Idag har vi varit vid Dalby stenbrott. Vandrat därifrån över kilometerlånga beteshagar för att ta oss till "centrala" Dalby. Vilket fantastiskt väder och helt underbara vyer. Blev vandring på rätt så exakt en mil. Är förvånad Enzo orkade hålla tempot hela vägen trots sin packväska med vatten i som han inte är jättevan vid. Nu återstår att se hur många fästingar han lyckats plocka på sig i gräset...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Eftersom jag inte slutade jobb för än 21 missade vi den riktigt fina solnedgången. Men tyckte ändå jag knäppte en rätt bra bild på honom ;)

Han fick även träna Agilitybanan de har där på det öppna hundfältet. Eftersom jag inte kan ha Enzo lös önskar jag att den var inhägnad då hade jag kunnat träna tunnel med honom också till exempel. Det är lite svårt när han är kopplad. Men han fick prova A hinder, hopphinder, lite balans och så. Riktigt duktig var han men förmodligen en aning förvirrad för att jag drog med honom ut så sent haha. Så han var en aning seg på grund av det.

Nu sitter vi på bussen på väg hem. Och när vi väl kommer hem är det smyga in som gäller. Pappa har redan lagt sig och börjar sin första dag på sitt sommarjobb imorgon.

Likes

Comments

Igår missade tyvärr jag och Enzo vårt kurstillfälle men av bra anledning dock. Nästa vecka är sista gången och avslutning. Då får vi ännu ett diplom att plasta in och lägga i Enzos pärm. Den har väldigt många fina diplom nu :P

Idag ska jag agera hundpsykolog till en internetvän som tdigare hjälpt mig en hel del med att tjäna pengar på internet. (ni anar inte så mycket det finns man kan göra).

Ska även klippa mig idag (gör det själv) sen så tänkte jag ta och borsta hundarnas tänder igen. Gjorde det för tre dagar sedan samt petade så mycket tandsten jag kunde just då. Tack vare enzymtandkrämen jag körde mer kan det ha mjuknat upp mer nu så jag kan plocka lite till. Och så ska jag kolla klorna på hundarna. De börjar klicka lite I golvet igen nämligen.

Ikväll väntar jag på stort paket från Apotea. Eftersom vi beställde så mycket jag och mamma så fick jag hemleverans. Skönt eftersom det nog väger 10+kg. Så jag får väl rota ut det jag ska ha och sen cykla bort med mammas grejer till henne.

Annars? Har jag tid och lust över ska jag jobba ihop lite extra slantar innan månadslönen. Juli månad har jag skrivit upp mig på många tider. 20h på ett ställe och 10h på ett annat ställe (I veckan). Så det är 75% av en heltidstjänst detta, alltihopa hemifrån dessutom ;) Tanken är att jag ska få ut betydligt mer lön i juli än juni för denna månaden har varit rätt kass. Typ brist på motivation och långa pass. Jobbet är ju att sitta och skriva hela tiden och att göra det 5hi sträck är inte så kul.

Men men ska snart stiga upp och se ifall det går att ta sig ut. Har nyss regnat en del och jag hoppas det inte kommer mer nu :)


Kanske blir en trip till farmor I helgen så vovve får rulla sig i gräset lite så här mysigt igen ;)

Likes

Comments

Tog oss till rastgården ikväll. Började duggregna när vi närmar oss den. När vi ska fortsätta på vår promenad så kommer ösregnet. Sedan slutade det regna när vi kom hem. JIPPIE.

Nu luktar det blöt hund och man ska försöka att sova :)

Likes

Comments

Livet som arbetslös är ju helt underbart...

Nej, inte riktigt!

Men jag har mer tid till hundarna och det känns jättebra. Problemet blir ju om man får jobb, hur ska man lösa det med hundarna?

Ayla och Alicia fick precis vars en dentastix och Enzo ligger bredvid mig och gråter för att han inte fick nån (han tål ju inte)

Måndagar har jag en hund att gå ut med och tisdag till torsdag har jag två hundar att gå ut med. Det ger mig lite extra motion och cash och det är en supergullig hund den ena och den andra träffar jag för första gången på tisdag. De bor tillsammans tis-tors.

Har fått några förfrågningar till om hundrastning och så har jag hört av mig till dem men sen hör aldrig de av sig igen. Sen ser jag att de söker hjälp på annat håll igen och då undrar jag vad fan dem håller på med. Om de nu är så desperata kan de väl träffa mig och se att jag är en helt underbar hundrastare (alla har alltid älskat mig).

Jaja... Får se vad som händer framöver med livet haha :)

Bild från i onsdags tror jag. Kammade honom en del utomhus. Först blev vi dock attackerade av tre lösa hundar så fick kasta upp Enzo i luften och hålla honom där ett tag till deras en aning förvirrade hussar kom och lyckades koppla sina hundar. Suck...

Likes

Comments

Nu kommer jag här igen med mina testgrejer som Buzzador :)

Denna gång har jag provat Proviva Tropisk. En mycket god och perfekt svalkande dryck i denna underbara sommarvärme. Passar perfekt till frukost och perfekt som svalkande dryck med ett par isbitar i när man ligger ute och solar.

