Header

Kursen va över förväntat bra. Jag gillar verkligen sättet som Frilufts Förskolor lär ut och hur dom valt att ha sin pedagogik. Vi är ute mestadels av dagarna. Nu när det börjar bli varmare så går vi endast in för att kissa annars sover vi och äter vi ute. Vi kommer även börja äta lunch ute i skogen så småningom vilket är så härligt!

Här kommer lite bilder från kursen idag!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 119 readers

Likes

Comments

Kursen är så himla rolig! Den är så lärorik och tagit mycket fina bilder som ni ska få se!
Här kommer en tjuvkik.

  • 122 readers

Likes

Comments

God morgon!
Är rätt pigg idag faktiskt, trodde jag skulle vara jätte trött. Idag ska jag ju på kurs som jag skrev igår och kom på igår kväll att jag glömde ta hem mina jobbarkläder. Vi ska vara ute hela dagen och skulle ju varit bra om man tog med sig sina ytterkläder men de glömde jag och hinner inte tillbaka för att hämta dom innan jag ska åka till kursen så satt på mig ett par underställsbyxor, tights och mina byxor jag köpt på fritidsfabriken. På överkroppen har jag ett linne, underställströja och sedan ska jag ha en tjocktröja jag fick av J. Hoppas jag inte fryser bara.

Hoppas dagen går fort och är roligt. Jag har ändå varit taggad för den hela veckan! Ska försöka fotografera lite men kan inte lova för mycket. Nu måste jag fixa mig innan jag ska åka.

  • 131 readers

Likes

Comments

Kom nyss hem efter p-mötet. Idag var det riktigt segt att vara på möte i tre timmar efter jobbet. Ville egentligen bara hem och lägga mig och sova. Nu ligger jag i alla fall här i soffan och myser, ska nog äta lite müsli och sen krypa ner i sängen och kolla på lite serier kanske.

Imorgon har jag kurs hela dagen så får se hur mycket jag kommer hinna blogga. Börjar kursen 8 och slutar 16. Måste dock åka redan klockan 7, så blir ett tidigt inlägg i morgon bitti.
J kommer även i morgon eftermiddag och då far vi direkt upp till Gävle. Jag har alla mina vänner där och släkt där så ska upp och hälsa på dom lite. Får ju lön i morgon med vilket är grymt, nästan så man vill stanna uppe till 12 bara för att se, haha.

Nä nu ska jag klä av mig och krypa ner i sängen. Eller i soffan då jag fick en väldans lust att sova här igår och nu orkar jag inte flytta på mitt täcke till sängen. God natt!

  • 142 readers

Likes

Comments

Tog en spontanare innan jobbet och åkte förbi gymmet. Det är så himla härligt att sola, bara ligga där och bli brun. Börjar faktiskt få lite färg med, har ändå bara solat tre gånger nu. Blir kanske en gång till i helgen fast i Gävle sen 2x13min i veckan blir tills jag åker till fjällen!

Sitter på rast på jobbet just nu. Det är så himla härligt väder ute så jag funderade på om jag skulle ta min rast ute men jag ville skriva ett blogginlägg så gick in och tog fram datorn.
Men har varit riktigt skönt på förmiddagen. Fick hjälp av barnen och en kollega att kratta ihop massor med löv som vi haft på gården sen skottade vi ner allt i sopsäckar så nu är det snyggt igen. Vi åt även lunch ute, det va grönärtsoppa. Va rätt skeptiskt för det innan jag smaka men den soppan måste jag absolut fixa recept på, mums!

  • 144 readers

Likes

Comments

Godmorgon mina läsare!
Idag har jag p-möte på jobbet. P-mötet håller på mellan 17-20 så får en timme ledigt efter att jag slutar och att mötet börjar. Kommer ha med mig datorn så jag kan skriva nåt inlägg innan mötet.

Hoppas det blir fint väder idag. Igår blev det ju helt underbart väder tillslut på dagen och de va till och med skönt att vara ute på jobbet vilket det inte alls har varit tidigare. Jag fryser rätt lätt och har typ 4-5 lager tröjor och jackor på mig och ändå fryser jag men inte igår.

Detta är nåt jag älskar, Kiwi!

  • 151 readers

Likes

Comments

Det var riktigt jobbigt att vara med på avlivningen om jag ska vara ärlig!
Jag sa innan till J att de inte alls skulle vara någon stor grej, har ju inte ens hunnit få nåt speciellt band med henne men när hon väl låg där med livlös blick efter sista sprutan kom tårarna.
Men nu är hon på en bättre plats och mår inge dåligt mer!

