View tracker

Något som jag är bäst på är att säga meningen:

- Så kommer jag aldriiiiiig göra när jag får barn. Sanningen är att jag vet att jag kommer göra exakt likadant som alla andra. För alla gör likadant i slutändan.

Så, jag tänkte jag skulle göra en liten lista på saker som jag sagt att jag aldrig kommer göra men som jag och ni vet kommer inträffa. Frågan är bara hur lång tid de kommer ta.


1. Låta mina barn gå till affären med hjälm eller sova med baddräkt.
När min systerson fick en ny hjälm skulle han absolut ha den på sig när de skulle till affären och handla. Sagt och gjort. Mycket riktigt hade han de på sig. Likadant när en kollegas dotter fick en ny bikini. Hon älskade den så mycket så hon ville sova i den. Jag skrattade högt åt detta och ifrågasatte det med en gång. Båda svarade likadant.

- Erica, när du får barn kommer du inte orka ta alla diskussioner som uppstår så du kommer ge vika på de som inte spelar så stor roll.

Och ja, jag tror de ha rätt.

2. Syskonmatcha
Jag gillar inte alls detta. Varför vet jag inte för om man tänker på de så är e ganska gulligt men jag tänkte att jag måste ha med denna för om detta barn någon gång i framtiden skulle få ett syskon kommer detta hända.

3. Instagramma allt.
Denna måste jag få förklara. Jag älskar att mina vänner lägger upp bilder på sina barn på insta och det är ofta dessa bilder som jag gillar eller kommenterar. Däremot vill inte jag ha vilka bilder som helst på mitt barn på nätet för de finns idioter som letar efter bilder på barn. Jag har som regel att jag frågar ALLTID om jag får lägga ut bilder på någon annans barn. Nakenbilder kommer inte på tanken att jag skulle få för mig att lägga ut på verken mina egna barn eller någon annans.

4. Låta mina barn ringa i telefonsamtal när de inte kan prata.

Denna punkt borde ligga som etta för denna tänker jag inte ens försöka hålla mig borta från. Sååå många gånger jag har fått sitta med telefonen i örat och försöka hålla ett samtal med en ett-åring om inte kan prata. Och när personen i andra änden bara kan säga hej, mamma och lampa så kan de bli kämpigt. Men jag vet att både föräldern och bebisen tycker att det är jätteroligt så står man ut och tänker i hemlighet att en vacker dag kommer ni få smaka på exakt samma medicin!!!


Så frågan är lätt. Hur många månader kommer det ta innan jag gör exakt likadant som alla andra? :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker
View tracker

Vardag

Hej! 

De va inte igår men lusten har helt enkelt inte funnits till. Mycket har hänt sedan sist. Både roliga saker och mindre roligare. Kom inte ihåg när jag sist bloggade men tror de va någon gång i sommras efter vi kom hem från Gotland. 

Men jag tänkte vi kör väl igång lite smått. Mest för skoj skull. Så vi kör en "Jag-Just-Nu". 

Känner mig: 
Trött som bara den. Vädrets stora påverkar tror jag. 

Tänker på:
Vad jag ska laga för mat idag.

Äter:
Satsumas

Dricker:
Tee med polkasmak

Längtar tills:
För och främst julen! 

Hoppas på:
Att hösten går ganska snabbt men inte för snabbt och att julen blir riktigt mysig. ​

Tacksam för:
​Åter igen, Mattias. 

Lyssnar på: 
Nyhetsmorgon som är på i bakgrunden. 

Är sugen på:
Oj, ett riktigt varmt bad. 

Farsar inför:
För tillfället? En heeeeel del! 


Så jag tror vi börjar här! Hoppas inte de tar lika lång tid tills nästa gång. 

Likes

Comments

Vardag

Tillbaka till verkligheten. I måndags va första dagen efter en grym semester tillsammans med fina familjen. 
Det kändes faktiskt bra att vara tillbaka. Hur skönt de än är att vara hemma och mysa så älskar jag de sociala med mitt jobb. Alla glada kunder, alla goa kollegor och rutiner. Jag är sådan rutinmännidska så de är löjligt!

