Hej alla! Allt bra?

OBS. Detta blir ett lite längre blogginlägg men vill ni veta hur det är att leva med negativa tankar och tror ni att ni kommer känna igen er, så läs.

Som en uppföljning av förra inlägget så hade jag tänk berätta hur det är att leva med negativa tankar utifrån min egen erfarenhet. Nu kommer säkert många tänka "Amen herregud du är 16år, lugna dig för fan. du har inte ens börjat leva än". Det är också lite det som är problemet...

Jag är 16 år. Har många vänner, varav 75% utav dem festar. De 75% upplever sina liv, de kommer kunna säga till sina framtida barn " När jag var 16 år då hittade jag på mycket skit som jag inte ångrar, för att jag som tur lärde mig utav det". Då kanske ni undrar varför detta handlar om negativa tankar.

Jo, jag är en negativt tänkande människa som ni fick reda på i senaste blogginlägget. Det är en vardaglig fight mellan mina tanker och mina handlingar som senare skapar konsekvenser. Angående pluggandet och skolan så är jag väldigt seriös och lägger väldigt många timmar på att få allting så bra som möjligt, detta i sin tur medföljer att jag inte kan gå på alla dessa fester, jag får tacka nej till kompisar och pojkvän. Detta är något jag kan styra på själv och något jag har valt. Men jag mår oftast alltid dåligt oavsett hur jag gör. Det negativa tankarna får mig att tveka på mig själv hela tiden. Om jag vet att jag har mycket plugg en lördag och en kompis frågar mig om vi kan träffas och fika, då tackar jag oftast nej och det är inte för att jag inte gillar personen utan det är just pågrund av plugget.

Då kan ju många säga att "du har ju inte plugg varje helg och ni kan träffas mitt i veckan och fika, du måste vara social också"

Men det är så här: Väljer jag att åka och fika så får jag enormt tryck i bröstet på grund av att jag vet hur mycket jag kommer ligga back i ämnet. Väljer jag att plugga kan jag ligga hemma och gråta för att jag vet att tillsist kommer denna personen ge upp, sluta fråga om att träffa mig.

Ingen ser liksom den fasaden jag gömmer bakom. Alla ser bara en glad Erica som för det mesta är upptagen av att vara med pojkvännen. De gånger jag faktist inte pluggar (vilket är väldigt sällan) känner jag att den stöttande och lyckliga muren som sakta har rivits ner under veckan måste byggas upp, detta gör jag med hjälp av den personen jag skrattar mest med, den personen som ger mig kärlek och den personen som förstår och känner mig bäst.

Varje liten negativ tanke jag får om dagen kan vara allt i från (ingen överdrift):

"Jag känner mig sjuk, jag vet att jag kommer dö idag"

"Jag är jätte dålig på matte, jag kommer få F på matte provet, får jag F på matte provet kommer jag få F på slutbetyget vilket leder till att en högskola kanske inte tar in mig och detta i sin tur kan leda till att jag inte får en bra ekonomi, familj, bostad."

"Flygplanet kommer krascha i vårt hus"

"Dessa jeansen var skit fula på mig, hela jag är ful"

Därför är jag tvungen att jobba med mig själv lite för varje dag, jag måste förändra mitt tankesätt till det positiva och alla som går igenom samma sak, ni klarar det!

Börja med att förändra alla negativa tankar som kommer upp i ert huvud till positiva trots att det kanske är omöjligt. Tänk på allt ni har åstadkommit och på de positiva saker ni faktist har gjort eller uppnått. Möt de negativa tankarna, klappa dig på axeln och säg bra jobbat till dig själv. Underskatta inte vad du gör, utan var nöjd med det istället. Som min pappa sa till mig "Sätt ett plustäcken i handen"

Varför ska man sätta ett plustecken i handen?

Jo. Varje gång en negativ tanke uppstår, öppna handen och se plustecknet, öppna handen och se en bra och välförtjänt framtid.Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej alla! Allt bra?


Detta inlägget är något jag har undrat över länge..hur man minskar stress.

Det finns de gånger man sitter med en läxa långt in på natten för att man inte har hunnit klart. Inte för att du inte har orkat göra läxan utan snarare att du har haft såå mycket läxa att den har kommit sist. Stressen byggs på alla de gånger du känner att det blir för mycket, eller om du är nervös inför ett prov eller har negativa tankar allmänt. Här är därför 4 tips som jag brukar göra för att minska min vardagliga stress.


