Header

Nu är vi påväg till Hälsingland med hund och häst🌸 Ska låna hem Sky min gamla B-ponny som sällskap till min lilla prins <3

Imorgon blir det eventuellt min och Enters första hopptävling, vi rider LD+ och LC👌🏼 Sen resten av dagarna blir det trim inför Stil-SM. Våra grannar har travhästar så de har gjort en travbana som vi kan använda till vår galoppträning. Ska även åka till en ridbana lite längre bort och rida dressyr och markarbete. Det är alltid så mysigt att åka upp till mormor och morfar både med och utan häst men speciellt med häst. Man blir ännu närmare sin ponny för det är ju nästan bara jag som håller på och fodrar och fixar, släpper ut och tar in.

Ska kanske prova att rida på hackamore för nu har vi tagit med det och det skadar ju inte att prova😁 Dock så är det kedja på vårt hackamore så ska leta efter ett mysigt ludd att sätta där <3 han är ju ganska känslig min lilla prins <3.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag var jag och tävlade Enter och Rulle i Nynäshamn. Enter gick en p80 och Rulle en p70. Målet med Enter var att kvala p90 och med Rulle så var målet att komma runt.

Dressyren på Enter gick långt över förväntan. Vi hade bara hunnit träna dressyrträning en gång på en månad men det stoppade inte oss. 76% i dressyren <3

Rulle var också superfin. Har bara hunnit rida dressyr 2 gånger på honom så 63% var långt över vad jag hade trott. Fick min första 1:a också haha.

Sen i hoppningen så var Enter fin då med men ryttare var ju tvungen att klanta till det så ett nerslag (som tog ifrån vår vinst…) men annars superfin runda <3
Rulle var sjuuuukt fin och hoppade allt utan problem. Var dock helt slut efter haha.

Enter var heeeelt fantastisk i terrängen och hoppade allt utan problem. Dock så hoppade han skitstort ner i vattnet så höll på att ramla av haha. Fick lite tidsfel men det gjorde inget för nu är vi klara för p90 och en 3:e plats på det💪🏼🎉

Rulle tyckte att terrängen var läskig. Redan på 3:e hindret fick vi vårt första stopp, sen på 4;e två gånger och den ett på 6:e. Han hoppade superfint på 5:e men behöver lite mer rutin så kommer han säkert bli superfin💗

Likes

Comments

Kom precis hem från en cykeltur med pappa. Kände knappt hur trötta mina ben var förens jag klev av cykeln, aj haha. Men känns skönt att ha tränat😋.

Min dag började med att Kl 10:30 var jag påväg till stallet för att rida min kompis ponny Clover. Detta var första gången jag hoppade Clover och vi var i våran "hinderhage". Var väldigt roligt att rida Clover och hoppas jag får göra det igen <3.

Efter jag hade ridit klart och fixat Clover så skulle jag ha coachning samtal med min tränare Lena Bredberg.

Vi pratade lite om uppnådda mål med mina gamla ponnyer och lite planering inför resten av året. Vi pratade om mitt drömmål och kollade om det ens var möjligt nu när jag missat flera tävlingar. Vi diskuterade även vad vi behöver träna på och vad vi inte behöver träna på lika mkt.

Imorgon åker jag till Runsten med Rulle och Enter. Först så tränar jag med Enter på förmiddagen och på eftermiddagen rider jag en P&C med Rulle

Rulle <3

Enter <3

Likes

Comments

Vi åkte för att hämta Electric Entertainer "aka" Enter den 28 december 2015. Resan dit hade tagit ca 10-12 timmar. Vi sov över en natt och nästa morgon kl. 8 så var vi på väg hem mot Sverige igen med 12 timmar i bil framför oss.

Den 10:e december åkte jag, mamma och min tränare Lena Bredberg till Norge för att kolla på den där söta rödprickiga arabliknande ponnyn som mamma hade visat mig några veckor innan. Var fortfarande förkrossad för att den ponny som vi hade besiktat någon månad innan inte hade gått igenom. När vi hade kommit fram till familjen som ägde Enter så var det dags att gå ut till stallet och kolla på Enter.

Blev kär vid första ögonkastet. Inne i hörnet stod den sötaste ponny jag sett. ett par stora, mörka, snälla ögon kollade nyfiket på oss. När Maren hade ridit en stund och hoppat några högre språng så var det min tur. Hoppade upp och hade knappt någon kontroll. Tog man i tygeln så kröp han ihop och det var ju så jag var van vid att rida, om man tog i tygeln (och självklart red med kroppen men inte på samma sätt som på Enter)

När jag red så hoppade vi inte så högt för det tyckte vi var onödigt. Hoppade kanske ngt språng på 80-90cm. Vi avslutade med att gå ut och hoppa ett dike och en bank.

Några veckor efter provridningen så var jag sjuk och hemma från skolan när mamma ringer. Enter hade gått igenom besiktningen! Jag hade ingen aning om att han skulle besiktas men blev överlycklig.


Nu snart 5 månader senare så har vi börjat bli ett riktigt bra team och har redan plockat med oss 3 placeringar på de 3 starter vi har gjort. Enter ställer alltid upp för mig och är en sjukt snäll ponny men inte lättriden. I år hoppas jag på att vi ska ta oss till Stil-Sm, FEI dressyr och felfria LB starter eventuellt starta en La.

Likes

Comments

Just nu har jag och Enter en lite lugnare period. Det har varit väldigt intensiva månader för att vi skulle lära känna varandra och nu får han ta det lite lugnare.

