Nu sitter vi här igen, en fylla och tur till Bergen rikare.

På lördagen var det RFC - Röldal freeride challenge, detta firades senare på kvällen på Garasjen och givetvis var vi där.

Vi låter bilderna tala för sig själva.

På måndagen drog vi iväg på nya äventyr och till den stora staden Bergen.

På vägen hittade vi en foss som man kunde gå under. Turist - javisst!


Sedan körde vi till hotellet vi skulle spendera natten på i Bergen. Efter att vi gjort oss hemmastadda och pudrat näsorna bar det ut på staden där det vankades kött och alkohol. Blev även lite Bergen by night och drinkar.


Efter lite sömn och riktigt fin frukost på hotellet var målet - akvarium och hajarna.

Sedan blev det lunch och shopping.

Därefter Ulriken, ett berg man åker upp på.

Innan hemfärd ett stopp på Ikea för lite svenska influenser.


​Fantastiska dagar. Nu väntas 4 dagars jobb och de allra sista dagarna överlag i vårt hem Röldal.

På fredag väntas skaldjurskväll, lördagen utgång och måndagen båttur.

HADE!​

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Knock them down, turn around, come on defence work, work.

Det är lite av vår melodi när vi jobbar på cafét.

Två helger har nu gått sedan sist.

Helg nummer 1 var det Röldal Ned Opp och vi stod för hejandet på en man vid smeknamnet Pölsa. Detta ledde till att Ellinor numera är en tv kändis i Norge. Pölsa kom dock bara på en 6:e plats men han var nöjd ändå när Ellinor och han talades vid på kvällen på Garasjen. Mycket rolig kväll på garasjen, med massa alkohol och swing. Som ni ser träffade vi vår älsklingschef på garasjen också :)Som vanligt hade vi bakishäng på jobb och denna gången hängde vi på lagret och frysboxarna. Nästan inget folk på cafét och tur är väl det! Efter jobb flyttade vi in TJ:s säng till Ellinors rum och sov i 3 timmar. Vaknade halv 9, åt och gick därefter och la oss igen. Bästa dagen på länge! Eller?

Nästkommande vecka var vi lediga hela 4 dagar och måndagen spenderade vi med att bjuda mamma Bratteteig, morfar Bratteteig, syster Bratteteig och självklart Morten på middag. Super mysigt! Fick även en åktur på Mortens fyrhjuling.

De övriga dagarna spenderade vi i soffan och ute i snön. Spenderade även en av kvällarna med att spela in en grattis film till vår fina mini haj, Malin. Som vi saknar denna individ. Blev även poker, Bilden visar Ellinors vinnar hand. Eller inte.... Skönt med ledighet, men när det blev stängt på torsdag ville vi jobba så mycket att vi gick med på att städa köket i cafét i 3 timmar innan vi åkte in till Odda för fika/lunch med Morten.Fredagen bestod av jobb, träning och Uno lir med sköna individer.

Lördagen var det Junior RFC, och ganska mycket folk i skisentret. Kvällen spenderade vi soffan till Fast and furious.

Söndagen var lugn som tusan på cafét och vi hurrade när vi var klara.

Måndagen spenderade vi med Morten i barnbacken på snowboard. Gick bra för oss båda fram tills vi båda trillade och Tj fick en mindre hjärnskakning och Ellinor fick en stel nacke. Eftermiddagen spenderades i solen och Morten och Ellinor passade Tj som skulle kollas till varje kvart bestämde Ellinor. På kvällen gjordes glass, god mat och sedan somnade vi gott.

 Nu sitter vi på cafét och ser framemot en vecka fylld med jobb. Endast 2 jobb veckor kvar nu,

HADE!

Likes

Comments

Hallå i stugorna!

Nu är vi på plats igen.

Helgen i Sverige var bra på alla sätt för både Teje och Knudan. Synd tiden gick så fort. Väl tillbaka i Röldal blev vi direkt inkastade i påskveckan. Vilket har betytt mycket folk i cafét men även massa roliga aktiviteter.

