Header

Hej på er!! Hur är det med dig? Jag går framåt faktiskt, fick väldigt mycket respons igår från väldigt många, som gav mig mer styrka att kämpa på! Tack verkligen för att ni bryr er!!

Idag har jag tagit de allmänt lugnt, eller ah.. Jag målade faktiskt om mammas gamla stolar idag för dom hade tappat färg genom åren, och så har jag vart och handlat en hel del mat, blandannat Pulled Pork!! Ahh just love it!!

Nu är jag påväg hemåt, från att ha handlat förstås.. För Pulled pork finns inte i krokek där jag bor nu, nope.. (men jag klarar mig jag lovar)
Vi hörs ikväll, annars imorgon på min musik fredag? Ha det!!

Likes

Comments

April månad 2015 är en månad jag aldrig glömmer, det var nämligen det värsta jag vart med om under hela mitt liv, och nu ska jag försöka reda ut hela historien för er.

Eftersom jag inte kunde bo hos varken mamma eller pappa så ansökte jag om ett familjehem via socialen då jag behövde en tryggare och lugnare plats. Jag har vart på många men inte lyckats hitta rätt. Det började med en svajig start, jag bodde hos 2 nära vänner i församlingen i området Ensjön eftersom socialen behövde hitta ett ledigt jour hem, dom lyckades hitta ett i Tåby utanför Norrköping, dom var jätte snälla och jag förstod att de ville mitt bästa fast att dom ibland kunde vara lite för på just då när jag mådde så himla dåligt, detta gjorde ju såklart att jag ännu mer längtade till ett familjehem. På Jour hemmet var allt nytt för mig, jag spydde många gånger när jag åt mat för jag var inte alls van vid att äta normala portioner och jag ville ta livet av mig många gånger.

2 månader senare får jag veta att socialen hittat ett familjehem åt mig i Lindö som ligger utanför stan, jag fick träffa dem men jag märkte innerst inne att dom egentligen inte var bra för mig, men jag mådde så dåligt i Tåby så jag flyttade till Lindö ändå och hoppades på att allt var en tillfällighet, men det var det inte..

Vi hittade på mycket, vi åkte och åt lunch på stan och sedan var vi i London med, men det var där familjen testades. Jag hade slarvat bort ett resekort där, men egentligen låg den på sängen men jag hade missat det, så när vi letade efter den vart dom irriterade och arga när vi inte hittade det, så familjehems mamman säger rätt ut att jag får betala för kortet, jag blir ju ledsen eftersom vi har pratat tidigare om att det är viktigt att inte bara ryta ut saker, men det gjorde hon ändå. Det var en sömnlös natt, jag låste in mig och dagen efter skulle vi åka hem, dom kom aldrig och trösta mig, jag grät högt och dom lät mig va hela natten.. På morgonen, 30 minuter innan vi ska åka iväg till flygplatsen så inser dom att mitt rum är låst, det börjar med att mamman försöker locka ut mig på ett snällt sett, men jag mådde så dåligt så jag la kudden över mig och grät, sedan börjar dom knacka väldigt hårt och mammans son börjar banka ännu hårdare och ryter att jag ska öppna dörren, jag öppnar sedan dörren efter 20 minuter, det första mammans dotter gör är att ta sin laddare som jag hade lånat, inte ett ord.. Vi är ovänner i över 1 timma, vi åker tunnelbana och ända in till Flygplatsen, eftersom jag får mat på flygplatsen och alltid har tröstätit som yngre så mådde jag ju bra av maten, men dom sa aldrig förlåt, inte dagen efter ens när vi var i Sverige.

Kort därefter ansöker jag om att få komma till ett nytt familjehem då det var så mycket med som påverkade mig, dom höll på med att tala med Andar och demoner, vilket självklart gjorde mig rädd, jag tycker inte om sånt. Jag fick inte umgås med vänner i församlingen, inte ens dom som bodde ca 1 km ifrån mig i samma område, klart jag fick umgås, men jag var tvungen att gå hem från en inbjuden middag vid kl 21, jag fick helt enkelt inte.. Och när vi pratade om min religion så vart speciellt mamman väldigt upprörd och sa att jag måste tänka om för att dom tyckte jag tänkte helt fel. Så säger man inte!