Någon som fantastiskt nog också njuter av solen är min älskade Enzo! Idag har han legat mitt i solen i trädgården medan jag borstat honom. 30 grader varmt och han låg där och chilla som aldrig förr.

Likes

Comments

Hejsan!

Inte mycket sömn inatt och upp tidigt till veterinären skulle man också. Har varit och vaccinerat Ayla och Alicia. Tydligen behövdes inte Enzo vaccineras för än om ett och ett halvt år igen med DHPPi. Detta för att man bara ger den vart tredje år och kennelhostan ges varje år men där tog jag ett medvetet och säkert val att han inte behövde den.

Visst går vi kurs med andra hundar och så men även om han vaccineras så kan han bli sjuk. Fattar inte logiken i det. Visst kanske han blir sjukare än de som fått sprutan men jag vet också fall där hundar blivit jätte sjuka trots vaccin. Han får det om drygt ett år igen ändå.

Munkollen gick bra. Eller ja, de bet inte veterinären i alla fall.

Enzos tänder var OK
Alicias inte bra alls.
Aylas var värst.

3000kr kostar det för tandsanering.
2000kr per tand som behövs dra ut.
600kr för blodprov på Ayla som måste göras ca en vecka innan sövning för att kolla att hon klarar av en sövning p.g.a åldern.

Kan ju ärligt säga att flera av deras tänder behövs dra ut :( frågan är om det finns en billigare veterinär? Som fortfarande är bra givetvis... Kan ju söka mig kring Malmö med omnejd.

Nej nu tackar vi för oss för nu. Har mycket att göra hela tiden. Trots att skolan är över lever man med en ångest över att vara arbetslös och en stress för att jag ska ränna hit och dit hela tiden. Nu bär det av till Ica för att lösa in två mindre vinster på triss och köpa ett jojo sommar kort.

Brukar sätta Enzo mellan dem så att Ayla inte snor Alicias mat, en gullig liten vakt eller hur?

Likes

Comments

Frågan är när man ska orka dra igång denna bloggen igen? Känns som jag bara vill ligga och sova ett par år efter studenten. Tar studenten på fredag sen är det över. Ska bli så jävla skönt att bara vara ett tag. Ska ha ett riktigt sommarlov. Eventuellt börjar jag distanskurs i augusti. Annars eventuellt kurser på komvux men det är inte så mycket sitta i skolan tack o lov.

Ska rasta två söta vovvar i sommar och framåt. Tjänar en liten slant på det. Sedan har jag ju mina texter jag sitter och skriver på efterfrågan av olika företag till deras hemsidor och så. En mini inkomst har man ju. Inte så att jag klarar mig om jag inte kommer in på någon kurs i höst though.

Enzo mår bra. Vi har haft två kurstillfällen nu. Tredje är på torsdag. Ska säkert gå lika okej som de tidigare två. Huvudsaken är att han inte är dålig i magen av stress längre.

Ayla och Alicia mår väl bra dem med :)

Efter student blir det bad för alla tre och ska fixa ihop pengar så jag kan ta dem till veterinären för vaccination också.

Annars inte mycket planer. Det känns skönt. Att bara vara. Ha tid över till att slappa och kanske hitta på lite kul. Sådant jag inte orkat på över ett år nu för jag mått så dåligt av min stress och vart så trött.

Här har ni bild på mina soldyrkare. Japp översta är lapphunden Enzo med supermycket päls som ligger och sover i solen haha :)

Likes

Comments

Det blir alltså kurs för oss. Miljö/lydnad heter den och det är precis vad innehållet också är :) Vi tränar enkel vardagslydnad i olika miljöer med olika störningar, samt passivitet mellan varven. Denna kurs har vi gått tidigare och jag svor på att aldrig gå den igen då Enzo blev så stressad och dålig i magen.

Det är varmt och fint väder nu och jag hoppas det håller i sig resten av dagen ;) Enzo klarar värmen väldigt bra och eftersom kursen är ikväll kommer det vara lite svalare än nu också.

Anledningen till att jag har en ny sele till Enzo är för att vi fått utbytt hans andra Ruffwear sele som jag köpte i februari, den hade börjat gå i sönder där man fäster kopplet. Så Vildhunden hjälpte mig att byta ut den, supersnabb leverans var det också.

Nu får jag dock stå ut med att han har en hemskt röd sele istället för denna gråa...

Likes

Comments

Besökshundsutbildningen är slut och studenten närmar sig. Skoluppgifterr är långt ifrån klara men just nu kan vi faktiskt njuta av 22 grader varmt och solsken i trädgården en stund med datorn. Ska sitta och klippa ihop en video på Youtube med lite olika tillfällen där jag tränat "backa" med Enzo så att man kan få ett betyg i sin kurs Träning av hund. Får ett C i betyg om jag skickar in så då får man väl göra det.

Njuter av solen gör vi i alla fall <3

Likes

Comments