Igår Hade jag sån extremt huvudvärk och idag ytterst lite. Men därav att jag inte orkat skriva. Huvudvärken var extremt igår och hade den näst intill tills jag somnade! natten när jag vaknade hade jag lika ont men idag på morgonen kändes det bättre och nu har det äntligen släppt helt..!

I Söndags fick båda hästarna uteritt! Dom skötte sig super båda två och det var ovanligt fint väder ute nu när man bara är van vid en massa regn så blev nästan lite för varmt med dom kläderna jag hade på mig!

Igår arbetade jag båda hästarna för hand. Longerade, Skritt och trav över bommar. Backa mycket och halt övningar! Pågrund av min huvudvärk klarade jag inte av att rida. Hade helt enkelt ingen ork till det! Men så blir det ibland. Nu känns det hundra gånger bättre och jag har hunnit besöka en tjej kompis och lagat mat, duschat och förberett inför morgondagen! Nu blir det slappande framför tven för min del.
/ Erica

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Igår blev det en kort runda för Philippa! Vi skulle rida in mer i skogen men blev inte så haha.. Dessa älgflugor gör oss galna. Iallafall Iallafall! Jag hann inte känna någon men jag såg Dom! Usch..

Antingen var det förra året eller förr förra året  ( kommer inte riktigt ihåg, minnet är bra men kort. ) Som Philippa fick sånt stort sår på rumpan pågrund av dessa älgflugor! Kom ihåg att jag fick vara i stallet hur länge som helst för att försöka hjälpa henne att plocka bort dom. Dom sitter ju så in i! Men hon hade ju full panik och verkligen kliade sönder sig och dom bet ju sönder henne stackarn. Så sen dess har jag varit lite försiktig med att gå med henne i skogen när dom är framme! Hon får lite panik och då vänder ja henne hellre istället för att hon ska utsättas för detta.

Så vi hann en bit in i skogen. Men Märkte på henne att hon är verkligen över taggad samtidigt som hon är irriterad på insekterna. Skulle bara svänga upp höger på en väg. Nej då vänder hon och vill galoppera hem. Redan då märkte ja att de kommer inte gå rida henne normalt i skogen idag så vi tog galopp och gud vad det gick undan!
Tänkte detta går skit i svängarna vi kommer gå omkull så försökte få tillbaka henne lite men hon busade av sig riktigt ordentligt där och hade super kul!

Busponnyn nummer 1!
/ Erica

Likes

Comments

Ungefärkände jag igår! Så gött. Hann rida båda hästarna och inget regn kom. Det blev till min förvånad sol och faktiskt väldigt varmt ute! Det var skönt.

Gilda red jag först. Hon har inte gått på några dagar nu så red mest bara runt i alla gångarter och försökte få henne att lyssna på tempot. Ville gärna gå lite för fort ibland!
Men hon var duktig för att ha stått så länge.

När hon står för mycket blir hon ännu mer hispig än vad hon redan är. Hon blir liksom rädd för sig själv och allt ska gå så himla fort! Men igår skötte hon sig bra och idag ska hon få en lite uteritt! :) Hoppas att regnet håller sig borta idag.
/ Erica

Likes

Comments

Igår red jag med Philippa i paddocken. Visste inte riktigt vad hon skulle tycka om det idag då vi har varit där lite för mycket för hennes del! Är ju massa älgflugor ute och hon får panik av dom och delvis ja haha .. Så blir ju inte jätte långa rundor i skogen just nu!

Men det gick verkligen klockrent! I början av ridpaaset kändes de mest som att det gick segt och att hon var trött och bara ville gå in för kvällen.
Men efter att vi började rida över bommar och galoppera mer så blev hon genast mycket Piggare ! Meningen var trav över bommarna men fick bli galopp också haha.

Jag var så nöjd över framåtbjudningen, tempot och vårat samarbete samt min sits kändes riktigt bra! Den sista galoppen vi tog njuter ja av än Idag. Så nöjd och det kändes så bra! Den sista galoppen var verkligen rätt och det kändes hur bra den var.
Tror vi båda är nöjda när dressyr sadeln ligger på haha! :)
/ Erica

Likes

Comments

Jag har nog aldrig varit så taggad på hösten som jag är nu. Tror jag delvis är det för att det knappt inte blev någon sommar! Eller det kändes inte som sommar iaf.

Även om det är blött och jobbigt och alla dessa älgflugor när man är ute och rider ser jag fram emot det. Tänder ljus inne nu hela tiden. Det är myspys! Har mest stickade tröjor i garderoben så dom kommer ju till användning igen. Även om värme är bättre än kyla  (enligt mig) så ska det bli gött med höst. För en gångs skull har jag inte ångest för att sommaren är över 😉.

