Header

Tillåt mig att få säga dem klyschiga orden som alltid sägs vid månadsskifte, FY FAN så fort denna månad gått. Min hjärna är verkligen kvar i augusti och har svårt o inse september...

Skolan har verkligen börjat på riktigt nu, samtidigt är det skönt att veta att om mindre än 9 månader är jag ÄNTLIGEN klar med grundskolan och lämnar mitt helvete till skola. Och om en vecka flyttar äntligen min efterlängtade syster hem igen efter 3 års högskola i Halmstad. På tal om högskola så är min ångest över gymnasieval riktig nu... Har länge vart sjukt säker på att välja samhällsvetenskap, men har börjat ifrågasätta mig själv nu i sista sekund!?

September har vart en månad med väldigt mycket händelser för min del. Tagit AM-körkort, tältat, börjat träffat kompisar jag inte träffat på 4 år, startat denna blogg, renoverat mina garderober, rensat mina sociala medier från människor som inte gör mig lycklig och lyckats köra 90 mil på moppen...

Hösten kom som en käftsmäll och jag har gått ifrån trekvarts byxor till vinter jacka inom loppet av nån dag, INTE okej. Frågan är bara om man ska gråta eller skratta? Samtidigt som hösten och vintern innebär kyla, plugg och ångest så är jag ändå av någon anledning taggad på allt som komma skall. Allt som gymnasieval, jul, halloween, höstlovet och nyår. Nationella proven kanske inte är lika roligt tho men det lär gå an ändå.

Döda mig inte nu men ny månad, nya möjligheter!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Feminism är något som funnits i många generationer och som bygger på EN enda sak. Att män och kvinnor ska ha samma rättigheter som skyldigheter, samma förutsättningar, lika lön för samma arbete och framförallt behandlas med respekt. Jämställdhet det vill säga.

Vi har kommit långt med jämställdhet i Sverige och även i många andra länder med vi är LÅNGT ifrån klar. Det finns miljoner av saker kvar som måste göras för ett 100% jämställt samhälle. Feminism har INGET att göra med partiet FI och själv skulle jag kalla dem sexister.

Att säga att man är feminist är att säga att man tror på jämställdhet, INTE att man hatar män. Alla dessa ”crazy feminist rage” videos är videos på sexister, INTE feminister. Dem är inte värda att få kalla sig feminist så låt dem inte få tro det heller. I min värld är man antigen en feminist eller så är man en idiot, och JA man kan kalla sig feminist även om man är man.

Likes

Comments

Hej, jag är relativt ny i denna blogg värld. Senast jag hade en blog var jag 10 år och bloggade om The Sims. Nu är jag 15 år och har äntligen tagit steget att börja blogga på riktigt.

Med tanke på att detta blir mitt första inlägg tänkte jag berätta lite om mig själv och vad jag hade tänkt blogga om.

Jag heter Erik Örberg och är som tidigare nämt 15 år. Jag bor i Matfors (hjälp) 2 mil utanför Sundsvall och har bott här hela mitt liv. Min familj består av mig, mamma, pappa och min storasyster Sofia, eller ja hon pluggar nere i Halmstad så ser inte henne så jätte ofta...

Min dröm atm är att bli politiker och aktivist. Jag har alltid varigt intresserad av politik och mänskliga rättigheter så för mig är yrkesdrömmen självklar.

Jag kanske inte är som alla andra på mitt sätt att vara om man ska jämföra med våra skeva normer men det är inget jag skäms över, liksom borde INGEN.

På denna blogg kommer jag att lägga upp aktivism, positivism, vardagsbilder, händelsehistorier, krönikor och mycket mer, det vill säga ett ganska brett utbud på vad som komma skall.

För att få lite mer insikt i mitt liv och vardag så kan ni gärna lägga till mig på Instagram, Erik_Orberg heter jag där!

Likes

Comments