Så kommer dagen, 11 April 2015. Jag går upp en helt vanlig lördag morgon, ingen ork att varken tänka eller ta upp persiennen som dom tjatat om i flera veckor och börjat ta upp själva eftersom jag inte gör sånt, jag gör inte ens det idag, bara ibland när jag orkar. Så när jag öppnar mitt rum så står mamman där beredd att ryta än en gång till mig att jag ska ta upp persiennen, självklart gjorde jag detta ibland, men jag och min psykolog hade kommit fram till att om jag ska kunna sluta vara så försiktig måste jag våga sätta upp "onödiga" gränser, alltså gränser som inte tar skada, och denna lördagen fick jag bara nog, jag sa tydligt och väldigt högt "NEJ!" Och för mig är detta ett sätt att säga SLUTA! men jag vet inte riktigt vad som hände, familjehems pappan var inte hemma utan på resa och vi hade med tjafsat dagen innan och istället för att väcka mig på morgonen och lösa allt så var mina nerver helt stela den dagen, och det var nog därför jag fick nog och satte min fot rakt i marken! För att jag ville ha en förändring, jag kände mig som ett offer där under min period där, som dom aldrig förstod. Så i det stora hela det som händer den morgonen, är att jag låser in mig på toan helt panikslagen när mamman dessutom sagt att jag ska flytta därifrån och att hon polis anmält mig, (för var vet jag inte, att vi tjafsa?) Jag ringer ett akut nummer som går via socialen men jag har ingen täckning bara wifi, så jag skriver till min bästis och hon säger att jag kan sova över där, men till en början tackar jag nej, jag ville kämpa på och lösa detta.

Jag går upp igen till mitt rum och då ser jag att mamman har vart på mina byxor där nycklarna är, och då var det bara för mig att gå, jag kände mig inte riktigt välkommen där mer, medans jag tar på mig mina skor så säger vi en hel del till varandra, och hon säger "Det är inte jag som har psykiska problem" fast det har jag ju inte, utan jag va väldigt pressad och deprimerad under denna tiden, och för ett familjehem är det absolut inte okej att säga.

Så jag får sova över hos min bästis under natten och sedan sover jag under ca 1 vecka hos en man och fru som tillhör församlingen, och dom här två har helt förändrat min livssyn på både församlingen och förtroende för människor. Jag blir magsjuk där och kan inte äta något på 3 dagar, så när jag äntligen är frisk så gör jag mat åt oss, men jag är sååå hungrig så jag orkar inte vänta på att mannen ska komma hem från jobbet, och de gjorde vi aldrig varken hos pappa, mamma eller i familjehemmet, så jag va inte alls van vid detta, så mannen kommer hem när jag hunnit äta en del av min mat, då säger frun "man kan ju vänta tills alla kommit hem" med en negativ röst. Mannen har sagt något jätte konstigt med som jag inte vill kommentera här. Dagen efter så kommer jag hem från skolan, jag har inte ännu hunnit återhämta mig från allt i familjehemmet och frun är bara hemma just den dagen, jag minns faktiskt inte vad hon sa, men det var iallafall något negativt och stöttande mot mig, vilket igen aktiverade mig, och jag får ett utbrott jag inte riktigt vart med om tidigare, jag minns inte så mycket vad vi sa, men jag minns en sorglig sak.. Hon står där vi dörr kanten, ber mig dra därifrån snabbt innan hon ringer polisen, och ler mot mig, hånfullt, och säger "Nu vet jag varför familjen inte orkade med dig, nu vet jag" och drar till ett riktigt leende.

