View tracker

Poff, så ramlade det in flera jobb samtidigt.

Livet leker igen!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Jag har ju inga problem. Jag vet ju det. Att tillfälligt vara utan jobb är inget problem. Inte när människor runt omkring mig har betydligt större saker att oroa sig för. Men ändå....mitt i all tacksamhet för vad jag har så blir jag lite neddragen och oroad över hur saker ska bli. Jag har ändå levt mitt drömliv i några år nu, så att det klart att det inte går att bortse från att det har betydelse om det skulle försvinna. Dock är ett enda litet mail eller telefonsamtal är allt som krävs för att livet ska kännas på topp igen.

Jag gick ner i källaren och styrketränade en stund. Satt i jägarstolen med skakande lår och tänkte att jag inte ska ge upp. Men jag kände mig så trött. Alltså trött i själen. Det är ju inte så konstigt att jag känner så, tänkte jag vidare, om man tänker på hur många sorger, separationer, svek, besvikelser och andra förluster i olika former som bara läggs på hög i alla människors liv, inklusive mitt. Man lägger ju så mycket energi på att sörja, bearbeta, tänka på, minnas, vara arg på, försöka glömma, ignorera, analysera, ha ångest över och i allmänhet hantera dessa händelser i livet. Samtidigt som vi, i våran tidsålder, tar in så ofantligt mycket mer information om vår omvärld än våra förfäder gjorde. Vi får intryck konstant från bland annat internet och tv som vi också behöver ta in och göra av någonstans. Och mellan vår bearbetning av dessa inre och yttre intryck ska vi då alltså känna oss riktigt levnadsglada, tacksamma, energiska, och allmänt peppade på livet. Samtidigt som vi jobbar åtta timmar och hänger oss åt nödvändiga praktiska vardagssysslor. Det låter ju helt befängt egentligen.

Ja, jag satt där och filosoferade en stund, tränade armarna lite också och styrde sen min möra kropp mot datorn igen. Och jag hade fått mail! En jobbförfrågan, hurra!! Skickade ett svar snabbt som ögat och tänkte att alla mina bekymmer var över. Men.....fick svar igen att jobbet redan hade hunnit placeras ut på någon annan. Åh! Bara för att jag tog blicken från datorn en halvtimme missar jag det enda jobb som dykt upp på en vecka. Det är så tyyypiskt!

Men jag fick lite hopp i alla fall. Kanske vänder det snart.

Likes

Comments

View tracker

Ja, det här är vad jag har pysslat med på sistone - anlagt min första hugelkultur. Jag har grävt en stor grop och pusslat in diverse stockbitar som har legat och skräpat på tomten. Själva grunden för kulturen är klar nu. Sen ska jag på med sågspån, kompost och jord. Tanken är sedan att jag ska odla på detta i sommar. Med tiden kommer träet att förmultna och tillföra näring till jorden. Samtidigt binder det vatten, så att det blir fuktigare i jorden och mindre vattning krävs. Ska bli riktigt spännande att se hur det går nästa odlingssäsong. På bilderna nedan kan man se hur det såg ut innan. Massa jobbiga stubbar, som nu förhoppningsvis kommer försvinna.

Annars har det varit en jobbig vecka med i princip inget jobb. Mycket deprimerande, men det fick sin förklaring när den största uppdragsgivaren hörde av sig och berättade att de har svårt att ge mig jobb efter min prishöjning, särskilt som valutakursen är väldigt ogynnsam för dem också. Så jag gick med på att sänka till mitt tidigare pris. Förhoppningsvis kommer det flyta på som vanligt snart igen.

Likes

Comments

Imorse fick Martin en liten sovmorgon medan jag och Johannes fixade överraskningar till honom. Han fick en bok som Johannes hade ritat och en andel i en travhäst. Kanske lite udda present med travhästen, men han verkade gilla det!

Framåt eftermiddagen idag åkte jag och Johannes på bio i stan med J:s mamma och lilla Oscar. Killarna satt stilla i hela 90 minuter och tittade på filmen Familjen Jul i tomteland. Även jag blev lite förtjust, det var en sån fin historia och miljön var precis sådan som jag skulle ääälska att leva i. Ni vet med gärdsgårdar, timmerhus, öppen spis, stearinljus och så. Mysmys.

Efter en fika på stan åkte vi hem igen och fortsatte farsdagmyset med middag och bakelse. Nu sover de två grabbarna så gott så.

Jag har precis tittat på Allt för Sverige. Imorgon börjar Historieätarna och på tisdagar går Det sitter i väggarna. Så bra! Tre dagar i rad kommer jag alltså sitta och gotta mig framför TV:n varje vecka! (Särskilt som jag inte har en uppsats som jag borde ägna mig åt istället = inget tittande med dåligt samvete)

Likes

Comments

Igår skickade jag iväg denna mycket förväntansfulla ninja till förskolan. Det var utklädningsdag och han hade varit supertaggad inför detta i flera dagar. Måndag morgon klockan sex vaknade vi alla tre av väckarklockan. "Är det morgon?" frågade han. "Ja, tyvärr" tyckte jag och Martin. "JIPPPPPPIIIIIIEEE!!! Då är det bara en dag kvar tills jag ska vara ninja!", jublade barnet. Den som ändå fick vakna en måndagmorgon med ett Jippie på läpparna haha.

