Jag försöker att se möjligheterna i varje människa jag möter.

Jag vet det är en utopi enlig vissa 😘
Jag är sinnessjuk som inte förstår😁

Men jag tror och är fast bestämd att det är något gott i varje människa. Men ibland får andra rätt ( men bara en stund). 😉

Jag vet att jag ibland (kanske lite ofta ) blir arg men jag blir lika fort glad. Jag tycker det är ärligt att bli arg och att bli glad när det är över.😊

Där emot tycker jag inte när jag blir dumförklarar eller idiotförklarad. Då blir jag långsint.    😟

Jag älskar verkligen älskar mina elever och hoppas att de ibland tycker att jag förmedlar något bra. Det viktiga är att det berör det betyder att den som lyssnar faktiskt tänker en stund.

Hoppas att ni och jag träffas massor av gånger och gör jag inte enligt eran bok. FRÅGA
Jag kan förklara men inte till de som inte frågar.

Dagens fråga
Äter man mer om man badar i mat 😗

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

För att förstå och för att kunna gör det lättare för andra att göra det som är enkelt för vissa ska jag plugga i några år.

Straghtness träning för häst och jag vill även lägga vikt hos ryttaren eller föraren av hästen


Hur blir vi en starkare ryttare utan att bygga större muskler eller mera liksidig

Varför hamnar vissa i samma varv jämt.

Varför ramlar jag av till samma håll.

Varför vill inte min häst röra sig i ett varv

Vad gör mig till ledare eller följare

Hur blir jag min häst bästa vän och ledare utan att bli hård


Det ska jag gråtta ner mig i och hoppas att jag hittar nya tankarJag är nu ST masterelev i 6 månader och sen blir det instruktörsutbildning.


#stmaster #straghtness #hästärbäst

#hurpåverkarvihästen #björnbogård4h

Likes

Comments

Alla vet att jag tycker om djur och främst hästar i alla former och färger. Jag tror att alla hästar har en möjlighet att finna sin hjärtevän.


Jag slår ett extra slag för nordsvensken både bruks och trav men det betyder inte att jag dissar alla andra. Nej jag tycker om dem men vill hest att de kommer till någon som förstår dem bättre.


Jag är mitt i en kurs med streitness (stavas inte så men jag och datorn bestämde att det var minst fel) och träffat massa hästar små och stora. Jag får då även möjligheten att se de olika anledningarna till vad hästen finns i deras liv.


Och jag blir mer övertygad att alla har sin plats och att det finns ett behov av hälsoridning där hästen bringar hälsa i ryttare  på samma sätt som rätt ryttare kan lyfta en trasig häst.


Hoppas jag kan få använda min nya kunskap på ett utbildande och upplysande sätt för mina ryttare så att även de kan komma vidare oberoende vilken deras nästa häst är.


Tack min underbara sambo för att jag får möjligheten att göra detta val i livet och satsa på hästar för hälsa.


#hälsoridning #björnbogård #livetleker #djur #hästärbäst #straightness

Likes

Comments

Som mamma blir man stolt när ens dotter klara att tävla.


Sen började jag fundera på vad som gör att man kan tävla som ryttare i Sverige. Jo för att det finns öppet landskap vårdat av lantbrukare sim inte räknar timmar vid bandet eller konsultfakturan utan glädjen att få vårda nästa generations livsmiljö.


Det är jag tacksam  för. Utan alla bönder, lantbrukare, småbrukare, månskensbönder så skulle inte det finns möjlighet att hålla hästar  och vara ute och nöjesrida på tävlingar.


#svergiesbönder #hästärbäst #björnbogård #landet

Likes

Comments

Jag var på en helt magisk föreställning i söndags.  Street feet hade våravslutning. Helt fantastisk hur man på så dåliga förutsättningar i lokaler kan  göra en sån underbar show. Fantastiska dansare och scenograf som lyckas få till en föreställning som slår de flesta på en scen som inte finns.


Vad är det för kommun vi lever i? Ingen scen för de kulturproffs som finns och bakas i EnköpingÄr det så att vi på landet kan skapa den mötesplatsen som kommunen behöver för staden har inte platsen eller viljan längre.