Egentligen hade jag bott på gatan under nästan 2 veckor om inte en ung i församlingen jag än idag har stort förtroende för hade hjälpt mig, jag fick bo hos han och jag fick stöd på många sätt, och jag var väldigt försiktig hos han, vi tjafsade faktiskt aldrig, men har har ett kärleksfullt hjärta om att bry sig om andra. Jag lämnar det hemmet med ett gott förtroende för honom och jag hamnar i mitt sista jourhem som jag än idag har kontakt med och umgås med då och då, dom här fick mig att inse att det inte är något fel på mig, vi hade 1 tjafs under 3 månader, och den löste vi riktigt snabbt tillsammans, en familj som verkligen förstår en tonåring var det! Till sist hamnar jag i Hageby i en tillfälligt lägenhet med andrahandskontrakt, och idag lever jag helt eget med förstahands kontrakt.

Men jag glömmer aldrig det som hände mig, i början litade jag på många, men idag är det begränsat och det är inte många jag kan lita på idag, jag tappade många vänner under den här perioden, och jag lärde mig självklart att vissa saker var mitt fel, men i det stora hela så är det båda parter som behöver samarbeta och de vuxna behöver vara försiktiga med en person som mår väldigt dåligt, jag mådde så dåligt att jag började dricka, röka och skada mig själv, något jag ångrar något djupt idag, men vems fel var detta egentligen? Man kan inte le hånfullt eller tvinga andra att göra saker, för jag tog enorm skada av det. Jag är verkligen glad över att jag hade Emilia, min älskling bredvid mig och många andra nära vänner som stötta mig under flera månader innan jag återhämtade mig helt. Folk har tagit bort mig på Facebook och slutat följa mig på Instagram på grund av att de trodde på det några få sa, som spred sig vidare, men nu 18 månader senare går jag ut med min berättelse om hur jag upplevde allt. Jag har fått lida i onödan utan denna berättelsen men nu är det tid att öppna ögonen!

Likes

Comments

Förlåt verkligen att jag inte skrivit något idag på bloggen, och jag vill bara i allmänhet be om ursäkt att jag inte haft ork och tid med bloggen men det är nog dax för mig att berätta mer än att bara tiden inte räcker till..

Ni vet det som hände mig förra året? Familjehemmet och allt motstånd i församlingen och kanske lite av mitt liv hemma som jag inte tror ni vet mycket om, ungefär detta, på fem års radie är vad som gör att jag är uppe justnu, och jag kommer att göra ett nytt inlägg om detta för jag behöver skriva av mig.. Men allt det som hände mår jag riktigt dåligt för idag, det har jag gjort länge men på senare tid har det blivit värre, jag kan påriktigt inte förstå mig på hur folk vågade göra sådans saker som ni kommer att få reda på i mitt nya inlägg som jag ska försöka arbeta på imorgon, men eftersom jag mår så dåligt så vet jag inte riktigt när den kommer upp.

Men jag mår iallafall inte bra efter hur folk behandlade mig då, och klockan är justnu 03.07 och jag kan verkligen inte sova, ska upp kl 09 imorgon, men det blir tyvärr inte av, ställer in hela dagen imorgon, jag behöver verkligen få lära känna mig själv och tänka igenom vad som egentligen hände för mellan 1-5 år sedan. Jag lovar att jag ska hålla er uppdaterade!! Men jag ger er mer info vid nästa inlägg.

Likes

Comments

Åh detta kommer vara ett av det jobbigaste i min bucketlist.. Godislöfte i 2 månader, från idag 15/10 till 15/12 ?? Jag kommer inte lyckas.. men jag ska försöka!! Och detta inbegriper bara godis!! Inte läsk, chips etc.. hehe tur jag skrev godis löfte och inte typ socker löfte eller sötsak löfte!

Men aja! Detta ska avklaras denna gången för jag minns att jag försökte detta för flera år sedan men jag lyckades inte ens 1 månad, men vi får väl se hur detta går.

​Ameh.. Kolla bara så gott!!!

Likes

Comments