Idag har vi haft en hemma-dag, det verkar vara en rutin här hemma. Lördag = handling, söndag = hemma-dag. Det är rätt skönt att ha en dag i veckan då man bara myser hemma, hela familjen tillsammans tycker jag.

Det blir lite tokigt när man tar bild på en fot, här ser det ut som att det lika bra skulle kunna vara min fot på bilden eller typ Nathalies. Här nedanför däremot ser man att det är en liten fot. Tänkte att det var ett roligt sätt att bevara avtycket på istället för gipstavlorna som bara ligger i en låda i det här hemmet.

Jag har varit dålig på att ta handavtryck på barnen då de varit riktigt små, lite tråkigt faktiskt.

På Novalie tog jag dock ett när hon var runt en månad som jag sedan skickade till Memorini. Nu ser jag framemot att få hem avtrycken i form av ett smycke istället. Jag hade ju turen att vinna ett sånt smycke (se nedan) i en tävling via bloggträffen i Ullared. =)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag har jag och barnen pysslat lite, barnen har målat varsin kloss och jag har gjort klart mina. Jag är inte 100 % nöjd....

Det var betydligt mycket mer jobb med dessa klossar än vad jag hade förväntat mig. Eftersom jag bara har en handsåg hemma så blev klossarna inte raka och det betydde massa massa slipning som jag också fick göra för hand och till slut tröttnade jag så klossarna är långt ifrån raka men men, så får det vara nu.

Jag måste även köpa en bättre vit färg eftersom den vita inte täckte så bra, färgen är från TGR och det säger väl en del. Dock fungerar den ju bra till när barnen ska måla på papper.

​På klossarna med texten Novalie skrev jag months på baksidan så går de använda till mer än bara stå på en hylla. 

I framtiden får jag göra mer perfekta klossar, om vi någonsin skaffar en bättre såg ;)

Likes

Comments

Ikväll har jag roat mig med dessa 👇

Två kvällar innan har jag roat mig med att såga och slipa.. massor!

Här är resultatet, eller ja, en bit på väg till resultatet åtminstone..

Milestone blocks (och målade klossar som ska bli något mer utav)

Jag är inte helt nöjd med resultatet, den grå färgen visade sig vara lite åt gröna hållet och det ogillades. Ångrar att jag inte tog vit istället men jag är nog för lat för att göra om 🙈 Det är ju en del jobb med att måla, vänta på att det ska torka, måla igen och sen vänta, trycka bokstäver/siffror, vänta sen på det igen.

Likes

Comments

Fredag innebär städdag i det här hemmet och som vanligt får det tjatas och bråkas om att barnen ska hjälpa till. Det enda de hjälper till med frivilligt är att skura. Inte lätt inte, jaja, nu är det gjort :)


När Daniel slutat jobbet åkte vi ut till Ikea, jag tänkte köpa en docksäng där men insåg att den var mindre än vad jag hade förväntat mig så det fick vara. Vi köpte med lite godis och pizza hem istället.

Ikväll är det riktigt varmt här inne så just nu känns det inte helt fel att hösten är på intågande.


Jag tycker att det är så roligt att ta bebisbilder. Det gäller att passa på medan hon ligger still, några månader till och sen är det ju full fart ;D

Likes

Comments

Idag då jag hämtade barnen på förskolan så såg jag direkt att Nathalie hade andra kläder än när jag lämnade henne i morse och tänkte att hon spillt ner sig men då jag skulle ta hennes jacka så fick jag svar..jackan var nämligen blötare än när man tar nytvättade kläder ur tvättmaskinen. När jag frågade personalen varför hon inte haft regnjacka så sa denne "oj. det måste vi ha missat". Självklart kan man missa men var det ingen som kollade på henne alls då de var ute? Hennes jacka tycker jag att de borde känna igen och reagerat på och inte var det någon som hängt in den i torkskåpet heller.

