View tracker

Som ni säkert redan listat ut så är jag hemma igen. Studiebesöket var trevligt och Åbo var fint. Det mesta av tiden gick förstås ut på att cirkulera runt i ÅA och andra skolor. Fick lite nya tankar och idéer efter det här men det är väl bara bra, eller? Själv tycker jag att jag hade alldeles tillräckligt att tänka på innan vi åkte och nu snurrar det ännu mer i huvudet på mig🙈 Är inte alls säker på vart det bär av efter gymnasiet. Velar mellan två studiestäder och det är inte helt lätt kan jag säga... Jag vill så mycket! Studera och lära mig en massa men var är frågan? Får allt fundera lite till. Tror dock att det är bäst om jag släpper tankarna på framtida studier ett tag, får ta tag i det sen när jag verkligen behöver veta säkert. Tyvärr råkade jag bli förkyld där i Åbo, vilket är lite trist. Så nu går jag omkring och nyser och hostar mestadels av tiden. Fortsätter det så här så överlever jag, hoppas bara det inte övergår till feber. Har inte tid med det just nu.

Annars har jag börjat gå en första hjälp-kurs i skolan. Blir förstås lite fler extra timmar i skolan efter skoltid men det går. Den är bra att ha för kursantalet och viktig för sånt som kan inträffa i livet. Period 4 är för övrigt en ganska lugn period för mig, har inte jättemånga lektioner så får åka hem relativt tidigt varje dag. Idag är det dessutom 30 dagar kvar till penkkis, tänk det! Sen säger vi hejdå till gymnasiet. Ser framemot den dagen alltså🎉 Mina nuvarande kvällar spenderas mest i psykologistudiernas värld. Plugget inför skrivningarna har börjat på allvar, även om man inte direkt gillar det.
Nu ska jag gå och lägga mig så att jag får någon sömn, ha de!

  • 32 readers

Likes

Comments

Ska snart gå och lägga mig, ville bara meddela att jag lever. Det har varit en lång dag idag. Började klockan 8 och åkte hem klockan 18. Först en helt vanlig skoldag och sen en förstahjälp-kurs som skolan ordnar och som jag frivilligt deltar i, för att få en extra kursprestation. Märker att jag inte är gjord för att sitta och koncentrera mig så länge fast vem är egentligen det? Tur att resten av kursen går andra dagar och att jag då hinner åka hem mellan timmarna. Gick ju dock körteorin på precis samma sätt förra året men då klagade jag inte alls lika mycket? Tror jag blivit lite väl bortskämd med korta skoldagar bara.

Denna vecka har jag dessutom haft min sista mattelektion ever! Känns otroligt himla bra! Tror ingen som inte haft sådana problem med matten som jag har haft kan förstå min lycka😍 I 12 (!) år har jag kämpat mig fram, efter läxor på läxor och prov efter prov. Kan inte räkna antalet gånger då jag känt mig värdelös och dum som inte förstått och kunnat räkna utan hjälp. Vissa gånger hade jag nog aldrig trott att den här dagen skulle komma, dagen då jag kan låta matematiken vara. För vilken ångest har den inte gett mig... Men nu slipper vi varandra, tack och lov för det! 🙏 Nu ska jag ägna mig åt sånt jag är bra på och sätta fullt fokus på det istället. Är övertygad om att det kommer att löna sig. Jag och Alexandra åkte till stan och firade med en god lunch, precis som vi sa att vi skulle göra när vi gick i ettan och det hela började. Bra kämpat vännen och grattis oss, we fixed it together😘❤

Imorgon blir det Åbo för min del, det är dags för ett nytt studiebesök. Har faktiskt blivit lite mer taggad på sista tiden🙌🏼 Hoppas bara jag kommer kunna ha roligt och inte plågas av jobbig mensvärk som jag gjort hittills idag..
Nåväl, jag lär väl överleva i vilket fall💪🏼 Kommer hem lagom till fredagkväll så det känns bra. Nu blir det sovdags för min del så jag avslutar med att säga hade som på ren norska😉