Dock så vet jag att vintern kommer närma sig med. Den är jag väl inte lika glad i! Men vi tar en sak i taget. Kommer nog hända mycket roligt i höst som jag ser fram emot! 🍁 Tror detta kommer bli en kanon bra höst. Eller får vi hoppas iallafall!
/ Erica

Likes

Comments

Igår skulle de ha varit en lugn skritt runda! Men så blev det aldrig riktigt haha..

I början var Philippa jätte lugn och skrittade på i en lugn takt.
Men när vi väl kom på en raksträcka så började hon tagga. Jag bad henne att komma ner till skritt igen och hon gjorde det. Men jag kände genast hur besviken hon blev haha! Så synd om min lille tjej. Så vi väntade lite och sedan fattade jag galopp och undan gick det! Tänkte att äsch hon måste väl få skojja också. Hon tycker ju att det är så roligt!

Idag och imon får hästarna vila sen blir det ridning på Torsdag igen! :)
/ Erica
Glad mule när man får äpplen!

Likes

Comments

Kollar på idol och putsar sadel och träns! Var verkligen behövlig.
Det har regnat så mycket nu när jag har ridit och det känns på tränset samt att sadeln ser och känns så himla skitig!
Så det var med andra ord behövligt.

Nu är det dags för sängen! Och imon kommer ett inlägg om dagens ridning.
/ Erica

Likes

Comments

Här var det tomt! Men har varit fullt upp i helgen. Där av helt glömt bort att skriva. Är väl inget måste att skriva varje gång heller men jag gör det för att jag tycker att det är roligt och inte för någon annans skull! :)

I fredags red jag bara en häst och Det fick bli Gilda. Blöta blev vi dessutom då det regnade hela rundan! Så var verkligen dyngsur sen.

Igår så longerade jag Philippa och arbetade henne lite för Hand! Gilda fick vila då vi skulle iväg på fest senare så hade inte mer tid över. Innan dess så var jag på stan! Nu har jag äntligen mitt halsband! Kan visa bild senare.

Festen var super rolig! Idag är jag lite små seg och hade gärna varit ledig en dag till.
Men så är det ibland ! Festen var iallafall rolig och trevlig och håll i gång. Festen var hos våra kusiner i ett stall och party tält. Synd att det regnade så mycket men vi satt under tak så det gick bra!
En bra helg helt enkelt.
/ Erica

Likes

Comments

I Onsdags blev det långrunda med grannen och deras två hästar! Onsdag är egentligen vilodag men blev lite ändrat denna veckan. Och så kan det bli ibland!

Det regnade och blåste lite smått hela tiden. Men sen när man kom in i skogen så tänkte man inte så mycket på det längre. Nästan så det var lite skönt haha så svettiga vi blev!

Det blev väldigt mycket bus galopp och fort gick det. Det var en lång runda med bara galopp. Och det var som vi sa Philippa är skit snabb när hon busar till det och springer fort. Jag känner när jag sitter på häst ryggen att hon har mer att ge. Men hon har inte lika bra kondition som den andra hästen! Hon orkar trycka på en bit men sen får ja ta ner och lugna ner henne lite för hon blir så uppspelt att hon själv inte fattar hur länge hon orkar! Men jag kan inte kräva super kondition på henne eftersom hon är äldre. Men lite till kan vi träna upp den det skadar aldrig!

Men jag trodde verkligen när vi hade galopperat och jag kände att nu är hon trött att nu kommer hon skritta i normalt takt hem. Men icke! Snabbast hem vinner enligt henne. Hon har så bråttom när man börjar närma sig hem! Då vill hon hem till Gildisen som står och gnäggar på henne. Sötnosar ❤.

När jag väl var hemma var vi båda svettiga och jag svampade av henne och stretchade henne. Efter det fick båda två komma in för kvällen!
/ Erica

Likes

Comments

Idag fick hästarna samma runda. Hade noll fantasi idag och kände att jag orkade inte så mycket mer idag.

Var himla trött. Har varit det på senaste då det är mycket som händer just nu och många tankar! Absolut inget negativt men min hjärna är lite ute och flyger och far ibland kan jag säga.

Philippa fick springa av sig mer medan Gilda bara fick hela rundan som skritt runda. Jag är nöjd över båda två! Även om rundan är rätt så kort så gillar jag den.
Den är avkopplande! Behövdes verkligen idag :). Nu är det idol och snart dags för sängen! Kommer somna direkt verkligen.
/ Erica

Likes

Comments