Header

Gomorgon allihopa!

Igår var det onsdag och onsdag innebär att jag som medryttare drar till stallet efter jobbet.
Solen sken för fullt igår och det första vi gjorde igår var att starta kaffet. När vi väl druckit upp kaffet mockasiner vi ligghallen och eftersom hästarna är mer ute nu när det är varmare så fanns det inte så mycket att mocka där inne.
Efteråt tog vi hagarna, blev en skottkärra bajs.
Fixa iordning hästarna och satte kurs mot skogen.
2 timmar senare med två svettiga hästar, nya vägar upptäckta och nöjda ryttare duschade vi av hästarna som sedan fick rulla sig i en utav sommarhagarna.

Nu för tiden så får jag riktigt fina ridturer på Brolle som valt att börja arbeta tillsammans med mig. Igår valde han galoppen när jag gav han skänkeln istället för att trava snabbt. Man ser verkligen utvecklingen i han så otroligt mycket.
Allt jobb ger resultat.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej!

Ursäkta för en skitdålig uppdatering men det har inte funnits tid till att skriva alls.
Men tänkte köra en liten uppdatering för att vi själva ska kunna gå tillbaka o kolla vad vi gjorde vilken dag.
Och jag har varit där varannan dag så skriver bara om dessa dagar :)

Onsdag
Långritt på ca 1,5 timme förbi en vattenkälla som vi stannade på och drack lite vatten eftersom det var så varmt. Och sen upptäckte vi nya stigar runt Hugelstaskogen.

Fredag
Upptäckte nya stigar igen och denna gång blev det runt en 2 timmars ridning. Blev mycket terräng både uppför och nedför backar, över stenar och kvistar.
Svettiga och nöjda ryttare!

Söndag
Brolle fick massage så det blev inte mer än det. Båda fick vila efteråt och beta i ett utav sommarhagarna.

Likes

Comments

Hej!

Inte förns nu har jag hunnit sätta mig ner och öppnat denna sida för att uppdatera er lite grann.

I lördags var jag i stallet. Det var meningen att vi skulle rida men tiden försvann så fort iväg eftersom vi hämtade höbalar istället så jag borstade av Brolle lite snabbt innan vi gav mat till båda hästarna.

I söndags så bestämde jag mig för att åka ut oxå och vilken tur att jag gjorde det för när jag väl hoppa upp på Brolle så märkte jag att han vill arbeta idag. Drog ut på vallen och tränade på dressyr istället. Och han gick så fint så jag blev riktigt glad över passet. Fick en sån fin trav på han så jag kunde sitta ner i den.
Han verkade själv riktigt stolt över sin prestation så det var bra :)

Likes

Comments

Hejsan!

Alltid när vi är i stallet så är det sjukt bra väder, man blir peppad på att hoppa upp på hästryggen, fåglarna skriker och man känner sig inte som en michelingubbe i alla kläder men idag så hade vädret vänt helt. Det började regna direkt när vi började med hästarna och fortsatte under ridturen. Vart tog mitt avtal med vädergudarna vägen?

Ajja men det stoppade inte oss ifrån att rida en långtur med grabbarna. Tog en lång travrunda där jag för engångskull fick ligga först (händer typ aldrig då Brolle är lite segare än Gurra).
Sen blev det lite skritt i skogen med backträning och sen några vändor på rakan. Tyckte Brolle uppförde sig elegant trots att han var lite slängig med huvudet i början.

Nästa uppdatering blir på lördag, vi ses då!

Likes

Comments

Vågar jag lita på att sommaren är på g nu?
I måndags blev det en promenad i solen med grabbarna. Igår var jag hos läkaren samt pappa fyllde år så det blev en mys och vilodag.
Idag kommer Jenna så idag blir det ridning!

Har ni några tips på terränghinder?
Jag har tänkt bygga upp några terränghinder men behöver massa inspiration!!!

Likes

Comments

Alltså vad händer med vädret?!!!!
Det har haglat i 2 dagar i rad nu!!!

I går blev det en runda i skogen mestadels kravfritt men Gurra fick kämpa på lite då det var så bra terrängstigar och konditionssträckor vi hittade men han fick välja vägarna själv vilket innebar mestadels offroad! Riktigt trött när vi kom hem igen!
För att inte tala om blöta och leriga!!!