  • 67 readers

Likes

Comments

Hej, längesen sist, nytt år och så vidare. Jag har börjat skolan igen. Lite trögt förstås men det går. Sista perioden måste man väl ändå orka med. Skolveckan började dock ganska lugnt med en vanlig skoldag i onsdags och en studiemässa igår. Fick träffa gamla studerande som berättade om sina studier, vad man ska tänka på när man börjar studera, hur man förbereder sig inför inträdesprov och så.
Intressant men förvirrande. Som alltid när man hör någon prata om sånt så vet man inte alls vad man ska göra härnäst. Allt blir så oklart och man hinner ändra sig sjuttielva gånger. Det är ju förstås bra att det ordnas sånt här men ändå lite jobbigt. Ska dessutom på studiebesök till Åbo nästa vecka så hinner väl tänka om ännu mer då🙈

Idag är det trettondagen och det är så skönt att den infaller på en fredag. En extra ledig dag tackar man ju inte direkt nej till😌 Ikväll ska jag och Kajsa hälsa på Julia i hennes nya hem. Blir skoj! Innan det ska jag fortsätta plugga lite psykologi, även om det går väldigt dåligt just nu. Ha en fin dag och sköt om er!

Gammal bild på mig och Julia och en tb till sommaren 2015. Bara för att jag saknar det där solskensvädret väldigt mycket just nu, när det är -20 där ute❄️.

  • 99 readers

Likes

Comments

Den 1.8 var det äntligen dags för min och Anns Stockholmresa. Som vi hade väntat! En skön tid i våra liv. Dagarna i Stockholm ägnade vi åt shopping, Gröna Lund, cafémys, nattpromenader, sushispänning osv. Riktigt kul alltså. Det kändes lite som att det var vi två mot världen här❤️ Saknar det så himla mycket, måste bli fler gånger!

I slutet på augusti kom min syster att gifta sig. En härlig dag som vi alla minns, även om jag knappt än idag förstår att hon numera klassas som fru💕 Nervositeten och stressen inför skrivningarna ökade allt mer i augusti.

I september växte min vänskap med Alexandra. Vi hade båda två väldigt få kurser de två första perioderna, vilket gjorde att vi kunde hitta på saker tillsammans. Har många fina minnen med henne, särskilt våra kaffestunder på fredagar när vi pratar om allt mellan himmel och jord❤️I september började även skrivningarna. En nervös tid men ändå så skön när man var klar och hade överlevt.

Den andra perioden körde också i gång och jag fick börja ha filosofi. Så minnesvärt och roligt. Trodde aldrig att jag kunde fastna så för ett ämne men det gjorde jag. Fina diskussioner och en härlig lärare gör allt☺️ Kommer nog aldrig att glömma särskilt en diskussion vi hade på tre personer.

Höstlovet spenderade jag i Vasa hos min syster och hennes man. Roliga dagar som man snart borde ta igen☺️

I oktober färgade jag håret som jag ville ha det. Trivs riktigt bra i det än så länge, även om det kändes lite ovant i början.

I november åkte jag med Kajsa och Julia till Vasa och såg pleppo 2-showen. Många skratt som väntat😂

December började intensivt med att jag blev sjuk. Allvarligt sjuk. Låg i feber och gnällde några dagar. Det var även här som jag fastnade för serien Skam. Det tog inte länge innan jag var besatt och hade övertalat alla mina vänner att också börja titta på den😂 Den sista bilden tog jag med för att jag älskar det citatet. Du er ikke alene❤️

Jul firade jag först i skolan, hemma och sen på släktträff.
Det allra sista av december tänker jag fira med min bästis Ann. Passar utmärkt eftersom hon varit en stor del av mitt liv det här året❤️

Gott nytt år på er allihopa! Ge inga nyårslöften ni vet att ni inte kommer att hålla, så mår ni bäst. Ta allting med ro och ge gärnet år 2017!

