Idag efter lång och tung dag i skolan kommer jag hem och ser till min förvåning en ny stooor säng i vårt sovrum.

Älskling och jag var för lite mer än en månad sedan och kollade på sängar i hela Vasa. Vi hittade en som vi båda två tyckte om men den var lite dyr. Vi sa ändå att vi skulle fara och beställa sängen men så ändrade han sig. Så jag försökte acceptera att vi får ha vår lilla säng ett tag till.. och idag när jag kommer hem ser jag den stora fina sängen i vårt sovrum! Såå härligt med en stor säng. En sänggavel ännu så är sängen perfekt.

Jag orkar inte ta någon bild men jag hittade en liknande på google. En sån här säng fast grafitgrå finns nu i vårt sovrum.Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Godmorgon!

Ännu en natt men dålig sömn. Jag vet inte vad har för fel för tillfället, men det börjar bli länge sedan jag har sovit en hel natt nu, utan att vakna upp miljontals gånger. Idag känns det nästan extremt mycket, det svider i ögonen och jag skulle egentligen kunna somna här framför datorn. Istället för att sova måste jag förbereda dagens MNK lektion och kl.10 ska jag befinna mig på skolan för mera planering. Det blir en lång dag med praktik och sedan en föreläsning som slutar först kl.16.30.

Igår var jag ledig och hade planerat in att jag skulle hinna läsa 60 sidor i en bok och skriva en sammanfattning, skriva praktikrapport och även hinna till loppis och leta efter kläder att ha på mig på lillajulskräftskivan på lördag. Jag tog sovmorgon, och åt frukost i lugn och ro. Sedan for jag iväg till stan och hittade ingenting på loppis, for sedan in till en massa olika butiker men hittade inget där heller. Då var det bara att fara iväg till tygaffären och sedan hem för att sy ihop en helt ny outfit. Jag hittade ett bra mönster på internet men det var nog något fel på det så jag blev tvungen att sprätta massor och det blev inte så bra som jag hade tänkt mig. Hann få färdigt ett plagg men ska ännu ha sytt två saker till så man kan säga att min dagsplanering igår gick åt skogen.

Kvällen före hade våra gulisar ordnat julfest åt alla spec.studerande. Det var jul på åldringshemmet, riktigt trevlig blev kvällen sist och slutligen. Det är så sällan vi träffas hela klassen nu för tiden så det var riktigt kul. Jag tänkte bjuda er på en bild från kvällen.


Likes

Comments

Ny vecka och ännu en måndag.

Helgen blev riktigt lyckad, mycket fest och trevligt folk. Och mycket snö, det är helt sjukt hur mycket snö det kan komma på ett dygn.

Denna måndag skulle däremot ha kunnat börja bättre. Jag vaknade med en ordentlig förkylning på gång. Det tog 45 minuter för mig att borsta av bilen, komma in i den och köra bort från parkeringsrutan, bilen var helt insnöad och låsen hade frusit. Så jag fick till sist ringa efter hjälp. Som tur har jag en händig sambo. Sedan när jag väl kom in till stan körde jag omkring och letade parkeringsplats längs gatorna hur länge som helst, bara en massa snövallar överallt. Till sist när jag fått parkerat och låst bilen ser jag att jag står alldeles för långt ifrån trottoarkanten och blir därför tvungen att starta bilen igen och försöka rätta till det. Istället kör jag fast i snön och när jag äntligen kommit loss är jag så led den lediga parkeringsplatsen att jag kör ner till Academill och lämnar bilen där istället. Då var det bara att traska iväg till övningsskolan, jag blev totalt 20 minuter försenad.

MNK-lektionen vi hade idag gick helt bra och vi har hunnit planera ännu mera lektioner samt varit på ett seminarium om hur det är att vara klasslärare. Nu sitter jag i soffan, slut i huvudet men ändå ganska nöjd med livet.

Denna vecka är det mycket på programmet. Massa planering, lektioner att hålla och praktik överlag. Sedan ska vi kanske fara på bio någon kväll och imorgon har SPIrres gulisar ordnat julfest så då är jag på väg på det. På lördag blir det den årliga Lillajyyyls kräftskivan, i år med 80-tals tema. Så jag hoppas att förkylningen går om snabbt och att det blir en rolig vecka.

I brist på en bild som har att göra med inlägget
vill jag visa vår fina ketchupflaska :)

Likes

Comments

Äntligen fredag!

Efter en lång, intensiv, tung och lärorik praktikvecka är äntligen fredagen här. Ååh som jag har längtat. Dagens lektion gick inte riktigt som planerat på grund av krångel med tekniken men annars har dagen flutit på bra. Vi har fått mycket planerat och jag ser faktiskt framemot måndagens mnk lektion.

