Allmänt, Familj & Vänner

Godmorgon allesammans! Det ser ut att bli strålande fint väder idag och det säger man ju aldrig nej till. Jag är nyduschad, påklädd och sitter just nu i soffan och dricker smoothie. Det var ett jäkla sjå med att få upp J idag och det enda jag fick höra var "jag ska bara...". Jag trodde "jag ska bara..."-tiden skulle komma först när man har egna barn och får höra det av dem, inte från min snart 24-åriga sambo haha. Nu förstår jag varför mamma och pappa blivit frustrerade när man själv sagt att "jag ska bara...".

Nu är vi i alla fall uppe och äter frukost. Vi ska snart åka och hämta morfar innan vi åker ner till Varberg. Pappa fyller år imorgon så vi ska fira honom idag!

Likes

Comments

Allmänt

Idag ligger jag hemma i soffan och bara tar det lugnt. Har vaknat med täppt näsa och har varit snuvig på dagarna ganska länge nu men imorse trodde jag att jag hade fått feber på det också. Men det hade jag inte, tack och lov för det! Känner mig ändå väldigt hängig så det blir inte många knop gjort idag.

Har kikar lite på inspiration till framtida brudbuketten och bröllopstårtan. Finns så mycket fint och jag undrar verkligen hur man ska kunna bestämma sig för hur man vill ha det! Det är en djungel rent ut sagt haha! Förhoppningsvis kommer vi fram till något som vi båda gillar! Och då menar jag bröllopstårtan för brudbuketten har J inget att säga till om haha

Nu ska jag fortsätta leta bröllopsinspo (pinterest är grymt för detta!) och kanske göra mig en kopp varm choklad. Den här förkylningen ska borta snarast!

Bilden är tagen samma dag som jag köpte min brudklänning. Den är ju fortfarande hemlig (bara jag, mamma och pappa som har sett den, eventuellt någon bror också kanske) och jag kommer inte att visa bild på den här förrän efter bröllopet eftersom jag inte vill att J ska se den innan dess.

Likes

Comments

THE Wedding

I torsdags fick jag sms om att inbjudningskorten hade kommit så när J kom hem från jobbet åkte vi och hämtade dem innan han körde hem mig igen och han åkte iväg till Göteborg. Jag var lite nervös för om korten skulle vara lika fina som jag hade tänkt mig men jag blev överlycklig när jag såg att de var finare än jag trott. Så medan J var iväg så satt jag och adresserade kuvert. Nu ligger dem i bokhyllan nästa helt klara för att skickas iväg, det fattas bara frimärken. Förhoppningsvis kommer vi ihåg frimärken och kan skicka iväg dem någon gång denna vecka!

Nu börjar det verkligen bli spännande! Den 22a är det ett halvår kvar till bröllopet. Jag har köpt min brudklänning. Inbjudningskorten är snart skickade. Det händer grejer! På ett sätt känns det så himla overkligt. Är jag verkligen så stor att jag kan gifta mig? Men ja, det är jag, trots att jag tror att jag är sexton haha. Tänk att vid den här tiden nästa år så har vi varit gifta i nästan ett halvår. Med tanke på hur fort 2016 gick tror jag att tiden fram till bröllopet kommer att gå jättefort. Det är fruktansvärt mycket som ska göras och det är både lite jobbigt och superkul på en och samma gång! Vi är så tacksamma för att vi har våra fina familjer och vänner som hjälper oss med allt och vi hade aldrig klarat detta utan dem!

Likes

Comments

THE Wedding, Personligt

I onsdags var mamma och jag som sagt iväg för att leta efter brudklänning. Innan har vi skämtat om att jag säkert kommer att välja första klänningen i första butiken vi är i, precis som jag gjorde med min klänning till studentbalen. Och ja, jag kom ut från den första butiken vi var i med en klänning, men det var inte den första eller den andra jag provade - men den tredje! Men som mamma sa "hittar man rätt klänning, varför ska man leta vidare?".

Jag var faktiskt lite nervös när vi var på väg in till stan. Jag har ju aldrig provat brudklänningar förut och visste ju inte riktigt därför vad jag hade att förvänta mig. Och som de flesta vet är jag en person som måste ha kontroll och se över allt för att det ska bli som jag tänkt mig. Att göra saker där jag inte ens kan läsa mig till hur det ska gå till gör mig nervös. Men vi kom in till butiken och mamma och jag började kolla på klänningarna. Sedan fick vi hjälp och vi valde ut tre klänningar som vi tyckte om. In med mig i provrummet med den första klänningen.

Innan jag fortsätter här så vill jag bara säga att jag har läst och hört mycket om den där känslan man tydligen ska få när man provar brudklänningen som är den rätta. Så jag har varit ganska så livrädd för att jag skulle få prova hundratals med klänningar innan jag fick den där känslan, om jag nu ens skulle få den. Hur skulle jag kunna veta att jag provar Klänningen med stort K?

