Då var det snö och vinter igen. Snöat både igår och idag. Är jag mindre glad över! Jag vill gå mot våren.. även om vi gör det så tycker ja alltid att dessa månader går så sakta! Jag kan ta lite mer kyla. Men snö vette tusan.. den ska ligga på jul och sen inte mer!

Igår red jag ut en runda. Blev på med broddarna igen och sedan ut en snabb sväng innan det blev för mörkt. Det är ju lite ljusare nu när snön ha kommit. Det märks ju. Men jag är nog hellre utan ändå haha!

Philippa va ganska pigg och framåt.Hon var envis som hon kan vara och använde sin kraft för att lyckas göra det hon vill. Hon är ju väldigt smart på så sätt! Jag försökte få henne att lugna ner sig men hon körde sitt egna lilla race! Tror hon blev lite extra busig nu när snön kom då hon gillar den väldigt mycket! Buse💖.
/ Erica

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Helgen går fort som vanligt. Man hinner knappt blinka innan den är slut!

Idag var det en ny dag på jobbet och en ny vecka har börjat.


Helgen bestod av, Förutom ridning!

Beställa biljetter till Göteborg horse show på Fredagen med imme och vi åt lite gott.


Lördagen var jag på ikea med min syster och mamma! Jag köpte hem ett par nya gardiner och 2 nya kuddar till soffan!


På söndagen har jag varit med Irmeli hos hennes häst. Även fått testa rida han lite!

Efter det blev det inte mycket mer än att handla mat och sedan ta det lugnt.


Idag blir det ingen ridning. Utan får bli imon.

Idag är jag trött och seg och min rygg har dessutom varit sämst..känns som att den blir värre och värre igen.. orkar inte med den ibland. Så när ja kom hem gick jag ut en runda för det är bra att röra på sig! Men det blåste kallt som tusan. Men tur jag klädde på mig mycket. Nu är maten klar och jag väntar på att Robert ska komma hem så vi kan käka lite! :)

Likes

Comments

Igår lånade jag grannarna till stallet paddock! Våran är frusen nu och philippa behövde springa av sig. Eftersom det är hårt och halt och även lurigt underlag ute så lånade jag deras vilket som var snällt!


Och philippa blir en helt annan häst på annan mark sålänge hon ej ser Gilda men känner igen sig i miljön . Man känner inte riktigt igen henne. Hon har ett annat steg och driv. Får en helt annan vilja till arbete och har fokus på ridningen mer istället för att kolla vårt Gilda är!

Dock va hon super mega pigg. Men det var jag förberedd på och tanken var ju att hon skulle få springa av sig lite i alla gångarter! Men jag hade väldigt svårt att hålla henne i mellan åt. Vi rider förbi denna paddocken flera gånger i veckan men aldrig ridit i den så hon var fundersam vad vi gjorde där. Men det gick bra och vi båda hade roligt även om jag hade spaghetti armar tillslut haha... Hon vet verkligen hur stark hon kan vara!

Men jag är tacksam över att få låna den nu!

Philippa va super duper mega svettig. Vi höll på närmare en timma och hon blev inte trött även om hon var som en liten galning i mellan åt! Hon blev rätt taggad över detta rid passet så när jag skulle skritta hem ledde jag henne så fick hon en avskrittning utan mig på ryggen också :).

/ Erica

Likes

Comments

Gillade inte gårdagens väder alls.  Kallt och halt. Trött på denna halkan!  Den är ju livsfarlig eftersom man intr tänker på att det ska va så halt om man ser resten av vädret. Vägarna har varit glashala. Så blev brodda igen!  

Hade kunnat rida i skogen igår men kan tänka mig hur knyckligt det är där nu efter först varit gegga och sen frysa på.. Dom stora vatten pölarna lär ju va is nu så nja...  Blev ut på vägarna istället!  

Och det gick bra. På vägen dit väldigt lugn men på vägen hem vääääldigt framåt och på. Kom lite trafik så blev bra övning för henne. Rider inte just där så ofta så då blir hon lite skeptisk men skötte sig galant!  Vi fick till lite trav på vissa ställen så hon inte bara sktitta. Jag är inte den som är anti trav på asfalt. Tror bara det är bra med lite variation!  Våra har då aldrig tagit skada av det :). 

Men hon skötte sig galant och vi båda var nöjda!  

/ Erica 


Likes

Comments

Igår när jag kom hem från stallet så bytte jag om och åkte till affären för att träffa imme. Vi handlade mat och sedan åkte hem till mig för att laga och äta den. Blev såklart hedlig taco Fredag! Himla gott men äter som vanligt för mycket. Efter det tog vi tag i vårat biljett köpande, så nu har vi biljetter till Göteborg horse show igen! Så kul. Tror det blir tredje året i rad vi åker tillsammans. Så roligt!! Och som vanligt valde vi Lördagen. Dock var vi väldigt sent med att köpa biljetter i år. Men vad gör det för vi fick ju biljetter iaf! Och det var väl tur det. Det finns väl lite positiva saker med att beställa sent och det är att Vänte tiden känns inte riktigt lika lång ;)

/ Erica


Likes

Comments

Då var det onsdag igen. Veckorna går fort! I måndags var jag på gymmet som vi har på jobbet. Tränade mest på löpbandet. Jag tycker det är super roligt med löpband. Varför vet jag inte men jag får en helt annan feeling när jag springer där en tillexempel ute! Tänkte ja ska komma igång mer med min kondis och ta vara på gymmet som vi faktiskt får använda gratis! ")


Igår var jag i stallet. Svin halt ute. Men vi gick lite och hade det mysigt! Idag vilar hon så blir det stallet imon igen.

