Header

Hej

Jag ber så mycket om ursäkt för att jag har varit så inaktiv här. Ett nyårslöfte för 2018 är definitivt att bli mer aktiv här. Jag har inte fått jättemycket läsning gjord nu sista tiden på året men jag har iallafall en recension här på den klart tjockaste boken jag har läst det här året- Det av Stephen King.

Jag köpte den här boken lite spontant samma dag som jag bestämde mig för att jag ville läsa den. Jag blev lite avskräckt av tjockleken (1340 sidor med ganska liten text) men efter att tag blev det ganska svårt att lägga ner den. Boken inleds dock med en massa bakgrundsinformation som kan bli lite rörig att läsa när man inte vet någonting om karaktärerna än, men när man väl kommit in i handlingen så faller alla bitar på plats.

Detta är ju en skräckroman, och jag trodde först att den handlade om ett gäng ungar och en läskig clown, men den här boken handlar om så mycket mer. Boken är skriven ur flera perspektiv, det finns bland annat kapitel som heter ”mellanspel” som är utdrag ur en dagbok som karaktären Mike Hanlon skriver i. Historien om de sju barnen och alla läskiga saker som de upplever varvas med historien som utspelar sig tjugosju år senare, när alla barn har blivit vuxna. I de sista slutscenerna av boken blir detta ganska rörigt att hålla koll på, men det är bara en liten detalj som inte alls påverkar mitt betyg på den här boken.

Jag måste ändå varna litegrann, det är mycket starkt och olämpligt språk i boken. Många rasistiska kommentarer, homofobi och mycket svärord. Jag tyckte inte att förstörde historien alls, men om man vet med sig att man är känslig mot sådant så kanske inte den här boken är så rolig att läsa.

Förutom svärorden så älskar jag Stephen Kings sätt att skriva på. Jag både skrattade och grät till den här boken, förutom att ibland bli livrädd såklart.

Mitt slutliga omdöme för den här boken är väldigt bra, trots att jag var lite avskräckt i början. Även om du inte är ett stort skräckfan som jag är, rekommenderar jag den här boken starkt! Välskriven, skrämmande och jättebra bok!

5/5

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Pojkarna - Jessica Schiefauer

Ojoj, så många blandade känslor om denna bok. Detta var en uppgift i skolan att läsa den här boken och både jag och mina kompisar var väldigt skeptiska efter att ha läst baksidan.
I alla fall, boken handlar om tre fjortonåriga tjejer som inte vill växa upp och är lite utstötta i skolan. En av flickorna, Bella, älskar sitt växthus och får en dag ett konstigt skott med sin blombeställning. Hon planterar skottet och efter en väldigt kort tid blommar det. Sedan händer något märkligt. De tre flickorna dricker av blommans nektar en kväll och förvandlas till pojkar. Som pojkar hamnar de i ett grabbgäng som gör en massa kriminella saker och huvudpersonen, Kim, blir som pojke kär i gängets ledare.
Det var väldigt svårt att komma in i den här boken och själva historien, författaren skriver och beskriver på ett ganska svårt sätt, vilket gör att det blir svårt att greppa om själva handlingen. Jag tycker personligen inte alls om hur Jessica Schiefauer skriver. Det blir väldigt rörigt och svårläst enligt mig.
Detta är ju inte en fantasybok på det sättet att den inte utspelar sig i en magivärld, men ändå finns blomman som gör att de blir pojkar på natten. Boken tar ju i och för sig upp viktiga ämnen, så som mobbning, sexualitet och vänskap, men det räcker inte riktigt för att jag skulle kunna säga att det har var en bra bok. Den har filmatiserats men jag planerar inte att se filmen.
Jag gav den 1/5 stjärnor.

Hemakt ledsen för dålig bildkvalite! :)

Likes

Comments

Förlåt så mycket, har varit sååå inaktiv på senaste tiden jag vet:(
Det beror ju då mestadels på att jag inte har läst ut någon bok under de senaste veckorna. Jag har bl.a fortfarande inte lyssnat klart på Jane Eyre, men det det tänkte jag göra nu i helgen i alla fall. Jag läser också boken ”Pojkarna” i skolan och kommer nog läsa ut den väldigt snart, så den kommer det en recension på inom kort. Håll ut så kommer det snart fler inlägg här☺️

Likes

Comments

Jag och Earl och tjejen som dör- Jesse Andrews

Åh, så besviken på denna bok! Tyckte så mycket om filmen så jag tänkte att jag skulle tycka om boken minst lika mycket, men jag var nära på att lägga ifrån mig boken halvvägs igenom. Själva historien och konceptet påminner mig om Förr eller senare exploderar jag av John Green och den boken grät jag floder till. En flicka har cancer och en pojke som ska muntra upp henne. Men till skillnad från den fantastiska John Green-boken så är hela den här historien väldigt platt och underutvecklad.

