Vardag
Januari

*Ny inredning blandades med gammal*Jag mör med mina fina pojkar*Vi firade Mattias födelsedag i Malmö och hade världens mysigaste dag*

Februari

*Mer inredning*Fina Alesso döptes och jag fick äran att vara fadder* Va hos Sofie och fick fina naglar*

Mars

*Det bakas en himla massa kakor och bullar*Jag och Lennox hade en heldag ihop*Vi rockade sockerna*

April 

*De va turtleskalas för Lennox som fyllde 4 år*Vi hade så fina kattungar*Jag och Bae va kalas fina och påväg till kalas*

Maj

*Vi spelade minigolf tillsammans med familjen Ljunglöf*Vi njöt av solen strålar nere på pappa brygga*Vi va på dejt på coffe house och åt hamburgare i världsklass*

Juni/Juli/Augusi 

*Vi gratulerade Enzo på internationella hunddagen och mös tillsammans i soffan*Vi firade midsommar med helt underbara familjer*Vi spenderade några dagar på Gotland och hälsade på Mattias familj*

September

*De va många latar dagar med Enzo*Ingen av oss hade speciellt mycket energi trots en hel sommar ihop*Vi berättade för världen att vi skulle bli föräldrar och fick så många fina gratulationer*

Oktober

*Det hände inte så mycket i oktober*Mattias köpte kläder till mini som självklart skulle matcha hand egen tröja*Magen började växa*

November

*Vi firade Alesso som fyllde ett år*Vi förundrades över hur stor magen börjar bli och hur snabbt de gått*Vi firade fina pappa på farsdag*

December

*Vi gick in i vecka 28 och hade "bara" 87 dagar kvar* Vi inhandlade julklappar som slogs in och placerades under granen*Lata dagar i soffan, sängen, badet, ja lite var som faktiskt*


Hur har ert år varit?

Likes

Comments

Vardag

Då va det ett nytt år. Året som gått har varit väldigt händelserikt med innehåll av både sorg, glädje och förtvivlan. Men det är väl lite så det ska vara.

Nyår spenderades hemma hos min kusin tillsammans med trevligt sällskap. Vi åt mat, spelade spel och pratade. De blev en hel del skratt också.

Nu känner jag att jag är redo för ett nytt år. Året är 2017 och det är året då jag, tillsammans med Mattias ska bilda familj. Vi har köpt en lägenhet som vi tillsammans ska renovera och jag ser så mycket fram emot det. Tyvärr är jag sådan som person att om det är något jag ser fram emot så glömmer jag att njuta och uppskatta de dagarna som är i nuet och det är ofta jag kan titta tillbaka och ångra att jag inte tog vara på den tiden. Men alla har vi våra dåliga sidor. 

Likes

Comments

Graviditet

För alla er som är känsliga eller inte vill veta hemlisar är detta inte inlägget för er det kan jag lova. För de jag tänker skriva om nu är så intimt de bara kan bli.

När man är gravid suddas gränserna mellan privat, intimt och vanlig diskussion ut helt. Det finns i stort sätt inte någonting alls du inte pratar om. Jag och Mattias skrattar ofta åt att den där sista glimten av mysterier och nyfikenhet inte längre finns i vårt förhållande. Nu tycker vi det är okej men det kan nog lätt komma som en chock för många.

Man tvingas mer eller mindre att blotta sin egen själ för bebisens skull. Inte bara hos din barnmorska utan för dina familjemedlemmar, dina vänner och dina kollegor.

Jag har två specifika händelser då jag helst ville dra mössan över ansiktet och milt sagt dö!