I alla fall, jag får på mig första klänningen, kommer ut till mamma och kvinnan som hjälpte oss och ställer mig framför spegeln. Och jag känner ingenting. Jättefin klänning men det känns inget speciellt. In i provrummet igen och jag får på mig den andra klänningen, kommer ut till mamma igen och ställer mig framför spegeln. Känner fortfarande inget speciellt förutom att klänningen inte riktigt är jag, vilket mamma också säger. Här börjar jag känna att "jag kommer aldrig att hitta en klänning" och då har jag bara provat två stycken. Var det någon som sa pessimistisk?

In i provrummet igen och får på mig den tredje klänningen. Kommer ut till mamma och ställer mig framför spegeln. Jag vet inte om jag kan beskriva känslan för er men just i den stunden när jag ser mig själv i spegeln så förstår jag vad alla menat när de sagt att man bara vet när det är rätt klänning. Håller nästan andan för att inte den där känslan ska försvinna. Känner hur jag blir helt tårögd och får bita mig i kinderna för att inte börja gråta, inte för att jag är ledsen utan för att jag är helt överlycklig. "Det här är rätt".

När vi kommer ut ur butiken och jag håller hårt i påsen med min brudklänning i är jag helt skakig. Min kropp känns som gelé och jag är helt skakig. Vilken adrenalinkick det är att hitta sin brudklänning säger jag bara! Nu hänger klänningen hemma hos mamma och pappa (för att inte J ska kunna tjuvkika och för att jag inte ska springa och kolla på den 2635 gånger om dagen när jag är hemma) och om ett halvår får jag bära den när jag gifter mig med mitt livs kärlek.

Här skulle man kunna tro att jag har berättat klart, men nejdå, här ska ni få höra om vad som hände när jag skulle berätta för J att jag hittat en klänning.

Helt skakig får jag upp min telefon och får skickat iväg ett meddelande till J om att "det kan hända att jag nästan har länsat vårt konto" och att han inte ska få panik när han ser det. Han svarar och undrar vad som händer och frågar om jag hittat en klänning. Jag svarar att jag har hittat en klänning och att om han vill veta vad den kostar så får han vara lugn och inte få panik (han stressar upp mig när han får panik haha). Jag tror att jag någonstans i vår konversation säger att jag kan äta nudlar i ett halvår om det gör honom lugnare haha! J får väl mer och mer panik här och säger att han nu tror att klänningen kostar sjukt mycket. Nej lugna ner dig tycker jag och säger att klänningen kostar det han tror minus 24. Frågar om han fortfarande älskar mig (haha) och han svarar att det är självklart att han gör det. Allt är lugnt och jag tänker inte mer på detta.

En stund senare skickar J ett nytt meddelande och frågar om jag inte vet exakt vad klänningen kommer kosta. Jag fattar ingenting och skriver tillbaka att jag vet vad den kostar för jag har ju betalt den och har den med mig i bilen. Han börjar prata om att sy upp klänningen och jag svarar att det ska jag göra i maj, men klänningen har jag fortfarande betalt. Då får jag svar tillbaka från min älskade sambo "Men va fan, jag är dum i huvudet! Jag trodde du skrev att den kostade MINST 24 tusen". Här får jag typ andnöd för att jag skrattar så mycket. J trodde alltså på allvar att jag hade köpt en brudklänning för "minst 24 tusen". När han väl fattade hur det låg till sa han "jag har aldrig i mitt liv varit så här glad. Jag fick sån jävla panik!" och jag fortsatte att skratta så tårarna rann. Jag kan riktigt se framför mig hur J står på jobbet och bara blir blekare och mer och mer panikslagen när han tror att jag köpt en klänning för 24 tusen. Vi fick oss i alla fall ett riktigt gott skratt och det blir en kul historia att berätta långt efter att vi gift oss hahaha!

Likes

Comments

THE Wedding

Igår satte sig J och jag för att beställa inbjudningskorten till bröllopet och för att uppdatera vår bröllopshemsida. Det blev även en del prat om tidsschemat under vår stora dag, hotellbokningar som behöver göras och diverse andra saker. Nu är vi inne i januari vilket betyder att i slutet av den här månaden är det bara ett halvår kvar tills vi gifter oss! Hur sjukt är inte det?! Nu är vi på rätt sida av nyår och äntligen kan vi säga att "i år ska vi gifta oss". Det här är så otroligt spännande och jag vill att tiden innan ska gå lite långsammare så jag hinner med alla intryck och känslor innan vår bröllopsdag är här.

Jag fick nyss sms om att inbjudningskorten är tryckta och att jag kan spåra deras resa till vår brevlåda från och med imorgon. Längtar tills jag har dem i mina händer! Jag hoppas att de är lika fina i verkligheten som på bild.

