Hei. Håper alle har det veldig bra. Synes det er litt vanskelig og tøft å ikke kunne snakke med familie og venner hver dag. Får og har litt dårlig selvfølelse overfor dere alle. Men jeg vil at dere skal vite at selv om jeg ikke snakker med dere så ofte som jeg brukte så er jeg fremdeles som jeg alltid har vært veldig glad i dere. Jeg savner dere også masse, noe som kanskje også er en del av grunnen til hvorfor jeg ikke ringer og tekster så mye. Siden jeg prøver å ikke være på to steder samtidig.....

Jeg har det veldig bra her. Synes det begynner å bli litt kjølig her da. Har blitt vant til været her nede så no når det begynner å gå mot "vinter" her, så føler jeg det og. Men har nå egentlig ikke noe å klage på sammenliknet med dere i Norge. Det eneste jeg må gjøre er å ta på en hettegenser om morgene ahaha.

Ja ellers som dere sikkert har fått med dere så var jeg i mange forskjellige stater i høstferien. 6 stater totalt. Massachussets, New Hampshire, Maine, Vermont, Rhode Island, og Connecticut. Jeg elsket plassen vi var i Maine. Plassen het York Beach. En dag skal jeg kjøpe meg ett sommerhus der rett ved stranda. Først må jeg bare bli litt rik da... Vi bodde til noen familievenner i Northampton, Massachussets. Veldig snill og imøtekommende familie, som var veldig lett å snakke med. Vi gjorde forskjellige ting med dem. Det var overraskende veldig varmt der da vi var der. Forgje år, samme tid da de hadde vært der så snødde det. Det gjorde det helt klart ikke i år. Stedet her minnet meg mer om Norge. Her kunne man se at høsten var på vei. Bladene på trærne hadde startet å skiftet farge. I tillegg var været mer ustabilt. Selv om det var veldig varmt, så hadde vi også regn.
JEG ELSKER BOSTEN! Vi var i Bosten siste dagen og jeg ble bare helt forelsket i byen. Her skal jeg tilbake! En dag vil jeg kjøpe meg en leilighet der. Vi tok ducktour, som vil si at vi satt i en "turistbuss/and", som kjørte gjennom byen med en guide. Både på land og på vann. Vi fikk se at byen skiftet fra dag til natt. Helt fantastisk fin by. Har alt du trenger. Du så mange folk jogge rundt hele tiden, en sporty by. Her har de maraton hvert år så tror nok en del deltar på det. Bygningene var så fin også, høye og med fine lys. I tillegg var det veldig enkelt å komme seg rundt. Veldig bra undergrunnsbaner og tog. Du trenger ikke noe bil for komme deg rundt. Om jeg hadde bodd der så hadde jeg kanskje kanskje kjøpt meg bare en scooter, mer trenger man ikke. På kvelden dro vi på en super god italiensk resturant. Det var venteliste, og jeg kan forstå grunnen. Den het La Famiglia Giorgio´s, så jeg husker å dra dit neste gang! Anbefaler deres Pizza Margaritha veldig sterkt.
Jeg vil komme tilbake Bosten! Sees!

Så nå er jeg kommet tilbake til skolehverdagene. Var deilig med å ha 3 ekstra dager med fri skal jeg si. Skolen er grei nok. Jeg har aldri vært noen fan av skole, men skolen her har ikke så mye lekser og slikt så det er veldig bra. Får bare håpe at det forsetter slikt!

Klem fra meg

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Hei igjen!

Alt er fint med meg her i USA. Er alltid veldig opptatt, så har ikke så mye tid til å skrive på bloggen. Men i kveld hadde jeg tid til overs så da tenkte jeg at jeg kunne fortelle litt om skolen osv. Forresten så har jeg fall break nå, som er høstferie. Veldig digg. Jeg tar meg 3 ekstra fridager neste uke siden vi er i Massachusetts akkurat nå. Vi har vært rundt i flere stater og vi skal til flere før vi drar tilbake på onsdag. Akkurat nå er vi på besøk til noen familievenner i Northampton. I dag regner det faktisk. Dette stedet minner meg mer om Norge enn hva Cali gjør. Men temperaturen er fortsatt veldig høy.

Været i Cali er deilig og varmt. Kjenner på kroppen at det å ha et godt vær og lys ute gjør så mye med deg. Mye lettere her å skulle stå opp til skolen føler jeg. Også det å ha energi og være opplagt utover dagen er ikke noe problem. I tillegg så står jeg opp tidligere her enn hva jeg brukte å gjøre i Trondheim. Jeg står opp litt over 6 hver skoledag, noe jeg bare gjorde i Trondheim når hadde trening før skolen. Men skal si at det er mye lettere lell her!

Så ja.. Jeg er da Junior på Monterey High School. Det er den nest nærmeste skolen for meg. Den nærmeste skolen som jeg egentlig skulle gå på tok meg ikke inn siden de tok bare inn utvekslingsstudenter i mars. Men tror det er like greit jeg at jeg ikke går på den skolen.
Monterey High School er i sentrum og har alt rundt seg. Treningssenter, strender, butikker, restauranter osv..Fra skolen har vi den utsikten. Vi kan se rett til stranda. Eneste dumme er at det tar ca 20-30 min til skolen min, men blir kjørt hver dag så har ikke så mye å si.

Mange trodde at jeg var Navy/Army kid.. Altså at en av mine foreldre er i Forsvaret. Siden på skolen min er det mange av de. Så har sagt og forklart mange at nei jeg er en utvekslingselev og hva det innebærer! Tror jeg er den eneste exchange student på skolen.. har hørt om ei som kanskje skal være det fra Slovakia eller noe?? men aner ikke hvem hun er...

Monterey High School har over 1000 studenter tror jeg. Freshman, softmore. juniors, seniors. Skolen består av flere bygninger. Så i mellom timene går vi ofte ut, noe som ikke gjør noe i og med at været er så bra.

Timeplanen min er: Chemistry, US History, Media, Pre Calculus, Spanish, Biology, English, Ceramic. Fagene jeg må ha som Junior her er US History, matte, fremmedspråk og engelsk.
Jeg byttet nylig fra PE;personal fitness til Chemistry. Siden PE, som er gym bare var waste of time og jeg trenger det ikke til noe. Trodde det skulle være personal fitness, men skal si at det ikke var mye av det nei... Prosessen å få byttet ut PE var ikke bare lett, siden min rådgiver her er ikke mye samarbeidsvillig eller hjelpsom. Men med litt hjelp fra mom fikk ordnet det til slutt.
Liker timeplanen min og skolen her. Timeplanen min har en god miks av ulike fag. Det jeg digger med skolen her er at vi mer eller mindre aldri har hjemmelekser. Har ikke gjort en eneste lekse siden jeg kom hit. Det eneste jeg har gjort av skole hjemme er å skrive notatark til matteprøver. Skolene i Norge har noe å lære fra denne skolen når det gjelder hjemmelekser!
Før jeg dro sa alle at skolen kommer til å bli vanskelig, i og med at det er på et annet språk og det at jeg kom rett inn et skoleår som allerede hadde startet. Skal si dere skolen er ikke noe vanskelig!! Faktisk lettere enn hjemme i Norge! Jeg bryr meg svært lite om karakteren mine her i og med at de ikke så mye å si uansett. Det eneste jeg trenger er å bestå i fagene. Så jeg har ikke brukt mye energi på skolen og karakterene i det hele tatt, men like vel så har jeg bare A og B. 3 fag med 100% i. Og i alle fagene mine har jeg over 80%, så jeg har da bare A og B karakterer.

