Dagen spenderades med mest sömn, efter nattjobb. Min kära syster hade gjort klart stallet till dess att jag kom, vilket var väldigt tacksamt💖💖

Var lite sen till stallet så kastade in Ina och duschade av benen och gjorde henne klar. Sedan fick hon gå in och käka lite medan jag packade in grejer i bilen samt kopplade transporten.

Jullan kom och det var typ bara lasta och åka mot ringnäs. Vi körde markarbete för Jessica, vilket är välbehövligt både för mig och häst.

Värmde Ina och sedan kom vi i trav på bom och sedan kryss, efter någon gång grejade vi det galant. Sedan körde vi galopp över två bockar. Märks att I är svag i galoppen då det lätt blir väldigt snabbt och springit, istället för lugnt - stadigt och taktmässigt. Vi började i vänster varv och lika där, efter några gånger rullade vi på med några riktigt bra språng. Lika så i höger varv, där hon är som svagast.

När jag har is i magen, rätar upp mig mellan bockarna och inte stressar över så kommer vi riktigt bra.. träning träning som gäller.

Det märktes rätt tydligt när hon blev trött, då hon blir lång och lägger sig lite på bogarna. Jag är inte riktigt där i min ridning heller som orkar rida ihop henne där och då.

Men jag är super nöjd över första träningen och vi kommer nog ha väldigt roligt ihop, hon och jag. 💕

Imorgon åker vi på första dressyrträningen för Hanna Åslund, det blir nog också en historia för sig😂

Puss, Elin

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Som rubriken lyder. Ina är sjukt överladdad. Lördagens jogg var totalt överambitiöst från hennes sida.

Tanken var lugn jogg, trava bommar på långsida med fokus på rakriktning mellan och över bommarna. Hon skötte sig utmärkt men verkligen såå laddad häst. Kändes som en tickande bomb. Märks på hästarna att det börjar bli kallare ute. Det kommer bli spännande idag (ikväll) med första hoppträningen på henne 😂

Efter passet fick hon i alla fall en välförtjänt dusch och ompyssling.
Hamilton fick en promenad och Croffe en lugn skrittur. 😍

nyfiken I får stå för bilden idag.💖

Puss, Elin

Likes

Comments

Toppen fint väder hela dagen! ☀

Hästarna var super nöjda att komma ut i solen imorse. På eftermiddagen har de gått allihopa.

Croffe fick en mystur. Ina gick på banan med mig på ryggen först, vi gick tillbaka några steg och travade över bommarna igen. Sedan travhoppade vi några kryss, där skötte hon sig galant. Märks att hon kommer mer till arbete, på ett positivt sätt när det blir lite höjd(eller hur man ska säga utan att det låter helt bakom flötet..😂).
I alla fall när vi var klara fick Julia hoppa upp och prova på henne några varv.

Frida kom också och det var dags för Hammes tur. Jag skulle börja rida fram och sedan skulle Frida hoppa upp och arbeta samt avsluta. Det visade sig i alla fall att H var övertaggad och om möjligt, ännu mer explosiv än fredagen. Han slet sig två gånger redan innan vi börjat rida. 😂

När vi joggade fram var han väääldigt mycket framåt och överladdad. Trots det kändes han väldigt bra och fräsch.

Hur än det var, så fick han något fnatt när vi galopperade och i ena hörnet av banan valde han att grisnita och dra ner huvudet i ett sånt där hopplöst och plötsligt ryck så en annan inte har en chans att sitta kvar. Jag dunsade alltså rätt ner i backen och höll på att få hästen över mig.

Där kan man säga att han slet sig ännu en gång, han var helt galen - skenade över hela gården och levde livet 😂

Vi fick väl tag på honom till sist och det var bara på det igen. Resten av passet (både för mig och Frida) var väl helt enkelt att få honom att coola ner och gå bra innan avslut. Man kan inte tro nånstans att denna pålle är 20år, både på gott och ont😂😂

Puss, Elin

Likes

Comments

Igår fick hästarna vila. H och I fick en promenad för att sträcka lite på sig från fredagen.

Idag har endast Ina gått ett pass. H och C fick en varsin promenad innan de gick in för kvällen. ⭐

Ina gick lugn jogg. Kände på och checkade av gas, broms och bägge sidor. Hon kändes fin och gick ca 30minuters pass. Alldeles lagom avslut på veckan för henne.

Älgjakten tog dessutom slut idag så nu är jag ledig fram till fredag. Skönt 😍

Puss, Elin

Likes

Comments

Lite dåligt uppdaterat🙆

Varit i Spanien under veckan, vilket jag gjorde alldeles rätt i. Vädret hemma har varit helt värdelöst.

Trots semester längtade jag hem redan dag 2 och idag har jag äntligen fått pussat på mina pärlor! 😍

Började dagen med Hamilton, ut i skogen för framridning - där han var pigg och alert. Passet fortsatte på banan med några skutt. Räcke och en oxer på varsin långsida. Hitta takt, tempo och tränade på anridningen på ensamt hinder. Han skötte sig jättefint, nästan på snudd för att bli lite för explosiv. Joggade och skrittade av ute i skogen sedan.

