Igår efter hovis hade varit i stallet så skulle jag rida en kort runda. Inget överansträngande för det gör jag aldrig när hästarna fått nya skor samma dag.
Men det blev en snabb runda i hagen!

Tanken är att någon gång försöka bygga lite terräng hinder där. Jag älskar att rida där det blir lite mer naturligt och lite fart fläkt och action! Och det gör Philippa med det märks tydligt. Så planera lite hinder att ha i hagen sen har jag mig en egen liten bana att hoppa terräng på! :) Ser vi fram emot.

Igår red jag mest bara runt i hagen i alla gångaret och red olika vägar för att kunna se vart vi kan ha hinder och inte! Philippa var till en början lite skeptiskt varför jag satt på hennes rygg och Hon skulle motioneras just där. Men efter ett tag trivdes hon riktigt bra med det och vi hade roligt ihop!

Men som sagt vi höll inte på så super länge. Men nu vet jag lite mer vart vi kan rida och vart vi kan ha hinder så kan jag planera ännu mer tills det sker. Var väldigt roligt att rida där inne. Gillar när man får använda fantasin lite! :)
/ Erica

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Två veckor kvar av semestern. Undra om vi får något mer sommarväder?

Ska väl passa på att njuta nu när halva tiden har gått men ska vara ärlig att det är ju inte det bästa vädret. Det känns inte som sommar och därför är jag nog inte riktigt lika pepp på semestern! Givetvis njuter jag av att vara ledig. Vem gör inte det liksom?

Igår hade vi fest här hemma och det blev riktigt roligt och lyckat! Skulle egentligen städa sadel kammaren idag men det får bli en annan dag. imon kommer hovis på morgonen så då vet man iaf vad man ska göra!

Kan säga att jag har en fettis dag idag dessutom. Tror jag bara har levt på onyttigheter men brukar bli så dagen efter fest! Dock måste jag ta tag i mig själv mer nu och träna. Lätt å äta lite för mycket nu under ledigheten..!
/ Erica

Likes

Comments

Idag så började jag morgonen med att åka till stallet och rida ut en sväng på min Philippa! Vi red ut i skogen och tog en bra galopp runda. Rundan gick väl kanske lite väl fort pågrund av all galopp men det är ju så himla kul. Vi njuter verkligen och man blir verkligen glad av en galopp runda! Självklart innehåller den mycket skritt och trav med men det blir ungefär som ett galopp intervall pass! När vi kom hem fick hon sig en svalkande dusch och jag gjorde klart stallet.

Igår var Irmeli med mig till stallet och roligt med lite sällskap! jag red först Gilda och sen fick hon ta över. Hon fick vila idag Gilda med tanke på att hon fick långrunda här om dagen och igår paddocken. Även om det inte var ett super hårt pass så behöver hon vila märkte på henne att hon var trött igår!

Men det var roligt att se någon annan rida Gilda från backen. Inte ofta man får se det och det kan va nyttigt! De e som jag har sagt innan hon är så svår å förklara hur hon är i sättet och jag verkligen ser det på hennes ansikts utryck med.
Som jag sa till min vän igår. Hon är super känslig samtidig som hon inte är de! Vissa stunder är de väldigt bra och vissa stunder utnyttjar Gilda det lite och reagerar på minsta lilla rörelse å där efter försöker komma undan arbete. Väldigt smart häst! ;)
Men nu får hon vila och det är hon tacksam över! :)
/ Erica

Likes

Comments

I torsdags så blev det en kort runda barbacka med Philippa och Gilda fick vila!

Igår där emot så fick Gilda rida ut på långrunda. Gick upp tidigt på morgonen för visste att det skulle bli varmt.
Är så lugnt och skönt ute. Knappt ingen trafik ute. Då är det skönt att rida ut.

Vi red lång rundan och det blev mycket trav och galopp. Gick väldigt fort vissa gånger men kontrollerat!
Det är så härligt och bara släppa tyglarna och låta hästarna springa precis hur dom vill och bara får sträcka ut på sig. Men man får vara beredd när man rider Gilda för helt plötsligt kan det blir tvär stopp för en sten eller ett löv är livsfarligt och ligger på fel ställe. Ja hon tror den lilla saken har förvandlats till ett monster haha! Hon är en väldigt " vaken " häst av sig om man säger så. märker direkt om inget var som sist!

Men det gick bra på uteritten och Hon var väldigt nöjd och trött efteråt.
Efter det gick jag och tränade Philippa för hand i paddocken och det blev verkligen varmt så jag ställde direkt inga krav utan tog in henne sen och svampade av henne så hon också blev svalkad som Gilda! :).
/ Erica

Likes

Comments

I måndags blev det lång uteritt för Philippa och Gilda fixk sig ett litet lagom ridpass i paddocken!

Gilda skötte sig väldigt bra och jag tycker jag var väldigt noggrann med vägar och min sits! Övade mycket på galoppen. Att jag ska kunna sitta ner mer i galoppen och inverka på henne utan att hon blir stressad och tror att allt ska gå så fort!

Hon har ju en dum grej för sig egentligen att ju mer man " nuddar " henne med kroppen och använder mer hjälper så tror hon att allt handlar om fart och vissa dagar ska allt bara gå fort! Men i måndags måste jag säga att jag blev riktigt nöjd. Fick med mig henne bra och Hon stressade sig inte igenom allt.