Imorgon är även en stor dag. Det vankas operation "Hitta klänningen med stort K". Eller ja, en början i alla fall. Hittar jag en klänning imorgon är det ju helt otroligt haha, men jag räknar inte med det. Vi ska till samma butik där jag köpte min klänning inför studentbalen. Då valde jag den första klänningen jag provade i den första butiken vi var och kollade i. Mamma sa häromdagen att det inte hade förvånat henne om jag gör samma sak nu när jag ska hitta brudklänning haha. Vi får helt enkelt se men jag har inga större förhoppningar om att jag kommer att hitta Klänningen imorgon. Aning pessimistisk kanske men jag blir hellre positivt överraskad haha.

En annan sak jag har funderat över. Blir alla blivande brudar ovanligt hormonella vid bröllopsplanering eller är det bara jag? Jag kan liksom inte ens lyssna på potentiella låtar till bröllopet utan att bli helt tårögd och bara vilja stortjuta haha (vilket inte fungerar när man kör bil och behöver använda ögonen…). Kanske får packa ner näsdukar inför imorgon haha!

Dagar kvar till bröllopet: 199. Eller 200. Tror jag.

Likes

Comments

Allmänt

Hej! Nu var det ett tag sedan jag var här sist och jag tror faktiskt inte att det har hänt så mycket sedan dess. Eller, jag har ju börjat jobba igen lite smått. Det blir nog mer efter årsskiftet eftersom det mest har varit en mjukstart nu för att lära sig om företaget och vad det är jag ska göra och så. Men det känns bra och jag ser fram emot att få arbeta mer under nästa år!

Idag är det ju som ni säkert vet den 22 december och det betyder att det är bara SJU månader kvar till bröllopet. Nu känns det verkligen att tiden börjar gå fort och förhoppningsvis kommer det att hända en del i nästa vecka som jag kan berätta mer om då.

Det är även bara två dagar kvar till julafton idag. Jag har verkligen NOLL julkänslor, men det ska ändå bli mysigt att få tillbringa tid tillsammans med familj och släkt. I typ två veckors tid har jag sagt dagligen att jag ska slå in alla julklappar. Tror ni att jag har gjort det än eller? Nä, inte alls. Imorgon åker vi ner till mina föräldrar och vi åker tidigt så jag måste verkligen slå in allt idag… Lär väl sitta inatt och slå in allt för att jag bara drar ut på det haha!

Igår innan jag åkte hem från mamma och pappa så tappade jag min telefon på en sten. Skärmen sprack och hela displayen började flimra i olika gröna nyanser och vitt. God jul till mig liksom… Blev så arg på mig själv för jag har två displayskydd här hemma som har legat i flera veckor och jag har bara inte fått tummen ut att sätta fast ett på mobilen. Så himla frustrerande men jag har ju såklart bara mig själv att skylla.

Jag har även lyckats med att bli sjuk så här dagarna innan jul. Feber. Är inte alls pigg på att slåss i butiker imorgon men vi behöver köpa de sista julklapparna. Det är bara att bita ihop. Förhoppningsvis så känner jag mig bättre imorgon.

Hoppas att ni alla får en riktigt bra jul tillsammans med era nära och kära även fastän det ser ut som att vi inte får någon snö här!

Likes

Comments

THE Wedding

I början på denna veckan fick jag äntligen tummen ur för att lösa vem som ska göra vår bröllopstårta. Jag har haft ögonen på en tjej som gör helt gudomligt fina tårtor så jag hörde av mig till henne. Var så nervös för att hon redan hade hunnit bli uppbokad just vårt datum för hon är väldigt populär. Men tur hade jag, för det hade hon inte blivit! Känns skönt att ytterligare en sak kan kryssas av från den milslånga listan. I vår ska vi ta oss ut till henne på konsultation och smaka på olika tårtfyllningar! Funderar redan på vad vi vill ha för smaker i tårtan och hur vi vill att den ska se ut. Det är ju en hel vetenskap det där. Men jag tror att slutresultatet kommer att bli helt perfekt!

Dagar kvar till bröllopet: 230

Likes

Comments

THE Wedding

Igår på morgonen hämtade jag upp mina fina blivande tärnor och vi drog iväg på vår lilla roadtrip. Det var dags för oss att fixa tärnklänningar inför bröllopet! 19 mil körde vi till vår destination och sedan tillbaka hem igen, så ungefär 38 mil fick jag kört. Men det var det allt värt, för vi hittade klänningar! Endast 40 minuter tog det så hade vi beställt varsin klänning till tjejerna och någon gång i vår kommer de att vara klara (senast) beroende om de fanns klara på fabriken eller inte. Klänningarna är SÅ fina. Rosa (såklart) och vi bestämde oss för korta klänningar istället för långa (vi gifter oss ju på sommaren liksom). Bilder på klänningarna kommer eventuellt när jag har fått hem dem eller så får ni vänta till bröllopet! Nu känns det som att det börjar hända lite, detta var det första vi köpt inför bröllopet. På tisdag är det bara 8 månader kvar!

