Tänkte att min nya stjärna skulle få ett helt eget inlägg ;)
Som sagt har jag köpt en ny häst så jag tänkte att jag ska berätta lite om henne😊
Elaretta är ett sto f. 09 (8 år) efter Lord Z - Voltaire och kom till Sverige från Holland för ca 3 år sedan. Hon är ett sto med väldigt mycket motor och en hel del temperament men som älskar att hoppa och har bra scoop och teknik. Jag köpte henne från ett försäljnings stall nere i Skåne och har haft henne i 3 månader nu så allt är fortfarande lite nytt;) hon har tidigare gått 1.20 på pay and jumps och har haft föl nere i Holland så därav att hon kanske ligger något år efter. Målet just nu är att hon ska lägga på sig och bygga muskler och lugna ner sig något ich förhoppningarna är att kanske rida Falsterbos amatör Tour om ett år men vi får se vad framtiden erhåller;)
<3 Filippa

Några av fotona är tagna Equipix 👌

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Oj nu var det såååååååå länge sedan jag skrev något typ ett år 😬😬 men i sanningens namn har jag inte haft tid eller ork att skriva efter att det hänt en massa saker i mitt liv.
Te,x så tog jag i höstas det svåra och jobbiga beslutet att sälja min trotjänare och vakande ängel Charlie då jag kände att våran resa tillsammans hade nått sin slutstation. Det var ett jätte jobbigt beslut som jag grät i dagar över men han har fått ett jätte bra nytt hem hos två små tjejer och en mamma på en liten gård han kommer inte behöva tävla på ett tag vilket jag tror kan vara bra för honom och jag önskar dem all lycka i framtiden! Under den tiden jag vara häst lös i ungefär en månad var hon som äger Totte på smekmånad så jag hade ansvar över honom då och vi hade en jätte rolig månad tillsammans!! Jag har även köpt en ny häst!! Elaretta men hon kallas Ettan jag kommer berätta mer om henne i ett annat inlägg senare;)
Vi har även bytt stall efter ca 12 år på nyckelby gård så kände vi att vi behövde ett ridhus för att kunna fortsätta utvecklas så vi har flyttat till sjövillans gård på Färingsö och har stått där i typ 3 veckor och jag har redan börjat känna skillnad på min ridning:) sen har det hänt en massa saker med sky som har varit jätte jobbiga men som slutat bra så det tänkte jag ta i ett annat inlägg också;)
<3 Filippa

Sista fotot har underbart duktiga equipix tagit <3

Likes

Comments

Har inte gjort så jätte mkt med hästarna så tänkte blogga om tre dagar på än gång;)
Lör: jag och tottes ägare skulle till bjursås och hälsa på en kompis så det blev en snabb skritt på en timme runt Sundby. Vi hade super mysigt och Charlie var snäll som vanligt.
Sön: (hoppbilden) gick ner i våran hopp hage och red en stund och Charlie var såååå fin tittade knappt på vattenmattan och hoppade sedan en oxer på 105 cm och efter ett räcke dom jag trodde låg på 110cm men när jag mätte låg det på 120cm 😬 men men han var super fin.
Mån: alltså efter detta dressyr pass på banan visste jag ej om jag skulle gråta eller skrika så fin var han alltså så stolt över min prins! Han gick i stadig form ungefär hela passet alltså så glad över min ponny!
Idag och imorgon vilar han sedan lektion på bana på tors ses då!
<3

Likes

Comments

Ja idag blev det helt enkelt en lång dag i stallet! Jag tog in Charlie, Cajsa och Spindeln till kl 11 för att hovslagaren skulle komma och han började sko min fina Charlie. Efter en hel del prat och Charlies knepiga fötter som har både tunna sulor och är platta har vi nog nu hittat ett system som vi tror kan funka! Men dessvärre får vi köra igång med det efter att jag och Charlie varit iväg och jobbat i 4 veckor. Spindeln verkades för andra gången idag och jag var stolt som en tupp efteråt! Han fick super mkt beröm av hovis och jag fick också beröm gör att ha arbetat så mkt med honom. Även Cajsa fick beröm men det får hon av hovis hela tiden ;)
Ja apropå Cajsa så undrar ni kanske hur hon mår? Och kan än så länge inte se ngn jätte skillnad (vi började ju med antibiotika igår) men tyckte ändå att hon var lite piggare när det gick ut sedan på eftermiddagen.
Charlie har även blivit färdig klippt idag och han var super duktig! Hans Hovskägg är borta på båda fram nu tar ev bak nästa vecka men men;)
Igår sa jag att jag har spännande nyheter ang mig och Totte och det är så att jag nu ska hjälpa till med honom 1-2 dagar i veckan kommer bli så kul och utvecklande! Hans ägare åker även bort 1 månad i vinter och då kommer jag få hjälpa till och träna så mkt jag vill är så exited!!! Aja det var allt för nu kan bara säga godnatt alla
<3 Filippa

