Tiden bara rinner iväg och nu har jag bara 2,5 vecka kvar på bemanningsföretaget innan det är dags att byta till jobbet på BMC. Konstig känsla att hoppa av nu när jag lärt känna deltagarna och precis har börjat engagera mig ordentligt. Det är svårt att släppa jobbet på kvällarna och jag går ganska konstant och grunnar på hur jag ska kunna hjälpa dem att komma ut i jobb. Martin sa att han också gjorde det i början, men han har blivit bättre på att släppa det nu.

Men i helgen gick det i alla fall ganska bra. Vi hade SNÖ och sysselsatte oss utomhus ett bra tag i söndags. Martin körde in ved medan jag och Johannes roade oss med att försöka bygga en igloo runt ett trappsteg. När Martin var klar gick hela gänget ner till sjön och kikade lite. Sivan blev superglad när hon insåg att hela familjen skulle gå ut på promenad tillsammans. Det händer inte varje dag precis.

Likes

Comments

Om det är något jag lärt mig om sorg är det att den aldrig försvinner, man ska bara gå rakt igenom den.

Har som sagt haft en paus, då jobbet har hållit tankarna på avstånd. Men nu kände jag att det var dags att träffa J:s mamma igen. Jag bjöd henne på lunch och vi har suttit och pratat och gråtit lite tillsammans några timmar.

Är helt dränerad på energi just nu, men det blir jag alltid och det kommer ta några dagar innan jag är på banan igen. Det är bara så. Men jag hoppas att det leder till att allt blir lättare snabbare.

Idag spelades en viss låt med First Aid Kit och jag kom att tänka på det sista skämtet hon skickade till mig på Facebook. Kommer inte exakt ihåg hur det gick, men någonting med dem och att de såklart alltid får vara förbandet. Typiskt vår ordvitshumor.

Just nu sitter jag i biltvätten på Preem där hon jobbade i många år. Minnena finns överallt!

Likes

Comments

Har precis krypit ner bredvid den här lilla skatten nu. Han har varit på femårskontroll idag och fått spruta. Han har haft lite ont i sin arm idag där han fick sprutan och tyckte nog det var skönt att somna ifrån det onda. Han sover så gott!

Det har varit lite turer med bilarna på sistone, men snart är allt löst och vi har två bra bilar att köra med. Hittills har vi hankat oss fram lite med hjälp av kollegor, kollektivtrafik och lånebilar. Det går ju, men det känns inte jättepraktiskt.

Har så smått börjat med vårens sådder. Satte lite perenner som jag har frön kvar av sen förra året; bland annat rudbeckia, kolibrimynta och vit vallmo.  Melonplantan växer på fint i källaren, så jag planterade om den igår och gav den lite extra gotte på botten. Chilin jag satte har fortfarande inte tittat upp, men det är för att den behöver värme tror jag. Imorgon sätter jag på golvvärmen i badrummet och sätter sådden på golvet (inte alls som gjort för att nån ska sparka till den...), så ska det nog bli fart i den!

Tog en tur i trädgården i helgen för första gången på länge och det ser ju bara för tråkigt ut! Längtar så till våren nu.

Likes

Comments

Fick det andra jobbet också, hurra hurra! Slutar på bemanningsföretaget om en månad och börjar därefter på BMC.

Så himla glad för båda jobben.

Likes

Comments

Det är full fart nu när jag är igång och jobbar. Dagarna går otroligt snabbt. Otroligt mycket snabbare än när jag jobbar hemifrån.

En sak jag reflekterar över är att man inte hinner tänka särskilt mycket längre. Hinner inte tänka särskilt mycket på J eller på att sörja. Om det är bra eller dåligt kan man ju fundera på, men det hinner jag inte heller riktigt. Det är inte särskilt stressigt, men jobbdagen löper på med massa möten med människor och då ligger fokus såklart på dem och inte på mina egna tankar.

En annan sak jag kommer ta med mig från tillbakahoppet in livet som anställd är att jag måste vara lite mer så på hemmaplan också. Jobbtid är jobbtid. Det jag inte håller på med på arbetstid nu, ska jag heller inte hålla på med när jag jobbar hemifrån.

