Nu är det världens skitväder. Regnigt, ruggigt, en aning kallt och hemskt deprimerande väder. Men om man hade bortsett från det så hade jag jättegärna åkt på äventyr med pellepluttan.

Ales stenar är något jag velat åka och se, titta på utsikten och så och få se andra delar av Skåne. Frågan är om jag kan ta mig dit med Enzo?

Förutom att titta på någon sevärdhet så tycker jag om att bara få se nya ställen, miljöer, byar, sjöar... whatever. Jag är ju minst lika nyfiken som Enzo när det kommer till nya ställen. Jag borde verkligen ta chansen nu när jag ännu har busskort som gäller i hela Skåne måndag till fredag. Mmh... mycket tankar i huvudet.

Nu ska jag fortsätta jobba. Har fått nya textbeställningar av en något knäpp snubbe som inte kan matte förmodligen. Han betalar 50 öre per ord jag skriver. Slutsatsen är ju att han inte kan matte och förstår värdet av pengar eller så är jag riktigt duktig på att skriva texter ;)

Och ni börjar vi längta ihjäl oss till sommaren kommer
Är visserligen inte jättekul att längta till man blir arbetslös men det ska bli skönt att vara ledig. Enzo älskar sommaren för då är jag pigg och orkar göra saker med honom :)

Likes

Comments

Hur ska han förstå att han ska springa framför mig och inte bredvid mig eller på sidorna... Hur ska han lära sig höger och vänster, stanna och framåt?

Har beställt dragutrustning från Ruffwear nu. Lär få det senast i slutet på nästa vecka. Hoppas på att det sitter bra och vi är nöjda annars blir det till att skicka tillbaka och det är bara krångligt.

Idag tränade vi lite i vanliga selen och mitt midjebälte i superstretch. Det enda kommandot Enzo kan i draget som kan vara till hjälp är "spring" 😂. Ja springa kan han, men inte riktigt som jag vill...

Pipleksaken fick följa med också idag men den var inte speciellt motiverande efter ett tag :(

Likes

Comments

Vi har haft det jättemysigt i skogen idag. Enzo är drygt två år gammal och nånting säger mig att det här var hans först skogspromenad ever. *pinsamt*

Men det var strålande solsken och ett riktigt härligt klimat att vandra i. Vi gick 6,5 km. Och det är en bra sträcka för att vara vi. En vanlig promenad för Enzo ligger nog på 2km i genomsnitt. Det går ju väldigt upp och ner med tid och ork under veckorna men idag har vi lyckats superbra :) Igår blev det korta promenader t.ex. och då fick Enzo leta godis i kartonger här hemma, det blev han rätt trött av. Gäller att kombinera den fysiska och mentala stimulansen.

Här kommer lite bilder från vår utflykt idag. Körde Ruffwear Palisades pack - den rymningssäkra selen + klövjeväska.

På bussen till skogen

Vätskepåfyllning vid rastplatsen

Dagens Hundmöten

Alla som följer och läser min blogg vet om att Enzo har problem vid hundmöten. Han skäller som en tok och ska bara fram och hälsa. Sen så skäller han som en idiot om det kommer lösgående hundar också, för han blir avundsjuk, han vill också få gå utan koppel.

Promenaden idag började med ett tiotal skall efter en svart labradorliknande hund som kom gående bredvid vår rastplats för vätskepåfyllning. Enzo släppte det rätt fort sen och det var skönt.

Därefter kom det katastrofala hundmötet. Enzo sitter fastspänd i en stolpe och jag står nedböjd över min väska och letar efter Enzos flexikoppel. Då kommer en liten shiba kommer från ingenstans i skogen. Enzo börjar tokskälla och dra så jag tittar upp och möts av en liten sak som nästan smälter in i snön 15 meter framför oss. Shiban fortsätter mot oss men tar en liten omväg runt rabiesmonstret. Jag ser ingen ägare alls, helt folktomt och övergivet. Efter att hunden kommer en bit ifrån oss och Enzo tystnat så följer vi efter och då ser jag att hunden hade kommit från ett hus mitt i skogen. Den hade hamnat en bra bit hemifrån men det kanske är vanligt att man låter sina hundar gå lösa på det viset. Har sett och hört om liknande förr, lite som utekatter ni vet.

Därefter hade vi ett halvt okej hundmöte med någon spaniel liknande hund. Enzo betedde sig bättre än den efter att vi passerat varandra i alla fall. Så det släppte han rätt fort.

Sedan hade vi ett sista hundmöte, ett rätt dåligt som blev bra men sen dåligt igen - här mötte vi nämligen en gammal lösgående mops. Först drar Enzo som in i helvete och ska bara fram fram fram och sen morrar han men sen frågar ägaren om dem kan hälsa och jag ser på hennes hund och tittar snabbt tillbaka på Enzo igen och säger ''ja''. Enzo hälsade jättefint först men sen kom tassen. Hans stora jävla paws kan trycka ner en liten mops som ingenting nästan så där var det stopp. Fick backa och släpa vidare på Enzo.

