Godmorgon!

Just nu, när dom flesta av er är påväg till skolan eller jobb så sitter jag på flygplanet mot Amsterdam, planet lyfte vid 06.20. Nu har vi en lång dag framför oss, först flyg till Amsterdam och sedan vidare därifrån till Tanzania.
Imorse, eller ja inatt, gick jag upp vid kvart i tre och jag somnade runt midnatt, så det vart ungefär 2,5-3 timmars sömn. När jag vaknade så kändes det inte som att jag hade sovit för 5 öre. Jag kände mig ganska pigg, det trodde jag inte.

Jag kommer vara borta från idag 23/3 och kommer hem den 3/4. Det kommer finnas wi-fi på barnhemmet men det är inte så bra, så vi får se ifall det kommer upp något mer inlägg denna tid jag är borta.

Hoppas ni sovit gott och att ni får en bra dag! Så hörs vi när jag kommer hem! Puss

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hallå, från en väldigt nerös Erica.

Imorgon, eller inatt så ska jag gå upp vid 03.00 för att göra mig redo för flygresan och vi ska åka och hämta Jonah också. Samlingen är 04.30 på Arlanda, sen går planet vid 06.20 mot Amsterdam och sen vidare till Tanzania, Arusha. Om jag ska vara helt ärlig så är jag jättenervös, för det första är jag flygrädd och för det andra så är jag nervös över vår resa. Vad kommer vi få vara med om, vad kommer vi få se. Det vi kommer se är en verklighet för många runt om i världen. Vi är så fasta inne i vår lilla bubbla, i vår lille värld. Där den enda fattigdom vi ser är tiggare utanför Ica och tågstationer.

När jag gick i 9an så åkte jag till Los Angeles, USA med min konfagrupp och då fick jag se en värld som jag inte trodde fanns på riktigt, här i Sverige så var allt bra. Som jag nämnde tidigare så var den enda fattigdomen tiggarna utanför Ica och tågstationer. Jag trodde inte att var det så dåligt i USA heller, liksom hallå! Jag åkte till Los Angeles, staden med Hollywood skylten, the Wall of fame och massa kändisar. Man var uppe i allt bra med denna underbara stad men sen kom den riktigs verkligheten ifatt en. Vi åkte bil i ca 5-10 minuter från inne staden och kom till två kvarter där det bodde 20 000 hemlösa. Där bodde det både män och kvinnor, gamla och unga. Detta var i storstad som Los Angeles och nu ska jag till Afrika, Tanzania och en liten stad som heter Arusha.

Att få se världen ur olika perspektiv är något väldigt nyttigt för en människa, för först ser man bara sin värld, sen fick jag se USA också. Och nu ska jag få se en helt annan syn på världen. Det är bra om man har en bred bild av världen för att kunna ha ett gott sinne. Kunna förstå din egna vardag och kunna välja rätt beslut i framtiden.

Jag har ingen aning om hur det kommer se ut där och jag har haft fördomar om Afrika. Jag har trott att dom bor i hyddor och att det inte finns någon el där överhuvudtaget. Jag vet inte exakt hur det ser ut där, men Afrika har också stora städer, elektronik och nästan allt som alla andra länder har. Men jag kan inte sitta här och säga något jag inte vet så ni år antingen kolla upp det själva eller vänta och se när jag kommit hem.

Tänkte berätta lite kort om vad vi ska göra där. Vi kommer bo på ett barnhem och vara med dom och ha läxhjälp och bara umgås med barnen. Vi kommer även att besöka en afrikanskt kyrka, bada, åka till vattenfall och gå på marknad. Det volontärarbete vi ska göra är att vi kommer bland annat att få vara med och bygga upp en vattenbehållare. Vet inte hur vi ska göra men det ska göras, jag är väldigt taggad på detta. Jag kommer att dokumentera detta, så när jag kommer hem igen så har jag filmat och fotat. Det materialet kommer bli en film som jag kommer lägga ut här.

Idag efter skolan ska jag gå hem med Jimmy och sen följa med honom till jobbet och sen ska jag gå till stinsen. För ska handla det sista inför resan, efter det vandrar jag vidare till konfan där jag ledare. Det slutar 19.00 och då ska jag hem, packa det sista och sen försöka lugna er mig. För jag är flygrädd, men jag vet att allt kommer gå bra. Men bara tanken att vi är flera tusen meter upp i luften gör så att jag vill svimma. Just nu sitter jag i skolan och på alla lektioner jag har haft idag så har jag bara tänkt på resan.

