Jag har funderat lite kring min blogg och kommit fram till att jag tänker sätta lösenordsskydd på den eftersom radera inte är ett alternativ, den innehåller så mycket bilder och minnen från barnens småbarnsår som jag gärna vill kunna gå tillbaka och läsa.

Jag väntar en vecka så att alla hinner se.

För er som vill fortsätta följa mitt pyssel hittar min nya blogg här (nouw.com/minpyssligasida)
(@minpyssligasida)Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Pyssel och annat fix

Som jag skrev tidigare så funderade jag på att starta ett rent pysselkonto eftersom det mest är det jag lägger upp numera så det har jag gjort nu. Ni som vill följa mig där hittar mig här.
Jag har inte bestämt vad jag ska göra med det här kontot ännu. Kanske att jag gör det privat men det tåls att tänkas på.

Likes

Comments

Pyssel och annat fix

Igår fick jag sällskap av tre busiga påskharar när jag tog fram godisskålen. Det var visst inte bara jag som var sötsugen 😆

Jag tycker de blev rätt söta. Millen satte huvud på sin så det ser ut som den ska skutta iväg.

Nu sitter de i blomkrukan istället. Det sitter tandpetare i hararna som jag sedan stuckit ner i jorden så att de sitter fast.

Jag gjorde harar av barnens klubbor också. Pinnen sticker ut på andra sidan. Jag slog alltså bara in klubban i papper, satte rosett och svans. Klart.

Härligt med enkla pyssel 😃

#minpyssligasida #pyssel #påskpyssel #hare #klubba #godis

Likes

Comments

Pyssel och annat fix

Jag tänkte att jag skulle göra ett inlägg med tips på lite barnpyssel Såå... här kommer det.
Det blir lite blandat här, en del passar yngre barn och en del passar bättre till lite äldre barn

Handavtryck är ju superkul. Både att rita av sin egen hand och göra avtryck på det här viset. Jag själv tycker att det är roligt att göra någonting speciellt av avtrycken, som en traktor/brandbil/polisbil till exempel. Eller varför inte Olaf från Frost eller spöken?

Dinosaurier. Det går att göra av papper och toalettrullar som på bilden men även av ballonger.

Klipp ut huvud och ben och klistra på och sen har du en dinosaurieballong.

Skattkistor av askar. just dessa är gjord av Ferrero Rocher-askar men askar till vindruvor fungerar minst lika bra!

Fingerdockor av papper. Här finns det massor av möjligheter, djur finns där massor av så.

Måla på ägg. Det tycker även jag är roligt. Måla med tusch eller vattenfärg, resultatet skiljer sig åt rätt mycket men båda är både fint och roligt. Dessa går ju att anpassa efter högtider också. Till jul kan man göra tomtar istället för påskharar till påsk.

Decoupage på ljus. Låt barnen måla på servetter och fäst det sedan på ljuset med hjälp av en hårtork.. En annan sak som jag tänkte att jag skulle göra med barnen inom kort är att rita på muggar/tallrikar. Ett kul och användbart sätt att bevara barnens teckningar på, - lite roligare än i en låda.

Gräsgubbar.

Det här är ett enkelt barnpyssel som passar barn i de allra flesta åldrarna.
Klipp av en stumpbyxa - släpp ner frön i tårna - fyll på med jord - knut snöre runt lite jord så du får öron och näsa - klista på ögon. Enkelt och bra. Sen så är det bara att vänta på att gräset ska börja växa. Spännande!

Det får räcka för nu, har lite mer tips men inlägget skulle bli så långt. Hoppas att ni hittar någonting roligt att göra tillsammans med barnen =)


Mer av mitt pyssel finns här; minpyssligasida

Likes

Comments

Pyssel och annat fix

I morse redan vid klockan 7 var vi igång med målarfärgen här hemma. Millen skippade måleriet han men jag och Nathalie målade för fulla muggar.
Det blev en tavla.

Vi tog en tavla som jag hade på väggen förut och målade på. Jag tänkte att hon skulle få måla över den helt men hon valde visst att göra såhär istället.

Målad av Nathalie, 4 år


Tidigare så var det ett grått berg, lite hav och himmel. Jag tycker den blev fin men det är klart, det är ju det mesta barnen gör så =)

Likes

Comments

Pyssel och annat fix

Jag har ju hunnit gjort en del påskpyssel så jag tänkte samla allt i ett inlägg om det är någon som söker lite inspiration på påskpyssel, så... här kommer det.

Måla blompåsar och gör bokstäver med hjälp av schabloner. Dessa påsar är en lång blompåse som jag klippt av på hälften och lagat botten på. Inuti står det glasburkar.

Äggskal av betong. För att göra ett äggskal så använder du en ballong som du lägger i en skål och tejpar fast, sedan kletar du på betong.

Såhär ser den ut i betong. Jag valde dock att måla min vit.

Ser mer ut som ett äggskal i vitt, vilket inte är så konstigt kanske ;D

Papperspåsar som ser ut som påskharar, gjorda av A4-papper och målade ägg..

Det är egentligen inte jättemycket påsk över dessa om man tittar på färgerna men ändå, påskharar. Vill man kan man göra kycklingar också. Kroppen på dessa är gjord av en toalettrulle som jag klippt på hälften.