Var finns den loge eller gamla sandtaget som med rätt person kan skapa liv för våra underbara dansare#streetfeet

#lpo

#landsbygdenlever

#utanlandingenstad

Likes

Comments

Idag har vi kommit en bit på väg mot våran ungdomsgård. Jag har alltid haft som mål att Björnbo Gård ska var öppet för ungdomar på eftermiddagar och kvällar samt lediga dagar. Jag tror och blir mer och mer övertygad om att det behövs flera platser där ungdomar kan vara utan tävlingskrav. Där man får utvecklas till den underbara människa man är  utan att det finns inskrivna krav på rätt kläder och att du ska väll....


Idag är det sex underbara ungdomar i stallet och gör allt möjligt samtidigt som de skapar och bygger sociala nätverk och koder.  


Jag är så tacksam för att jag får vara med att ska den platsen som jag och många andra saknar.


Björnbo Gård börjar att bli den ungdomsgård som många vill ha. Tack mina ungdomar som vill göra denhär resan med mig.

#björnbogård #egenplats

Likes

Comments

En fyrkant har många former det vet alla dom har öppnat en mattebok. Romb, kvadrat, rektangel säkert flera.

Hur kommer man förbi ett hinder
Hur kommer man framåt när någon drar bakåt
Hur flyttar man stora lass

Det är enkla frågor om man tittar på bilderna men när jag träffar alla hinder, bakåtsträvare och lassbyggare känner jag att en viss tvekan sen tänker jag på den individen som kommer och klappar eller rider. Då får jag ny kraft att komma över.

Igår träffade jag både bakåtsträvare och hinderbyggare. Jag träffade också underbara människor som visade vad som betyder något i livet.

Lev livet nu och gå runt hindret, kämpa med bakåtsträvaren och flytta lasset i små bitar så kommer vi att ha roligare tillsammans. Hoppas att jag idag träffar de som vill gå runt hindret med små lass för att flytta bakåtsträvaren framåt.

Likes

Comments

Vi har under de senaste åren hamnat på sjukhus lite oftare än det var tänkt.

Jag är enormt tacksam över personalens tålamod. Ingen skäller på en när man skriker av smärta. Man  får en varm kram när man sitter och gråter över att se sitt barns säng stå tom och man inte vet hur det ska gå.

Detta lugn som finns bland personalen som har jobbat 24 timmar vid operationer eller behövt ta ett extra pass för det inte fanns  någon som kunde hoppa in. Jag är fascinerad över hur de orkar.

Hoppas att de finns gott om personer som orkar i vården länge till för att hjälpa oss andra.

Tack #sjukvården #sjukhuspersonalen

Likes

Comments

Tankestunder. Egentider.

Jag hade min på hästryggen igår. Livet leker för oss trots att vi har våra tuffa uppgifter men det finns något vackert som växer i det.

Som att kunna leva det liv man vill.

Jag hade även möjligheten att sätta mina idéer om Enköpings centrums framtid på papper. Visst engagerar jag mig för landsbygden men även vi på landet vill ibland komma in till ett levande centrum. Där det finns parkeringshus för bilen så vi lugnt kan flanera runt och fika och träffa människor.

Ta för er av livet och ta egentid för att hitta ditt ljus.

Likes

Comments

Efter en helg fylld med möten. Allt från det lilla barnet som möter ett lamm för första gången till den äldre damen som kommer ihåg sin barndom när hon möter en kyckling i en hand.

Till en dag som slutar med ett besök på kommunfullmäktige. Ett möte med de som bestämmer. De som vi har hat valt att leda oss. Människor som gärna berättar vad de gjort bra under förra året.

De ska sättas planer för verksamheterna.

Hur gör man det när verksamhetens individer inte möter någon som ser dem?
Hur kan man mäta resultat på hur barn utvecklas när de inte ses?
Vad är det man vill mäta?
Hur kan pengar som kommer till kommunen inte delas ut till verksamheterna fören det är slut på året?

Jag hoppas att framtiden ger möten som ger långa minnen, minnen som sätter spår och bygger framtid.

Jag vill ha flera möten. För för mig är alla möten lärande där jag oftast blir stark som i helgen. Trött av intryck men glad av att ge upplevelser. Möten som ikväll där jag ser mycket folk prata för att det är viktigt att prata.

Nu ser jag fram mot morgondagen med nya möten.

Likes

Comments