Contains affiliate links

Det kommer bli en fin dag idag! Johannes är ledig från skolan och jag sitter i pyjamas och tjockkofta och jobbar såhär på morgonkvisten. Har äntligen fått iväg lite fakturor, ändrat min preliminära inkomstdeklaration och har bara lite smågrejer kvar att göra innan vi kan ge oss av in mot stan för att köpa ett utlovat lego till Lilleman, hämta ut några matkassar och kanske fika lite.

Något annat som gör mig glad är att jag har fått chili att gro! Jag har försökt flera gånger, men det är för kallt i vårt hus. Men så fick jag en värmematta av Martin i julklapp, som ger fröerna värme underifrån, och titta så fint mina chiliplantor har tittat upp! Hurra! Har sått sorterna Habanero Hot Lemon och De Cayenne.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag tror jag kan ha hittat min nya drog! Med tanke på att jag vill konsumera lite mer medvetet i år gick jag in på Sellpy och kikade. Det är en sida som säljer second hand-kläder. Om man vill sälja fungerar det så att man beställer hem en påse som man lägger kläder man vill bli av med i och skickar in till Sellpy, så säljer de kläderna åt en (mot en del av vinsten får man förmoda) på sin sida. Har spenderat mesta delen av kvällen med att surfa runt där. Roligt! Och så mycket fina kläder hittade jag! Så enkelt, så rätt i tiden och så billigt. Vissa kläder kan man köpa direkt och vissa får man buda på via Tradera. Det här klickade jag nyss hem för ca 200 kr inkl frakt:
Har ett gäng auktioner på gång på Tradera också.

Likes

Comments

​​​​

Fokus under 2018 för mig kommer att ligga på att leva mer hållbart och umgås mer med nära och kära. Sååå....här kommer årets önskelista:

1. Under 2018 vill jag konsumera mer hållbart. Ekologiskt och etiskt producerat ska vara ledord både vad gäller kläder, kroppsprodukter och mat.

2. Jag vill spendera mycket mer tid med nära och kära. Helgerna ska vara fria från jobb och fyllda med umgänge. Då får telefonen vila.

3. Jag vill åka till riksarkivet i Stockholm förberedd med exakt vilka dokument jag behöver.​ Lämpligast till hösten tänker jag.

4. Jag vill träna minst tre gånger i veckan.

5. Vad gäller mina odlingar vill jag ta mig tid till det som behövs. Dvs. bereda jorden och se till att bevattningen är tillräcklig för att skörden ska bli bra. Sen vill jag ha tid att ta hand om det jag har odlat också. Utöver det vill jag sätta i alla fall tre träd i "fruktlunden", ett plommonträd, ett äppleträd och något mer. Sen hade det varit fint med några hallonbuskar också.

6. Jag är fortfarande på jakt efter "stugan" - men egentligen är det inte rätt läge, så det kanske är lika bra att det ligger på is lite.

7. I år vill jag att vi blir klara med tapetseringen av lillerummet, att vi får fiber indraget (beställt idag) samt att vi får jord-/bergvärme istället.

Likes

Comments

2017 var ett ganska snällt år, precis som jag trodde. Kan vi fortsätta i samma stil?? Jag hade några önskemål, men inte alla blev uppfyllda - kanske kan vi ta dem i år istället please!?

Ska vi börja med att kika på förra årets....

1. Kan jag få cirka 3 750 000 kronor? Då kan jag vara ledig helt nästa år, betala av hus och studielån, köpa en härlig stuga vid havet och åka till Australien med hela familjen och lite annat smått och gott.

Haha, nä jag fick inte 3 750 000 kronor förra året. Vi tar det i år istället. Jag kan nöja mig med 3 700 000 kr också.

2. Jag är lite sugen på ett roligt deltids-/visstids/projektjobb för att träffa lite folk om dagarna. Kan det perfekta, roliga jobbet flyga in från ingenstans och landa i knät på mig, tack. (Om jag inte får ovanstående vill säga, för då kan det kvitta).

Jajamensan, det uppfylldes ju med råge.

3. Sen vill jag känna mig lite mera piffig. Jag brottas ständigt med mitt konsumtionssamvete, men jag kan inte gå och se hur rälig ut som helst och vara nöjd, så jag önskar mig lite balans där. Jag vill bli etiskt piffig helt enkelt, så jag önskar att jag hittar många fina produkter att utsmycka mig med som ändå känns bra för samvetet att bära.

Under första halvåret var jag rätt piffig och shoppade loss en del. Spraytannade mig och blonderade håret. I år vill jag fortsätta känna mig fin samt kanske ha lite fina naglar också.

4. Om jag nu inte får några miljoner i år så önskar jag mig i alla fall en stugvecka på någon fin plats vid vatten. Och att det just denna vecka är kanonväder.

Det blev kanske inte en stuga i Sverige som jag tänkte på när jag skrev det. Men det blev en vecka i Spanien med kanonväder och nära till havet. Ännu bättre!

5. Jag önskar att jag får sova mycket.

Nä, jag har nog aldrig sovit så lite som i år.

6. Jag önskar att årets odlingar blir fenomenala. Jag önskar särskilt att vinbärsbuskarna får liv igen.

Nya tag i år, förra årets odlingar var katastrofalt dåliga.

7. Jag vill åka på spa igen.

Klämde jag inte in. Men gärna i år.

