View tracker

Tänk att det snart är julafton. Så mysigt. Det ska bli härligt att fira jul med familjen =)

Jag gjorde en nedräkning till julafton till barnen. Kan ni gissa vart jag fick idén ifrån?

Jo, Nicke nyfiken, haha. Nummer 23 ser lite speciell ut eftersom Nathalie fyller åt då.


Just nu blir det väldigt mycket julpyssel så är kommer lite pysseltips från mig.

Ljusförvaring med lite jultema.

Jag är inte jätteduktig på växter och så men barr från tall och gran känner jag allt igen. Andra barriga växter är jag sämre på och det här "barret" hade jag aldrig ens sett förut. Tydligen heter det thuja.

Bänken ser lite kaosartad ut, lite översvämning, tur att den inte ser ut så jämt, haha.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Barnen går raka vägen fram till herr nisse när de vaknar för att titta vad han hittat på.
Första natten hade han åkt skidor i mjöl och fixat sig en "gran".

Andra natten hade han försökt göra en eld eftersom han var hungrig och ville grilla men misslyckats och bad att få en brödbit av barnen istället som åts upp under dagen.

Inatt har han varit och färgat mjölken rosa eftersom det är hans favoritfärg. Nu får vi se vad han hittar på resten av alla andra dagar. Tur man kan inspireras av andra =)

Likes

Comments

View tracker

Igår blev min lilla goding 5 månader. Månaderna rullar verkligen bara på känns det som. Det känns både roligt och ångestfyllt. Det är ju så mysigt med bebisar så jag vill inte att hon ska bli stor så snabbt samtidigt är det härligt att se henne utvecklas.

Nu kan hon sitta korta stunder (väldigt ostabilt) och även ta sig fram om än väldigt långsamt fortfarande men det börjar gå snabbare och snabbare. Nu masar hon av filten.


Idag var det alltså dags för månadsbilder och när jag höll på göra i ordning så kom två hjälpredor och körde sitt egna race. Alla korgarna drogs fram för de skulle visst också vara med på bild ;) Why not tänkte jag.

Efter ett tag var de nöjda och jag kunde ta mina 5-månadersbilder på Novalie. Tyvärr var jag visst lite trött eller tankspridd eller ja, någonting och glömde H:et. Tur jag tog bilder utan klossarna också för stavfel på bild är ju inte uppskattat.

Likes

Comments

Igår flyttade det in en nisse hos oss. Många sätter upp en dörr på väggen men jag byggde ett litet hus istället med fönster. Inuti huset har jag satt en ljusslinga med timer.

Såhär såg huset ut när Nisse flyttade in och till barnen hade han skrivit en brev och bad att få låna för en pensel (perfekt med inspo från andra) så barnen gav honom en.

När barnen var på förskolan så passade nisse på att måla om lite och såhär ser det ut nu.

Med sig hade han julklappar till paketkalendern också.

Idag fick de pennor som jag hittade för 5:-/st på tiger.

Likes

Comments

Idag så har jag och Novalie varit på stan och handlat lite grejer och kom ganska precis hem. Snart blir det ut igen och hämta hem barnen.

Min runda på stan som skulle bli kort blev rätt lång ändå. Tiden rullar på snabbt när man springer fram och tillbaka mellan affärer pga velighet. Jaja, vila får jag väl göra imorgon 😊

Apropå velig...

Såg dessa koppar utanför Ica och tankarna gick, - ska jag köpa eller ska jag inte? Så går de fortfarande. Jag tycker kopparna var söta men i slutändan vill jag kanske ändå ha vanliga vita, eller vill jag? 🙈😂

Likes

Comments

Idag så hade förskolan stängt och mina barn var bara på förskolan en dag förra veckan så de börjar längta tillbaka till kompisarna. Nathalie sa att hon ville till förskolan och att hon älskar O (hennes kompis), sötis =)

Jag tog med mig kottarna och gick ut en sväng. Idag blåste det inte lika mycket som i söndags, tack o lov!

