Mitt senaste inköp till hästarna är en ny sadelpadd. Jag sålde min Acavallo nyligen då den tyvärr var för tjock för att ha under mina sadlar. Det blev för trångt helt enkelt och jag började kika runt efter en ny tunnare padd med bra stötdämpande funktion och ramlade in på akton gelpad - som jag nu köpt.

Jag var löjligt förtjust i min Acavallo då den både var skön och väldigt snygg, vilket den nya padden tyvärr inte lever upp till men den lär ska vara den bästa gelpadden på marknaden i och med det patenterade materialet som även används inom sjukvården mot just tryckskador.

Carma kommer få äran att testa på nyförvärvet då Mia behöver lite tjockare modellen padd fortfarande.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Mia & jag iväg och tävlade i lördags. Äntligen, jag tror inte någon förstår vad den här hästen får mig känna. Hon är något utöver allt annat och jag är lyckligt lottad som har henne, det är fantastiskt att få uppleva det här med henne igen och jag är så innerligt tacksam. Mia skötte sig alldeles utmärkt och var så fin och avspänd att rida på framridningen. Helt cool inne på banan också, och mer än så finns det knappt att skriva. Jag la in filmen överst i inlägget så ni kan kolla på min fantastiska häst där, 4 fel fick vi då vi inte riktigt var överens fram till hinder nummer 6.

Likes

Comments

Morning, solen skiner och termometern visar 13 grader! Äntligen lite vårfeelings igen, hoppas det stannar över helgen. Jag har precis satt mig vid köksbordet här hemma för att få i mig lite tidig lunch innan dagen fortsätter. Mias knä är helt bra nu, hon har inte varit halt eller öm utan bara haft en svullnad som nu alltså är borta. Därför känns det helt okej att åka iväg och hoppa en låg klass på lördag förutsatt att hon känns fin när jag rider i kväll. Igår "longerade" jag på banan, eller rättare sagt rastade henne i grimma & lina. Låset till sadelkammaren krånglade och gick inte att låsa upp så vi kom inte in efter några grejer under hela dagen, så det blev som det blev. Men nu är det åtgärdat och idag ska vi rida. Måste även tvätta ben och svans och putsa grejer, och jag försöker klura ut hur jag ska hinna med allt.

Ha nu en superbra fredag & ta vara på det härliga vädret!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Innehåller adlinks.

Har plockat ihop några av mina absoluta favoriter i klädväg just nu, och märkligt nog verkar jag helt insnöad på Gant den här våren. En ljusblå skjorta behövs i min garderob, och ett nytt skal skulle vara ett stort lyft för min telefon. Jag fick ett vitt marble skal i present när jag fyllde 19, och det har jag haft sedan dess. Alltså nästan ett år haha, det är slitet med kärlek vill jag lova. Är mest sugen på skal nr. 2, hur fint är det inte? Det och kepsen ligger i min shoppingbag på Nelly.com just nu, och jag är såå sugen på att klicka hem det trots att jag inte borde. Och en gant keps har jag velat ha sen jag gick i högstadiet, så himla ironiskt. Dessvärre är det ingenting jag passar i alls, hela mitt huvud försvinner liksom. Och det är högst osannolikt värt 400 spänn för att bli skrattad åt, tyvärr !!

Likes

Comments

I måndags planerade jag åka iväg och hoppa med Mia, men när hon kom in från hagen hade hon ett svullet framknä. Vi åkte alltså inte iväg på någon hoppning utan istället fick hon gå in i boxen inlindad i back on track. Har linimentat och lindat om vartannat sedan dess, och det har blivit bättre och bättre men var inte helt borta igår när jag såg henne senast. Hon skrittades ut i tisdags och igår joggade jag henne lite lätt på ängen i 20 minuter. Ska åka förbi stallet på väg till jobbet och kolla läget, och planera dagens aktivering efter det. 

