Jag tycker att det är superkul att ta saker som bara ligger här hemma och göra om det till något helt annat. Återbruk ❤

Igår gjorde jag en klocka. Jag tog två bälten som jag inte använder och satte ihop med varandra, en bricka och urverk från en gammal klocka och gjorde mig..  en ny klocka. 🤗

Jag hade önskat att visarna var lite längre men annars är jag nöjd 😊

Instagram: minpyssligasida

#minpyssligasida #pyssel #återbruk #diy #klocka

Likes

Comments

Igår skulle jag göra mig en klocka i trä men skivan som jag skulle använda hade spruckit, så det pyssel var ju bara att glömma.

Då kom jag på att jag skulle fixa byrån som jag tröttnat på men när jag skruvade bort handtagen så såg jag att de lämnat märken efter sig, så det vara också att glömma.

Då kom jag på att jag skulle göra en klocka av rörpärlor, sagt och gjort. Klockan hann bli ett innan jag var klar. Först hade jag problem att få till alla trekanter men sen fick jag problem med att bränna den. Jag var dum och blandade Ikeas pärlor med Hama och de är inte riktigt lika höga så många pärlor nuddade inte stekpannan när jag brände den. Till slut fick jag den att sitta ihop iaf 😌

I efterhand inser jag att jag skulle ha gjort den lite större.

Idag har jag pysslat på lite också.

Jag hittade en glödlampa för 5:- på myrorna som jag gjorde om till vas. Jag är kanonnöjd 😍

Rosorna som jag fick av Daniel i fredags hade börjat ge upp så jag klippte av stjälken och la i burkar med ljus utanpå.

Några fick ligga i en skål istället.

Instagram; minpyssligasida

#minpyssligasida #diy #gördetsjälv #återbruk #glödlampa #vas #pyssel

Likes

Comments

..hostar?

I morse vaknade Millen och Issen med dunderhosta. Det går max 30 sekunder mellan att någon hostar känns det som. Stackars mina småkottar 🙁 Millen sover just nu och verkar nog ha fått feber också. Inte lätt ❤

Novalie är lite förkyld och jag hoppas hon slipper hostan bara.

Nu har jag en trött Novalie att ta hand om.

Likes

Comments

Igår invigde Novalie kläderna som jag fick av mina jobbarkompisar, eller ja, hon fick. Så underbar klänning! Jag var såklart tvungen att ta kort och Nathalie var snabbt där och ville vara med på bild. Allt var i sin ordning med andra ord. Min lilla linslus ;)

Älskar den här bilden. Så fina <3

Novalie har börjat försöka sätta sig upp nu och även försöka resa sig upp. Snart är det inte en lugn stund här hemma. Hon ålar och kryper lite smått men lägger sig för att ta sig fram snabbare och börjar åla istället.

Likes

Comments

Igår gjorde jag ett litet hus av rundstavar och det får mig att tänka på de tre små grisarna och deras hus. Det här skulle inte stå länge i blåst kan jag säga er. Det är tur det är vindstilla inomhus ;)


Jag lät det först vara i trä men eftersom det inte var riktigt stabilt (skulle använt annat lim) så tänkte jag att det kanske skulle bli lite stabilare med färg så guld fick det bli.

Det blev bättre. Älskar verkligen sprayfärg, det går på bara några sekunder att förändra en sak. Varför har jag inte köpt det tidigare?? Snyggare blir det också för den delen, man slipper se penseldragen :)


Igår fick jag blommor av Daniel, så nu står det två vaser med rosor här hemma och det är så trevligt! :)

Likes

Comments

Fråga mig inte varför, för det vet jag inte men igår gjorde jag mig ett bokmärke och efteråt tänkte jag, - vad ska jag med det här till? Jag läser ju aldrig några böcker numera 🙈 Det var däremot roligt att göra denna så då var det ju ändå värt det 👍

Först gjorde jag med färgpennor men i efterhand tyckte jag den blev så ljus..

..så så fyllde jag i med tuschpennor istället.