Mattelæreren min synes jeg er veldig bra. Han forklarer og lærer på en god måte. Det han gjør gir faktisk mer mening enn hva det gjorde i Norge, og her er alt på engelsk også. I tillegg liker jeg måten han legger opp testene på. Det gjør at mange i klassen mestrer og lærer. Før hver test så får vi en pre-test, så vi ikke får noe nytt og uventet på testene. På hver test kan vi ta med oss ett halvt notatark. Dette gjør at vi studenter faktisk bruker tid på å sette oss ned og gå igjennom stoffet kvelden før. Også så trenger vi ikke å bruke så mye ubrukelig tid heller på å pugge!!:)

Us. History er kanskje det faget som er mest nytt og mest vanskelig å lese i. Siden jeg har liksom kommet rett inn et sted i den amerikanske historien. Også de store historiebøkene har mange nye ord... Men går bra og læreren i denne klassen har godteri:)

Jeg har Spanish 3 her. Tror egentlig jeg skulle vært i nivå 1 eller 2... Læreren er veldig god i spansk og prater det flytende. Læreren er veldig snill og forstående. Da jeg fortalte henne at jeg ikke hadde lært alt det de andre i klassen hadde lært fra før og at jeg tror jeg er i feil nivå, så sa hun at hun kunne rette meg etter som at jeg er i spanish 1 eller 2. Så jeg trengte ikke å begynne å bytte klasse:) Men etter å ha hatt noen tester i spanish 3, så er det faktisk ikke så vanskelig. Ikke pugget noe i det hele tatt og har A i faget, så kanskje ikke nivået er feil likevel....?

Ellers.. Chemistry har jeg bare hatt en uke, så vi har da fargelagt periodiske systemet og sett film. I media sitter vi på hver vår mac og redigere bilder osv. Biology gjør vi ulike ting. Vi har vært på stranda, ser mye videoer osv... Engelsk er den mest bråkette og ukontrollerte timen her. Hahah, stakkar lærer. I Ceramic hører vi på musikk og jobber med leire. Snakker egentlig mest og læreren er snill, men litt spesiell kanskje.

Skolematen her er ikke den beste. Har bare kjøpt meg mat en gang, og det holdte for meg. Mikropizza og eple. Bringer egen lunsj hjemmefra. Savner Strinda kantina🙁

Så skolen er veldig bra! Som sagt elsker det at vi ikke har lekser!!

Den amerikanske vs den norske skolen;
- vi har "the bell". Skoleklokke som ringer. Kan ikke forlate klassen før klokken har ringt.

-Folk som jobber på skolen som går rundt med walytoky. Passer på.

- Lukter weed på skolen noen ganger

- Høyttaler i klasserommene. Får infomasjon flere ganger hver dag og da må alle være stille.

- Forsein lapper. Før noen timer før vi beskjed om at læreren låser dørene da timen starter. Og om du er for sein så må du på kontorert og hente en "tardy" lapp. Måtte hente en forgje uke og fikk egentlig gjennsitting. Men forklarte til damen at min venninne og jeg bare hatt gått til feil klasse og at vi var nye, så da fikk jeg ingen gjennsitting likevel.

- Reinslighet. Her er det veldig heslig på toalettene. Vi har vaskere, men det er noen studenter som virkelig ikke vet hvordan toalettene skal brukes.. Savner de reine toalettene...

- Bathroom pass. Må spørre om å gå på do og bare en ute om gangen.

- Kjærestepar. Er så sykt mange par på skolen her.

- I lunsjen her noen gang er det musikk og dans. Også dj noen ganger. Alle sitter og står bare rundt omkring.

- Clubs. Har ulike klubber man kan bli medlem i på skolen. Har vært på to «møter» i skolelunsjen med venner og det er om kvinnnens rettigheter. Veldig bra!

-Sport en stor del av skoledagen! Får beskjed på høyttaler om kamper og resultater. Om kamp så kan man forlate tidligere fra skolen også. Flere av lærerne er trenere og kjenner studentene bedre gjennom å trene dem. Treningene er rett etter skolen. Liker det, får laget veldig samlet og får flere i aktivtet!

- Kan ikke forlate skolen i lunsjen. Litt kjipt i og med at vi er så nærme alt.

- Dresscode. Mye vi ikke kan bruke. Forskjellig mellom kjønn. Jeg har hørt og merket at mange er irriterte og er i mot reglene.. Bryr meg svært lite om reglene og bruker hullette jeans uansett selv om det er i mot reglene. Følte at på starten av året var de strengere, men nå bryr ingen seg... Som sagt ble jeg min første dag på skolen drescoded. Måtte skifte fra mine hvite hullete jeans, men no bruke jeg dem uansett. Bryr meg ikke, mener at alle skal få velge selv hva de liker og vil ha på seg. Utseende teller uansett ikke, det er innsiden👍

- Lite hjemmelekser her. Tror det gjelder mer eller mindre bare min skole, så jeg er heldig!

På en måte så er skolen her strengere, men på en annen måte ikke. Det at vi må spørre og vente så mye er uvant. Man blir liksom passet ekstra godt på, men på andre punkter ikke... Om man tenker på hvordan oppførselen til noen er i timer og uten å få noe "anmerkning/straff". Noen av timene er bare kaos til tider. Spesielt engelsk.

Studentene på skolen her vil jeg si er mer åpne kanskje enn de i Norge. Men ikke alle... Også så sier vi mer ting rett ut her. Altså mer ros og snille ting til hverandre. Og flere hei i gangene.

En stor ting er at her er det faktisk ikke mange med lys hud og blondt hår. Får veldig mye omerksomhet. Blonde, barbie, blue eyes, your skin. Bare hyggelige ting!! Flere vet hvem jeg er og kan høre noen si «norwegian girl, look, that’s her osv», men jeg aner ikke hvem det er i det hele tatt. For eksempel da jeg var på field hockey trening og vi jogget så hørte jeg noen bare si «there she is, the girl I have been talking about.., norwegian girl». Ahah. Så jeg skiller meg vel ut litt. Det overrasket meg. Trodde det var mange med lys hud slik som meg her i California. Jeg viste ikke at den meksikanske populasjonen var så stor. Så det er egentlig litt artig til tider, men også litt eeeh do I know you? Også guttene her har jeg merket er mer «rett fram». De sier hva de mener til deg og er ikke redd eller noe. Før jeg vet hvem de er så sier de masse snille ting og starter å snakke med deg selv om du ikke aner hvem det er. Kanskje det har noe med at jeg i tillegg er kanskje 1 av 10 med blondt hår? Og kanskje den eneste som har blondt hår, lys hud og blå øyne...

