Idag är det tisdag och det betyder förskola för barnen. Jag och Novalie tog det lugnt hemma medan barnen var där men tiden går ju så snabbt och städningen som jag hade tänkt hinna med blev inte av. Den prioriteras tyvärr bort allt för ofta men det går ju som sagt ingenstans heller så det gör ju inte så mycket :)

När vi hämtade barnen blev det picknick i lekparken och lite lek för barnen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag smälte lite mer rörpärlor och gjorde ett halsband till Millen och ett armband till mig själv. Jag tycker att pärlorna blir mycket snyggare på det här viset och får dessutom mer glans än innan.

Det är dessutom enkelt. 

Ställ bara alla pärlor på högkant på en plåt med bakplåtspapper på och stoppa sedan in det i ugnen i 200 grader i cirka 3 minuter. Låt svalna och sen är det klart att pärla =)

Likes

Comments

Då var det måndag igen då. Den här helgen gick väldigt snabbt, fööör snabbt.
Daniel fixade med bilen i lördags och var inte hemma förrän vid middagstid så det blev som en extra arbetsdag för hans del. Vi fick alltså endast söndagen tillsammans. Inte undra på att det gick snabbt.

Jag och barnen har varit ute och lekt en stund idag och jag passade därför på att ta lite bilder på Novalie i löven. Millen och Nathalie var inte så så intresserade på att vara med på bilder så jag fick ta när de lekte.

Tyvärr bestämde sig lilla damen för att sova på bilderna så jag får göra ett nytt försök en annan dag. Jag tycker vakna bilder är roligare.


Jag tycker mina bilder blir värdelösa fast jag tar med systemkamera och det är riktigt trist. Antingen blir de för ljusa eller för mörka eller så blir färgen konstig. Antingen är det jag eller min kamera som är kass, kanske lite av båda? Automatiskt läge är bara att glömma för bilderna blir jättemörka och när jag tar manuellt så ställer jag väl inte in ISO och sånt rätt. Mina bilder blir inte heller fokuserade på motivet utan fokuserar på allt. Måste kanske köpa nya objektiv? Hmmm..

Nathalie låtsassover, syns det? ;)

Likes

Comments

Idag sa Millen att han ville göra planeter så jag tog en skål och ritade ut fina runda planeter som jag klippte ut och som de fick måla. Ingen utav de förstod dock poängen utan båda började klippa ut egna "runda" planeter och det slutade med massa små små bitar. Jaja, huvudsaken är att båda är nöjda 😃

Själv så gjorde jag dessa två.

Önskar att jag skrev sådär fint som vissa gör men så är inte fallet 🙈🙈

När jag gjorde luftballongen så tog jag en rund skål som jag ritade av och sen ritade jag en ballong utifrån det. Betydligt mycket lättare än att försöka rita en rund ring på fri hand.

Origami är jätteroligt tycker jag och det finns så mycket fint man kan göra. Googla på origami+rosett eller origami och pyjamas och det kommer en massa fina och bra beskrivningar.

Endast fantasin sätter stopp. Jag tycker det är roligt att göra personliga födelsetavlor just för att man kan göra precis vad man vill. Vimplar är som ni kan se en favorit. 

Likes

Comments

Ikväll blev det två till kort med origamivikning, jag måste säga att jag gillar origami. Vissa saker är lätta och vissa är lite mer kliuriga...  denna gång blev det ett kort med rosetter och pyjamaser. Ett sött litet kort som passar till den nyfödda babyn. 

Jag tycker alltid att det är roligt med personliga presenter. 

Nu fattas bara ett kort till Novalie och sen ska jag se om jag hittar en sån ram där man kan ha tre bilder i. Novalies får bli lila. Millen är blå, Nathalie rosa och Novalie lila, i alla sammanhang. =)

Likes

Comments

När barnen var på förskolan så passade jag på att göra två ljuslyktor med siluetter på.

Jag skar ut några hus och sen glittrande jag burken. Och här är resultatet. Allt sitter på utsidan så att det går att ha vanliga värmeljus där i.

En liten jullykta ❄

Jag gjorde också en lykta till halloween. Här skar jag ut lite mer läskiga hus och även ett spöklikt träd. Jag hällde i röd färg i burken (för porslin) och skakade runt. Orange hade varit snyggare men man tar vad man har. Siluetten klistrade jag fast på utsidan av burken. Denna bör man nog bara ha elektriska värmeljus i tror jag.

Likes

Comments

Idag fick vi oväntat besök här hemma och ett sådant som inte gillar kaffe. En liten pippifågel flög in genom vårt fönster som stod på glänt men tack o lov flög den ut igen. Det här är andra gången vi får in en fågel hemma. Vad är det med djur och flyga in? Inte kan de vara så smarta inte?

Likes

Comments

Jag var inte helt förvånad idag då jag kom fram till förskolan och den var stängd. Det här med att hålla koll på planeringsdagar är inte min starka sida 🙈 Jag tyckte att det verkade så tomt där när vi började närma oss och sen slog det mig att det skulle vara stängt någon dag i september. Det förklarar varför ingen svarade då jag ringde i morse.

Jag och barnen gick och köpte lite frukost och sen hade vi picknick i vardagsrummet. Barnet åt sin andra frukost men dessa två har inget stopp vissa dagar.

När jag skulle skära bröden skar jag mig i fingret och blev förvånad att en brödkniv var så vass. Jag kapade igenom nageln och det var nog tur annars hade nog fingertoppen rykt. Skar mig så pass högt upp.

En klantig dag med andra ord.

Likes

Comments


Better Blogging Nouw