8. Jag vill att vi får till en fiiiin mur utanför huset som vi blir nöjda med.

Nix. Det blev det inte.

9. Jag vill äta mer sushi än förra året. Det var ett riktigt bottenår sushimässigt.

Liite mer sushi blev det, men inte mycket.

10. Jag önskar att det blir lätt och roligt att träna.

Ja, det var det under första halvåret.

11. Jag vill ha massor med energi också.

Hahahahaha....tillåt mig storskratta. Nä. Ingen energi förra året heller.

12. Jag önskar att jag äntligen får prova mina skidor och att vi får till lite isfiske och skridskoåkning.

Vi provade på att åka skridskor dagen innan nyår, fast jag var på isen i mina vanliga skor, så liite uppfyllt kan man ju säga att det blev.

Likes

Comments

Idag har Johannes provat på att åka skridskor. Han tyckte det var SÅ roligt och ville inte sluta åka. Det hade jag inte väntat mig pga av min egen bakåtsträvande attityd till vintersport. Han blev snabbt duktig faktiskt från att ha varit lite som bambi i början.

Imorgon ska vi på nyårsfirande i Löddeköpinge. Det ser jag verkligen fram emot! 2017 har varit snällt mot mig och jag hoppas att nästa år håller samma nivå.

Likes

Comments

Idag har vi tagit in granen och klätt den. Sitter i soffan och drar in grandoften och känner lite julkänsla smyga sig på. Det var verkligen på tiden.

December har hittills ångat på i rasande fart och nu är det inte ens en vecka kvar till julafton! De flesta julklapparna är dock köpta och det är inte så mycket annat som ska förberedas. Lite mat som ska köpas in också, och det hade varit roligt att köpa mig något juligt att ha på mig under julhelgen. Som en stickad klänning eller så.

Lämnade in en uppsats idag, vilket var det sista skolarbetet för det här året. Första terminen är nu avklarad (såvida jag blir godkänd), sen har jag bara tre terminer kvar, heja mig! Har ett sista översättarjobb också att bli klar med, sen är jag helt ledig. Halleluja!

Likes

Comments

I helgen har vi haft kalas för vår sexåring. Först kom kompisarna på kalas. Det var fullt ös i två timmar, men alla verkade ha roligt och Johannes var så nöjd efteråt. Han har såna fina små vänner!

Efter barnkalaset kom familjen på kalas. Väldigt mysigt och betydligt lugnare tempo hehe.

Likes

Comments

Gomorron! Här sitter jag mitt i den mysiga morgonen. Strax drar allt igång, så det gäller att njuta av dessa lugna minuter.

Det har snöat massor i natt och det är snorhalt på vägarna. Nu ska jag ut med hunden, men hoppas hinna skriva mer sen.

Likes

Comments

Det är en mysig tid nu innan jul. Vi börjar alltid dagen med att tända julbelysningen och äta frukost i soffan framför julkalendern. Det är något särskilt mysigt med de här mörka mornarna ändå, i alla fall när man inte har bråttom någonstans.

Idag var det lite extra mysigt eftersom snön låg kvar utanför. Det var dock en trött kille som klev upp idag. Jag nattade honom med saga igår och sen satt jag i soffan utanför och stickade medan han försökte somna i sin säng. Det är bara två dagar kvar nu tills hans födelsedag och han kunde bara inte sluta tänka på vad han önskar sig och vad han kan tänkas få. När Martin gick och la sig vid tio hade han fortfarande inte somnat.

Jag hade tänkt mig att titta på Allt för Sverige igår, men det var nobelmiddagen, så det blev några avsnitt av Gift vid första ögonkastet istället innan jag gick ner och jobbade och släktforskade en stund.

Kom i säng vid halv tolv igår och låg sedan och slösade bort en hel timme på att spela backpacker på mobilen innan jag somnade.

Idag jobbar jag till två, sen ska jag hämta Johannes och han ska följa med mig till tandläkaren i stan. Sen plockar vi upp online-handlingen från Maxi innan vi susar hemåt för att gå på lucia-mingel på skolan.

Känns bra att ha uppdaterat bloggen nu. Heja mig!

Likes

Comments

Det blir inte så mycket bloggat som jag skulle vilja. Jag har skaffat mig mycket att göra! Jag har just nu två jobb (översättningen och bemanningsföretaget). Sen läser jag magisterprogrammet i facköversättning också.

Jag gör med andra ord inte särskilt mycket annat. Vänner träffar jag knappt alls längre och jag tar definitivt inte initiativ till någonting. Familjen träffar jag ibland, men alltför sällan. Vad håller jag på med? Kan man undra.

Jag vet precis vad jag håller på med. Jag undviker att sörja. Att hålla sig sysselsatt är ett utmärkt sätt att undvika att ta itu med det. Man brukar prata om det första sorgeåret som det värsta. År två är alltid värre för mig.

Jag lever liksom parallellt med sorgen. Jag lever mitt liv som vanligt och sen är den där vid sidan om. Det är inte så att jag går och mår dåligt, men jag skulle nog få mer energi om jag tog tag i det där någon dag.

Var i alla fall hos J:s mamma igår. Jag har undvikit henne i nästan en månad för att jag har velat få distans och inte behöva tänka på det på ett tag. Hon vet om det också. Nu har ju distansen minskat, så nu tänker jag på det mer. Och känner mig trött.

Ja, så är livet nu. Jag är trött.

Likes

Comments