Jag skriver senare ikväll innan jag går och lägger mig och det kanske kommer upp ett imorgon bitti innan jag flyger iväg. Det kanske kommer upp några förskrivna inlägg som jag har gjort. Men ni får allt se. Puss

Likes

Comments

Hej!

Idag vart jag riktigt arg, jag var inne på Facebook och såg en länk till lajkat.se med rubrike "13 bittra sanningar om alla som valde estet på gymnasiet". Där var det 13 bilder där alla bilder trakasserar alla som går estet. Jag går estet media på Rudbeckskolan årskurs 2 och jag tycker att det är en jättebra och rolig linje. Jag får ofta höra, "aha du går estet" i nedlåtande ton. Om jag inte kan något eller tycker något är svårt säger vissa till mig "bra att du går estet då" eller "ja men du går ju estet, inte så konstigt". Vissa säger att personer som går estet har dåliga betyg så att det är enda linjen som dom kan komma in på. Jag får alltid höra att estet-elever är korkade och skumma. Människor drar alla estet-elever över en kam, alla är inte så. Visst någon kanske har dåliga betyg, vissa inte. Som jag, jag ville gå estet media för jag gillar foto,filma och skriva. Så sluta dra alla över en kam.

Det är nästan som att "Estet" är lite som ett nedlåtande ord nu för tiden, något som är dåligt att vara och att man blir inte tagen på allvar. Jag blir riktigt förbannad på detta. Jag är trött att på att människor dömer mig på grund av den linjen jag går. Eller talar till mig som att jag inte ens har en hjärncell bara för att jag går estet. Nu säger inte jag att det bara finns fördomar om estet-elever. Dem som går natur är "smarta", dem som går teknik är "töntar", bygg och el är "korkade" och ekonomi är man "smart" och "dryg". Alla dessa ord är fördomar, varför finns dom? Vem sa att alla är så? Det är tråkigt att i dagens samhälle så dömer folk varandra på grund av linjen man går.

Bilderna på lajkat kan ni se här ( http://lajkat.aftonbladet.se/13-bittra-sanningar-om-alla-som-valde-estet-pa-gymnasiet/ )

Jag kommer visa vissa bilder här också och

Kön till arbetsförmedlingen? Jobba på donken? Bara så att ni vet så har estet linjen samma behörigheter som Sam, förutom att estet inte läser Ma2b. Jag skulle kunna komma in på nästan vilken utbildning sen, men eftersom att jag valde estet så kommer jag vilja gå en utbildning som ger mig mer om tex filmning. Vad är det som säger att någon som går Sam eller ekonomi inte kommer stå där? Att jobba på donken, vad är det för fel med det? Det är ett av dom vanligaste jobben som ungdomar har idag. Det är ett bra första jobb, jag känner flera som jobbar där nu. Jag gör inte det för tycker inte det passar mig men bara för att jag går estet så betyder inte det att jag kommer jobba där. Det finns många utbildningar inom estetiska områden. Det finns många filmskolor och om det går bra i skolan så kan man komma in på sin utbildning. Det gäller för alla linjer.

Det här var lite roligt, visst att det finns olika stilar och jag kan se att det finns lika stilar i olika program. Det är nästan allt jag vill säga. Du behöver inte klä dig speciellt för att passa in i en specifik linje eller grupp. Så länge du är bekväm och gillar det du har på dig så ha på dig det. Var den du är och låt ingen ändra på det.
Jag säger inte att alla estet-elever har såhär och jag säger inte att ingen har så heller. Alla har olika stilar punkt slut.

Det som jag stör mig mest på är att alla tror att estet är "lalligt" eller inte svårt. För jag kan säga såhär, när jag hade Film så skulle vi göra en egen musikvideo och klippa den själv. Vi har inte all tid i världen så det betyder att man får sitta efter skoltid kvar i skolan för att redigera. Eller åka till andra ställen för att kunna filma, visst vi kanske inte har så många skriftliga prov men vi har prov på det som vi läser. Jag läser tex en kurs nu som heter Medie, Samhälle och Kommunikation. Där läser vi mycket om hur det var förut, hur radion kom till och vad som sändes då. Vi sitter och lär oss som vilken annan kurs som helst men när vi ska visa vad vi kan så kanske det är på något annat sätt. Vi skriver fortfarande uppsatser, men vi gör även praktiska saker som att filma, fota men oftast så måste vi skriva något till det. Det är lika svårt som vilken annan kris som helst.