Likes

Comments

Resa/Utflykter

Som de flesta vet så spelas tvprogrammet "Så mycket bättre" in på Gotland, och de visade sig att detta stället bara låg en liten bit från där vi bodde.

Stället heter Grå gåsen och är ett jättefint pensionat i Bursvik tror jag de heter. Är fortfarande helt imponerad av alla fina hus och gårdar som ligger runt om på Gotland.

Hade jag inte haft hela mitt liv här hemma i Blekinge så hade jag lätt kunnat flytta dit.

Likes

Comments

Resa/Utflykter

Andra dagen på ön har varit toppen! Vi började med en lugn frukost och lite mys med katten som håller till på området vi bor på.

Efter frukosten åkte vi till Klintehamn för att kolla in en inredningsbutik som jag länge följt på instagram, nämligen oh living men blev dessvärre inget fynd.

Vid middag åkte vi in till Visby och gick runt innanför murarna. De va så fint och alla mysiga gatan gjorde en lite hög på sommarlivet.
Vi tog även en sväng nerom Almedalen men såg inte en enda politiker.

Imorgon tror jag det blir en runda på en lokalmarknad och ett besök på Grå gåsen där de spelar in "Så mycket bättre" som är mammas favoritprogram.

Likes

Comments

Resa/Utflykter

Då va vi äntligen framme på Gotland. Vilken natur de är här. Känns som man är utomlands.
Idag har vi mest kört runt men nu ikväll hann vi även med att hälsa på en del av Mattias släktingar.

Nu ligger vi helt utslagna framför fotbollen och ska snart släcka för natten.

Likes

Comments

Vardag

Det har redan gått en vecka av vår semester.
Veckan har bara sprungit förbi men man har hunnit med ganska mycket. 
Fira midsommar med helt underbara människor och varit ute på havet och hoppat från båten. Grillat och varit ute på mysiga strandpromenaden. 
Nu inleder vi semestervecka 2. På torsdag åker vi till Gottland och stannar över helgen. Har aldrig varit där innan så hoppas jag ska få se 2å mycket av ön som möjligt.

Likes

Comments

DIY, Inspiration

Att ge bort pengar är de tråkigaste jag vet. Jag hatar att bara lämna fram ett kuvärt med sedlar i.
Så jag hittade ett tips på youtube som jag tänkte testa idag när vi ska till Mattias bror på kalas.
Så jag tänkte att jag skulle dela med mig av idén.

Du behöver

*Ballonger, jag har valt genomskinliga
*Glitter i någon färg, man kan också ha sånna små stjärnor.
*En kort och presentsnöre
*Sedlar


Du börjar med att hälla liten vatten i balllogerna, detta gör du för att glittret ska fästa. Sedan häller du ut vattnet och i med glittret eller vad du valt.


Det du gör sen är att du snurrar ihop dina sedlar och pillar in dem i ballongen.

När allt innehåll är i ballongen är det bara att blåsa upp den. Jag använda mig av helium för jag ville att ballongerna ska "dra uppåt". Om man sedan vill kan man knuta ett snöre i ballongen och avsluta med ett kort där man kan välja att sätta ett kort med en nål. På vårt kort valde jag att skriva ett dikt.


Likes

Comments

Vardag, Vardag

Idag va jag och Enzo ute på en långpromenad eftersom vi va uppe innan satan själv va vaken.
Vi gick utom slottudden och på vägen hem träffade vi en lite mopsvalp på 16 veckor. Han va så liten och söt och lite sådär allan-brallan som valpar ska vara. Enzo va så duktig. Den lilla valpen fick hoppa och bita på Enzo och han sa inte ett ljud. Han va riktigt snäll.
Alla som känner Enzo vet att han är väldigt väldigt väldigt energisk och en väldigt glad hund. Men han va så duktig och de är verkligen roligt att se hur han blir duktigare med tiden.
Min lilla pärla!

Likes

Comments