Header

Kom nyss hem efter p-mötet. Idag var det riktigt segt att vara på möte i tre timmar efter jobbet. Ville egentligen bara hem och lägga mig och sova. Nu ligger jag i alla fall här i soffan och myser, ska nog äta lite müsli och sen krypa ner i sängen och kolla på lite serier kanske.

Imorgon har jag kurs hela dagen så får se hur mycket jag kommer hinna blogga. Börjar kursen 8 och slutar 16. Måste dock åka redan klockan 7, så blir ett tidigt inlägg i morgon bitti.
J kommer även i morgon eftermiddag och då far vi direkt upp till Gävle. Jag har alla mina vänner där och släkt där så ska upp och hälsa på dom lite. Får ju lön i morgon med vilket är grymt, nästan så man vill stanna uppe till 12 bara för att se, haha.

Nä nu ska jag klä av mig och krypa ner i sängen. Eller i soffan då jag fick en väldans lust att sova här igår och nu orkar jag inte flytta på mitt täcke till sängen. God natt!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 11 readers

Likes

Comments

Tog en spontanare innan jobbet och åkte förbi gymmet. Det är så himla härligt att sola, bara ligga där och bli brun. Börjar faktiskt få lite färg med, har ändå bara solat tre gånger nu. Blir kanske en gång till i helgen fast i Gävle sen 2x13min i veckan blir tills jag åker till fjällen!

Sitter på rast på jobbet just nu. Det är så himla härligt väder ute så jag funderade på om jag skulle ta min rast ute men jag ville skriva ett blogginlägg så gick in och tog fram datorn.
Men har varit riktigt skönt på förmiddagen. Fick hjälp av barnen och en kollega att kratta ihop massor med löv som vi haft på gården sen skottade vi ner allt i sopsäckar så nu är det snyggt igen. Vi åt även lunch ute, det va grönärtsoppa. Va rätt skeptiskt för det innan jag smaka men den soppan måste jag absolut fixa recept på, mums!

  • 15 readers

Likes

Comments

Godmorgon mina läsare!
Idag har jag p-möte på jobbet. P-mötet håller på mellan 17-20 så får en timme ledigt efter att jag slutar och att mötet börjar. Kommer ha med mig datorn så jag kan skriva nåt inlägg innan mötet.

Hoppas det blir fint väder idag. Igår blev det ju helt underbart väder tillslut på dagen och de va till och med skönt att vara ute på jobbet vilket det inte alls har varit tidigare. Jag fryser rätt lätt och har typ 4-5 lager tröjor och jackor på mig och ändå fryser jag men inte igår.

Detta är nåt jag älskar, Kiwi!

  • 23 readers

Likes

Comments

Det var riktigt jobbigt att vara med på avlivningen om jag ska vara ärlig!
Jag sa innan till J att de inte alls skulle vara någon stor grej, har ju inte ens hunnit få nåt speciellt band med henne men när hon väl låg där med livlös blick efter sista sprutan kom tårarna.
Men nu är hon på en bättre plats och mår inge dåligt mer!

  • 37 readers

Likes

Comments

Jag tycker det är så sjukt snyggt med en vältränad kropp, en snygg rumpa och tighta ben. Vem drömmer liksom inte om de?
Men sen är det detta problem med motivationen. Jag har verkligen jätte svårt att hitta den. Och när den väl finns begränsar jag mig själv genom att tycka de är pinsamt att träna när det är massor av folk på gymmet. Hur töntigt är inte de. Alla är ju där för att träna och bryr sig inte om andra som är där, men ändå tycker jag de är så pinsamt.
Vi har ett gym på området där jag bor som jag funderar på om jag ska skaffa nyckel till så jag kan börja träna där, för där finns de ju knappt nå människor. Då kanske jag äntligen kan få "drömkroppen".

Får ta en funderare på detta!

  • 31 readers

Likes

Comments

Alla har vi varit nybörjare någon gång. Jag var en gång nybörjare jag med men nötte och nötte med min första systemkamera som jag fick för snart 4,5 år sedan. För att bli en bra fotograf måste man våga gå utanför sin trygghetszon när det kommer till inställningar. Tror många tycker det är svårt att förstå och blir fast på automatiska inställningar helt.
Tänkte ta upp lite grunder med att fotografera med systemkamera. För att kunna ändra dessa grejer jag kommer ta upp nu måste man ha manuella inställningar på kameran!

Slutartiden
Slutartiden. Detta anger hur snabbt kameran ska ta bilden. Detta betyder att ju lägre slutartid du har ju längre tid tar det för kameran att ta bilden och ju högre slutartid ju snabbare tar kameran bilden. Ju högre slutartid du har ju mörkare bild får du med och ju lägre ju ljusare.

Bländaren
Bländaren förkortas oftast på inställningar som f. Ett exempel är mitt vidvinkelobjektiv som har lägsta bländaren på f/2.8. I och med bländaren menar man hur mycket ljus som ska komma in genom objektivet till kamera huset. Ju lägre bländare du har ju mer ljus kommer in i kamerahuset desto ljusare bild och ju högre bländare (ex f/15) du har ju mindre ljus kommer in i kamerahuset och desto mörkare bild får du.

ISO
ISO bestämmer hur ljuskänslig din sensor i kameran ska vara vid exponeringen. Ju lägre ISO du har när du fotograferar din bild desto mindre ljuskänslig kommer din sensor att vara. Ju högre ISO du har när du fotograferar din bild desto mer ljuskänslig kommer din sensor vara. Det betyder att man gärna ska ha så lågt ISO som möjligt när det är tillexempel soligt ute eller väldigt bra ljusförhållanden. När det är mörkare ljusförhållanden som på kvällen eller inomhus osv kan det vara bra att öka ISO så att din sensor får tillräckligt med ljus och så att din exponering blir bra.
Att akta sig för: Man ska gärna inte höja ISO för högt om man inte har en väldigt bra och dyr kamera som verkligen klarar dom höga ISO-talen. Annars kommer förmodligen bilden bli kornig och med kornig menar jag pixlig.

