Det blir alltså kurs för oss. Miljö/lydnad heter den och det är precis vad innehållet också är :) Vi tränar enkel vardagslydnad i olika miljöer med olika störningar, samt passivitet mellan varven. Denna kurs har vi gått tidigare och jag svor på att aldrig gå den igen då Enzo blev så stressad och dålig i magen.

Det är varmt och fint väder nu och jag hoppas det håller i sig resten av dagen ;) Enzo klarar värmen väldigt bra och eftersom kursen är ikväll kommer det vara lite svalare än nu också.

Anledningen till att jag har en ny sele till Enzo är för att vi fått utbytt hans andra Ruffwear sele som jag köpte i februari, den hade börjat gå i sönder där man fäster kopplet. Så Vildhunden hjälpte mig att byta ut den, supersnabb leverans var det också.

Nu får jag dock stå ut med att han har en hemskt röd sele istället för denna gråa...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Besökshundsutbildningen är slut och studenten närmar sig. Skoluppgifterr är långt ifrån klara men just nu kan vi faktiskt njuta av 22 grader varmt och solsken i trädgården en stund med datorn. Ska sitta och klippa ihop en video på Youtube med lite olika tillfällen där jag tränat "backa" med Enzo så att man kan få ett betyg i sin kurs Träning av hund. Får ett C i betyg om jag skickar in så då får man väl göra det.

Njuter av solen gör vi i alla fall <3

Likes

Comments

Jag har en dryg månad kvar till studenten. Har så sjukt mycket att göra och för att få livet att gå ihop har jag fått skippa bloggen ett tag.

Nästa vecka är det dags för del 2 på Besökshundsutbildningen. Så kommer inte ha tid att blogga då heller tyvärr. Men sen när skolan är över så finns det tid igen skulle jag tro, men lovar inget :)

Nu ska vi sova. Vi lägger oss någorlunda i tid idag för en gång skull.

Likes

Comments

När Enzo vill mysa men Ayla är en aning misstänksam till hans beteende... Sötnosarna! :') Och mitt där i skrivande stund hoppade hon därifrån och lämnade Enzo helt ensam. Hon dissade honom för Alicia.

Enzo går istället tveksamt fram till vattenskålen och smakar lite på vattnet, han tyckte inte det var så gott. Nu står han med hakan på sängkanten och vädjar om att få komma upp.

Min kommentar är elak men enkel ''nej, du har fästingar'' och så tittar jag ledsamt på honom. Han sjunker ihop och kasar ner i liggande ställning på golvet. Det är inte så att han har några som sugit sig fast men jag är rädd där kryper nån i pälsen på honom och jag vill absolut inte ha det i min säng. Under vinterhalvåret får han sova hos mig i sängen ;)

Vi kör hög dos Fixodida nu (4 mått per måltid) och jag har inte hittat någon ny fästing på honom men hittade en krypande som jag tog innan idag. Enough of that.

Godnatt säger vi nu :)

Likes

Comments

Usch för dessa små kräken.

Enzo får Fixodida ZX pulver mot fästingar. Tyvärr hjälper det inte i den utsträckning jag vill. Samtidigt så totalvägrar jag ge annat än naturliga medel till Enzo.

Jag hatar fästingar 😢

Idag har jag kammat och badat Ayla och Alicia i alla fall. Imorgon får jag börja urkamningen på Enzo.

Likes

Comments

Jag är medveten om att headern är lite out of date. Vi hade enligt meteorologerna aldrig ens vinter här i Malmö. I nästa vecka, när jag har påsklov, ska jag försöka klicka till en riktigt bra bild på Enzo som kan lysa upp bloggen här. Jag vill känna värme och sol!

Mitt skrivjobb just nu är att skriva om barpallar. Vad finns det att skriva om det ens? Allt jag har att gå efter är en bild haha. Och säg inte att en bild säger mer än tusen ord för den här gör då inte det.

Hela helgen är 0% skolarbeten för denna helg ska jag ägna all min tid åt vovvarna. De ska kammas och badas och petas tandsten och borsta bissingarna på och eventuellt lite örontvätt också :) En helvetes helg enligt vovvarna med andra ord.

Tror visserligen inte jag kommer hinna borsta ur Enzo helt i helgen, förra året blev jag ju inte ens klar liksom efter säkert 100 timmars ägnande åt att få bort all hans underull. Får se hur det går i år!

Igår byggde jag om källaren till en agilityplan. Kommer en skitbild här nedanför. Enzo hade kul i alla fall :)

Likes

Comments

Är så trött på livet just nu. Orkar ingenting. Världen. Människor. Men framförallt skolan. Stressen är så maximal att jag fick nog efter att jag skrivit mitt prov i religion idag, som gick skit såklart. Total blackout när jag fick provet framför mig.

Orkade inte vara kvar i skolan så jag skolkade andra lektionen. Drog hem, bussen körde supersnabbt, så jag var hemma vid halv 12. Bytte om och drog ut och joggade lite med Enzo i hans fina dragsele.