Annars har J och jag tagit ett första steg gällande bordsplaceringen. Vi tänker som så att det är lika bra att börja nu. Planen är väl att ha en preliminär bordsplacering klar till årsskiftet så kan vi helt enkelt ändra efter hand när vi vet om alla kommer och så. Jag har satt upp lappar med namn och "bord" på väggen hemma med hjälp av kludd så vi kan flytta runt hejvilt (se bilden nedan). Vi ska också försöka bli klara (preliminärt) med presentationen av alla gäster senast den 22a januari så ikväll har vi som mål att skriva något om minst fem personer. Jag har börjat skriva lite, men J måste ju vara med och skriva också haha.

Likes

Comments

Familj & Vänner, Personligt

Imorgon är det sju veckor sedan jag beslutade mig för att avbryta mina studier. Om en vecka börjar jag jobba igen. J och jag pratade en del om det i förrgår. Om jag kommer att orka. Hur det kommer att vara om ett år. Men som jag sa då - jag mår mycket bättre nu än för sju veckor sedan. Mitt största stressmoment - skolan - är borta. Mitt jobb har jag aldrig sett som jobbigt och stressigt. Jag jobbade ju inte när det började gå dåligt så därför associerar jag inte jobbet med något negativt. Tvärtom ser jag mitt jobb som något positivt mitt i allt detta mörker. En chans för mig att komma utanför lägenheten. Nu i början ska jag inte jobba speciellt mycket, men jag kommer ändå att göra någonting. Och det är viktigt för mig. Att bara vara hemma fungerar inte för mig i längden, för att jag ska må bättre så måste jag komma ut och göra något. Men - det ska vara på mina villkor. Så att jag orkar. Så att jag mår bättre. Och om det mot förmodan inte fungerar med jobbet, då gör det inte det. Då får jag testa igen efter årsskiftet. Det är ju bara jag som vet vad som är bäst för mig. Så på måndag åker jag ner till Varberg för min första jobbdag sedan juni, stannar över natten och jobbar en stund till på tisdag innan jag åker hem igen. Det är lite pirrigt faktiskt haha. Nya arbetskamrater (min mamma) och allt ;)

Jag mår bättre nu. Blir inte lika trött som tidigare även om det börjar kännas redan tidigt på kvällarna om jag varit aktiv under dagen. Men nu sover jag i alla fall inte flera gånger om dagen, så nu är jag väl "ikapp" när det gäller sömnen. Börjar bli ganska som vanligt, men tror fortfarande att folk har lite svårt att förstå att jag inte orkar allt. Det känns i kroppen när det blir för mycket. Men det syns ju inte utåt sett på mig så jag antar att det är därför folk inte förstår. Det är frustrerande för mig ibland. Många antar att jag orkar för "det här är ju inte så farligt" men ofta känns det jobbigt för mig. Jag har dock blivit bättre på att säga nej när jag inte orkar och det måste vara okej för mig att göra det.

Annars bor vi hemma hos mina svärföräldrar denna veckan och passar deras hund Hedda eftersom dem är utomlands. Idag har jag varit hemma hos morfar, ätit lunch och tjötat. Hedda och jag har varit ute och gått i snön. Det har snöat nästan hela dagen och det är så mysigt! J stack nyss iväg på fotbollsträning. Hedda och jag ligger nerbäddade i soffan och kollar på djurprogram, mys!

Likes

Comments

Allmänt

Det känns som att dagarna går så himla fort och ändå gör jag inte speciellt mycket på dagarna förutom att vara ute med hundarna och kolla på serier. Vi har haft hundarna i två veckor nu och nästa vecka är det dags för dem att åka hem. De är helt fantastiska men det ska ändå bli skönt för till och från går dem mig på nerverna. Det här är nog sista gången jag är hundvakt så här länge (bara så ni vet mamma och pappa) haha. Men det kommer nog att kännas tomt och vara så himla tyst när dem inte längre är kvar.

Tidigare idag blev jag fruktansvärt sugen på kärleksmums (snoddas, mockarutor, vad ni nu vill kalla dem) så J fick köpa med sig florsocker hem efter jobbet eftersom vi inte hade det hemma. Nu står det en form med kärleksmums och svalnar på köksbänken. Vi sitter just nu och kollar på vår nya favoritserie - Blindspot - och när detta avsnittet är slut blir det mat för hundarna, en promenad, mat för människorna och sedan fika för människorna.

Likes

Comments