Det första hundmötet på cykelturen var nära på att gå riktigt illa. En lösgående hund började jaga mig och Enzo. (Behöver jag ens påpeka att det råder koppeltvång?). I ren panik stannar jag cykeln och vänder mig om och låter Enzo dra ut i hela kopplets längd fram till hunden.

Jag ser på den andra hunden att detta inte kommer gå så bra om ett par sekunder och säger till mannen att flytta på sin hund. Han bryr sig knappt och frågar bara ''är det en hane?''. Jag säger ''ja'' och då har hans hund precis börjat morra och mannen säger ''oj'' åt att jag har en hane och flyttar på sin hund. Äntligen liksom.... hur trög får man va...

Hade mannen inte flyttat på sin hund hade det slutat i bråk garanterat och Enzo hade inte haft en chans. Hunden var större, tyngre och betydligt mer välmusklad än Enzo. Hade dem rykt ihop hade mannen förmodligen inte vetat vad man gör ens. Kan säga att jag hade i all den månen jag kunnat definitivt sparkat till hans hund.

Kan tillägga att för den som inte vet bör man vara två vid hundslagsmål när man särar på dem. Man måste dra isär dem i bakbenen. Det är helt omöjligt om man är EN person. Kanske med små hundar funkar det om man är ensam men nu pratar vi om stora hundar.

Jag och Enzo kunde så småningom fortsätta våra cykeltur. Ett tag fick Enzo dra i sin dragsele - DET provar vi inte igen haha. Jag flög fram och Enzo sprang och drog för glatta livet. Enzo kan kommandot stanna men inte när han springer... woops... och cykelbromsen är ju inte mycket att hurra för.

Idag blir det ingen cykeltur. Idag ska jag försöka köra lite bakdelskontroll med Enzo när jag kommer hem. Kan kanske cykla en annan dag i veckan igen. Men nu får vi mest lägga vikt på den mentala aktiveringen, vi har vart rätt dåliga med det den senaste tiden.

Bild från i Lördags när vi var på Katrinetorp.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

En lång tystnad från vår sida. Jag har varit sjuk och hemma från skolan hela veckan, förutom igår. Då gick jag till skolan för jag hade prov i djursjukvård. Blev godkänd.

Idag gick jag och Enzo en lång runda. Först hemifrån till Katrinetorp och sen en lång runda runt i Katrinetorp och Millenieskogen bredvid.

När vi kom hem åkte vi direkt till Falsterbo, vårt Paradis, med pappa och bror och alla hundarna. Där fikade vi på vars en semla och sen gick jag och pappa med hundarna på stranden, en superlång promenad. Givetvis har Enzo badat en del ;)

Nu sitter jag och dricker té. Slappnar av. Har Alicia i knät som sover sött. Ayla snarkar på andra sidan rummet och där i mitten ligger Enzo trött och utslagen.

Vi har det bra här :)

Likes

Comments

Lördag bjöd på sol, bad och långpromenad på stranden i Falsterbo för Enzos del. Fick ut han en bra bit i vattnet som såg så himla inbjudande ut, jag ville också bada :( Aningen kallt för min del dock...

När pappa, jag och Enzo kom hem igen tog jag en långpromenad med Ayla och Alicia och vilket vårfnatt dem fick. De var som korna när de springer ut på grönbete.

Så här kul och njutningsfullt hade Ayla och Alicia igår...

Söndag. Idag började vi dagen med att borsta tänderna och skrapa lite tandsten. Jag klippte även Aylas klor igen då dem växer jättesnabbt. Senare åkte jag och mormor med småvovvarna, Alicia, Ayla, Amigo och Lotus, till Bulltofta och gick en sväng där med vovvarna. Dem hade jättekul! Vi fick en del sol också :)

När vi kom hem så fikade vi och senare på eftermiddagen knatade jag och Enzo iväg på en långrunda till mormor för att hämta medicin till Ayla. Så Enzo fick sig också en underbar tur i solen idag. Han är nog rätt nöjd han med :)


Likes

Comments

Hellu. Idag när jag kom hem från skolan tog jag och Enzo en kort promenad sen gick vi hem och hämtade cyklen och cyklade en liten sväng. När vi kom hem så klippte jag klorna lite på Ayla, Alicia och Enzo. Så nu är det gjort, skönt!

