Header

Häst

Idag är jag trött.. jisses vad trött jag är. Iallafall, plugg mellan 13-15:45, fattade ungefär ingenting då vi gick igenom ett nytt kapitel. Sen åkte jag ut till stallet, fixade Harrys box, vatten & höpåsar. Under tiden fick han vara ute i grushagen.

När jag var klar, longerade jag honom ca 10 min och han ser jättefräsch ut. Så tänker att när han är nyskodd med sulor på fredag så ska jag börja rida honom på riktigt. Så peppad på det!!

Efter jag longerad borstade jag i ca 40 min, det behövdes verkligen, han var sååå skitig haha. Sen pratade jag lite med Julia om fredagkväll som vi ska spendera tillsammans, hur mysigt!

Nu ska jag sova/vila en stund för jag är helt slut, sov bara 3 h imorse..

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Felicia

I detta inlägg tänkte jag ta om lite kring min blogg och lägga fokus på varför jag började blogga helt enkelt.

Jo, nu är de ju snart 5 år sedan denna bloggen startades, om jag inte minns helt fel så var det år 2012. Jag har alltid gillat att skriva och att få skriva av sig här. Jag har använt min blogg till flera olika perioder i livet, då jag för det mesta alltid pratade för mycket häst. Då kunde jag skriva av mig här för här fanns människor som var lika mycket hästintresserade som jag, medan familjen började tröttna på mig. Perioder när jag haft riktiga downs inom ridningen, känt mig riktigt värdelös, duger inget till osv. Jag har skrivit en del om mina ätstörningar, problem osv (dock är de inläggen inte kvar tror jag + att dem är lagda på lösenord..) Då har jag skrivit av mig i inlägg som bara de som jag velat, fått se.

Det har varit mycket downs, många glädjebesked, en del framgångar och en gnutta smärtsamt haha. För er som hängt med genom både här på nouw och blogg.se så vet ni att en del smärta har det varit genom åren. Jag har pratat mycket om min kroniska whiplash skada, ryggproblem, njurbäcks inflammation, avflygningar, olyckan med Kurre & stolpen som gick rakt in i magen.. Hästar har somnat in, hästar har sålts, hästar har kommit hit. Omsagt, mycket smärta men också mycket lycka genom dessa åren.

Sammanfattningsvis så startade jag bloggen för att jag gillade skriva, ville dela med mig av min hästaga vardag och mina äventyr. Mina ups and downs. Jag ville dela med mig av mitt lilla liv till de som ansåg det intressant att läsa. Jag gillar när människor ger feedback och det jag inte vill att folk ska ge feedback/kritik på, det lägger jag inte ut. Jag älskar själv att läsa hästbloggar och läser gärna både mindre och större bloggar.

Som avslut på detta inlägg tänkte jag ställe mot frågan till er, OM ni vill svara. Varför läser just du min blogg? Vore väldigt roligt att veta nämligen.

Varför vill just NI läsa om min & Harrys resa tillsammans? Våra ups and downs, skador, glädjetårar och smärta?

Likes

Comments

Häst

När jag kom till stallet igår fick jag reda på att hästarna rusat som bara den hur länge som helst i hagen, vilket kanske inte är de absolut optimala så vart lite halv irriterad.. han hade fläkt vänster fram så en bit av hoven lossnat och jag fick slå in sömmen lite grann. Så nu skrev jag till min hovslagare att hon skulle beställa lädersulor..

Varför lädersulor tänker ni? Jo, när jag är ute och rider i skogen så kan jag inte trava på en normal grusväg med lite sten utan att han reagerad, precis som hans mor, extremt känslig sula. Så han får en lädersula så hoppas jag INNERLIGT att de ska hjälpa för vi båda älskar naturen vi kan rida i och vill mer än gärna utnyttja den, så vore synd om vi bara kunde skritta:/

Iallafall kändes han bra när jag red, han kan trampa på nåt, va oren några steg och sen är han OK igen. Han är iallafall väldigt pigg & lycklig och de är de viktigaste.

Efter ridpasset fick in massa ny spån i boxen och de vart som man nästan ville lägga sig där.

