Livsstil

Jag är en vinnare.
Varje dag.
Jag tävlar mot mig själv för att..
Bli den bästa jag kan bli
Och för att
Idag är jag bättre än igår.

Jag gläds åt andras framgång och,
accepterar att det finns de som är bättre men,
jag slutar inte kämpa.
Jag vet vart jag vill,
och vart jag ska.

Tar mig upp när jag är svag.
Står vid min sida varje dag.

Det är jag,
Och jag är en vinnare
Varje dag.

🏆

Är du?

Likes

Comments

Mat & Recept

Tycker du om tonfisk? Saknar ditt knäckebröd pålägg?

Här kommer ett väldigt enkelt blanda-ihop-recept som går lika bra att äta med sked som på knäcke. Det jag använde mig av står inom parentes.

Blanda ihop:
• Tonfisk (1 burk)
• Keso (keso mini, ca 70g)
• Någon form av lök ? (Purjolök)
• Paprika (röd)
• Tomat
• Chili, havssalt och andra kryddor som passar.

Jag gillar lite större bitar på grönsakerna. Mer tuggmotsånd mennn det är en smaksak. 

Tjo

Likes

Comments

...you can't force a round brick into a square.

Det är alltid roligt när någon väljer att lita på dig och dina kunskaper. Att en eller flera människor lägger en del av sin dröm i dina händer. Jag tycker verkligen om känslan, men samtidigt så är det hur pirrigt som helst. Just nu sitter jag och filar på en ett års träningsplan för MMA-fightern Tobias Harlia. Ett år är rätt lång tid, men också lagom tid för att utveckla en hel del kvalitéer.

Träningsplanen ska vara individanpassad. Med andra ord ska den göras från scratch. Sedan är det en hel del annat att ta hänsyn till. Bland annat att vikten ska hållas, träningen ska gå bra, motivationen ska hållas uppe, kosten ska skötas för att prestera på topp osv.. Det klurigaste är att Tobbe även behöver prestera under många tävlingar under året. Det betyder att vi behöver formtoppa var och varannan månad. Vi behöver också toppa formen flera dagar i rad när det är turneringar. Samtidigt så måste han hålla sig frisk. Ja, ni märker ju. Det är som en hel labyrint av saker att ta hänsyn till. Det räcker inte med plan A. Störningar kan uppkomma och då behövs alla möjliga modifierade planer för att det ska kunna gå lika bra ändå.

För ett par dagar sedan rullade tåget till Västerås för ett möte med Tobbe och Jörgen. Mycket info samlades in. Tillräckligt för att bygga en stabil grund. Och nu sitter jag här med en hel pappershög och filar på idéer som snart ska bli verklighet.

Nyfiken på processen, och Tobbes resa? Håll utkik på bloggen med jämna mellanrum. Ciao!

Likes

Comments

Som jag har berättat i tidigare inlägg så är jag med och arrangerar MMA-galan Superior Challenge. Jag har varit med i teamet i tre år nu, men har blivit mer involverad sedan jag blev Fighter Relations Manager för ett halvår sedan. Det är hur trevligt som helst att ha kontakt med massa fighters. Hjälpa till. Lära känna. Och önska lycka till.

Redan i torsdags började fighters och team droppa in på Clarion Stockholm på Söder. Det fortsatte även på invägningsdagen i Fredags. På lördagen arrangerade vi Superior Challenge 14. Galan sändes för första gången på Viaplay Fighting. Redan innan insläppet var det fullt med människor utanför arenan, och vi fyllde hela stället (Eriksdalshallen). Responsen på galan var positiv och jag sprang röven av mig. Men så kul. Fighterna hade kul. Publiken också.

Det går fortfarande att se galan på Viaplay Fighting, så kika in där. Jag är nyfiken: Vad tyckte DU om galan? ☺️

Här är ett par snapshots.

w/ en av ägarna.

w/ min bror Daki.


Ser redan fram emot Superior Challenge 15 den 1:a april. Då måste du haffa din biljett i tid.

Likes

Comments

Tåget med slutdestination Stockholm rullar sakta från perrongen. Gnisslandet från hjulen mot tågrälsen ljuder ännu högre med tanke på det frostlager som bildats över natten. Solen är på väg upp, och dimman har lagt sig som ett moln över vattnet. Det är kall höst, och osäkerheten kring *vinterjacka eller inte* var hur stor som helst för ett par minuter sedan. Hur jag än bestämt mig för att göra så hade jag definitivt ångrat mig.

Men tåget tuffar på. Mot en helg fylld av jobb. Två dagar ut. Superior Challenge 14 ska gå av stapeln. Innan den kan göra det så väntar invägning, burbyggning och annat som ska klaffa.