Dagens kontor. Det var dags för Sivan att gå till frissan igen, så jag satt på Condeco och jobbade under tiden. Trevligt som attan med lite miljöombyte. Sivan är fortfarande inte bra med klådan. Senaste fodret har inte hjälpt lika bra som fodret från Acana, som hon ju blev mycket bättre av men också luktade så illa av. Så vi letar vidare. I helgen fick vi tips om att Hill's har ett nytt spannmålsfritt foder som lät bra, så jag har beställt hem det. Vi håller tummarna ännu en gång!

Likes

Comments

Därför blir det inte så mycket bloggat.

Borde ju vara tvärt om kan man tänka, men just nu är jag mycket analyserande kring så många saker och jag har inte bestämt mig för om den här bloggen ska vara neutral eller kryddas med mina åsikter om saker och ting. Och när jag går omkring med en himla massa åsikter om saker, så är det lite svårt att bara vara neutral.

Bland annat tänker jag på hur folk uppför sig. Och idag vaknade jag upp till den katastrofala nyheten att Donald Trump blir USA:s nästa president. Så det har såklart funnits i mina tankar idag. Hur fasen gick det till? Det är som ett skämt. Men det visar ju att när människor vill ha en förändring så kan vad som helst hända. Och det kan hända i Sverige nästa val. Dårarnas tid kan vara här nu. Det är riktigt skrämmande.

Det första jag gjorde i morse var att sälja av mina största aktieinnehav. ABB, Axfood och Industrivärden. Samtliga låg bra på plus, så jag ville inte chansa på att de skulle rasa när börsen öppnade. Det gjorde de dock inte, utan ökade istället ytterligare. Nåväl, det går upp och ner, så jag köper igen när de är på lägre nivå igen.

Sålde dock inte några Etrion. Det är min lilla långkörare och de är tänkta att ligga där de ligger fram till 2018 i alla fall. Har väntat i flera år på uppgången och imorgon är det kvartalsrapport, så ny chans! Fattar inte att det har stått stilla så länge på cirka 2 kr. Lite kort om Etrion, så är det en oberoende producent av solkraft med solkraftverk i Italien, Chile och Japan. Solkraft ligger ju verkligen i tiden nu och ledningen, med bland annat Ian Lundin från olje- och gruvfamiljen Lundin i spetsen, känns kompetent. Tycker de gör så mycket rätt hela tiden. De började i Italien med anläggningar där, sedan byggdes anläggningen i Chile - som blev klar flera månader i förtid och under budget (snyggt!), men störst fokus just nu är i Japan där de första anläggningarna är klara och har producerat ett tag och fler finns i pipelinen. I Japan har Etrion ingått partnerskap med Hitachi (eller snarare dotterbolaget Hi-Tech) vilket verkar vara positivt och vad jag förstår nästan nödvändigt, då det är svårt att få komma in på den japanska marknaden för internationella företag. Alla anläggningar som har byggts under 2016 har finansierats helt utan nyemissioner, vilket är mycket tacksamt. Planen är nu att sälja hela verksamheten i Italien för att finansiera ytterligare anläggningar i Japan. Hade varit kanon!

Det var efter förra kvartalsrapporten i augusti som Etrion vände till vinst och då tog aktien ett litet skutt upp till 2,40 och där har den legat sedan dess. Så det ska bli spännande att se vilken effekt det kan få nu när vinsten förhoppningsvis har ökat ytterligare.

Likes

Comments

Vi tog en promenad i skogen, jag och Siv. Det biter lite i kinderna nu, men det var helt klart uppiggande. Jag sprang litegrann bara, men det känns inte så viktigt. Det jag strävar efter är ju inte att ta ut mig i första hand utan att att ta mig ut och få in en träningsrutin i min vardag. Det är ju det som är svårt!

Har lagt in all träning i Google kalender, så jag får en påminnelse en stund innan. Har lagt in alla pass klockan halv elva. Det är en tid som passar mig utmärkt. Inte för tidigt, jag har hunnit smälta frukosten och inte blivit för hungrig innan lunch, och det är mycket kvar av dagen att ägna åt jobbet.

Likes

Comments

Ja, nu är vintern här igen. Vi bytte till vinterdäck igår, det var snyggt tajmat måste jag säga.

Sitter för närvarande och äter frukost framför nyhetsmorgon. Imponeras av Alexandra Pascalidou i diskussionspanelen. Herregud vilken bra retoriker hon är. Vilket vokabulär! Jag blir alldeles avis haha. Blir alltid inspirerad och glad av att lyssna på starka kvinnor.

Har fullt upp med jobb nu fram till onsdag, så idag blir det mycket jobb varvat med en joggingtur (träningsplanen ni vet) och eldande i pannan. Ska försöka göra det sista på uppsatsen också. Sen blir det fredagsmys med lilla familjen.

Likes

Comments

Idag fick jag tillbaka översättarprovet. Det gick inte vägen och jag är nog mer besviken än jag önskar att jag var.

Dels över resultatet, men också över att det känns så hopplöst att ha med myndigheter att göra. Man är alltid en liten människa mot en jätte. Jag fick två fel på den allmänna texten. På grund av att den blev underkänd rättades inte den juridiska och ekonomiska delen. Med en kostnad på 2300 kr tycker jag att det minsta man kan begära är att få hela provet rättat. Jag vill ju veta hur det gick med de andra delarna. Inte minst för att det skulle gagna mig vid nästa (eventuella) provtillfälle.

Beslutet går dessutom inte att överklaga. Det står tydligt i det medföljande brevet. Jag håller inte helt med om felen, men eftersom man inte får överklaga får jag bara acceptera det. Det känns helt orimligt att en myndighet får bete sig så.

Likes

Comments