Header

Handarbete, Vardagligt

Idag for sambon (fortfarande lite flunssig) iväg till jobbet och jag bestämde därmed att vi är färdiga med förkylningar för denna gång. A är nog lite flunssig ännu men mycket bättre än igår! Jag känner mig frisk, lite sjuk i halsen men det har jag varit i två veckor nu redan..

Jag drog igång en riktig storstädning för att få bort alla bakterier och håller som bäst på att vädra ur vår stackars lägenhet, var dörrarna knappt öppnats sen fredags....


Medan gubben och lill-damen satt och nös ikapp hemma började jag sticka strumpor åt A, hon har växt ur sina gamla sticka-sockor så det var dags för nya.

Känner att jag fastnade i stick-träsket igen nu... Måste komma på något vettigt att sticka efter att det här sock-paret blir färdigt annars kommer det att sluta med att jag sitter här med 20 par sockor bebis-storlek och hon har ju faktiskt bara två fötter ungen så någon måtta får det väl vara. Kanske får bli en till tröja åt henne, eller något annat spännande. Tips?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Vardagligt

Vi kan lugnt säga att helgen som gick inte riktigt blev som jag tänkt mig, gubben kom hem på fredagen och såg halvdöd ut. Slagen av flunssan och han är inte den som klagar i första taget... Så det blev en lugn helg, mitt *håller på att bli flunssig* har hållit i sig och idag vaknade vi av ett litet hostande knyte. Så här finns inte så mycket att berätta, händer inte många spännande saker när hela familjen är förkyld. Gubben börjar vara på bättringsvägen, jag är fortfarande i det där nästan sjuk stadiet och lillan är nog en slagen hjälte. Hoppas verkligen det går om fort, fast hon verkar inte ta det så hört, tröttare än vanligt bara.

Återkommer när jag har något vettigt att berätta.

Likes

Comments

Vardagligt, Det glamorösa mammalivet

Alltså hjälp... Medan jag väntade skrev jag om gravidhjärna och fick då en kommentar om att amningshjärnan tar över sedan. Jag tänkte att äh värre än så här blir det väl inte.......... HAHAHA.... Jösses...

Ni förstår inte hur sjukt seg min hjärna är det är helt sanslöst, jag minns typ ingenting och jag är så otroligt vimsig för tillfället.

  • Jag kan leta 15 minuter på natten efter en tutt som jag antingen håller i eller som bebis tuttar på?
  • En dag när jag skulle hälla vattnet ur besticktorkställningen så hällde jag det i besticklådan, sen lovar jag att det snurrade en sån där "laddar" cirkel i min hjärna en halv minut innan jag kom fram till att det där var väl inte så smart.
  • Ibland säger jag åt sambon att A är säkert hungrig det börjar vara länge sedan hon åt, så kollar han på mig med skeptisk blick och meddelar att jag matade för en halvtimme sedan... Det här är dock endast när han är hemma annars har jag stenkoll på när hon ätit senast??
  • Flera gånger har jag tänkt ihop ett blogginlägg och sen på allra fullaste allvar trott att jag skrivit det. Vissa saker som jag tänkt skriva om så vet jag inte OM jag skrivit om, så om jag börjar upprepa mig kan ni ju säga till. 😉


Ja så om ni tycker jag är råddig så vet ni varför. Men hur minns folk saker? Jag vet knappt vad det är för dag, allt flyter liksom ihop när man spenderar så mycket tid hemma. Den där "laddar" cirkel snurrar annars ganska ofta i mitt huvud nuförtiden. Jaja det blir väl bättre någon gång och vissa saker är ju faktiskt inte värda att minnas heller. 😉

Likes

Comments

A 0-3 månader

Lördagen blev verkligen en alldeles underbar dag, vi hade inte kunnat önska oss mera. A uppförde sig alldeles exemplariskt, fast det gör hon ju alltid. Välsignelsen gick bra och var så fin, min farfar höll den vilket kändes väldigt fint och speciellt. Det hade nog inte varit samma sak om det hade varit någon annan som höll den. Sen sjöng min farmor, faster och farbror en helt underbar sång för A.

Några bilder från själva välsignelsen, svårt att få bra bilder utan att visa andra människor men ni får nöja er med dessa och nära och kära skall nog få se flera bilder (det är på gång jag lovar).

