Måndag morgon bjöd på mulet väder men i alla fall inget regn. Jag har ridit Carma och gjort klart allt i stallet nu på morgonen, och ska småningom byta om och köra till jobbet. Ridpasset gick i alla fall riktigt bra, skrittade fram länge och klättrade ett par varv i klätterbacken. Efteråt jobbade vi på banan i trav och galopp. Flyttade bakdel och bogar i lösgörande syfte, försökte få upp huvudet en aning och bakdelen under kroppen. Avslutade med en riktigt bra känsla, och vi var nöjda båda två.

I eftermiddag/kväll ska jag skritta Mia, vi ska handla mat och jag ska även äntligen åka till gymmet igen. Fullt upp alltså, men med saker jag faktiskt tycker om ❤

Likes

Comments

Nu ikväll fick Mia busa av sig i ridhuset. Hon är ju van att gå i stor hage hemma med Tilda, där finns det plats att springa runt hur mycket som helst och det är en garanterat stor omställning från det till den lilla fyrkantiga grushagen hon går själv i nu. Igår skrittade jag ut i sällskap med Maria, och det blev en ganska lång runda i alla fall. Idag tyckte jag att hon behövde få springa av sig lite då hon knappt ens rör sig i hagen. Hon har alltid varit ganska aktiv i hagen, och springer gärna runt med sina kompisar. Ridhuset var tomt på både hinder och andra hästar ikväll, så jag kunde släppa henne lös där. Hon travade runt med utsträckt hals och bara njöt, tog några repor i full galopp och sedan var hon nöjd att gå hem igen. Imorgon ska vi skritta igen, tänkte skritta henne första veckan och sedan lägga in lite trav och cavaletter igen.​

Likes

Comments

Förutom mörkret och kylan som kommer med hösten är det en underbar årstid. Jag älskar alla färger, och inte många saker är mysigare än att sitta inne bland tända ljus när det regnar en grå söndag i oktober. Dessutom blir alla grusvägar äntligen galoppvänliga efter regnet, så idag var jag och Carma ute och galopperade. Helt utan krav, bara full fart framåt och det var såå kul. Hon fick springa på i ett högre tempo än vi normalt rider i, och hon kändes avslappnad och riktigt fin efter en stund då hon fått sträcka ut och röra sig genom hela kroppen. 

Imorgon har jag tänkt att vi ska jobba lite på banan, jag tror dagens pass var bra för oss båda och kanske är vi båda två lite mer avslappnade och koncentrerade imorgon. Jag är i alla fall äntligen taggad och pepp på måndag igen, jag tror den här veckan kan bli riktigt bra.

Likes

Comments

Och så var det söndag igen. Jag har haft sovmorgon, och precis ätit upp min frukost. Ska precis gå till stallet i regnet, ska städa lite bland alla grejer och såklart rida Carma. Mia ska också skrittas, men det sparar jag till kvällen. Jag skulle behöva hinna via Hööks för att köpa olja till min klippmaskin, Mia skulle behöva fräschas upp och även Carma. Får se om jag hinner med, annars får det bli morgondagens projekt.

Idag ska Carma släppas ihop i stor hage med sina gamla hagkompisar, tror det kommer uppskattas. I fredag hade hon nämligen rymt ur hagen, och det är inte likt henne. Hon står i ett "hörn" upp mot skogen, och jag tror det är något djur där som skrämmer upp henne lite. Hon har betett sig annorlunda ett litet tag. Dessutom vill hon nog helst gå med kompisar, det tycker jag nästan alla hästar borde få göra. Så det känns bra. Mia står på isolering nu, i två veckor ungefär. Det brukar ju vara så för att eventuella sjukdomar inte ska smitta när man flyttar till nytt stall, men när de veckorna gått ska hon få stå i box bredvid Carma och även gå i samma hage.

Likes

Comments

Tilda har flyttat till sin Alma, mina grållar står i stallet 50 meter ifrån mitt hus och min "häst-känsla" kunde inte vara så mycket bättre just nu. Tanken på att allt faktiskt löst sig så enkelt, det trodde jag inte.

Jag är strax hemma efter en fika hos Kevins mormor, ska slänga i mig lite lunch och gå till stallet. Grållarna ska ridas, och har typ elvahundra saker att göra. Hade tänkt tillbringa hela dagen där, men så blev det ju inte.

Likes

Comments

​Har landat i soffan efter dagens bravader. Har haft min sista dag på ena städjobbet, så från och med nu väntar lite lugnare vardag och det ska bli så superskönt. Hade fullt upp i stallet i e​ftermiddags men han efter många om och men hem i tid. Mamma och pappa kom med hästarna vid fyratiden, alltså har Mia och Tilda anlänt. Tilda står här i stallet över natten, och åker vidare till bästa Alma imorgonbitti. Det blev en kaotisk stämning när de fick stå i boxar där de inte kunde se varandra, det gnäggades hur mycket som helst. Men de lugnade ner sig fortare än jag trott, vilket var skönt. 