Det jag vill säga om allt det som jag har skrivit är att jag är TRÖTT på alla fördomar som finns om estet. Och alla andra fördomar som finns i världen.
Godnatt på er! Hoppas att i haft en bra kväll och att er dag blir bra imorgon också! Puss

Likes

Comments

Godmorgon!

Igår efter skolan så åkte jag och Ebba hem till henne för att byta om och äta innan matchen. Vi tog tåget som gick 17.24 och då samlades alla på tåget och sen var det bara mot Solna. När vi kom fram dit så gick alla mot arenan och stämningen var så härlig. När vi kommit in på Friends Arena så gick vi mot Norra stå för att ta bra platser och när vi kom dit så hade folk redan börjat sjunga. När det var dags för bengaler så skulle dom stå precis bakom oss. Så vi aktade på oss lite för att inte få allt på oss. Det enda man såg var röd rök, det låg som ett moln över hela läktaren. För att inte andas in den röken stod vi med våra halsdukar och hade dom över munnen/näsan. Eftersom Hammarby klacken också hade bengaler samtidigt så vart hela planen rökig och det gjorde så att matchen vart försenad med 30 minuter. Lite tråkigt men stämningen var fortfarande lika härlig.

Början på första halvlek så hade AIK matchen, dom hade riktigt bra målchanser men tyvärr vart det inga mål. Hammarby kom ikapp oss med deras spel och när det var ungefär 20 sekunder kvar på första halvlek gjorde dem att jättesnygg mål... Det var slutet på första halvlek och i pausen gick jag och Aline iväg för att köpa dricka. När vi kom tillbaka så var det bara att ta nya tag igen och fortsätta kämpa. In på andra halvlek och det var väldigt jämnt spel. Men efter ett tag så gör AIK mål!! Känslan när dem gjorde det är obeskrivlig. Tänk er att en hel folkmassa hoppas av glädje, alla kramas och sjunger. Jag blir bara glad när jag tänker på det.

Efter det så var spelet väldigt jämnt och matchen slutade 1-1. Förlängning var 2x15 och där gjorde dom heller inga mål. Så det vart straffar... Mår nästan illa bara jag skriver om det. Men där var det jämnt, när det var vår tur att skjuta så var vi tvungna att göra mål. Men icke, bollen gick över mål. Om Hammarby gör mål nu så vinner dom, alla på hela läktaren är nervös, folk håller om varandra och när Hammarby spelaren gör mål, så är det som att någon har dött. Stämningen vart så dålig och folk grät, vart arga och gick därifrån. Från arenan till tågen och tunnelbanan så var det knappt någon som pratade.

Tidigare under kvällen hade det sagts att Hammarbyfans ska ta pendeltåget och AIK ska ta tunnelbanan. Men väldigt många som hejar på AIK måste ta tunnelbanan också så då möttes AIK fans mot Hammarby fans vid pendeltåget. Jag, Ebba och Aline var tvungna att gå förbi alla bajare för att komma till bilen. Vi går där med våra huvuden böjda för att inte få ögonkontakt med någon. Men såklart börjar bajare skrika "vi ska pissa på er, era råttor" osv. När vi går ner för trappen så får jag ögonkontakt med en kille som skriker "BAJEN" i mitt öra och sen puttar han mig. Vart så rädd, för sedan 10 sekunder senare, när vi hittat Ebbas pappa så hör vi hur folk börjar slåss i trappen. Vi vänder oss om och ser hur killar slåss i mitten av trappen med knytnävar och puttas. Polisen springer dit och börjar slåss med batonger för att skildra AIK från Hammarby. Det var så sjukt läskigt men som tur var så var vi inte där. Efter det var det bara hem, äta och sen sova.

Men innan jag gick och la mig så pratade jag och Jimmy telefon lite om matchen. För han är ju bajare men vi är snälla mot varandra så det är skönt!