Idag hade jag tänk springa på löpbandet men var så trött så åkte hem och degade lite i soffan istället ;) Och här ska jag fortsätta va då farmen börjar snart!

/ Erica


Likes

Comments

Igår var det verkligen kallt ute men ändå fint och skönt när solen visade sig! Men på första rundan med Gilda visade den sig knappt. Kände då att jag hade för lite kläder. Men jag red bara två korta rundor. Och tur var väl det för mina fötter var som isbitar när jag var klar i stallet! Men jag har mig själv att skylla.. :).


Gilda var lika pigg och på som vid longeringen. När jag hoppade upp skulle jag spänna de sista hålen på sadelgjorden. Och innan jag blev klar med de.. Hade så svårt för att stå still, hon hade så bråttom iväg och noll tålamod. Hon är så snabb i rörelserna så lyckades inte spänna gjorden. Utan fick rida iväg så hon lugnade sig och fick spänna i farten. Så länge hon fick röra på sig var hon nöjd! Och allt gick bra.

Vi ska byta foder. Då vi har müsli till hästarna. Dom börjar bli lite för pigga å galna och vi tror havren kan ha stor betydelse där i. Så ska börja kolla efter annat :).

Philippa var mer på hugget i stall gången och taggad för att komma ut! Märks att dom blivit lite för heta på sistone.. Så får ju bli foder byte! Trodde dom skulle klara av den lilla mängden havre men icke 😂. Då vi inte ger våra hästar speciellt mkt.

Men sen när vi väl kom ut så sken solen. Då var det lite skönare att rida! Men hade fortfarande lite för lite kläder på mig.. Frös om benen! Philippa var pigg och glad och trippade på som vanligt på uteritten :)!

/ Erica


Likes

Comments

Igår blev det arbete för hand med båda Hästarna när jag hade gjort stallet.


Gilda var pigg och glad som vanligt. Men igår var hon extremt pigg och snabb i benen..

Jag började med att skritta henne. Både på volt och fyrkants spåret. Skulle aldrig låta dom bara gå på volt för att man longerar. Tänk vad yr och uttråkad man blir! Efter vi hade skrittat fram låter jag henne trava på lite. Första varvet går bra men sen när vi ska byta blir det "värre" haha..

Hon blir lite väl het, pigg, busig eller vad man nu ska kalla de. Och börjar sparka bakut och flyger runt överallt. Jag tar in henne igen och gör om det. Men då händer bara samma sak och denna gången hinner jag knappt släppa ut henne på volten innan bakbenen kommer. Kände hur nära det var att jag blir sparkad flera gånger så jag utmanade inte det mer utan släppte henne lös i paddocken istället! Hon verkade nöjd efter åt och tror det var smartast av mig att släppa henne! :)

Philippa var lugnare och lättare att hantera. Vi kunde göra mer övningar och använda oss mer av bommarna som jag hade lagt ut. Hon var lite små strimmig i början efter hon sett hur Gilda hade sprungit. Men hon lugnad ner sig efter ett tag och kunde fokusera! Med philippa blev det mer bomträning för hand!

/ Erica


Likes

Comments

Nu ska julen ut! Är så trött på den så jag skulle kunna spy. Ska bli skönt att få upp allt det gamla Vanliga igen!

Så idag kommer min söndag bestå av städ och ner och upp plock.

Helgen har varit lugn annars! I fredags var vi hos kompisar och åt mat å kollade på film. I Lördags var vi hos min sambos föräldrar efter jag hade varit i stallet. Fick även en hem ny surfplatta av dom igår som vi kan få använda då dom tyckte dom har för många! Väldigt snällt av dom så det är vi tacksamma för. Robert har ju en men inte jag, så nu har jag en egen att sitta vid 😉.

Sen idag blir det inte mer än att Fixa här hemma och handla lite mat. Stallet har jag redan varit i och inlägg om allt detta kommer senare. Nu ska jag Plocka ner julen!

/ Erica


Likes

Comments

Igår red vi en lite längre runda. Den är ju inte direkt super lång men den går väldigt fort när Philippa är pigg som hon är haha! Vill inte rida iväg längre så de hinner bli för mörkt.. Philippa är inte tillräckligt säker i sig själv för att rida på vägen när det är för mörkt och bilar kommer! Jag själv är inte heller förtjust i mörker så det gör ju inte det hela bättre haha ;). Något vi kan behöva öva på!

Men iallafall, det var verkligen super kladdigt och blött över allt. Philippa hatar att bli blöt om fötterna mem hon var illa tvungen att gå i vatten pölar tillslut. Vilket ja gav henne mycket beröm för ! Men dom mindre pölarna fick bli små hopp haha.

Pigg var hon dessutom. Men lyssnade väldigt bra! Ville inte dra på för mycket för det blir så halt och lurigt när underlaget är så. Så höll in henne en hel del så vi hade kontrollen och hon lyssnade ovanligt bra! Även om hon ville springa fortare och fortare så gick det väldigt bra.

När vi kom hem blev det torka av all gegga. Mängder som skvätt upp under magen. Och sedan fick hon värma musklerna lite med vetekudden! :)
/ Erica

Likes

Comments