Header
View tracker

Hallå på er!! Idag gick dagen as bra på Komvux!! Fast nu har jag redan massor att göra så jag måste bara säga att bloggandet kommer jag inte ha så mycket tid för, det kommer gå upp och ner förstås. Men har iallafall förberett fredags musiken till er så den flödar på som vanligt.

Så ni vet detta. Det var faktiskt inte så tokigt ändå med matte 2, det verkar rätt simpelt, men svenska 2 är rätt mycket jag behöver plugga på, men jag tror på detta!

Föresten.. Minns ni min smoothie igår? Lämna den inte över natten.. Believe me.. Det smakade beskt.. Haha men jag var så trött efter sån nervositet idag så jag åt det ändå. Men liksom det var en aning om beskt. Just saying..
Ta hand om er!!

Likes

Comments

Jepp som rubriken lyder.. Imorgon drar jag igång men den värsta plugg perioden i mitt liv, hade jag inte tid att blogga när jag hade 2 terminer på mig att läsa så mycket jag läser nu på 1 termin så lär jag nog inte hinna blogga lika mycket nu heller. Men jag hoppas verkligen jag hinner ändå!

Men imorgon drar komvux linjerna igång och det kommer nog va jätte mycket att läsa, men jag har förberett massor, jag gjorde nyss smoothie på Hallon, Ananas, Vindruvor och banan, mums! Som ska ätas imorgon! Har dock ett litet problem med att komvux uppdaterat hemsidan så schemat har försvunnit, så jag vet inget mer än att jag börjar kl 13 imorgon, men jag ska ringa på morgonen och fråga dom. Sålänge får ni ha det bra så höra vi nog imorgon!! Ha det bäst!!

P.s Glöm inte äta hälsosamt!! Smoothie är typ den bästa utvägen för vem gillar inte smoothie?? Aja.. Ha det!!

Likes

Comments

Hallå igen!! Måste bara uppdatera lite här. Det är nu fixat och jag får bidrag som vanligt trots att csn inte beviljar mig csn lån, så det är löst! Härligt!! Så plugga blir det ändå på måndag, och allt kommer gå bra (japp nu kommer det att bli det) Ha det fint!!

Likes

Comments

Ibland undrar jag om jag verkligen bor i rätt land, vi Svenskar tänker alltid att vi har det bra, men egentligen är det inte så.

För att inte göra inlägget för långt, så vet ni ju att jag har bott i ett ungdomsboende innan som ägs av socialen, dom tycker jag sköter mig så bra och ger mig en helt egen lägenhet, då byter jag system från att få pengar från socialen till att få pengar från ekonomiskt bistånd, eftersom jag inte fått jobb. Som jag nämde igår så har Arbetsförmedlingen gjort helt fel och inte sagt till mig att jag inte kan få Csn lån förrän i höst.

Idag har jag pratat med Ekonomiskt bistånd om detta, för det håller säkert med om? Visst borde jag få pengar för hyra och överlevnad trots att jag pluggar för att i framtiden kunna få ett jobb, det låter ju rätt bra? men icke.. Det visar sig att jag kanske inte kommer få några pengar alls på en månad, och det han säger på ekonomiskt bistånd är bara "jag tar det när jag har tid, om jag har tid" vilket är jätte dumt sagt för jag måste ju veta här och nu om jag börjar plugga eller inte, och det beror ju helt på om jag har råd med hyran i 6 månader och det har jag ju inte..

Så kära läsare.. Sverige är nog inte så bra ändå, för socialen har alltså lagt in mig på en lägenhet utan jobb vilket självklart leder till ekonomiskt bistånd, vilket självklart leder till att dom inte ger mig plats till att studera utan måste följa lagar och regler, alltså att alla ska ta csn lån när dom ska plugga vilket inte går för mig. Och istället för att ge mig ett rakt svar så gör dom allt bara jobbigare..

Men jag ska ändå plugga, så måste jag väl antagligen hoppa av sedan, och det kommer ju va en helt sjuk historia, för dom kommer ju neka mig till pengar med anledning att jag startade mina studier men vad ska jag göra? Plugga är ju mitt väg till utbildning och senare till jobb, men här måste jag alltså utnyttja systemet trots att jag inte vill det?

Nae.. Det känns påriktigt så himla sjukt detta, och om det blir så att jag måste hoppa av studierna så blir det ju svårare att komma in i höst ju, för dom kommer se att jag hoppade av mitt i studierna och datorkursen? Den har jag fått högsta betyg på och tentar för provet men helt i onödan? Studie ro? Det tror inte samhället på idag, idag måste vi dras åt olika hål för att få vår vilja fram..

Vet ärligt talat inte vad jag ska göra mer än att plugga ändå och sedan om jag måste hoppa av så blir det ju en massa samtal överallt och fixa med. Men vi får väl hoppas på det bästa antar jag i detta samhälle..

Likes

Comments

View tracker