Huvudpersonen Greg är en kille som i obekväma situationer skyddar sig bakom sina skämt och även om jag skrattade åt ett eller flera så var skämten väldigt flummiga, osammanhängande och onödiga för historien. Karaktärerna är platta och man lär inte känna de alls vilket gör att man inte bryr sig om dem speciellt mycket. Dessutom består största delen av boken av bakgrundshistoria och tråkiga anekdoter från Gregs tidigare misslyckade försök att umgås i sociala situationer.

Detta är faktiskt en av de få gångerna då jag kan säga att filmen är mycket bättre än boken! Jag ber om ursäkt för ett sådant nedlåtande inlägg men jag är faktiskt besviken på denna bok. Hoppas att nästa bok som jag läser ut får bättre kritik av mig.

Hoppas ni tyckte att det här inlägget ändå var intressant nog att läsa tills nästa kommer :)

Likes

Comments

För en gångs skull lyssnar jag faktiskt på en bok! Har länge funderat på att läsa denna klassiker, känns som något alla borde ha läst va? I alla fall är själva boken ca 600 sidor lång så jag lånade den som ljudbok istället. Inte kommit så långt in i den än men uppdaterar mer senare om åsikter med mera. En bokrecension på Jag och Earl och tjejen som dör kommer också senare ikväll så håll utkik!

Likes

Comments

Jag tänkte dra igång ett annat koncept som jag varvar med bokrecensioner, nämligen "veckans lån". Berättar lite kort om böckerna jag har lånat nyligen och som det antagligen kommer att komma recensioner på när jag har läst ut dem. Den här veckan har jag tre böcker att visa:

1.Jag och Earl och tjejen som dör - Jesse Andrews

Jag lånade denna bok eftersom jag såg filmen för ett tag sedan. De var en jätterolig film och jag tyckte mycket om den. Jag visste inte då att filmen var baserad på en bok men när jag såg den i bokhyllan i biblioteket blev jag väldigt glad, eftersom jag tyckte om filmen så mycket. Jag har börjat läsa boken och är ungefär 70 sidor in. Det är helt ok hitills och väldigt rolig, vilket jag förväntade mig. Detta blir nog min nästa bokrecension :)

2. Hjärtlös - Marissa Meyer

Åh, jag är så taggad på att läsa denna bok! Har läst ettan och tvåan av författarens mest kända serie, The Lunar Chronicles, och de böckerna är såå bra. Alla böcker i serian är baserade på klassiska gamla sagor, så som Askungen, Rödluvan m.m och även om Hjärtlös inte tillhör serien har författaren fortsatt på samma spår. Den här boken handlar om Hjärter Dam, den skoningslösa drottningen från Alice i Underlandet. Ska bli jättekul att läsa! Den har fått otroligt bra kritik.3. Världen Efter - Susan Ee

Ännu en bok som jag har längtat efter att läsa! För ett tag sen surfade jag runt på internet efter bra ljudböcker att lyssna på och hittade boken Änglafall. Jag hade aldrig förut hört någonting om boken men den lät bra så jag laddade ner den och började lyssna. Jag är så glad att jag gjorde det! Det var en otroligt bra och spännande dystopi som handlade om änglar, ett koncept som jag aldrig läst i någon annan bok. Världen Efter är tvåan i denna trilogi (Penryn och tidernas slut) och eftersom första boken slutade med en rejäl cliffhanger så är jag sjukt taggad på at kasta mig in i tvåan och fortsättningen.Likes

Comments

Detta omslaget är det lite äldre omslaget, det finns också ett annat som man kan se oftare i butik och nätbutiker. Det omslaget är svart men regndroppar i olika färger på . Jättefint enligt mig!

Likes

Comments

HIMLEN BÖRJAR HÄR- JANDY NELSON

En underbar och fängslande bok! Läste ett kapitel och var redan förälskad. Boken handlar om den sjuttonåriga Lennie (döpt efter John Lennon) som bor tillsammans med sin mormor och sin morbror Big. Hennes storasyster Bailey är hennes bästa vän och en har en väldigt färgstark personlighet. Dock får man aldrig riktigt träffa Bailey i boken eftersom historien inleds efter hennes död. Lennies liv raserar när hennes teaterälskande syster plötsligt faller ihop i en hjärtattack. Lennie söker tröst i hennes bästa vän Sarah och Baileys pojkvän Toby. Sedan introduceras den fantastiska Joe Fontaine, en musikalisk pojke som flyttat till staden från Paris. Känslorna sprudlar!

Den här boken fick mig både att skratta och gråta. Den var så lätt och härlig att läsa men var fortfarande sorglig och tar upp jobbiga problem hos huvudpersonen. Jag vet att många personer inte tyckte om boken eftersom det har varit en sådan hype kring den och att de inte tyckte att historien levde upp till förväntningarna, men jag håller inte alls med. Jag visste inte så mycket om sjävla handlingen när jag startade boken och jag anser att det här är en av de bästa böckerna jag har läst. Helt klart läsvärd och älskvärd!


  • Orginalets titel: The Sky Is Everywhere
  • Bokgenre: Kärlek
  • Betyg: 5/5 (helt kär i denna bok!)
  • Liknande böcker: Jag Ger Dig Solen (av samma författare)

Likes

Comments