Har någon därute också häst med känslig/platt sula?:/

Likes

Comments

Felicia

Godeftermiddag. Nu får det varaa färdigpluggat för en stund, har gjort allt vi skulle göra till imorgon men ska sätta mig med lite nivå 2-3 uppgifter sen och lite andra grejer som jag behöver bli mer införstådd med. Har dock suttit sen 11:00ca nu så huvudet är rätt mört, så ska åka ut till Harry & få lite friskluft innan jag fortsätter ytterligare ett par timmar beroende på vad klockan blir. Puh

Likes

Comments

Häst

Han är mitt hopp, min kärlek och min drivkraft i livet. Utan honom hade jag inte klivit upp ur sängen varje morgon, iskalla vinterdagar. Utan honom hade jag inte lärt mig så mycket som jag lärt mig på din rygg senaste 2,5 åren. Utan dig så hade jag inte varit den jag är idag. Utan dig hade jag inte klarat av att flytta upp hit, för det är via stallet jag träffat mina bästa vänner. Det är via dig ALL kärlek går och min kärlek till dig är oändlig. Oavsett vad som händer i våra liv så kommer jag för alltid att älska dig och om vi mot förmodan någon gång skulle tvingas gå skilda vägar så vet jag att du alltid kommer minnas mig lik som jag alltid kommer att minnas dig. Så sålänge jag får ha dig vid min sida, så länge som jag får ta del av den kärleken du ger, när man kliver innanför stalldörrarna och möts utav ett gullig brunt litet hästhuvud och ett gnägg, så ska jag vara tacksam. Jag är tacksam för denna fina ängel som jag får ha vid min sida var dag. Vet inte riktigt hur jag skulle klara mig utan honom. Tack mamma för att du äger denna fantastisk fina häst och låter mig få ha honom.

Älskade häst, jag älskar dig

Likes

Comments

Felicia

Igår hade vi besök utav några av Robins släktingar. De hade med sig en liten gåva från Brunneby, laktris/hallon kola, en cider och en fint burk med lite kakor. Hur gulligt?

Likes

Comments

Häst

"Ryttarens läxa.

Elin var en av de mest begåvade eleverna som gick på ridgymnasiet. Genom hårt arbete, hängivenhet, beslutsamhet och talang hade hon tagit sig igenom utbildningen och nu var hon snart färdig.

"Nu återstår bara en lektion", sa hennes lärare en dag. "Din uppgift är att anmäla dig till en tävling där du ska rida dina livs rundor".

Elin förstod att nu behövde hon verkligen fokusera och ta fram allt hon lärt sig. Hon red om dagarna och tittade på sina förebilder på youtube om nätterna. Tävlingsdagen kom och Elin gjorde sina två livs rundor, helt enligt konstens alla regler och nästintill perfekt.

"Mycket bra", berömde läraren. "Ta nu filmen ifrån rundan och lägg upp den på din blogg där alla kan se den. Skriv ett inlägg om att du visar upp din runda till allmänt beskådande, och att du vore mycket tacksam om den som hittar något fel skulle vilja sätta ett kryss i kommentarsfältet".

Elin gjorde precis som läraren sa, och väntade oroligt några dagar. Sedan skyndade hon att logga in för att se kommentarerna, spänd av förväntan. Skulle hon klara testet? Skulle kommentarsfältet vara fritt ifrån kryss? Men hjärtat blev alldeles tungt i bröstet när hon fick se kommentarsfältet. Det var fyllt av flera hundra kryss ifrån olika användare. Nu skulle hon helt säkert bli underkänd.

Bedrövad återvände hon till skolan och visade kommentarerna för sin lärare. Denne sa inte så mycket, utan bad nu Elin lägga ut rundan från den andra klassen som hon också var väldigt nöjd med - och som möjligt var ännu bättre än den första.

Läraren uppmanade Elin att lägga upp videon men den här gången skulle meddelandet i inlägget vara lite annorlunda.

Elin lyssnade på instruktionerna och skyndade sig att ladda upp videon. Också i det här inlägget uppmanades folk att märka ut eventuella fel med ett kryss. Men nu fick åskådarna också chansen att korrigera felen och skriva dessa i kommentarsfältet.

Och tänk - när Elin loggade in några dagar senare var kommentarsfältet tomt och ingen hade hittat ett enda fel. Med glädje återvände hon till skolan och visade upp det tomma kommentarsfältet för sin lärare.

"Du har nu lärt dig den sista läxan du behöver", sa läraren med ett leende. "Och lärdomen är denna: Det kommer alltid att finnas människor som bedömer dina ritter. Videon på din första runda var fylld med kryss, eftersom många gärna vill vara med och tycka när de får chansen - även om de inte har några kunskaper i ämnet eller inte har en aning om vart du befinner dig i din ridutveckling.
Videon på din andra runda var fri från kryss, eftersom bedömarnas egen kunskap och skicklighet stod på spel.

Så när du lagt ner din själ, din begåvning och ditt hjärta i en runda, var din egen domare. Du ger rundan dess värde - det kan världens betraktare aldrig ta ifrån dig. Och glöm inte att detta också gäller när du själv ska bedöma någon annans "livs runda"".""