Sees❤️

Likes

Comments

I dag er det akkurat en måned siden jeg reiste fra Norge! Herregud tiden går fort🙈 Kan ikke tro ar det har gått en måned allerede.. og bare 3 mnd til julaften også😳 Har gått i ett her. Har bare hatt en kveld hvor jeg har vært alene for noen timer😂 Elsker å ha noe å gjøre og være opptatt så dette passer meg perfekt!! Så for å få det klart; jeg har det veldig bra her!
Jeg har fått møtt og blitt kjent med så sykt mange herlig mennesker! Fått nye venner og en til familie❤️ Fått en til ekstra «mamma» her (BF til mom) og en til lillesøster utenom de som allerede er i nærmeste familien her. Så heldig jeg er!!
Lærer familien og venner norsk også med jevne mellomrom.
Spiller soccer/fotball for Moterey County FC Strikers i jenter 19 league og state cup. Veldig herlig lag! Også spilte jeg min første kamp for Warriors i dag, ett jente 17 soccer/fotball lag. Er blitt gjestespiller for dette laget!
I tillegg spiller jeg field hockey for skolelaget. Så er veldig aktiv og opptatt. Har også vært på lacross trening, og skal spille det i spring sesongen for skolelaget.
Hverdagen min er som regel skole og så trening før hjem. Og ingen lekser tihi! Digg!
Har fått meg mange nye venner. På skolen og gjennom soccer/fotball! Kjempe glad i de og takknemlig for at jeg fant dem! Også en ting som er litt sykt er at en av venninnene mine er akkurat som meg når det gjelder hva vi vil gjøre, i framtiden, livet og hva vi tenker om verden og ting❤️ Var veldig artig å bare sitte å snakke sammen og bare begge kunne være helt enige i det den andre sa. Og bare si det er akkurat det jeg mener og vil også ahah...😂 Er så fint å funnet en som jeg kan dele det med!!

Alle er kjempe snille med meg. Familien er kjempe god og koselig❤️ Litt uvant og rart å si mom og dad da🙈 Tar vel litt tid...
Tror jeg har blitt forelsket i noen av stedene her. Er så fint! Og været hjelper også. Føler at det hjelper på humøret, formen og hele kroppen generelt! Kanskje bo her en gang? I hvert fall skal jeg komme tilbake hit mange ganger i livet mitt, for plassen her har blitt en av mine hjemsteder.
På den korte tiden jeg har vært her har jeg alltid hatt noe å gjøre. Ikke kjedet meg noe eller vært rastløs. Noe som er bra, for om man ikke har noe å gjøre så tror jeg det er lettere å begynner tenke og savne for mye. Jeg har fått sett og gjort masse allerede. Planer har vi også mye av! Gleder meg❤️

Savner selvfølgelig alle dere der hjemme. Kjempe glad i dere og tenker på dere❤️ Det må dere vite! Kanskje snakker jeg ikke like mye med dere, men det er fordi jeg ikke kan være i to verdener samtidig...

Skal skrive ett innlegg litt senere om skole og slikt...
Om du ønsker å følge med litt mer så er jeg mer aktiv på min USA Instagrambruker; erikainthestates👍

Likes

Comments

I dag spilte jeg min første soccer kamp her i Amerika. Jeg spiller for et lag som heter Moterey County FC Strikers 99. De holder til i Salinas, som er ca 40 min unna hvor jeg bor. Så hver tirsdag og torsdag blir jeg kjørt til og hentet der av mine snille foreldre her. Dette laget er det nærmeste soccerteamet for meg her i området. Er ikke så mange lag her utenom igjennom skolen. Og fotball er ikke en sport på skolen før i vintersesongen. Så jeg ville spille soccer, så jeg søkte på nettet og fant dette laget første helgen jeg var her. Kontaktet og hørte meg ulike folk for å finne dette laget. Som jeg sa så kryr det ikke av jentelag her... Men med litt reseach og snakking den første helga jeg var her så hadde jeg blitt invitert på trening til dette fotballlaget. Et herlig fotballlag. Veldig imøtekommende og åpne fra første gang jeg møtte de. Trenerene er gode og flinke. Treningene er godt planlagt og er seriøsse. Jentene er kjempe snille og er artig å være med. Veldig inkluderende. Fra etter første treningen min som var min tryout så var jeg inn i laget og de "ville" ha meg. Gruppe på imessenger fra andre trening. Rett og slett bare herlige jenter! Så over til min første kamp. Sto opp halv 7, for å bli kjørt til en av trenerene sitt hus til klokken 8. Kom til huset og der hadde treneren hengt opp et Norge flagg ved inngangen. Ahaha. Kjempe hyggelige folk. 3 andre jenter og treneren og kona var med i bila. På veien til dro vi innom Starbucks hvor de hadde bestilt til oss. Oppmøtet var 09:30, så det tok litt over 1 time å kjøre en vei. Kom til den fine og store skolen i Woodside. Ahah lignet på High School Musical skolen og stedet.. Varmet opp i varmen. De hadde også skadefri, men absolutt ikke samme øvelser... Trenerene snakket og forklarte. Jeg startet som spiss. Litt nytt for meg, men har spilt det før og de ville bruke meg som møtende. På treningene her er det der jeg har spilt mest.Var veldig varmt å spille. Nesten opp i 100 degrees (F), som vil si ca 37 grader. Steikene sol, og det brente under skoene. Heldigvis fikk vi flere drikkepauser underveis. Har aldri spilt i sånn varme før, aldri så høy temperatur. Holdte på å svette og koke over. Vi scoret første målet, så ble det 1-1. Til pause var stillingen 1-1- Andre omgang så scoret vi 2-1, så 3-1 før det ble 3-2. Holdte på å score på 2-1 målet. Skøyt, men ble assist. Spilte hele kampen utenom to 5 minutter hvor jeg måtte av for å få skygge fra sola og vann. Spilte mest spiss, men også litt på midtbanen som sentral og indreløper. Var artig å få spille masse!! Tror aldri jeg har fått så mange frispark før i en kamp.. Dette var vår første kamp i State cup. Det at vi vant gjør at vi nå kommer i den tøffeste og beste gruppa. Artig! Vi spiller også i J19 League. Etter kampen kom også skoletreneren jeg skal ha bort til meg og ga meg skryt og knyttneven. Kjempe hyggelig mann!! Alle er bare veldig snille😊

Etter kampen dro vi (de i vår bil) å spiste på Chili´s.. Spurte de blant annet om de viste om Dana Cup eller Norway Cup, men nei det var helt ukjent....Trenerene fortalte flere at jeg var exchangestudent fra Norge, første kamp. Til og med til servitøren aha😂 MYE god mat!! Hyggellig. Alt her er så mye mer og større. Kjørte hjem til huset deres, trøtte og slitene. Vi så litt collage soccer hjemme hos trenerens hus, før jeg ble hentet av mom og sis.