Likes

Comments

Ibland har man tur. För ett tag sedan så skrev jag ju att jag fått syn på ett set som jag absolut ville ha från H&M men som var slutsåld både i webbshopen och på H&M på stan... dagen efter kollade jag igen för jag vet att det ibland kan finnas om man kollar direkt på morgonen och ja, där fanns det!

Nu måste vi bara vänta tills hon kan ha storlek 74 ;)

Jag längtar verkligen tills alla löv färgas i höstens vackra färger, då ska det tas fina bilder på kottarna igen. Här är några från förra året...

Här var jag gravid i vecka 6 eller någonting sånt och hade vetat om att jag var gravid igen i 2 veckor ganska precis och nu är hon här. Vår tredje lilla stjärna <3

Likes

Comments

Igår var vi på bvc igen för vägning och mätning. Nu, 7,5 vecka senare har tösen gått upp ett helt kilo. 5,2 kg väger hon nu.

Hon följer sin kurva och börjar söka sig ner mot medelkurvan.

Efter förskolan gick vi till lekparken eftersom det var så fint väder ute. Det gäller ju att passa på.

På förskolan är Novalie verkligen en magnet. Varje gång vi kommer så är det ett eller flera barn som kommer fram och ska titta/känna på henne. Just känna-delen gillar jag inte så värst 🙈

Likes

Comments

Jag måste säga att jag verkligen har blivit bättre på att ta bilder med systemkameran än med telefonen den senare tiden och det är så värt det! Bilderna som tas med telefonen blir oftast inte så bra och är därför inte så roliga att ha i album och som förstoringar och så vidare. Synd att jag inte var lika duktig då Millen och Issen var bebisar.

Här kommer lite bilder från idag. Älskade tösen, 7,5 vecka 💜💗💜

Svårt att välja ut bilder men jag minskade i alla fall från 64 till dessa ;)

Likes

Comments

Idag har barnen varit på förskolan, jag och Novalie tog oss en tur till Erikslund medan de var där. Jag behövde köpa en såg och virke till kommande pyssel. Jag tänkte även köpa bokstäver till en idé jag hade men bokstäverna var inte så fina så jag får kika vidare.

Efter Erikslund tog vi en sväng förbi jobbet, lika bra att passa på när vi ändå var på den sidan stan.

Egentligen skulle jag ha behövt vila idag men det får bli imorgon istället. Imorgon står ändå bara ett besök på bvc på schemat 😃

Likes

Comments

Ganska fort så brukar jag märka om barnen kommer vara lugna eller busiga och högljudda, idag lutade det mot det sistnämnda så jag lovade att vi skulle gå till öppna förskolan idag. Halv ett öppnade de, så jag fick höra "har de öppnat nu?" ett antal gånger innan vi gick kan jag lova ;)


Iväg tog vi oss till slut i alla fall och barnen var nöjda. Problemet när vi är där är bara att Millen och Nathalie föredrar olika rum så jag får gå mellan båda för att hålla koll så att båda sköter sig. 

Det blev att jag mest var med Nathalie eftersom jag inte riktigt litar på henne efter vår resa till Umeå/Hörnefors. Det är inte med stolthet jag säger det men hon lyckades rymma tre gånger då vi var där. Hon brukar aldrig göra så men jag tror att hon trodde att hon fick gå ut själv eftersom hennes stora kusiner fick göra det. 


Det jag lärde mig av det var att det inte alltid är till fördel då man är flera som kan hålla koll på barnen, man kan tro att andra har koll på barnen medan de tror att en själv har det. Det får mig verkligen att inse vikten av att bestämma vem som har koll på barnen när de är större och badar själva i havet t.ex och även nu när de bara är vid strandkanten och badar, det är dessutom viktigt att bestämma vem som har koll på vilket barn för annars kan det bli så att båda kollar samma barn och ingen det andra.


Av den anledningen blev det bara bilder på mina töser. Millen tog på sig en hatt som han var så fin i men jag hann inte ta kort, nästa gång kanske ;) Man måste ju faktiskt inte ta kort jämt, haha  

Likes

Comments


Better Blogging Nouw