Nu ikväll har jag varit i stallet och tagit hand om dem. Jag gjorde sällskap med @Viktoriagustafsson och skrittade ut en sväng på Tilda. Snacka om att känna sig som hemma, fina fina ponny. Hon var så nöjd och glad och skrittade på i full fart. Imorgon kommer dagen börja tidigt, och innehålla mycket häst. Men det ser jag fram emot, det känns riktigt bra nu.

Likes

Comments

Gårdagens hoppträning gick trots allt bra. Vi fick lite hjälp med galoppen som uppvärmning vilket jag tycker är super, jag gillar när tränare lägger fokus på det vardagliga arbetet till en början. Ofta hoppar vi bara fram på små hinder för att värma upp hästarna, men jag gillar att ha tränarens ögon på mig och faktiskt få hjälp med det vardagliga arbetet eftersom det är det vi ska klara av själva, varje dag.

Carma var full av energi, nästan lite för mycket. Enligt vår tränare skötte vi oss, klarade alla utmaningar och han var nöjd. Jag kände mest att fine, vi tog oss över alla hinder väldigt enkelt men fet kändes mest som vi flängde runt. Fick lite filmat, och min underskänkel lever sitt helt egna liv och flyger och flänger. Alla säger åt mig att sluta vara så hård mot mig själv, men jag kan inte släppa fokus på alla saker jag vill förändra, förbättra och träna bort. Hur ska jag kunna bli bra nog om jag undviker att se mina egna brister, jag vet inte. Så nu känner jag att sitsen är prio "ganska högt upp" bland allt annat på listan, tur jag har två hästar att träna på.

Likes

Comments

Godmorgon! Såhär ser min lunch ut idag, det är jordgubbskvarg med uppvärmda frysta jordgubbar och light svartvinbärssaft - såå gott! Tycker faktiskt min fruktskål ser härlig ut och inte nog med tre olika sorters äpplen finns där även en ananas, som jag längtar efter att skära upp och äta som godis ikväll. Nu ska jag ta tag disk, tvätt och garderob som ska städas innan jag åker till jobbet. Har skjutit upp att tvätta hela veckan, varför ens? Är ju faktiskt inte jättejobbigt, däremot behöver jag rensa garderoben så alla nytvättade kläder får plats. Och att städa är ju buskul tycker Bianca, så det blir både nytta och lek på en gång.

Likes

Comments

Onsdag, mitten av veckan alltså. Nu är det bara att räkna ner till helg, det ska bli så himla skönt. Jag har ingenting planerat varken lördag eller söndag, och jag verkligen längtar. Eller jo, på lördag har jag utsläpp i stallet men det är ju nästan ändå sovmorgon och vad är egentligen bättre än att starta dagen på sitt favoritställe?

Men än så länge är det bara onsdag. Jag har haft det lite stressigt på jobbet och fick jobba över, har hoppträning med Carma ikväll och skulle fått rida den tidigare tiden vilket hade inneburit lite tidigare kväll - men eftersom jag inte kom hem i tid blev det ingenting av det. Istället börjar min träning klockan 7, vilket funkar sådär. Det är visserligen skönt att komma hem och ha tid att sätta sig ner och ta det lugnt en timme innan, men senaste träningarna har dragit ut så fruktansvärt mycket på tiden. Förra gången gick jag från ridhuset klockan nio, och egentligen ska vi sluta kvart över åtta. Jag är helt slut och redo att slänga mig i sängen och somna bums när klockan är runt nio, så ni kanske förstår problemet. Jag ser inte ens fram emot träningarna när mina dagar ser ut såhär, för jag är enbart trött och okoncentrerad och avskyr att känna så.

Likes

Comments

​Den här tisdagen har bestått av mycket jobb, över 10 timmar närmare bestämt. Har varit bra ändå, vilket är skönt såklart. Red ett pass i ridhuset på Carma, hon var fin och duktig men jag hade inte riktigt energi nog att koncentrera mig. Blir så ledsen för att jag inte får ut vad jag vill av ridpassen, och för att det till hundra procent enbart beror på mig. Vi kom egentligen inte fram till någonting, hon har ju haft några dagars vila och jag förväntar mig inte några mirakel av henne men det är ju också nu hon behöver "ridas igenom" och det går inte om jag inte gör rätt saker. Avslutade innan jag kände mig nöjd, för jag insåg själv att det inte skulle bli bättre. Imorgon är det träning, och jag hoppas kunna prestera bättre själv då.

Efter stallet blev det tacos till middag, och dagen tänker jag avsluta i soffan framför Karlssons och Svenska Hollywoodfruar. En tisdag i min smak helt enkelt.

Likes

Comments

Instagram @carlssonserica

YouTube
Erica Carlsson