Philippa fick följa med på lång uteritt med grannen. Dom var pigga och glada hästarna idag och gud vad dom tävlade mot varandra i sista galoppen! Det är en rätt så härlig och mäktigt känsla när man känner hur hästarna lägger i en till växel och bara kör! Liksom man tror att dom är trötta men icke. Fanns mycket ork kvar där!

Men Philippa var lite svettig över allt sen haha. Hon försöker köra på mer än vad hon orkar och jag har fullt upp med att få henne att varva ner lite ibland! Men man märker att dom har så roligt tillsammans på uteritterna. Och lite fart är ju inte helt fel !
/ Erica

Tror inte att Philippa är lika förtjust i Snapchat haha...

Likes

Comments

Igår var det kalas för en av mina kusiner. Var så trevligt så :). Kom hem ganska sent på kvällen. Men nu på semestern har man ju vänt lite på dygnet och det är ju lite " farligt " !

Idag blir det stallet lite senare. Eventuellt att man ska åka en sväng och kolla på tapeter till sovrummet. Annars blir det att städa här hemma och njuta av semestern! Men det har redan gått en vecka så man vet ju hur fort det kommer att gå ☉.
/ Erica

Likes

Comments

Igår var det minsann en solig dag i stallet! Råkade sova lite för länge haha.. så när klockan var halv nio och jag var i stallet så hade de hunnit blivit rätt så varmt ute!

Philippa red jag en barbacka runda med. En kort runda blev det och det var så mysigt mysigt! Fuskar och har ett schabrak i mellan mig och häst ryggen när jag rider barbacka hihi. Kliar ju så på benen annars efter ett tag! Så klen är jag haha.

Gilda fick en lång runda i alla gångararter. Vi kollade om vi kunde hitta lite nya ridvägar.
Vi red i skogen mest och det var skugga nästan hela tiden så det blev inte för varmt för någon av oss! Vi hittade ingen jätte bra ny runda.. men vi hade roligt iaf! :)
/ Erica

Likes

Comments

Idag blev det en Paddock dag! Det var inte super varmt i i Morse och det var lugna och svala vindar. Då får man passa på.

Philippa är ju inte super glad i paddocken längre. Vi rider inte där så mycket nu för tiden då hon tröttnat lite på den! Hon blir så skänkel döv och bara koncentrerar sig på annat så får inte rida där allt för ofta för hennes del, då tappar vi allt!
Men idag var det dags och det gick faktiskt väldigt bra förutom att min rygg gjorde ont ungefär hela tiden idag när jag red.

Hon var lite små seg innan vi kom igång men sen när vi väl var igång gick det bra och vi fick till en väldigt bra form i traven och Hon trampade under sig fint! Galoppen måste vi öva på som vanligt. Fick inte med mig bakbenen alls idag och kändes som att jag inte ens kunde fatta galopp. Vet inte riktigt vad jag höll på med ibland! Men jag är nöjd annars och Philippa gjorde sitt bästa idag :).

Sen var det dags för Gilda! Hon tycker om att rida i paddocken. Kanske lite väl då det kan gå för fort ibland men vi börjar få till det med farten ganska bra! Dock så tog vi det ganska lugnt idag och jag tänkte inte på så mycket mer att hon skulle få röra på sig lite. Min rygg sa emot hela tiden idag vilket som gör mig så irriterad på mig själv och då tappar jag allt fokus och rider som en kratta.
Även om jag red skit dåligt idag och Gilda undra vad jag höll på med så får jag vara nöjd över detta passet med! :)
Det ska inte alltid gå felfritt!!
/ Erica

Men visst har vi charmiga hästar? 😎 Tror dom är rätttrötta på mina kamera bilder hela tiden haha...

Likes

Comments

Igår blev det uteritt för båda hästarna! Gick bra förutom att jag höll på att landa på backen en gång haha..  efter det åkte vi till Roberts föräldrar och åt mat! Efter det till mina föräldrar och fikade. Så vi hade fullt upp hela dagen igår med ! 😊

Philippa fick en runda med lite mera fart i. Det var på morgonen jag åkte till stallet och det var precis lugnt och svalt och skönt ute! Älskar verkligen när det är helt tyst när man är ute och rider.

Rundan var inte så jätte lång men jag tog några " omvägar " så den skulle bli lite längre och vi kunde springa av oss mer!

För Gildas del blev det en kortare runda med bara skritt och det var med henne jag var nära på att flyga av. Gilda snubblade över något i skogen. Hon är så himla trött nu när dom går på sommarbete så nu någon dag måste dom komma in i vila lite! Och när hon snubblar till så landar jag på hennes hals och halv vägs ner till backen. Men Gilda höjer huvudet fort så jag kom tillbaka i sadeln! Men nu när jag tänker efter måste det ha sätt himla roligt ut haha!

Sen tog vi det bara lugnt och njöt av rundan!
Idag var det en paddock dag för båda hästarna :). Skriver mer om det sen.
/ Erica

Likes

Comments

Har väntat på bra väder för att shamponera hästarna och idag blev perfekt.
Är verkligen varmt för hästarna idag så det passar väl bra med en dusch och shamponering? 😊

Dock har jag ju hunnit glömma på ett helt år att de kommer fram massvis med dumma insekter som ska bita hästarna när dom blir blöta. Så det är snabba ryck som gäller och sedan snabbt på med medel mot insekterna!

Men redan nu känns som fräschare i pälsen. Dock hann jag inte med man och svans för dessa dumma kryp som ska bita hästarna! Så det får vi ta nästa gång.
Men kan säga som så att hästarna tyckte de va gött med en dusch och shamponering! ❤ / Erica

Likes

Comments