Onsdagen på jobb bestod av snöbollskrig med Hanne mot Oddvar vår chef. Vem som vann är det ingen som vet, to be continued.. Bilderna visar oss väntandes på Oddvar, redo att kasta snö.På skärtorsdagen vankades det fest på de beryktade Garasjen. Kvällen till ära spelade bandet Gunslingers. Blev en toppen kväll med vänner och kollegor.


På långfredagen var det väldigt mycket folk på cafét och alla som jobbade var väldigt bakis.. Mer än så har vi inte att säga om fredagen, vi är iallafall glada att vi överlevde.

På lördagen hade en del av oss lyckats återhämta sig ganska bra och alla var lite piggare på jobb. Efter jobb blev vi bjudna på påskmiddag hos Morten och Renates mamma Marit. God mat, en öl och kortspel.

Efter jobb på söndagen som var ganska lugn, drog vi en djup suck av lättnad över att påskveckan var över.

Måndagen var vi lediga och passade på att åka skidor i det fina vädret.Igår blev det avfärd mot Stavanger med Morten. Blev heldag med shopping och strosande på Stavanger fina gator. Kulturella som tusan. Turist - javisst!


Från och med nu har skisentret endast öppet torsdag - söndag om vi inte får beställningar. Idag hade vi fått en sådan och vi sitter därför uppe i cafét och bloggar nu när det är lite lugnt. Nu väntas jobb till måndag som vi vet nu och i helgen är det tävlingar både lördag och söndag här i skisentret - mycket folk.

HADE!

Likes

Comments

På grund av dåligt internet, mycket jobb och dåligt bloggsinne har bloggen fått stå åt sidan ett tag. Detta ber vi såklart om ursäkt för! Vi har mestadels av tiden ägnat oss åt jobb, umgåtts med vår vapendragare Morten, åkt skidor och druckit alkohol. Här kommer en mindre fotobomb som ni kan få avnjuta.


Sista bilden förklarar hur senaste utgången gick...

Bilderna säger ju mer än tusen ord.

Imorgon reser vi hem till Sverige för en helg, när vi kommer tillbaka är det påsklov och massa folk och självklart fest.

HADE!

Likes

Comments

Tjena!

Jobb helgen gick snabbt över och vi jobbade som de flesta gångerna med nice människor. Hanne spårade en aning på söndagen och lagade burgare i många olika utstyrslar. Hon lär inte bli glad när hon ser detta men hon får bjuda på det :)


Veckan i övrigt har varit som den brukar. I tisdags och igår har det varit kanon väder och mycket människor i backarna. Kul! Vi har flippat burgare som tusan på cafét. Tur att man jobbar bra tillsammans.

Efter jobb igår tog vi oss en tur till Haugesund tillsammans med vår partner Morten. Denna tur tar 2 timmar enkelresa och målet var McDonalds. Dyrt som tusan men det satt där det skulle :) Blev även en ny vindrutetorkare från Biltema eftersom vi tagit sönder den ena på bilen och även handlat lite mat inför helgen och nästa vecka. Therese fick även sin mjukglass med kolasås. Koselig tur!Om lite mer än 2 timmar är denna arbetsdagen slut och då återstår bara fredagen i cafét för oss sen tar vi välförtjänt en ledig helg! På schemat står då en heldag i skidbackarna på lördag och 18-års fest på kvällen. På söndag lär vi lägga upp ett bakis inlägg som i vanlig ordning.

HADE!

Likes

Comments

Början på denna veckan har varit ganska händelselös förutom Ellinor födelsedag på måndagen.

Onsdagen blev en bra dag på jobb då vi jobbade med våra kompanjoner Hanne och Anette, kunde ju knappt bli annat än en bra dag liksom? Efter jobb drog vi till Hannes stuga med Morten och Jostein som ligger 40 minuter från Röldal. Blev spel och andra trevligheter. En supert dag!I torsdags var vi överbemannade i cafét och vi fick tid över till både kortspel och städning. Ellinor och Hanne städade vaskerummet, luktade väldigt äckligt i brunnarna och de fick därför skapa ett provisorisk munskydd bestående av tamponger och massor med papper knutna runt huvudet.

