Hej på er.

Hoppas allt är finfint med er där ute. Med mig är det bra, har hänt lite grejer i vardagen som hittills enbart varit positiva. Jag mår toppen, vardagen känns inte tung längre utan dagarna rullar på och jag trivs med livet - finally. För en vecka sedan packade jag ihop hästarna och alla mina saker och flyttade från ett stall till ett annat. Allt kom väldigt snabbt, bestämde mig på cirkus två dagar och flyttade tre dagar senare. Nu står vi ca 12 minuter hemifrån, i ett stall med lite högre standard. Jag trivdes jättebra i vårt förra, så inget snack om det. Men ibland kände jag mig rätt ensam. Stod där med två andra familjer, med flertal familjemedlemmar som delade på hästintresset. Och så jag, ständigt ensam.

Ibland är den ensamheten så sorglig, att alltid åka till stallet själv, sköta om hästarna själv, packa hö själv, åka med hästtransporten själv, vara på träningar själv. Jag saknar min mamma otroligt mycket när det kommer till stall, hästar och träning. Tills jag flyttade hemifrån har hon varit med på allt, skjutsat, filmat på träning, mockat och fixat och bokat allting. Såklart det är en del av att vara vuxen, men jag har liksom ingen familj att vända mig till när jag behöver hjälp, och jag har ingen intresserad i min närhet som följer med på veterinärbesök, till hovslagaren eller som filmar på träning, och det saknar jag så himla mycket.

Men till saken, nu står vi i ett stall med lite fler personer, där jag förhoppningsvis inte kommer känna mig lika ensam och otillräcklig. Vi har stora fina boxar, ljus och bred stallgång och spolspilta. En ridbana med bättre underlag, lite sluttning och bra hindermaterial, och helt fantaastiska ridvägar!! Det ska bli spännande att se hur mycket vi kan utvecklas här jämfört med senaste halvåret.

Ville bara berätta det. Nu ska jag plocka fram kläder tills imorgon, göra i ordning frukostmackan och packa väskan med ridkläder. Jobbar till ca 14 imorgon, sedan ska hästarna ridas och stallmöte på kvällen. Har jobbat helg nu lördag - söndag, och ägnat kvällen åt återhämtning i soffan, är ändå ganska redo för en ny vecka.

​21 oktober hoppar vi 110 i Märsta, och jag har anmält till 120 i november... Får se om jag ångrar mig, men visst vore det roligt.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Åter igen har jag ägnat en hel morgon åt att fundera över vad tusan jag ska göra med mitt liv. Det där med att jobba helt ensam leder ofta till komplicerade konversationer med sig själv man helst slipper, som vad man ska göra av sitt liv och hur man borde leva för att uppnå någonting.

Sen promenerar man vidare och stressen kryper sig närmare och närmare inpå, stressen över att göra ett val och påbörja resan mot att bli någonting. Paniken över att åren bara går, och att jag om bara några år förväntas skaffa hem och familj enligt samhällets alla regler. Det skrämmer mig en aning, eller ärligt talat väldigt mycket. Jag står kvar på ruta ett, utan någon som helst plan på hur jag ska ta mig vidare och vad jag ska ägna mina dagar åt de kommande åren.

Jag tänker såklart mest på plugget, att jag borde ta tag i mitt liv och utbilda mig. Men det är ångestfyllt för mig, då jag varken för ett par år sedan eller nu har den blekaste aning om vad jag vill göra. Och att ge mig in i någonting halvhjärtat är slöseri på tid då jag i så fall garanterat inte kommer orka gå hela vägen. När jag var liten, tänker lågstadiet och senare även högstadieperioden var jag så säker. Jag skulle gå Strömsholm och sedan resa runt i världen som hästskötare och ägna mitt liv åt det enda jag faktiskt är rätt bra på. Men som ni alla vet blev det aldrig något Strömsholm, men mina framtidsplaner levde vidare då jag ett halvår in i första gymnasieåret flyttade till Uppsala och började på Jälla.

