View tracker

Idag blir det en liten städ dag! Kanske inte super roligt men behövligt 😊.
Hästarna får vila från mig idag så kör jag all in i huset istället.

Dock när vi renoverar känns de kanske inte suuuuper viktigt att det ska vara rent och snyggt då det stökas ner lika fort igen.
Men måste ändå gå och små städa lite för min egna skull. Hatar när det är stökigt..

Ett himla roligt inlägg ni fick haha! Imorgon blir det stallet igen.
Behövs göras lite nytta i huset också! 😉
/ Erica

Likes

Comments

Nu är det söndag igen och veckorna rullar på som Vanligt. Har precis ätit lite mat, ska fortsätta att städa undan lite här hemma sen blir det faktiskt att värva ner mig lite och invänta farmentv! Känner hur trött jag är idag...

Blir ju väldigt mycket nu när man renoverar.  Är ju van vid att bara ha hästarna efter jobbet men nu är det lite till! Och det märks att det tar lite mer på krafterna. Så måste intala mig själv att ta det lite lugnt ibland här hemma även om jag har svårt för det när man ser hur mycket som behövs göras.

Idag fick även en av våra katter gå ut för första gången efter han blev kastrerad. Tyckte han nog va skönt med lite frisk luft! Nu ligger han här jämte mig helt utslagen och trött haha..😍.

Snart är även januari slut och februari kommer snart. Längtar tills mars kommer. Då har vi fått förbi dom tråkigaste månaderna på hela året!
/ Erica
Man kan ju inte låta bli att längta efter sol och grönt ute när man ser denna bilden..

Likes

Comments

Idag fick båda hästarna en uteritt var. Det var kallt som tusan om fötterna speciellt när man tar det lite lugnare.  Men det var skönt att komma ut som vanligt och lufta hjärnan lite!

Gilda var lite nervös och tittig på allt tyckte jag.  Men hon skötte sig bra ändå bara att man fick vara lite bestämd. 
Hon var rädd för den lilla snön som låg kvar och för en som kom med barnvagn. Och då var vi så nära hemma så då valde ja att hoppa av och leda henne den sista biten för allas skull och speciellt det lilla livet i barnvagnen!

Philippa var pigg och på G. Framåt slutet kunde hon knappt inte skritta mera. Men hon lyssnade bra på bromsen. Märks att hon har mycket energi nu för hon blir mer spänd och nervig.
Märkte en sak som ja måste tänka på att när jag tar förhållningar så måste ja tänka på mina händer. Vrider dom gärna lite då och de blir ju helt fel signaler.  Så övade på det för fullt när jag red med Philippa och hade koll på mina händer!

Har äntligen börjat använda mina ridstövlar igen. Dom har varit sönder och inte använt dom på ett halvår.  Men igår testade jag dom. varför vet ja inte för inte skickat in dom på lagning och då funkade dom?! Hel knäppt men bra 😉 Så nu behöver dom sig bara en puts!
/ Erica

Likes

Comments

I torsdags så åkte jag till veterinären med en av våra katter. Vi skulle kastrera honom och sen rensade dom hans öron på lite ohyra! Allt gick bra! Han skötte sig kanon och han är som han ska.

Dock så var det otroligt jobbigt att lämna honom när han pratar med en och kollar med sina stora fina ögon! Man vet att dom tar hand om dom bra.  Men katterna fattar ju också givetvis att dom är på något ställe som dom inte brukar.

Men jag åkte och hämtade han efter jobbet var där mellan 4 och halv fem! Då va matte glad när hon fick sin bebis igen och såg att allt var bra med honom.
Skönt att ha det avklarat!

Har precis börjat morgonen med gröt för övrigt och ska klä mig mina stall kläder för att sticka iväg! Taggad till ridning till tusen när det inte är halt ute! 😍
/ Erica

Likes

Comments

Idag var det perfekt ridväder för en liten uteritt! Hann bara med Philippa idag. Imorgon blir det båda två!

