Som alltid; bloggen är något man trillar in på någon gång i halvåret och inser att man lovade uppdatering. Gått sådär måste jag säga. Det som hänt sen sist:

  • Ytterligare 1,5 termin på högskolan har passerat
  • En ny tatuering
  • Varit i Stockholm x2
  • 10 veckors praktik på sjukhuset
  • 4 (!) godkända tentor

Och ja, lite mer därtill. Angående tentorna måste jag bara tillägga att det känns fruktansvärt skönt att de två återstående kurserna inte har några tentor som examination, utan hemtentor/seminarier. Eftersom jag senaste veckan jobbat 5 pass så tänkte jag faktiskt plugga ikapp lite under dagen, men klockan har redan passerat två och jag har i vanlig ordning inte fått så mycket gjort som jag önskat. Det är mer lockande att söka efter jobbannonser på platsbanken och hänga framför youtube, men nu ska försöka slita mig.

På återseende.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Otillräcklig kan man vara på flera sätt. Antingen är det kunskap som brister eller så är det närvaro. Båda elementen är egentligen lika viktiga, för saknas kunskapen blir du genast lite mindre närvarande då fokus lätt hamnar på att försöka förstå situationen och dess ursprung.

Det finns gånger då jag själv hamnat i situationer där jag inte känt mig alls bekväm, just på grund av okunskap och otillräcklig erfarenhet. Då har jag försökt tänka bort den jobbiga känslan och istället tänkt - "Ju fler gånger jag utsätter mig för detta, desto lättare kommer det gå för varje gång och till slut kommer detta vara en situation som jag åtminstone känner mig lite mindre obekväm i". Och vet ni vad? Det har funkat. Trots att man själv hör hur man darrar på rösten och kan känna hur hjärtat bankar inombords så står man där, mitt i den läskiga situationen och försöker vara med så mycket det bara går. Och allt går ju, så småningom. Bara man försöker.


Likes

Comments

Mitt i jakten på studentlitteratur snubblade jag in här av en slump. Det var alldeles för länge sen sist.

Jag fick i förra veckan nypa mig i armen för att förstå att jag redan varit ledig från skolan i över två månader och att sommaren börjar lida mot sitt slut. Denna sommaren har känts så annorlunda på något vis. Jag har jobbat häcken av mig nattetid för att på dagtid njuta av att vara ledig och glassa i solen med en bra bok, åka till Stockholm på konsert, göra spontana picknickar vid havet, gå på utomhusbio och så vidare, listan kan göras lång. Jobbet denna sommaren har inte känts som en tyngd, som jag annars minns sommarjobbet från gymnasiet.

Visst har det funnits kvällar där det varit drygt att åka till jobbet och veta att man ska ha fullt fokus i tio timmar, medan de flesta av Sveriges befolkning ligger i sina sängar och sussar gott. Detta har på något vis inte spelat någon roll, för jag har gått in med inställningen att "snart är jag hemma igen" varje gång jag satt nyckeln i låset till lägenheten.

Det är också värt att nämna hur mycket kunskap jobbet gett mig och hur mycket jag vuxit som person. Jag går numera rakryggad ut från varje ställe och försöker alltid att vara på topp i alla möjliga situationer, även om det inte alltid är lätt klockan 03:45 på morgonen när hjärnan börjar säga ifrån.

Nåväl, tillbaka till litteraturletandet, mer uppdatering om livet kommer!

Likes

Comments

Mycket handlar om balans i livet. Balans mellan olika element där varje del spelar stor roll. Men den där balansen är inte alltid lätt att finna. Ungefär som när man ska försöka stå på ett ben, samtidigt som man gör knäböj? I början är det vingligt, men ju mer man övar, desto säkrare bli man. Efter många försök känner du hur kroppen faktiskt gör som du säger åt den, utan det minsta vingel. Så småningom kommer du att göra flera enbens-knäböj av bara farten, när hela världen avundsjukt står utanför och kollar på.

Balans. För stunden har jag hittat den.

Likes

Comments

Just nu sitter jag och slöar mitt i all packning. Imorgon rullar bilen hem till Småland för första gången på närmare 2,5 månad. Jag skulle ljuga för er om jag sa att jag inte har någon hemlängtan. Ser fram emot att umgås med nära och kära, fira storasysters examen och bara vara bland människor jag tycker om.

Först står ännu en jobbnatt på schemat, jag tror den kommer swisha förbi, precis som vanligt.

Likes

Comments

Håkan var magisk. Jag stod där och bara sög i mig allt. Stämningen, musiken, sällskapet. Livet är bara för härligt.

Likes

Comments

Bästa sättet att låta huvudet gå på lågvarv? Valet är enkelt. Ett par mil lugnt och sansat på rullskidorna med utsikt över havet är allt som behövs. Tänk att livet känns så lätt.

Likes

Comments

Under dagen har jag mestadels ägnat tiden åt tentaplugg. Terminens sista tenta skrivs på fredag och i mitt huvud är det redan sommarlov.

När jag väl satt mig ute i solen dröjde det inte många minuter innan åskan brakade igång, regndroppar stora som femkronor föll blytungt från himlen, som gått från klarblå till mörkgrå på bara några minuter. Jag har glömt bort hur mysigt det faktiskt är med ljummet sommarregn och njöt av att återigen kunna andas frisk luft. Att bara sätta sig i soffan, höra smattret mot rutan och se hur det blixtrar ute. Det kallar jag för mysfaktor.

Likes

Comments

Rubriken är så sann som den är skriven. Det går många tankar genom mitt huvud och den ovan är en utav dem. Jag har själv suttit i en situation där jag blivit pushad framåt, men inte fick höra några stärkande ord, utan bara "Bättre kan du".

Detta är något jag kommit på såhär i efterhand, men det är så viktigt. För att kunna glädjas och sprida positiv energi så krävs det att man är nöjd över sina egna prestationer, istället för att sätta desto mer press på personerna i sin omgivning som kompensation.

Peace out

Likes

Comments

Det spelar liksom ingen roll vad det handlar om, man ska alltid respektera andra människors val och åsikter. Denna tanken slog mig under min jobbhelg, där det tidigare under fredagen hade presenterats ett nytt förslag angående ensamarbete under natten. Det märktes tydligt i gruppen att många var emot förslaget, men lika många tyckte det var okej. Trots de olika åsikterna om förslaget så var det inget som det blev tjafs om. De som gick med på det respekterade de som inte gillade det, och vice versa.

Då tänkte jag efter själv och insåg att jag är nog lite kluven i frågan att acceptera andra efter deras beslut. Hur många gånger har man inte tänkt att "Hur sjutton kan hen göra så". Och svaret är ju enklare än man kan tro. Människor gör sina val efter sina egna beslut, och vem är jag att lägga mig i? 

Likväl som jag vill bli respekterad själv, så måste jag också lära mig att bli bättre på att respektera andra, det får bli ytterligare en hemläxa till mig. 


Likes

Comments