Nu sitter jag i skolan och har svenska så ska avsluta detta inlägg. Hoppas att ni får en bra dag!! Puss

Likes

Comments

Godmorgon!
Igår kunde jag inte skriva något för från att jag gick upp vid 07.00 till ungefär 23.00 när jag skulle sova så hade jag fullt schema. Först var det skolan, sen åkte jag hem och pluggade tills min träning var. Åkte iväg och hade en jättebra fotbollsträning. Den var ganska lugn så det var skönt. Efter det var det bara hem, duscha äta och sen fortsätta plugga. Och jag hade pluggat klart vid 23 så då la jag mig i sängen och somnade på en gång!

Imorse vaknade jag vid 08.00 och så låg jag kvar i sängen en stund för att bara ta det lugnt. Jag sovmorgon till 12.20 :) Men jag fixade mig och åt frukost och så hämtade min syster Maddis mig för ungefär 20 minuter sen och nu går vi runt på Hemköp för jag ska hem till henne och äta lunch sen åka till skolan. För min buss går bara 1 gång i timmen så jag behöver gå hemifrån 10.30 när jag börjar 12.20. Och det suger!

Idag slutar jag 16.05 och då ska jag hem till Ebba med Aline och sen ska vi åka på AIK- Hammarby!! Det kommer as najs! Är så taggad och jag hoppas verkligen att vi vinner!

Nu ska jag hjälpa Maddis att handla så jag skriver sen! Hoppas att ni får en bra dag! Puss

Likes

Comments

Godkväll!!

Denna dag vart inte som planerad, jag skulle iväg på ett möte men jag vart inringd till att spela fotbollsmatch. Så runt kring 11.00 ringde min tränare till mig och sa att dom hade 9 spelare. Mitt lag spelar 11-manna så det är ju lite för lite, så jag ställde upp. Jag drog på mig matchkläderna, packade väskan och sen var det bara att sätta sig i bilen och åka. När jag kom ner dit så hade dom fått in ungefär fem nya spelare så dom behövde inte mig. Men jag tänkte att det kan väl vara kul att spela. Jag har en skadad fot och hade ju inte tänkt spela så jag började inte på plan. Jag fick sitta hela första halvlek, sen nästan hela andra. Mina tränare visste att jag skulle vara någon annanstans så då tänkte jag att nej nu går jag. Men det fick jag inte, sen fick jag spela dom sista 15 minuterna för att Adam sa det till min andra tränare. Hade han inte gjort det så hade jag nog inte fått spela. Detta tycker jag verkligen är respektlöst, eftersom jag hade andra planer men det var kris så hoppade jag in. Men jag får knappt spela. Jag vart väldigt arg och min mamma också. Blir bara arg och tycker att det är brist på respekt.

En positivt sak var att vi vann matchen med 3-1 och detta var första träningsmatchen för säsongen så det var skönt! När jag kom så började jag plugga med mamma och sen middag. Det vart en snabb dusch och sen lite mer plugg innan jag skulle åka iväg.

Så nu sitter jag i bilen påväg hem till min pojkvän, jag ska sova där ikväll. Det kommer bli väldigt mysigt att få träffa honom och bara vara liksom. Imorgon börjar jag 08.20 så får väl sova ganska tidigt.
Hoppas att ni har haft en bra dag och kväll! Sov gott så hörs vi imorgon. Puss

Likes

Comments

Godmorgon!

Idag vaknade jag vid 10 av att min systerson Milo kom in för att väcka mig, han ville också säga att han hade bakat. Men fick inte redo på vad han bakat innan jag kom ut i köket. Då hade Milo och mamma bakat scones till familjen, ett perfekt sätt att starta dagen på. Efter den mysiga frukosten så gick jag in på mitt rum och nu sitter jag här och kollar på One Tree Hill.

Idag ska jag plugga lite och sedan ska jag iväg för att träffa gruppen som jag ska till Tanzania med, vi ska äta lunch i Sollentuna Centrum. Efter det ska vi bara hänga och snacka, prata om resan och se till så att ingen har någon fråga sen. Det är helt sjukt att om 10 dagar sitter jag på ett flygplan påväg till Afrika! Jag är jättenervös men väldigt taggad. Tänk att jag får chansen att åka dit och vara med och hjälpa till barnen, det är som en dröm som blir sann.