När jag hade gjort klart stallet tog jag in Philippa och gjorde henne redo för uteritten.

Idag blev det hoppsadeln. Tro det eller ej 😉. Vet inte varför men kände bara suget för att rida i den idag. Man känner dock att man inte har varierat så mycket utan mest varit dressyr sadeln eller allround!

Hon var pigg idag Philippa. Full fart blev det i galoppen! Och när jag skulle hålla in henne lite tänkte jag " herregud hur sitter jag i en sån här sadel?! " En aning roligt så kunde inte låta bli att skratta! Jag är van vid att ha långa läder och inte korta precis 😉. 
Men bra övning och variera lite. Bra för sitsen! Men man sitter hundra gånger bättre i en dressyrsadel måste jag ju faktiskt säga. Men får bli Bättre på att variera lite när vi har så många sadlar som vi har. Klart dom ska komma till användning och inte bara ligga och samla dam!

Hoppas att paddocken hinner torka upp lite nu. Den blir oftast bara geggig när kälen går ur och all is / snö smälter på den. Vilket som inte är konstigt! Annars när dem regnar är den super bra. Blir inga vattenpölar!

Men för övrigt var det super skönt väder att rida i och inga broddar behövdes då all is och snö var borta. Det gillar vi!
/ Erica

Likes

Comments

View tracker

Jag är ingen vinter människa som ja har nämnt innan. Men nu är den ännu värre när det är isgata precis överallt!

Höll på att ramla omkull till stallet och ut från stallet. Får nog snart sätta broddar på mig själv för jag är nog bland dom klumpigare personerna dessutom..

Direkt efter stallet blev det en sväng till affären! Idag blir det att fixa lite hemma. Inte så himla roligt att spackla men så är det!

I stallet pysslade jag om hästarna och gav dom mat.
Dock märker man väldigt väl nu att det är ljusare liiite längre, och de gillar vi! Jag som inte litar på andra bilister vill inte rida när det är mörkt ut till skogen. Så nu går vi mot bättre tider!

Fick lägga ut massa spån utanför stallet.  Super halt! vill ju inte att hästarna ska trilla omkull! 😊
/ Erica

Likes

Comments

Inte skrivit på några dagar märkte ja! Har väl inte super mycket att skriva för den delen heller men kan ju försöka sammanfatta mina dagar lite så det är något liv här på bloggen!

I måndagsvar jag inte på jobbet.åkte jag och en jobbar kompis på " kundbesök " om man kan kalla de så?
Helt enkelt en av våra kunder som vi packar och skicka grejer till!
Vi kom hem rätt sent. jag var hemma runt halv åtta på kvällen. Tog sin lilla tid! Plus att det var ganska kasst väglag.

Direkt när jag kom hem så kom en och köpte min gamle Golf. Nu är vi en bil mindre på garage infarten! Självklart kommer man sakna pärlan men vi kan inte ha hur många bilar som helst plus att det var väldigt sällan jag använde den. Bättre någon annan fick köpa den som verkligen behöver den mer än mig!
där försvann den i måndags.

I tisdags blev det stallet och hem och slappa. Otroligt trött var jag igår. Det är så det blir ibland. Mycket nu när vi håller på att fixa i huset! Nu är det mycket spackel som ska göras och det är la inte suuuuper roligt haha 😉.
/ Erica

Likes

Comments

Svin halt ute. Vågade faktiskt inte ge mig ut idag och rida. Eller vågar gör jag väl men det är just att jag tänkerhästarnas säkerhet!

Så idag tog vi det säkra före det osäkra.
Även om vi har broddar så vågar jag inte lita på dom till 100% när det är isgata.
När man har pigga hästar som knappt kan hålla sig i skinnet och inte riktigt kontrollera sig för energin så känns det bara dumt.

