Resa/Utflykter, Vardag

I lördags va de dags för bröllop. Fina Helena skulle äntligen få sin Jonathan! Ceremonin va nere på stranden utanför Ystad saltsjöbad och det var helt klart känsloladdat. Det är något speciellt att se en vän sådär kär och lycklig och jag kände hur mina egna känslor satt på utsidan.

Tack för en fint bröllop!

De fina bilderna är tagna av Alice som är så duktig på att fånga de perfekta ögonblicken!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Resa/Utflykter

I torsdags blev de roadtrip med familjen Ljunglöf. Först forsaka. Efter mycket kämpande med vagn, lera, vatten och svett kunde vi tillslut kolla det fina vattenfallet.
Vi hittade en gräsplätt där vi slog oss ner för att få i oss lite lunch och barnen busade med varandra.

När maten va nere i magarna styrde vi bilarna mot Ystad för en runda på de mysiga gågatorna och ännu mera bus och lek på lekplatsen bland alla rosor.

Kvällen avslutades med "den försvunna diamanten" med en femåring som inte uppskattar en förlust.


Jag älskar dagar som fylls med vänner och familj. Jag får så mycket energi av allt skratt!

Imorgon går pappan i familjen tillbaka till jobbet och jag och snäckan kör duo igen. Har en känsla att Ljunglöfarna kommer få lite besök i veckan :)

Likes

Comments

Vardag, Inspiration , Interiör

Nu har vi bott i lägenheten i runt ett halvår. Lite mer eller mindre.
Vi valde ju att trots graviditet att renovera hela lägenheten. Och nu är alla rum utom badrummet så gott som färdiga. Det rum som är helt färdigt är sovrummet. Kanske byter sänglampor men i det stora hela är det färdigt. Så här kommer före och efter bilder för er som tycker det är roligt! :)

FÖRE

EFTER

Likes

Comments

Barn, Vardag

Känner att jag måste ifrågasätta det här med "hen". "Hen" växer så knakar. Allt är "hen". Men vad händer om man inte vill ha en "hen" utan en hon eller han? Måste jag klä mitt barn i blåa och gröna kläder fast jag personligen tycker rosa/vitt/blommigt är fint?

Har de senaste veckorna fått frågan, sååå många gånger varför jag bara klär Essie i typiska flickkläder. Mitt svar är enkelt:
DET ÄR EN FLICKA!

Essie är en flicka. Inte en HEN!?

Jag tycker absolut att man ska få klä sina barn precis som man vill men när folk klär sina pojkar i klänning får de tummen upp av så många och alla tycker det är bra att man vågar. Men om jag som "flickmamma" vill klä min flicka i klänning så är jag omodern och trångsynt?
Klänning va till flickor först. Jag har inga problem med att sätta på Essie blåa kläder men jag vill inte!?

Jag är ganska öppen med MIN åsikt angående "hen". Jag tycker det är löjligt. Man kan inte ta bort det faktum att det finns flickor och pojkar. För det är inte vi som styr det. Sen att man måste hitta på ett nytt ord för att ursäkta att vissa vill ha klänningar på pojkar är enligt mig (!!) löjligt. Sätt på ditt barn vad du vill utan att gömma dig bakom ett ord som en ursäkt.


Vad tycker alla andra om detta? Är jag den enda som inte förstår varför allt måste vara enligt regelboken?

Likes

Comments

Barn, Vardag

Den 10:de Juni döpte vi vår fina Essie. både familj och vänner var givetvis på plats för att fira med oss.
Det va en mycket lyckad dag!!
Snälla Alice tog alla bilder under dagen.

Likes

Comments

Barn, Vardag

Vår lilla tjej sover verkligen bra. Vi är riktigt bortskämda!! De första tre veckorna vaknade hon två gånger. En gång vid ett och gång vid fyra.

Nu de senaste veckorna har hon sovit hela nätter. Från klockan nio tio på kvällen till sex på morgonen. Äter,ny blöja och lite mys i soffan sen somnar hon om igen. Ofta,med sällskap av mamman eller pappan.

Jag ska säga att de ligger stor tacksamhet hos ett barn som sover så bra som pärlan.

Likes

Comments

Vardag, Barn


Så mycket att göra och så lite ork. Snart är det dags för dop så nu ska allt fixas :) Pappan i familjen är idag i de tyska landet och jag och loppan är hemma. Vi har bokat in både en dejt med mormor och en mysträff med moster och kusinerna. Så  i överlever nog denna dagen oxå. Fast det ibland kan kännas långtråkigt att vara hemma hela dagarna så njuter jag verkligen av att lära känna min lilla fis mer och mer för varje dag. Hon skrattar och pratar för fula muggar och varje dag ser man hur hon lär sig mer och mer. Och Växer?  Hon växer så det knakar. Ska man behålla alla 50-kläder? Eller ska man sälja?

Nu är det dock dags för att bli vän med dammsugaren och sen ska även vi ut en runda da i det blå

Likes

Comments

Vardag

Idag var jag och lunchade med de dagslediga familjemedlemmarna. Vi hamnade på Vägga rökeri i Karlshamn. Oh vilket mysigt ställe. Det kommer jag absolut besöka oftare. Essie vad gudasnäll och sov större delen av besöket. Hon va vaken tio minuter men satt snällt i sin stol och tittade.

Väl hemma började jag och Mattias riva köket som ska få sig ett lyft. En vägg riven. Fyra kvar.
HejaHejaHeja!

Likes

Comments