Vi bjöd på lite allt möjligt smått och gott och ett stort tack till alla de som hjälp till med förberedelserna! Tyvärr lyckades jag inte få tårtorna på bild.

Orkidén som står på bordet är A´s egna, hon har fått den av min en vän med orden "en liten blomma åt en liten tjej" så jag tyckte absolut att den måste få vara med på välsignelsen.

Sen på kvällen kom våra vänner ut så vi fick en lika fin fortsättning på dagen, vi åt mera, pratade och skrattade. A njöt av all uppmärksamhet och famnsurfade lite. Trötta var vi alla tre när dagen var slut, men ack så glada!

Stort tack till alla som kom och uppvaktade A under dagen och till de som inte kunde komma så får vi ta igen det en annan gång :D

Likes

Comments

Vardagligt

Ojoj hörni, här gick vi från min mest aktiva bloggvecka någonsin till radiotystnad.... Söndagen gick åt till att återhämta oss efter allt kalasande, städa undan och liknande. Sen på måndag eftermiddag började jag känna mig krasslig, slut i kroppen och sjuk i halsen. Sen kapade min dator så jag fick återställa fabriksinställningarna i den och ja... Bloggen har helt enkelt fått stå tom på grund av livet ni vet...

MEN nu är vi back in business, jag skall försöka få ihop ett inlägg om välsignelsen nu medan lillan sover och sen blir det väl att försöka designa ihop tack kort och redigera bilder till fotoboken.

Under tiden kan ni läsa om mina förväntningar inför graviditeten och första tiden som mamma och hur det verkligen var.

FÖRVÄNTNINGAR VS. VERKLIGHET

Jag hade en hel del förväntningar kring hur det skulle vara att vänta barn och att vara nybliven mamma. Kort sagt kan vi säga att jag hade väldigt fel, om båda sakerna.

Vi kan börja med graviditeten (känns väl logiskt),.

Förväntningar

Jag hade tänkt att det skulle vara sååå mysigt att vara gravid. Jag skulle känna mig så fin och full av liv. En del humörsvängningar och illamående hade jag räknat med.

Verklighet

Har det gått 40 veckor snart?? Varför står det en flodhäst i spegeln? Jaha, ja just det, jag ÄR flodhästen... Humörsvängningarna klarade jag mig ganska bra undan. (Och jag kastade INTE osthyveln oavsett vad sambon säger, jag bara gestikulerade lite med den, så det så...) Illamåendet var väl ganska som förväntat.


Att vara nybliven mamma då, nu har jag visserligen bara varit mamma i lite mer än 2 månader så jag är väl medveten om att saker hinner ändras många gånger ännu.

Förväntningar

Jag kommer att vara jättenojig jättelänge. Jag kommer inte våga låta någon annan hålla bebisen. Vi kommer inte att få sova nästan något allas på jättelänge. Jag kommer att vara jättetrött och slut hela tiden och inte orka med något. Jag kommer bara att vilja vara hemma i början och inte orka träffa folk.

Verklighet

Nojigheten varade ungefär 3 dagar efter vi kommit hem. Snälla någon håll värmeelementet en stund. Sover gör jag nog alldeles tillräckligt, trött är jag väl ibland men absolut inte på det sättet jag förväntat mig. Kan vi snälla bara åka någonstans? Vart som helst så jag slipper se på våra egna väggar, behöver vuxet sällskap!!

Bonus: jag var förberedd på att ligga och skrika som en galning under förlossningen så ni kan ju gissa min förvåning när barnmorskan säger att jag inte FICK skrika utan istället skulle hålla andan medan jag krystade..

Ja så både graviditeten och första tiden hemma visade sig totalt annorlunda mot vad jag räknat med. Graviditeten hade gärna fått vara enligt förväntningarna, kanske nästa blir så istället, men första tiden hemma är jag mycket nöjd med!

Likes

Comments

A 0-3 månader, Bebiskläder, Bebisrelaterat, Vardagligt

Jag var ju lite skeptisk till klänningen jag beställde åt A tills idag, men jag är så nöjd med den. Tycker hela outfitten blev jättesöt.