På jobb bestämdes det om en sleepover och taco-torsdag i Hannes stuga, Efter en god måltid och gott snack kom Morten, Jostein och Renate förbi efter att de stått stående i en tunnel i 2 timmar pga. kolonnekörning. Kvällen bestod av spelet bluff där Jostein till slut stod som segrare. Efter mycket galenskaper, bestämde sig slutligen Hanne, Therese och Jostein för att bada i den närliggande sjön. En kort biltur och de plaskade i det kalla vattnet.

Efter att alla värmt sig, åkte våra 3 gäster hem och vi andra bäddade ner oss i "hytto". Väldigt koselig kväll!Det har varit 2 slitna tjejer både på jobb och efter jobb idag. Varken våra huvuden eller kroppar är vana vid fullspäckade dagar. I helgen vankas det jobb och inte så mycket annat är planerat.

Trevlig helg på er alla :)

Ps. Ellinors mående har varit lite upp och ner men går mot det bättre hållet nu. Hon lär överleva Röldals numera kända vurpa, då det tydligen var fler än befarat som såg händelsen. Skämskudden på!

HADE!

Likes

Comments

Dagarna i Röldal trampar på i vanliga spår och ser i stort sett ut som alltid. Veckan som gått har det varit vinterlov i en av närkommunerna och det har varit mer folk än vanligt.

Men i torsdags kväll fick vi finbesök från Sverige nämligen Britt och Therese, Ellinors mamma och syster. Detta besök var efterlängtat och mycket glädje kände vi när den silvriga forden svängde in vid Röldalsterrassen. Efter en mysig torsdagskväll, begav vi oss som vanligt till jobb på fredagsmorgonen medans Britt och Therese fick en heldag i backarna. Mycket snö och dålig sikt men trots detta kämpade de på till halv 3.

Kvällen bestod av bra sällskap, god dricka och det efterlängtade svenska köttet och såsen a´ la Karl-Erik. Det satt där det skulle så nu klarar vi oss på fisk igen ett tag. Fina som de är, hade de med sig massor med godsaker så nu är både kylen och frysen fyllda till bredden. Även alkoholförrådet är nu laddat. Tack som tusan!


Lördagen fick vi ledigt med våra gäster och en dag i backen stod återigen på schemat. Efter ett par åk så skedde tyvärr ett missöde. Ellinor skulle testa ett av guppen i "parken", med lite för mycket fart landade hon med skidorna upp och huvudet ner. Det såg för åskådarna väldigt roligt ut, men för den drabbade var det inte lika roligt. Huvudet dunkade, illamåendet kom och Oddvar på skoter blev tillkallad. Så igår fick Ellinor ledigt från jobb då hennes axel, nacke och huvud inte fungerat som det ska. Förhoppningsvis slutar detta inom kort.

Då detta missöde satte stopp för fler åk i backarna blev det istället lunch i soffan framför skid-VM, där spenderade vi hela eftermiddagen med hemmakväll-godis, detta även importerat från Sverige. Vid 17-tiden packades forden på nytt och vi vinkade av Britt och Therese som påbörjade sin 10-timmars långa färd till Skåneland.Söndags kvällen bestod av besök på Oddas akutmottagning då Oddvar rekommenderade att Ellinors skalle och axel borde kollas upp. Som tur var åkte vi därifrån med den milda domen att muskeln i axeln är trasig och skallen fått sig en rejäl smäll. Smärtstillande ett tag nu och snart ska Ellan vara återställd.

Idag är skisentret stängt pga vädret så vi alla är lediga. Teje kom med frukost på sängen till Ellinor som fyller 21 år idag och snart bär det av till Morten för lite födelsedags fika.

HADE!

Likes

Comments

halleluja!

