Att många tjejer undviker att lyfta vikter för att dem är rädda för att bli "för stor" är något som gör mig väldigt bekymrad. För det första så handlar det mycket om vad man äter/dricker, det är ganska självklart att man inte kommer att ha magrutor om man super varje helg och äter på donken 24/7.

Jag tror att anledningen att många tjejer undviker fria vikter och bara springer/går på löpband har nog med att dem inte kan så mycket om anatomi/kost. Om dem hade haft lite mer kunskap så hade dem nog förstått att fria vikter inte automatiskt gör dig "biffig".


Det jag kan rekommendera är att man varierar sin träning, man ska inte bara köra lätta vikter. Man kan öka lite vikt när man känner att man klarar av att göra övningen rätt, och klara  av lyfta vikten samtidigt. Om man bara kör tungt så kommer man att bli när man blir äldre.


Exempel:

Pass 1 Biceps/triceps: 8x10 (många sets med lättare vikt)

Pass 2: (nästa vecka): biceps/triceps 4x10 (mindre sets tyngre vikt)Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Anna Stålnacke är min inspiration inom träning, Jag har sett alla hennes videos samt läst hennes bok. "Tyngre-Gluteus-(e-bok) länk ---> http://butik.tyngre.se/%C3%96vrigt/Tyngre-Gluteus-(e-bok)

Självklart så finns det andra sätt för att lyckas med träningen, För mig så var det 10x lättare att få motivation till att träna och kämpa när jag kollade på hennes videos/foton.


Anna Stålnackes Instgram: https://www.instagram.com/annastaalnacke/

Anna Stålnackes favoritprodukter: http://butik.tyngre.se/AnnaSjukt bra remix ❤🍑

Likes

Comments

Ligg på underarmarna och på tårna. Se till att kroppen är rak som en planka. I denna position skall man kunna vara stabil, dvs. stå kvar om någon putter på en.

Tänk på att inte svanka, utan att spänna den inre magmusklerna. Tänk på att inte heller sjunka ner i den övre rygg, utan pressa upp med hjälp av skulderblads muskulatur och de breda ryggmusklerna.

Jag kör plankan för att stabilisera bålen, många underskattar syftet med att ha en stark bål. Jag ser väldigt tydligt när en person som har en svag bål utför tex marklyft. Om man har en stark bål så kan man utföra marklyft mycket lättare för att det blir en mindre påfrestning på ryggen.Tips på magövningar (par)

Likes

Comments

Jag känner mig sjukt trött 😐 vet inte om det har med årstiden att göra, eller om jag är trött av andra skäl. Det var svårt att ta sig till gymmet men jag lyckades, det blev ett benpass med rumpa i slutet. Jag är inne i en sådan period och det är sjukt roligt att träna ben/rumpa. På 5-7 månader så har min rumpa växt från 80cm- -->96cm 🍑 och jag tror att anledningen att min rumpa har växt så mycket är att min passion för att träna rumpa är så stor.


Allt i livet blir enklare om man verkligen brinner för det, något som hjälpte mig i början var att jag läste sjukt mycket om hur man bygger muskler etc. Det som gör att många slutar med träningen är oftast att man inte får några resultat (ingen kunskap eller motivation). Så läs gärna om kroppen/kost så kommer det att bli lättare att hålla igång 😇


(off topic)

Något som jag har stört mig på sjukt mycket är att ha på sig tights när man är i en trång buss, och det är för att jag tycker inte om att stå rygg mot rygg eller face to face med någon random person när jag har på mig tights. Det är" too much" för min smak, #ilandsproblem 😜Ha det bra 💓

Följ 💋 ---> @helyasliv

Vi kommer att samarbeta med varandra, jag är sjukt taggad 😻

Likes

Comments

Jag kommer ihåg första gången som jag kom in gymmet, det kändes som att alla i gymmet stannade upp och kollade på mig när jag kom igenom dörren. Jag gick snabbt mot rullbandet och började gå på låg hastighet och tog upp min mobil för att lugna ner mig. Jag kollade försiktigt runt i gymmet efter en ledig maskin, men det var proppfullt överallt med människor, så jag fortsatte gå på löpbandet i 1h sedan gick jag till duscharna, och bytte om etc.Det som jag berättade om är en sak som många går igenom, och jag kan lova dig att det går över. Jag gick från att vara rädd att ens gå till en maskin till att kunna gå in i gymmet när som helst och göra vad jag vill utan att vara rädd. I det här inlägget så kommer jag att ge er några tips som kan minska rädslan eller ta bort den helt.1. Gå till gymmet med en vän!

Om du går med en vän dem första gångerna så kommer du att känna dig tryggare, och jag vet att man oftast tenderar att prata mer än träna. Men det kvittar för att du kommer bara gå med din vän till gymmet kanske max 3 pass och sen kommer din rädsla vara betydligt mindre.


