Hej allihopa!

Detta kommer bli ett långt inlägg men sluta inte läs!

Detta är så ofattbart vansinnigt så att man blir ledsen. Hur kan tjejer behandlas på detta sättet, hur tillåter samhället det? Så klart är det en utveckling som skett men det kommer ta lång tid innan något ändras.

Jag och några klasskompisar har ett projekt i skolan om hur tjejer mellan 15-17år blir bemött i samhället. Ämnet har vi valt själv för att det är intressant och vi utförde en undersökning på 15 och 17 åringar där vi ställde frågor. Frågor på allt från killars bemötande till hur samhället placerar dig i en speciell grupp redan som barn.

Efter intervjuerna med tjejerna tittar vi alla på varandra och är mållösa. Chockade. Äcklade. Förnedrande. Detta får ju bara inte hända..

15år- "Killar taffsar på mig minst en gång i veckan"

Vår mot fråga - "Men Gud! Vad gör ni år det?!"

"Jag säger till de personer jag kan säga till, alla skrattar tar det som ett skämt sen är vi tillbaka på ruta ett. INGEN tar mig på allvar!"

Detta får ju bara inte hända. Detta var en av många frågor mina vänner. Detta var en av många frågor vi var mållösa. Detta kan ha många faktorer. Allt från uppfostran till brist på kunskap, men skam är det iallafall.

17år- "Ja mina föräldrar behandlar mig olikt jämfört med mm bror, han får göra mer än mig för att han är kille"

15år + 17år - "Killar får göra och ligga med vem dem vill för dem är ju kungar, men så fort vi gör någonting utanför "flickramen" som samhället skapat, ja då blir man mobbad och kallad för hora och äckel"

Av mycket de anonyma tjejerna sa kunde jag hålla med om. Hur ska vi lösa detta vänner? Detta måste få ett slut, samhället, skolan, föräldrar anser jag måste sprida mer kunskap om exempel feminism, lika värde och hur man behandlar en person. Eget ansvar är såklart också viktig men jag tror att många har brist på kunskap.

När jag nämner feminism så tänker säkert många "det där är bara mans hatare", och så är det inte alls. Feminismen kämpar för lika värde, jämnställdhet. Såklart finns det kvinnor som är lite extrema. Men ni som generaliserar alla kvinnor som extremfeminister har säkert ingen kunskap bakom eller är bara rädd för att vi kvinnor äntligen kanske kommer få samma makt och pengar som er.

Vi tjejer måste hålla ihopa som ett team. Inte vara avundsjuka skapa drama och annat skit som görs mor varandra hela tiden. För det är vi mästare på. Snacka skit bakom någons rygg eller till och med mobba anonymt på sociala medier. Det är samhället ni ska frågasätta, inte vad din kompisar har för tröja anonymt.

Våga ta ett steg framåt, tillsammans är vi starka. Desto snabbare vi sprider kunskap, desto snabbare växer en generation upp (kanske) med lite bättre förståelse och förnuft.

När de sprider hat, sprid kärlek.
När de sprider mobbning, sprid stöd.
När de sprider makt, sprid mer makt.

Ha det bra! Och stå på er!

Puss!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej allihopa!

Hoppas ni har förståelse för att jag inte har skrivit på ett tag. Det är tufft nu. Riktigt tufft.
Jag skriver inte detta inlägg för att folk ska tycka synd om mig. Jag skriver denna texten för att folk ska veta att det är okej att det är tufft ibland.

Just nu sitter jag i tåget påväg hem och det känn som att ångesten inför skola och allt sitter i halsen. Det känns som en klump och väggarna på tåget kryper allt närmre. Och ja...jag har smått panik..iallafall just nu. Ska man hoppa av på nästa station för att ta luft?

Jag har mer eller mindre 6 inlämningar till vecka 23 och nu är det vecka 19?!? Lycka till säger jag bara! Men man ska se det positivt att det snart är sommarlov och jag ska till Grekland med min familj, längtar så.

Det kommer upp ett inlägg imorgon som handlar om hur tjejer blir bemötta i samhället, läs gärna detta. Det är super viktigt! ❤

Puss!

Likes

Comments

Hej allihopa! Detta blir ett lååååångt inlägg men skit idet;)

Idag är det min födelsedag och trots att det är söndag och att jag spräckte mina favvo byxor, och stod och kollade på min brors match i blåsten i 1h så har den varit bra.