  • 165 readers

Likes

Comments

Jag tycker det är så sjukt snyggt med en vältränad kropp, en snygg rumpa och tighta ben. Vem drömmer liksom inte om de?
Men sen är det detta problem med motivationen. Jag har verkligen jätte svårt att hitta den. Och när den väl finns begränsar jag mig själv genom att tycka de är pinsamt att träna när det är massor av folk på gymmet. Hur töntigt är inte de. Alla är ju där för att träna och bryr sig inte om andra som är där, men ändå tycker jag de är så pinsamt.
Vi har ett gym på området där jag bor som jag funderar på om jag ska skaffa nyckel till så jag kan börja träna där, för där finns de ju knappt nå människor. Då kanske jag äntligen kan få "drömkroppen".

Får ta en funderare på detta!

  • 159 readers

Likes

Comments

Alla har vi varit nybörjare någon gång. Jag var en gång nybörjare jag med men nötte och nötte med min första systemkamera som jag fick för snart 4,5 år sedan. För att bli en bra fotograf måste man våga gå utanför sin trygghetszon när det kommer till inställningar. Tror många tycker det är svårt att förstå och blir fast på automatiska inställningar helt.
Tänkte ta upp lite grunder med att fotografera med systemkamera. För att kunna ändra dessa grejer jag kommer ta upp nu måste man ha manuella inställningar på kameran!

Slutartiden
Slutartiden. Detta anger hur snabbt kameran ska ta bilden. Detta betyder att ju lägre slutartid du har ju längre tid tar det för kameran att ta bilden och ju högre slutartid ju snabbare tar kameran bilden. Ju högre slutartid du har ju mörkare bild får du med och ju lägre ju ljusare.

Bländaren
Bländaren förkortas oftast på inställningar som f. Ett exempel är mitt vidvinkelobjektiv som har lägsta bländaren på f/2.8. I och med bländaren menar man hur mycket ljus som ska komma in genom objektivet till kamera huset. Ju lägre bländare du har ju mer ljus kommer in i kamerahuset desto ljusare bild och ju högre bländare (ex f/15) du har ju mindre ljus kommer in i kamerahuset och desto mörkare bild får du.

ISO
ISO bestämmer hur ljuskänslig din sensor i kameran ska vara vid exponeringen. Ju lägre ISO du har när du fotograferar din bild desto mindre ljuskänslig kommer din sensor att vara. Ju högre ISO du har när du fotograferar din bild desto mer ljuskänslig kommer din sensor vara. Det betyder att man gärna ska ha så lågt ISO som möjligt när det är tillexempel soligt ute eller väldigt bra ljusförhållanden. När det är mörkare ljusförhållanden som på kvällen eller inomhus osv kan det vara bra att öka ISO så att din sensor får tillräckligt med ljus och så att din exponering blir bra.
Att akta sig för: Man ska gärna inte höja ISO för högt om man inte har en väldigt bra och dyr kamera som verkligen klarar dom höga ISO-talen. Annars kommer förmodligen bilden bli kornig och med kornig menar jag pixlig.

Vitbalans
Att ställa in vitbalansen är inte alltid så lätt som man tror. Men det är egentligen inte så krångligt. Fotograferar du tillexempel när det är soligt ute stället du in kamerans vitbalans på en sol, vilket gör att färgen på bilden blir som när du kollar genom sökaren. Fotograferar du tillexempel där det endast finns glödlampor ställer du in vitbalansen på glödlampa för att inte bilden ska få fel färg.

Slutartid: 1/13 sek

Bländare: f/3.2

ISO: 100

Vitbalans: Soligt

Slutartid: 1/13 sek

Bländare: f/3.2

ISO: 100

Vitbalans: Molnigt

Slutartid: 1/13 sek

Bländare: f/3.2

ISO: 100

Vitbalans: lysrör

Slutartid: 1/13 sek

Bländare: f/3.2

ISO: 100

Vitbalans: Glödlampa

Bild 1: Enligt mig är denna bild aningens för kall och blå.
Bild 2: Enligt mig är detta den rötta vitbalansen då det var molnigt ute när jag fotograferade bilden och det var min enda ljuskänsla genom fönstret.
Bild 3: Denna bild är tagen med lysrör som oftast är kalla, men i ljuset jag hade blir det helt fel inställning.
Bild 4: Enligt mig är denna bild för lila.

  • 169 readers

Likes

Comments

Godmorgon mina underbara läsare! Hur mår ni idag?
Själv mår jag faktiskt riktigt toppen. Lite trött är jag men tror dagen kommer bli bra.
Åt god müsli frukost som jag tyvärr inte orkade fotografera då jag bara ville ta det lugnt på morgonen.

Jobbar till 16.15 idag och då blir det hem och hämta Busan för att åka in till stan. Hon ska ju få somna in idag, hoppas de går bra och att man inte blir allt för känslosam. Visst hon är en otroligt fin och mysig katt men vet att hon inte kommer få lida mer och de gläder mig mer!

  • 189 readers

Likes

Comments

Instagram@ericadrugge