Hej måndag. Jag känner att min lilla träningsplan fungerar hittills. Jag blir positivt inställd till att ge mig ut och träna, när det inte är så ofta. Går och känner träningsvärken efter min lilla planka och min lilla joggingtur förra veckan och känner mig lite nöjd.

Helgen har varit jättebra. Vi åkte in till stan i lördags hela lilla gänget. Plantagen hade 70 % rea på alla perenner - så jag var där! Det var ganska utplockat, men jag fyndade en ros på stam som ska få övervintra nere i källaren. Just nu blommar den fortfarande, så det kommer bli trevligt att gå ner dit sen och styrketräna i blomsterprakten. Köpte även två höstflox som också får bo nere i källaren, tror inte de kommer hinna rota sig ute innan det blir för kallt.

Martin tittade på en ny bas (som han kommer köpa idag) och det var lite teknikjippo i stan som vi kollade in. Vi tog en fika och sen åkte vi hem och städade och ägnade oss åt diverse andra hussysslor, som att köra in ved och tvätta. Igår fick vi brunchbesök av Anna och Robban och deras små. Mycket trevligt. Jag fick tummen ur och skrev en hel del på min uppsats. Men slutade i vanlig ordning när jag kände att jag nästan var klar. Satte mig framför TV:n och tänkte att jag skulle göra klart den där (det är ju alltid en smart idé). Hamnade mitt i Allt för Sverige och sen var det kört med att skriva uppsats. Älskar det. Kommer bli en fenomenalt bra TV-höst det här för snart börjar också Det sitter i väggarna och nya avsnitt av Historieätarna.

Avslutade kvällen med att läsa några kapitel av Albert Camus "Främlingen". Tycker den är helt fantastisk, även om jag inte kan sätta fingret på vad det är som gör att man bara sugs in i den. Det kanske jag måste fundera på innan jag uttalar mig. Den handlar i alla fall i grunden om en man som är helt likgiltig inför livet. Där jag är nu frågade den kvinna huvudpersonen umgås med om han älskar henne, varpå han svarar: "Förmodligen inte. Men vi kan gifta oss om du har lust." Den är verkligen svår att beskriva, men himla bra och uppfriskande. Här finns en lite bättre recension.

Lämnade in ett jobb vid lunch idag. Har inte dykt upp något nytt ännu. Vilket betyder att jag borde passa på att skriva på uppsatsen. Bluaäh.

Lillen spanade in Volvos dumper på torget.

Min lilla talgbollsmatare är konstant välbesökt!

Planeringen inför nästa års odlingar är klar. Gröna understrykningar innebär att frön redan inhandlats :) Grönsakerna i ringarna uppe till höger ska krukodlas på altanen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Japp, jag var där. Jag gjorde det idag. Tog mig 23 minuter att motionera i tre kilometer. Jag kände att det var roligt. Efteråt var jag glad, fokuserad, nöjd och kände mig duktig. Peppad inför fler gånger. Kläderna blev blöta, men eftersom dojorna inte ska ut igen förrän nästa fredag hinner de torka, så det gör inget alls. Jag var lite rädd för vilda djur också, men behärskade mig.

Likes

Comments

Jag har provat hur många olika metoder och scheman som helst för att komma igång med träningen. Men jag tröttnar alltid efter en vecka. Idag ska jag börja om med ytterligare en träningsplan. Fast skillnaden är att jag har lagt upp den själv och den sträcker sig över ett helt år! Jag vet ju precis var problemen ligger, så jag har försökt att anpassa planen efter det.

Dels så brukar det alltid vara någon kombination att man ska ändra sin kost samtidigt som man börjar träna regelbundet och det fungerar aldrig för mig att göra två så radikala förändringar. Så min tanke är att jag inte ska ändra min kost alls, utan äta lite långsammare bara. Just nu kastar jag i mig maten, vilket förmodligen är något som ligger kvar sen lillen var liten och man var tvungen att äta snabbt innan bebisen började skrika/vaknade igen, och sen blir jag proppmätt när magen kommit i fatt. Sen äter jag inte så himla osunt överlag heller. Vi äter ju vanlig mat med potatis/pasta, kött och sås och ibland äter vi godis, chips och kakor.

