Veckorna springer fram men det gör mig faktiskt inte så mycket för det betyder att våren närmar sig med stormsteg. Det ska bli så härligt. Mitt mål är att gå på promenad varannan dag under våren och sommaren, att säga varje dag är nog att sätta ribban lite högt för den här latmasken. Jag har ju några gravidkilon kvar som sitter som berget och verkar visst behöva motioneras bort! Att dra ner på sötsakerna skulle ju fungera det med men det är uppenbarligen inte min starka sida :|


Det är synd att den här sötsaken åker bortvänd från mig men samtidigt är det väl tur, annars skulle jag väl kanske kolla mer på henne än på trafiken ;)


Likes

Comments

Pyssel och annat fix

Igår tog vi oss en sväng förbi Plantagen och köpte hem lite färska blommor... eller ja, mer kvistar än blommor kanske. Härligt med lite färska blommor här hemma. Dock var en del inte i så bra skick som man förväntar sig av Plantagen tyvärr. Jag köpte rosor igår som slokat idag, SÅ trist!


19:- kostade de bara som tur var men ändå, lite längre än en dag borde de väl leva?

Tulpanerna som jag fick av min pappa för några dagar sen fick flytta i blomgumman när de började sloka och nu har blomgumman en ny frisyr.

Av papperet som jag slog in blommorna i gjorde jag dessa två. En "blomkruka" och en pennburk. Jag tyckte papperet var lite småfint och behövde en kruka till sista löken och tadaa! :)

Lite eukalyptus och körsbärskvistar fick också följa med hem. Jag hoppas att dessa lever ett tag så att jag kan ha vasen som jag köpte på Mio framme ett tag!

Instagram: minpyssligasida

Likes

Comments

Pyssel och annat fix

Idag tog jag med mig barnen ut och plockade lite kvistar. Av kvistarna byggde vi oss ett fågelbo som vi sedan placerade äggen från igår i.

I äggen satte vi sedan lökar.

Jag lät äggen ligga i en bit äggkartong så att de skulle stå stabilt i fågelboet. Nu hoppas jag att lökarna blommar sen också :)


Instagram: minpyssligasida

#minpyssligasida #pyssel #pysseltips #påskpyssel #sätta #lökar #diy

Likes

Comments

Pyssel och annat fix

Barnen tycker ju att det är så roligt när vi leker med de men jag har så otroligt dåligt fantasi när det kommer till lekar som bygger på fantasi så jag tog helt enkelt och byggde lite klossar tillsammans med dem istället.

Vi byggde vaser. Eller ja, jag och Nathalie byggde vaser och Millen han byggde lite annat smått och gott.

Inga vaser som fungerar för levande vaser men för plastblommor duger de ju.

Ikväll fortsatte jag vidare på temat barnpyssel och gjorde två pyssel som jag gjorde som liten. Först målade jag ägg med vattenfärg.

Sen så blev det lite sockermålning. Jag minns inte riktigt hur man gjorde men det blir ju socker och målning i alla fall..alltså = sockermålning ;)

Likes

Comments

Den här sötisen vill visst inte sova ikväll. Hon sov 30 minuter sen så var det fullt ös igen. Istället för att försöka sova så lägger hon sig och tittar på mig och ansiktet spricker upp i ett stort leende, svårt att låta bli att le tillbaka då.


Nu ska dock jag och denna tös ta och börja söka oss tillbaka till sängen igen för den här tösen tycker visst även om att väcka mamma flera gånger om natten numera så då får hon faktiskt snällt ta och sova snart ;)

__________________________________________________________________


Jag hämtade ut en ny jacka till stora tjejen idag och jag insåg visst att hon inte var SÅ stor än. Jackan blev visst lite stor men då passar den nästa år också och det är ju bra =)

Likes

Comments

Idag sken solen så jag plockade ihop lite picknick innan jag hämtade barnen på förskolan och sen gick vi hem och hade picknick i lekparken. Det blåste lite kallt så vi fikade i princip bara sen så gick vi hem men lika mycket picknick hade vi för det.

Det blev inte världens bästa... eller ja, bra bilder överhuvudtaget men så kan det bli ibland.

Det här veckan har gått snabbt. Imorgon är det redan fredag igen och det känns skönt. Jag ser framemot en frisk helg för oss alla så nu håller jag tummarna på att barnen klarar sig från sjukdomar.

Likes

Comments

När jag började gymnasiet så gick bussen till skolan strax efter sju och jag var inte en direkt morgonpigg ungdom (är fortfarande inte morgonpigg än idag) så jag började skippa frukosten för att kunna sova längre och enda sedan dess har jag skippat frukosten var och varannan dag. Nu under föräldraledigheten har jag dock börjat uppskattat frukosten igen, speciellt när det finns gott bröd hemma. En nybryggd kopp kaffe och mackor är numera en bra start på dagen. Tänk att det skulle ta 15 år för mig att börja uppskatta frukosten igen! Bättre sent än aldrig ;)

Idag efter jag lämnat av barnen på förskolan så tog jag och köpte färskt bröd. Finns det något godare?

Likes

Comments

Pyssel och annat fix

Idag har jag fixat till en kruka som jag hittade på myrorna. Den var fin så som den var från början också men inte till det jag tänkte använda den till.

Grön är inte heller min favoritfärg direkt såååå... jag målade den vit.

Sen så skar jag ut ögon av dekorplast

Tanken är att barnen ska få sätta frön i den i vår så att det som växer upp blir sovande figurens hår.

Dock har jag svårt att bestämma mig. Med eller utan rosiga kinder?

Likes

Comments

Contains affiliate links

Inlägget innehåller affiliatelänkar

Som jag skrev tidigare så hade jag fått hem en kupong ifrån Mio (handla för 600:- och få 300:- rabatt) och jag hade lite svårt för att bestämma mig för vad jag skulle köpa men det slutade med detta.

Den höga vasen fick det bli. Jag kan dock känna att jag fortfarande vill ha den låga stora också men det får kanske bli vid senare tillfälle, om den kommer på rea eller så :)

Sen så fick det bli en väggdekoration också.

Jag trodde att jag var piggare idag men tji fick jag, nu är febern tillbaka....igen. Daniel har i alla fall jobbat idag.

Likes

Comments

Pyssel och annat fix

Idag har jag trollat för barnen. Jag får inga poäng för en snygg regnbåge och inte heller för snygga moln men det fungerade ju i alla fall och det var ju poängen ;) Det här trolleriet hittade jag hos fixasjälv och hon delar även med sig av mallar (jag hade ingen skrivare så jag fick göra egen) så kika där om ni vill göra ett eget trolleri.

Trolleriet är alltså att när du drar ut papperet med molnen så får regnbågen färg och trycker du in papperet igen så blir den färglös :)

Likes

Comments


Better Blogging Nouw