View tracker

snapchat: Entreprenistan | Kontakt: sara@entreprenista.se

God morgon sötisar!
Hur är allt med er idag?? Jag började dagen med att ta med mig både hund och sambo ut på en morgonpromenad! Inget vidare väder men det var så skönt att få komma ut och gå en PW innan frukost!

Idag är de plugg som gäller för hela slanten och förbereda för sista dagen på praktiken!

S

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Min älskade sambo är ju tokig i motoGP... Nej de är inte lätt att veta vad det är.. De är alltså tävling med motorcyklar... JAAAA ni förstår väl hur intresserad jag är av detta och eftersom jag har spenderat eftermiddagen inne på kontoret kände jag för att hänga i soffan en stund men det lyckas ju krocka med kvällens sändning av just motoGP. Så jag öppnar en flaska bubbel för att lyxa till de (och stå ut med att höra kommentarerna i bakgrunden)

Vad gör ni ikväll??
S

Likes

Comments

View tracker

​Vi bestämde oss för några dagar sedan att minsann börja gå på husvisningar. Dels för att det är så himla nyttigt att gå på, under tiden så lär man sig vad man vill ha och inte. Detta huset var ingenting för oss. Lagomt i storlek, både huset och tomten men det saknades ett garage, alla sovrum låg på övervåningen plus att huset behövdes renoveras. Sen kunde jag inte se oss bo där, jag kunde inte se oss ha våra vänner hem på middag (köket och matsalen låg inte i samma rum en gång!!). Det märkte jag idag på visningen att det är väldigt viktigt att köket är stort, för när vi har gäster över brukar vi alltid hänga i köket och det gillar jag. Jag gillar när jag kan stå och laga mat och gästerna sitter vid köksbordet och är med. Så nej, inget hus för oss. Men å andra sidan har vi inte tänkt att flytta än på ett tag. 

Likes

Comments

Jag skulle gärna ha tulpaner runt om i huset och året om. Det är så vacker och speciellt vita, de är mina favoriter.

​Jag var ju på anställningsintervju idag. Jag var så sjukt nervös att jag glömde bort hälften. Men jag vet att det beror på att jag SÅ gärna ville ha jobbet. Till skillnad från de andra jobbet jag sökt, som jag också vill ha såklart men inte lika mycket. Då gick jag bara in till chefen, sa "hej, jag vill jobba här.." i princip och så fick jag en tjänst. Men idag var mina ord som bortblåsta och jag kom knappt ihåg vad jag hette. Så chansen är liten att jobbet är mitt men då har jag lärt mig att det går aldrig att förbereda sig tillräckligt inför en intervju. 

S

Likes

Comments

Jag håller på i detta ögonblick med att förbereda mig inför min anställningsintervju i morgon och det är lite nervöst i detta nuet. Men jag tänkte att jag skulle ge er mina allra bästa knep för att förbereda er på en anställningsintervju. Det är faktiskt inte det allra lättaste.

 • Läs på om företaget.
  Det finns inget värre än när du kommer till en anställningsintervju och vet knappt något om företaget du sökt jobb hos. Då tror gärna arbetsgivaren att du bara sökt jobbet för att du är i behov av ett jobb, inte att du vill jobba där.
 • Vad kan du göra för arbetsplatsen.
  Förklara och tydliggör vad du kommer att tillföra till arbetsplatsen.
 • Vilka planer har du för dina arbetsuppgifter.
  Beroende på vilken typ av jobb så är det alltid bra att ha med sig lite planer på vad du har tänkt att göra med arbetet.
 • Tänk igenom, inte allt för noga, vad du ska säga om dig
  Det kommer nästan alltid frågan, nämn 3 bra och 3 dåliga egenskaper. Se till att tänka igenom vad du ska säga. Nämn också alltid 3 negativa saker (men som i deras öron låter positiva). MEN (!!) när de ber dig beskriva dig själv eller vad du gjort. Få det att låta så naturligt som möjligt, inte som att du har inövat ett tal och memorerat varje ord.
 • Klä dig rätt!!!
  Jag vet inte om jag kan understryka detta mer. Men det är SÅ viktigt att klä sig rätt. Är det ett jobb som butikschef, kom inte i trasiga jeans och en hoodie. Klä dig med pondus. Äger du för tillfället inga kläder så kan du ALLTID låna av någon i din närhet.
 • Släpp nervositeten.
  Ja det kan vara riktigt nervöst att gå på en intervju, men försök att ta någon minut innan du "går in" att andas djupt och lugnt, spola händerna i kallt vatten (få bort handsvett) och att förbereda dig mentalt.
 • Tänk på hållningen.
  När du hälsar, när du går, när du står, när du sitter så se till att alltid tänka på din hållning. Säcka inte ihop, sitt inte med armarna i kors, se till att skaka hand ordentligt.
 • Var självsäker men också jordnära och ljug inte.
  Är det något som de önskar att du bör kunna, exempelvis något dataprogram. Säg för allt i världen inte att du kan det när du inte egentligen har en aning. Säg istället att "det låter spännande att få lära sig det programmet. Jag är snabblärd och så ge mig en vecka så kan jag det".
 • Erbjuder de kaffe, tacka JA!
  Ibland kanske man inte alltid är så sugen på kaffe eller man är för nervös för att dricka, men av artighetsskäl bör du faktiskt alltid tacka ja. Dricker du inte kaffe, be om vatten!


Vad har du för tips? Dela gärna med dig!!

Likes

Comments

​God morgon!

Hur mår alla efter allt påskfirande? Bakis?

Vi firade påsk på allra lugnaste vis. Först var vi till Örebro och shoppade loss, sen lite påskmat hos mina föräldrar, sen däckade vi i soffan innan klockan hade slagit 21:30... (NÄSTAN lite PRO-varning på oss ibland!!)

Idag vaknade jag väldigt tidigt, precis som vanligt. 06:45 stod klockan på och jag kände inte direkt för att gå upp då. Men eftersom vi ställt om till sommartid så var klockan 7:45. Men efter att ha legat och dragit mig en stund i sängen kände jag att det var dags att gå upp. Så har tassat omkring tyst i huset och pysslat med några av våra inköp igår och vattnat blommorna. 

Nu ska jag ta tag i och planera kommande veckan, Sen idag väntar ett pass på jobbet!

Vad gör ni idag?

Likes

Comments

Bilder från förra helgen, frukosten var gudomlig. / Kvällsmiddagen var fantastiskt med tre rätters och vin.

Nu drömmer jag mig tillbaka till förra helgen när vi var på Loka Brunn och mådde gott. Vädret var fantastiskt och man sov som en prinsessa. Idag är vädret allt annat än soligt och det är grått och trist. Jag ska försöka att skriva lite på mina uppsatser idag, det varvas med lite pyssel hemma.

Vad ska ni göra idag? Firar ni påsk?

S

Likes

Comments

Dags för nya naglar och denna gången fick de bli svart med glitter! De där med glitter är något jag har svårt att gå ifrån! Älskar de!

S

Likes

Comments

Instagram@saramarian

Nouw Magazine