråtta ner mig i och hoppas att jag hittar nya tankarJag är nu ST masterelev i 6 månader och sen blir det instruktörsutbildning.


#stmaster #straghtness #hästärbäst

#hurpåverkarvihästen #björnbogård4h

Likes

Comments

Alla vet att jag tycker om djur och främst hästar i alla former och färger. Jag tror att alla hästar har en möjlighet att finna sin hjärtevän.


Jag slår ett extra slag för nordsvensken både bruks och trav men det betyder inte att jag dissar alla andra. Nej jag tycker om dem men vill hest att de kommer till någon som förstår dem bättre.


Jag är mitt i en kurs med streitness (stavas inte så men jag och datorn bestämde att det var minst fel) och träffat massa hästar små och stora. Jag får då även möjligheten att se de olika anledningarna till vad hästen finns i deras liv.


Och jag blir mer övertygad att alla har sin plats och att det finns ett behov av hälsoridning där hästen bringar hälsa i ryttare  på samma sätt som rätt ryttare kan lyfta en trasig häst.


Hoppas jag kan få använda min nya kunskap på ett utbildande och upplysande sätt för mina ryttare så att även de kan komma vidare oberoende vilken deras nästa häst är.


Tack min underbara sambo för att jag får möjligheten att göra detta val i livet och satsa på hästar för hälsa.


#hälsoridning #björnbogård #livetleker #djur #hästärbäst #straightness

Likes

Comments

Som mamma blir man stolt när ens dotter klara att tävla.


Sen började jag fundera på vad som gör att man kan tävla som ryttare i Sverige. Jo för att det finns öppet landskap vårdat av lantbrukare sim inte räknar timmar vid bandet eller konsultfakturan utan glädjen att få vårda nästa generations livsmiljö.


Det är jag tacksam  för. Utan alla bönder, lantbrukare, småbrukare, månskensbönder så skulle inte det finns möjlighet att hålla hästar  och vara ute och nöjesrida på tävlingar.


#svergiesbönder #hästärbäst #björnbogård #landet

Likes

Comments

Jag var på en helt magisk föreställning i söndags.  Street feet hade våravslutning. Helt fantastisk hur man på så dåliga förutsättningar i lokaler kan  göra en sån underbar show. Fantastiska dansare och scenograf som lyckas få till en föreställning som slår de flesta på en scen som inte finns.


Vad är det för kommun vi lever i? Ingen scen för de kulturproffs som finns och bakas i EnköpingÄr det så att vi på landet kan skapa den mötesplatsen som kommunen behöver för staden har inte platsen eller viljan längre.


Var finns den loge eller gamla sandtaget som med rätt person kan skapa liv för våra underbara dansare#streetfeet

#lpo

#landsbygdenlever

#utanlandingenstad

Likes

Comments

Idag har vi kommit en bit på väg mot våran ungdomsgård. Jag har alltid haft som mål att Björnbo Gård ska var öppet för ungdomar på eftermiddagar och kvällar samt lediga dagar. Jag tror och blir mer och mer övertygad om att det behövs flera platser där ungdomar kan vara utan tävlingskrav. Där man får utvecklas till den underbara människa man är  utan att det finns inskrivna krav på rätt kläder och att du ska väll....


Idag är det sex underbara ungdomar i stallet och gör allt möjligt samtidigt som de skapar och bygger sociala nätverk och koder.  


Jag är så tacksam för att jag får vara med att ska den platsen som jag och många andra saknar.


Björnbo Gård börjar att bli den ungdomsgård som många vill ha. Tack mina ungdomar som vill göra denhär resan med mig.

#björnbogård #egenplats

Likes

Comments