Header

Publicerad i: Personligt, Konst

Jag har verkligen fastnat för detta med Bullet Journaling, hur kul är inte det?!
I och med att jag alltid har älskat att skapa, planera och strukturera så är ju detta världens grej. Och jag har fått upp ögonen för detta först nu. Wow alltså!

Jag köpte min Bullet Journal på Panduro i måndags efter att ha längtat ivrigt efter att införskaffa mig en och sen dess har jag suttit med den typ konstant.
När det kommer till att skapa, måla och rita osv är jag dock alltid så fruktansvärt självkritisk, därför har jag bara hunnit göra typ 4 sidor i den än så länge, men alltså shit vilken grej, jag älskar det!

Det här är alltså min första sida, precis vid mitt index som jag gjorde igår faktiskt efter mycket om och men.
Jag gjorde faktiskt en första sida i måndags som jag inte alls blev nöjd med men detta blev ju helt okej ändå!

Jag gjorde även en sida med lite "kodord" och symboler för att ha ett genomgående tema så jag faktiskt fattar vad som är vad.
I och med att jag är så fruktansvärt snurrig och virrig så tror jag verkligen att detta kommer att passa mig perfekt.

Även fast 2017 snart är över så gjorde jag en överblick av 2017 och tre rutor för de sista månaderna för att kunna skriva in snabba grejer som är viktiga för mig att komma ihåg. Helt okej nöjd med den sidan också.

Nu gäller det bara att komma igång och få in allt jag vill ha, wihooo!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Publicerad i: Outfits

Nu är det verkligen höst på riktigt, löven är gula och börjar trilla ner på marken. Eller ja, här i Umeå har det legat löv på marken i ett par veckor nu.
Jag uppskattar verkligen hösten så länge det är fint väder och inte alldeles för kallt, för jag är ju så känslig mot kyla.
Lite komiskt att jag valde att flytta från Stockholm till Umeå, men vadå, Umeå är fantastiskt ändå!

Jag har dock längtat så mycket efter stickade koftor under sensommaren men det har ju inte känts "okej" att plocka fram dom.
Men nu är vi ju snart inne på oktober och då är det verkligen säsong för dessa fantastiska plagg.
Min lägenhet är dessutom iskall, jag fryser typ konstant, eller så är det bara jag som är känslig.

Likes

Comments

Publicerad i: Personligt

Varje gång jag säger att jag faktiskt aldrig läst en bok så blir folk så himla chockade. Nästan så att jag också blir det, ärligt talat.
Jag har aldrig varit förtjust i att läsa böcker på grund av mina koncentrationssvårigheter min ADHD för med sig, jag menar, jag kan läsa samma sida 10 gånger och fortfarande inte ha någon som helst aning om vad jag har läst och det har väl varit någonting jag skyllt på hela min uppväxt och även nu som vuxen.

Som ni kanske vet studerar jag ju på en folkhögskola för att få högskolebehörighet så att jag kan plugga vidare när jag är klar.
Den här terminen har dom bestämt att vi ska läsa en bok, eller ja, alltid ha en bok att läsa och min första reaktion var inte bra.
Inte för att jag inte vill läsa, utan snarare för prestationsångestens skull. Dessutom har jag alltid varit avundsjuk på folk som läser bok efter bok efter bok.
Därför tänker jag faktiskt läsa min första bok i hela mitt liv. Hallå, jag har ju världens chans med det fantastiska stöd jag har!

Nu ska jag påbörja Into the wild, även min favoritfilm. Jag tänker att om jag läser någonting jag i alla fall har lite koll på så kanske det ska gå.
Nu jävlar ska jag klara detta!

Likes

Comments

Publicerad i: Inredning, Växter, Youtube

God morgon fina ni! Igår kom det upp en ny video på min YouTube-kanal, äntligen!
Den här gången blev det en video där jag gör om i mitt hem med växter och tavlor.
Jag älskar att kolla när folk gör om i sina hem, det är verkligen någonting där som tilltalar mig.
Man finner själv inspiration och det behövs nu på hösten - i alla fall för min del!

Glöm inte bort att gilla och prenumerera på min YouTube-kanal!

Likes

Comments

Publicerad i: Inredning

Hej finisar! Det var ett tag sedan nu, men i och med att skolan tar upp en del tid nu så blir det stressigt, speciellt nu i början på terminen.

Någonting som däremot piggade upp mig var mina nya posters från http://posterstore.se, dom är verkligen så fina.
Därför vill jag ju självklart tipsa om deras trendiga tavlor och fantastiska posters då jag nu har ett samarbete med dom.
Inte nog med deras posters så har dom även en massa stilrena ramar i bland annat guld, koppar och silver och andra färger.

Om ni anger koden enylja när ni beställer får ni dessutom 15% rabatt på alla deras snygga posters till och med 25/9, hur bra är inte det?

Jag kunde inte låta bli dessa posters i mitt sovrum, de är helt fantastiska. Molnen är så passande och havet är ett lugn för mig.
Hela mitt sovrum är så drömlikt nu, med mina nya posters i kombination med min huvudgavel med blommor på. Jag älskar det!