Nu sitter jag i trädgården med mina älskade hundar och lyssnar på Per Gessle som visslar lite och sjunger ''Här kommer alla känslorna''. Jojo... äkta sommar feelings här nu. Hade känts ännu bättre bara skolan var över. Men snart så. Jag får väl stå där utan en examen men student blir det.

Sommarspellistan på Spotify fortsätter. Jag sitter här och petar i min skål med youghurt och corn flakes. Är inte så pigg på mat om man säger så...

Ska snart till min allra bästa kompis och kramas. Det behövs ska jag säga! Fly verkligheten en stund...

JAG ÄR SÅÅÅÅ GLAD ATT SOLEN ÄR HÄR NU <3

Likes

Comments

Det känns tomt här utan Alicia men hon har det bra och kommer snart hem igen.

Promenaden med Enzo och Ayla gick bra. Hade dem i tvillingkoppel och det gick bra. Fast nu är jag galen igen och vill ha en ny sele till Enzo.

Sele till Enzo eller studentklänning till mig? that is the question...

Vi hade tur som inte mötte några hundar!

Likes

Comments

Ska jag anmäla? Eller inte anmäla? Har jag verkligen råd? Tid? Viljan?

Viljan har jag just nu men om en dryg månad finns den där då? Är supersugen på att anmäla mig till en miljö lydnads kurs igen. Trots att jag nog svurit för mig själv x antal gånger att jag aldrig nånsin skulle utsätta mig eller Enzo för den stressen igen.

Kursen skulle starta i slutet av Maj och då lär jag sitta med skiten upp i halsen med allt jag ligger back med i skolan och så student drygt två veckor senare. Kommer jag palla egentligen? Ja det är ju frågan.

Sen är jag orolig över pengarna. Jag kan tyckas ha råd med kurs nu men jag har faktiskt ingen inkomst alls efter juni och det känns skit. Har bara sparpengar att leva på och dem kommer ju så småningom sina ut och försvinna till mat och försäkring för Enzo.

Suck suck suck.

Var förresten 20 grader varmt i solen idag när jag kom hem från skolan. Fick sån jäkla energi och promenerade först Enzo en lång runda och körde klickerträning en del. Sen fick Ayla och Alicia sig en sväng också. Men inatt blir det tomt... Alicia min lilla prinsessa har nämligen flyttat hem till mormor... <3 Hon som brukar sova så sött tätt intill mig. Min lilla värmekudde. Varken Ayla eller Enzo ligger ju nära... aja. Kurs eller inte?

Och ja just det. Jag måste berätta. På vägen hem från långpromenaden i solen idag så mötte jag och Enzo två små flickor som frågade om de fick klappa Enzo. Jag bara ''ja vi kan prova''. Haha... men alltså Enzo. Han var en ÄNGEL. En av flickorna sa till och med ''så lydig han är''. Alltså den ni. Tänk om han alltid uppfört sig så exemplariskt. Annat var det ju när han fick rabiesmonsterutfall på en hund precis när vi kommit ut på promenaden. Puh... Mycket humörsvängningar den hunden har. Typ PMS.

Likes

Comments

Det första hundmötet på cykelturen var nära på att gå riktigt illa. En lösgående hund började jaga mig och Enzo. (Behöver jag ens påpeka att det råder koppeltvång?). I ren panik stannar jag cykeln och vänder mig om och låter Enzo dra ut i hela kopplets längd fram till hunden.

Jag ser på den andra hunden att detta inte kommer gå så bra om ett par sekunder och säger till mannen att flytta på sin hund. Han bryr sig knappt och frågar bara ''är det en hane?''. Jag säger ''ja'' och då har hans hund precis börjat morra och mannen säger ''oj'' åt att jag har en hane och flyttar på sin hund. Äntligen liksom.... hur trög får man va...

Hade mannen inte flyttat på sin hund hade det slutat i bråk garanterat och Enzo hade inte haft en chans. Hunden var större, tyngre och betydligt mer välmusklad än Enzo. Hade dem rykt ihop hade mannen förmodligen inte vetat vad man gör ens. Kan säga att jag hade i all den månen jag kunnat definitivt sparkat till hans hund.

Kan tillägga att för den som inte vet bör man vara två vid hundslagsmål när man särar på dem. Man måste dra isär dem i bakbenen. Det är helt omöjligt om man är EN person. Kanske med små hundar funkar det om man är ensam men nu pratar vi om stora hundar.

Jag och Enzo kunde så småningom fortsätta våra cykeltur. Ett tag fick Enzo dra i sin dragsele - DET provar vi inte igen haha. Jag flög fram och Enzo sprang och drog för glatta livet. Enzo kan kommandot stanna men inte när han springer... woops... och cykelbromsen är ju inte mycket att hurra för.

Idag blir det ingen cykeltur. Idag ska jag försöka köra lite bakdelskontroll med Enzo när jag kommer hem. Kan kanske cykla en annan dag i veckan igen. Men nu får vi mest lägga vikt på den mentala aktiveringen, vi har vart rätt dåliga med det den senaste tiden.

Bild från i Lördags när vi var på Katrinetorp.

Likes

Comments