Instagram: minpyssligasida


#minpyssligasida #pyssel #diy #bokmärke #gördetsjälv

Likes

Comments

Onsdag redan, skönt när det går snabbt tills det är helg igen, - bara två dagar kvar!

Idag har jag och Millen varit hos logopeden och hon tyckte att han bara skulle komma en gång till och sen att det skulle få bli ett uppehåll och till våren ska han få komma tillbaka igen. Hon pratade också om ett överlämningssamtal inför förskolestarten vilket fick mig att genast känna mig nervös. Är han redo? Kommer han få bra hjälp i skolan... kommer vi få kämpa? Kommer skolan vara en stor kamp för Millen? Ja, frågorna är många.

Millens logoped går på föräldraledighet inom kort också, vilket nog Millen kommer tycka är trist då han alltid tyckt att det varit roligt att få gå ditt på sina besök och han kommer nog tycka att det är konstigt att han får gå till någon helt annat nu efter uppehållet.

Imorgon blir det BVC och vaccination för Millens del. Hoppas han går med på att ta sprutan. Håll tummarna!


En N & N är det inget nytt. Novalie växer och utvecklas hela tiden och igår kom hon på att man kunde sträcka ut tungan och blåsa så blir det pruttljud. Mindre uppskattat när man blir duschat i mat, haha.


Likes

Comments

Vi har en kaffebryggare här hemma och jag tycker att det är praktiskt att kunna ställa själva glasbehållaren på bordet men att ställa den på ett korkunderlägg när man har fikagäster känns ju inte så särskilt fint. Ikväll gjorde jag mig helt enkelt ett underlägg av lite träpärlor istället.

Ett misstag jag gjorde var att inte fästa kulorna i mitten bättre, den blev ju inte jättefin när den hängde men samtidigt så vad gör det när allt kommer kring ;)

Likes

Comments

Jag har fått mig en rutinrunda varje gång jag är på stan numera, först Myrorna, sen flying tiger, H&M och Clas Ohlson. Inte med mening direkt men det är visst mina favoritaffärer numera. Förut var det KappAhl och Lindex men helt ärligt, mina barn har FÖR mycket kläder, så bättre att lägga pengarna på annat.

I alla fall... senaste gångerna när jag varit in på Myrorna så har jag spanat på ett par servettringar med rosett på, eftersom jag bara tyckt att de varit fina men inte riktigt vetat vad jag skulle ha servettringarna till så har jag inte köpt dem men igår så kände jag mig nästan tvungen att köpa, - jag brukar alltid tänka, tänk om jag ångrar mig och sen är de slut?

De får just nu vara ljuskransar.

.

----------------------------------------------

Här är fruktskålen som jag kom på att gick att ha som lampskärm istället.
Frukskål vs lampskärm

-------------------------------------------------------

Jag hittade två vita fåglar på myrorna för billig peng som jag sprayade guld, de var inte riktigt vad jag sökte egentligen men så nära det gick att komma.

----------------------------------------------------------

När jag var yngre så fick jag silverskedar med gravyr av min farmor när jag fyllde år och vid andra tillfällen. Igår tog jag och gjorde mig en ljusstake av en av skedarna och det kändes så rätt, nu får den synas istället för att ligga i en låda :)

Skeden skulle dock behövas putsas men jag har inget sådant hemma så det får jag nog se till att fixa snarast!

Likes

Comments

Idag åkte jag ner på stan medan barnen var på förskolan. Jag var jättetrött innan jag åkte men när jag väl tog mig iväg kände jag mig lite piggare ändå. Jag köpte upp för det sista av mina presentkort, det fick bli en tröja, ett linne och en fruktskål som just nu är en lampa 🙈😂

På myrorna fick jag syn på ett hörnskåp för 150:-, det är ju nästan gratis! Ni kan tro att jag var grymt sugen på att köpa det men vi har ingen plats här hemma. Mutter mutter 😞

Jag som velat haft en så länge!

Likes

Comments