Min födelsedag började redan i går kväll när jag kom hem från pojkvännen och pappa ringde mig och sa att han råkat stänga in min katt i min garderob. Snabbt sprang jag upp från trappan för att släppa ut honom. Jag öppnade dörren till mitt rum och såg att hela mitt rum var ommålat från grönt till vitt. På köpet fick jag en ny säng också.
(Ingen katt var instängd)
Tack så hemskt mycket mamma och pappa.

Imorse fick jag frukost på sängen och blev överraskad med ett presentkort, lösögonfransar. Samt en ring från min älskling. Tack så hemskt mycket hjärtat!
Därefter stack vi och kollade på min brors match som tyvärr blev förlust men men..

Senare åkte vi till min underbara kusin Kajsa (Ni kan kolla in hennes blogg här: @kajsalinnea ) och hon gjorde ett hål i örat på mig eftersom hon är kvalificerad öronhålstagare, fett nervös va jag men allt gick lätt och smidigt. Blev skit snyggt. Tack.

Fick några produkter från henne as well..super bra och super många. Även produkter som nyligen har släppts i butik som jag inte kan bärga mig att testa.

Jag vill tacka Jauqline en av mina finaste vänner som senare sålde en glass till mig vid Landskrona hamn, dockside såklart. Lite shopping efter det på lager 157 och sen en kebabrulle som slut kläm på det hela.

Tack för en bra födelsedag trots söndags ångest och tack för allt gratulationer och de som har gjort min dag till det lilla extra!❤❤❤

Puss!

Ringen jag fick av mitt 💗

Öronhänget🙌🏻

Ör

  • 147 readers

Likes

Comments

Hej, allt bra?

Jag ber om ursäkt för att jag inte uppdaterade i onsdags, jag glömde helt bort det då jag hade NP muntliga i Svenska.

Denna veckan har varit helt okej tycker jag, NP gick jätte bra och lektionerna lika så. Det fina vårvädret som kom typ förra veckan har inte synts till....snö och regn. Det är ju snart Maj hallå?!

Nu är det äntligen fredag och på söndag är det min födelsedag, undrar vad man ska hitta på då?
Det kanske blir ett upplägg om min födelsedag nästa vecka, hehe.

Hoppas ni får en fin helg vänner, ta hand om er!

Veckans läxa: -Gråt inte över spilld mjölk.

Puss!

  • 119 readers

Likes

Comments

En lyckad dag idag med ett sent inlägg.

Idag blev det bara en mysdag med basilika buffé, shopping, museum och Espressohouse med den personen jag älskar❤

Skönt med lov!

Puss

  • 137 readers

Likes

Comments

Hej alla! Allt bra?

Har ni någon gång hört talas om Amaze?

Jo Amaze är en webshop med fantastiskt fina smycken och till ett lågt pris. Tänk till sommaren, en fin sommarklänning och ett smycke som drar alla blickar till sig.


Amaze erbjuder även fantastiskt utbud av vackra halsband , örhänge och armband. Det bästa med dessa smycken är att studiebidraget inte försvinner med en gång när man handlar utan de är billigt och är riktigt fina.


Webshopen blir absolut något jag kommer kolla på ett tag framöver. Planerar redan nu vad jag ska ha på mig för fina smycket på skolavslutning och till sommaren. Dessutom har jag hittat ett par märken jag är intresserad av och tycker är skit läckra. Amaze har bland annat varumärkena Syster P och Caroline Svedbom.


Visst låter det bra? Det blir en hel del shopping nu iallafall.
Jag ger er även 15% på alla köp fram till den 29 april. Bara skriv in koden amazeerica , och börja shoppa!

Tack ska ni ha mina vänner, all info får ni genom att klicka på de understrukna orden i texten.

Ses nästa vecka!
Puss!

Likes

Comments

Du är aldrig ensam.

Ibland kan det kännas som att du alltid är själv. När jag menar själv så menar jag inte att inte ha någon partner eller familj, utan jag menar att ungdomen kan vara ensam.

Ibland kan jag har perioder i mitt liv där jag näst intill sover mer än vad jag är vaken, jag har ingen lust att gå ut och festa till det på helgen utan jag vill bara vara hemma och sova. Är jag konstig?

Klart jag inte är, tvärtom. Det är normalt att vara trött som tonåring och det viktigaste är att man faktisk ta vara på sömnen. Jag är inte ensam.