Efter tre underbara gymnasieår gjorde mina framtidsplaner en tvärvändning, jag älskar fortfarande hästar, stall och ridningen precis lika mycket som då men jag har insett att ett liv som hästskötare inte är för mig. Men när hela ens vision om hur framtiden ska vara gör en tvärvändning i 18 års ålder är det ganska svårt att veta vad man ska göra istället.

Jag har ju jobbat ett år som hästskötare sedan dess, och jag vill inte göra om det på samma sätt igen. Jag älskar mitt nuvarande jobb på Hööks men att utbilda mig vidare inom försäljning och försöka bygga någon slags karriär inom den branschen känns inte heller riktigt rätt. Jag har funderat på att läsa ekonomi, men å andra sidan älskar jag att arbeta fysiskt.

Min stora dröm är fortfarande att jobba med hästar, jag vill hålla på med utbildning och försäljning och driva mitt egna företag. Men för att någon gång kunna förverkliga den drömmen behöver jag först och främst en hästgård, och det känns väldigt långt borta just nu. Jag har ju jobb redan, men inget jag ser som speciellt långsiktigt då det inte är någonting jag vill hålla på med i ytterligare flera år. Så jag inser att det småningom är dags att inta skolbänken, men fasen vad svårt det är att välja.

Likes

Comments

I eftermiddag har jag laddat upp med nocco & billys, ska precis åka iväg till stallet och fodra middag samt försöka borsta Mia ren. Hon var mest brun när jag var dit och fixade stallet tidigare idag, så vi får se hur ren hon kan bli. Vid 18:30 åker vi mot Säva & Pay and jump, hoppas på en någorlunda runda.

Likes

Comments

Blev precis lämnad hemma själv då min bf behövde åka iväg på någonting, lite trist då vi typ aldrig får någon ledig kväll tillsammans längre. Men men, jag har satt igång ett avsnitt av svenska hollywoodfruar och funderar på att ta en springtur. Har börjat fundera på vad som fattas i mitt liv, och inser att jag faktiskt är rätt nöjd nu. Tills jag tar på mig min svinfina tävlingskavaj och inser att jag vägde 6 kg mindre när jag köpte den för flera tusenlappar, haha. Har nojat över det sen senaste tävlingen, det brukar va så. Har kollat runt lite i tankar om att köpa en ny som passar, men for real är den min drömkavaj av alla så nope. Nåja, det finns väl annat att vara tacksam för.

Idag har jag hunnit med jobb, och stall och lite fix här hemma. Efter lite pyssel med Mias bett har jag kommit underfull med vad hon gillar, och hon gick såå fint idag. Duktig grålle, ska åka förbi stallet ikväll och kolla till henne då jag blir sen hem imorgon. Jobbar morgon fram till ca 11:30 och sedan eftermiddag till stängning strax efter 19, men vet inte om jag kommer hinna hem emellan.

Nu ska jag göra i ordning frukost till K och sedan byta om till träningskläder och bestämma mig för om det är värt att kliva ut genom dörren, haha vi hörs!

Likes

Comments

Vi hade lite stolpe ut resultatmässigt i går på tävlingen, men jag är ändå så himla nöjd. Hon var lugn på framridning, framhoppning och inne på banan och jag är förvånad över hur bra hon skötte sig med tanke på veckan som varit. Kändes som hon visste vad som förväntades av henne, och hon gjorde allt så bra.

Det var extremt många hästar på liten yta både på framridningen och framhoppningen, men hon stressade inte upp sig det minsta trots det. Inne på banan var hon så fin, och vi hade verkligen kunnat rida vår bästa runda hittills. Men istället klantade jag till det genom att lägga henne alldeles för nära både på hinder fem och sju vilket gjorde att hon inte hann upp i luften utan fick bommarna med sig. Till på det var hinder sju & åtta på linje där det blev både snett och obalanserat och även flackt vilket gjorde att bommen på nummer åtta rullade ner den med. 12 fel alltså, men den bästa känslan jag hittills haft.

När jag kom ut från banan var jag så arg på mig själv och revanschsugen så jag övervägde att efteranmäla till 120, 110 kände så himla himla enkelt. Och det hade säkert gått vägen, men när jag debuterar 120 med Mia vill jag inte göra såna fula misstag som att lägga henne mitt i hindret, distanskänslan måste sitta lite bättre först.