/Ryttarinspiration på Facebook, ett inlägg värt att tänka på. Ser tillbaka på det jag skrev igår, att mna ska unna varandra lycka.

Likes

Comments

Felicia

Godmorgon.
Vaknar av att jag hostar och hostar och hostar... japp, nu var det de stadigt av förkylningen. Förhoppningsvis är detta sluttampen på den här jäkla förkylnings/influensa grejen för särksilt förkyld i sig har jag inte varit men extrem halsont, feber, illamående, huvudvärk osv(gud vad gnällig jag är haha..)

Iallafall, idag är det, tyvärr, söndag. Önskar verkligen jag kunde se söndagar som något mer än "dags för jobb igen" eftersom jag går på söndagskvällar kl 23. Resterande nätter av veckan är helt OK men att bara få en ledig dag på helgen är lite tråkigt. Man utnyttjar inte riktigt fredagen/söndagen som man verkligen vill kunna.

Just nu: ligger jag nerbäddad i sängen och har gjort mig en stoor kopp honungsvatten + lite mjölk. Idag blir det stallet i eftermiddag. Harry har jag börjat trava och galoppera några steg på igen vilket verkligen är jätteroligt! Igår red jag ut med Karin och vi tränade lite på att gå igenom vattenpölar, Storm, Karins häst är verkligen supercool när de kommer till dedär medans de är Harrys värsta fiende haha. Idag blir det en runda till i skogen, vädret verkar hålla sig bättre idag, solen skiner:D

Resterande delar utav dagen kommer bestå av mycket tee och matematik.

Hur ser ni på söndagar? Är det er "värsta" dag?

Tänker nog även boosta mig själv med ett par goda smoothies med massa vitaminer idag. :D

Likes

Comments

Häst

Att unna andra människor lycka
Det är något jag till 99% alltid har haft lätt för att göra, det bara blir så. Menar verkligen inte att jag är en perfekt människa som aldrig pratat elakt om någon, de har hänt och folk har pratat illa om mig också.. de är så de tyvärr fungerar, framförallt i hästvärlden.

Något som jag dock alltid känner att jag gör och som jag även fått till mig av andra är att jag glädjs åt andras framgångar. Jag vill andra människor väl och berömmer mer än gärna andras ridning/hästar eller resultat. Dock ljuger jag så lite som möjligt och kommer inte ge någon beröm som jag anser inte förtjänar de, då är jag hellre tyst än att stå där med lång näsa..

Varför är jag då sån här? Jo, jag älskar att se hur ryttare utvecklas, hur deras slit ger dem resultat. Tror de har något att göra med att jag gillar att träna ryttare också eller bara hjälpa till. Jag växer i att hjälpa andra ryttare, med ridning eller träningstips eller helt enkelt bara stötta dem i deras framgångar. Stå där med öppna armar och ge dem kärlek när de lyckas med något dem länge kämpat för. För så många gånger så behöver man höra det. Hur duktig du än är så gör det inget om 5 personer berömmer ens arbete, det växer man i och det ger personen självförtroende att det den gjord är något väldigt bra och att han/hon bör vara stolt. Det gillar jag.

För allt för många inom ridsporten är så himla elaka mot varandra. Man unnarinte varandra framgång utan istället ska man hacka på den andra för att de gjorde en bättre 120 än dig.. vad ger det dig som person, växer du i att tracka ner på andra? Ger det dig självförtroende att göra en dubbel så bra runda som din "kompis" som du hackar på. Helt ärligt tror jag att den där "kompisen" som gjorde en bättre runda än dig lägger ner betydligt mer tid på ridbanan, betydligt mer kärlek till sin häst och förtjänar det antagligen bättre än dig som står och säger att personen av någon anledning gjorde en dålig runda..?

Ju hårdare man tränar, ju mer man vill, ju mer man lägger nertiden och har tålamod. Desto bättre kommer du till att bli. Alla har vi såkallade haters, glöm inte bara att de personerna som snackar bakom din rygg, ligger antagligen betydligt längre ner i resultats skalan än vad du gör.

En sak till, ju mer glädje du ger till andra, desto mer kommer du att få tillbaka.Likes

Comments

Felicia

Kan säga att när jag först såg det trodde jag att jag fått med en nästan klar kyckling hem, fyfasiken vad rädd jag blev.. men det den innehöll var två äggulor, tyvärr gick den ena sönder när jag skulle lägga dem i skålen men man ser ju tydligt att det fanns två i!!

Likes

Comments