När jag vaknade i morse så möttes jag av en stor och glädjande överraskning, nämligen att Peder Fredricson tog hem Jerringpriset! Jag fick en härlig tillbakablick till OS i somras då Peder skulle hoppa sin sista runda och därmed ha en chans att plocka hem en medalj. När han kom in på banan började jag skaka av nervositet och hjärtat har nog aldrig bultat så högt innan. Jag hoppade med i varje hinder och svetten rann, jag kunde knappt andas och mot sista hindret blundade jag, men när han blev felfri så kunde jag äntligen pusta ut och det kändes som att det var jag som precis hade hoppat. Lyckan jag kände efter hans runda var lyckan jag fick tillbaka när Peder vann Jerringpriset, men tyvärr varade det bara i tio minuter, då vissa måste protestera och komma på anledningar till varför "fel" person vann!

En viss journalist från expressen vid namn, Anna Friberg, tyckte alltså att "fel" person vann och att folk från ridsporten hade "gått samman" för att Peder skulle få fler röster. För mig låter det bara sjukt dumt. Hur kan "fel" person vinna om man själv får rösta om det?! Det är väl ändå den med mest röster som vinner än den som fick en guld-medalj istället för en silver-medalj... om den med guld-medaljen "ska" vinna är det väl ingen idé att ens starta en röstning?

Jag röstade på Peder för att han är den personen han är och det han gjorde är en bra prestation. Han är en förebild för mig och många andra inom ridningen. Han fick mig att "rida" under hans runda under OS och jag tror inte att jag var ensam om det. Han fick mig att känna en lycka som är svår att uppnå och det är sjukt att man kan känna så av att bara se någon hoppa på en TV-skärm! Och är man inte fantastisk som person om man "dabar" få prispallen!

Jag röstade på Peder för ridsportens skull, en sport som kräver 100% av en, det spelar ingen roll och du är sjuk eller om det är tråkigt väder ute, en häst kan inte ta hand om sig själv och den kan inte heller träna sig själv. Jag röstade för ridsporten eftersom det är min sport, den sporten jag själv håller på med och för allt slit jag och alla andra ryttare gör varje dag. Ridsporten är häftig av många olika anledningar, som dels är att man delar mycket med en varelse som inte förstår vad du säger, du måste visa allt och ge signaler med hjälp av din kropp så det bildas en band som ger en sån speciell känsla. En annan anledning är gemenskapen mellan oss ryttare, tjej som kille, stor som liten. Behöver du hjälp så kan du be vem som helst utan att det känns konstigt. Men det bästa av allt är att alla har samma förutsättningar, vi delar inte in någon i olika grupper. Alla kan tävla mot alla som är på den nivån som du själv är på. Så varför säga att vi har gått samman för att få Peder att vinna när vi bara vill stötta vår sport genom att rösta på en ryttare till Jerringpriset, ridsporten är ändå Sveriges andra störta sport och det visades igår hur stor den egentligen är. Vem som helst skulle väl rösta för sin egen sport?

Jag röstade även på Peder för hästarnas skull, de som alltid finns där, de som alltid kan trösta, de som inte dömer någon och de som är de enda djuren som får tävla i OS. Utan dem finns inte vår sport eller det magiska band mellan ryttare och häst.

Så snälla, nästa gång en ryttare vinner något, tänk ett steg längre och lägg inte ut något som inte är noga genomtänkt, annars kan det hända att hela ridsportfolket "går samman" och vinner än en gång, mot dig!

och jag ber dig, låt mig få vara lycklig i mer än tio minuter!

Likes

Comments

Sjukt trött efter en lång dag!  3 hästar ridna på både bana och ute i skogen😊 Vi började dagen med att vattna ridhuset, sedan mockade jag och red Skinkan efter det. Han blev fin och vi tränade lite skänkelvikningar och byten, träningsvärken i magen kommer inte vara rolig imorgon😅 Sen red jag och Madde ut i skogen på Jaeken och Dardo, mysig tur i en mysig skog👌 När vi kom tillbaka tog vi in hästarna och tog sedan lunchrast! Under eftermiddagen red jag Pirata och gick med Urano. Till middag fixade köttbullar och potatis med gräddsås, lingonsylt och bubbel, en efterlängtad svensk måltid!!

Likes

Comments

Nu har jag snart vart i Frankrike i tre veckor och tiden har bara flugit förbi! Jag har äntligen börjat lära mig vilken häst som är vem och vilken utrustning var och en ska ha vid ridning, longering och ute i hagen.
Jag har mest ridit på två spanska hästar där den ena, Pirata, inte vill ha någon kontakt så det jobbar jag på med den och han har haft en senskada och vi har precis börjat med galoppen och det går framåt😊 Den andra hästen, Dardo, är busig och trög så han måste man jobba för att få fram honom men även tänka på att få upp hans huvud så han inte bockar! Sjösvett efter man ridit honom😅

Idag fick jag äntligen känna vad dressyr är då jag fick rida på Bayronne eller Skinkan som vi kallar honom, en fin häst med ett bra steg och rolig att rida!

Dardo

Pirata

Skinkan

Likes

Comments

Nu är det äntligen dags för att flytta till Frankrike och börja jobba på den mysigaste hästgården jag sett! är sjukt taggad och det kommer bli så otroligt kul och lärorikt!
Nu är jag på väg till Stockholm för att stanna där över natten och 07:15 lyfter flyget.
kommer sakna familj och vänner men framför allt Cananga. Han blev behandlad av en kiropraktor under veckan och jag red honom i fredags, det kändes att han blivit bättre och jag tror att han kommer bli fin snart igen, men det jobbet överlämnar jag till mamma! Ser fram emot att se hur han blir!!😄

Ska försöka uppdatera bloggen mer nu!😊

Likes

Comments

Hoppningen idag gick bra! Vi tränade på vattenmatta, trippelbarr och trekombination som var väldigt nyttigt eftersom Cananga blir het i kombinationer och kommer nära de sista hindren, men han var duktig och jag är nöjd!😁

Likes

Comments

Igår tränade jag och Cananga på att hoppa över "läskiga" hinder som visade sig inte va så läskiga, han skötte sig riktigt bra och vi fick många fina språng och en bra känsla! Idag ska vi åka till ridskolan för en hoppträning:)

Likes

Comments

Nu är det klart, 25 juli lyfter planet till Frankrike och jag ska börja jobba! Det ska bli så otroligt roligt och lärorikt år!

Men om det är någon som känner sig sugen på att själv börja jobba där så finns det en plats kvar. Det är alltså under ett år med tre veckors semester totalt och boende + mat ingår i "lönen" som är ca 1000kr i månaden, ni kommer få jobba i stallet, fodra, mocka nån box, men främst rida roliga och fina hästar.
Gården är väldigt mysig och ligger några mil utanför Paris! Om ni undrar över något eller vill provjobba så kan ni höra av er till mig, så kan jag förmedla det till min/vår blivande chef!
Jobbet börjar 1 augusti.

Min mobil: 0734070031
Mail: ericasandqvist@hotmail.com

Likes

Comments

Nu sitter jag äntligen på tåget mot Göteborg efter en intensiv dag!
Hoppade både Cananga och Felton på klubbtävlingen, Felton en felfri runda på 70 och Cananga felfri i 90, duktiga båda två!
Imorgon väntar Göteborg Horseshow med mamma och Mikaela, sjukt kul ska de bli!!
Bilder från dagen kommer senare, nu vill mamma fika!💁🏼

Likes

Comments