Liker veldig godt å spille soccer for laget her! Glad for at jeg fant laget og får spille for dem. Gleder meg resten av kampene og treningene.

Noe som er ulikt fra soccer hjemme:
- når vi bytter så gir vi en vest til den vi bytter med
- dommeren "sjekker" oss inn
- har skyggebu og tilogmed medbragt benker også
- har med frysebokser til kamp

Liker meg godt her! Og gleder meg masse til videre kamper❤️🏆

Likes

Comments

Kom nettopp hjem fra en lang og herlig dag!! Innholdsrik dag. Ingen dager her er kjedelig!Startet dagen med skole, hvor det ble så varmt at vi endt opp med å ikke gjøre noe i klassene. Lærerne skyldte på varmen og det gikk ikke ant å gjøre noe annet å se på video og film😀 Altså jeg trodde at det skulle begynne å bli høst no og så blir det 108 Fahrenheit. Det vil si ca 42 celcius. Fikk til og med flere nødvarsler fra telefonen av at det var for varmt! Og jeg og mange andre på skolen gikk i bukse. Alt svettet og klagde! Hadde ingen aircondition og bare varm vind ute... Skolen i dag var også veldig chill med korte klasser. Startet dagen med PE hvor man fikk ekstra poeng av å bare gå runder. Kjøpte meg en t-skjorte av en venn til kampen i kveld. Ble også spurt om å holde et lite foredrag for en AFS klubb om Norge av en av volleyballtrenerene som jeg vet om. Jeg bare Ok, men må jeg? Han sa " du må ikke, men du burde representere landet ditt". Så da sa jeg bare "oki, men la meg vite når". Får bare ta med litt sjokolade, leverpostei og snakke generelt om landet og hvor jeg bor og lære de noe norsk. Vi hadde også sånn stor samling i gymsalen. Husker ikke helt hva det her. Men ihvertfall alle var samlet der. Fotballlaget, musikk, litt show, cheerleading. Alt i mot kveldens store kamp! Syk stemning. The spirit!!

Etter skolen dro jeg direkte til The Fair. Møtte lillesøster og en familie som er venn av oss. Veldig koselig! Føler at det er alltid noe som skjer her. Tivoliting, masse mat, scene og giveaway. Jeg bruker ikke å bli kvalm av noe på tivoli, men i dag ble jeg det. Gikk litt for my rundt for meg... men artig lell, lillesøster så sykt gira!! Endte opp på scenen. Ble jo selvfølgelig med lillesøster og de andre. Skulle bli hypnotisert...

Kl 7 ble jeg henta av vertsfar, så kjørt til fotballkampen hvor jeg møtte venner. Så sykt!! Var en rival fotballkamp mor nabolaget Seaside. Dette her va ikke noe av det jeg hadde forestilt meg i det hele tatt. Tenkte at det kom til å være rundt kanskje 100-200 personer der, men det var så sykt mange flere. Og hvordan man bare glir inn. Kunne ikke og kan ikke alle reglene, men man bli bare så sykt spent og inn i kampen/situasjonen liksom!! Og inn i spiriten😂😁 Band, cheerleading, dansing, roping, speakers osv... Selv om vi tapte, så var det sykt artig og kult. Skal nok på mange flere kamper for dette var gøy!!
Så dro vi til In And Out. Vi ble fire jenter og en gutt fra Nederland faktisk. Vertsfar kjørte meg dit for vertsforeldrene mine ønsker å bli kjent med vennene mine og første kveld ville de kjøre meg i forhold til bilkjøring i ung alder. Vil at jeg skal være safe! Møtte de der. Spiste en animals-style hamburger, med fries og XL sjokolademilkshake! Digg!! Veldig koselig og snille jenter!! Ahah så kom det en helt random gutt som villa ha oss med på fest nede i gata, men nei takk😅😂
Så dro vi. Jeg ble henta av vertsfar og vi kjørte hjem til huset vårt. Hjemme rundt 11. Snakket med vertsforeldrene mine om dagen og hvordan alt er osv. De er så snille og søte. Vi snakket litt om hvordan vi skal gjøre det videre i forhold til venner, sleepover, være ut og trust. De er bare helt fantastiske og sier at de gjør alt og vil gjøre alt for meg og lillesøster! Og det gjør det virkelig og!!😊😊😊Kjempe glad i de!!