Likes

Comments

Hej allihopa! Ledsen att jag inte bloggat på länge men har helt enkelt inte orkat! Nästan allt har varit elände ett tag nu, nu undrar ni säkert vad som hänt så jag börjar från början!
För två veckor sedan ringer stallägaren och säger att Cajsa har rullat ut ur hagen och verkar jätte dålig och rullar sig bara när de ska ta upp henne. Kolik är det första min mamma och jag tänker så vi åker ut för att kolla läget. Innan vi kommer fram får stallägaren tag på en veterinär som kommer dit och ger Cajsa lugnande och och kramplösanse och säger att vi bör gå med henne. Efter att ha gått i snart två timmar utan att det släppt får vi ut veterinär igen och han säger att vi ska åka till Ulltuna (stor hästklinik) sagt och gjort vi åkte på en gång och både jsg och mamma trodde nog att Cajsa inte skulle klara sig. När vi kom fram fick vi reda på att hon nästan hade tarmupphägning och att de förhoppningsvis inte behöver operera.
Vi fick helt enkelt vänta till morgonen där efter (klockan var halv två på morgonen när vi kom hem). Veterinären ringer morgonen där på och säger att Cajsa mår relativt bra nu men att spindeln har rota virus (panik) googla lite på vad det var och hittade att det egentligen inte är farligt om man upptäcker det i tid! Tre dagar senare bör vi äntligen får ta hem de så säger veterinären att Cajsa fått en inflammation av kanylen men att det borde gå över bara vi gjorde rent det (suck).

Nu några veckor senare har svullnaden inte gått ner och våran veterinär som finns på ekerö får kolla när vi är på semin med Cajsa för att kolla om hon är dräktig (vilket hon såklart inte var) och hon säger då att detta inte är bra alls! Efter att hon ringt och pratat med Ulltuna kommer de överens om att Cajsa ska få en antibiotika kur mm. Så nu hoppas vi att hon blir bättre snart och vi snart kan betäcka om ✊✊

Så nu vet ni men det har ju inte bara varit skit och trassel Charlie har gjort jätte framsteg inom markarbetet! Jag var borta över midsommar och då fick Tottes (heart to heart) ägare rida Charlie (hon är jätte duktig på dressyr) i 5 dagar och vilken skillnad det blev jag kom åt honom på ett helt annat sätt när jag kom tillbaka! Har bestämt att jag ska försöka rida för henne 1 dag i veckan när jag kommer tillbaka från Stina Lilje i slutet av augusti. I tisdags var jag på en Pay And Jump bar på lite skoj så och han var helt ok! Vi började rida 90cm och fick två stopp på ett hinder pga att han blev spänd och var trött i 100cm fick vi ett stopp som helt mitt fel tryckte av honom alldeles för tidigt men annars var han super duktig men lite trött!
Har även roliga nyheter ang Totte och mig i höst men det berättar jag mer om snart
<3 Filippa

Likes

Comments

Idag blev första doppet av! Gud så kallt det var iallafall i början.
Vi hade verkligen så mysig tid dryga 40 min att rida dit men så värt. Jag tycker verkligen att det är så viktigt att man kan göra typ sånna här grejor med sin ponny. Det handlar verkligen om tillit till varandra!
När vi kom tillbaka sedan frös Mia (kompis) så då tog vi lite avklippta lindor och lindade hennes armar så sjukt kul. Kollade till sötaste fölisen och stot som finns så söta!!

<3 Filippa

Likes

Comments

Halloj! Tänkte skriva lite om dagen med hästarna❤️
Började med att rida och ta hand om Charlie idag och vattenmatte träning stod på schemat!
I förrgår när jag hoppade Charlie nere på gräset så var han super fin först men stannade sedan på vattenmattan så idag bestämde jag mig för att verkligen ligga i och träna på den! Det började med att han inte ville alls och gick och spände sig men när man hamnar där är det bara att ta det lugnt och börja från 0. Sagt och gjort, fyllde på med mer och mer vatten i mattan som till sist var halvfull. I slutet var han så fin och kunde hoppa den med ett litet hinder över på långa tyglar och vara avslappnad. Det är såna här tillfällen som gör ridningen rolig när det verkligen blir skillnad! Ska nu vattenmatte träna flera dagar i veckan! <3
Var nere en snabbis hos Cajsa och spindeln idag också riktigt mysig faktiskt trots lite bus!

Likes

Comments

Hejsan första inlägget! Det kanske är bra om jag berättar lite om mig själv! Jag heter Filippa men kallas även för Flippster😉 Jag har tre egna hästar varav en är min ponny Charlie som jag hopptävlar och tränar på. Han är en väldigt känslig och ängslig ponny som jag hoppas kunna klättra i klasserna med. Mina andra hästar är Chanel och Skyfall (som även kallas för Cajsa och Spindeln) Cajsa är egentligen min mammas häst och Spindeln är Cajsas föl som eventuellt ska bli min och min mammas framtida tävlings häst. Jag rider och tävlat också en häst som inte är min och han heter Heart To Heart ( men kallas Totte) även han en pigg men lite tittig häst som jag hoppas att jag kan utvecklas med. ( hästar är väl typ allt mitt liv består av men aja😀..)

Filippa <3

Likes

Comments