Björnbär är inte bra i överdriven mängd till hundar, det finns mycket socker där i och det ska inte vovvar ha. Enzo har dock ätit en massa björnbär senaste veckorna sedan de började bli klara. Innan idag var jag ute och plockade en spann björnbär och Enzo gick och tuggade av bären direkt från buskarna (galna hund! Finns ju taggar!) istället och åt upp.

Nu står det en spann björnbär i kylen som jag tänkte slänga i lite i Enzos matskål kommande måltider, just för att han tycker det är så gott. Och så hoppas jag på att det finns lite nyttiga saker där i för honom också.

Har funkat som träningsgodis på promenaderna ett par gånger också. Plockar med mig en näve från träden när vi går ut på promenaden och så tränar vi lite trix och så får han ett björnbär som belöning :)

Lite spindelnät i huvet gör väl inget....

Likes

Comments

Det är bara så mycket med skolan nu och dagar det inte är skola vill jag helst bara ta det så lugnt det bara går. Jag försöker läsa upp till högskolebehörighet samt Företagsekonomi på komvux, alltihopa är på 75% så det blir en del att lägga ner på det. Och gissa vad? Jag ligger redan efter så här har jag inte tid att skriva mer nu.

Likes

Comments

Nu har jag gottegodis till hundarna ett tag till. I veckan kommer nog mitt paket från zooplus också. Glömde ta bild på Alicias nya sele jag beställde från fyndigadjur. Ayla får en ny sele som kommer med zooplus. Sen får det dock vara nog med att skämma bort hundarna ett tag :P Måste ha råd att betala all kurslitteratur som går på flera tusen... hehe...

Likes

Comments

Idag fyller hon 8 år och hon är piggare än nånsin. I fredags fick nämligen Ayla och Alicia fixat tänderna hos veterinären och nu slipper dem tandvärk båda två. Nu har dem dessutom finare tänder än vad jag har :D

Fick till en fin sommarbild på dem alla tre i trädgården idag också!

Om nån timme ska jag ner till Biltema och köpa flytväst till Enzo och sedan till Granngården och hoppas på att de har öppet så jag kan köpa vitaminer till Enzo samt hjälpa mamma hitta vitaminer till Max.

Likes

Comments

Idag har vi varit vid Dalby stenbrott. Vandrat därifrån över kilometerlånga beteshagar för att ta oss till "centrala" Dalby. Vilket fantastiskt väder och helt underbara vyer. Blev vandring på rätt så exakt en mil. Är förvånad Enzo orkade hålla tempot hela vägen trots sin packväska med vatten i som han inte är jättevan vid. Nu återstår att se hur många fästingar han lyckats plocka på sig i gräset...

Likes

Comments

Eftersom jag inte slutade jobb för än 21 missade vi den riktigt fina solnedgången. Men tyckte ändå jag knäppte en rätt bra bild på honom ;)

Han fick även träna Agilitybanan de har där på det öppna hundfältet. Eftersom jag inte kan ha Enzo lös önskar jag att den var inhägnad då hade jag kunnat träna tunnel med honom också till exempel. Det är lite svårt när han är kopplad. Men han fick prova A hinder, hopphinder, lite balans och så. Riktigt duktig var han men förmodligen en aning förvirrad för att jag drog med honom ut så sent haha. Så han var en aning seg på grund av det.

Nu sitter vi på bussen på väg hem. Och när vi väl kommer hem är det smyga in som gäller. Pappa har redan lagt sig och börjar sin första dag på sitt sommarjobb imorgon.

Likes

Comments

Igår missade tyvärr jag och Enzo vårt kurstillfälle men av bra anledning dock. Nästa vecka är sista gången och avslutning. Då får vi ännu ett diplom att plasta in och lägga i Enzos pärm. Den har väldigt många fina diplom nu :P

Idag ska jag agera hundpsykolog till en internetvän som tdigare hjälpt mig en hel del med att tjäna pengar på internet. (ni anar inte så mycket det finns man kan göra).

Ska även klippa mig idag (gör det själv) sen så tänkte jag ta och borsta hundarnas tänder igen. Gjorde det för tre dagar sedan samt petade så mycket tandsten jag kunde just då. Tack vare enzymtandkrämen jag körde mer kan det ha mjuknat upp mer nu så jag kan plocka lite till. Och så ska jag kolla klorna på hundarna. De börjar klicka lite I golvet igen nämligen.

Ikväll väntar jag på stort paket från Apotea. Eftersom vi beställde så mycket jag och mamma så fick jag hemleverans. Skönt eftersom det nog väger 10+kg. Så jag får väl rota ut det jag ska ha och sen cykla bort med mammas grejer till henne.

Annars? Har jag tid och lust över ska jag jobba ihop lite extra slantar innan månadslönen. Juli månad har jag skrivit upp mig på många tider. 20h på ett ställe och 10h på ett annat ställe (I veckan). Så det är 75% av en heltidstjänst detta, alltihopa hemifrån dessutom ;) Tanken är att jag ska få ut betydligt mer lön i juli än juni för denna månaden har varit rätt kass. Typ brist på motivation och långa pass. Jobbet är ju att sitta och skriva hela tiden och att göra det 5hi sträck är inte så kul.

Men men ska snart stiga upp och se ifall det går att ta sig ut. Har nyss regnat en del och jag hoppas det inte kommer mer nu :)


Kanske blir en trip till farmor I helgen så vovve får rulla sig i gräset lite så här mysigt igen ;)

Likes

Comments

Tog oss till rastgården ikväll. Började duggregna när vi närmar oss den. När vi ska fortsätta på vår promenad så kommer ösregnet. Sedan slutade det regna när vi kom hem. JIPPIE.

Nu luktar det blöt hund och man ska försöka att sova :)

Likes

Comments

Livet som arbetslös är ju helt underbart...

Nej, inte riktigt!

Men jag har mer tid till hundarna och det känns jättebra. Problemet blir ju om man får jobb, hur ska man lösa det med hundarna?

Ayla och Alicia fick precis vars en dentastix och Enzo ligger bredvid mig och gråter för att han inte fick nån (han tål ju inte)

Måndagar har jag en hund att gå ut med och tisdag till torsdag har jag två hundar att gå ut med. Det ger mig lite extra motion och cash och det är en supergullig hund den ena och den andra träffar jag för första gången på tisdag. De bor tillsammans tis-tors.

Har fått några förfrågningar till om hundrastning och så har jag hört av mig till dem men sen hör aldrig de av sig igen. Sen ser jag att de söker hjälp på annat håll igen och då undrar jag vad fan dem håller på med. Om de nu är så desperata kan de väl träffa mig och se att jag är en helt underbar hundrastare (alla har alltid älskat mig).

Jaja... Får se vad som händer framöver med livet haha :)

Bild från i onsdags tror jag. Kammade honom en del utomhus. Först blev vi dock attackerade av tre lösa hundar så fick kasta upp Enzo i luften och hålla honom där ett tag till deras en aning förvirrade hussar kom och lyckades koppla sina hundar. Suck...

Likes

Comments