Likes

Comments

Første skoledagen ferdig! Var spent og litt nervøs, men kjente ikke den nervøse delen før vi parkerte utenfor skolen. Ble møtt av en gutt og ei jente, veldig snille og som viste meg rundt osv. Startet første time med PE (gym). Mest letteste og "latterligste" gymtimen jeg har hatt. Vi gjorde seriøst ingenting annet utenom å bare stå der å snakke. Hilste og snakket med mange hyggelige jenter og gutter! Alle nyskjerrig og åpne. En gutt synes jeg var - vet helt hvordan man sir det på norsk da men veldig ordentlig, selvstendig, i møtende kanskje som hilste og introduserte meg selv. Var tydeligvis mer normalt å bare klaske eller noe..? De sa også at tydeligvis får man bra karakter bare av å ha på riktig klær i timen her😂 Og timen varte ikke mer enn sånn 20-30 min. Vi varmet opp?? Stilte oss på rekke, fast plass har man men dette så ut som en saueflokk ahah. Ingen hørte mer eller mindre på læreren. Så hadde vi football, altså amerikansk fotball. Ja vet ikke hvilket lag jeg var på en gang...? Ingen gjorde noen utenom noen gutter som bare sprang rundt som galinger. Så kom vertsfar med ny bukse til meg til parkeringsplassen- så snill!! I og med at jeg hadde tatt på meg en bukse med hull på og det var ikke innenfor på denne skolen... Ups.. men what? Altså andre jenter hadde skikkelige magetopper og mye mer hull på buksene enn hva jeg hadde. Det var bare ei dame som satt på et kontor som var veldig nøye kanskje og jeg møtte henne selvfølgelig? Neste time var US History hvor vi så nyheter fra bla MTV og fikk ticket som vi kan kjøpe oss for eksempel godteri for eller fri for hjemmelekser. Digg! I morgen de som har på seg en sportsdrakt feks fotballdrakt får to ticket i timen hans. Vi har tydeligvis en spirit week, for det er fotball kamp på fredag. Så skulle jeg egentlig ha Media, men da måtte jeg starte med å ta en eller annen engelsk test. Alle utvekslingsstudenter og army studenter må ta det her. Forresten det va så sykt mange som trodde jeg var army, altså at en av foreldrene mine jobbet for militæret og at jeg derfor hadde flyttet hit. Jeg aner ikke hvor mange ganger jeg sa, nei jeg er en utvekslingselev. Og de bare ååå jaaa... Tydeligvis det er en del studenter her som kommer pga en far eller mor i militæret.
Så var det matte- her gjorde vi faktisk noe og det var litt rolig i klasserommet. Og folk fulgte med!! Skjønte faktisk det de gjorde🙈
Så var det spansk. Jeg har spansk 3, kanskje på feil nivå jeg vet ikke helt. Snakket med noen som jeg tror kan spansk bedre enn meg og de hadde spansk 2?? Men skjønte jo alt vi hadde i oppgaver da. I denne klassen så hadde vi bare en vikar og hun satte bare bak pcen sin og spiste. Få gjorde noe av spanske i det hele tatt. Jeg gjorde ferdig alt som skulle leveres inn på fredag, som hadde vært deres "prosjekt" i over en uke. Denne timen brukte jeg mye tid på å forklare noen hvor mye mer smått alt er i Norge og at de ikke må ønske vinteren + snøen for mye...
Lunsj. Spiste med hun jenta jeg møtte i morrest + noen flere. Lunsjen varte i ca 35 min. Så hentet jeg ut bøker hos biblioteket. Hahah no skal jeg fortelle dere noe som var så sykt artig😅😅 Jeg og hun jenta (husker ikke navnet helt) kjøpte lås og fant en skap til meg. Men hør her. Alle skapene her er så sykt like og vi klarte begge å glemme å skjekke hvilket nummer det var. Uppsi. Så seinere på dagen måtte vi prøve å finne det riktige skapet. Heldigvis fant vi det på tredje forsøk da😂 Og kodelåsen her må jeg øve meg på.. Gad så kompliserte... Så hadde jeg Biologi- Ocean and Marine. Virket veldig greit, tror kanskje dette blir det mest kompliserte faget med alle de nye og ukjente ordene. Men jeg veit ikke helt.. På torsdag skal vi på standa, Wii!! Nest siste fag for dagen var engelsk. Kaotisk og masse bråk. Vi gjorde egentlig ikke så mye. Eller læreren rakk ikke å gjøre så mye utenom og bare prøve å få klassen stille. Flere sa til meg, til og med læreren sa unnskyld dette er en veldig bråkete klasse. Ahaha. Men de hadde helt rett. Så i mellom denne klassen og neste var da jeg og hun jenta måtte forsøke å finne det rette skapet aha. Den siste timen jeg hadde i dag var Ceramic. Jeg valgte Ceramic fordi at når jeg var her for å sette opp timeplanen for noen dager siden så møtte vi på denne læreren og hans klasse. Min vertsmor kjente han og han var veldig hyggelig til meg. Også så klassen og måten han lot de bare holde på veldig bra ut! Det vi gjorde i timen var å lage en bolle av leire mens vi hørte på musikk og snakket. Veldig fri og snakkende klasse! Læreren veldig blid og artig. Jeg snakket masse med ei jente som egentlig var fra Brasil. Veldig hyggelig. Fikk hennes nummer og ble invitert med på fotballkamp på fredag😀 Veldig artig!
Så var selve skoledagen over. Klokken 3. Men jeg skulle videre på volleyball trening. Siden treneren i volleyball hadde invitert meg på trening. Men altså...Det viste seg at altså at det laget jeg hadde da tenkt å prøve meg på kanskje, ikke hadde trening i dag siden treneren var syk. Så da måtte jeg trene med de som har spilt volleyball i over 5 år og det var liksom sporten de "satset" på/lidenskapen deres. Og her kom jeg; min første trening ever i volleyball. Ahah, det gikk veldig bra og jeg klarte å henge med helt til vi skulle begynne med hopping, smashing, teknikk, taktikk og system. Jeg bare eeh, What? Følte meg da veldig dårlig og bare følte at dette laget går ikke for meg. De er bare for gode. Snakket med treneren og skal kanskje prøve meg for det andre volleyball laget. Men jeg vet ikke helt om jeg vil spille volleyball om jeg føler at jeg ikke passer inn helt eller om jeg ikke liker det så godt. Men skal la det få en sjangse👍 Om det ikke blir volleyball, så blir det enten field hockey, cross country, tennis eller water polo. Dette er fall sportene. Alle disse sportene er da helt nye og ikke noe sport jeg har brukt mye tid på før.
Så ble jeg hentet rundt ti på halv seks og vi kjørte rett til sportssenteret som er like ved. Jeg, vertssøster og vertsmor. Vertssøter hadde lyst til å prøve zumba, så jeg sa at jeg selvfølgelig kunne være med om hun ville. Så da ble det zumba på meg. 1 time med zumba. Noen av dere vet hvor dårlig jeg er i dans ahah. Men var artig da, kjente ingen heldigvis😎 Etter litt lett styrke, så dro vi hjemover. Hjemme spilte jeg og vertssøter spillet Jelly Beans, og jeg fikk ikke en eneste god en. Endte opp med at vi begge ble kvalme av miksen av sjokoladesaus, melk og fæle jelly beans. Så ble det middag og kake. Naboen hadde kommet med velkomstkake til meg. Så snilt! Veldig god btw! Vi avsluttet kvelden med jacuzzi😁
I morgen skal jeg forsøke meg på et fotballlag for jenter ikke så langt unna her. Siden de ikke har fotball på skolen før i winter sports så må jeg se om jeg finner noen annet til da. Vi får se om det blir noe med dette laget, men skal prøve og sjekke det ut! Så dette er planen for sportene:
fall sport?;usikker hvilken sport på skolen + kanskje fotball ved siden av skolen
winter sport; soccer
Spring sport; lacrosse

Men ellers er alt veldig bra!! En stor skole med masse folk! Litt vanskelig å finne alle riktige klasserom og bygninger. Men alle er veldig snille, hjelpsomme og åpne!! Timene er veldig korte, noen som er litt digg! Og skolen virker ikke for hard- får vi håpe!

Snakkes❤️

Likes

Comments

Heei!!
For en dag!! Nå er den første gangen i dag at jeg sitter å slapper av i sofaen. Kjenner at jetlagen er her ja.. Vi har movienight, med popcorn og iskrem!! Dagen i dag har vært helt perfekt! Familien jeg har fått er helt perfekt og så sykt snille!! De kunnet ikke blitt bedre! Alt går så lett og enkelt😊 Vi snakker og snakker som om vi har kjent hverandre lenge.. ikke bare mindre enn et døgn😅 Vi passer helt perfekt sammen og jeg har det kjempe bra! Kunnet ikke hatt det bedre akkurat nå egentlig😊😊
Ok, når skal jeg prøve å ikke skrive for langt selv om jeg sliter litt med det.. Men synes det å skrive på en blogg er en fin måte for meg å kunne samle og huske hva man har gjort..