Idag fick jag hjälp av tjejerna!
Tyra, Maja, Sally och Saga var på plats och hjälpte till med stallpyssel och fixade med hästarna! Hästarna älskar all uppmärksamhet dom får när tjejerna är ute! Sen är det riktigt kul med lite liv o fläkt i det annars ganska lugna tysta stallet! Tack för hjälpen idag ni är guld 💛

Eftersom det var fullt ös i stallet så fick jag tid över till att göra rent Gurras utrustning från igår, städa i sadelkammaren och diska o plocka undan grejer! Så nu är det ordning o reda inför kommande vecka!

Likes

Comments

God morgon!

Igår var det en kravlös dag uppe i stallet. När vi kom dit så regnade det hagel så vi funderade först på att ha en städdag i sadelkammaren men vi kände ändå att hästarna måste få röra på sig eftersom dom inte gjort det sen i onsdags.
Väntade ut haglet och satte igång med hästarna.

Väl uppe på hästryggen visste vi inte vad vi skulle göra så vi drog ut i skogen och hittade en massa djurstigar som vi valde att följa istället. Efter 1 timme och 15 min var vi tillbaka med riktigt trötta hästar som inte orkade trava ens. Blev en kravfri runda med en massa klättring, skogsvandring med benlyft, trav och lite galopp. Perfekt helt enkelt.

Väl tillbaka hade vi två blöta höstar för det började hagla/regna när vi var i skogen och fortsatte hela ridturen men det stoppade inte oss.
Hängde allt på tork, hästarna fick fleecetäcken på sig och hö och mumsa på.
Under tiden lockade vi och fixa maten till dom.

Det var helt enkelt en bra dag i stallet trots vädret.

Likes

Comments

Hej.

Var ju i stallet igår eftersom det var onsdag men orkade inte skriva något när jag kom hem men nu blir det några rader.
Började med att mocka innan kaffet var klart och efter kaffet blev det att göra iordning hästarna. Var ganska snabb med att göra iordning Brolle så hjälpte Em att göra en spansk fläta på Gurra.

När jag rider Brolle så har jag största fokusen på att han ska trava i lugn takt, att söka sig neråt och arbeta under sig och igår fick jag till en riktigt långsam arbetstrav som jag kunde sitta ner i. Han är ganska svår att i traven att man kan sitta ner men vad jag lyckades igår och vilken framgång vi har gjort tillsammans.
Blev en långtur igår på ca 1 timme och 10 min i bara kondition. Känns riktigt bra.

På lördag blir de lite stallmys och ridning :)

Likes

Comments

Idag blev det konditionsträning i solen!
Så härligt väder!!!

Värmde upp med en lång skrittrunda runt vallarna och lite trav inne i skogen. Väl ute på grusvägarna blev det massor av trav/tölt och galoppträning! Gurra var pigg och ivrig framåt, vädret var perfekt, det kunde inte bli bättre! Är så jäkla nöjd!

Avslutade med en jogging på raksträckan och sen en låååång skritt hem på lång tygel! Gissa om någon blev bortskämd hemma med klappar kramar pussar och godis 😘

Ska finula fram två terrängbanor för träningssyfte nu ikväll. En runda som jag vill ha på 3-5km med lägre hinder mer som en gymnastikhoppningssväng samt en "bana" runt en av vallarna hade jag tänkt mest för att kunna träna enstaka hinder på dock med lite större hinder. Vi får ser hur det blir 😊

Likes

Comments

Ny vecka och nya tag!
Inledde veckan med att arbeta Brolle på töm. För gurras del blev det mer psykisk träning i form av att träna på att vara själv en stund. Sagt och gjort selade jag på Brolle pch gick en sväng på vägen! Mötte grannen och fick beröm för att han är så lugn o go "för att va hingst" haha älskade Brolle 💜💜💜

Tisdag = Vila
Jag har haft fullt upp hela dagen lång pch i stallet blev med mest mys och pyssel.

I morgon väntar en konditionsrunda med mycket trav pch galopparbete och förhoppningsvis torkar det upp snart så det går att bygga upp terränghindren!!!

Likes

Comments