Alla har vi olika åsikter om vad som är rätt eller fel angående amning/ersättning.

Jag har alltid sett det som en självklarhet att amma mina barn på grundande punker:
• Närheten och en lugn känslomässig stund tillsammans.
• Viktiga vitaminer m.m i bröstmjölk .
• Prismässigt: gratis bröstmjölk/dyr ersättning.

Med första sonen gick allt som tänkt (med hjälp av vårtnapp för att få bättre suggrepp om bröstvårtan) men efter 4 månader vägrade han och tyckte sig vara redo för "riktig" mat.

Med andra sonen gick inte allt lika smidigt. Mjölken rann till direkt och hade överflöd så amningen gick inte som vanligt då han bara satte i halsen och svalde massa luft när det kom för fort så fick pumpa ur och ge med flaska. Det viktigaste var att han fick i sig själva mjölken.
Men...Sen blev jag dålig med fruktansvärd migrän vilket ledde till en smärta som i sin tur framkallade kräkning så fick inte behålla min mat & Liam fick lika dåligt han så då började vi introducera Lemolac SensiPro ersättning samtidigt som jag slet med att pumpa ur det lilla jag hade för delamningens skull. Han tog den direkt och det funkade utan magont, mjölken tog slut efter 6 veckor och vi valde ofrivilligt att gå över helt till vanlig modersmjölkersättning.

Vi har alltid haft en nöjd och glad bebis som sover hela natten, ersättning eller amning har ingen betydelse för mig så länge jag ser att mina älsklingar mår bra & växer som de ska ♡

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

För vissa personer faller det sig naturligt och andra inte med att tänka ett steg längre fram.

När jag ser någon tappa saker, så är det självfallet att hjälpa till och plocka upp!

När jag blir bjuden på mat, så är det självfallet att hjälpa till och plocka undan/diska efter mig/oss!

När vi och våra barn är på besök hos någon och det rotas ut massa saker, så är det självfallet att det ska städas upp innan man lämnar stället.

När vi är sjuka (allt från en liten förkylning till magsjuka), så är det självfallet att man stannar hemma och botar tills det är helt över så ingen av de nära & kära i sin omgivning också blir drabbad av skiten men....

tyvärr är det inte lika logiskt för alla det där lilla extra steget som kan göra så markant stor skillnad.

Flera dagar har hela familjen legat i snuva och sömnlösa nätter pga någon annans ogenomtänkta agerande men vi är vana efter 1 dagisår med Joel, det som krossar mitt hjärta är hur man verkar åtsidosätta att det finns en 4 veckors bebis i omgivningen som kan bli smittad och som totalt rubbar livsbalansen hos en hel familj!

Att se Liam enbart 1 månad gammal gråtandes av panik att inte kunna andas som vanligt, att inte kunna äta som vanligt vilket leder till hunger och ond mage, att som mamma känna sig totalt hjälplös eller sömnbristen som uppstår hos hela familjen pga kolla att han klarar av att andas eller gråter.

Tycker inte att man ska behöva ringa runt och kolla måendet hos alla som tänkt komma dit man ska varje gång utan att de flesta som inte mår helt lajbans håller sig hemma tills det inte smittar men hänt för många gånger nu för att ta det för givet.

Det krävs oftast inte mycket för att ta sig någon dyrbar minut att försöka tänka ett steg längre innan man agerar men det kan göra en otrolig stor & betydelsefull mening för någon annan ♡

Likes

Comments

Jag har så länge jag kan minnas haft det svårt att gå upp i vikt, grym förbränning som jag ärft efter min älskade far, och aldrig vägt över 54 KG (bortsett från mina 2st graviditeter).

Jag har alltid fått höra att jag måste äta bättre, att det är skadligt att va så smal, frågor om man inte mår bra pga "mager" kroppsform m.m, men då kan jag ärligt säga att det här med diet eller annan skit som hälsokost,pulver,piller etc har jag aldrig brytt mig om utan här äts det precis allt jag tycker är gott & när som helst under veckan utan att lägga på mig ett kilo (lyx, ja det kan jag tycka)

Alla har vi olika åsikter om hur man "vill/"ska" se ut kroppsmässigt och just jag mår som allra bäst av att vara lien, smal & smidig, det handlar absolut inte om att det är finare/snyggare utan att jag som person är väldigt mån om en stark, långvarig, hållbar kropp med mycket energi i ett mindre format! Alla är vi olika men det är ingen som är bättre/sämre/fulare/finare för det!

Nu har lite mer än 3 veckor gått sedan jag födde vår andra underbara son och kroppen håller på med ett enastående arbete att läka för att ta sig tillbaka.