Likes

Comments

Min påskledighet har varit så himla bra, och efterlängtad och välbehövlig. Herregud vad jag hade ångest över att behöva jobba igen, den föregående veckan har varit så himla skön. Jag har sovit, känt mig utvilad, hunnit med massor och mått så himla bra. Önskar det kunde vara så alltid, men tyvärr.

Likes

Comments

Tänkte dela med mig av min tävlingsplanering som jag äntligen har vågat planera, det är inte speciellt mycket men det känns riktigt bra. Förutom tävling ska jag försöka klura ihop ett vettigt upplägg för all daglig motion och träning för de närmsta månaderna men det är svårt att få ihop. Mycket kondition är ett måste, och det löser vi enkelt genom att rida mycket på fältet bredvid stallet. Där finns gott om plats att galoppera, och bäst av allt är den perfekta sluttningen som verkligen bygger kondition och styrka. Nästa steg är att få in mer hoppning i det vardagliga arbetet, då främst stärkande övningar med låga cavalettin och hinder men även banhoppning.

De starter jag tänkt göra under våren och fram till början av sommaren är följande:
22 april på Jälla där planen är att styra runt 90 cm. De bör inte vara några konstigheter, men en bra mjukstart.
12 maj har jag tänkt åka till Sportriders och rida en 1m klass, bedömning A så inte några konstigheter där heller.
21 maj åker vi till Tierp och hoppar 1m samt eventuellt 110. Det är en stor bana med plats för mycket galopp vilket är super för oss och vore perfekt för att starta 110 klassen. Men det beror på om vi känner oss 100% redo, vilket vi säkert klurat ut under starterna innan.

10-11 juni avslutar vi säsongen med 1m + 110 på Åland under deras regionala tävlingar. Stor gräsbana som vi ridit på tidigare och gott om utrymme att galoppera.

Min tanke är att låta hästarna njuta av lite ledigt och få beta hemma hos mamma och pappa några veckor under sommaren, troligtvis direkt efter tävlingen på Åland. Då finns tid att ge dem ledigt samt hinna träna innan augusti, då det blir fler tävlingar och förhoppningsvis något meeting.

Likes

Comments

Torsdag morgon hörrni, hoppas ni alla har en lång och skön helg att se fram emot. Själv har jag haft sovmorgon idag, och tänker sova ännu längre imorgon innan lite påskfirande med K:s familj och sedan åker vi till Åland. Stannar dock där bara till lördag kväll då jag har så mycket att göra här hemma som inte hinns med annars. Har fortfarande inte flyttat alla mina saker från gamla stallet, jag behöver städa här hemma, tvätta, packa upp i nya stallet och så behöver jag verkligen komma igång med plugget.

När vi åker från Åland tar vi med oss min transport som nu fått en hel makeover av pappa. En transportkamera är beställd också, och det ska bli så himla skönt att kunna se hästarna från bilen. Min tanke är också att lasta in Mia och åka till Jälla och träna på måndag, ska bara övertala Kevin att komma med och hjälpa till haha.

Firar ni mycket påsk? I min familj är det typ noll, nu på lördag fyller min syster år så lite kalas blir det åtminstone.

Likes

Comments

Happy tuesday.

Jag har haft lite sovmorgon här hemma eftersom det är påsklov och alla barnen på mitt jobb är lediga, har precis ätit frukost och lilla Bianca sover fortfarande. Har svårt att förstå att jag normalt jobbat färdigt vid den här tiden på morgonen, idag har jag inte lyckats få på mig något mer än mjukiskläder ens. Men jag ska alldeles strax hoppa i stallkläderna och röra mig mot stallet. Har tänkt hinna med allting i där nu på morgonen men vi får se hur det går med tanke på att jag inte riktigt klev upp när klockan ringde haha.

På bilden ser ni min lördagsfrukost som jag längtar tillbaka till, och hur skönt ska det inte bli mer fyra dagar ledigt nu till helgen?? Helt underbart. Men nu ska jag bege mig mot stallet, ha en bra dag finingar!

Likes

Comments

Instagram@carlssonserica

YouTube
Erica Carlsson