2. Välj rätt klockslag att träna!

Oftast så slutar man jobbet/skolan vid 16 och många brukar ta sig till gymmet precis efter dem har slutat, så mellan 16-19 så kommer gymmet oftast vara fullt med människor. Om du har möjlighet gymma tidigt eller sent, för att då är det inte så många människor där. Efter ett tag när du har vant dig med gymmet så kanske du testar att gymma vid 16 och funkar det inte så testar du en annan gång.


3. Lyssna på musik

Att ha med sig hörlurar är ett bra knep för att stänga ut all snack och det är lättare att fokusera på träningen, lyssna gärna på musik som peppar dig mer än att lyssna på musik som gör dig lugn/trött.


4. kolla youtube om träningstips

Jag vet att det är svårt att träna på något hemma som kräver en maskin, men om du kollar på en video om hur man gör squats med stång. Så kommer du att känna dig säkrare, när du ska testa den övningen i gymmet. Jag kollade på träningsvideos varje kväll i en månad för att lära mig grunderna. Det är ett bra sätt för att förhindra misstag, både för att inte skada sig själv men också för att man inte vill faila framför alla i gymmet.

Likes

Comments

När det kommer till kost & träning så är det några saker som man måste veta, och det första är att man inte ska undvika kolhydrater. Många "speciellt tjejer" tror att kolhydrater är negativt, och dem förstår inte att kolhydrater är kroppens bränsle så att man ska kunna prestera.

Samt att hjärnan inte fungerar som den ska (man blir seg) så gå inte på sådana myter. Självklart så är det dåligt att äta för mycket kolhydrater, men sedan så måste man tänka på att tränar om man tränar 5-6x i veckan så förbränner man sjukt många kalorier och då kan man unna sig mer mat än någon som kanske tränar 3x i veckan.


Hur mycket protein man behöver har varit en diskussion som har pågått länge, men tillhör man den gruppen som tror på studier (av riktiga forskare) så ska man få i sig mellan 0.8-1,5gram per kilogram (beroende på hur hårt/antal pass i veckan).

exempel: en person som väger 60kg och tränar 5x i veckan så hade 120-140g protein per dag


Jag hör ofta folk som säger/skriver: "Jag tar 3gram protein per kilo, för att mer protein = mer muskler"

svar: Mer protein ger inte bättre resultat, det som kommer att hända är att kroppen kommer att använda 120g och resten kommer att bildas till fett, för att kroppen kan inte bryta (proteinet) ner så mycket. Om du vill stanna i vikt så kan jag rekommendera att öka 20g+ (protein) för att protein gör så att man stannar i vikt.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jag kommer att lägga ut mer inlägg om träning/kost och jag skulle gärna uppskatta om ni skrev ett förslag på vad jag kan skriva om så hade det varit bra. Jag samarbetar med @helyasliv så kolla gärna in hennes blogg för att få mer inlägg om träning ha det bra❤

Likes

Comments

Idag så körde jag Mage med en vän, vi började med att gå på löpbandet i 10 minuter innan vi började med att köra magövningar. Den första övningen var scissor kicks vi gjorde 5x20 och vi blandade med att göra snabbt/långsamt, sedan så gjorde vi plankan 5x30sek (jag är väldigt svag när det kommer till att göra plankan) men vi kämpade på och det kändes verkligen i bålen. Sedan så körde vi en crunch maskin med 30kg vikt, vi gjorde 5x30 för att chocka musklerna (att öka reps är viktigt om man vill bygga muskler). Vi körde massa andra magmaskiner innan vi slutligen körde två parövningar (bild nedanför)


Vi försökte ta bilder när vi gjorde övningarna, men det var fullt med människor i gymmet och vi vågade inte ta några bilder 🙈

Plankan med handklapp

Rygg mot Rygg knäböj:

"Jag och min vän är ej lika långa så det var svårt att göra den här övningen, vi kom på en lösning som kan fungera för er som vill testa den här övningen"


1. stå vänd rygg mot rygg

2. Armkroka varandra.

3. Den som är längst ska ha sina ben längre ut och stå brett med sina fötter, medans den andra ska ha lite längre in. För att då kommer längdskillnaden att jämna ut sig.

4. Squata långsamt ner och upp för att då kan ni hålla balansen mycket lättare än om ni gör snabba squats.

5. Kom ihåg att rumporna måste vara i samma höjd, om dem inte är det så beror det på att ni står fel med fötterna.


LYCKA TILL

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Imorgon så kommer jag och @Helyasliv göra en challenge och lägga ut på bloggen ❤

"🍑"

Likes

Comments