1. Tänk positivt.

Jag vet själv hur jobbigt det är när folk säger "men om du mår dåligt, tänk positivt". En negativt tänkande person som mig kan inte bara tänka positivt sådär utan det är en lång procces där jag måste ändra mitt tänkande. Trots detta försöker jag varje dag att tänka positivt. Innan tänkte jag varje gång ett flygplan flög förbi när det dönande ljudet gick igenom mina öron

"Nu kommer jag dö, flygplanet kommer krascha".

Det fanns till och med de gånger jag duckade när ett flygplan flög över vårt hus. De senaste året har jag jobbat mycket med mig själv (ni kommer få veta mer om detta i ett annat inlägg) men jag försöker varje dag att tänka positivt. Blir mitt tåg försenat på morgonen när jag är påväg till skolan så tänker jag "jaja jag kan inte göra något åt detta, jag kommer iallafall" istället för att tänka som innan "fan....nu kommer jag faila på provet nästa vecka för att jag missar genomgången".2. Minska stressfaktorerna.

Jag själv tycker det är svårt att prioritera olika läxor när de vissa gånger klumpar ihopa sig. Stressen växer och jag känner ett ständigt tryck i bröstet. Vid dessa tillfällen måste man oavsett hur svårt det är minska stressfaktorerna. Ett tips som jag brukar göra är att skriva upp allt jag ska göra under en dag och hur länge, oavsett om det är att äta eller duscha eller sova. Tiden kanske inte alltid hålls men i slutet av dagen har jag iallafall hunnit göra 9 av 10 saker. Jag stressar mindre och hinner göra fler saker. I detta fall ska man även se vilka läxor som är viktigast. En matte läxa på 10 tal, en läsnings läxa på 20 sidor och ett stort Religons prov på en dag är inte lätt att prioritera. Börja därför med de sakerna som är störst och viktigast och hinner du inte göra de 10 talen i matteboken är det inte hela världen. Du får inte F och du har redan gjort ditt bästa mer kan du inte göra.3. Lära sig koppla av.

Det vikigaste att kunna när man hanterar stress är att koppla av. Det går inte att jobba 24/7 utan att gör något speciellt för bara dig. Man måste ta hand om sig själv och sin kropp. Om man känner sig utarbetad efter en lång vecka med mycket läxor, prov och jobb tänd några ljus och ta ett långt bad. Detta löser ut stresshormonerna och du känner dig avslappnad. Om du inte gör de så gå ut och gå, sig till dig själv att du inte får jobba hela helgen utan ta en timme eller två bara för dig, slappna av. Man behöver inte göra något speciellt det räcker med manikyr eller pedikyr på dig själv.


4. Bemöta sina känslor.

Det är inte bra och gå runt och gömma sin stress för alla man träffar. Känner man sig stressad och ofta så ska man bemöta sina känslor. Man ska ta känslan på allvar och prata med någon. Vid sådana tillfällen pratar jag ofta med mina mamma där jag lättar på hjärtat och berättar varför jag är stressad. Därefter får jag tips på hur jag kan tänka och prioritera för att minska stressen. Efter samtalen mår jag alltid mycket bättre och blir alltid lika taggad på livet. Mår man inte bra av något man inte kan sätta fingrarna på så kan man alltid gå och prata med en psykolog eller med en familje medlem. Många människor tycker att det fortfarande är tabu med psykolog men jag lovar er, det finns inget bättre än att lätta på sitt hjärta.


Detta är lite tips från mig och hur jag klarar min vardag. Hoppas ni tyckte att inlägget var bra och ta snälla åt er om ni känner er träffade. Ha det bra! Puss.

ETT TIPS LADDA NER APPEN HEADSPACE PÅ APPSTORE FÖR MINDFULNESS.


Likes

Comments

Hej alla! Allt bra?

I detta inlägget ska ni få ta del av mina topp tre favorit låtar just nu.

1. Run Run Run med Junge Junge

Fast att denna låten är lite uttjatad och faller från Spotify listan så tycker jag fortfarande att den är sjukt skön.
Älskar verkligen att den kan beskrivas som "skön" lite som Kygo's låtar. Man lyssnar på dem och känner ett lugn och blir glad- känner jag iallafall.


2. Mercy med Shawn Mendes

Detta är min topp två favorit låt just nu. Denna låten är väldigt lugn inledande men blir allt mer intensiv efter hand. Love it! Texten är även jätte bra om man lyssnar på den, basen gör låten även mycket bättre.

3. One Dance med Drake

Detta är en sjukt uttjatad låt som är så sjukt bra.
Jag älskar verkligen denna låt och kommer aldrig tröttna på den, gunget och rytmen får en att bara vilja dansa. Lyssnar alltid på denna om jag är lite nere och behöver peppas upp lite.

