Graviditet, Inspiration

Ja, detta kommer nog bli en liten bebis-blogg ett tag framöver men om man inte gillar de behöver man inte heller läsa de. Det är det som är de bästa tycker jag. Jag satt iaf framför TV:n ikväll och kollade samtidigt runt lite på datorn. Och jag tycker de är så roligt hur man som person ändras hela tiden. För ganska många år sedan hade jag suttit och kollat på kläder till migsjälv. För något år sedan (1 år) hade jag kollat inredning och ikväll satt jag och kollade bebiskläder. Jag har dock sagt att jag inte ska köpa mer kläder förens bebis har valt att komma ut så vi vet vad de är för fillur som bott där inne. Jag är inte en sådan person som klär pojkar i klänningar och de står jag för. Jag har däremot ingenting emot de som gör de men jag som person skulle aldrig göra det. Därför har jag satt köpstopp ett tag till vi vet om de är en pojk eller flicka. Men ni vi väl vet de kan så blir de nog några inköp till iaf. Men jag kan ändå kolla! Så här är lite som jag fastnade för en kväll som denna.


!Asså hur söt är inte dressen med nallen på!?

Likes

Comments

Graviditet

Så roligt att så många vill vara med och gissa. Jag tänkte att vi sammanställer de som vill vara med så ser vi vem som va närmst.
Vi tar inte med allt som jag och Mattias har gissat utan vi kan hålla oss till datum och kön. Det känns som de är det lättaste! Här är gissningarna som har kommit in änsålänge :
Likes

Comments

Graviditet

14 dagar kvar till Bf. Det är helt sjukt. Jag tycker tiden har gått så sakta med tanke på att jag fick gå hem innan jul vilket inte va roligt. men när allt med lägenheten väl drog igång har tiden bara sprungit iväg.

Kan inte sluta tänka på hur livet kommer se ut om en månad. Kommer vi få en bebis som sover hela natten ála mig. Eller kommer vi få en bebis som skriker hela tiden ála Mattias. Vem kommer pyret vara mest lik? Vem är det som bott där inne så länge? Är de en snippa eller snopp? Ja, frågorna de är många och snart hoppas jag att vi får svaret.

Jag och Mattias har iaf gjort en lite tävling på vad vi tror. Och för att ingen ska fuska tänkte jag skriva den här så alla kan se den.

Datum för födsel:

Erica: 09-03-17 Mattias: 24-02-17

Tidpunkt för födsel:
Erica: 10.20 Mattias: 06.10

Värkarbete (antal timmar) :
Erica: 11 timmar Mattias: 6 timmar

Vikt :
Erica: 3140 gr Mattias: 2900 gr

Längd

Erica: 51 cm Mattias: 49 cm

Hår, isf vilken färg :
Erica: tror inte hår alls men om den finns hår, rödlätt.
Mattias: tror pyret har hår och tror mörkt hår.

Ögonfärg :
Erica: Blå Mattias: Blå

Kön:

Erica: Pojke Mattias: FlickaSåhär gissa jag och Mattias. Vill ni vara med och gissa så vore de jätteroligt. Nu är det bara vänta in dagen.


Likes

Comments

Graviditet, Inspiration

Kolla vilket fint babynest min mamma gjort till oss. Det är exakt de färgerna som vi har på resten och självklart ska elefanterna vara med! Som alla vet så älskar jag elefanter.
Detta kommer användas flitigt.

Hoppas inte att ni tröttnar på alla inlägg om bebissaker men kameran har legat nerpackad pågrund av flytt och nu är den äntligen framme, laddad och redo!

Likes

Comments

Vardag

Snö snö snö. Välkommen hit! De senaste dagarna har vi verkligen fått mycket snö! Den är så mysigt när den ligger på plats med när de ska blåsa runt så man inte ser vart man går är inte roligt. Särskilt inte när man är gravid och ska ut och gå med en hund med mycket energi. Det är bara att göra det bästa av det.

Idag är det fredag. Äntligen helg! Det betyder två hela dagar tillsammans med Mattias som har varit iväg på jobb i veckan. Inte alltid så roligt att träffas tre timmar om dagen. Men vad ska man göra. Jobba måste man!

I helgen ska vi iallafall mysa ikapp de vi missat i veckan!

Likes

Comments

Graviditet

Vagnen är hemma! Vår lilla pärla. Jag kunde inte varit mer nöjd!

