För bara några dagar sedan kändes det som att våren var här. Solen värmde och isen smälte sakta bort. Det singlade små snöflingor när jag och J tog bussen hem vid midnatt efter middag och drinkar med våra vänner. Jag sa "Äsch, det här lilla smälter bort av vårsolen imorgon. Inga problem". När jag går till bussen för att åka till jobbet ligger det ett snötäcke över hela staden och jag får gå med huvan uppfälld för att inte få snö överallt. Det blir kanske aldrig vår här.

I övrigt har mars bara susat iväg. Månaden som jag planerade att återuppliva min blogg. Jag har jobbat, gått på bröllop, gått på galamiddag och jobbevent i Stockholm och även hunnit med en klassåterträff med min högstadieklass. Det sista kanske det som var roligast av allt detta.
Vilket i sig är konstigt, då jag inte direkt var populär när jag gick i skolan och var "skolans hackkyckling" om man säger så. Kanske var det därför alla kramade mig extra hårt och sa "Så himla kul att du faktiskt är här!".

Men nu börjar april, jag gör mig redo att snart flytta in i Js lägenhet tillsammans med honom. I maj kommer vi att vara sambos på riktigt. Det är något så himla vackert och lite skrämmande med det. Men vi har lyckats montera en IKEA-byrå utan att börja bråka eller fräsa åt varandra, så jag antar att det är ett gott tecken!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Scrollar annonser på platsbanken, undrar varför mina händer och fingrar alltid är så kalla fastän jag slutade röka för flera månader sedan. Är det vinterkylan som satt sig i skelettet för att jag aldrig har vantar på mig?

Glömmer bort att äta, läser böcker och låter Twin Peaks spela oavbrutet på TV-skärmen. Går till jobbet varje dag med trött ögon.

Hjälper J att flytta in i sin nya lägenhet, betalar hälften av möblerna och får vara med och välja soffbord med motiveringen "du kommer ju att flytta in hit ändå så".
Förundras över att hans lägenhet är så kall, men är glad över att det bara är jag som sovit i hans säng och att hans granne spelar klassiska verk på piano varje dag.

Köper kostym och glittrig klänning för jobbevent i Stockholm som jag får åka på trots att jag inte är nominerad till något pris. Jag har gjort ett märkbart bra jobb, säger dem och ber mig bifoga uppgifter om migsjälv så att flyg, taxi och hotell kan bokas för min räkning.

Likes

Comments

I oktober var jag inte helt oväntat förkyld igen. När jag frisknat till gick jag och J på museum. Och någon helg efter det togvi tåget till Stockholm för att se en symfoniorkester spela Zelda-musik, och då bodde vi även på hotell. Det här med hotellfrukost kan vara det bästa jag vet!

I november kom första snön, och det var så himla mysigt att se det vita landskapet. Snön tinade bort och blev till is dock, och det var inte alls lika trevligt.

Och sen blev det december, och då åkte jag tillsammans med familj och vänner till Berlin för en lång weekend. Jag och J spenderade våra dagar på museum och akvarium och kvällar på julmarknader. Så himla läskigt att tänka att vi var där bara en vecka innan terrorattentatet. Så himla overkligt.

Efter detta åkte vi hem och jag jobbade lite mer innan vi packade om väskorna för att resa till Skåne över jul och nyår.
Så det var mitt 2016, hoppas att ni också haft ett helt okej år!

Likes

Comments

Här kommer det nästsista kvartalet av 2016.

I juli var jag åter tillbaka vid mitt skrivbord och jobbade på för fullt. Men när jag inte gjorde det åkte jag bil med mina farbröder bland annat till badstränder och andra roliga små äventyr. Och utöver det såg jag mest på Full House.

Augusti var tydligen en skral månad på mitt instagramkonto, jag fick min kopia av Harry Potter and the Cursed Child, och sedan la jag upp en motljusbild i slutet av månaden. Mer än så hände nog inte i augusti. Eller jo, J kom hem igen och vi kramades så himla mycket!

I september åt jag och mina kollegor vår lunch utomhus för att ta vara på de sista varma dagarna och solstrålarna. Sedan läste jag Floras bok, och som jag hade längtat.
I slutet av månaden fyllde min pojkvän 27 år, så då bjöd jag med honom på en mysig hotellweekend på ett nyöppnat hotell i stan. Vi mådde så bra av det!

Likes

Comments

Fortsättningsvis kommer nästa del av mitt 2016 här, och vips så har plötsligt halva 2016 passerat. Kort och koncist blir detta!