Jag ser fram emot att välkomna nyfikna fighters från andra delar av världen. Fighters från Sverige som flugits till huvudstaden, och hemmafighterna själva. Jag ser fram emot att se dem glädjas över att ha klarat vikten. Se hunger i deras ögon vid face-offen. Se dem ta med alla sina förberedelser in i en bur. Där ingenting annat än stunden spelar roll. Teknik mot teknik, och må bäste man vinna. Det ser jag fram emot.Invägning fredag 18:30 på Södra Teatern. Galan går av stapeln på lördag. Biljetter hittar du här.

Likes

Comments

Utbildning

För ett par dagar sedan började en ny kurs på Högskolan: Träningslära 3. Som det kanske låter så har jag tidigare läst både träningslära 1 och 2. Det som är så fruktansvärt roligt med sådana kurser är att man får bygga vidare på den kunskap man erfarit från tidigare kurser, och sedan är det kurser som (nästan) helt har fokus på träning - vilket passar mig som handen i handsken.

I träningslära 3 är målet att utforma en långsiktig tränings- och tävlingsplan för ett lag/en organisation eller en individ. Det är skönt att få fria tyglar att välja och vraka mellan sporter. Valet att arbeta med en individ var dock rätt självklart för mig. Jag tycker om att följa en persons utveckling och framsteg mer än någonting annat. Sedan föll givetvis valet på kampsport då det ligger mig varmt om hjärtat.

Jag gick hur som helst ut med en förfrågan på Facebook om någon var intresserad av att få en individuell träningsplan. Jag som hade hoppats på att kunna välja mellan en två stycken landade på TRETTON intresseanmälningar. Allt från elitidrottare till motionärer. Massa ambitioner. Hur grymt som helst.

Däremot måste jag ju välja en...och valet har inte varit lätt. Det blev en lång diskussion med min handledare om vem som skulle vara mest lämpad att samarbeta med just i detta fallet. Och då blev det ingen mindre än Tobias "Bad intention" Harila. Harila ingår just nu i svenska MMA-landslaget där han har nått framgångar. Han är definitivt en växande stjärna med hur mycket potential som helst, och han utvecklas hela tiden. Det gläder mig att få jobba med honom och även med hans coach - Jörgen Hamberg.

Ni andra som har visat intresse, jag har en plan för er också längre fram. Oroa er inte.

Du kommer att kunna följa processen via le blooog. Fotograf till dessa vackra bilder är ingen mindre än Wahab Akman.

Ciao.

Likes

Comments

Skador är nog bland det värsta som finns. Hjärtat vill så mycket. Kroppen vill egentligen också men det går liksom inte. Kroppen är sönder. På ett eller annat sätt. Det är inget frivilligt "nu vilar jag i en månad eller varför inte ett år". Motvilligt får träningen läggas åt sidan trots att det kliar i händerna efter att få träna igen. Och ont gör det också. Så ont så man önskar att hjärnan bara kunde stänga av. För att man inte orkar känna någonting längre. Vill inte känna.

Nu när jag (tack och lov) pluggar som jag gör så får jag en bredare uppfattning kring träning och skador. Idrottsmedicin är definitivt ett ämne som intresserar mig. Hur som helst så är jag förbannad på tränare som inte inför skadeförebyggande träning som ett komplement till träningsupplägget. Jag blir tokig. Stora muskler växer. Små muskler hänger inte med. Leder blir ostabila. Man blir tillsagd att knipa igen och köra ändå. Ja. Det finns helt enkelt inte tillräckligt med kunskap, vilket går ut över de som tränar. Det i sin tur leder till en icke skadefri karriär. Nu har mina skador tyvärr börjat spöka igen..

Kunskap är makt, mina vänner.


Bilden är fullständigt irrelevant. Möjligtvis minen..

Likes

Comments

Så här ser den ut. Älskade tavlan som hänger i min lya! Varje dag blir jag påmind om att vara en fighter både i ringen och utanför. Att aldrig ge upp. Tavlan påminner mig också om vad thaiboxningen har tillfört i mitt liv. Ändrat mig som människa. Så det är väl självklart att den ska få hänga där. Ett plus i kanten är att den faktiskt är fin.

Vill du också ha en? Klicka HÄR.

💪🏼

Likes

Comments

Som många vet vid det här laget så tränar jag thaiboxning, och kampsporten är min stora kärlek här i livet. Just nu har jag två hem: Vongtale Muay Thai som jag tränar hos nere i Göteborg, och nu spenderas all kampsportsträning hos Fight Club Borlänge med Bengan, Aldin och Warvan.

Nog om det.

