Matilda, Träning & Tävling

Hallå allihop!

Känner att den enda gången jag bloggar för tillfället är såhär efter tävling, så tänkte fylla ut detta inlägget med lite mer reflektioner och tankar än vad jag brukar. Det är rätt kul för ens egen vinings skull att kunna gå tillbaks och titta och läsa hur allt kändes och såg ut förr. Vicki hoppade fyra klasser idag så de får hon skriva om själv haha :-)

Började med att hoppa en 80cm med ett ner. Fick inte riktigt till en bra framridning, blev lite stressad när jag började rida på grund av viss förvirring om vilken Matilda som skulle in på framhoppningen, och sedan blev jag inkallad jättetidigt till framhoppningen. Dock kändes allt helt okej på framridningen och framhoppningen om än lite spänt. Väl inne påbanan red jag jättedåligt, det i samband med en spänd och pigg häst gjorde att det gick aningens fort. Dock är Nero svår ibland då han blir lite ''on off'', ignorear lite skänklar och förhållningar ibland. Ingen katastrofrunda men är besviken på mig själv som inte samlar mig ordentligt. Kunde suttit lite mer tillbaka och släppt i handen för att få lite mer samling i honom så han inte blir lång och flack.

Därefter var det dags för debuten i 90! Denn gången fick jag till en mycket bättre framridning. Kunde skritta fram mycket, trava på rakt och böjt spår i en låg och rund form samt galoppera på och samla i båda varven. På framhoppningen hoppade han superbra när han lyssnade och jag gjorde rätt. Väl inne på banan tänkte jag på att rida ordentligt och han lyssnade på mig också vilket gjorde att det gick superbra! Det föll två bommar i slutet på grund av trötthet från hans sida men det gör verkligen ingenting. Möjligtvis att jag på sjuan hade kunnat sitta lite djupare i sadeln och på så sätt undvikit en rivning där, men det är tveksamt då han var trött. Är så glad att vi kom runt och han hoppade strålande.

Nu har ju faktiskt det här tävlingsåret börjat lida mot sitt slut! Tråkigt delvis, men har även en massa saker att ta med mig till våren. Exempelvis har vi hittat ett bra upplägg på framridning vilket känns superbra, det är skönt att veta att man har en plan när man går in på framridningen och inte bara travar omkring planlöst. Dessutom avslutade vi med en bra runda i 90cm idag! I början på året gasade han omkring i 40cm, då hade man inte så mycket att säga till om, utan det var mest bara att hänga med i svängarna. Nu har man en betydligt större inverkan på honom och han har börjat hoppa igenom sig i kroppen och använda ryggen. Nu ska det byggas muskler och samlas styrka i vinter så han orkar hoppa igenom sig på alla språng!

Tycker det är jätteviktigt att med jämna mellanrum pausa bandet och stanna upp och titta efter hu långt man faktiskt har kommit. Både jag och Nero som individer och som ett team. Även om jag fortfarande är besviken på min insats i första klassen så hade vi aldrig klarat detta för ett år sedan. På mindre än ett år har Nero som tidigare nämnt gått från att rusa runt 40cm i full fart och vara superspänd på tävlingsplatsen till att gå en lugn runda i 90 och vara cool. Underbar liten häst som dagligen imponerar både mig och andra över hur fin och mogen han har blivit! Mycket kvar att lära har vi bägge, men med fortsatt träning så kommer det nog bli toppen! Har äntligen börjat kunna anpassa och ställa om min ridning till Nero. Satt länge fast i att han rusade, då var det en liten annan ridstil än nu. Glömmer gärna benen när det redan går lite fort :-) Men det tar sig! Tycker det blir bättre och bättre för var gång, med vissa undantag såklart. Det är lite när jag fastnar i den gamla ridningen som han rusar och då gäller det för mig att ställa om och anpassa mig. Ge det ett tag till så sitter det snart inpräntat i huvudet.

NU måste jag sova! Förlåt för rörigt inlägg men är redan halvvägs i något sömnlikt koma..

/Matilda (och Nero, såklart)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Har varit mycket på senaste tiden och man känner ibland att det tar ut sin rätt. Jobbet och hästarna är krävande men samtidigt vet jag inte vad jag skulle gjort utan dem båda då jag verkligen älskar både jobbet och hästarna.

Förra helgen gick verkligen super med Loppan och hennes framsteg gör mig så glad. För övrigt går ju hästarna bara bättre och bättre överlag, har tagit en liten stund för mig att växa mig in i dem allihop men känns som jag faktiskt rider alla nu på ett sätt som fungerar. De senaste åren har verkligen varit utvecklande. Även om jag alltid varit hyfsat duktig så har jag haft en hel del problemlösningsövningar på olika hästar och lärt mig se vad varje individ kräver. Tror att de kommande åren kommer ge mycket mer nu på tävlingar och det ska bli roligt att se var framtiden bär en hän.

