Blir två snabba inlägg på raken! Så blir det när man glömt att blogga.. 😉

Efter ridningen idag så blev det först hem och fixa mig och sedan där efter äta.
Sedan kom emilie, och vi åkte för att hämta upp Emma.
Efter det åkte vi vidare på julmarknad!

Första julmarknaden iår, och dessutom väldigt tidig ;).
Kan väl inte säga att ja fick så hemskt mycket julkänsla. Men var mysigt att bara gå där och kolla på alla fina saker alla hade gjort! Fick med mig en super god glögg hem! Det är inte helt fel.

Efter det har vi nog bara snackat och planerat allt inför den kommande halloween festen vi ska ha hemma hos oss. Kommer bli super! Har nog aldrig sett fram såhär mycket mott halloween. Men alltid roligt!
/ Erica

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Gårdagens uteritt gick sådär med Philippa. Hon stack med mig två gånger i skogen och va extremt överpigg. Hade noll kontroll! Så blev en galopp runda för hennes del idag.
Gilda fick sig ett longerings pass igår.

Jag började med Philippa.
Vi Galopperar mest och Travade när vi hade skrittat en stund. Bra för henne att göra av med lite energi! Och hon tyckte det var kul, det märktes. Men idag var det lite mer kontrollerande, kanske hade sprungit av sig det mesta igår haha 😉. 
Men märkte det så i stallgången idag att hon var på G. Kunde inte stå still, slog med hoven i marken och ville bara ut. Min tok fia! Så ett bra pass för hennes del idag. Men blöta blev vi och jag skulle bli blötare!

För sen red jag ut på Gilda. Hon fick en lite längre runda och lugnare. Hon skötte sig felfritt.
Vi hade mycket reflexer på, på Philippa också. Även om jag rider på morgonen så vill jag bomba på med reflexer nu då det dessutom är jakt! Och inte bara för bilisterna. Men det märks, förarna som kommer och kör saktar ner och reagerar betydligt mer om man har reflexer på även om det är mitt på ljusa dan! Märkligt.. tycker dom alltid borde sakta ner när det kommer en häst!

När jag var klar med Gilda gjorde jag det sista i stallet och dom fick lite lunch i hagen och jag var lagom blöt haha!
/ Erica

Likes

Comments

Regnade som tusan idag så Hästarna fick faktiskt vila idag! Jag har mockat å se givetvis men sen fick dom komma in för kvällen och bara njuta!

Jag sitter hemma hos syrran och är barnvakt just nu och kikar lite på tv.
En lugn fredagskväll! Rätt skönt ibland. Man kan vila ut lite och bara ta det lugnt!

Imorgon där emot ser jag fram emot ridningen. Dom behöver motioneras och göras av med lite energi!
/ Erica

Likes

Comments

Igår blev det ridning på Gilda och Philippa fick sig ett litet " lekpass " i paddocken för hand.

Gilda
Där hade jag mest fokus på att hon ska lära sig att hålla sig lugn. 
Det ger resultat! Se filmklippet nedan.
Hon älskar att springa, och då menar jag verkligen det. I paddocken älskar hon att få sträcka ut på benen och leka och ta kurvorna i full fart! Men igår var hon jätte fin i traven! I precis lagom tempo. Men galoppen har vi lite kvar att jobba på haha ;). Hon studsar som en studsboll upp och ner och hon är så himla känslig så man kan absolut inte hålla med en hård hand då vilket som kan vara lätt hänt i don lägena!

Men hon är så duktig så och gör så gott hon kan och kommer med resultat! Kan visa ett filmklipp i galoppen någon dag.

Philippa
Hon fick sig ett pass i paddocken med lek,bus och lite lydnads övningar! Igår var hon väldigt busig och hittade på lite hyss vid sidan om matte ;). Inte alltid kul att lyssna på matte utan att hitta på lite egna bus kan också vara kul!

Märks att hon tycker att det är roligt. Jag tycker också det är en sån himla rolig träning då man leker samtidigt som man får lite motion och Philippa får koncentrera sig och använda hjärnan lite när jag ber henne göra vissa saker!

Efter jag var klar med Philippa fick båda hästarna komma in för kvällen och få lite mat o sova!
/ Erica

Likes

Comments

När jag kom till stallet hämtade jag in Philippa lite så hon fick smaska lite hö innan ridturen.
Medans hon stod och åt och torkade lite för det hade kommit lite regn under dagen så Mockade jag och fixade alla stall sysslorna. Sedan var det dags för uteritt!

Nu är det även reflexernas tid. Har ofta en reflex väst på mig när jag rider ut oavsett om det är ljust ute. Har en för att uppmärksamma bilförare som kör alldeles för fort.
Men nu är det dags för ännu mer reflexer! Hade bara reflex väst på mig,benskydd på Philippa och arm reflex på mig. Dock var det skumt ljus ute nu och det blir mörkare än vad man tror så resten av reflexerna får nog komma fram nästa gång, extra viktigt och synas enligt mig!

