Header
View tracker

A 3-6 månader

Vad kallas du för? Smulan (nu blev ni allt förvånade va??), Smurfisen, Blåbäret, Kexet, Bebisen, Adde och Adelina (som jag alltså heter).

Mammas kommentar: Stackars unge tänker jag nu bara när jag ser hennes smeknamn på rad...

Hur gammal är du? Jag är inte gammal.... Om tre dagar blir jag fyra månader UNG.

Hur lång är du? Ungefär från tårna ända upp till toppen av mitt huvud. (64 cm säger mamma)

Vad väger du? Sånt frågar man väl ändå inte??? (6680 gram säger mamma att jag väger)

Vilken är din favoritleksak? Mamma....

Vad tycker du mest om att göra? Bita mamma i näsan är kul och riva henne i håret. Annars gillar jag att ha långa djupa diskussioner med pappa. Jag tycker om att var på mage, men blir lite arg när jag inte kommer någonstans... Om man ändå kunde krypa. Annars tycker jag om att sitta och stå.

Vad tycker du minst om att göra? Hmm, jag är ju nöjd mest hela tiden.. Men klä på ytterkläderna är inte så kul, mamma är sååå långsam så jag hinner få varmt innan hon är klar.

Vad är du bra på? Att vara på mage, jag orkar hålla upp mitt huvud hur bra som helst. Snart kan jag lägga in tutten i munnen själv också, måste bara öva mig lite till.

Vilket är ditt favoritkramdjur? Holger!!!! Jag sover alltid med Holger han är så gosig att gosa med.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

MÅL OCH UTMANINGAR 2017

I år blir det inga nyårslöften, de har en tendens att inte bli av ändå. Men jag har satt upp några mål och utmaningar för mig själv under året som kommer, både på det mera personliga självförverkligande planet och för bloggen.


Mål
 1. Bli bättre på att ta hand om mig själv.
 2. Få till en fungerande vardagsrutin här hemma..
 3. Jobba på att bli snällare mot mig själv.
 4. Hitta balansen i vardagen.


Utmaningar
 1. Shopstop.
 2. En hälsosam livsstil.

Mina mål och utmaningar skall få egna inlägg som beskriver lite mera hur jag tänk mig.


Sociala mediér
 1. Bli bättre på att kommentera bloggar och instagramkonton, jag älskar själv när någon tar sig tiden att kommentera så det skall jag försöka bli bättre på!
 2. Få ett mera aktivt instagramkonto.
 3. Mera action på bloggen, jag vill nog försöka hitta lite tid någonstans att sätta på bloggandet. Jag känner verkligen inte att bloggen är så som jag vill ha den just nu, så det skall jag jobba på under 2017.


Har ni nyårslöften/mål/utmaningar inför det nya året?

Likes

Comments

View tracker

Vardagligt

Ännu en månad som försvunnit utan att jag hunnit med, imorgon går vi in i December och jag har på känn att de månaden kommer försvinna ännu fortare.


I December skall jag/vi:
 • Fixa klart julklapparna. Det mesta är färdigt men skall sammanställas och slås in. Sen har jag några små klappar oskaffade ännu.
 • Hinna med härligt kompismys. En träff är inplanerad redan och jag hoppas på att få inbokat många flera.
 • Förhoppningsvis komma oss iväg på en till Mamma Boot camp förmiddag vid norvalla med träning och simning.
 • Komma iväg på en restaurangmiddag med sambon för att fira våra födelsedagar.
 • Gå på Smulans 4-månaders kontroll.
 • Blogga, har flera halvfärdiga inlägg som bara väntar på att bli färdigställda. Sen tänkte jag blogga lite (mycket) om mina mål och utmaningar inför det nya året.
 • Fira 4 födelsedagar.
 • Gå på examenskaffe.
 • Fira Smulans första jul och nyår, det skall bli så härligt.
 • Läsa och dricka te och glögg i orimliga mängder.

Och mycket mycket mer, månaden kommer att gå i ett huj, men det är bara en massa roliga saker inplanerade.

Likes

Comments

Bebisrelaterat, Lite allt lite inget

Den här dagen för exakt ett år sedan är en dag som jag nog aldrig kommer glömma. Det var en alldeles underbar dag.

Det var en lördag, en lilla-julslördag för att vara exakt. Jag vaknade runt 6 på morgonen med en pirrig känsla i magen. Smög in i badrummet och väntade med hjärtat i halsgropen, vågade inte riktigt hoppas. Kunde inte riktigt tro mina ögon när plusset ploppade fram där. Hjärtat slog så snabbt så jag trodde det skulle hoppa ur bröstet. Jag studsade ner i sängen och levererade nyheterna åt sambon, som nog i ärlighetens namn inte fattade någonting alls, yrvaken som han var.

På kvällen hade vi lilla-julfest hemma hos oss, det var första kvällen på länge som ingen frågade mig om jag var gravid (till all lycka, just den kvällen tror jag vi hade haft väldigt svårt att hålla "pokka").