Nu kom min systerson in i rummet så ska vara lite med honom innan jag ska fixa mig och börja plugga! Hoppas att ni får en bra dag! Puss

Likes

Comments

Hej!
Hur många kollade på Melodifestivalen? Jag gjorde iallafall det och det var lilla Frans som vann. Jag personligen gillade Frans låt och tyckte att den hade ett bra gung. Plus att han var väldigt charmig på scen, dock tycker jag att denna låt kanske inte passar i Eurovision men vi får väl hoppas att det går bra. En sak som jag tyckte var lite negativt med Frans var att på intervjun efter så verkade han knappt glad och han kändes nästan lite dryg. Men han var väl chockad att han vunnit så det får väl gå för denna gång.
Höjdpunkten från kvällen var nog när Måns Zelmeröw kom ut och sjöng sin låt, han är verkligen så grym! Jag förstår varför han kallas för mums Måns ;)

Jag har lite frågor nu, är ni nöjda med att Frans vann, om inte, vem skulle vinna annars? Tror ni att vi kommer ta hem Eurovision i år igen?
Jag är väl ganska nöjd med att Frans vann, vet dock inte hur det kommer gå i Eurovision. Men vi får stötta honom och hoppas på det bästa!

Nu sitter jag vid mitt skrivbord och pratar med min pojkvän i telefon och bloggar samtidigt. Jag brukar alltid vara jättetrött på kvällarna, somnar typ vi 22.00 eller innan. Så är väldigt förvånad över att jag är pigg och inte har somnat nån gång nu på kvällen. När jag pratat klart med Jimmy i telefon så ska jag lägga mig i sängen och kolla på One Tree Hill. Jag har sett den serien typ tre gånger och nu kollar jag om den igen. För det är nog världens bästa serie, eller iallafall en av dom bästa. Jag är på säsong tre i mitten och det är jättespännande.

Nu ska jag runda av här och så ställer jag en fråga. Är det något speciellt ni vill att jag ska prata om? Skriv gärna i kommentarerna!
Puss

Likes

Comments

Hej!
Idag har varit en bra dag, först var det generationsbrunch i kyrkan där vi ungdomar gjorde allt. För vi samlar in pengar till vår resa till Tanzania. Det var en väldigt lyckad brunch med mycket skratt,glädje och mat! När det var slut vid ungefär 12.30 så städade vi och sedan åkte några av oss tjejer in till stan. Vi åkte in dit för vi skulle shoppa lite kläder till resan. Det var väldigt mysigt, solen värmde under hela tiden och det var verkligen vårkänslor. För mig vart det inte så mycket shopping för jag ville kolla vad jag hade hemma först men jag köpte två byxor och T-shirt. Anledningen till varför vi åkte för att shoppa var ju att vi skulle köpa kläder som vi kunde ha där, men jag köpte ett par byxor som var så fina! Vill inte att dom ska få röd sand på sig eller gå sönder.

När jag kom så väntade ett paket på mig hemma från fyndiq. Jo, min Oval brush! Jag vart väldigt glad och det är den som alla pratar om just nu. Jag har iallafall sett denna sminkborste överallt på Instagram, Youtube och Facebook. Så jag kände att jag ville pröva dessa borstar och nu fick jag äntligen hem den. Jag köpte den borsten som är 3,5 centimeter och den är ganska liten men tänkte att det kan vara bra att börja med en sån. Jag har dock inte prövat den än för vill göra det imorgon men om ni vill att jag ska skriva om den eller filma när jag prövar så är det bara att säga till.

Nu har Melodifestivalen börjat och jag ska börja runda av detta inlägg och umgås lite med min familj. Hoppas att ni har haft en bra dag och att ni får en bra kväll också. Puss

Likes

Comments

Godmorgon!
Ja, nu är den stora frågan "vad gör Erica vaken nu?". Jo jag ska åka till kyrkan för att vara där vid 08.00 och laga brunch. Vi samlar nämligen in pengar för vår resa till Tanzania och detta är det sista vi ska göra innan vi åker tror jag. Då är det så att alla får komma dit, unga som gamla. Det kommer blir roligt men det är jobbigt att gå upp nu, en lördag.
Efter det så ska vi tjejer åka in till stan för att shoppa kläder eller annat som behövs till resan. Jag hoppas att det blir fint väder idag med mycket sol!
Men nu är det så att jag behöver gå upp och fixa mig, jag skriver senare om hur Bruneheim gick!
Puss och jag hoppas att ni får en bra dag!

Likes

Comments