För längesen tog jag upp ett problem som jag ser allt för ofta och det är att ser jag en del ryttare som ger upp så snabbt med sina hästar. Självklart finns de dem fallen där folk kämpar ihjäl sig för att ändå få inse att man inte passar tillsammans men folk som ger upp efter ett par månader/halv år. Ja men hallå, vad förvänta du dig? Eller dem som bara ridit på ridskola o sen får för sig att dem ska köpa en unghäst eller hetlevrad häst, förstår inte detta resonemang om man inte är intresserad att lägga lika mycket pengar på träning som man lägger på köpet..

Bara för man köper en bra häst så ordnar inte den dåliga ridningen upp sig.

Här kommer iallafall lite bilder från Löshoppningen häromdagen 😍

Likes

Comments

Matilda, Träning & Tävling

Hej allihop!
Sitter just nu i bilkö nere i Tyskland påväg till holsteiner verband. Kommer dock hem igen imorgon. Igår var jag och vicki i Viarp och hoppade loppan och Nero.

Loppi var jätteduktig och dubbelnolla i båda hennes klasser, plus en andraplacering i 75! Nero hoppade en 75cm och var dubbelnolla och snabbast! Så kul 😍superstjärnorna 🌟nästa tävling är på söndag, då ska Nero hoppa 80 och 90cm, vicki ska hoppa lady och karat. Är dock osäker på vilka klasser hon ska hoppa men tror karat ska gå 80 + 90 och lady 90 - 1m 😊

Ha det bra så hörs vi snart!

/Matildis

Likes

Comments

Åh idag är en sådan dag där man känner en fysiska värk av längtan i kroppen över att nå framgång. Att nå alla drömmar och mål man har och kämpar för. Stå överst på prispallen och höra Sveriges nationalsång spelas för en. Hänga en OS-medalj runt halsen. En dag, någon gång! Kämpar var dag för att lära mig och bli så bra jag bara kan, allt slit nu ger resultat i slutändan sen 🙌🏼💪🏽⭐️

Som Håkan säger; din tid kommer ☝🏼 


/ matildis med stora drömmisar

PS. Nä det viktigaste är inte att vinna och bli bäst utan all kärlek man får av hästarna, hur roligt man har och allt man lär sig om sig själv, andra och hästarna under resans gång. ❤️

Likes

Comments

Matilda, Träning & Tävling, Vardag

Hallå alla i höstrusket!

Det var ett tag sedan jag uppdaterade men har haft fullt upp de senaste veckorna, allt har gått i ett. Tänkte att jag skulle kika in och uppdatera lite om tävlingen jag och Nero var på i Lördags i Eslöv.

Var i Eslöv i lördags som sagt och hoppade en 80-klass med Nero. Det gick jättebra! Fick ett sjukt retligt pet på en oxer men i övrigt en väldigt bra runda som jag är nöjd med. Vilken utveckling han har gjort den lilla racerräkan! Jättekul att få vara med på den resan. Nästa tävling blir den 8 oktober i Stävie där vi först hoppar 80 och sedan startar vi en 90 och ser hur de känns. Ska bli skoj, är redan taggad! Nu väntar 3 veckors uppbyggnad av muskler och lite fett för Neros del, han ska bli biff B-)

För övrigt går det framåt med hästarna. Magnolia har börjat bli riden under ryttare och travade idag med ryttare på för första gången (samt bjöd på en runda ner i grus och vattenpöl). Hon är såå duktig! Min lilla mygga har jag också skrittat på två gånger nu, barbacka i grimma och allt. Är verkligen jättekul att det börjar hända saker och att hon börjar bli bekväm. Älskade hästar!

Nu är det snart dags för mig att nanna kudden, ville bara checka in här först och uppdatera lite om läget. Har en himla massa saker för tillfället med skola, jobb, hästar och körkort m.m. Men snart blir det lättare! Tur att man har hästarna och underbara stallkompisar som gör vardagen dräglig, är så tacksam för allihop<3

Godnatt så hörs vi snart igen!