Men aller først skal jeg skrive kort om i går kveld da jeg endelig kom fra til min destinasjon. Flyturen fra Chicago til San Jose ble forsinket med nesten en time og da vi kom oss opp i lufta så var det en veldig humpete tur. Ordene turbulens og storm ble brukt mye. Ellers var jeg veldig veldig trøtt. Aldri før vært så trøtt tror jeg.
Da jeg landet i San Jose trodde jeg at jeg kom til å måtte hente ut bagasjen før jeg ville møte familien. Men der til jeg feil. Jeg trengte bare å gå ut av flyet og følge stien og rundt en sving så sto de der. De bare ååå Erika❤️❤️❤️ og gikk mot meg. Jeg fikk en klem fra alle, først fra vertsmor, så vertsfar og så vertssøster. Også fikk jeg en søt tegning fra Laura. Videre snakket vi bare om feks flyreisen, trøtt, skam.. og så hilste seg på en som jobbet der på flyplassen som de tydeligvis hadde fortalt at de ventet på meg. Vertsmor hadde også med en stor bunke med brosyjer over ting man kan gjøre her. De bare- det er så mye vi kan gjøre at du vil si noen dager at i dag vil jeg ikke gjøre noe annet enn å bare slappe av. Hentet ut baggasje og kjørte til det nye huset mitt for dette året. Vertsmor hadde kjøpt Californias beste suppe til meg. Minestrone shops- drit god btw!! Så snill, også hadde de med masse puter og tepper slik at jeg kunne få sove den ene time det var til huset. På veien til huset så forsøkte jeg holde meg våken, men det ble noen korte pauser med søvn fordi jeg ikke klarte å holde øyene åpne. I bila snakkeg vi og hørte vi på musikk og sang til😊😊Da vi endelig kom fram til huset var klokken ca halv 1 og jeg var kjempe trøtt! Jeg la meg til å sove mer eller mindre med det samme. Rommet har jeg med vertssøstera og er veldig fint! Stort og vi har eget bad også. Ikke noen problem å ha rom med søstera, bare positivt siden da har man alltid noen å være med og hun er bare så søt og snill.

Men over til i dag. Min første dag her. Vi sov så lenge vi klarte. Våknet rundt 9 og fikk servert god frokost av vertsmor. Rundt 10 vi dro til skolen til Laura for å slippe henne av. Hun hadde fått fri for å sov ut fra i går kveld. På veien til skolen vi plukket opp en av hennes venner som gikk langs veien. Hilste på henne og andre på skolen hennes. Vertssøstera venner var tydeligvis også så spent og gledet seg til å få treffe meg.
Videre kjørt jeg og vertsmor til skolen jeg skal på. Monterey High School hvor vi skulle få ordnet timeplanen min kl 11 til rådgiver. Vi kom litt før tiden og bare gikk rundt for å se. Ble introdusert og hilste på så mange. Inn i en keramikk time og hilste på en så snill og kul lærer som vertsmor kjente. Også elever og ble invitert inn i en gruppe- Student 2 student. Så kom til David fra jobben sin og klokken ble 11. Vi laget timeplanen min, som jeg er kjempe fornøyd meg! Eneste tingen jeg er litt usikker på er at jeg ønsket også Sosiologi, men denne klassen hadde allerede startet og var tydeligvis også veldig hard. Så skal mest sannsynlig ha det neste semester istedet! Her er timeplanen min👇Også skal jeg spille volleyball på skolelaget! Fotball eller soccer starter ikke før i oktober så skal spille volleyball til da. Snakket med treninger PG invitert på trening på mandag. Wæææ, har aldri spilt volleyball utenom i gymmen eller bare for artig😬 vi får se hvordan det får, men blir sikkert gøy. Hilste på enda flere voksne på skolen. Ble helt sjokka over hvor mye mer åpne de er her og hvor mye mer de viser deres omsorg for andre. Har aldri snakket så mye med folk fra ledelsen på skolen som her. I Norge har jeg så vidt snakket med noen av de...Alle bare velkommen velkommen, så hyggelig, hvordan går det, Woow, du kan komme å snakke med meg hele tiden, osv...
Så måtte vi kjøpe PE klær til meg, altså egne gymklær. Shorts, t-skjorte og bukse. Uvant dette her. Så så jeg og vertsmor gjennom hvor timene mine skulle være. Se dere den utsikten det er fra skolen min eller. Man se se stranden rett fra skolen. Og på bildene var det til og med masse tåke. Elsker det!
Etter skolebesøket så gikk jeg og vertsmor ned til sentrumet. Først til biblioteket hvor jeg fikk ordnet meg ett eget kort. Vi snakket masse med hun ene som jobbet der, som var så snill og som selvfølgelig vertsfamilien kjente. Hun viste oss også alle "aktivitetene/treffene" man kan bli med på. Bare for å si det slik. Bibliotekene her er ikke slike som vi har i Norge. Her kan man møtes og snakke, trenger ikke p være muse stille. Barn, ungdommer osv kan bake, se film og gjøre andre ting sammen. Så hun snille, blide unge damen her har slike treff hvor alle kan komme gratis å møtes og gjøre ting sammen. Hørtes veldig bra ut og tror nok jeg skal prøve dette!
Så gikk vi videre ned i sentrum. Snakket og snakket. Ikke noe kleine eller stille episoder i det hele tatt på en hel dag! Jeg og vertsmor kommer veldig veldig godt overens. Er så lett å snakke med henne og hun er veldig åpen. Forteller så masse fra hennes og deres liv. Og er også nyskjerrig på mitt.Betrygger meg og sier at det er bare å komme til de om det skal være noe! Jeg bare snakker og snakker engelsk og driter i om at det er sikkert mye som er feil! Tenk om de skulle snakket norsk da, hvor mye feil hadde ikke de gjort da tenker jeg? Men vi alle forstår hverandre og jeg vil bare bli bedre og bedre jo mer jeg snakker uansett!!
Videre gikk vi innom treningssenteret de har medlemskap i. Vi fikk meg inkludert i deres familiemedlemskap før hun viste meg rundt. Så sort. Ikke noe Fresh eller 3t haha😅😂 flere treningsrom, håndballbane eller ikke til håndball da, stor svømmehall med flere basseng og sklier, fysioterapi, kiosk osv.. og rett over gymmen så er er det en "fotballbane" hvor jeg kan ha egentrening.
Så gikk vi videre ned til stranden hvor vi gikk ut på en promenade som gikk utover havet og spiste lunsj. Der og møtte vi selvfølge kjente. Alle er bare så hyggelige! Jeg og vertsmor satte der og bare snakket. Mens vi satt der fikk jeg vite ennå en overraskelse- Gjett hvem som skal til San Fransisco på bursdagen sin da? Meee. Ellers så fortalt hun om masse jeg kunne gjøre her og om ha jeg ønsker å gjøre. Det er så sykt mye jeg kan få gjøre😊 Jeg sier at jeg er åpen for prøve alt og liker å prøve ut nye ting😁 Jeg husker ikke alt jeg kunne gjøre en gang, for det var mye! Men det jeg husker i alle fall er at jeg skal få lære meg å surfe og dykke. Ridning. Idaho kanskje og kjøre twintip om vi ønsker. Treff/festivaler. Shopping. Tivoli. Hockeykamp. Strandlivet. Og masse mer de sa men som jeg ikke husker.Står nok i brosjyrene også -ahah😅En ny sport- husker ikke hva den het men en i nærmeste familie er tydeligvis en kjendis i det eller noe! Også har de selvfølgelig en båt som vi skal bruke en dem. Også så skal vi jo i tillegg til Massachusetts på ferie i oktober og Mexico i to uker i jula. Skal nok ha mye å finne på her ja!!❤️😁