Imorgon har jag praktik under förmiddagen/dagen sen historia lektion mellan 15.30 till 17. Är hemma vid 18 och jag är allt som oftast jäkligt trött efter onsdagar. Det är långa dagar. Blir inte mer än tråkiga promenader för Enzos del då :(

Tycker dock jättemycket om praktiken och historia lektionen är inte alls så farlig mer än att jag sitter där och har något svårare att hänga med än vanligt då jag är trött efter praktiken. Får se om morgondagen bjuder på något kul utöver det vanliga.

Snart kvällsrunda här hemma sen sängen. Först har jag en hel del skrivuppgifter att ta tag i. Har dessutom eventuellt ett transkriberingsjobb på G förhoppningsvis, jag hoppas jag får det!!! Bra för ekonomin :)

Natti

Likes

Comments

Avhämtning i Malmö. Kan även skicka med exempelvis Schenker eller Posten, ni står för fraktkostnad.

Har ingen hört av sig inom ett par dagar åker dem allihopa till pappersåtervinningen.

Likes

Comments

Kära läsare! Svimma inte men det är TVÅ till på väg!!!
//Enzo

Bara för att det är tyst här på bloggen betyder det inte att det inte händer en massa. Jag har givetvis fullt upp med skola, vem har inte det med fyra månader kvar till studenten liksom? MEN jag lägger helst min tid på Enzo och skiter i skolan fullständigt och det är också lite det jag gör (okej, rätt så mycket). Det är mycket som händer just nu.... och ja, just det! Jag köpte mig ett dragbälte och det här från Hurtta verkar funka finfint så det behåller vi.

P.S Ingen av selarna passade Enzo (helt sjukt!!!) så alla ska förmodligen skickas tillbaka. Har beställt två röda till från Dragråttan idag från Qurts i större storlekar för båda de på bilden var för små. Zero DC selarna var ju jättehäftiga i färgen men allihopa satt jätteknasigt på Enzo och då kunde jag trots att Dragråttorna var för små avgöra att de kommer sitta bättre på honom bara jag får hem rätt storlek i nästa vecka :)

Zero DC selarna och Hurtta dragbälte har jag beställt från Dogmania.

Nu väntas kvällsrunda med Enzo sen sängen. Vi (okej, mest jag) är trötta. Helgen får utnyttjas till att aktivera Enzo. Vi (jag) funderar på om vi ska cykla en sväng (bland annat) som jag gjorde med honom igår. Enzo blev rabiesmonster vid hundmöte och jag blev jätteirriterad och kunde inte annat än släpa honom därifrån och gå hemåt men så tar jag cyklen och cyklar en sväng med honom. Konstigt sätt att avreagera sig på, frågan är om det hjälpte? Cykelmotionen gav visserligen ett hundmöte också men desto snabbare man susar förbi desto mindre slipper Enzo brusa upp sig. En tankeställare det där... vi kanske borde cykla mer?

Aja.. Goodnattt

Likes

Comments

Blir tårögd när jag ser dem ligga och mysa tillsammans på detta viset :')

Tyvärr hoppade Enzo precis ner från sängen. Det blev för varmt för honom mitt i solen.

Snart är det dags att kamma ur honom all underull. Jippie! ;) Brukar ta några veckor för mig att göra det klart.

Likes

Comments

Vi hade det så mysigt i paradiset igår. Endast avkoppling, mys och lugn och ro och tystnad...

Okej jag erkänner! Vi busade en stund i trädgården ;)

Likes

Comments

Det vackraste jag vet är att se dig när du sover
Här råder stilla frid, och jag glömmer både rum och tid
Du ligger här brevid, och jag känner hur du andas
Att älskas utav dig, är det vackraste för mig

Pellepluttan ligger och nannar. Har nyss varit ute en promenad i regnet tillsammans med farmor. Snart dags att börja laga middag och äta, sen bär det tyvärr av hemåt igen...

Likes

Comments