När vi slutade for jag iväg till alko efter mitt favoritvin. Nu ligger jag i soffan, kollar på en av mina favoritserier med choklad och ett glas rött framför mig.

Ikväll är det glöggrundan i Vasa för första gången, eller glöggsvängen som de har döpt om det till. Det är ett halarevenemang där studentföreningarna bjuder på glögg och sedan drar alla vidare till fontana. Jag vet inte om jag kommer orka fara på det, dels för att jag är ganska slut efter praktiken men också för att det regnar och är så kallt och ruggigt ute. Min förkylning har inte gått om ännu och jag tror inte att det blir bättre av att stå ute i några timmar. SPIrre serverar också glögg ikväll så därför borde jag egentligen fara och hjälpa till men jag får se hur det blir.

Hoppas alla får en fin helg i alla fall!

Likes

Comments

​Dagen började bra. Jag fick ett bra tema i textilslöjden, vår första mnk lektion gick riktigt bra och vi har fått mycket planering gjort idag. 

Sedan kommer jag hem och känner bara hur irritationen byggs upp längs kvällen. Nu är jag såå irriterad så jag nästan spricker. Uruselt humör och ingenstans att ta vägen. jävla skit helt enkelt. 

Hoppas morgondagen och helgen blir bättre. 

Det var allt vad jag hade att säga idag. 

Over and Out.

Likes

Comments

Hejsan Hoppsan!

Dagen började riktigt bra. Först tog jag sovmorgon och när vi hade vaknat gick jag och Booster på en 45 minuters morgonpromenad. Efter det har jag hunnit tvätta honom, klippa lite och fönat så nu är han nytvättad och fin. Jag har också hunnit se senaste avsnittet av paradise hotel.

Nu ska jag läsa en bok som hör till en kurs jag går och kl. 15 börjar dagens enda föreläsning. Jag har inte haft någon praktik idag heller så det känns nästan som en ledig dag.

Ha en fin dag allihopa!


Likes

Comments

Godmorgon!

Jag ska småningom fara iväg på praktik. Idag är det dags för oss att hålla vår första lektion, musik. Denna praktik består av två sekvenser och fem individuella lektioner. Det är musik, mnk, bildkonst och textilslöjd som jag ska undervisa i denna gång. Det kommer att vara så skönt om 4 veckor när praktiken är över för det tar så otroligt mycket tid att planera alla sekvenser när vi är grupper på tre som ska undervisa tillsammans.

Jag kan inte sluta tänka på jobbet som jag blev erbjuden igår, jag tror det skulle ha passat mig perfekt..

Men nu är det väl bara att fokusera på praktiken, en kurs och gradun så att jag får det i skick nu före jul. Sedan är det bara två kurser, en kort praktik och avslutande praktik kvar på våren. Helt sjukt hur nära examen jag egentligen är redan nu.


​Typ så här glad kommer jag att vara när jag äntligen får min examen.

Likes

Comments

Hejsan hoppsan!

Jag tyckte att det var dags för att skaffa en ny blogg nu när allt annat i mitt liv har tagit en så stor vändning.

Jag har flyttat, och har för tillfället inte mina katter hos mig utan endast Booster. Jag håller på skriver gradun och planerar att bli färdig speciallärare, klasslärare och specialklasslärare nu i vår. Därför är frågor som "vad vill jag göra med mitt liv egentligen?", "vad vill jag jobba med?" och "var vill jag bo?" i fokus just nu. Även mycket inredning och pyssel snurrar i mitt huvud för tillfället.

Idag har jag varit på en jobbintervju, och jag skulle så gärna ha tackat ja till det. Men tyvärr behöver de specialläraren nu på direkten och det är lite svårt när jag ännu har studier kvar.

Nu ska jag ta det lugnt framför tv:n resten av kvällen.

Ha det bra!


Likes

Comments

Igår hade vi inflyttningsfest/födelsedagsfest hemma hos oss. Vi var över tjugo personer som trängdes i köket och vardagsrummet. Det var så roligt att så många kunde komma för det kändes som evigheter sedan vi senast såg en del av våra gäster. Vi åt, drack, hade frågesport och dansade långt in på natten. Det blev en riktigt lyckad födelsedag! Idag ska jag ha födelsedagskaffe och imorgon börjar vardagen igen. Studiemotivationen är tyvärr på noll nu för tillfället så jag hoppas det blir en förbättring på den fronten. Nu ska jag ställa till för lite kalas. Ha de bra!  

Likes

Comments