  • 129 readers

Likes

Comments

Sista dagen av 2016 då. För mig är det lite svårt att förstå. Detta år har verkligen varit omtumlande, på alla sätt och vis. Mest spännande också tror jag. Vissa kallar det ett "rent skitår" och det kan man ju tycka på många plan. Håller nog med till viss del men ändå inte helt. För visst har 2016 haft sina ljusglimtar också, trots att det har varit mycket elände.

Tror aldrig att det har hänt så mycket i mitt liv på bara ett år. Det här året gjorde jag mycket som jag aldrig gjort förut och det är väl därför det känns så spännande när man tittar tillbaka. Jag började övningsköra, blev 18, kämpade för körkortet och fick det, sommarjobbade i glasskiosk, åkte till Stockholm och levde life med Ann, min syster gifte sig, jag skrev mina första studentskrivningar osvosv. Det är väl ändå ganska mycket när man tänker efter? Iallafall mycket mer än vad som brukar hända i mitt liv. Ett händelserikt år blev det åtminstone. Hoppas dock på ett lite lugnare 2017, om det går att fås.

Sammanfattar tiden som gått med några bilder från hela året👌🏼

Året började ganska lugnt med att jag och några andra från gymnasiet åkte i väg på bortaperiod till SOTE i Karleby. Detta för att få en paus från vårt livs mest stressiga skolår, dvs. tvåan. Minns den här tiden väldigt bra, trots att det är ganska längesen. Bortaperioden bestod till stor del av korta skoldagar, för en gångs skull god skolmat, mycket skratt och chill hemma i soffan. Detta var en rolig upplevelse, även om man hade önskat sig mera omväxling när man ändå var där. Helt klart värt det iallafall👍🏼

När bortaperioden var över blev det Wanhafirande i skolan. En gammal tradition, som går ut på att tvåorna firar att de är äldst i skolan efter att treorna åkt hem på läsledigt. En rolig dag då man kände sig extra fin med långklänning i skolan. Dagen fortsatte med att vi åkte till Nedervetil för att fira med alla som ville komma dit.

Bild: Kronoby gymnasium

Detta blev även året, då jag och Ann lärde känna varandra ännu bättre💕Vi hittade på mycket roligheter både hemma och i stan. Så glad över det, mera sånt år 2017!

I februari var jag på prao vid Wasa Teater. En minnesvärd och härlig upplevelse! Har alltid velat se mig omkring på en teater och det fick jag till slut☺️ Rörde mig ganska fritt överallt och träffade skådespelare, som jag förvisso kom på namnet på först när jag var hemma men iaf. Detta var så roligt!

Gillade tydligen att ta svartvita selfies och se lite svår ut i samma veva...

Drömmen om att färga håret växte allt mer under mars månad, därav bilden. Slog dock slag i saken först i oktober så det blev lite senare än väntat🙈 Började även övningsköra i mars, vilket var spännande.

Inte helt säker på om detta skedde i slutet på mars eller början av april men det var hursomhelst någon gång här som jag och Ann bokade vår tumisresa till Stockholm. Taggade till tusen var vi iallafall☺️

Året valborg spenderade jag i Uleåborg med denna skönhet + mamma&pappa. En dag som i princip bara bestod av shopping. Riktigt kul det också👌🏼

I maj tittade vårsolen äntligen fram och det blev varmt och skönt. Härlig tid, som man nog kan se på bilderna. Maj var dock även en månad med mycket blandade känslor, tjafs och "upp och ner"..

En otroligt mysig kväll nån gång i slutet på maj.
Minns det som igår då vi satt där på bryggan med picknick och drömde oss och längtade bort. Helt klart en av de finare stunderna av 2016❤️

Juni kom och min vän Kajsa blev student. En superfin dag med härligt väder. Så stolt över den fantastiska vännen hon är☺️ Började även sommarjobba i juni och fyllde år. Plugget inför studentskrivningarna körde också i gång där.
Sista bilden är en bild jag tog när jag varit på en kusins konfirmation.