Hoppas ni tyckte inlägget var lite intressant iallafall.
Vilken är er topp tre lista?
Ha det bra!

  • 62 readers

Likes

Comments

Hej allihopa! Hoppas alla mår bra!

I detta inlägget hade jag tänkt vissa de bästa 10 höst bilderna jag hittade på Instagram.

1. Denna bilden är så otroligt vacker och framhäver årstiden höst. Älskar höst och speciellt när man scrollar igenom ett flöde och få se en sådan bild.

https://www.instagram.com/p/BLERZm6g65-/?tagged=fall


2. Kläder och höst, kan det bli bättre? Älskar och klä mig höstigt i det kallare och ruggigare vädret.

https://www.instagram.com/p/BLERXDFjo7n/?tagged=fall


3. Alla höst lövens färger....God Love it!!!

https://www.instagram.com/p/BLERTo0Ayu9/?tagged=fall


4. Denna texten beskriver exakt allt med varför just jag älskar hösten. Stämmer den in på er?

https://www.instagram.com/p/BLERey8DK_l/?tagged=höst


5. OMG pumpor i alla dess färger....

https://www.instagram.com/p/BLESmmWBLn1/?tagged=autumn


6. Alla underbara kastanjer som sprider en fin otrolig färg på gräsmattan, och som är så roliga att öppna.

https://www.instagram.com/p/BLDXSvID3O7/?tagged=autummood


7. Ännu en gång är det helt sjukt hur fallna löv kan lysa upp den otroligt trista asfalten.

https://www.instagram.com/p/7fdS96s_m5/?tagged=autummcolor


8. Allt mys man kan pynta sitt hus och rum med, exempel ljusslingor, löv och pumpor. Dags för mig att börja.

https://www.instagram.com/p/BLD2XIDhfaJ/?tagged=october🍂


9. En av de mysigaste saker på hösten kan jag tycka är väntan på Halloween. Älskar denna "högtid" då stämningen blir lite mystisk och man fixar roliga pumpor med familjen.

https://www.instagram.com/p/BLDpvPxjB2J/?tagged=october🍂

10. Min topp 1 favorit sak att göra på hösten är att rita och måla. Idéerna flödar när man ser alla fina vackra färger,

https://www.instagram.com/p/BLDoDr4AjK2/?tagged=october🍂


Här är en bild jag nyligen gjort denna hösten med inspiration från löven.

https://www.instagram.com/p/BLEQ5M7g6k9/?taken-by=erica_arvidsson


Tack för att ni läste! Hoppas ni gillade inlägget!Puss!

Likes

Comments

Hej igen alla! Hoppas alla mår bra!

Det går så otroligt bra med bloggandet nu efter starten så jag hade tänkt testa att lägga ut två blogginlägg i veckan. Varje onsdag och söndag klockan 18:00. Hoppas det blir bra och funkar.

Alla har sina egna favorit plagg som man alltid vill använda men upptäcker att de alltid ligger i tvätten för man redan har använt dem massvis med gånger :( . I detta inlägget kommer mina 5 favorit plagg visas upp. De flesta klädesplagg och accesoarer på bilderna är länkade under bilden, så in och klicka på länken.

Jag börjar med min absolut favorit långärmade tröja från HM och mina favorit kostymbyxor från HM:s kostymavdelning. Jag är inte helt säker på vad tröjan kostade men jag älskar färgen, passar verkligen min hudfärg. Kostymbyxorna kostade 250kr och är SÅÅÅ sköna, ångrar inte en sekund att jag köpte de.

Nästa plagg är min vita kappa från Zara. Jag köpte denna i London för 900kr och jag älskar den. Jag tvekade lite först vid köpet men ångrar mig absolut inte idag. Tyvärr finns inte denna kappan mer på Zara så den gick inte att länka nedan. Skorna där emot är länkade.

Nästa plagg är mitt topp 1. favorit plagg. Nämligen min strutsfjäder-jacka. Love it!

Använder den så mycket jag kan och speciellt nu när det är kallt på morgonen. Den är skit snygg och går att matcha med det mesta. Länk finns under bilden.

Tillsist kommer mitt mjukis-sätt från Lindex. Så skönt och är faktist skit snyggt på. Älskar att vara snygg fast man precis lämnat sängen. Även detta klädesplagg finns inte kvar och går därför inte att länka.

Tack för att ni läste och glöm inte gå in på länkarna. Puss!

