Header

A 3-6 månader, Bebisrelaterat, Bebiskläder, Ytligt

Materiellt inlägg på kommande.....

När man själv har shopstop är det ju tur att man har en växande Smula att handla kläder till istället....

Upp till storlek 68 hade jag köpt på mig en herrans massa kläder redan medan jag var gravid, sen har vi ju fått en del och köpt på oss lite mera vartefter men från storlek 74 och uppåt var det stopp. Så på mellandagsrean passade jag på att leta lite fynd till växa garderoben.

Idag skall vi ta en sväng via loppis också och se om vi hittar fler fina plagg att växa i.

Likes

Comments

A 3-6 månader, Bebisrelaterat

Vi (jag) hade ju en väldans beslutsångest kring när vi skulle börja introducera mat åt Smulan, men i och med att hon visade ett väldigt stort intresse för vår mat så beslutade vi oss för att börja vid 4 månader.

Första smakprovet blev morot, i början gick det nog inte ner mycket av smakproverna men vi hade ju heller ingen brådska med att få i henne mat. Efter moroten kom batat, sedan plommon, päron och potatis. Förutom potatisen har nog allt verkat helt okej, potatisen var dock tydligen inte god alls (det jade jag dock räknat med, det var därför jag väntade en stund med den...).

Plötsligt en dag när jag satt och matade tog Smulan skeden av mig och lade den själv i munnen hon fortsatte så tills matkoppen var tom, det var första gången hon ätit upp all mat jag värmt åt henne. Så efter det kör vi oftast med laddade skedar och det funkar bra för oss, blir ju en del kladd men det hör väl till.

Eftersom Smulan tycker det räcker att göra tyngre behov varannan vecka så har jag inte riktigt velat ge banan, broccoli och blomkål som annars hade varit näst på listan (har hört att dessa kan ha förstoppande effekt). Idag skall vi prova mango och efter det börjar vi med zucchini.

Gröt åt hon första gången igår kväll och det gick över förväntan så från och med nu blir det kvällsgröt varje kväll.

Vid 6 månader skall jag börja introducera plockmat, eftersom hon helt uppenbarligen föredrar att äta själv. Tror det kommer vara populärt hos damen.


Likes

Comments

A 3-6 månader, Bebisrelaterat

Vår lilla älsklings-smula har ju gått och blivit 5 månader gammal redan. Hon har verkligen utvecklats massor och man börjar märka hennes personlighet mera och mera för varje dag som går.

Hon är envis liten busunge som kämpar hårt med att försöka ta sig framåt, än så länge går det dock mest bakåt eller runt... Hon har lärt sig att svänga från rygg till mage, är duktig på att greppa leksaker. Hon kan numera lägga tutten i munnen själv och tycker om att plocka ut och in den.

Hon har blivit väldigt blyg av sig och hålls helst i mammas eller pappas famn, man märker också att hon börjat förstå att folk kan gå bort från henne, hon vill att mamma och pappa skall hållas i närheten. Vi är mitt inne i en stor utvecklingsfas och hennes närhetsbehov är stort för tillfället. Andra bebisar är ingen favorit, hon föredrar att vara i centrum själv.

Smakportionerna har börjat gå ner i rasanda fart de senaste dagarna.

Växer så det knakar gör hon också den lilla damen, på rådgivningsbesöket igår var hon 66 cm lång och vägde 7,3 kg.


Hon fortsätter att vara en otroligt nöjd och glad liten tjej.

Likes

Comments

Bebisrelaterat, Tankar och funderingar

Här kommer min allra första mobilblogg, ur en varm säng med en sovande bebis som sällskap.

Jag har funderat mycket kring amningen på sistone speciellt med tanke på alla vackra tree of life bilder som cirkulerar nu. Självklart måste jag ju också göra en.

Jag har ju haft den stora turen att amningen fungerat väldigt bra från början och jag förstår och uppskattar verkligen vilken gåva det är. Även om man stundvis känner sig väldigt bunden så är jag så tacksam över att det fungerar.

Likes

Comments

MÅL OCH UTMANINGAR 2017, Tankar och funderingar

Det har gått någon vecka av det nya året nu och jag är i full gång med mina mål och utmaningar. Jag inser nu hur stor skillnad det faktiskt gör att sätta upp rimliga mål istället för att göra en massa ohållbara löften.

Hade jag haft mina mål och utmaningar som nyårslöften hade jag redan gett upp och känt mig allmänt kass för att det ännu en gång inte lyckades. Nu när jag har dem som mål är jag istället jättenöjd med mig själv för att jag redan är en bra bit på väg.