Vitbalans
Att ställa in vitbalansen är inte alltid så lätt som man tror. Men det är egentligen inte så krångligt. Fotograferar du tillexempel när det är soligt ute stället du in kamerans vitbalans på en sol, vilket gör att färgen på bilden blir som när du kollar genom sökaren. Fotograferar du tillexempel där det endast finns glödlampor ställer du in vitbalansen på glödlampa för att inte bilden ska få fel färg.

Slutartid: 1/13 sek

Bländare: f/3.2

ISO: 100

Vitbalans: Soligt

Slutartid: 1/13 sek

Bländare: f/3.2

ISO: 100

Vitbalans: Molnigt

Slutartid: 1/13 sek

Bländare: f/3.2

ISO: 100

Vitbalans: lysrör

Slutartid: 1/13 sek

Bländare: f/3.2

ISO: 100

Vitbalans: Glödlampa

Bild 1: Enligt mig är denna bild aningens för kall och blå.
Bild 2: Enligt mig är detta den rötta vitbalansen då det var molnigt ute när jag fotograferade bilden och det var min enda ljuskänsla genom fönstret.
Bild 3: Denna bild är tagen med lysrör som oftast är kalla, men i ljuset jag hade blir det helt fel inställning.
Bild 4: Enligt mig är denna bild för lila.

  • 40 readers

Likes

Comments

Godmorgon mina underbara läsare! Hur mår ni idag?
Själv mår jag faktiskt riktigt toppen. Lite trött är jag men tror dagen kommer bli bra.
Åt god müsli frukost som jag tyvärr inte orkade fotografera då jag bara ville ta det lugnt på morgonen.

Jobbar till 16.15 idag och då blir det hem och hämta Busan för att åka in till stan. Hon ska ju få somna in idag, hoppas de går bra och att man inte blir allt för känslosam. Visst hon är en otroligt fin och mysig katt men vet att hon inte kommer få lida mer och de gläder mig mer!

  • 60 readers

Likes

Comments

Klockan börjar bli rätt mycket men jag funderar ändå på om man ska ta ett bad. Är en vecka sedan nu jag bada och vill börja läsa min nya bok jag fick hem för några veckor sedan. Väntar även på att J ska ringa, han håller på och bygger ihop sin "nya" dator. Han har haft en dator sedan tidigare men köpt nya delar han ska byta ut i sin dator han redan har.
Ett bad och sedan lägga sig i sängen och slumra kanske. Är så himla trött efter att man sovit dåligt plus att jag försov mig.

I morgon börjar jag 8.45 igen och funderar på om jag ska åka lite tidigare så jag kan hoppa av några hållplatser tidigare så jag kan gå till jobbet. Har varit så himla lat nu på senaste tiden och inte alls hållit i min "diet". Eller diet kanske är att ta i. Vill bli lite nyttigare och inte äta så mycket konstig mat men det är svårt nu när allt har varit jobbigt med Busan och man har varit sjuk och trött osv. Men ska försöka komma tillbaka till det nyttiga!

Detta är den absolut godaste frukosten eller mellisen jag vet. Den är inte speciellt nyttig men så otroligt god!

  • 44 readers

Likes

Comments

Jag har några frågor till er läsare?

Skulle ni vara intresserade av att läsa mer om foto? Eller att jag fotograferar mer och under varje bild lägger ut inställningarna jag hade på just den bilden och såna saker?
Eller ska jag bara hålla bloggen som den är?
Vill ju att den ska locka till sig flera läsare och fotografering är ändå en rätt stor grej om man bloggar tycker jag, man behöver inte äga värsta dyra systemkameran men att ta bra bilder med bra ljus och vinkel osv är en stor del tycker jag. En proffsig blogg har även enligt mig proffsiga bilder, om de nu än är med kamera eller mobil så måste en blogg ha proffsiga bilder för att för mig vara läsvärd annars kan jag oftast inte relatera eller tycka att inläggen är intressanta att läsa.
En annan viktig sak är att aldrig använda samma bilder gör ofta. Man ska uppdatera sina bilder och gärna knäppa relaterande bilder till texten så man inte skriver om en katt och lägger ut en bild på en hund. 

Detta är i alla fall några av dom sakerna jag funderar och tänker på just nu med bloggen. Skulle ni tycka de va kul att få lite mer kunskap om såna saker?

  • 64 readers

Likes

Comments

Skickade ett mejl i morse som kan ändra hela min framtid och just nu ser det ljust ut efter svaret jag fick. I och med det mejlet så blev min dag helt plötsligt helt fantastisk plus att solen kikade fram!
Som sagt vet jag inte om jag vill plugga vidare i vår eller om jag ska jobba, om jag ska bo i Stockholm eller i Eskilstuna.
Om jag ska lyssna på mitt hjärta skulle jag redan flyttat till Eskilstuna men måste ha jobb och boende klart om jag ska kunna flytta dit.
Men jag ska flytta till Eskilstuna någon gång, inget snack om saken. Det beror inte bara på att J bor där utan för att jag är helt kär i den staden! Den är så himla mysig och liten jämfört med Stockholm. Visst jag trivs i Stockholm med men vill bo i en mindre stad! Dock en sak jag absolut hatar med Eskilstuna är alla deras himla rondeller, men tror man vänjer sig.
Men Eskilstuna ligger mig varmt om hjärtat!

  • 64 readers

Likes

Comments

Instagram@ericadrugge