Intervjun kändes bra häromdagen. Hon skulle ha intervjuer hela veckan, så vi får se hur det går. Jag hade trevligt i alla fall! Lite märkligt att sitta på en intervju och berätta att jag för närvarande jobbar med att berätta för människor om hur de bäst lyckas på en intervju.

Likes

Comments

Jag hyr en bil (och tar fria mil för säkerhets skull).

Det som händer då är att barnet blir sjukt och jag behöver inte köra någonstans.

Jag har alltså hyrt en bil, ställt den i garaget över natten och sedan kört tillbaka den till uthyrningsstället. Väl spenderade pengar.

Likes

Comments

Idag har jag beskurit vinrankan. Förra året la jag kvistarna några veckor i kylen om jag inte minns fel, men i år stack jag ned dem direkt i jorden. Lärde mig förra året att grenarna inte tar sig om de är för klena, så jag försökte ta lite kraftigare grenar i år.

Grenarna beskärs strax under ett bladpar nedtill och strax över ett bladpar upptill. Jag stack sedan ner allihop i en större kruka och satte en plastpåse med hål i. Tror det ska går bra att göra så här, det gjorde det förra året.

Nu står den de nere i källaren under växtlampan tillsammans med min ros på stam, som inte riktigt vill gå med på att det är vinter...

Idag har vi varit och hämtat en hyrbil inne i stan, ätit årets första semlor och jag har momsdeklarerat. Kvällen kommer bli himla lugn. Martin ska visa mig lite hur man fyller i lite blanketter för jobbet och sen ska jag förbereda mig lite inför intervjun imorgon och fundera på nästa veckas föreläsningar.

Likes

Comments

Nu ser bilen ut såhär med sin nya dörr. Bättre på bild än i verkligheten får jag nog vara ärlig och säga. Dörren går inte att stänga inifrån, så vi måste klättra in genom passagerarsidan, men den sitter rejält när den är stängd i alla fall, så bilen går att använda igen.

Jag och mina katastroftankar tycker ändå inte om den. På måndag ska Martin köra ganska långt och jag ska in till Växjö direkt efter jobbet (på intervju minsann), så jag ska också köra ganska mycket. Och så ska det bli minusgrader. Trots att vi har fixat bilen ämnar jag åka in till stan imorgon och hyra en bil som inte har bakhjulsdrift. 1-0 till mina katastroftankar, men det känns helt ok.

Vi kommer inte behöva köra runt med den här besvikelsen till bil så länge till, det verkar som att vi har en bra bil på ingång, men det kan ta några veckor. Längtar!

Likes

Comments

...sa jag igår. Förbaskat vad det var halt!

Jag fick sladd igår på väg hem från jobbet i Ljungby. Hade kommit hela vägen till Vislanda och hade väl bara någon kilometer kvar hem när bakänden på bilen fick eget liv och det var inget att göra. Gick på en sekund. Jag är bara glad att jag träffade stolpen och inte en annan bil eller gudbevaremig en människa. Med mig gick det ganska bra. Kände av det lite i nacken, men idag nästan ingenting.

Irriterande inslag i vardagen bara att vi nu bara har en bil. I helgen ska vi försöka hitta en bildörr nånstans och sätta dit.

Jobbet är kul i alla fall. Jag har föreläsningar för grupper i åtta timmar i veckan. Inte vad jag är van vid, men jag känner mig faktiskt oväntat bekväm med att stå längst fram och hålla låda. Mycket bra erfarenhet.

Likes

Comments

Låt mig upprepa:

2. Jag är lite sugen på ett roligt deltids-/visstids/projektjobb för att träffa lite folk om dagarna. Kan det perfekta, roliga jobbet flyga in från ingenstans och landa i knät på mig, tack.

Av en händelse behövde Martins jobb en inhoppare under en kortare period. Så idag blev det klart att jag ska jobba där någon månad eller så (på annan ort än Martin dock). Börjar på måndag och det ska bli SÅ kul!

Likes

Comments