Vi är anmälda till P80 i Åkerbo och sätter förhoppningsvis sista kvalet till P90 som vi då debuterar i Nynäshamn. Om vi lyckas nolla p90 och kvala till Stil-SM så kommer det bli mycket fokus på dressyren.

Har satt upp som mål att vi ska starta FEI iår vilket ser väldigt ljust ut just nu då vi redan har ett av två kval👌🏼.

Bild från efter clinicen med Ludwig Svennerstål och Carl Hedin

Likes

Comments

När man är liten så vill man bli äldre men när man är äldre så vill man bli liten igen.

Jag har under en period känt mig extremt pressad till att göra bra ifrån mig. Vara en bra kompis, bra ryttare. Varför? För att det känns som det är det som förväntas av mig.

Två av mina bästa vänner har flyttat på mindre än ett år men har fortfarande två kvar som jag verkligen älskar av hela mitt hjärta <3

När andra vänner känner sig nere så förväntas jag att se det och hjälpa dom men när jag mår dåligt så ser dem inte det. Är så trött på det, är jag så självklar? Och när jag är på dåligt humör eller bara trött och vill vara ifred så är jag "sur" och får absolut inte vara ifred.

De ställen där jag kan vara mig själv på är i stallet och hemma. I skolan måste jag tänka på varenda ord jag säger för att inte såra någon. Och jag är en ganska skämtsam och sprallig person som är allmänt konstig och pratglad.

Det som håller mig glad varje dag är min älskade ponny och min passion för hästar. Utan hästar så vet jag inte vad jag hade gjort <3

Tack mamma och pappa för att ni stöttar mig och låter mig få hålla på med det jag älskar mest <3

Likes

Comments

Idag åkte jag ut till stallet 08:30 och kom hem 16:30-17:00. Red både Millan och Enter.

Millan fick ridas ut en sväng. Hon var helt galen och kunde inte stå still. Hade sällskap av bästa Mette och Rulle💗

Mockade sedan två boxar innan jag och Mette städade. Hade ingen lunch med mig så fick köpa på cafet.

Efter maten så började jag göra iordning Enter. Provade hans terräng förbygel inför imorgon. Fick gissa mig fram om hur den skulle sitta men fick nog till det helt ok.

Skrittade fram en stund innan jag tog ut bommar med "sockerbitar". Råkade skrämma Enter lite men annars gick det bra haha.

Började med att bara ha "sockerbitar" vid ena bommen men hämtade 2 till efter ett tag. Hade 15m mellan bommarna.

Började med att trava på långsidan och göra öppnor. Sen efter ett varv så la jag in volt på långsidan över bommarna. Överdrev ställningen så att han skulle släppa i sidorna.

Började sedan att galoppera och göra samma sak. Sen efter ett tag så la jag in att ta båda bommarna på en gång och försökte få in 6 jämna. Efter ett tag såg gick det. Gjorde sedan små volter efter att jag hoppat ett hinder så att jag kom tillbaka och hoppade det igen.

Red i ca. 1,5h och på slutet var han sjukt fin.

När vi kom tillbaka så slängde vi av alla saker och borstade av hans ben innan vi slängde på transport skydd och lastade honom.

Efter last"träningen" så tvättade jag benen, magen, huvudet och svansen inför P&C imorgon.

Dustbuster täcket är bland det bästa som hänt mig😍

Likes

Comments

Om mindre än 3 veckor så rullar transporten ner mot Skåne för första tävlingen med Enter.

Just nu så börjar vi kunna fixa mer detaljer i dressyren. Red igenom Debutant 2011 i fredags och han var sjuuuukt fin. Lite smått som behöver justeras men helheten kändes grym💪🏼. För mig och Enter så är detta ett väldigt svårt program då det finns mkt långa sträckor som han kan dra iväg på.

Hoppningen börjar också bli sjukt mkt bättre. Nu kan jag ha ett högre tempo i svängen men ändå få tillbaka honom efter hindret vilket känns sjukt mkt tryggare. Snart sätter vi 1m banorna och kan börja med detaljerna där med.

Terrängen har jag inte provat på mer än ett dike och en bank när jag provred. Kan säga att det gick vääääldigt fort då haha. Förhoppningsvis så kan jag få möjlighet att träna en terräng dagen innan Tågarp så att jag slipper oroa mig för hur fort det kmr gå.

Såg att mamma har anmält till en dressyrtävling som ser väldigt rolig.

Likes

Comments

I helgen så har den första träffen för Stockholms satsning för unga ryttare varit.

En sjukt rolig och lärorik helg som jag sen kmr att glömma. Veterinären Flemming hade föreläsning igår och jag lärde mig sjukt mkt.

Idag hade vi fokus på oss ryttare där vi bland annat gjorde ett litet fystest. Förutom fystestet så gjorde vi andra saker som T.ex. Armhävningar där jag klarade 21 stycken på knä🙈✌🏻️.

Har lärt känna flera nya personer och längtar redan till nästa träff💪🏼

Nu ska jag hem göra matteläxan och sen planera veckan med Enter noga💪🏼💦❤️

Likes

Comments

Red första dagen av Lena Bredbergs Inomhusterräng kurs och Enter skötte sig exemplariskt💗

Vi hoppade inte alls högt och inga banor men det var skönt att kunna koncentrera sig på små detaljer istället för att kolla på nästa hinder hela tiden.

https://m.youtube.com/watch?v=O3839LE5b-M

Visst är han fin i sitt nya sett från @psofsweden

Likes

Comments