Sätter man ett löfte om att vara supernyttig och inte äta ett enda gram socker så är ju sannolikheten sådär i ärlighetens namn ganska stor att man misslyckas, sätter man istället ett mål att äta bättre och äta mindre socker så får man jobba mot det. Lite mera socker en dag är okej för man jobbar fortfarande mot sitt mål.

Man lovar att man skall träna 3 gånger i veckan, sen blir det ändå av en eller annan orsak inte så, man är arg för att det inte gick. Har man satt målet att träna 3 gånger i veckan och så blir det inte så så jobbar man ändå mot sitt mål.

Det är helt enkelt inte rimligt att tänka att man skall ändra på hela sitt liv över en natt bara för att det byter år.

Mitt år började i ärlighetens namn lite sisådär av orsaker som ännu är oklara för mig själv, också en bidragande faktor till att det blev en liten paus. Men nu börjar jag så småningom känna att jag är på banan igen.

Likes

Comments

Vardagligt

Som ni kanske märkt har jag haft lite paus här, inte bara från bloggen utan från det mesta egentligen. Jag har inte läst bloggar eller kollat instagram på en vecka, facebook har jag scrollat genom en gång om dagen på sin höjd. Jag har knappt pratat med någon annan än familjen.

Låter kanske trist men det var nog precis vad jag behövde. Det är mycket på gång i mitt liv och runt omkring just nu så en paus var exakt rätt.

Nu har jag laddat batterierna, jag känner mig redo för alla utmaningar som är på väg. Jag är så taggad på att boka in massvis med träffar med alla härliga vänner.

Likes

Comments

Självklart måste jag ju summera året som gått lite här på bloggen också. 2016 har varit ett väldigt händelserikt år, första halvan segade på med graviditetskrämpor sen kom augusti och tiden började snabbspolas framåt.

Såhär har jag sett ut året som gått, hoppas på ett mindre blont 2017.

I år har vi hunnit flytta till större, bli föräldrar, planera inför framtiden. Vi har haft härliga sommardagar på villan, mysiga, lata dagar hemma med familjen, vi har hunnit med massor av festligheter. Jag har prövat mitt tålamod med kakbakning, överträffat mina egna förväntningar med handarbetande, läst bra böcker och spenderat tid med alla härliga människor runt omkring mig.

Året har haft sina upp och nergångar men jag har nog mest positiva minnen av året som gått. 2016 bjöd på härliga stunder och jag ser framemot att se vad 2017 har att erbjuda!

Likes

Comments

MÅL OCH UTMANINGAR 2017

2 av mina mål inför det nya året är att hitta en bra balans i livet och att bli snällare mot mig själv. Tänkte vidareutveckla dessa två sakerna lite.

Balans

Balans är ju något som jag svamlat om tidigare, men det är också något jag funderar mycket på så vi kan ju svamla lite till tycker jag.

Balansen jag vill uppnå är en jämnvikt mellan att vara hemma och att umgås med vänner, mellan att se till att få saker gjorda och se till att få vila. Det handlar om att komma in i en träningsrutin utan att hamna i "måste-gå-ner-i-vikt-träsket". Att kunna hålla en sund livsstil men samtidigt kunna unna sig saker.

Jag är som tidigare nämnt en "allt eller inget" typ av person, bra i vissa situationer men bäddar tyvärr inte för ett välbalanserat liv.

Att vara snäll med sig själv

Det handlar om att komma till känslan att jag duger precis som jag är. Att inse att man inte behöver vara perfekt, att inte trycka ner sig själv. Att se sina positiva egenskaper istället för att stirra blint på sina brister.

Jag vill kunna utmana mig själv utan att bli totalt förstörd om jag inte lyckas med precis alla mina mål.

När denna bild togs kände jag mig väldigt glad och nöjd och ytterst balanserad.

Nu har jag delat alla mina mål inför det nya året med er, tänker att de faktum att jag bloggat om dem skall var lite extra motivation att faktiskt åstadkomma dem. Jag är redo för det nya året!

Likes

Comments

Bebisrelaterat, Vardagligt

Här susar dagarna förbi i en väldig fart. Sambon är ledig så vi gör det mesta av all tid tillsammans hela familjen, när jag inte umgås med familjen har man hittat mig med näsan i en bok och en tekopp i handen.

Julen firades på tre olika ställen uppdelat på två dagar, lika mysigt hela helgen lång.

Leksakskorgen är numera fylld till bristningsgränsen och Smulan simmar i nya saker.

Sen har vi spenderat en hel del timmar på den där platsen som ligger mig lite extra varmt om hjärtat.

Hoppas alla har haft en alldeles underbar jul och fina mellandagar!

Likes

Comments

Nu tar vi jul här i stugan. Bloggen kommer troligen vara ganska tyst nu runt julen så med denna bild önskar jag er alla en alldeles underbar jul!

Likes

Comments