Tillbaka!
Har varit extremt dålig på att uppdatera nu men har varit massor som hänt och även semestern har hänt om man säger så. Då tänker man att det borde finnas tid att uppdatera men får ta på mig det.

Kommer ikväll uppdatera ända från det datumet jag sist gjorde ett inlägg. Även om jag inte skrivit blogginlägg så har jag fört dagbok skriftligt hemma faktiskt. Så har en del på lager angående min inseminations resa.

Så ikväll kommer en hel drös med inlägg och lite bilder på semestern.

XO M

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Ja rubriken säger mer än en hel text. Har inte gjort något inlägg för det har varit kalabalik på många plan i livet. Kalabalik låter överdrivet och det kanske det är men det har varit lite omtumlande då om man ska välja ett mer neutralt ord. Som jag skrivit i de andra inläggen samt varit inställd på så ska jag inseminera mig i Augusti detta året. Innan jag hade kurator samtalet fick jag ett brev hem om att jag hade förhöjda sköldkörtel värden och behövde ta om dem för att se vad det kunde vara. Fick ta nya tester samtidigt som jag hade samtalet. Har ännu inte fått tillbaka något svar så var nog ingenting konstigt. Efter jag hade haft kurator samtalet väntade jag ju enbart på att dem skulle ringa och säga om jag var godkänd eller inte. Väntan kändes som en evighet som alla andra tillfällen. Förra veckan ringde dem när jag var på jobbet. Anette min vän och kollega stod bredvid som stöd. En supergullig barnmorska berättade att dem tagit beslut och att jag var godkänd. SKÖNT! Sen kom nästa "konfettismäll" som överrumplade mig som ett slag i magen. Dock ett positivt sådant. Barnmorskan frågade även om jag ville ha en tid redan nu i juni, två månader tidigare än väntat. Klart jag vill! Anette började nästan gråta bredvid mig, så vi stod där och grät en skvätt. Jag tackade ja till tiden i juni och det kommer ske i samband med min nästa mens. Den är beräknad den 22 juni och efter tredje mens dagen ska jag börja ta mina hormontabletter fram till dag 7. Efter det få jag en ultraljudstid för att se så äggblåsor bildas och efter det ska jag ta min hormonspruta. Kommer skriva mer utförligt om detta när jag är där och då. Allt detta känns underbart och jag längtar något så otroligt!

Var hemma hos min kompis i förrgår och myste med henne och hennes dotter Melissa som troligtvis hade vattenkoppor. Jag har redan haft vattenkoppor som liten så var ingen fara för mig att vara där, det enda som skedde var att jag blev förkyld som en gris. Hennes virus satta sig som en smäck på mig när vi hade pusskalas. Men det är det värt! Hoppas bara inte detta ska rubba min cykel eller något annat trams nu när man är på "Målsnöret". Tror jag är ganska lugn ändå!


Återkommer när jag mår bättre och slipper snyta mig stup i kvarten!


XOXO Mela

Likes

Comments

Har varit lite stiltje på uppdaterings fronten men också så på själva reproduktions fronten.
Har varit på blodprovstagning och samtal med läkare som jag skrev i förra inlägget. Nu har jag även fått en tid till kurator/psykologen 22 maj. Sista anhalten innan jag ska göra själva inseminationen som då troligtvis kommer äga rum i Augusti. Efter semestrarna är över och om jag blir "godkända" av psykologen så att säga. Vilket jag innerligt hoppas för annars undrar jag. Vet inte hur dem utreder eller poäng sätter ett sånt samtal men det lär jag bli varse när jag är där. Känner mig lugn över det samtalet. Exalterad också eftersom det är sista hållplatsen innan det verkligen sker på riktigt!

Har nu dragit igång mer mitt kost/träningsschema och känner mig stark samt övertygad om att jag når minut mål innan augusti. Siktar på att gå ner 20 kg. Är ganska tight med tid men har klarat det en gång innan så ska nog klara det en gång till!
Disciplinen sitter som en smäck och det börjar kännas kul att träna igen.

Sommaren kommer med stormsteg, i helgen ska det bli uppemot 23 grader och föder tackar vi inte nej till.
☀️
Ska få avnjuta 3 hela semesterveckor denna första sommaren som fast anställd. Så underbart för en som aldrig haft semester mer eller mindre. Har jag haft någon dag ledig har den varit obetald och det funkar inte alltför länge.
Så kommer ha 3 veckor att verkligen köra stenhårt med träningen och kosten. Perfekt!

