View tracker

Fick det andra jobbet också, hurra hurra! Slutar på bemanningsföretaget om en månad och börjar därefter på BMC.

Så himla glad för båda jobben.

Likes

Comments

Det är full fart nu när jag är igång och jobbar. Dagarna går otroligt snabbt. Otroligt mycket snabbare än när jag jobbar hemifrån.

En sak jag reflekterar över är att man inte hinner tänka särskilt mycket längre. Hinner inte tänka särskilt mycket på J eller på att sörja. Om det är bra eller dåligt kan man ju fundera på, men det hinner jag inte heller riktigt. Det är inte särskilt stressigt, men jobbdagen löper på med massa möten med människor och då ligger fokus såklart på dem och inte på mina egna tankar.

En annan sak jag kommer ta med mig från tillbakahoppet in livet som anställd är att jag måste vara lite mer så på hemmaplan också. Jobbtid är jobbtid. Det jag inte håller på med på arbetstid nu, ska jag heller inte hålla på med när jag jobbar hemifrån.

Intervjun kändes bra häromdagen. Hon skulle ha intervjuer hela veckan, så vi får se hur det går. Jag hade trevligt i alla fall! Lite märkligt att sitta på en intervju och berätta att jag för närvarande jobbar med att berätta för människor om hur de bäst lyckas på en intervju.

Likes

Comments

Jag hyr en bil (och tar fria mil för säkerhets skull).

Det som händer då är att barnet blir sjukt och jag behöver inte köra någonstans.

Jag har alltså hyrt en bil, ställt den i garaget över natten och sedan kört tillbaka den till uthyrningsstället. Väl spenderade pengar.

Likes

Comments

Idag har jag beskurit vinrankan. Förra året la jag kvistarna några veckor i kylen om jag inte minns fel, men i år stack jag ned dem direkt i jorden. Lärde mig förra året att grenarna inte tar sig om de är för klena, så jag försökte ta lite kraftigare grenar i år.

Grenarna beskärs strax under ett bladpar nedtill och strax över ett bladpar upptill. Jag stack sedan ner allihop i en större kruka och satte en plastpåse med hål i. Tror det ska går bra att göra så här, det gjorde det förra året.

Nu står den de nere i källaren under växtlampan tillsammans med min ros på stam, som inte riktigt vill gå med på att det är vinter...

Idag har vi varit och hämtat en hyrbil inne i stan, ätit årets första semlor och jag har momsdeklarerat. Kvällen kommer bli himla lugn. Martin ska visa mig lite hur man fyller i lite blanketter för jobbet och sen ska jag förbereda mig lite inför intervjun imorgon och fundera på nästa veckas föreläsningar.

Likes

Comments

Nu ser bilen ut såhär med sin nya dörr. Bättre på bild än i verkligheten får jag nog vara ärlig och säga. Dörren går inte att stänga inifrån, så vi måste klättra in genom passagerarsidan, men den sitter rejält när den är stängd i alla fall, så bilen går att använda igen.

Jag och mina katastroftankar tycker ändå inte om den. På måndag ska Martin köra ganska långt och jag ska in till Växjö direkt efter jobbet (på intervju minsann), så jag ska också köra ganska mycket. Och så ska det bli minusgrader. Trots att vi har fixat bilen ämnar jag åka in till stan imorgon och hyra en bil som inte har bakhjulsdrift. 1-0 till mina katastroftankar, men det känns helt ok.

Vi kommer inte behöva köra runt med den här besvikelsen till bil så länge till, det verkar som att vi har en bra bil på ingång, men det kan ta några veckor. Längtar!

Likes

Comments

View tracker

...sa jag igår. Förbaskat vad det var halt!

Jag fick sladd igår på väg hem från jobbet i Ljungby. Hade kommit hela vägen till Vislanda och hade väl bara någon kilometer kvar hem när bakänden på bilen fick eget liv och det var inget att göra. Gick på en sekund. Jag är bara glad att jag träffade stolpen och inte en annan bil eller gudbevaremig en människa. Med mig gick det ganska bra. Kände av det lite i nacken, men idag nästan ingenting.

Irriterande inslag i vardagen bara att vi nu bara har en bil. I helgen ska vi försöka hitta en bildörr nånstans och sätta dit.

