Knäppisar :)

Ja man kämpar för att lyckas hålla tre koppel, en godisbit och kamera på en och samma gång :) lyckan är total när man lyckas få dem allihopa att på sätt och vis titta in i kameran samtidigt och knäppa en bild.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

När man kan och orkar så blir det lite extra äventyr. Idag tog vi bussen upp mot stan och sen vidare ut mot havet och där gick vi längs med Ribersborgsstranden och vidare ner mot Ön för att sedan ta bussen hem igen. Steg av bussen precis bredvid hundrastgården och där tog vi ett par sista energiskutt och drog sedan hemåt.

Väl hemma var det borstningsdax så nu har en hel del päls åkt av, men långt ifrån allt! Jag ska fortsätta borsta plutten i helgen och jag hade egentligen tänkt bada honom också men jag har inget bra schampo till honom. Hans hud är så torr på vissa ställen och då är jag inte säker på att vårt Espree Schampo just nu är så bra för sådana besvär. Ska leta efter ett bra schampo i helgen som jag kan få hem i veckan så blir det till att badas nästa helg istället :)

Likes

Comments

Pelle. Pelleplutt. Bebis. Kråka. Monster. Kaosmonster. Jag kan inte minnas allt jag kallat honom men nyss blev han kallad för sne höna. Hur kommer man ens på sådana namn?

Sne höna är man när man ser ut så här.

I bakgrunden syns nya numret av Hundsport som jag tänkt läsa senare.

Tidigare idag tog vi en lång promenad och fastnade en stund i hundrastgården. Sen gick det väldigt långsamt hem. Jag måste verkligen träna upp konditionen hos Enzo. Han blir fysiskt trött så snabbt, inte ens jag blir trött så snabbt. Det känns riktigt illa om en själv har bättre kondition än sin 2 åriga hund (och då har jag egentligen redan väldigt dålig kondition). Tur han ska röntgas snart också, så kanske man kan utesluta dåliga höfter som ett problem till dålig kondition/lust till att röra sig mycket, hoppas vi i alla fall.

Efter en liten stund i rastgården ser han ut så här. Sitter men är precis på väg att lägga sig ner.

Innan han blev så trött så fick vi till att träna lite stanna kvar och "hit" med handtarget :)

Likes

Comments

​Har börjat få ut lite annonser på Tradera nu och ni hittar dem HÄR

Säljer lite hundgrejer både begagnat och nytt. T.ex. kommer jag efter hand som de blir sålda lägga ut flera läderhalsband, har även en begagnad Hurtta sele på auktion, en lite äldre kompakt digitalkamera (perfekt för semestern eller kalas) samt en sporthandväska från Puma.

Och jag har äntligen en praktikplats efter många många samtal till diverse hundföretag :) Jag är tillbaka på min gamla praktikplats som jag redan varit på i två terminer (det fick bli så). Men den här gången hoppas jag det blir roligare för just nu har kenneln mopsvalpar och nästa vecka kommer det labradorvalpar :') <3

Likes

Comments

Efter att ha tränat skvallerträning med Enzo i snart två år har det äntligen gett fina resultat. Vi hade ett jättefint hundmöte häromdagen och det tog mig flera sekunder att inse att Enzo verkligen skvallrade på hunden. Han tittade en halv sekund på hunden sen på mig för att få beröm. Sen titta han på hunden igen och tillbaka på mig, jag tror han gjorde så säkert sex eller sju gånger. Det är helt fantastiskt!

En sådan grej kan kännas som lite för många men det betyder så mycket för oss. Träning ger fina resultat!

______________________________________________________________________

Idag, precis som igår, så chillar vi.

Jag är så trött och så trött och återigen så trött. Inte fysiskt. Jag är mentalt trött. Det som man ofta eftersträvar att lyckas med hos sina hundar. Igår kom jag och Enzo ut på en lång promenad i alla fall och det var jätteskönt och avslappnande. Jag hoppas vi lyckas med en sådan promenad idag också för det skulle verkligen behövas, för min del.

Jag saknar fortfarande praktikplats och ska egentligen börja praktik imorgon men istället ska jag in till skolan och bråka med läraren och ha en jobbig konversation med honom. Enligt skolverkets regler är det inte mitt ansvar att hitta en praktikplats i slutändan, det är faktiskt skolans ansvar. Men precis som vanligt så får jag skiten och går miste om saker för att min skola är den sämsta på att tillmötesgå och hjälpa sina elever.


Bild från när vi var på brukshundsklubben i onsdags. Titta som han biter sig i tungan haha! ;)

Likes

Comments

Den var KAOS.

Enzo var som mest stressad den sista dagen, kändes riktigt tråkigt för jag kunde inte riktigt förstå vad som gjorde honom så stressad. H*lvete vad han skällde. Det är tur han gjorde sig förtjänt av sitt diplom åtminstone de andra kurstillfällena ;)

Instruktören flikade in en extra kommentar om hur duktigt och engagerat jag tränat med Enzo för att få honom till den nivå han ligger på idag från när vi gick valpkursen hos henne. Kändes riktigt skönt att höra, att NÅN faktiskt ser vad man har åstadkommit :)

Likes

Comments

Då var det dags. Efter en massa velande fick jag ta tag i saken och har nu bokat tid för höftleds och armbågsröntgen. På Höstlovet. Så jag inte missar något i skolan ;)

Som vanligt är man nervös över hur resultaten kommer bli och jag tycker inte om att behöva ge Enzo lugnande men måste man så måste man...

Nu ska vi snabbpacka och glömma hälften och ta oss ut till brukshundsklubben. Är supertaggad! Nästan...

​Bild på lilla Enzo efter hans kastrering. Åh..

Likes

Comments

Här har ni Ayla och Alicia aka mammas hundar och Enzos flock!

Tog en tur med dessa sötnosar igår. Var tvungen att inviga Alicias sele (hon till vänster) som jag köpte häromdagen till henne. Hon är ju en väldigt försiktig och mesig hund så först ville hon inte gå när jag kopplat henne, men med lite godis-lockande var det problemet snart ur världen.

Idag ska Enzo få följa med till hundlektionen på brukshundsklubben. Just nu sover han och han behöver inte stiga upp på ett tag till. Vi börjar nämligen inte för än 11.30 idag :) Jag däremot har en del jag måste göra så nu måste jag stiga upp tyvärr.

Likes

Comments

​Jag är en trevlig och glad tjej på nitton år som är bosatt i Malmö. Läser tredje året på gymnasiet med inriktning hund. Har egen hund som jag värderar högst av allt i denna värld.

Söker en hundrelaterad praktikplats i Malmö med omnejd att vara på V.41-43.

Har tidigare praktiserat på hunddagis, hos doggywalker, kennel med mops och labradoruppfödning samt på fårgård med hårt arbetande border collies.

Hör SUPERGÄRNA av er om ni har möjlighet att ta emot en praktikant :)

Likes

Comments