Många gånger i månaden gråter jag på grund av att livet bara är allmänt tufft. Mycket plugg, stress, rädslan av att sätta på en mask på morgonen för att "glatt" gå till skolan. Denna masken är tung och tar mycket energi. Därför finns det de dagar jag sätter på en mask för mina allra närmaste och de dagar jag väljer att inte gå till skolan. Att gå en hel dag i skolan med denna mask är riktigt energikrävande och jobbigt.

Men jag vet att jag inte är ensam. Det finns fler som känner lika dant, och det gör allt lättare i slut ändan.

Det är skit jobbigt i dessa stunder där glädje är som luft, glädjen finns men man känner inte den. Många säger att man känner på detta sättet för att man är ungdom, att man kommer skratta åt det i framtiden. Men bara för det blir inte känslorna mindre verkliga.

Det finns det gånger jag önskar jag var bättre, jag önskar att jag var modigare eller de gånger jag önskar vara mer positiv. Men det är väl också en mask?
De dagarna mår jag oftast sämre än andra men det är fortfarande den jag är och det jag känner då. Varför ska man önska att man var någon annan i det fallet?

Livet kan vara jobbigt men det jag vill förmedla med denna texten är att man aldrig är ensam.

Senast i helgen hörde jag en helt underbar vän till mig säga " Jag sover hela tiden och mitt liv känns upp och ner. Det känns som jag är helt ensam om det." Medan jag i det fallet viskade i mitt huvud " det är du inte".

Det kan kännas ensamt och man ska ta sina känslor på allvar men man ska aldrig underskatta sig själv och jämföra sig själv med andra.

Du är du och var stolt över det, och du är aldrig ensam!

Puss!

Likes

Comments

Hej allihopa!

Idag blev det ett smyg inlägg där jag testade att göra en smoothie bowl, och shit vad god den blev.

Jag använde mig av:
•Jordgubbs kvarg från aktivt liv (skrev om de i förra inlägget)
•1 banan
•1 msk hackade chia frön
•Lite hallon
•Lite mjölk
•Fryst spenat
•+ topping så som kokos, blåbär, mango, granola


Den blev riktigt vacker och super god, en energi boost helt enkelt. En bra och nyttig måltid!
Hoppas ni fick lite tips och idéer, kanske en ny frukost vana?

Nytt inlägg imorgon, kommer handla om ensamhet. Ses då.

Puss!

Likes

Comments

Hej allihopa!

Som ni vet så var jag på ett måbra-event igår på slackthuset i Malmö och jag var bara tvungen att göra ett inlägg om det.Fy för va bra det var.
En kväll fullspäckad med inspiration, goddiebag, intryck och fantastiska föreläsare.

Föreläsarna var riktigt bra och intressanta. De försökte lyfta kropps ideal och tankar kring bland annat stress och hur man kan förändra och påverka det man själv tänker på. Allt för att kunna tänka lite nyare och faktist må bra i vardagen.
Detta är ett event jag verkligen rekommenderar, speciellt för unga tjejer och kvinnor i medelåldern.

Hela kvällen var super och det var massor med skrattande.

Ha en trevlig helg alla!

Puss

Likes

Comments

Contains affiliate links

Hej alla!

Denna veckan har gått bättre än förväntat!
Fyra prov avklarade med provet imorgon, bra betyg och en glad Erica.
Imorgon ska jag iväg på ett måbra event med min älskade kusin, ska bli kul.

Och Bara två dagar kvar och sen är det helg..skönt.

Är allt bra med er föresten?

Påtal om någonting helt annat. Jag är väldigt mån om att jag äter en välberikad god frukost som jag kan klara mig på fram till lunch. Med detta sagt äter jag mycket kvarg med granola, ägg osv. Jag tycker kvarg är så praktiskt, det går snabbt att fixa fram på morgonen och det är hög proteinhalt. Dock så har jag svårt med den sträva konsistensen, men ett litet tips är att ta i lite vatten att blanda runt, det hjälper.
Här om dagen hittade jag en ny kvarg sort som var från aktivt liv, jag köpte dem och...
OMG...det bästa jag har ätit. Bra portionsstorlekar och (ursäkta mig) skit god smak, med bitar i.
Klandra mig inte då jag inte har läst innehålls förteckningen ang, sockerhalt osv, men är ni kvarg fantaster och älskar lätta och snabba måltider så kan jag rekommendera dessa. Mer information om ni trycker på bilden med kvarg.

Hoppas ni har haft en bra vecka! Ses nästa!

Puss

Likes

Comments