Det var nog min bästa lilla-jul någonsin. Jag har svårt att förstå att det redan är ett år sedan vi fick veta säkert att hon vår på väg vår lilla Smula. Att hon snart varit här med oss i 4 månader redan. Samtidigt känns den där dagen väldigt länge sedan.

Likes

Comments

Handarbete

Jag älskar att handarbeta och har ju stickat och virkat en hel del på sistone, tyvärr har jag lite problem men min högra arm och de problemen blir värre av att göra just dessa saker. Jag tog en paus från handarbetandet men började bli smått galen på att inte få göra något kreativt. Funderade på något pyssel, men jag vill ju gärna göra något som vi faktiskt har användning för, så jag bestämde mig för att nu ska här sys.

Beställde hem denna härliga blandning tyger (ja ni ser rätt jag, av alla människor har köpt ROSA tyg, vet inte hur det gick till). Självklart beställde jag ju tyger på känsla utan att ha bestämt vad jag skulle göra av dem.... Sen knallade jag iväg till biblioteket och lånade hem en hög handarbetstidningar, nu har jag en hop med avritade mönster, varav ett faktiskt blivit utklippt i tyg redan så bara jag får fixat en dragkedja skall här sys.


Såhär mycket lämnade det av det ena tyget när jag klippt ut alla delar.

Kommer självklart visa upp alstren när de blir klara (vare sig ni vill se dem eller inte), om de blir klara..

Men jag har en fråga till alla handarbetande människor där ute. Storleksmärker ni era hemmasydda kläder och hur isåfall?? Känns ju som att det skulle vara bra att ha en storleksmärkning i kläderna ifall man sparar dem, jag lär ju inte minnas vilka storlekar jag sytt i om några år.

Likes

Comments

Tankar och funderingar

Jag har haft svårt att somna nu flera nätter, en natt somnade jag inte fören klockan 3..... Men när jag ligger där och inte kan sova så funderar jag på de märkligaste sakerna som t.ex:


Lika som bär

Är inte det ett jättekonstigt uttryck?? Man menar ju att saker ÄR lika då, om man jämför ett blåbär och ett lingon så är ju de ganska lika, mest färgen och storleken som skiljer dem åt. Men om man jämför ett björnbär och ett lingon så är ju inte de lika överhuvudtaget????

Bilder här och här .

Ja sånt funderar jag på när jag inte kan sova, igår försökte jag tom. räkna får, men de var så klumpiga så de snubblade bara på staketet när de skulle hoppa över.... Någon som har en ny hjärna att sälja åt mig???

Likes

Comments

A 3-6 månader, Vardagligt

Vilken lördag alltså! Förutom det faktum att jag knappt sovit inatt (av oklar orsak??? gubben sov, katterna sov, bebisen sov, men jag låg där och funderade på en massa konstigheter??) så är det här absolut en sån där bättre lördag.

Vi började dagen med ett mamma boot camp pass i Vörå, lite mellanmål på det och sen en härlig stund med bebisar och mammor (och nån enstaka pappa) i norvallas terapibassäng. Smulan storgillade badandet och såg ut att undra varför hennes badkar hemma inte är sådär stort.


Före den här dagen har jag letat efter en baddräkt åt mig själv. Har haft totalångest över att visa upp mig i bikini, graviditeten lämnade mig att se ut som en lila-randig zebra från midjan neråt. Men när alla baddräkter jag lyckades hitta var både fula och dyra bestämde jag mig för att det får kvitta. Så jag använde min vanliga bikini, utmanade mig själv lite och insåg att ingen bryr sig i mina ränder. Så vet ni, nu helt plötsligt stör de inte mig längre heller!

Fast om vi tänker bege oss iväg på något mer badande så får jag nog inhandla en ny bikini, överdelen kändes lite som att leka med elden... If you know what I mean...


Nu har vi fått sällskap av min lillebror som skall spendera natten hos oss så ikväll blir det mys med chips och film.

Likes

Comments

Jag älskar ord och alltid nu som då hittar jag en text som rör mig lite djupare än en annan. Ord sammansatta i meningar som får mig att önska att jag skrivit dem. Det här är en sådan text. En text jag önskar att jag skrivit åt Smulan. Det är min önskan till dig i livet, always stay humble and kind.

Hold the door, say "please", say "thank you"

Don´t steal, don´t cheat, and don´t lie

I know you got mountains to climb

But always stay humble and kind


When the dreams you´re dreamin' come to you

When the work you put in is realized

Let yourself feel the pride

But always stay humble and kind


Don´t expect a free ride from no one

Don´t hold a grudge or a chip and here´s why:

Bitterness keeps you from flyin'

Always stay humble and kind


Know the diffrence between sleeping with someone

And sleeping with someone you love

"I love you" aint no pick-up line

So always stay humble and kind


Don´t take for granted the love this life gives you

When you get where you´re going don´t forget, turn back around

And help the next one in line

Always stay humble and kind


Texten är skriven av Lori McKenna, om man vill läsa hela texten kan man göra det här.

Vill man lyssna på låten kan man göra det här.

Likes

Comments