Likes

Comments

Nu är det höst och löven börjar sakta ramla ner från träden. Jag älskar denna årstiden då allting lyser av höstens färger och ljusen lyser upp alla hus. För de som älskar mode eller är mycket intresserad av ämnet så hade jag tänk visa höst-trender 2016.

1. Rutigt

2. Stor kappa

Idag ser man mycket mer rutigt än vad man gjorde förr. De rutiga kläderna visas mer och mer på visningar inför höst och vinter 2016. Var därför inte rädd att vara lite rutig i höst. Liksom hur snyggt är inte detta? Det är även mode i höst att ha stora kappor/rockar och gärna i rutigt ;)


3. Stora hoodies

Hoodies är alltid skönt och blir gärna för vardagligt att bära, men nu blir det även en trend...Men VA?!

4.Sammet

Sammet har inte alltid varit jätte populärt men denna hösten blir det populärt igen. Vet inte riktigt vad jag tycker om sammet i kläder men modet försvinner inte för det.

5.Lila

Till alla lila älskande personer där ute....i höst blir lila en populär höst färg. Älskar färgen, men hade man burit det själv?

6. One shoulder

Alla som älskar att vissa upp sitt fina axelparti med off shoulder, låt mig presenter den nya trenden one shoulder.

7. Långa ärmar

CONGRATULATION! Långa ärmar har blivit en trend....hade dock själv inte burit en liknande tröja...

8.Kritstrecksrandig kostym

Är du en buisness women? Här är nya höst trenden för 2016.

9.Helvitt

Vitt, vitt och mer vitt. Nya trenden är helvitt....jag själv är ganska vit i hyn men hade nog inte valt att ta på mig helvitt haha..

10. Leopardmönstrat

Jag älskade leopardmönstrat när jag var liten och nu är höst trenden just leopard mönster. Även detta plagg hade jag inte burit så mycket men det kan vara fint beroende på vem som bär det och vilket plagg det är.

Gillade ni 2016 höst trender eller var de inte er smak?

Hoppas ni gillade inlägget! Puss

Likes

Comments

Hej allihopa!

Jag är nu tillbaka med mitt bloggande då min inspiration flödar mer än någonsin. Minst ett nytt blogginlägg i veckan som publiceras varje onsdag kväll 18:00.

Som ni ser i min rubrik så finns det en ny Erica som går på en ny skola. De senaste månaderna har jag fått ställa många svåra frågor till mig själv som exempelvis:

-Vem är mina riktiga vänner?

-Varför mår jag dåligt och alltid tänker negativt?

-Valde jag rätt skola och kommer jag få nya vänner?

Att gå från grundskolan till gymnasiet är svårt, men alla som redan nu är oroliga för att börja gymnasiet. Ta det lugnt. Som mitt motto säger "Allting löser sig oavsett på ett eller annat sätt".

Jag går samhäll på ProCivitas Privata Gymnasium i Lund och dagen då jag skulle börja på gymnasiet var jag jätte orolig för att jag inte skulle passa in.

Innan jag började på skolan fick jag massa kommentarer som -Ska du börja på en snobb skola nu?, -Jävla snobb, -Du kommer inte passa in där, -Du kommer säkert inte orka plugget.

Tankarna snurrade runt i mitt huvud om och om igen. En blyg tjej som mig som bara sitter i bakgrunden och alltid sätter andra före sig själv, hur ska jag kunna klara mig där?

Idag är jag världens lyckligaste person. Mina nya vänner och min klass är underbar!! Skolan är fantastisk då lärarna är så snälla mot dig, kommer ihåg vem du är och vill lära känna dig som person. Visst det kanske är mycket läxor men hela skolmiljön får dig att vakna upp på morgonen och verkligen vilja gå till skolan. Skolan har ett snobbigt rykte men jag anser inte att det är så snobbigt som alla tror, jag klär mig som jag vill iallafall.

Ångrar mig inte en enda gång att jag valde denna skolan och det är absolut ingen nödvändighet att vara orolig för alla er som ska söka gymnasium nästa år.

Sök de program och skola ni känner passar er och därefter kan ni alltid byta om ni inte trivs. Allting kommer gå bra.

Ha det bra allihopa! Puss

Likes

Comments

Hej allihopa!
Jag har gjort en del sen förra inlägget och jag har inte haft orken att lägga upp allt.
Men nu kommer ett inlägg om de saker jag har gjort sen förra inlägget.

13 JULI

Dagen börja med en härlig fisketur med en fiskebåt.
4 timmar och härligt väder. Jag fångade 7 torsk och allting var jätte trevligt. Efter fisketuren vid 12:00 cirka så stack vi hem till min faster och vi grillade korv. Jag hoppade dock över korven eftersom jag inte gillar korv, så det slutade med att jag somnade i en av deras solstolar.
På kvällen åt vi sedan torsk med potatis, ärtor och skirat smör..mums.

