Det har varit tyst här nu under en längre tid. Orken eller lusten att skriva har inte funnits. Den äts upp av att bara klara sig igenom vardagen. Det är hemskt. Jag vill inte att de ska behöva vara så. Man känner sig uppgiven och bara nere på botten. Ibland vill jag bara lägga mig ner och ge upp..

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Sitter sedan ungefär en timme tillbaka på radiologen på lasarettet och väntar på min tur. Hade en bokad tid, men missat att på andra sidan avdelningen fanns en reception där man skulle anmäla sig. Skyller på att det är måndagsmorgon. Haft en riktig skit natt med smärta, konstiga drömmar och svårt att sova. Så himla less på detta nu.

Likes

Comments

Tänk vilken skillnad det gör att solen skiner. Iallafall är det så för mig. Jag känner mig genast mycket piggare och gladare. Idag ska jag och barnen fika och grilla med min pappa och mina syskon. Ska bli himla mysigt! Hoppas detta härliga väder håller i sig.

Likes

Comments

Min kropp bara skriker efter helg och vila! Så skönt att det bara är en arbetsdag kvar innan lite ledigt. Jag älskar verkligen mitt jobb, men min kropp vill inte riktigt hänga med i det höga tempot just nu. Vi har heller inga direkta planer för helgen, känns skönt. Lustigt nog kan sånt annars stressa mig, avskyr egentligen att sitta hemma en hel helg då jag gillar fart och fläkt. Men orkar inte kroppen, är det bäst att lyda.

Tänkte försöka mig på ett Ikea besök inom en snar framtid dock, bestämt mig för att köpa en ny byrå då vi behöver mer förvaring i hallen. Men de kommande två helgerna efter denna är fullspäckade så de får bli när det blir. Har försökt hålla lite koll i de lokala "köp & sälj"-grupperna, men tycker alls som säljs där trissas upp så mycket i pris att jag lika gärna kan köpa nytt.

Snart även dags att ta tag i planeringen för de kommande 2 års kalaset. Det blir ett bra nöje i helgen!

Likes

Comments

Idag kom jag äntligen iväg och tränade lite. Har varit väldigt sparsamt med träning på senaste tiden. Då det helt enkelt gjort för ont för att träna. Iallafall skönt att bara komma iväg och röra lite på sig. Blev bara gå på bandet idag. Men intalar mig själv att all träning är bättre än ingen.

Likes

Comments

Vem är då jag? Hmm..

Jag heter Therése Svensson, är mamma till 3 underbara pojkar på 1 år, 4 år och 9 år. Jag är gift med den underbaraste människan jag träffat. Född och uppvuxen i Nyköping, men flyttade efter studenten 2004 till Trosa och blev kvar där 12 år. På valborgsmässoafton förra året flyttade vi tillbaka till Nyköping och vi trivs otroligt bra här. I oktober 2016 utökade vi familjen till barnens stora glädje med en katt, som heter Hulken.

Ibland är min vardag inte den lättaste. När jag var 20 år gammal fick jag diagnosen ulcerös colit, blödande tjocktarmsinflammation. Men jag har egentligen haft problem med min mage sen jag var liten, svårt att äta och magsmärtor har alltid funnits med mig. Men med hjälp av rätt medicinering kan jag leva en okej vardag. Visst händer det då och då att jag behöver mer hjälp och får då läggas in kortare perioder. Men som det är just nu klarar jag mig ganska bra.

Något mer om mig är att jag sedan 6 år tillbaka lever med daglig smärta i fötter, knän, höfter, rygg och händer. Drabbas även av skakningar i händerna och känslan av att de aldrig riktigt "vaknar till". Detta påverkar min vardag med familj och jobb väldigt mycket. Jag får nu hjälp och vi försöker ta reda på varför det är så här. Jag kämpar vidare och tar en dag i taget, ibland en timme i taget för att orka.

Jag vill kunna få en diagnos och gå vidare. Att då kunna anpassa mig efter vad jag har att jobba emot. Jag vill ha en vardag där jag känner att jag orkar. Att då kunna vara glad och alert som tidigare utan att vissa dagar sätta på en mask, fast jag inombords skriker. Att varje dag leva med att varje steg du tar gör ont, äter upp mig. Mitt vanligtvis glada och pigga jag, byts ut mot någon jag inte vill vara. Helt enkelt en skugga av mig själv, av den jag egentligen är och vill vara.


Likes

Comments

För många år sen när jag väntade barn nr2, skrev jag lite på en blogg på en annan plattform. Passade på att importera den bloggen hit idag för att kunna se tillbaka på hur livet var då. Jag är en sån som älskar att kolla på gamla bilder och påminnas om lyckliga stunder och härliga känslor.

Tänkte att jag ska sätta mig och skriva ihop en liten text om hur livet ser ut nu. Men välkomna att kika in de gamla inläggen och bilderna :)

Likes

Comments

Vaknade hyfsat utvilad imorse, att nätterna kan va så olika. Vissa nätter kan jag sova som en stock, medan andra nätter sover ja knappt alls. Solen skiner iallafall idag, vilket känns härligt!

Likes

Comments

Så många gånger jag tänkt på att skriva som aldrig blir av. Även om jag vet att det brukar kännas bättre efteråt. Spelar ingen roll om nån läser, jag skriver mest för min egen skull. För att få andrum, att sortera och hantera. I en jobbig vardag med kronisk smärta som inte syns utanpå. Den konstanta rädslan för att bli misstrodd. Eller den enorma besvikelsen när ingen kan ge en förklaring till varför..

Likes

Comments

Min plutt va ju nyss en bebis! Inte kan de väl va möjligt att han i höst ska börja skolan? Herregud va tiden går fort!!

Likes

Comments