Efter H var det Inas tur. Hon fick gå travbommar på diagonalen. Vi fortsätter att traggla på med rakriktning, hitta balans och samtidigt massa knappar som ska hittas. Efter bommarna i varje varv gjorde vi galoppfattningar. Hon börjar sätta fattningarna med mer styrka och kvickhet, vilket jag strävar efter. Nedvarvning blev ute.

Sist men inte minst var det Croffes tur. Vi tog en skrittur och avslutade dagen på bästa sätt.💖

Ha en fin helg! ⭐ för mig är det älgjakt och hästar som gäller.

Puss, Elin

Likes

Comments

Ina har väl fått mest bilder denna vecka. Hovslagaren har varit hit, vi har varit till ridhuset och Frida har ridit henne idag.

Jag åker alltså till Spanien imorgon natt så det är Frida och Johanna som kommer ha hand om bygget kommande 4 dagar.💕

C fick sig en skrittur idag och H hade vila. Imorgon ska alla tre gå😍 sen är frågan hur jag ska klara mig utan dem till på fredaaag.

Jaja. Uppdatering kommer mer senare/imorgon.

Puss, Elin

Likes

Comments

Vädret såg betydligt mycket mer lovande ut igår, hästarna gick ut naken och var nöjda.

När jag sedan rullade till stallet vid 17 tiden började regnet dra in.. Gjorde klart stallet och Frida kom. Hamilton fick gå lite mark/hopp och de skötte sig jättebra trots väder och vind. Sedan fick H en välförtjänt dusch.

Ina hade en tappsko som förmodligen åkt av i den underbara leran🙆 tur hovslagaren kommer idag så det blir ordning på torpet. Med tappsko innebar det alltså vila för henne.

C fick vila han också, idag ska han skrittas och sedan gå jogg/lösgörande tors-sön.

Samtliga hästar var toppen nöjd att få stå inne och tugga hö och bli överröst med kärlek innan det blev kväller för dem och nattjobb för mig⭐

Puss, Elin

Likes

Comments

Som rubriken lyder så fick hästarna duscha igår. 2 av 3 gjorde vi, då duschslangen gav upp på häst nummer 2.. 😂

Vädret var inte alls vidare när vi kom till stallet vid 17 tiden, regn och blåst. Hästarna skulle ha en välförtjänt vila som tur var, och istället bli duschade - vilket de bara njöt av.

Idag står hoppning på schemat för H. Träna bana. I + C ska få en välförtjänt promenad. Imorgon kommer hovslagaren och alla tre hästarna får gå lugn jogg. ⭐

Puss, Elin

Likes

Comments

Verkligen en topp söndag! trots att inte såå himla mycket blivit gjort..

Vilade fram till omkring 13 tiden. Sedan passade jag på att spika några datum med kommande Partylite visningar och satt i telefonmöte ca 1h.

Åkte väl till stallet ca16, hade mockat klart en box & grejat vatten redan i morse vid utsläpp så det gick snabbt med resterande sysslor då. För att då komma till saken som gjorde min söndag så top(!!) var att Ina skötte sig exemplariskt idag.

Fått liksom en helt okej känsla vid varje pass, men då hon är rätt svag i höger sida har galoppfattningarna varit lite svängig, obalanserad och vingliga - men idag satt dem betydligt bättre!!

Det vi fokuserat mycket på den här veckan  (förutom att lära känna varandra) är att träna övergångar samt mycket travbommar. Tisdagen var hon väldigt vinglig både in, under och ut från bommarna medan hon idag gick klockrent och stadigt över dem. ⭐
Likaså vid h. galoppfattning, så vi jobbar vidare.

Duktig skimmel😍

Puss, Elin

Likes

Comments

Ja det här är ju då mitt nya tillskott i stallet. Ett trakhener sto (polskt halvblod) född 2010. Importerad från Polen för ca. 2,5år sedan.

Ina har gått upp till 110 hopp, LA dressyr och även H100.

Hon är en väldigt snäll individ, i all slags hantering och ridning. Däremot upplever jag henne som att hon behöver tydlig vägledning så att hon får största förutsättningar att bygga upp ett eget självförtroende.

Tanken är att vi ska ta hösten och vintern att lära känna varandra, bygga massa muskler och ha super roligt för att sedan komma ut på lite lokala tävlingar till våren. Resten får tiden utvisa.

Första veckan har snart gått och det har mest strosats och vi har letat lite knappar hos varandra. Hon är super cool i sitt nya hem så det bådar bara gott.

I övrigt har Croffe fått vila denna vecka förutom promenad igår och idag. Frida har trimmat på Hamme och det har gått finemang. Märks att hästarna har höstkänslor vill jag säga 😂👌

Puss, Elin

Likes

Comments