/Matilda


Likes

Comments

Förra helgen var en underbar helg med underbara människor och hästar! Hade fantastiskt roligt och var glad att hästarna skötte sig så fint på ridprovet💞 det blev full pott för min del och gör gärna om samma sak igen nån gång med de fina guld hästarna!😍

Hector fick bästa bruksprov med 9 på hoppning och 9 på galopp. Väldigt fina poäng 👌🏼 Var en buse i första galoppen men skötte sig utomordentligt annars❤️
Eclipze var skitsnygg som vanligt och gjorde ett kanon ridprov. Helt underbar!❤️
Uddas Javhe gick igenom och då fick alltså Temperament en godkänd hingst efter sig😍 lycka!!
O Cello var duktig och fick också fina poäng ❤️

Är otroligt stolt och glad över den resan jag gjort med fjordingarna denna sommaren. Hector som jag ridit i 3,5 månad, Eclipze som jag ridit totalt typ 3 veckor då jag var 1 vecka i Frankrike. Sigge som bara går från klarhet till klarhet och är superenkel att jobba med.. Ja, vad ska man säga😍 Myckle som är en helt underbar individ och som hoppar som en tiger.. Vilka hästar jag har haft hos mig denna sommaren! O som nån sa till mig; "Du är nog rätt unik som har haft fyra fjordingar i träning denna sommaren". Ehm ja, jag tror också de😂 men det har varit superroligt och sommaren har bara swishat förbi! Jätteglad för chansen med hästarna och fått ha de här fina samarbetet med olika hästägare! Guld värt!

O allt detta hade jag inte klarat utan min högra hand och väldigt duktiga Matilda
❤️ denna tjejen alltså som kämpar så hårt och verkligen vill lära sig allt💞 jag undrar vad jag gjort för att förtjäna henne😍

O dessutom är där även min mamma och Emy som är värda att nämnas
❤️ stöttande och hjälpande när man än behöver det!

O även de som faktiskt ger en fina komplimanger och beröm, ni ska veta hur mycket det värmer mitt hjärta
❤️

Säger bara stort fett TACK!

Likes

Comments

Tjolahopp

Snart ska jag iväg och handla lite till inför mitt kalas ikväll. Det ska bli himla roligt att fira min 25 årsdag(som egentligen är imorgon).

Vi kom i måndags från Frankrike och man hade inte kunnat be om en bättre semester. Underbart väder och trevligt sällskap! Sakna dock min pojkvän och hund en hel del men desto mer tacksam att se dem när jag kom hem❤️

Sen måndags har jobb och hästerier gått i ett. Har haft fullt upp och folk tror nog man ibland är lite dum i huvudet när man inte svarar i telefon på en hel dag men har verkligen fått prioritera vad som är viktigast. Att ta hand om alla hästar och få de sista bitarna på plats inför bruksprov eller svara i telefon? Folk som inte har häst förstår nog inte hur mycket tid det tar egentligen. O skulle dem mot förmodan förstå lite halvt så förstår dem inte varför och tycker man är knäpp. Men det är lugnt, jag fortsätta köra mitt race vad ni än säger ändå och då kan man välja som icke-förstående-person att bara acceptera läget och inte säga något mer.

Sigge och Myckle kommer snart åka hem till sina ägare igen och dessa två hästar kommer lämna ett stort tomrum då man verkligen tagit dessa till sig. Är oerhört glad jag fått förtroende att rida och ta hand om dem. Kommer sakna dem två busarna väldigt mycket! Och efter bruksprovet så åker de andra två underbara hingstarna också hem😢 så kommer bli väldigt tomt på de gula hos oss även om vi har både Tempan och Linda kvar(Linda är dock inte vår).

Är så glad för chansen att få utbilda och träna hästar! Hoppas där kommer fler år liknande detta💞 nu tänkte jag bjuda lite på bilder!

Underbara❤️ det gör ont i hjärtat😢

Likes

Comments

Träning & Tävling

Nerello 80cm
Neros första lokala tävling! Och andra 80cm. Han var superduktig! Fick till en bra framridning med hjälp av vicki med tempoväxlingar. Fick ett pet på räcket som var hinder nr två för jag inte red ihop honom innan men annars felfri! Är imponerad över hur lugn och samlad han var. Nu är det bara jag som ska anpassa min ridning efter hans lugna jag och inte leva kvar i när han rusade. Men det tar sig!

Karat 80+90cm
Första rundan var kaos, fick ett stopp på ettan och ett på sexan. Fick inte igång galoppen och karat låste sig så det var inget flyt alls. Laddade om inför nästa klass och nollade! Så det var jättekul. Det var även vår första lokala tillsammans. I andra klassen fick jag igång galoppen och tog längre svängar till hinderna vilket gick betydligt bättre. Är nöjd med andra rundan!!

Lady Pon 90cm
Lady hoppade en 90cm och nollade! Väldigt glad hästis som var ute på tävling för första gången på länge. Hon var duktig och sprången var som vanligt innan hon började överhoppa sig. Vicki red på lite mer tempo nu och man märker att träningarna har börjat ge resultat!


Ha det bra!
/poolhängarna

Likes

Comments