Enzo vid första hundmötet

Min solstråle i sin snygga palisades pack

Endless road

Slutet av promenaden

Kan säga att jag hade förväntat mig en betydligt tröttare Enzo när vi kom hem men han vilade nog upp sig tillräckligt under bussresan hem som tog drygt en timma. Satt 50 minuter på en och samma buss, puh, höll på att koka med alla mina tjocka kläder. Sen var det byte och man kunde stå ute i svalkan i väntan på bussen. Var en liten utländsk kille som blev livrädd för Enzo och höll på att hoppa rätt ut i gatan av rädsla. Suck...

Vilken respekt människorna hade för Enzo på första bussen dock alltså. Det är en skön känsla. Andra bussen not so much, klappade utan att fråga, Enzo tycker INTE om att bli klappad av främmande människor på bussen. Han gör ingenting mot dem men jag ser tydligt på hans kroppsspråk att han inte tycker om det. Oftats klappar folk honom när vi går igenom gången för att sätta oss så långt bak som möjligt då klappar dem honom i farten med han går förbi dem, ni ska se som han ryggar och lägger öronen bakåt. Stackars pöjk.

Nu är klockan inte läggdags egentligen men vi lägger oss ändå, japp jag är medveten om att klockan inte ens är nio än. Är man trött så är man!

Likes

Comments

Tar alla hjärtans dag firandet imorgon istället med min älskling. En fin promenad i skogen med picknick och något varmt att dricka. Kameran ska med så vi kan fota tillsammans och skapa oförglömliga minnen.

Nu är jag på väg hem från praktiken. När jag väl är hemma måste jag promenera alla hundarna för mamma jobbar sent idag. Hoppas på våfflor till middag idag! Pappa? Ja det hänger på pappa om han köper ingredienser eller inte :)

Fick en gullig liten alla hjärtans dag present av min handledare också.

Likes

Comments

Det är inte helt frivilligt som jag sitter uppe klockan sju denna söndagsmorgon. Enzo har nyss kräkts en massa, mer än han brukar. Det har förmodligen ett samband med hans beteende ett par dagar bakåt i tiden. Han vill inte lyssna. Inte träna. Inte leka. Knappt hoppa och springa med mig. Detta gäller då främst utomhus.

Mina teorier och analyser går på högvarv i huvudet. Jag försöker förstå vad som är fel, när gick det fel, när började Enzo må så här egentligen? Vad ska jag göra nu?

Jag blir så fruktansvärt ledsen när han mår så här. Finsk lapphund är en underbar ras, superrolig, jag skulle definitivt vilja ha fler i framtiden. För oddsen att jag får ett kaosmonster som Enzo är rätt liten. Men jag fick Enzo och jag trodde vi var på väg mot något bättre nu men så fel jag hade.

Enzo blir alltid väldigt ynklig och mesig och ska vara nära en efter att han kräkts. Så just nu är han ju rätt chill att ha o göra med. Han ligger i sängen bredvid mig och de två andra vovvarna.

Mamma och pappa ska rulla iväg på långresa över dagen så gissa vem jag ska få äran att gå ut med? Max! Han är gammal nu. Han har åldrats snabbt under tiden han har varit hos oss nu. Synen är katastrof och lyssnar gör han knappt heller. Inte så kul att vara ute med honom. Han har dock mycket energi så han vandrar ju gärna på och jag var ute i förrgår och kastade tennisboll med honom i långlina.

​Gammal bild från när vi hade snö för drygt en månad sedan

Likes

Comments

Har precis haft ett skitdåligt träningspass utomhus med Enzo. Eller det blev ju inte ens ett riktigt träningspass. Han glömde bort att han heter Enzo och vad fan är en klicker? Typ...

Försökte bygga upp hans kontakt med simpla kontaktövningar men fan vad det gick dåligt. Hade supergott godis att träna med, fyra olika sorter men inget han nappade på.

Försökte peppa igång honom med att kasta snö och sparka snö som han älskar och som sista desperata försök att göra mig själv rolig högg jag tag i en pinne men när den väl var trasig var jag som bortblåst för Enzo.

Inte nog med detta så envisas han med att inte längre bajsa på eftermiddagspromenaderna. Ska det verkligen vara så annorlunda när vi bytt från VoH till Nordic? Svårt att tro.

Det är plusgrader här i Malmö nu och snön är på väg bort. Väl borta får den gärna förbli borta till åtminstone December.


Can't we leave the world outside
Just for a while? Just for a while?
And spend some time, you and I,
Under this bright glorious sky.

Likes

Comments

Havrekakor var ju inte riktigt vad jag tänkt att jag skulle baka. Alla bussresor idag så googlade och funderade jag på vad jag ville baka. Var ett tag inne på att göra någon moussetårta eller liknande men insåg sen att det inte riktigt fanns några recept som tilltalade mig. Väl i affären köpte jag istället mörk choklad från Lindt, en med mint smak och en med apelsin. Så det blev inget riktigt bak tyvärr :(

Imorgon är det Mello i Malmöööö. Får se hur det går. Har rätt dålig koll på alla deltagare men det är alltid kul att följa och kolla.

Likes

Comments