Jag verkligen hatar mig själv för hur mycket jag har att göra just nu. Har fortfarande plugg på 75% (cirka 30h i veckan), nattjobb varannan helg och skribentjobb på cirka 30h per vecka.

Utöver detta ska man ju hinna med hundarna också :) och det gör jag nätt och jämt men med mindre fokus på träning för Enzos del tyvärr. Men det kommer igång igen i januari när min skola är över! Om jag klarar kurserna...

Vad har hänt den senaste tiden och hur är läget idag?

Hundattacken

Det värsta som hänt sedan jag aktivt bloggade är att Enzo blivit attackerad av en lösspringande hund när vi var ute på promenad. Orkar inte gå in på alla detaljer just nu för det gör mig bara frustrerad över hur lite den mannen brydde sig om att komma och hämta sin hund som jag försökte sparka bort från Enzo. När ägaren började närma sig fick jag till ett sparkslag som fick bort hunden en bit från Enzo och när den såg sin ägare sprang den iväg och ägaren gick efter och försvann.

Enzo hade ramlat ihop på marken och ville inte resa sig. Jag tar i med alla stackars klena muskler jag har i kroppen och lyfter upp honom i famnen och bär honom den halva kilometern hem och det var tungt för han vägar trots allt tjugo kilo. Lägger honom på köksbordet när vi kommer in och tittar huvud, ögon, nos, öron och sen resterande del av kroppen. Han slickar frenetiskt på sitt vänstra ben men åh med all hans päls se man ju ingenting. Just i den stunden hittade jag inget blod någonstans

Det var först morgonen efter som jag hittade såret. Usch och fy vad hemskt det såg ut. Det blev tratt, klippa bort päls, tvätta och på med bandage i två dagar sen fick det börja luftas. Enzo slutade till sist halta men vi gick väldigt korta och lugna promenader i en dryg vecka innan han slutade strejka för att han hade ont.

Idag har såret läkt helt och Enzo haltar inte :) Halva pälsen har växt tillbaka också så det syns knappt att jag rakat honom. Kan tillägga att detta hände den 26:e september så snart en månad sedan.

Ägarbyte

Sen berättade jag ju i ett inlägg för tre veckor sedan om att jag tagit över Ayla och Alicia samt försäkringen på alla tre i mitt namn nu. Okej, enligt Jordbruksverket är alla tre mina men mor ska skriva under SKK blanketterna också. Tillsammans mår dem alla tre väldigt bra, dem är så söta ihop när dem myser :)

Hundträning

Nej, inte mycket hundträning. Enzo har vant sig lite vid situationen men blir rastlös ibland. Då kan man smeta in mjukost i hans kongben, slänga fram någon leksak eller be honom göra lite av det konster han kan. Sen är han snabbt nöjd.

Enzos hälsa

När man är ute på promenad, det är något annat som saknas honom där. Jag kan inte sätta fingret på vad det är mer än konditionen som är sämre än min. Antingen är jag dödstråkig på promenaderna eller så är det något annat fel på honom. Mina tankar har fallit på hjärtproblem och fästingsjukdom.. Så som han segar är inte kul .Jag drar mig för att ta långpromenader med honom för jag är så jäkla trött på att bokstavligen dra honom efter mig. Han vägrar hålla mitt tempo, han sackar till och med efter även om jag lockar med godisbitar. (Han var så här redan innan hundattacken) Jag vill ringa en veterinär men mitt stora problem är att jag känner att jag inte har någon veterinär som jag ''klickar'' med längre.

---

Idag har jag borstat och klippt klorna på alla tre, så nu är det gjort. Det känns skönt. Men det var nog allt ni får höra från mig och om oss idag. Jag lär nog inte skriva igen på resten av månaden, för det har jag inte tid till. Men man vet ju aldrig ;)

​Vi bjuder på en vacker höstbild med min ståtliga lilla kille <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Björnbär är inte bra i överdriven mängd till hundar, det finns mycket socker där i och det ska inte vovvar ha. Enzo har dock ätit en massa björnbär senaste veckorna sedan de började bli klara. Innan idag var jag ute och plockade en spann björnbär och Enzo gick och tuggade av bären direkt från buskarna (galna hund! Finns ju taggar!) istället och åt upp.

Nu står det en spann björnbär i kylen som jag tänkte slänga i lite i Enzos matskål kommande måltider, just för att han tycker det är så gott. Och så hoppas jag på att det finns lite nyttiga saker där i för honom också.

Har funkat som träningsgodis på promenaderna ett par gånger också. Plockar med mig en näve från träden när vi går ut på promenaden och så tränar vi lite trix och så får han ett björnbär som belöning :)

Lite spindelnät i huvet gör väl inget....