Likes

Comments

Publicerad i: Youtube

Haha alltså jag själv äääälskar att se hur folk såg ut som yngre, vet inte varför men det är så kul i och med att man förändras så mycket genom åren.
Fann en cd-skiva hos min mamma med alla mina bilder från när jag var yngre, här kollar jag igenom dom!

Glöm inte bort att gilla och prenumerera!

Likes

Comments

Publicerad i: Mat, Youtube

Jag älskar verkligen att kolla på vad folk äter om dagarna, inte bara för att jag är glad i mat utan för att faktiskt få inspiration till olika maträtter. Det är så tråkigt att laga mat till sig själv och då försvinner även fantasin.
Idag gjorde jag min andra What I Ate Today-video, hoppas ni gillar den!

Glöm inte bort att gilla och prenumerera!

Likes

Comments

Publicerad i: Psoriasis

Det finns någonting jag nästan aldrig pratat öppet om.
Jag har psoriasis.

När jag var 9 år fick jag utslag i min hårbotten efter en lusbehandling. Både jag och min mamma trodde att det var för att lusmedlet var så starkt och lät det vara. Men det försvann aldrig.Min mamma har psoriasis så till slut förstod hon vad det handlade om, jag hade fått psoriasis.

Det var aldrig någonting jag tänkte på när jag var såpass liten, ingenting som störde mig mer än att jag inte kunde låta bli att pilla på det. Det syntes ju inte heller i och med att det just då bara var små fläckar i hårbotten och jag hade såpass tjockt hår.
Så i flera år var det något som inte alls störde mig, jag tänkte ärligt talat inte på det nästan alls.
När jag var 16 år så märkte jag att min nagel såg lite märklig ut. Nagelbandet hade försvunnit och nageln hade blivit randig och såg allmänt konstig ut. Jag tog mig till vårdcentralen för att kolla upp det, för då trodde jag att jag hade fått svamp i nageln.
Dom konstaterade att det var psoriasis och hela min värld rasade. Jag skojar inte, jag vart helt förstörd.
Inte för att nageln såg konstig ut utan för att jag insåg att jag skulle få mer psoriasis än så. Det var min största rädsla.
Jag hade redan fruktansvärt dåligt självförtroende i och med att jag hade blivit mobbad under flera års tid och gått upp i vikt av mediciner. Att få psoriasis var det värsta som kunde hända för mig just då.

Åren gick och jag tänkte inte så mycket på det där med naglarna längre, men hårbotten blev bara värre och värre.
Jag levde i en otroligt destruktiv relation och var stressad konstant. Allt i min omgivning var ett enda kaos och jag mådde fruktansvärt dåligt.
När jag var 18 år så fick jag fläckar på mina armbågar. Om ni kan förstå min panik jag fick över nageln, förstår ni då hur förstörd jag blev när jag såg att jag hade fått på mina armbågar?
Nu vart det ju så himla tydligt, jag menar, hårbotten och naglarna tänker man inte på. Man kan måla naglarna och hår hade jag ju på huvudet.
Men nu vågade jag inte längre gå med kortärmade tröjor eller klänningar. Och jag ska vara ärlig, det är någonting som påverkar mig än idag. Jag försöker att inte dölja mina utslag, men det är jättesvårt.

När jag var 20 år så började jag få psoriasis på mina ben. Två stora fläckar på mina smalben. Jag fick även en stor fläck på min höft och vid det här laget började jag även få småfläckig psoriasis.

När jag var 21 år började jag få psoriasis vid hårfästet och vid öronen, även i pannan. Och det är nog det som påverkar mig allra mest idag. Jag är beroende av salvor för att kunna ha uppsatt hår och jag har lugg (dels för att jag älskar lugg) för att dölja min fläck jag har i pannan. För jag orkar inte alltid svara på frågor.

Under de här åren har jag blivit avvisad närhet för att folk tror att det smittar, jag har fått så många frågor om jag har ramlat och slagit mina ben, om jag har ramlat och slagit i pannan.
Jag har fått höra "men oj, vad är det där...?" med en nedlåtande och äcklad ton. Jag har fått tampas med så mycket frågor och självhat under dessa år.
Och jag kan slå vad om att jag kommer få göra det i evigheter. Men jag måste sluta hata mig själv för att jag har den här sjukdomen. Jag måste älska mig för den jag är, för att jag är unik. Jag måste bli sams med min sjukdom.
Vi måste börja prata mer om sjukdomen.

Likes

Comments

Publicerad i: Youtube

Jag vloggade ju när jag var hos tandläkaren i onsdags, nu är den äntligen uppe på min YouTube-kanal.
In och gilla och prenumerera på mig!

Likes

Comments

Publicerad i: Youtube

När vi ändå talat om tandläkarskräck idag - en video där jag pratar om 6 av mina största rädslor.
Glöm inte bort att gilla och prenumerera!

Likes

Comments

Mest lästa