14 Juli

Jag och min bästa vän Elin bestämde oss för att ta en lite Skåne runt resa. Det började med att vi åkte till Malmö-Triangeln där vi åt frukost i en park. Det var super mysigt. Där efter gick vi runt och fotade lite.
Efter det så åkte vi till Malmö central där vi gick till en sci-fi butik samt Lush. Köpte dock ingenting. Det slutade med att båda hade fruktansvärt ont i färgerna så vi stack till Helsingborg och åt på Freakin' Fries (super gott)! Det blev en liten tur i Helsingborg och sedan tog vi tåget hem..
Inte mycket till Skåne runt resa men det var kul iallafall. Kvällen avslutades med film och lite gott😛

15 Juli

Det var inget speciellt med denna dagen utan att det var inflyttningsfest hos min pojkväns kompis.
Hela kvällen var super trevlig. Det var super härliga människor och jag vill speciellt tacka han som bjöd oss. En lyckad kväll helt enkelt.

17 Juli

Denna dagen gjorde vi inget speciellt. Men på kvällen så drog hela familjen och A till bio.
Det blev Legenden om Tarzan.
Jag kan säga att jag inte hade några förväntningar alls på denna filmen, jag trodde den skulle vara fruktansvärt dålig och alla djur skulle vara så otroligt dåligt gjorda.

Efter filmen var jag mer än glad. Den filmen var den bästa jag har sätt. Den var så bra gjord och det var så många känslor. Hela filmen var super bra, och jag hade lätt sett den 100 gånger till.😍

20 Juli

Igår var det en jätte trevlig dag.
Trots en sjuk och trött Erica så besluta A's familj att vi skulle dra på mini-golf. Det slutade med att jag kom på tredje plats. Allting var super mysigt och allting avslutades med en mjukglass från ett "gatokök" som hette Oliver's. Super gott!!
Jag sov sedan gott hela natten. Alltid lika skönt!

Tack för att ni läste.

  • 250 readers

Likes

Comments

Hej allihopa!
I torsdags hade jag och min familj plus ett annat sällskap en trevlig dag i Helsingör.
Vi tog båten över och där blev en pölse.
Sedan i Helsingör blev det lite shopping och smörrebröd (eller vad det heter).
Mer shopping och mys efter det och tillsist avslutades allt med en belgisk våffla med glass. En mysig och trevlig dag med familj och sällskap😍

  • 249 readers

Likes

Comments

FJÄRDE DAGEN PÅ IBIZA!

Även denna dagen började med en spring runda för min del. Jag var tvungen att stanna och fota en fin målning på vägen..

Pool häng fram till lunch och sen KFC, riktig fint👍🏻

På kvällen gick jag och min familj samt min pojkvän till en restaurang och tog en drink och kolla fotboll. Därefter gick vi till en restaurang som hette Tijuana.
Där skulle alla som var med på resan träffas (23st) och kvällen var jätte trevlig.

Kvällens beställning blev boritos✅

FEMTE DAGEN PÅ IBIZA!

Snart hemresa...men vi var inte ledsna för de. Några pool dopp och lite sol gör allt bättre. Alexander köpte godis och pappa bjöd på hemma lagad lunch. Mums.

Vi bestämde oss för att gå på restaurang på kvällen och avsluta med shopping.
Jag valde en lax och avokado sallad, det var super gott!

SJÄTTE DAGEN PÅ IBIZA!

Dagens pool lunch blev pommes med smält ost och bacon✅

Det hände inget speciellt denna dag mer än att vi gick och mös och åt på en restaurang på kvällen. Restaurangen blev våran favorit!

Jag beställde ännu en gång BBQ baby ribbs😛

SJUNDE OCH DEN SISTA DAGEN PÅ IBIZA!

Väskorna är packade✅
Ingenting är glömt✅
Dock skulle vi inte lämna hotellet förens vid nio tiden så vi hade en sista dag att ligga solen, bada, shoppa och mysa.
På kvällen åt vi alla (23st) på den restaurangen som blev vår favorit.
Den hette Sa flama. Denna gången valde jag att dela rätt med mamma, det blev kyckling fajitas😍

Tack Ibiza för denna resan, hörs kanske igen om några år. En fantastisk upplevelse✈️

På flygplatsen och tåget hem..tack för denna gång. Ses.✈️🚈

  • 253 readers

Likes

Comments