Etter lunsjen gikk vi tilbake til skolen og kjørte til skolen til vertssøster. Det tar ca 5-10 min å gå fra stranden til skolen min. Woohoo😀 På skolen hennes kjøpte jeg og vertsmor blomster som noen på skolen sto å solgte. Jeg skulle velge ut en jeg likte. Vertssøtera mi hadde så mye å fortelle, men som er en hemmelighet😬På veien hjem handlet vi også. Man kunne ta absolutt hva man ville ha. Digg!
Da vi kom hjem så skulle vi dra igjen om 45 minutter. Jeg rakk da å få startet å pakke ut. Med litt hjelp fra Luna som er hunden her. 9 måneder og helt "gira" hele tiden. Veldig lik Otto sånn sett, men kanskje ett hakk galere😂 Veldig søt, omtenksomhet syk og snill da! Så var vi på vei igjen. Vertssøster skulle på "school-dance". Vi hentet venninne og hilste også på hennes familie! Alle er bare så åpne!! Vi slapp de av på skoledansen, før vi kjørte videre for å se volleyball kamp. Vi kjørte til nabobyen, huske ikke hva den het. Skolelaget Monterey skulle spille mot PG high school. Som jeg forsto det slik at Monterey har to lag. Jeg tror kanskje det var andre laget eller de yngste som spilte den første kampen og den tapte de. 25-17 tror jeg. Møtte og hilste også på treneren. Neste kamp spilte første/eldste laget til Monterey. Vi dro litt før den var ferdig for vi skulle hente de fra skoledansen. Men da lå de under, men var veldig likt. Vi hentet de og hilste på enda flere. Pizza fikk jeg også fra vennen til vertssøster. Så kjørte vi hjem og så gikk vi alle tur med hunden. Jeg og vertsfaren gikk sammen og snakket. Hadde ikke rukket å snakke så mye med sammen ennå siden han har vært på jobb i dag. Men tok seg selvfølgelig fri for å være med på møte med rådgiver på skolen😀 Vi snakket om dykking, Norge, sport, dagen osv. Så gikk vi ned til badeelva som er like bak huset vårt. Er så sykt koselig her og man kan gjøre alt mulig! Alle er så åpne og ikke noe er flaut eller i nærheten av kleint. Bare føles helt naturlig. Det eneste som er vanskelig er å huske på alle man har hilst på. Jeg husker mer eller mindre ingen navn...
Pakket videre ut og så ga jeg gavene til vertsfamilien. De ble så glade!! De likte alt kjempe godt. Ga meg masse klemmer😊Også sa vertsmor noe om velkomstparty.. Så var det klart for movienight, kjempe koselig☺️🙈 No ligger jeg i senga og er kjempe trøtt! I morgen skal vi bare sove ut ihvertfall. Prøve å ta igjen litt søvn😴😴

Likes

Comments

Akkurat nå (norsk tid 11:30) sitter jeg på flyet til Chicago. Jeg er godt i gang med reisen. Alt startet kl halv 3 i natt da vi sto opp. Jeg hadde ikke trodd at jeg kom til å få til å sove noe, men det gjorde jeg gitt. Vi sto opp, smelte igjen koffertene og satte kursen mot bila som sto i parkeringskjelleren. Men det vi ikke viste var at parkeringskjelleren var stengt helt til klokken 6 om morgenen. Da skal jeg si deg at mamma og pappa ble litt stressa og irritert. Jeg derimot tok det greit rolig, fordi jeg får alltid alt for god tid inne på flyplassen uansett. Og det hjalp heller ikke noe med frustrasjonen til mine foreldre når service hjelpen var så dårlig. Til slutt kom vi oss inn og fikk kommet oss av gårde.
Vi skulle møte en fra Yfu klokken 4 på Gardemoen, og vi var dere bare 15 min for seint. Tror ikke jeg har sett mamma kjøre fortere før✌️Der fikk jeg alt jeg trengte før reisen. Flybilletter, ulike skjemaer, Yfu t-skjorte + tilbehør, et helt nytt nettbrett osv...
Den klumpen jeg har nevnt tidligere som bare har ventet på å komme ut... Den kom ut i dag. Følelsene kom tydelig fram. Det var helt forjævlig å skulle si ha det til mamma og pappa. Da kom tårene og gråten. Hvordan skal jeg klare meg uten min mamma og pappa i ett helt år? Mine verdens beste foreldre❤️De som jeg er mest glad i hele verden i og som jeg trenger aller mest. Og som kjenner meg best og som alltid er der. Det var og er tøft. Mens jeg skriver dette så triller noen tårer nedover kinnene. Heldigvis for meg, så har jeg så gode og omsorgsfulle foreldre som ønsker det beste for meg. Og som lar meg gjøre det jeg ønsker og vil. De støtter meg og er positive. De dytter meg opp og får meg til å tenke på alt det gode. Det hjelper noe sykt når jeg skal være fra de ett helt år. At jeg vet at dette ønsker de at jeg skal gjøre og unner meg det. For de vet hvor lenge jeg har hatt lyst til dette!! Jeg får lov til å følge en av mine drømmer❤️ Og de er der uansett for meg selv om avstanden er stor. Jeg får aldri vist nok hvor takknemlig og glad jeg er i dem!

Men nå over til noe annet. Så tårene kan stoppe å presse og slutte å stikke/knyte seg i magen😄Som sagt så gikk første flyet mitt klokken 6 fra Gardemoen. Da reiste jeg alene til Frankfurt, hvor jeg der ble møtt av en mann med navnet mitt på et skilt. Han fulgte meg hele veien til en gjeng med andre Yfu'ere som også skulle til Chicago med samme fly. Bare at disse var danske da, så jeg forsto ikke så mye.. Uten om da vi tok det på engelsk ahah😂 Videre tok vi fly klokken 10:45 fra Frankfurt. Her hvor jeg sitter på vei til Chicago skal jeg sitte i 9 timer. Yohoo... Jeg er utrolig trøtt, men det å sove på flyet funker dårlig for meg. Så heldig som det jeg var i morrest på flyturen fra Oslo til Frankfurt var at det var en mann veldig nærme meg som var nokså full og pratet eller sang i ett sett. Da var jeg faktisk veldig nære til å sovne helt til han mannen begynte å rope ut, og da fikk jeg nå i hvert fall ikke til å sove noe...Kommer nok til å få en ganske stor jetlag ja..! Tidsforskjellen mellom Norge og Chicago er 6 timer. Mellom Chicago og California er det igjen 3 timer. Jeg går altså bakover i tid... Dette kommer til å bli et rot for meg😅

