View tracker

Efter väldigt många godissök hemma i hallen på ovanvåningen har Enzo lärt sig att söka på olika höjder, bakom, under och i saker. Han letar helt och hållet med nosen och kan lätt råka gå förbi en godisbit eftersom han inte sett den då nosen är påslagen till 100%. Svansen står högt och svajar koncentrerat fram och tillbaka i ett lugnt tempo och ja på ett väldigt koncentrerat vis. Han har blivit så duktig!

Några ställen där jag brukar gömma godis:

* På handtagen till dörrar

* Under hörnet på mattan

* I hålet som finns i en av våra dörrar

* På elementet

* Bakom eller på en stor matta som ligger ihoparullad på golvet

Ibland låter jag Enzo leta upp godis jag spritt ut under ett kompostgaller också för att han ska få lite varierat underlag.

Som belöning efter godissöket idag fick han även en stor bit torkad hästlunga :)


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

För ett tag sedan blev jag utvald att prova Purina DentaLife till mina hundar av Smartson. Man fick i uppgift att filma hundarna när de njuter av tuggbenet och här kommer resultatet. Som hundägare har man testat många tuggben till sina hundar och Purina DentaLife får 5 av 10 stjärnor av mig, jag skulle överväga att köpa dem igen. De har mer tuggmotstånd än till exempel Dentastix från Pedigree och det märktes att hundarna fick jobba lite mer.

Tyvärr tålde inte Enzo denna sortens ben men gick super för Ayla och Alicia i alla fall och det var bra.

Likes

Comments

View tracker

Imorgon åker jag iväg på äventyr utan min älskade Enzo.

Tillsammans med min hundklass ska vi åka upp till Stora Stockholm. Enzo får tyvärr bli hemma och det gör ont i mitt hjärta att lämna honom. Det kommer att bli första natten vi sover utan varandra. Det är rätt stort när man tänker efter. Enzo är liksom hela mitt liv och jag vill inte annat än spendera all min tid, vartenda sekund med Enzo vid min sida. Men han får säkert det bra hemma med mamma...

Och förhoppningsvis har jag det bra i Stockholm!

Just nu försöker jag packa en liten väska jag ska klara mig på över helgen. Lättare sagt än gjort! Kommer ha lika mycket godis med mig som jag behöver kläder :) Jag har svårt för att sitta still några längre stunder och typ 6h tåg är ju verkligen ingenting för mig så då får man sitta och proppa i sig godis och tuggummi m.m. ;)

Likes

Comments

Rubriken beskriver enkelt vad jag har lyckats få med på bild idag. Har lånat mammas kamera så lite bättre bilder än vanligt har jag o bjuda på.

På tal om nudlar då så åt jag det till lunch idag - tillsammans med Enzo. Nudlar är liksom hans grej, han saglade ner hela golvet efter att han inte fick mer nudlar av mig. Innan han ens fått någon liten nudel så bar han sig åt som en piraja dessutom. Är det nått godis Enzo går igång på så är det nudlar! Lite opraktiskt att stoppa i fickan när de är tillagade - torkade tycker han inte om dem...

Ser ni hans blick? Aldrig sett honom var så fokuserad på nånting innan som nudlar xD

Man får akta fingrarna om man ska ge honom nudlar, han beter sig som en piraja när han ska få nudlar nämligen. Smäller ihop käkarna så hårt flera gånger för att få tag i nudeln så det riktigt hörs och skallrar i tänderna.

Efter nudellunchen var det lite paus med promenad och den berättade jag om i mitt tidigare inlägg idag. Sedan skulle jag har filmat vovvarna här hemma för en grej men eftersom jag inte fick rätt på min mammas kamera för att filma så fick det vänta. Det fick bli julklappsinslagning istället!

Såhär trött var Enzo för nån liten timma sedan. Blev han så trött av att träffa barnen idag? Gick vi lite långt kanske? Lekte vi lite för mycket med pinne? Tränade vi lite för mycket stanna och snurra runt att han blev en aning yr i bollen? Vem vet, jag tror att Enzo kan känna sig mer nöjd över våran dag idag jämfört med andra dagar på senaste tiden :)

Är han nöjd, så är jag nöjd!

Likes

Comments

Han slutar aldrig att förvåna mig!

Idag tog vi en tur förbi skolgården på eftermiddagsrundan. För första gången nånsin (!?) så frågar ett av barnen om hon får klappa Enzo. Det känns en aning osäkert men jag säger ja, trots att Enzo aldrig riktigt stått face to face med barn tidigare på det viset utan att bli kaos (naffsa, bita och hoppa) - jag hoppades på det bästa med andra ord.

Flickan som först frågat om hon fick klappa Enzo kom med handen ovanifrån, ovanför Enzos huvud, så Enzo trodde hon hade något i handen till honom. Men han lugnade sig sedan och slutade hoppa upp i luften. Han tog en sväng runtom mig för han hittade någon intressant lukt, under tiden frågade flickan hur gammal är han, ännu en gång vad heter han och sedan vad för ras det är? 2 år, Enzo, Finsk lapphund blev svaren.