Nu är planen att åka iväg och hoppa pay and jump på torsdag, sedan försöka köpa till mig en träning och få lite hjälp med min ridning mot hindren. Jag behöver hitta framåt-känslan istället för att hålla tillbaka på de hinder jag inte riktigt hittar distansen på. För Mia är det hundra gånger lättare att hoppa lite långt ifrån än alldeles för nära, hon är stor och explosiv och tar sig över det mesta utan att behöva ta i speciellt mycket. Nästa tävling blir 110 i Lurbo 1/10. Är lite nojig över det då det blir inomhus, Mia trivs bäst på stora banor och det vore så skönt att fortsätta på den banan nu när vi börjar hitta känslan. Men såklart måste vi lära oss rida inomhus också.

Mitt hjärta, den där efterlängtade 120-debuten känns inte alls långt borta nu!

Likes

Comments

Hej på er. Länge sedan sist nu, som vanligt. Min vardag rullar på, och jag trivs bra med min omgivning, alltså min jobbsituation är så positiv jämfört med hur allting var för fyra veckor sedan och jag är nästan imponerad av hur ovant de känns att tycka om att gå till jobbet. Igår fick jag även hem mitt nya körkort och det var en lättnad. Lite kort förklarat har jag haft lite ångest över min körkortssituation också, då det på Åland krävs att man gör en extra "uppkörning" tillsammans med bilskolelärare inom två år, vilket jag inte gjort då jag istället tänkt byta in mitt körkort till ett svenskt då jag nu bor här. Och det var just det jag också trott att jag gjort, men det blev lite fel med själva bytet så jag fick göra om allting i sista stund, men tack och lov löste det sig.

Däremot har det varit lite dalar med Mia den senaste veckan, eller sedan senaste träningen rättare sagt. Berättade säkert att hon va så himla fin då, vilket hon verkligen, verkligen var. Men sedan dess har det fattats någonting i ridningen och jag har inte fått någon bra känsla varken från hennes sida eller min. Jag känner mig ofokuserad och obalanserad och rider med så dålig timing och känsla att jag nästan vill gråta och Mia har betett sig lite underligt. Hon har känts stressad och extremt otålig, och stark. Jag red ett pass igår där hon faktiskt kändes lite bättre men jag får inte till ridningen alls, och det suger.

Likes

Comments

Sommaren är officiellt över, och hösten på ingång iom september. Inget mig emot, jag älskar hösten! Jag har hela dagen framför mig då jag kommande 3v enbart kommer jobba till 08 på fredagar, förstår ni vad skönt!? Har redan bestämt att mamma kommer över nästa vecka, så vi kan umgås en hel dag 💗

Idag ska jag först av allt kolla klart på nyhetsmorgon, tydligen intar Peder studion alldeles snart. Lyssnade på honom på p3 på vägen hem från jobbet, och när han svarade "så länge jag kan gå" på frågan om hur länge han tänker fortsätta rida blev jag nästan tårögd. Det är ju precis det den här sporten handlar om, att hålla på med hästar är en livsstil och ingenting man slutar med "bara sådär".

Lite senare idag ska jag såklart till stallet, har tänkt bygga upp några hinder på ängen så jag kan hoppträna lite hemma också. Just nu blir det enbart cavaletter (som Mia kliver på tills de går sönder) eftersom vår ridbana är alldeles för hårt för att hoppa på, suck. Eventuellt kan det faktiskt fungera att hoppa lite gymnastik där idag, med tanke på mängden regn som kommit under gårdagen och natten.

I em ska jag åka till trafikverket och fota en ny bild till mitt körkort, som äntligen godkänts och bytt ut till ett svenskt! Wihu, en grej mindre att fundera på. Ska även handla mat och slänga ihop någon lite finare middag när Kevin kommer hem. Lagade en frukostmacka med tomat på åt honom i förrgår, och smakade på en tomatskiva och insåg att det är första gången på flera veckor som jag äter en grönsak. Alltså vi har varit så galet dåliga på att laga mat senaste tiden, det är ju så tråkigt att göra. Speciellt när båda slutar sent, det blir typ billys eller köttbullar och makaroner liksom.

Likes

Comments