Sen ska jag inte planera in att jag ska ut och jogga i ur och skur flera dagar i veckan. För det tröttnar jag också på. Innan sprang jag ganska mycket, men då var det för att jag hade lust, men jag har kommit ifrån det för mycket nu och känslan av tvång har tagit överhanden, så det är inte kul längre. Och så lägger jag av.

Därför har jag bara planerat in ett joggingpass i veckan till att börja med, nu när det är kallt och ruskigt, sen blir det ett till framåt våren. Istället har jag lagt till styrkepass som jag kan göra inomhus i "gymmet" i källaren.

Så här ser min plan ut:

Månad 1 - 21/10 - 21/11 - plankan på torsdagar, löprunda 3 km varje fredag
Månad 2 - 22/11-22/12 - styrkepass 30 min på tisdagar, plankan torsdagar, 3 km fredagar
Månad 3 & 4 - 23/12 - 23/2- styrkepass 30 min på tisdagar, plankan torsdagar, 3 km fredagar, magpass på söndagar
Månad 4 & 5 - 24/2-24/4 - styrkepass 30 min på tisdagar, plankan torsdagar, 3 km fredagar, magpass + 3 km på söndagar
Månad 6 - 25/4 - 25/5 - styrkepass 30 min på tisdagar, 3 km på onsdagar, plankan torsdagar, 3 km fredagar, magpass + 3 km på söndagar
Månad 7 - 26/5 - 26/6 - styrkepass 30 min på tisdagar, 3 km på onsdagar, plankan torsdagar, 3 km fredagar + benstyrka, magpass + 3 km på söndagar
Månad 8 - 27/6 - 21/10 - styrkepass 30 min på tisdagar, 3 km på onsdagar + armstyrka, plankan torsdagar, 3 km fredagar + benstyrka, magpass + 3 km på söndagar

Jag hoppas att jag kan hålla i den längre än en vecka den här gången. Syftet med det hela är inte att gå ner i vikt så mycket utan att börja röra på mig. Som det är nu sitter jag ju still hela dagen och översätter och ibland när jag har suttit några timmar kan jag känna hur det sticker i benen. när jag reser mig upp. Jag orkar inte göra nåt ansträngande utan att bli andfådd och det är ju förfärligt. Som det är nu är jag förskräckligt trött hela tiden också och jag vill se vilken skillnad det blir om man är igång och tränar. Sen hade jag gärna testat på hur det känns att vara riktigt vältränad en gång i livet också och inte ha det där lilla fartguppet på magen.

Likes

Comments

Bakade filmjölksbröd häromdagen. Herregud så enkelt det var! Och inget knådande inblandat, vilket är det som gör att det tar emot att baka bröd för mig, för det tycker jag är tråkigt. Så här gick det till:

Värm ugnen till 175 grader.
Blanda cirka 7 dl mjöl (jag hade bara vetemjöl hemma, så jag körde det rakt av) med 4 tsk bakpulver och 1 tsk salt. Blanda i 4 dl filmjölk. Rör om så att det är väl blandat och liknande gröt i konsistensen. Lägg bakplåtspapper i en brödform och häll i smeten. Strö gärna över lite solroskärnor eller något annat gott på toppen och tjoffa in formen mitt i ugnen och grädda i cirka 50-60 minuter.

Kan tänka mig massa goda saker man kan blanda i smeten. Kanske hackade torkade persikor eller annan torkad frukt, eller riven morot och fler sorters frön. Jag kommer definitivt baka det här igen och testa nya varianter. Helt perfekt när man inte har bröd hemma och egentligen inte orkar baka.

(Observera kapsylen på ljusbrickan, där ligger den och blänker så stämningsfullt haha)

Likes

Comments

Så fullständigt karaktärslöst att göra varm choklad halv elva på kvällen, strax innan jag ska gå och lägga mig. Men sååå gott!

Likes

Comments

Ja, här sitter jag under ett täcke i fåtöljen (ergonomiskt) utan att ha klätt mig riktigt. Jag är fortfarande i tröjan jag sov i och har fortfarande på mig mjukisbyxorna jag drog på mig innan jag lullade ner i köket och gjorde välling i morse. Jag har väntat alldeles för länge med att laga lunch och är därför okontrollerbart hungrig. Satte på pastavatten och drog i mig två nävar chips samt ett stort glas Coca Cola.

Ibland är jag en riktig slarvmaja.

Likes

Comments