I och med att jag också jobbar som skribent på fightermag.se så innebär jobbet en hel del intervjuer och dialog med andra aktiva kampsportare. Det ligger i mitt intresse (dels för jobbets skull, men även i min tränarroll) att faktiskt veta vad det är som lockar människor till kampsport. Jag är alltid noga med att fråga den frågan.

Personligen har jag alltid sett träningen som ett sätt att koppla av, och har på något sätt alltid lyckats koppla bort mig från verkligheten medan jag tränar. Jag bara stänger av allt, lyssnar till beats på låtarna som spelas eller repeterar tekniker i mitt huvud. Jag tycker att man kommer in i någon slags roll där verkligheten hamnar åt sidan. Däremot har jag känt mig rätt larvig av tanken.

Nu på senare tid har jag (generellt) märkt av en likhet i svaren som jag får när jag intervjuar. De flesta känner detsamma gällande kampsport. Jag intervjuade en världsmästare i thaiboxning:

"... när du är i ringen så spelar inte allt runtomkring någon roll. Du får verkligen uppleva “Att leva i stunden”. Varje sekund räknas. Jag är i min egen värld, min egen bubbla. Jag älskar den känslan."

Intervju med en SM-guldmedaljör i BJJ:

"När jag är på mattan så känns det som att ingenting annat spelar någon roll. Jag är inne i stunden. Allt annat blir som en dimma, och försvinner. Om jag är mer stressad en dag och har massa bekymmer i livet så pausas det under tiden jag tränar."

Frasen "Det är någonting speciellt med kampsport..." är också väldigt förekommande. Utövare hoppar gärna mellan olika kampsporter, men slutar sällan helt. Egentligen är det helt sjukt. Vad en svettig, linimentdoftande lokal med skrikande människor i kombination med ljud från mittsar och hög musik kan göra med hjärtat.

Mitt tips- testa kampsport! Hur många sporter man än testat så finns det  inget som liknar kampsporten. Det är någonting alldeles speciellt, som inte går att sätta ord på. Oftast måste du uppleva det själv, och vanligtvis så kommer du inte därifrån.


Vill du förresten uppleva MMA på Eriksdalshallen i Stockholm den 8:e oktober? Kika på Superior Challenge 14! Biljetter HÄR. Galan sänds också på Viaplay. Save the date.

Bild är tagen av mig så använd ej!

Puss kram tavelram

Likes

Comments

Träningstips

På senare tid har jag fått många frågor kring hur man gör för att få volym på sina vader. Jag kämpar också med det! Vi thaiboxare (kampsportare över lag) står ju aldrig platt på foten, och då är det viktigt att ha uthålliga vader som orkar.

Nu till lite fakta. Det vi kallar för vaden består egentligen av flera muskler (Delavier, 2007). Vi väljer att fokusera på de två bakre som heter: Soleus och Gastrocnemius på latin.

Olika övningar aktiverar musklerna på olika sätt, men idag delar jag med mig av generell info. Här är fyra tips som kanske kan underlätta för dig (testa dig fram och hitta det som passar):

- Superseta två övningar för maximal uttröttning av muskeln. Superset innebär att du gör två övningar varannan gång i ett visst antal set utan vila. Exempelvis stående (Ö1) & sittande (Ö2) tåhävningar (vadpress) 15 repetitioner på varje á 4 set.

Serien kommer då att se ut som följande: Ö1 15 rep, Ö2 15 rep , Ö1 15 rep, Ö2 15 rep, Ö1 15 rep, Ö2 15 rep, Ö1 15 rep, Ö2 15 rep. Totalt 120 repetitioner utan vila.

Här ska du inte ha så mycket vikt, sänk belastningen lite för att kunna utföra fler repetitioner. Det blir givetvis jobbigare i längden, och det är helt okej att sänka vikten eller göra så många repetitioner som du orkar innan du byter övning igen.

- Vinkla fötterna inåt, utåt eller "vanligt" för att jobba med alla vinklar. Om fötterna vinklas inåt tränas utsidan, om fötterna vinklas utåt tränas insidan och har du fötterna "vanligt" så tränas större delen av hela muskeln.

- Negativ träning. Höj vikten. Vid utförandet av övningen ska du "hålla emot" på tillbakavägen till utgångsläget.

- Använd dig av alternativa övningar som också ökar uthålligheten i vaderna. Kroppsvikt räcker i detta fall. Det kan vara löpning, eller hoppa hopprep. Alternativt kan du göra tåhävningar på tid med en eller två ben.


Hoppas att detta hjälper er lite på traven. Jag tror att viktiga är att variera de olika typerna, så att träningen inte blir enformig.

Tjosan!

Likes

Comments