Header

Godkväll alla läsare! Precis avslutat matten i stan och nu ska jag hemåt och sedan iväg direkt efter till församlingen, det var ett tag sedan jag var där, har verkligen inte haft någon tid till något, det märker jag hemma när jag missar att äta ibland med.

Idag är jag riktigt trött, spelade igår på datorn eftersom jag inte kan plugga 24/7 heller, då drömmer jag ju bara om mina ämnen, haha..

Vad spelar jag då? CSGO!! Tro det eller ej, jag spelar aldrig men kommit i någonsorts trans i livet då jag njuter av att spela, tror detta beror på att jag inte riktigt hade tillgång till detta förrut innan jag flyttade massor, livet var både jobbigt och sen måste man ju ha rätt bra bredband vilket vi inte hade hos pappa. Så det är rätt kul, önskade jag hade dessa tillgångar jag har idag, tidigare i mitt liv, men ah.. Livet är som det är och man får lära sig att leva efter det man har.

Nästa vecka tar de flesta lov från komvux och det betyder mer tid för mig själv!! Så jag har tänkt att försöka vlogga lite då med, vi får väl se? Ha det bra sålänge!!

Likes

Comments

Sweet 20!! Äntligen är den här, typ 2 dagar senare.. Haha i söndags vart jag 20 år! Och det firar jag med att gå på systemet!

Som om inte alla redan gjort det? Men jodå, det gjorde jag precis, köpte cidern "Xide" som är en jätte god cider!! Och jag uppmannar inte till alkohol i den här bloggen så ni vet, men jag ville liksom berätta detta för er.

Förutom det så har jag typ värsta konflikten med Östgötatrafiken, eller jag vet inte riktigt vad jag ska kalla det, och jag ska så småningom skriva ut lite mer här på bloggen vad som egentligen pågår, men justnu är allt lite "secret" då jag tänkt skriv till tidningen om detta och jag vet att jag inte är ensam om mina åsikter. Men ah tänk inte för mycket på detta så ni missförstår något! Det kommer information om detta senare!!

Skolan går bra, men det är lite jobbigt med matten, det är mycket nytt och mycket att lära sig, men det går ändå bra för mig, pluggar varje dag förutom helger så i längden borde det ge resultat!!

Jag har inte tänkt skriva mer idag utan ni får ha det fint och ta hand om varandra så hörs vi i veckan!!

Likes

Comments

Hej på er!! Sorry jag inte skrivit något, vart så mycket att göra och i fortsättningen blir det ännu mer att jobba.

Detta med Östgötatrafiken måste jag verkligen berätta för er om, men jag håller mig ett tag till så får ni veta hela historien senare!

Likes

Comments

Sveriges största Youtuber, men har också gjort en hel del bra musik, här har ni tre låtar jag tycker om mest!

Likes

Comments

Nu är jag så sjukt trött på våran kollektivtrafik här i Östergötland! Försökt med allt, mailat dom och bevisat för dem att vi har bland Svergies dyraste kollektivtrafik men som svar får jag "Nej vi är inte dyrast i Sverige". Har skrivit typ som en helt uppsats till dem som säkert skulle fått ett B på Svenska lektionen men inte har det hjälpt. Dom höjde ändå våran resa med totalt 10 kr vilket är mycket när den bara höjdes med 2 kr i stan, det kallar jag orättvist.

Så varför gör dom dessa investeringar? Att kollektivtrafiken kostar 40 kr för ungdomar där jag bor och 16 kr i centrala staden? Det vet jag faktiskt inte. Men vi ska få helt nya bussar detta året, så det är ju blandannat därför biljetterna höjts så drastiskt mellan 2016 och 2017, vilket är helt sjukt, för jag har vart i många städer, och ingen har så lyxigt som vi har, räcker det verkligen med att lyxa till det för att få höja priserna? Och behöver vi verkligen nya bussar när alla andra städer kör på den äldre versionen?

Det är inte jag bara som tycker illa om våran kollektivtrafik, drygt 9000 anmällningar kom in under 2016.
Svt har börjat dra intervjuer på onsdagar på Norrköping C för vi alla håller med om en sak, trots ökning i trafiken, vägrar östgötatrafiken lägga in fler linjer, sänka biljett priset och se över tiderna.

Här i Krokek där jag bor händer ingenting, bussen är alltid sen, det kostar 40 kr för oss ungdomar, vilket det kostar med bensin när man åker bil, om ens det? Och busschafförerna är oftast otrevliga. Jag har slutat le till dom, tycker inte dom behöver det när dom inte kan stå upp för sig själva och börja strejka eftersom våran trafik inte är rättvis. Kanske inte det bästa argumentet men jag tror knappast att ett leende kommer hjälpa oss nu.

Det värsta är att dom höjde med 2 kr i stan, men ute på landsbygden höjdes det med 10 kr, medans på andra ställen på landsbygden höjdes det inget, kan tillägga att här åker det som mest ungdomar och vuxna på hela landsbygden i Norrköping, vi har så mycket resenärer på morgonen att vi får en stor ersättningsbuss varje morgon, iallafall när jag åker till skolan på onsdagarna på morgonen. Det är så orättvist!! Varför ska vi betala mer än dom i stan? Dom "tror" inte ens på oss i landsbygden så vi borde inte bidra med något egentligen, för det är i staden man bygger och fixar nytt. Vi har kvar "90 tals" skyltar på vissa ställen och alla bussplatser är från ett årtal jag inte visste fanns. I stan är det mesta år 2016.

Jag hoppas detta förändras snart, för detta är helt sjukt hur mycket det kan kosta, och inga direkta rabatter heller som Skånetrafiken och Sl har för studerande. Vi som tjänar minst i landet, nej ingen bryr sig om oss här.

Dom behöver förändras, saker kan inte bara bli dyrare och dyrare, hyran går upp, bussen går upp, men värdet av allting har inte rört sig en decimenter sedan du och jag föddes. Allting verkar röra sig uppåt bara. Hur ska detta gå?

Likes

Comments