När jag red i Fredags kände jag ju bara då på hur många ställen Philippa gled på ÄVEN OM hon hade broddar. Ska dock köpa nya broddar till nästa säsong. Dom börjar slitas ut! Men det blir till nästa vinter.

Så idag tänkte jag på hästarnas bästa. Vill inte ha någon av sötnosarna skadade pågrund av att ja vill rida ut!
Så blev myspys i stallet istället.
Massa rykt och gos.

Så himla avkopplande är det! När man renoverar och har jobbet blir det lite mycket i huvudet ibland. Då är det skönt att bara komma ut till stallet och njuta med hästarna och bara ta det lugnt!
/ Erica

Likes

Comments

Idag när jag körde till stallet kände jag verkligen hur mycket is det har legat under snön. Samt när man hoppade ur bilen.  Usch vad jag inte gillar vintern..

Igår red vi ut och självklart broddar jag som vanligt. Men när hon var så sprallig och inte ville ta det lugnt kände man hur halt det var på vissa ställen för henne ändå! Gillar verkligen inte att rida ute när det är så halt.  Philippa är ju min bebis och vill absolut inte att hon ska skada sig pågrund av att vi rider ut!

Så idag valde jag att köra ett pass för hand i paddocken. Där ligger det mer snö och vi får mer fäste när man går. Halkar verkligen inte lika lätt.

Jag tog fram koner och så övade vi lite!
Som jag har skrivit innan så märker man verkligen hur roligt Philippa tycker det är när vi jobbar från marken. Hon är så duktig så!

Mycket energi har hon i sig och mycket bus! Men roligt har vi verkligen när vi gör detta. Kom på att ja skulle filmat det idag, hade ju varit lite roligt. Så svårt att skriva i ord allt man övar på för hand. Men sen kom jag på att nu när vi renoverar här hemma så har jag kopplat ur min data och har inte direkt tiden till att sätta mig och ladda upp den! Så får bli sen.

Nu ska jag hoppa ner i duschen och min sambo jobbar här hemma för fullt med taket! Så duktig så 😘
/ Erica
Philippa är ju för söt!
Men Ignorera den sista bilden att det ser ut som ett bombnedslag här hemma just nu under renoveringen 🙈

Likes

Comments

Haha ungefärkändes det igår på uteritten ! 😉

Philippa vet precis hur hon ska visa sin spralliga sida. Och oftast bland folk då så matte får kämpa lite extra. Kul säger Philippa och jag sitter och kämpar haha. Hon gillar när matte får kämpa lite bland folk tror jag allt haha..!

Det var nämligen så att dom nya grann hästarna har kommit nu och nya grannarna har flyttat in. Så när jag red förbi där var dom ute med båda hästarna och skulle gå en runda. Jag Och Philippa skulle rida förbi.

Förbi gick ganska bra! Sen stannade vi och pratade lite och de gick mindre bra haha.. Hon studsade,försökte galoppera iväg och greja. Galen!

Sen tillslut vad jag ju tvungen att gå för hon kunde verkligen inte stå still. Då fick hon världens spel och skulle galoppera hemåt och ha sig! Jag fick tillslut vända för situationen på henne började bli lite väl farlig när de fanns andra hästar som också skulle gå i närheten!

För mycket energi helt enkelt! sen är ju Philippa lite som hon är också ska inte bara skylla på energin. Hon har ju lite svårt för när det kommer nya hästar å i nya miljöer.

Men måste faktiskt säga att annars skötte hon sig bra mot hästarna på de viset! Hon ville inte gå för nära och kunde inte stå still men hon greps inte av panik eller var dum mot hästarna på något vis!

Kul då jag har fått rid kompisar! Bara Philippa som ska vänja sig nu.

Samt att ridvägen ner till sjön är fixad. Kan det bli bättre?

Men det bästa igår var nog ändå att ingen förstod att hon är 21 år gammal, att hon inte är så ung längre. förstår dom när dom ser hennes energi explodera så tror man knappt att hon är fyra! 😅
/ Erica

Likes

Comments