Nu är vår lediga helg snart över, alldeles för fort har det gått. Men vi har hunnit med mycket roligt.
Lördagen bestod av semlebak, fika med kollegor, skotertur till Röldals topp och utgång på hotell Hordatun.
Under söndagen har vi upplevt bakfylla nr två och hunnit med en sväng i backen.
Då en bild säger mer än tusen ord så väljer vi idag att fotobomba bloggen från helgens bravader. Enjoy!Imorgon börjar vinterferien här i Norge så folk i backarna och på kaféet förväntas. Nu väntas jobb, jobb och åter jobb. Men vi blickar framåt och ser fram emot att Britt och Therese kommer på besök nästa helg. ​Välkomna till Röldal! 

HADE! 

Likes

Comments

Hej från parallell-heisen!

Nu var det ett tag sedan som vi skrev här på bloggen och därför kände jag som dagens heisvakt att jag får skriva en liten trudelutt om vad som har hänt här uppe i Röldal sedan helgen.

Kan börja med att skriva att vi överlevde stormen och helgen på jobb blev lugnare än någonsin. Skönt det men tiden smög fram på söndagen.. Varit halvtaskigt väder hela veckan och därför får vi hittills summera veckan som en lugn vecka i cafeét medans det varit ganska hetsigt i skistallen, då vi har några skolor på besök. Alla ska ha pjäxor, skidor, snowboards och heiskort precis samtidigt. Synd i dessa lägen att man inte kan dela sig i två. Trots detta har vi klarat av det nästan felfritt med hjälp av vår kollega Morten!


I måndags drog vi till Odda för att fixa bankkonto, men då tanten på banken var bitter och inte hade tid fick vi snällt be Oddvar om hjälp. Klippan som han är så fick vi papperna idag och har skrivit på. Nu väntas bara klartecken från banken återigen. Att det ska vara så svårt?!

I tisdags fick jag stanna över på jobb då hon som brukar komma till skistallen på kvällskörningen var ledig. Jag tackade snällt ja och fick lite extra pengar på konto, mig gör det ingenting. Dock hungrig som en varg när jag vid 20.00 kom hem från jobb.

Igår var norsken och dansken lediga från jobb så jag och Therese skulle leverera i cafeét, då en buss med skolelever kom på morgonen fick jag lämna Thereses sida för en stund och hetsa lite i skistallen med Morten så det värsta gick över. Därefter återgick jag till cafeét där jag och Therese hade allmänt bra i varandras sällskap som vanligt!

Efter vi städat i cafeét tog vi en runda i pistmaskinen med Kjetil, väldigt koseligt. Därefter väntades fika och bio med några kollegor. Taken 3 stod på tapeten och den får 4 av 5 möjliga snöbollar. Liam Neeson är en riktigt pudding kom vi framtill trots hans ålder. En bra onsdag här i Röldal med andra ord.I helgen är jag och Therese lediga, på lördag väntas en heldag med semelbak, skidåkning och utgång. Som vanligt alla hjärtans dag tillsammans, Forever my "plus one".

Hoppas alla får en bra helg och alla hjärtans dag!

HADE!

Likes

Comments

God eftermiddag!

Tidigare än väntat sitter vi nu i soffan. Ännu en storm hälsar på i Röldal, så vid 15.00 fick vi besked om att släppa allt vi gjorde då det ansågs vara en hälsorisk att vara uppe i backarna. Efter en kall nedfärd, fick vi snällt vänta på en plogbil för att kunna ta oss hem till vår lägenhet. Detta för att vi inte kunde se många meter framför oss. Efter att ha backat gåendes uppför backen till vårt hem sitter vi nu i soffan med lite te och en halv kass film på tvn för att få upp värmen i våra kroppar igen. Vi får helt enkelt se om vi tar oss ut igen inom dom närmaste 12 timmarna. Imorgon står egentligen jobb på schemat men eftersom modernatur återigen inte är på vår sida återstår detta att se. Hoppas att ni har bättre väder än vi har!


Pga stormen har detta inlägget inte kunnat läggas upp i eftermiddag som tanken var. Låtsas.

Nu dricker vi...... ​tada - alkohol och kollar melodifestivalen. Gamla kanske, men vi har det ganska gött!

HADE!

Likes

Comments