Juli var en månad där det hände mycket. Ojoj. Vet inte riktigt vad jag ska säga, det var bara så mycket som hände då🙈 Jag fick mitt efterlängtade körkort, låg i solen med smutsiga fötter och läste till skrivningarna. Svettades ihjäl o glasskiosken under årets Jakobs dagar där det bara var så sjukt mycket folk. Gick även omkring själv i stan och hade good times med Ann. Den bilden säger mer en tusen ord eller hur Annsku? 😉 Umgicks även en del med Ronja, var bl.a. till Power park med henne och satt vid Fäboda beachen sent en kväll. Kul det!
Sista bilden togs dagen innan vi åkte till Stockholm, ifall någon undrar varför vi är så uppspelta.

Augusti ➡️ december får komma i ett senare inlägg, får inte plats med så mycket mer här😅

  • 129 readers

Likes

Comments

Då var julen över för i år. Lite skönt ändå kan jag tycka. Hoppas alla haft det bra. Det har åtminstone jag🤗 Firade en traditionell och mysig jul hemma tillsammans med min familj. Juldagen och julannandag bestod mestadels av släkt- och kompisträffar. Har därmed ätit en hel del under dessa dagar men så är det ju varje år.

Idag var jag en sväng till stan med Alexandra, i hopp om att fynda något på mellandagsrean. Kom hem med ett par nya jeans, vilket jag behövde men oj vilka folkmassor det var! Slutar aldrig fascineras över hur mycket folk som är ute på stan strax efter jul. Stan blir verkligen ett konsumenternas paradis... Hade gärna shoppat lite mer men som väntat tröttnade vi ganska snabbt. Vi får ta det senare helt enkelt, när folk lugnat ner sig lite🙊

Ikväll har jag bara chillat och hör och häpna, börjat läsa så smått till psykologin. Det trodde jag inte😆 Vet dock inte om det lilla jag har läst räknas men det är iallafall något. Måste åtminstone försöka börja i tid om det ska bli av nån gång. Har även annat skolarbete att ta itu med under lovet så jag vet inte om jag är så värst ledig egentligen. Börjar redan 4.1 så att det där.. Inte helt roligt men det är som det är, bara att bita ihop.

Nu ska jag läsa lite ur en annan, något bättre bok som jag fick av Kajsa i julklapp. Kaninjägaren heter den. Skriven av Kepler och riktigt spännande! Har knappt vågat ta i en sån bok efter att ha läst Stalker. Vet därför inte om det är så smart att jag läser på kvällen menmen, får jag mardrömmar så får jag😆
Ha det fint tills vi hörs näst!

Några bilder från det senaste👆🏼

  • 149 readers

Likes

Comments

Vill önska alla som läser detta en god jul! Ta vara på tiden, umgås med nära och tillåt dig själv att koppla av. Om den här dagen av någon orsak känns jobbig, kom då ihåg att det bara är en dag. Citerar här ett av mina favorituttryck från serien Skam: Blir en dag för mycket, så ta en timme i gången. Och blir en timme för mycket så ta en minut i gången.
Tänk på det och glöm inte att du inte är ensam, hur du än känner dig. Kram på er, ha en fantastisk jul!

  • 165 readers

Likes

Comments

Nu har även jag fått jullov. Känns otroligt bra efter en minst sagt omvälvande hösttermin. Nu får man äntligen ta lite ledigt. Gårdagen spenderades först i skolan på julfest. Årets tvåor hade verkligen satsat på programmet så creds till dem!
Sen är det ju alltid roligt att få fixa till sig och känna sig lite extra fin då och då🤗

Idag har jag först varit och tränat och sen till Anns på lite julfika. Vi gav våra julklappar och höll låda som vanligt. Tack för allt det fina som jag fick😘 Ikväll kommer Kajsa och Julia hit och då blir det mera julklappsbyte. Det är mycket som ska hinnas med strax före jul😅 Men det känns ändå som att julfriden börjar komma smygande. Har inte riktigt hittat den än men den kommer nog så småningom, det är ju så lite kvar nu.