I april gick jag och mina kompisar på en lokal spelmässa och spelade roliga spel. Jag köpte grumpy cat-örhängen för att det var rimligt. Sedan läste jag mest böcker precis som vanligt!

I maj blev det plötsligt vår även här och vi satt vid sjön och grillade och drack öl på helgerna. Och sen åkte jag iväg för att gå på facklig grundkurs med några kollegor.

Och sen kom juni och det blev semesterdags. Jag åkte med min pojkvän till Skåne för några veckors häng med familjen. Dessutom åkte vi till Göteborg och såg Håkan på Ullevi. Men många dagar spenderade jag även i svärföräldrars soffa tillsammans med en katt, i väntan på att alla som arbetade kom hem. Det är rätt tråkigt att ha semester om man är helt ensam faktiskt. Sedan åkte jag hem igen, och fortsätta läsa böcker.

Likes

Comments

Eftersom jag varit borta ett tag, tänker jag att vi börjar med en liten recap av året 2016, så här kommer del 1 av 4.

I januari var jag hemmakär, fotade soluppgångar och kvarter som om det inte fanns en morgondag. Uppskattade varenda sekund. Jag tror detta beror på att jag blev erbjuden ett jobb i Stockholm, som jag åkte på intervju för. Jag fick sedan jobbet men tackade nej. 
Jag såg norrsken från min pojkväns rumsfönster och läste böcker. Tillsammans med några kollegor startade vi en bokcirkel där vi läste Liftarens guide till galaxen. 

I februari läste jag mest, och drack kaffe. I alla fall om man scrollar mitt instagramflöde. Bland annat såhär såg det ut!

I mars läste vi fortfarande Liftarens guide i bokcirkeln, och jag hade gått över till att lyssna på ljudboken (inläst av Martin Freeman, tipstipstips!). Sedan gick vi på museum, jag och några vänner. Och i slutet av månaden blev jag superförkyld.

Likes

Comments

Jag tänker såhär: jag ska försöka återuppta detta lilla ställe som är mitt, det var ett tag sedan nu. Men jag är här igen. Så, hej.

2016 var ett jobbigt år för mig, inte nog med att två personer väldigt nära mig dog så bröt jag upp med min bästa vän. Och det var liksom så mycket som hände i mitt liv trots att det kändes som att allt var detsamma, som om inget förändrades. Och jag orkade liksom aldrig skiva om det hela. Och sen fick det vara, dagar blev till veckor som blev till månader som blev till ett halvår.

Min plan denna gång är att försöka uppdatera lite mer kontinuerligt om vad som händer i mitt liv. Jag gillar ju faktiskt denna plats, mitt egna lilla tillhåll på internet, som jag kan göra vad jag vill med och ibland inte göra något alls med.

Sedan vi sist hördes har jag för övrigt hunnit fylla 25 år, varit tillsammans med J i två år, läst en himla massa böcker och blivit lite mindre rädd för saker. Exempel på detta är att jag kompisdejtar, vilket jag tycker är himla kul.
Jag tänker mig att över nästkommande veckor drar jag ihop någon form av årsresumé. Men är det något speciellt ni vill att jag skriver om, lämna en liten kommentar. Jag har saknat er!


Likes

Comments

Under julimånad läste jag åtta böcker totalt, här finner ni ett urval av dessa med kort beskrivning och vad jag tyckte.
Böcker som ej finns med här eftersom jag glömde ta bild på dem:

The Notebook - Nicholas Spark, trots att jag sett filmen tusen gånger så var boken faktiskt rätt bra. Den skiljde sig även enormt från filmen. Så det var uppfräschade. 
​Farfar var rasbiolog - Eva Dahlgren, trodde detta skulle vara en självutlämnande biografi om hur hennes farfar var rasbiolog och vad han gjort genom sina dagar. Främst var det bara brev mellan honom och hans fru där han 99% var sexistisk eller bara påpekade fel. Nä, en ska vara glad att en inte var någons truga på 40-talet.

Jag började juli med att läsa Metro 2034 av D. Gluchovskij som är uppföljaren till den jag läste månaden före. boken utspelar sig precis som föregångaren i Moskvas metro-system efter ett kärnvapenkrig. Om man gillar dystopier ska man läsa denna serie tycker jag. Nackdelen är dock att tredje boken inte översatts från ryska ännu, och vem vet när det händer.

Nimona av Noelle Stevenson handlar om Nimona som blir sidekick till en skurk och de hittar på en massa dumma och fantastiska saker tillsammans.