Jobbet är kul i alla fall. Jag har föreläsningar för grupper i åtta timmar i veckan. Inte vad jag är van vid, men jag känner mig faktiskt oväntat bekväm med att stå längst fram och hålla låda. Mycket bra erfarenhet.

Likes

Comments

Låt mig upprepa:

2. Jag är lite sugen på ett roligt deltids-/visstids/projektjobb för att träffa lite folk om dagarna. Kan det perfekta, roliga jobbet flyga in från ingenstans och landa i knät på mig, tack.

Av en händelse behövde Martins jobb en inhoppare under en kortare period. Så idag blev det klart att jag ska jobba där någon månad eller så (på annan ort än Martin dock). Börjar på måndag och det ska bli SÅ kul!

Likes

Comments

Igår när lillen skulle sova råkade jag berätta att jag vet hur man gör film med legogubbar. Han blev eld och lågor och kunde sen inte sova för att han kom på så många coola grejer man kunde filma. (Smart av mig att berätta det just då, tog en timme extra innan han somnade haha).

Men idag gjorde vi slag i saken och spelade in våra allra första små filmsnuttar med hans legogubbar. Det var roligt faktiskt och han studsade upp och ner när han fick se resultatet när gubbarna rörde sig utan att man ser våra händer. Kanske är det Hollywood nästa för vår lille man! Här kommer i alla fall våra två små alster:

Likes

Comments

Jag hoppas att du kommer att bjuda mig på mycket roligt och spännande! Förutom det absolut självklara som att alla jag känner får må bra och vara lyckliga och att ingen dör, så har jag några önskemål som det vore fint om du kunde uppfylla.

1. Kan jag få cirka 3 750 000 kronor? Då kan jag vara ledig helt nästa år, betala av hus och studielån, köpa en härlig stuga vid havet och åka till Australien med hela familjen och lite annat smått och gott.

2. Jag är lite sugen på ett roligt deltids-/visstids/projektjobb för att träffa lite folk om dagarna. Kan det perfekta, roliga jobbet flyga in från ingenstans och landa i knät på mig, tack. (Om jag inte får ovanstående vill säga, för då kan det kvitta).

3. Sen vill jag känna mig lite mera piffig. Jag brottas ständigt med mitt konsumtionssamvete, men jag kan inte gå och se hur rälig ut som helst och vara nöjd, så jag önskar mig lite balans där. Jag vill bli etiskt piffig helt enkelt, så jag önskar att jag hittar många fina produkter att utsmycka mig med som ändå känns bra för samvetet att bära.

4. Om jag nu inte får några miljoner i år så önskar jag mig i alla fall en stugvecka på någon fin plats vid vatten. Och att det just denna vecka är kanonväder.

5. Jag önskar att jag får sova mycket.

6. Jag önskar att årets odlingar blir fenomenala. Jag önskar särskilt att vinbärsbuskarna får liv igen.

7. Jag vill åka på spa igen.

8. Jag vill att vi får till en fiiiin mur utanför huset som vi blir nöjda med.

9. Jag vill äta mer sushi än förra året. Det var ett riktigt bottenår sushimässigt.

10. Jag önskar att det blir lätt och roligt att träna.

11. Jag vill ha massor med energi också.

12. Jag önskar att jag äntligen får prova mina skidor och att vi får till lite isfiske och skridskoåkning.

Nu vet du kära 2017 och kan börja leverera. Tack på förhand!

Likes

Comments

Japp, nu är det gjort! Chlifrön kan sås redan i början på januari om de står under växtlampa. Så jag gjorde iordning ett helt såbrätte och tänkte att jag skulle odla lite extra i år för att ge bort och så. Sen såg jag att jag hade endast två ynka frön kvar i påsen haha. Så istället sådde lite "slattar" jag hade av bland annat kejsarträd (misslyckats två gånger med detta - hoppas på tredje gången gillt nu!), citrongräs och mosippa. Sen sådde jag några melonkärnor också. Det känns underbart att nosa lite på odlingssäsongen redan.

Jag och Johannes har haft en lugn dag. Inget jobb kom in, bara förfrågningar som förhoppningsvis blir till jobb imorgon.

Likes

Comments