Lite av min festoutfit och abikläderna som kom igår. 

  • 174 readers

Likes

Comments

Lördag då igen. Skönt att den här veckan börjar lida mot sitt slut, har haft så fullt upp på sistone. Textkompetens två dagar i rad och prov i samhällslära igår. Textkompetensen gick inget vidare men det visste jag nästan. Provet var helt okej, tyckte faktiskt det var ganska lätt. Älskar att lärarna ser till att tränga ihop allt som behöver göras strax innan jullov, verkligen det bästa när man redan är stressad❤️ Eller inte.. Nog för att man vet att det ser ut så här varje år men ändå. Man vill ju nästan tillbaka till högstadiet. Då var livet bra enkelt innan jul. Det enda man gjorde var att kolla film och ha vitsordsdiskussion. Sen avslutade man med en traditionell julfest och så var det med det.

Livet i gymnasiet ser inte riktigt ut så. Här har vi prov och inlämningsuppgifter så det räcker och blir över. Sista provet har vi på måndag, dvs. två dagar innan julfesten. Efter det måste jag till stan och stresshoppa de sista julklapparna och sen är det julfest och sen får jag jullov. Ni hör ju hur det låter. Men det är väl bara att bita ihop antar jag. Snart är det över👌🏼 Kan inte förstå att jag har en (!) period kvar i gymnasiet efter jul! Känns så sjukt! Nyss gick man ju i ettan och hade hela två år framför sig. Det är iallafall något som är positivt med gymnasiet, det går så otroligt snabbt!

Igår var det Svenska hjältar-galan på tv så ägnade kvällen åt att titta på det. Mäktigt vilka fantastiska människor det finns! ❤️ Sen kollade jag och Ann det sista avsnittet av Skam säsong 3. Nu är det slut. Så tragiskt alltså. Hade ju velat se mycket mer än det här. Nu får man bara snällt vänta på den nya säsongen som kommer i vår. De får på riktigt aldrig sluta med den här serien. Den är för bra för det. Men ett fint slut blev det och Isak&Even var trots allt lyckliga. Det är väl ändå huvudsaken. Tråkigt att man inte får följa deras story längre fram men jag tror och hoppas att de kommer hålla ihop i fler säsonger🙌🏼 Jag och Ann har dessutom bestämt oss för att ha ett helt Skam-maraton under jullovet så det är inte helt över än😉
Nu måste jag plugga vidare på psykologin, hade!

  • 199 readers

Likes

Comments

Söndag och slut på helgen då. Känns väl som att det gick lite väl snabbt och skulle mer än gärna ta jullov redan nu. Menmen, tiden går fort när man har roligt och det hade jag igår😂 Blev en välbehövd heldag med Ann. Först lite julklappsjakt i stan och sen hemmamys med glögg och pepparkakor, innan vi åkte iväg till nästa stad och härjade. Åt kebab i mörkret på Maria Malm-parkeringen, körde omkring, sjöng falskt till vår favoritlåt och var allmänt konstiga. Bffgoals alltså😂💕
Ibland märks det extra tydligt att det är längesen man hängt med någon, då blir allting så mycket roligare!

Idag har jag lämnat in en ny prepuppgift till psykologin, creds till mig🙌🏼 Den var faktiskt rolig att skriva, då man fick använda sig av lite friare medel. Nu är jag ensam hemma medan m&p är i kyrkan och sjunger julsånger. Borde passa på att göra lite läxor men då orken och viljan tryter är det inte helt lätt.. En ny och lång vecka återstår och på fredag är det dags för prov i samhällslära. Är väl inte helt taggad men det är bara att kämpa på, nästa vecka är det ju jullov! 🎅🏻🌲Fin vecka till alla!

Gårdagen i tre bilder👆🏼

  • 231 readers

Likes

Comments