Många runt omkring är på mig vardagligen om att ta det lugnt, njuta av nuet och att sluta stressa/klaga över hur mullig jag känner mig när det fortfarande är såpass tätt efter förlossningen, hur dum jag låter som ens tänker på det när det är resultatet av vårt älskade barn men det är min ensak om vad jag själv känner mig bekväm i och kan vara avslappnad med, har absolut inget att göra med känslorna/lyckan över vår son.

Jag känner mig som en gäst i min egna kropp och trivs inte alls med alla "extrakilon" nu efteråt, och ja jag visste det mycket väl innan graviditeterna att kroppen skulle förändras och att tiden efter för att ta sig tillbaka skulle bli tuff,hård och lång men priset att få föda 2 stycken friska förtrollande barn är mer värt än allt i världen.

Folks åsikter berör mig inte utan jag vet själv när jag mår som bäst och det kommer jag göra efter en kommande period med hård träning som leder till tränad kropp, god kondition och klädgarderob som passar igen ☆

stay strong & stå på dig för vad du själv tycker/tror är bäst, finns ingen som känner dig bättre än sig själv, du kan bara ta emot goda råd efter vägen! 

(bilderna är tagna 1 vecka efter förlossningen och många av er sitter säkert och hatar mig vid denna tidpunkt för att det knappt syns eller vad jag klagar över egentligen då jag inte är tjock men om man är van 50 kg till vardags så är 63 kg fruktansvärt stor skillnad i tyngd för mitt trasiga knä att gå runt & bära på).

Likes

Comments

Idag är ingen vanlig dag för idag är det vår älskade Joels stora dag, hurra hurra hurra🎂

Hela 2 år har redan gått, hjälp min stoppa tiden!!! Känns helt ofattbart att du redan blivit så stor men hoppas du vet att hur gammal du än blir kommer du alltid vara mammas lilla bebis ♡

Idag 22/8-17 var även Liam beräknad men imorgon blir även du en stor pöjk på hela 3 veckor redan!

storkalas med släkt,paket och fika i massor stod lördagen för då det i stort sett är samma som tänkt fira min 23-årsdag, liams födelse & joels 2-årsdag så tog vi ett datum mitt emellan för att slå på stort men det brydde sig inte någon av oss om, överlycklig kan man lungt kalla oss. Dagen får en stark 10/10 sammanfattat.☉💞

Likes

Comments

Att få packa väskorna och faktiskt få åka hem med sin nya lilla kärlek denna gång går inte att sätta ord på. Men tankar om allt & lite till kryper sakta upp under bilfärden om hur joel ska reagera när mamma & pappa kommer hem med bebis, hur kommer jag klara av att tillgodose bådas behov på ett rättvist sätt, orken att komma tillbaka in i vardagen-kommer den återfinnas?, kommer jag kunna visa uppskattning och kärlek på samma nivå till min älskade sambo som förtjänar det som mest eller kommer barnen ta all min brukbara tid?, amning/rutiner m.m.

Men till vilken vits att oroa sig?

Joels ögon tindrande när Liam kom hem
-MIN BEBIS, utbrast han och pussade han på pannan, höll i handen och snosade.

Liam sover för det mesta och är lika nöjd/trygg bebis som joel var så tid för uppmärksamheten vår första son förtjänar dagligen finns fortfarande kvar & likaså för min sambo som kärleken efter så många år fortsätter att växa för.

Amningen kom igång fort och vardagen likaså ♡ Nu kommer en period frampå som media kommer ligga nere för min del och njuta av familjen & livet kommer vara prio1.

mamma ♡ smälter verkligen av syskonkärleken mellan dessa 2 killar 😍

Likes

Comments

Nu äntligen är han här vår älskade lilla prins! Efter så många veckor in & ut från förlossningen fick jag äntligen bli igångsatt då v.37 ägde rum idag!
Slut på plågadet för oss båda då det varit så trångt för mini inne i magen och jag med min halvtaskiga lunga (även denna graviditet) och värk i kroppen.

Vi hade bokad tid klockan 09.00 men fick inte träffa läkaren förens 09.35.
Han beslutade att jag var öppen 4cm och bebis låg väldigt långt ner så blev förflyttad till förlossningen.
Väl i rummet spräckte de fosterhinnan så vattnet gick och blev tillsagda att gå och fika för energiboost och vara tillbaka runt 12.30 på rummet.
Väl tillbaka gjordes en ny kurva, allt såg bra ut men värkerna tog inte fart fast bebis tryckte på så då sattes dropp och då jäklar...
Tobias fick inte gå och hämta väskorna, barnmorskorna lämnade inte rummet och inom 2 min uppstod grymma värkar.
Från 4cm-7cm på 15 min, sedan 7cm-10cm på 10 min. Därefter var det knappt 2st krystvärkar och vår älskade lilla son gled ut.
Allt gick så overkligt fort och vi såg lika förvånade ut alla medverkande men klockan 14.40 var klivet över mållinjen äntligen taget.
Så otroligt stolt över min prestation genom det hela, så otroligt stolt över min älskade sambo som hela tiden funnits vid vår sida och stöttat/hjälp/underlättat för oss, så otroligt stolt över känslan att familjen äntligen är fullbordad & helt komplett, så otroligt stolt över allt!