ÄR HAN FINSK?! utbrister flickan.

Jag svarar enkelt ja för att inte behöva ha en diskussion med en stackars liten unge om hur olika hundraser kommit till, för barn kan ju fråga för mycket ibland och jag är inte en person som vanligen tycker om barn särskilt mycket.

Två tre barn till tillkom i klappandet av Enzo och där fanns, enkelt beskrivet, ett lågt staket mellan oss. Så Enzo kunde aldrig hoppa på barnen. Han hoppade dock en stund upp med frambenen på staketet för att förmodligen nå fram till barnen lättare och hälsa så som hundar vill (pussas och upp i hela ansiktet på en). Men han hejdade sig själv utan att jag sa någonting och hoppade ner igen.

Sedan frågade en ena tjejen om han tyckte om pinnar. Jag sa att han älskar pinnar. Hon tittade sig desperat omkring för att hitta en pinne att ge honom och så såg hon en utanför skolgården och sa att jag kunde ge honom den. Lat som jag är orkade jag inte hämta den och sa ''sök pinne'' till Enzo och pekade mot pinnen så han fick minsann gå och hämta den själv.

Sammanfattningsvis så var Enzo jätteduktig. Han hoppade aldrig på barnen och naffsade heller aldrig. Det var inte för än i slutet jag insåg att fröknarna närmat sig och stod och stirrade mot oss, de såg i alla fall ut till att vara redo att ingripa ifall att hunden som barnen klappade skulle vara jättefarlig och bita barnen. Tur det bara var snälla Enzo som var där :)


Likes

Comments

Nu har jag införskaffat mig julklappar till alla i familjen förutom vovvarna. Ska man köpa vars ett supergott tuggben till vovvarna kanske?

De borde ju ha något att knapra på under tiden vi andra sitter och proppar i oss en massa gott som pepparkakor, julkolor, lussebullar, glögg, julmust m.m.

Ger ni era vovvar julklappar?

Jag skämmer bort Enzo så mycket redan så han får någonting nytt varje vecka. Idag beställde jag en dragsele, inte för att jag tror han kommer älska den direkt men när han inser att han får dra i den ska det nog gå bra ;)

Så här fina var vovvarna tillsammans förra året (2015) :)

Likes

Comments

There's a reason why I call it Paradise

Vi är kvar i Falsterbo men imorgon förmiddag bär det av hemåt igen. Men vi befinner oss fortfarande i harmoni och lugn. Bara tanken av vilken underbar promenad jag och Enzo hade imorse gör att jag fortfarande är lugn och avslappnad.

Vi hade jättekul och tog massor med bilder. Idag med kameran fulladdad och tömt minneskort så vi hade hela 279 bilder att ta, riktigt så många tog vi inte, men vi hade plats för endast ca 50 när vi kom hem igen.

Jag vill gärna dela med mig av mina bilder men det känns som att jag vill sätta en liten vattenstämpel där på för att visa att det här faktiskt är mina bilder. Inte för att dem är något att riktigt hurra för direkt utan för att folk ska veta att det är mina och att jag faktiskt ibland kan lyckas knäppa bra bilder.

Jag bjuder på en bild i alla fall. En av de bästa på hela promenaden. Av 200+ tagna bilder behåller jag oftast runt 25st bara skulle jag tro. Ibland fler, ibland färre.

Nu till valet av rubrik. Det är denna bild jag lyckats så bra med och jag är SÅ himla nöjd. Kan berätta det att Enzo är KOPPLAD, han har KOPPEL på sig på denna bild. Men, ni ser ju inte det för jag har lyckats REDIGERA BORT DET. Fantastiskt eller hur? :')

Vi har varit nere på stranden och Enzo har fått springa i långlinan på 10 meter (tror jag?) och han har även fått leka med bollarna i trädgården och springa av sig där mer. Han är en fruktansvärt lycklig hund här.

Här i Paradiset...<3

Likes

Comments

Idag tog vi en tur i Falsterbo och gick ner till borgruinen sedan ner på stranden (som inte var mycket till strand då vattnet står så högt vid blåsten vi har här). Men vi knäppte till några bra bilder tycker jag. Bland annat denna som är en av de sista innan kameran knäppade ur och var halvt död.

Ja, detta är bild från min skit systemkamera men jag är nöjd. En dag när jag blir miljonär ska jag köpa en värstingkamera och gå på bra fotokurser och faktiskt lära mig att ta bra bilder.

Likes

Comments

Just nu rasar livet nerför en brant backe och den tycks aldrig ta slut. Men man kämpar ju som vanligt att försöka bromsa och ta sig upp igen. Inte lätt alla gånger.

Skolan är enkelt beskrivet ett ''kaos i mitt huvud'' och just i denna stund tvivlar jag starkt på att ens kunna få en gymnasieexamen. På grund av en enda kurs. En enda kurs...

Är Enzo fortfarande lidande av min skolsituation? Mer än nånsin!
Hatar jag mig själv för det? För all framtid!

Försöker hålla motivationen uppe med Sia's nya låt ''Never Give Up''.

Likes

Comments