Likes

Comments

Det är bara så mycket med skolan nu och dagar det inte är skola vill jag helst bara ta det så lugnt det bara går. Jag försöker läsa upp till högskolebehörighet samt Företagsekonomi på komvux, alltihopa är på 75% så det blir en del att lägga ner på det. Och gissa vad? Jag ligger redan efter så här har jag inte tid att skriva mer nu.

Likes

Comments

Nu har jag gottegodis till hundarna ett tag till. I veckan kommer nog mitt paket från zooplus också. Glömde ta bild på Alicias nya sele jag beställde från fyndigadjur. Ayla får en ny sele som kommer med zooplus. Sen får det dock vara nog med att skämma bort hundarna ett tag :P Måste ha råd att betala all kurslitteratur som går på flera tusen... hehe...

Likes

Comments

Idag fyller hon 8 år och hon är piggare än nånsin. I fredags fick nämligen Ayla och Alicia fixat tänderna hos veterinären och nu slipper dem tandvärk båda två. Nu har dem dessutom finare tänder än vad jag har :D

Fick till en fin sommarbild på dem alla tre i trädgården idag också!

Om nån timme ska jag ner till Biltema och köpa flytväst till Enzo och sedan till Granngården och hoppas på att de har öppet så jag kan köpa vitaminer till Enzo samt hjälpa mamma hitta vitaminer till Max.

Likes

Comments

Idag har vi varit vid Dalby stenbrott. Vandrat därifrån över kilometerlånga beteshagar för att ta oss till "centrala" Dalby. Vilket fantastiskt väder och helt underbara vyer. Blev vandring på rätt så exakt en mil. Är förvånad Enzo orkade hålla tempot hela vägen trots sin packväska med vatten i som han inte är jättevan vid. Nu återstår att se hur många fästingar han lyckats plocka på sig i gräset...

Likes

Comments

Eftersom jag inte slutade jobb för än 21 missade vi den riktigt fina solnedgången. Men tyckte ändå jag knäppte en rätt bra bild på honom ;)

Han fick även träna Agilitybanan de har där på det öppna hundfältet. Eftersom jag inte kan ha Enzo lös önskar jag att den var inhägnad då hade jag kunnat träna tunnel med honom också till exempel. Det är lite svårt när han är kopplad. Men han fick prova A hinder, hopphinder, lite balans och så. Riktigt duktig var han men förmodligen en aning förvirrad för att jag drog med honom ut så sent haha. Så han var en aning seg på grund av det.

Nu sitter vi på bussen på väg hem. Och när vi väl kommer hem är det smyga in som gäller. Pappa har redan lagt sig och börjar sin första dag på sitt sommarjobb imorgon.

Likes

Comments

Igår missade tyvärr jag och Enzo vårt kurstillfälle men av bra anledning dock. Nästa vecka är sista gången och avslutning. Då får vi ännu ett diplom att plasta in och lägga i Enzos pärm. Den har väldigt många fina diplom nu :P

Idag ska jag agera hundpsykolog till en internetvän som tdigare hjälpt mig en hel del med att tjäna pengar på internet. (ni anar inte så mycket det finns man kan göra).

Ska även klippa mig idag (gör det själv) sen så tänkte jag ta och borsta hundarnas tänder igen. Gjorde det för tre dagar sedan samt petade så mycket tandsten jag kunde just då. Tack vare enzymtandkrämen jag körde mer kan det ha mjuknat upp mer nu så jag kan plocka lite till. Och så ska jag kolla klorna på hundarna. De börjar klicka lite I golvet igen nämligen.

Ikväll väntar jag på stort paket från Apotea. Eftersom vi beställde så mycket jag och mamma så fick jag hemleverans. Skönt eftersom det nog väger 10+kg. Så jag får väl rota ut det jag ska ha och sen cykla bort med mammas grejer till henne.

Annars? Har jag tid och lust över ska jag jobba ihop lite extra slantar innan månadslönen. Juli månad har jag skrivit upp mig på många tider. 20h på ett ställe och 10h på ett annat ställe (I veckan). Så det är 75% av en heltidstjänst detta, alltihopa hemifrån dessutom ;) Tanken är att jag ska få ut betydligt mer lön i juli än juni för denna månaden har varit rätt kass. Typ brist på motivation och långa pass. Jobbet är ju att sitta och skriva hela tiden och att göra det 5hi sträck är inte så kul.

Men men ska snart stiga upp och se ifall det går att ta sig ut. Har nyss regnat en del och jag hoppas det inte kommer mer nu :)


Kanske blir en trip till farmor I helgen så vovve får rulla sig i gräset lite så här mysigt igen ;)

Likes

Comments