♡ välkommen till familjen Liam Johan Strandberg ♡
3630g
50cm lång
14.40
2017-08-02
och alldeles alldeles perfekt!
mamma & pappa älskar dig obeskrivligt mycket och är helt säker på att din storebror där hemma kommer göra likaså ♡

Likes

Comments

I stort sett varje dag får jag frågor som:
-Hur orkar du med vardagen?
-Hur kan du vara så glad/positiv?
-Hur kommer det sig att du orkar ge så mycket av dig själv m.m

För mig har det tagit många år att hitta olika sätt som passar mig att utvecklas som människa & lära mig att hantera mig själv som person! En viktig del av det hela, som terapi för min kropp, har varit att äta/unna mig något jag tycker riktigt mycket om och förtära det på en plats som skänker mig trygghet & frid!

Idag när man slitit extra ont för att sin son ska få en superdag fast man mår som man gör var det tillfälle för "terapi" för kroppen som i detta fall blev iskall vattenmelon (min favoritfrukt) & söta bigarråer i sängen framför tv!  Mår redan bättre och redo att briljera för ännu en dag!

Viktig lära till alla sönderstressade, otacksamma, arga & missnöjda personer. Om man lär sig att hitta sin inre frid, kan du sedan sprida den till de runt omkring dig för att få den vardag/bekantskap du alltid drömt om ♡

Likes

Comments

Tänkt, då var vi redan här, midsommar! 🌼
Jag vet inte riktigt hur det är möjligt att tiden kan flyga iväg så fort. Det har ännu gått några dagar utan inlägg då jag återigen besökt/varit inlagd på förlossningen men avtog med värkar & mina 3cm öppen håller i sig så blev hemskickad vilken sliter väldigt på psyket att från dag till dag inte veta något. Men bit ihop, le och ha i tanke att få möjlighet för firande av midsommar med min älskade familj & släkt hemma i lugna sunne ♡

❤Grattis till dig älskade farfar på din 80-års dag, alltid saknad aldrig glömd! ❤

Hoppas alla, trots svenska klimatet, får en lika bra dag/eftermiddag/kväll som vi har haft & kommer ha🌼

Likes

Comments

Efter många år, in & ut från sjukhus i olika ärenden, har jag efter dessa dagar äntligen insett vart det brister inom vården.

Det handlar inte om tidsbrist, det handlar inte om lathet, det handlar inte om dålig utrustning, det handlar inte om okunskap hos läkare, det handlar inte om lokaler eller ort...det hela faller på lyhördhet till den sökande!

Under 6 dagar är det inte en enda läkare/barnmorska/doktor/ansvarig som vägt in mina känslor, åsikter & magkänsla.
Det har hela tiden handlat om vad dom tycker, vad dom tänker, vad dom bedömer.

Tänk om alla inom vården för någon sekund faktiskt satte sig ner och brydde sig om att lyssna på vad man som patient eller sökande faktiskt känner eller besitter på för information, vad vårdsituationen skulle förbättras.

Man ska som svag inte behöva kriga sig till att få sina åsikter hörda genom skrik,gråt och hota lämna platsen för att bli tagen på allvar utan fundera på att väga in era bedömningar med patienten som i stora fall känner sig själva så ska alla få se på en radikal förändring som kommer leda till en lite ljusare, positiv värld med mer kärlek och mindre hat! peace från en grubblare i patientkofta ✌

(all heder åt de hjältar som befinner sig inom vården och dagligen ger en bit av sig själv för andras välmående, ni besitter en grym egenskap som jag en dag hoppas ni belönas för ❤)

Likes

Comments

Det är det vackraste & mest otroliga jag någonsin kommer få uppleva i mitt liv, men även det fantastiska för med sig konsekvenser.

Trötthet, smärta, ovisshet, kontroller,  påfrestning på kroppen & en rad andra saker som man måste ta sig igenom på vägen dit.

Att vara inlagd på förlossningen med pendlande beslut från timme till timme, dag till dag med ovisshet om prematurförlossning väntar eller om de kan hindra det och man kan åka hem igen sliter på psyket!

Just nu känner jag mig liten & svag, men jag reser mig med huvudet högt, hittar tillbaka till kämparglöden och figthar mig igenom den tid det behövs för jag vet vad det resulterar till, det är värt precis ALLT ♡

Nu ska jag & min droppställning förhoppningsvis göra vår sista sömnlösa natt här för att imorgon återvända till min älskade familj & trygga hem ♡

puss på er alla där ute och ta hand om er ☆

Likes

Comments