​Idag smäller det alltså och lill-tösen skall bli välsignad. Ni skall självklart få se bilder sen i nästa vecka när vi landat efter allt kalasande. Vi kommer ha välsignelse för familjen nu på dagen och ikväll kommer kompisar på kaffe och kaka så vi skall festa hela dagen lång. Räknar därmed med att vi inte kommer orka med så mycket annat än städning imorgon.

Likes

Comments

A 0-3 månader, Vardagligt

Eftersom att mamma är upptagen med att städa och fixa inför mina fester så skall jag uppdatera er.

Igår kväll sa mamma att hon skulle stiga upp klockan sex med pappa idag så att hon skulle hinna göra en massa saker före jag vaknade. Jag tyckte det lät som att mamma hade hemskt mycket att göra så jag tänkte att det är nog bäst att jag också stiger upp sex och hjälper till...

Vi åt frukost och matade katterna och när pappa åkt till jobbet så busade jag och mamma en stund, eftersom mamma ändå inte gjorde något vettigt så tog jag en tupplur. Sen badade jag, klädde på mig och tvingade ut mamma på promenad.

Under promenaden somnade jag men jag bestämde att just idag har jag ingen lust att sova om inte vagnen rullar så då tog farfar med mig ut på en till promenad medan mamma fyllde mina tårtor. Kan ni annars förstå det att det bakas en massa gott till MINA fester och jag får inte smaka? Hur orättvist är inte det??

​Här ligger jag i vagnen. Mamma säger att hon går på magkänsla med vilka bilder hon lägger upp av mig, fast jag förstår inte vad det betyder. De enda känslorna jag har i magen är hungrig och bajsnödig.... Konstigt det där.

Likes

Comments

Tankar och funderingar, Vi måste prata om

Vi fastnar väldigt lätt i gamla mönster, i synnerhet negativa dåliga mönster. Jag har alltid varit en väldigt cynisk, negativ person, har alltid tänkt att man blir mindre sårad på det sättet. Så är det kanske och i vissa fall har jag gett upp hoppet totalt, i vissa fall tror jag man måste göra det för att inte gå sönder helt. Men det var inte det vi skulle prata om nu. Vi skall prata lite (mycket) om att bryta mönster. Tänka annorlunda.

Jag har gått i psykoterapi nu i 1,5 år ungefär och från allra första början har min terapeut sagt att jag måste ändra hur jag tänker. Många andra har också gett mig samma råd tidigare i mitt liv. Men jag har alltid sett det som en omöjlighet, hur skall man kunna ändra sitt sätt att tänka?

Men vet ni, det går! Det krävdes många saker för att jag skulle komma hit. Men det går!

Terapin är en stor del av det, idag försöker jag ta ut det mesta av mina negativa tankar och irritationsmoment där. Vist delar jag med mig av dem åt sambon eller någon vän ibland också, men jag har blivit så otroligt mycket bättre på att släppa det där också. Att inte gå och älta i veckor. Sen det att jag har börjat säga ifrån när något inte är okej, när någon sårar mig gör nog också mycket, det tar bort en hel del negativitet av dig själv när du kan vara ärlig med dina känslor. Om man har sagt ifrån i situationen så försvinner, eller åtminstone förminskas behovet av att gå omkring och vara arg och tänka på alla spydiga saker man borde ha sagt. Nu menar jag inte att man skall vara spydig i situationen men det brukar vara så att ju mera man ältar desto argare blir man...

Att bli mamma har en hel del med saken att göra. Jag vill inte att min dotter skall växa upp i en negativ miljö, med en mamma som klagar över allt och ser negativt på saker. För det smittar av sig, så mycket mera än man tror. Sen har jag inte tid att lägga energi på negativa saker när jag har en sån härlig guldklimp som ler mot mig dagarna i ända. Att bli mamma har nog förändrat mitt sätt att tänka på många saker, det har förändrat hur jag prioriterar i livet, till det bättre.

Sen började jag läsa Carolines blogg för ett tag sen och det har nog också gjort en stor skillnad på mitt sätt att tänka. I början klickade jag mig in på något inlägg här och något inlägg där när de dök upp i Finlandsvenska bloggare gruppen, då tänkte jag mest att "orka gå omkring och vara sådär positiv hela tiden" och "vem tycker nu seriöst sådär mycket om sig själv". Av någon anledning fortsatte jag dock klicka mig in dit, snart läste jag alla inlägg och började följa bloggen. Någonstans på vägen märkte jag att jag började tänka annorlunda. Att det positiva smittar av sig precis lika mycket som det negativa. Att man mår så mycket bättre av att tänka positivt, att man måste våga riskera att bli sårad ibland för att verkligen kunna leva fullt ut.