Dekorerade betongägg.
Jag gjorde ett litet hål i botten på äggskalet och tömde ut innehållet och sedan fyllde jag med betong istället, lät torkade och dekorerade. Vill man göra liggande ägg så gör man hålet i sidan på ägget istället.

Måla ägg med vattenfärg. Ett härligt pyssel tycker jag då färgerna flyter ut så fint. Ett uppskattat barnpyssel också.

Ett fågelbo att plantera påskliljorna i.
Jag gjorde en krans av pinnar och sedan ställde jag ner en tillklippt äggkartong inuti som jag sedan placerade äggen i. Sedan planterade jag lökarna. (dessa som jag har på bilden är mini-påskliljor)

Ett par harar av träkulor och väv(?). Jag hade bara stora målade träkulor men det gick ju det med.

Det var allt påskpyssel för nu. Hoppas ni hittar någonting som inspirerar er. :)

Mer pyssel hittar ni på minpyssligasida på Instagram.Likes

Comments

Pyssel och annat fix

Ikväll så har jag roat mig med pärlorna igen. Egentligen satt jag väl mer och sorterade än vad jag byggde men lite hann jag bygga i alla fall :)

Det blev lite glasunderlägg och glasöverlägg(?).
Sugrörshållare eller hålla-bina-borta-platta kanske är mer rätt namn? Jaja, kalla det vad ni vill

Nathalie tyckte att de gula prickarna skulle sättas mot varandra och att så som jag lagt det nu var fel. Nu när jag ser bilden håller jag kanske med. Tanken är att jag ska bygga fyra till så jag får väl se vad jag tycker om saken då.

Det blev lite fler ihopbyggbara glasunderlägg men med annat mönster än sist. Den här gången byggde jag alla likadana så att de är enkla att mönsterpassa med varandra.

Förra såg ut såhär. Nackdelen med den var att jag inte byggde alla likadana så det blev ett riktigt svårt pussel att bygga ihop. Jag läste detta med att skriva nummer på undersidan.

____________________________________________________

Såhär blev glasöverläggen. Ingenting nytt direkt men en riktigt bra idé från den som kom på det för finns det någonting mer störande än skräp i glaset (utomhus) eller då sugröret försöker klättra ur glaset??

_________________________________________________

Här kommer lite mer pärlad inspiration

Man kan göra så otroligt mycket med pärlor. Det är bara fantasin som sätter stopp. Jag är sugen på att pärla en box igen men det dröjer nog ett tag till. Det positiva är att man inte behöver bygga hela på en och samma gång.

Likes

Comments

Pyssel och annat fix

Igår så råkade Nathalie riva ner en tavla från väggen, eller två, ena gick sönder och den andra höll. Förstår inte alls hur hon lyckades eftersom dessa stod på en tavellist men jaja, hon lyckades i alla fall. Glaset gick sönder i alla fall.

Idag gjorde jag den här av själva ramen.

Den är inte perfekt men Nathalie blev nöjd i alla fall. :)


Hyllplanet har jag gjort av en bit kartong och för att fästa bakstycket klippte jag till en större bit kartong som gick att klistra fast på baksidan av ramen. Resten går nog lista ut.

Likes

Comments

Pyssel och annat fix

Igår tog jag tag i att dekorera mina betongägg och såhär blev resultatet. Blomman är jag nöjd med. Det andra ägget hade kunnat bli lite roligare men så blir det ibland.

Nu är jag sugen på att göra mer betongägg men jag måste köpa mer betong först. Denna gång ska jag köpa från något annat ställe än Panduro eftersom Panduro är betydligt mycket dyrare än övriga ställen. Lätt att vara efterklok ;)

--------------------------------------------------------------------

Jag har funderat på om jag kanske ska göra en ny blogg, jag känner inte att jag vill skriva så mycket om mina barn längre eftersom de börjar bli så stora och kanske inte uppskattar att jag skriver om de på internet och så. Denna blogg handlar mest om mitt pyssel numera så därför funderar jag på starta en pysselblogg istället men det tåls att tänkas på ett tag.Likes

Comments

Pyssel och annat fix

Idag tog jag och klippte sönder ett par gamla strumpbyxor som fått hål i sig och gjorde gubbar tillsammans med familjen.

Titta så fina. Vet inte om det är gubbar, hundar eller potatisar men vi säger gubbar ;)

Nu väntar vi bara på att dessa ska få hår på huvudet =)


För att göra dessa behöver du;
strumpbyxor
jord
gräsfrön (vi köpte krasse som tydligen också ska fungera?)
sax
lim
snöre/gummiband
ögon
glas


Börja med att klippa till en lagom stor bit strumpbyxa och trä den över glaset. Släpp ner frön i tåspetsen och fyll sedan på med jord tills du fått ett lagom stort huvud, knyt sedan undertill.

Forma en näsa och knyt snöre runt så att den stannar kvar, gör likadant med öronen. Limma dit ögonen. . Fyll glaset med vatten och låt änden av strumpbyxan ligga i vattnet så som på bilden, då suger gubben upp vatten ur glaset. Klart!
Nu hoppas vi bara att dessa gubbar får hår också.


Likes

Comments