Neste flyet jeg skal ta er fra Chicago til San Jose som går klokken 19:45 lokal tid. Jeg har faktisk ikke anelse om jeg får god eller dårlig tid på flyplassen. Venter på at klokken på iPhone skal omstilt seg automatisk selv. Er for sliten og trøtt til å regne og tenke..
På flyplassen i San Jose så skal vertsfamilien min stå å vente på meg. Jeg gleder meg, gruer meg og er sykt spent. Hvordan blir dette?😀 Tror alt kommer til å bli sykt bra!! Og jeg kommer nok til å være veldig veldig trøtt og sliten.. Skal ikke se bort i fra at jeg veldig raskt kommer til å sovne av... bare 3 timer søvn på 2 døgn er ikke nok for meg nei.. Hele flyreisen min varer ca i ett helt døgn. Altså når jeg lander i California så er datoen torsdag 24 august og klokken er litt før midnatt. Dette fortalte pappa meg! Mens i Norge så er dere godt i gang med fredagen den 25 august..
Dette blir gøy! Skal nyte dette året! Kommer til å bli utfordrende og veldig veldig læringsrikt. Det værste vil nok bli savnet etter mine nærmeste og kjære❤️
Men så må jeg ikke glemme hvor sykt mye jeg kommer til å oppleve på ett år i forhold til de hjemme. Og hvor mye og lenge jeg har gledet meg til dette. Jeg får følge en av mine drømmer!! 🙌

Gjennom opphold skal jeg prøve å oppdatere på sosiale medier, men hvor mye og hvor ofte det blir får jeg se ann. Jeg lover ingen ting😉 For det aller viktigste først nå er å komme seg inn i den nye livet og finne seg selv i den nye "verdenen". Jeg må være her og no, leve i sekundet eller hva man sier. Så dette tar jeg først! Men selv om ikke kontakten ikke blir så stor, så vil jeg aldri glemme dere uansett!! Husk det!Jeg må bare prøve så godt jeg kan å finne min plass her og ikke være på to plasser samtidig. Håper der skjønner det😊😊

Klem spente, eventyrlystene Erika

Likes

Comments

Da er vi på vei til Oslo. Der skal vi ligg over til tanta mi før jeg reiser til USA i morgen tidlig kl 06:00. De siste dagene har gått til pakking og si ha det til venner og familie.
Ikke lett... For det første det å pakke var jo greit, men det å få kofferten til å veie under 23 kg det var en annen sak. Jeg endte opp med å måtte plukke ut klær og ett par sko rett før vi skulle kjøre. Bedre å være på den sikre siden med vekta enn å måtte stå på flyplassen å ta ut da😜 Mamma og pappa bare "du får kjøp dæ alt av klær og det du treng i USA du..." Hmm, Yeah!!
Ellers ble jeg spurt av YFU i dag om jeg vil ha med meg et nettbrett og ta bilder og videoer mens jeg er i California. Dette er tydeligvis et pilotforsøk, og jeg er den eneste som får muligheten til dette! Jeg sa selvfølgelig ja😊 Dette blir kult!!
I dag var jeg i Tyholttårnet med mine jenter som jeg er så glad i😘 Vi hadde en siste ha det bra lunsj! Det var veldig koselig og samtidig trist/rart/uvirkelig. Har ikke helt forstått av jeg faktisk skal dra bort ennå! At jeg ikke er hjemme igjen før om ett år.. Tenker mer på det som en liten sommerferien liksom... Men det kommer nok til å gå opp for meg når tiden er inne ja😱😿
Som jeg startet med så er vi på vei til Oslo. Jeg, mamma og pappa sitter i bila her. Åpnet nettopp opp verdens fineste gave fra verdens beste Fride❤️❤️ Jeg fikk ikke lov til åpne den før jeg satte i bila og det klarte jeg å holde Fride😎😊Fride, tusen takk! Alt jeg hadde ønsket meg, helt perfekt😘 Du kjenne meg godt ja😽Du er best!!
Har også prøvd ut mitt Go pro kamera i det siste og produsert en video veldig fort her i bila. Om du vil se den så er linken her. https://youtu.be/K0y2pmSJS4E
Ikke forvent noe- jeg er ingen pro😜

Det å si ha det bra skal jeg si er veldig rart. Som sagt så føles ingenting av dette helt virkelig ennå.. Det eneste jeg kjenner er at det stikker litt i hjertet, men er vanskelig å tyde følelsene. Er som en klump som snart vil komme ut!
Helt siden jeg fikk vite om vertsfamilien har jeg mailet og snakket med de på messenger. Mamma og pappa har også god kontakt med de. Jeg er kjempe fornøyd, kunnet ikke blitt bedre!! Mamma og pappa er også veldig fornøyde og føler seg trygg på at jeg er i gode hender! Er nok veldig betryggende for dem ja. Føles veldig godt å vite at jeg er kommet til en familie som vil bry seg om meg, vil være der, følge meg opp og passe på meg!! Jeg er super fornøyd!!

Jeg kommer til savne dere alle❤️ Og dere må vite og huske at jeg er glad i dere❤️ Dere betyr så mye for meg og håper dere koser dere videre hvor enn du er😊

Likes

Comments

Neste torsdag den 24 august er da hele eventyret mitt starter! Jeg ble ringt opp fra YFU rundt kl 18 mens jeg var på tur med Otto. Så pappa tok telefonen og snakket med de. Jeg ble så sykt glad og letta da han fortalte meg det. Endelig kan jeg slappe av litt ahah. Jeg hadde også mottatt en mail med hele reiseprogrammet mitt. Jeg starter flyturen fra Gardemoen klokken 06:00. Mamma, pappa og jeg skal kjøre til Oslo på onsdag og overnatte i Oslo. Herregud om mindre enn en uke så er jeg i USA!! Med en kraftig jetlag... Gleder meg sykt😀Det siste døgnet har jeg snakket og hatt masse kontakt med vertsfamilien min! Jeg elsker dem allerede aha😂😊 Kunnet ikke fått noen bedre! De er bare så hyggelig og alt er allerede lagt til rette for meg. Samme interesser har vi også! Og syke bra ferier har de også planlagt.. Massachusetts i oktober og Mexico til jul😳🙌🏻❤️
I dag har jeg og mamma vært å kjøpt gaver til vertsfamilien også. Så nå er alt klart utenom at jeg snart må starte å pakke...

Tanken på å skulle dra fra familie og vennene mine gjør meg trist😭 Jeg kommer nok til å savne de og alt det trygge her hjemme!! Men egentlig gleder jeg meg mest. Føler meg veldig beroliget, trygg og heldig. Føler jeg er i veldig gode hender og gleder meg til å bli kjent med familien og deres liv! Og gleder meg sykt til alt det nye jeg skal oppleve😊 Og ett år går fort uansett! Tenker at det er bedre å gjøre det enn å angre i ettertid på at jeg ikke gjorde det! Og heller da få angre i ettertid på at jeg faktisk dro.
Jeg gleder meg masse, noe som sikkert er den 100 gang jeg skriver😊 Denne lille uken som er igjen i Norge skal jeg bruke på å være med familie, venner og pakke meg klar😀😋

Likes

Comments