Nathalie visade att hon kunde göra fart, det visste inte jag. Hon måste ha kommit på det där och då för några vanliga gungor finns inte på förskolan så jag kan inte komma på när hon annars kunnat lära sig. Kul :)

Imorgon ska barnen på förskolan igen och jag ska fixa sista paketen till deras paketkalender. 6 stycken kvar och 6 stycken med godis till lördagarna. Perfekt att kunna fylla kalendern med sådant som de ändå skulle ha fått. Visserligen brukar mina barn oftast äta glass som lördagsgodis men ibland får man lyxa till det med riktigt godis :)

Likes

Comments

Novalie tar sig numera inte bara runt runt på magen utan även sakta men säkert framåt och började lite smått igår. Än så länge tar hon sig bara någon decimeter framåt men det dröjer nog inte länge så är det full fart på henne.

Babysittern-tiden är nog snart förbi också, hon sätter sig bara i den hela tiden numera.
Babysittern skrämde mig ordentligt för några dagar sen.. Jag var i köket och tog hand om disken och då hörde jag att Novalie blev ledsen, sådär när bebisar gör illa sig och skyndade mig dit, då hade babysittern brakat och hon låg på golvet. Jag vet inte riktigt vad som hände men vad jag förstod på Nathalie så försökte hon flytta den lite och då braka den. Nu lägger jag alltid en kudde under bara för att känna mig trygg då hon sitter där. Huvudet är ju så ömtåligt ❤❤

Likes

Comments

Jag saknar att vara gravid, slippa ha ont och så. Det var så himla skönt att slippa ha ont i tänderna, käken, ögonen och övre delen av ryggen. Bara ett litet tag efter Novalie föddes kom allt det onda tillbaka och jag blir så less.

Som jag nämnt några gånger här så har jag ju problem med min käke. Min disk i käken är lite oval så den hoppar över käkleden när jag gapar och när jag stänger munnen igen så går käken sicksack. Jag gissar mycket tänder och har slipat ner mina tänder ordentligt. Jag är spänd i min käke oavsett om jag har tänderna mot varandra eller lite mellanrum. Jag kan inte slappna av.

Det tråkiga med det hela är att det kostar så mycket bara tack vare att det är tänderna och käken det handlar om. Ska jag göra någonting åt min käke skulle det kosta mig en förmögenhet. Det kostar ju 1000 att laga en tand och att bygga upp alla tänder skulle ju kosta destomer. Skulle inte bli förvånad om det skulle kosta 100 000. Det gör mig arg. Käken påverkar min livskvalitet negativt och det gör mig ledsen att jag helt enkelt bara får leva med det.

Likes

Comments

Idag är det första advent och idag fick också julgranen komma fram här hemma. Jag orkade inte ta fram så mycket ljusstakar och så och tänkte att då kan julgranen få komma fram istället.
Jag och Millen klädde den medan Daniel och Nathalie åkte iväg med hans pappa och köpte stolar.

Det märks att han börjar bli stor nu för han var så duktig på att klä julgranen och det blev riktigt fint faktiskt. Plastgran är ju dock inte densamma som en riktig gran tyvärr och absolut inte på bild, den ser ju fruktansvärd ut, haha.

Den här ljusdekorationen gjorde jag igår. Jag tog värmeljus och smälte stearinen i ett bakform och lät sedan stelna och sedan dekorerade jag en tallrik med det och lite till. Jag hittade även ett rådjur på rusta som fick följa med hem. Jag älskar verkligen rådjur, så fina!

Här har ni ett litet tips på juldukning. Vik servetterna som en gran och sätt en stjärna på toppen och sen har ni en lite juligare måltid. Helfärgad servett är att rekommendera eftersom det annars är vitt lager under mönstret och det blir inte så fint.

Jag började även slå in barnens julklappar till deras adventskalender och nu vill jag inte så in ett enda paket till känns det som men jag har mer än hälften kvar och sen julklappar på det. Mycket paket, haha.

Likes

Comments


Better Blogging Nouw