Sen bläddrade jag igenom The Wicked + The Divine, vol. 3: Commercial Suicide. Vissa av avsnitten var bättre än andra, denna comicserie bygger på att varje tidning illustreras av en ny artist. Och just denna upplaga kändes rörig och inte alls så genomtänkt som tidigare två volymer.

Efter det läste jag The Ocean at the end of the lane av Neil Gaiman, denna har jag lånat av J över sommaren. Och så himla mysig denna bok var. Den handlar om en liten pojke, och magi och monster. Det är en bok riktad mot vuxna, men skriven ur ett barns perspektiv. Jag gillade verkligen det konceptet.

The Giver är en dystopisk novell som i princip handlar om att alla känslor och individuella val är styrda av en regering. Man får följa Jonas som när han är tolv år får veta vilket arbete han har blivit tilldelad, vilket visar sig vara att ta hand om alla minnen och historia från förr, innan världen blev tråkig och färglös.

The Housekeeper + The Professor handlar om en matematiker som en dag råkar ut för en olycka som påverkar hans gärna. Hans korttidsminne går i princip sönder och nu minns han enbart 80 minuter åt gången, sedan resetsar hjärnan sig och han har glömt allt som hänt innan 1970-taelet. Så får han en ny hushållerska som hjälper honom och försöker få livet lite roligare för honom, om än bara för stunden. Ens hjärta smälter när man läser den, den innehåller även så många matematiska formler som professorn förklarar. Så ett tips om man gillar matte!

Sen läste jag klart Harry Potter and the Cursed Child idag, och mer säger jag inte om det av respekt mot de som inte vill ha handlingen spolad.

Och vips, så hade jag läst 60 böcker detta år. Det var mitt första mål, men tidigare i sommar bestämde jag mig för att höja ribban lite eftersom jag redan hade läst över 45 böcker.

Likes

Comments

Hej! Jag tänkte att vi skulle ta oss en titt på hur julimånad såg ut genom min mobilkamera, eftersom jag återgår till att jobba kan jag inte säga att det blev jättemycket äventyr.

Jag och min bästa farbror drog iväg på en marknad i närheten, vi ville njuta av sommaren i shorts. Tyvärr ösregnade det hela tiden och vi var genomblöta när vi väl kom hem igen. Dessutom spelades det Pokémon.

En dag kunde vädret inte riktigt bestämma sig för om det skulle vara dåligt eller om vi skulle ha strålande sol, så vi fick njuta av båda två samtidigt.

En annan dag tog jag och min farbror vårt pick och pack och drog till stranden. Och i samband med ett annat äventyr fick jag en liten kompis som gärna satt och väntade bredvid mig på min skjuts.

Och såhär såg mina helger mest ut, frukost framför netflix och en bok ute på balkongen.

Det går inte allt för bra för mig att skriva kontinuerligt på min blogg just nu, men jag ska jobba för att det ändras snart!

Hoppas ni har det fint!

Likes

Comments

I Maj tänkte jag att jag skulle börja läsa The Mortal Instruments, det var lite tråkigt att boken jag lånade på biblioteket var så sönderläst att den ramlade i bitar. Men det var en bra bok i alla fall.

Under min Skånevistelse läste jag bara två fysiska böcker. Outlander av Diana Gabaldon och Welcome to Night Vale av Joseph Fink. Den första började jag läsa efter att jag sett första säsongen av TV-serien, jag har dock läst den andra boken i serien innan. Så jag visste lite vad som skulle hända, men det gjorde inte så mycket.

Welcome to Night Vale är typ den roligaste och mest skruvade podcasten jag vet. Så det var himla kul att äntligen kunna läsa boken som skrivits.

Efter dessa två tog jag tag i Metro 2033 som jag blivit rekommenderad av en kollega. Alla som gillar dystopier borde läsa denna. Den handlar om att alla i Moskva har fått flytta ner i tunnelbanestationer och tunnlar efter ett kärnvapenkrig. Väldigt spännande koncept, och väldigt läskig.

Sedan läste jag Swing av Bengt Ohlsson, som handlar om paret Åke och Hanna som bestämmer sig för att krydda till den tråkiga vardagen med att gå på en swingersklubb. Den var sorglig, rolig och ögonöppnande. 

Alla böcker här till höger har jag lånat av J över sommaren för att läsa lite mer japanska författare. Vi får se hur många jag hinner läsa under sommaren. 

Likes

Comments