Så ett stort varmt tack till underbara Caroline för hennes fantastiska blogg, om ni inte läser den redan tycker jag ni skall börja göra det. Hon skriver bra, informativt, positivt och är sådär allmänt en förebild när det kommer till positivt tänkande och att älska sig själv (vilket är något som vi människor i regel är rätt dåliga på). Så en mini-kärleksförklaring och ett stort tack till Caroline.


Jag skall inte vara skenhelig, jag är inte världens mest positiva människa, jag går inte omkring på ett fluffigt rosa moln och älskar allt och alla hela tiden. Jag har dåliga dagar, dagar när jag känner mig fet, ful och allmänt misslyckad som människa. MEN jag väljer att försöka skjuta bort de tankarna istället för att hugga tag i dem, förstärka dem och låta dem dra ner mig. Jag väljer att FÖRSÖKA se det positiva.

Istället för att tänka "fy va led jag är när sambon är borta" så tänker jag "vilken tur jag har som saknar honom när han är bort, fast vi ser varandra varje dag". Det finn självklart situationer som inte rakt av kan vändas till något positivt, men det finns alltid någon liten sak någonstans som är bra och då får man försöka fokusera på den helt enkelt.

Det går inte på en dag, man vaknar inte en morgon och är jättepositiv och allt är super. Man jobbar på det, gör ett medvetet val att skjuta bort negativa tankar. Försöker lägga sin tid och energi på sånt som gör en glad, på människor som ger mer, eller åtminstone lika mycket, som de tar. Det lyckas inte varje dag, du är inte sämre för det. Men du försöker och det gör skillnad.

Likes

Comments

A 0-3 månader, Vardagligt

Jag måste verkligen bli bättre på att ta mig upp på morgonen, på helgerna vaknar jag pigg och glad halv 7 men på vardagar är jag som en zombie fram till 8-9 tiden. Idag var jag dock tvungen att stiga upp i vettig tid eftersom vi skulle till rådgivningen till 8.30. A ville ha mat halv sex så när hon ätit klart masade jag mig upp, tänkta att en timme till i sängen högst troligen hade gjort mer skada än nytta. Tro det eller ej så är jag sjukt mycket piggare idag än vad jag varit någon annan dag den här veckan.

Rådgivningsbesöket gick bra och vaccinet hon fick var lyckligtvis oralt så vi slapp spruta denna gång. Vikten ligger på 5875 gram och 59,5 cm lång har hon hunnit bli.

A somnade i bilen på vägen hem, stackarn blev väckt för att åka till rådgivningen så hon var lite trött. Jag passade då på att packa ner henne i vagnen och dra ut på en liten promenix i det vackra höstvädret.

​Jag har sagt det förr och jag lär säga det igen, jag älskar hösten! Det är så fräscht och vackert och mysigt och underbart. Älskar frost, frisk luft, mörka kvällar, stickade kläder och tända ljus. En kul grej som jag märkt på sistone är att jag är mycket bättre på att leta efter och se det vackra i vardagen när jag har kameran med mig.

Likes

Comments

A 0-3 månader

Idén till namngivningspresenten har jag haft sedan jag var typ 12 så det var nog mest bara att få gubben med på noterna sedan.

Då jag kom på idén var det ett berlock-armband som fanns i tankarna, men nu fastnade jag för dessa istället. Det är Thomas Sabo Karma Beads och tanke är att hon får kedjan och en pärla nu på namngivningen och sen får hon en pärla varje födelsedag. Sen när hon blir äldre (mycket äldre) får hon använda det, de blir ganska värdefullt så det är ju inget man låter en 5-åring springa runt med precis.

Pärlorna har olika betydelse så jag kommer att göra såna här och samla dem i en pärm åt henne.

Jag tänker att det blir en fin sak att ha när hon är äldre, varje pärla har sin egen betydelse och blir ett minne. Eller så tycker hon att det är världens tråkigaste sak och enda som får någon glädje av det är jag när jag skall välja pärlor...

Likes

Comments