Ryttarutrustning

​Längesen det blev något skrivet här inne. Tänkte att jag skulle smygstarta uppdateringen med att visa min superfina ridhjälm jag fick i födelsedagspresent. Länge velat ha den och äntligen är den min! Svart och glittrig, precis som jag gillar.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Rida som vuxen nybörjare, Ridskolan/lektioner

I onsdags hade jag en privatlektion inbokad. Jag och mamma har tidigare tagit några privatlektioner tillsamman, men i onsdags var det min första gång helt ensam! När jag kom upp till stallet fick jag en mindre chock och tusen fjärilar i magen. Jag skulle få rida lektionen på Min ridlärares ena tävlingshäst!! Jag blev så himla lycklig, glad och rejält nervös! Det kändes verkligen stort för mig att få göra det och lektionen gav mig otroligt mycket. Fick med mig många bra tips som jag ska tänka på varje gång i sadeln.

Under lektionen övade vi mycket på min sits och att få med hela kroppen i ridningen. Vilket jag själv känt är något jag verkligen behöver träna på. Vi övade mycket på att sitta ner i traven, som jag också har stora problem med, jag skumpar mest bara. När jag då red i Reginas sadel så gick det upp för mig att jag måste luta mig mer bakåt. När jag lyckades göra det kände jag skillnad direkt, jag kunde sitta mer på rumpan! Måste bara lära mig att slappna av också.

Vi tog tag i galoppen också, min största skräck just nu. Men det gick mycket bättre än i söndags. Kände mig inte lika rädd men forfarande lite spänd. Fabina var väldigt mysig att galoppera på och inte alls studsig. Men jag har inte helt enkelt för galoppen, prio ett just nu är att bli mer bestämd när jag gör galoppfattningen och inte fega ur! Hela 1 timme och 30 minuter höll vi på inne i ridhuset! Det var en sån upplevelse för mig att få rida Fabina och jag är världens lyckligaste för att jag fick chansen 🌸

Likes

Comments

Rida som vuxen nybörjare, Ridskolan/lektioner

Igår var det Söndag och veckans ridlektion på ridskolan. En lektion som för min del inte gick jättebra men heller inte jättedåligt. Jag red min favorit häst Fabbe, en häst jag oftast känner mig väldigt lugn och trygg på. Fabbe med mig på ryggen är lite mer åt det "segare" hållet och jag måste driva på konstant för att hålla igång honom. Det var bland annat det som gick mindre bra på lektonen igår, att jag inte riktigt lyckades få fart på honom och hålla igång ett bra och jämt tempo. Mycket ligger nog i att jag själv måste bli lite mer bestämd på så sätt att när jag vill att vi ska trava, då ska vi trava nu och inte efter 1,5 varv skrittandes runt i ridhuset. När det inte blir som jag vill direkt har jag lätt att ge upp lite och tänka att "jag kan inte" och istället blir det lite som att jag nästan bara åker med. Jag måste helt enkelt lära mig att bli mer aktiv med benen, sitsen, vara bestämd och ge tydliga kommandon. Framflöt allt biten med att bli mer aktiv med hela kroppen (främst nedredelen) i ridningen har jag mycket att jobba på.

Efter att ha skrittat, travat olika ridvägar och volter var det dags för galopp. Jag har galopperat/försökt cirka 5 gånger tidigare och allt känns forfarande väldigt nytt och lite läskigt! Under förra veckans galoppförsök på samma häst som den här gången så kände jag bara hur jag studsade och flög från ena sidan till den andra i sadeln, tappade fokus och hade ingen koll på balansen samtidigt som allt jag tänkte var att nu åker jag av. Jag höll mig kvar och det gick bra, men det slutade med att jag blev så pass rädd att benen bara skakade i stigbyglarna och tårarna rann. I vintras ramlade jag av för första gången när jag red på ett annat ställe, Jag tappade balansen och lutade mig framåt. sedan dess sitter tyvärr lite rädsla kvar och kommer ibland fram när jag tappar balansen och känner att jag inte har kontroll.

När det nu var dags för galoppen kände jag genast en stor klump växa i magen. Men så har jag turen att ha världens bästa ridlärare Regina, som är så mån om att man ska lyckas! Hon satte en longeringslina på Fabbe och jag fick rida runt henne så att hon kunde hjälpa mig. Redan vid första galoppsteget fick jag samma studs i sadeln och rädslan från förra veckan skrek jag nu rakt ut och tvärbromsade. Där och då tänkte jag att jag aldrig någonsin mer skulle ta ett galoppsteg. Men så finns hon där och stöttar och peppar en! Vi travade runt några lugna varv och försökte igen. Regina fick stå för jobbet och jag åkte mest bara med, stel som en pinne. Det blev inte mer än några få galoppsteg innan jag bromsade upp. Jag var superstel och spänd vilket såklart gjorde det hela svårare. Men där och då var det viktigaste för mig att jag faktiskt vågade ta några få steg.

Att tänka på till nästa gång:

-Var mer bestämd

-Bli mer aktiv med ben och rumpa!

-Slappna av i kroppen

-Titta upp och inte ner på hästen

-Behålla lugnet när jag blir osäker

-Tänka att jag har sugploppar på rumpan som håller mig fast i sadeln! (smart tips från Regina)

.

Likes

Comments

Ellinor heter jag, är till sommaren tjugotvå år gammal och det här är alltså min nystartade hästblogg!

Året 2016 bestämde jag mig att som vuxen börja rida! Jag som aldrig tidigare varit intresserad av hästar blev redan efter första ridlektionen tagen med storm. Där och då förvandlades jag till en riktig hästtjej. I den här bloggen har jag tänkt att bland annat dela med mig av en nybörjares ryttardrömmar, tankar och funderingar till ridning och hästar, vad jag lär mig och min utveckling inom ridningen. Jag har också fått ett stort intresse för ridkläder och ryttarutrustning som det säkert också kommer att komma upp en hel del inlägg om!
Likes

Comments