1. Mina kollegor på jobbet och jag har en väldigt bra kontakt så de visste ganska tidigt att mina järnvärden va dåliga. Även efter detta besök fick jag svart på vitt att de va tvungna att gå upp, och de ganska snabbt. Min bm och läkare tog därför beslutet att dubbla min dos med järn. Två eller tre dagar efter besöket kom jag till jobbet där en kollega sitter ute och röker. Hon frågar hur allt är med bebisen och mig och jag svarar att allt ser bra ut utom järnen och därför höjs min kur.
- ajaj, då mår magen din bra då, svara hon och jag känner en lättnad. Detta va nämligen helt sant. Min mage mådde inte bra. Jag hade inte lyckats göra nr två sedan jag va hos barnmorskan men inte i min vildaste fantasi tänkte jag ta upp detta med Mattias!!
- nja svarar jag och skrattar lite. De jag egentligen ville svara kunde min mun inte forma för de va bara för bra för att fråga någon om. Men min kollega fortsätter.
- Ja vänta du bara. Inom några dagar kommer du skita svart! Om du inte redan gör de förstås.
Och där kom de! Bara några timmar innan hade jag själv suttit hemma och undrat om jag va döende eller om de skulle se ut så. Men att man på ett normalt sätt kan prata om detta. Det hade man ju aldrig gjort om man inte vore gravid.

2. Eller när jag nu mot slutet av min graviditet blir sjukskriven pga. av överansträngning och tunga lyft, bli tvungen att lämna ett läkarintyg till min chef. Min manliga chef. Jag gick ner till min arbetsplats och lämnade pappret. Vi småpratade lite och sen gick jag hem. Satte mig och läste igenom vad som stod på samma läkarintyg som jag bara någon timme innan lämnat in till min chef och japp!!!!!! Där stod en ganska genomgående beskrivning av min livmodertapp. Färg, längd och allt annat som man absolut inte vill att ens chef ska veta, Jag ville åter igen bara dö.


Det konstiga i allt detta är ändå inte att de har hänt utan att de händer och ingen tänker på de. De blir på något sätt en normal diskussion. Jag tror min barnmorska vet mer om mig än någon annan och jag tackar högre makter för att hon har tystnadsplikt.

Det är kanske bara jag som tänkt på dessa saker men det är helt sjukt hur snabbt man kan gå från att tycka de är jobbigt att visa sig naken på gyn undersökningarna till att sitta och öppet prata om livmodertappar, förlossningar och annan trots att det är väldigt personligt och framför allt intim information.

Nu hoppas ju jag att det inte bara är jag som känt/känner/ kommer att känna såhär men om det är de så bjuder jag på de! Nu väntar snart ett nytt besök på MVC och det ska bli kul att se vad som diskuteras på de mötet. Förmodligen är det lika privat och intimt som alla andra saker vi prata om.

Hoppas ni alla får en bra fredag och imorgon laddar vi inför nyår och 2017!

Likes

Comments

Inspiration , Interiör

Ja, det börjar ju som sagt närma sig en flytt. Eller ja flytten i sig är kanske inte sådär överdrivet nära men det hindrar ju inte en för att leta upp fina saker att vila ögonen på så länge.

Det rum som kommer bli absolut roligast att göra iordning är såklart vardagsrummet. Det är ju de rummet man är mest i och detta är några av de saker som gärna hade fått flytta i där.

Likes

Comments

Då va julen över för iår. Har haft en sådan mysig jul med alla familjerna. Ätit julbord, kalkon och massa julgodis.
Jag och Mattias har fått så mycket fint till både oss, bebis och den nya lägenheten så nu kliar det verkligen i fingrarna. Julen detta året bjöd även på en förkylning utan dess like så både jag och Mattias har halva tiden legat platt fall i soffan med varsin förpackning näsdukar och en stor kopp tee.

Nu kör vi sista racet fram till nyår och sen hoppas vi att vi kan börja riva i den nya lägenheten. Det är så mycket som ska fixas, ink nytt kök. Kan väl erkänna att jag är lite smått nervös inför allt.

Tänkte lista upp lite saker som kommer hända 2017.

* Barnvagnen ska komma

* Lägenheten ska börja rivas och renoveras

*Lägenheten ska inredas och göras om till ett hem. Vårt hem.

* Bebis ska komma till oss


2017 kommer utan tvekan bli de mest spännande året någonsin och behöver jag ens säga att jag längtar så jag spricker.Men än en gång, stort tack till alla som gjorde denna julen så mysig och varm!