Vi valde en Emmaljunga NXT90 2017. Mattias ville från början från ha en Emmaljunga viking och jag ville ha en Jooltz. Så när vi såg denna inne i barnbutiken så tyckte vi att den var perfekt. Den va så nära bådas "krav" som man bara kan komma och dessutom passade den oss så bra. Gott om plats för bebisen men vagnen i sig blir ändå liten och smidig när man fäller ihop den.

Skötväskan som vi valt att ha till blir som pricken över i:et och de råder ingen tvekan om att vi kommer rulla med stil när bebis kommer, haha!

Likes

Comments

Interiör

Hej alla !

Vilken tid det tar att få en lägenhet precis som man vill ha den, tur det är en rolig process. Tre rum är iaf klara. Sovrum, vardagsrum och barnrummet. Vi visste inte riktigt om vi skulle göra klart barnrummet innan bebisen kommer men vi känner att det spelar ingen roll för vi ( läs JAG) vet redan hur jag vill att rummet ska se ut. Jag hade aldrig målat väggarna blåa eller rosa så för den delen spelar de ingen roll.

Nästan hela lägenheten går i, håll i er nu. Gråa toner och även så barnrummet. Ska försöka få liv i kameran och visa lite före och efterbilder. Men några bilder har jag lyckats ta.


Likes

Comments

Graviditet, Vardag

Tanken slog mig precis att nu är det inte lång tid kvar. Redan nästa vecka ska vi hämta vår älskade vagn. Känns så bra att vi till slut kom överens om vilken vi skulle ha. Jag ville ha en Jooltz och Mattias ville ha en Emmaljunga Viking så valet att landa i mitten blev kanon!

Idag fyller fina Mattias 25 år. Han fick frukost på sängen och självklart några paket. Tycker lite synd om honom att han ska behöva spendera dagen i den nya lägenheten som behöver nya . Ska bli så skönt när den är färdig!

Hahaha asså kolla in hållningen på bilden ovanför!! Visst har man aldrig varit en modell men de där är ju inte smickrande. Aja, det är inte för alltid. 


Men kan ju passa på att säga stort tack till Mattias som varje dag säger att jag är fin. ​Känns bra att veta att du hur långt du går för att göra mig glad haha ♡♡♡ 

Likes

Comments

Inspiration , Interiör

Hallen, hallen, hallen, hallen. Ja vad ska man säga om den nya hallen!?
Till en början ville jag ha helvitt. Sen ville jag ha gråa toner. Bröstpanelen skulle bort helt och de skulle bli uppdelat i två delar eftersom hallen är väldigt stor. Men till sist kom både jag och Mattias till ett beslut som vi båda tyckte om. Så som de ser ut nu blir de samma golv i hela hallen. Bröstpanelen ska målas vit och upp på väggen igen. Istället för de andra golvet vid dörren blir de nog en större dörrmatta som får dela av rummet.

Ja, så får de bli! haha

Likes

Comments

Graviditet, Vardag

Oj vad dagarna har gått snabbt den senaste veckan. I början på förra veckan fick vi nycklarna till den nya lyan och renovering började. De ska målas och byta golv och som vanligt uppkommer det alltid mer än man trott men med mycket hjälp från familj så rullar de på ganska bra.


I veckan som kommer hoppas vi på att golvet ska komma på plats och att lite möbler kan börja flyttas. Vi har även en födelsedag som ska firas. Ingen mindre än Mattias som fyller år.


Hur bebis mår? En lite uppdatering kanske kunde sitta fint?

Cravings:
Skulle jag inte påstå att jag har något direkt. Allt är gott.

Humör:
Det är inte de bästa kan jag erkänna. Extremt lättirriterad och känner att om något går emot mig så kan man bli ledsen på nolltid.

Bebisen:
Har fixerat sig och ligger ganska långt ner. Växer bättre än de förgående veckorna och sparkar och buffar som bara den.

Smärtor:
vid långa dagar så känner jag i ryggen och som hela graviditeten har jag ganska mycket sammandragningar men annars mår jag faktiskt ganska bra. Det är väl inte så konstigt med tanke på vad kroppen går igenom. Man blir ju tyngre för varje dag som går men jag ska försöka njuta varje dag som går för tro det eller ej men det är inte så många veckor kvar.
Likes

Comments