För övrigt var hon jätte snäll och lugn på uteritten. Skötte sig felfritt! Kunde nästan skritta hela vägen hem, inte dåligt ;).
Skönt att kunna sitta med långa tyglar och slappna av!
/ Erica
Bjuder på suddiga bilder, inte lätt att ta bilder om man är darr hänt och en häst som gärna vill fram 😄.

Likes

Comments

Kan nog inte vara annat än nöjd över gårdagens dressyr pass i paddocken. Först testade hon mig och var på sin tjuriga sida. Men så länge jag hade tålamodet kvar och " väntade ut henne " gick det bättre än väntat!

Som jag har skrivit blir Philippas temperament väldigt upp och ner när hon får tjockare päls. Och det märks väldigt mycket inom ridningen. Förstår henne att det tar på krafterna! Men vi försöker vårat bästa.

I början va hon tjurig så fort jag råkade smacka lite eller krävde mer saktade hon av och frös fast. Istället för att " tvinga " henne fram väntade jag ut henne och pratade med henne i stället. Då slutade hon envisa sig och blev super fin istället!

Formen var perfekt! Red med vanligt tre delat bett.
Jag hade bra sits, kunde dock tagit bättre galopp fattningar, jag som slarvade lite!
Vi kämpade annars väldigt bra i galoppen med att få med bakbenen,hålla bra tempo och bra form.
Vi var svettiga efteråt men så nöjd! 
Hon kan min lilla dam, bara man visar henne vägen och har tålamod!
Vi hoppade även lite över bommar ibland för rolighetens skull.

Efter ridning blev det stretching,liniment och mycket beröm!
/ Erica

Likes

Comments

Igår var jag och Imme och kollade på hoppning på min gamla ridskola!
Så roligt så. Men det är då man märker hur länge sen det var man faktiskt gick där..
Tog några bilder och dom kommer upp senare!
/ Erica

Likes

Comments

Igår blev det Uteritt för båda hästarna! Fick även lite sällskap i stallet. Emma följde med och red ut för första gången.
Så duktigt av henne, tredje gången hon rider hos mig, inte dålig hon! Hon red Gilda och jag ledde självklart henne med grimskaft.

Efter det red jag Philippa själv. Philippa är ingen häst man ska rida ut på som nybörjare då hon kan hitta på en hel del hyss och är väldigt pigg och het ute.
Men det gick bra! Hon var lite trippig och ville gärna fem. Blåste dock otroligt mycket. Inte skönt när det blåser. Gillar hösten men blåsten kan gärna försvinna!
/ Erica

Likes

Comments

När jag hade gjort stallet så började jag med Gilda först!  Blev en skritt runda för henne så vi bara kunde slappna av. Men hon va mega stirrig och töntig! Rädd för allt.
Men det blåste otroligt mycket, vilket som brukar göra att hon blir stressig och rädd för allt!

För Philippa blev det ett hopp pass i paddocken. Det gick som det gick haha... Men vi hade sjukt kul och det är huvudsaken!

Hindret låg ungefär på 60 cm idag. Inte speciellt högt, men högt nog för att Philippa ska få fnatt! Hon sprang å sprang och jag hade full koll att få henne att sakta ner och koncentrera sig. Och när vi väl hoppade så blev hoppen galant! Jag tänkte på hur jag gjorde sist och det blev inte lika många språng där vi hoppade för tidigt!

Tänkte berätta lite om min snygga avramling med.. 😉.
Philippa hoppar för tok för högt över hindret, vilket jag inte är beredd på. Samtidigt som hon är över hindret sparkar hon med bakbenen på något sätt och jag flyger, gör några kullerbyttor i luften sedan landar jag på fötterna precis framför henne och hon stannar och undrar varför står du där?

Kände mig som en riktig stuntman 😉. Haha nej men det gick bra som tur är och jag fick mig ett gott skratt. Var bara att hoppa upp och rida igen även om det kändes och känns en del i ryggen men sånt får man ta!
/ Erica

Likes

Comments

Varit lite tomt på bloggen. Riktigt trött nu så kommer ett snabb inlägg.

Igår red jag båda hästarna! Kommer inlägg om det senare.
Efter det var jag och emilie och kollade på grejer till halloween!

Idag kom hovslagaren och emilie kom och hälsade på igen. Super trevligt och roligt! Vi har ätit massa gott och kex.  En härlig torsdag! Nu har hon precis åkt hem och jag ska sova..

Hästarna skötte sig bra med skoningen! Imorgon är det helg igen och ser fram emot ett ridpass på båda imorgon.
/ Erica

Likes

Comments