Likes

Comments

Inspiration , Interiör

Tankarna runt den nya lägenheten har börjat slå rot i huvudet och ett av de nya inköp som måste göras är nya stolar. Om köket blir som vi vill ska vi ha två "barstolar" inne i köket och "vanliga" köksstolar ute i vardagsrummet. Eftersom de vi har nu är både söndriga och helt ostabila så behöver det inhandlas nya. Detta är några av godbitarna jag fastnade för hos ikea. Har däremot inte riktigt kommit fram till om de blir svarta eller vita.

Likes

Comments

Vardag

Jag har hamnat lite efter här med mina luckor så jag kör 16 och 17 i samma fast dagen redan slagit över till den 18:de.

Lucka nummer 16: Vilket personlighetsdrag har du som du kan se att du ärvt från dina föräldrar?
Hmm, det är svårt att se själv tycker jag. Många säger jag att jag är lik pappa till sättet men jag har aldrig frågat på vilket sätt. Jag själv känner nog att jag är mer lik mamma. Men min mamma va, när jag bodde hemma väldigt noggran med var sakerna skulle vara och det kan jag nog oxå vara. Pappa och jag har nog samma humor. Vi kan skratta åt saker som de andra bara skakar huvudet åt.

Lucka nummer 17: Vad önskar du händer på nyår?
jag hoppas på god mat och riktigt mysig kväll. Däremot har jag jobbhelg inbokad så blir nog en lugn hemmakväll skulle jag tro. Laga god mat och ta hand om familjens stackars hundar som inte uppskattar alla smällar. Jag känner inte direkt för nyår detta året om jag ska vara ärlig.

Detta är en del av kajsons julkalender. Vill du oxå vara med så klicka på länken nedanför.

http://ungafrukajson.se/2016/november/kajsons-julkalender-2.html

Likes

Comments

Vardag

Vems liv skulle du vilja prova leva för en dag?

Oj, det finns så många jag skulle vilja byta liv med för en dag. Prinsessan Sofia, Blondinbella, Kim K. Ja listan kan göras lång men om jag ska välja något som kan ge mig mest insyn för tillfället så måste jag svara Mattias på den frågan.

Jag vill veta hur det är att leva med mig som sambo. Om jag uppfattas som den personen jag försöker vara. Om mina goda egenskaper väger upp mina dåliga. Om mitt eviga tjat om disk och kläder på golvet inte är så irriterade som jag själv uppfattar att de.

Det hade nog varit väldigt lärorikt att sedan komma tillbaka till sig själv och kunna förbättra sig till att vara lite bättre än sitt eget jag. För visst kan vi alla förbättra något.

​Är det någon annan som vill vara med hittar ni den här:

http://ungafrukajson.se/2016/november/kajsons-julkalender-2.html

Likes

Comments

Hur önskar du att din luciadag ska bli imorgon?

Ja, en lugn morgon framför TV. God frukost och en tänd gran och en gosig hund. De senaste dagarna har kanske inte gett mig så mycket vila så imorgon ska jag passa på att bara vila och ta det lugnt.

Hur ska ni andra "fira" Lucia? Eller säger man att man firar Lucia? 

Vår fina gran som vi pyntade i lördags. Ger sådan stämning att jag funderar på att alltid ha ett träd inomhus!

​Är det någon annan som vill vara med hittar ni den här:

http://ungafrukajson.se/2016/november/kajsons-julkalender-2.html

Likes

Comments

Vilken är den mest glammiga kvällen i ditt liv?

Oj, vad svårt. Nu är ju inte jag en speciellt glammig person men om jag tänker tillbaka så skulle jag säga min bal på gymnasiet. Dock hatade jag min frisyr framifrån och de va inte alls så jag vill ha den. Men bara tanken på alla pengar, tiden och fantasierna om balen gör nog den kvällen till den glammigaste hitintills iaf.

Inte som nu när jag ligger i soffan med stor sovtröja och Mattias kalsonger, haha

Inte varje dag man får både håret och sminket fixat. Har faktiskt kvar min balklänning än idag! 

Är det någon annan som vill vara med hittar ni den här:

http://ungafrukajson.se/2016/november/kajsons-julkalender-2.html

Likes

Comments