Började dagen med att ta en morgon promenad 4.30, sen jobbade jag till 15.00 och väl hemma körde jag ett cardio pass på 37 minuter med stretch i slutet. Nu ligger man nyduschad på soffan och avnjuter en celsius.
Den bästa känslan av alla att få lägga sig med gott samvete på soffan, mör och varm i hela kroppen!

XOXO M

Likes

Comments

Fixade Isabells naglar igår! Blev väldigt bra och hon vart nöjd!
Tog även en riktig slappdag då jag var ledig från jobbet. Myste med kissen hela dagen.
Var även en kort spontan sväng på loppis och inhandlade en vacker spegel..
XO Mela

Likes

Comments

God afton!

Mycket tankar som snurrar runt i skallen. Vill så mycket, har kollat lite på barnkläder..ska faktiskt inte köpa något men man blir så fruktansvärt frestad. Vill dock inte köpa på mig ifall det skulle vara så att det inte riktigt blir som man tänkt sig då känns det nog bara jobbigt att ha massa saker. Känner jag min familj rätt så lär jag bada i både kläder och saker, mamma kommer övertrassera sitt Lindex konto med besked. Möjligtvis enda gången pappa skulle ha överseende med det!
Tiden till Augusti känns så långt borta. Både längtar och inte, längtar efter att få min tid för att sätta in ett bebisfrö men vill inte ha Augusti och höst. Tiden går i å för sig fortare än man tror, dagarna bara trillar ju bort s det är nu. Får ta denna sommaren som ett litet "avslut" eller paus på spontana festligheter.
Började även imorse med mina tabletter B12-Folsyra som jag blev rekommenderad att äta. Bara det kändes lite spännande, en liten tablett. Men för mig kändes det stort eftersom jag vet varför jag tar dem.
Åh, vad jag längtar!

Idag var jag och storhandlade efter jobbet så det även kan kickas igång med den här svängens träningsdiet. Ordnade även ett byte av gym så jag fick tillbaka mitt gamla favorit gym, fitness 24 Seven. Tjoho!

Nu ska jag drömma vidare om fint inredda barnrum och städa färdigt för imorgon kommer mina gamla kollegor från jobbet och grillar hos mig. Trevligt värre!

XO Mela

Likes

Comments

Har inte gjort ett inlägg på en stund men nu så.
Har hänt ganska mycket det sista, inte bara på "skaffa barn" fronten utan i lilla livet runt omkring.
Börjar med att uppdatera lite från första besöket jag var på, när jag gjorde den så kallade HSS undersökningen för att kolla passagen i äggledarna. Den var ju mycket väl godkänd och skulle inte vara några problem att inseminera. Skönt så långt.
Skrev även om BMI, att gynekologen/barnmorskan sa att enligt mitt BMI så är jag överviktig. Tränar styrketräning och vikten sitter inte bara i fettet på kroppen utan även i musklerna. Känner mig lite stressad över att dem går så mycket på dem siffrorna men får nog försöka släppa det och se framåt. Så nog om det!

Fick en läkartid den 20/4 på Sahlgrenska. Ska göra en hälsokoll, prata med läkaren om processen i sig samt göra en rutin baserad gynekologisk kontroll. Sen efter detta ska jag bli kallad efter 6 veckor för en kurator tid. Är väldigt kluven till det där att man ska behöva ha en timmes samtal med en psykolog för att i princip se om jag är lämpad som förälder. Förstår till en viss del, dels för att sjukhuset står för detta ekonomiskt de 6 första försöken och för att det finns människor som inte är lämpade att skaffa barn. MEN samtidigt finns det människor hela jorden över som skaffar barn till höger och vänster, med kreti o pleti. Personer som kanske går på droger, alkohol eller har andra psykiska problem. Dessa personer går inte igenom en kontroll för att se om dem är lämpade. Vilket dem egentligen borde. Ja, tycka vad man vill, reglerna och rutinerna är sådana nu och det är bara att acceptera.

Meningen var att hålla detta hemligt för dem flesta av mina vänner samt släkt och familj. Har känt till och från det sista att jag vill involvera och berätta för min syster åtminstone. Så valde i torsdags att berätta för henne. Det kändes som en liten tyngd släppte och jag kan slappna av en aning. Min syster är för tillfället ledig från jobb och liknande ett bra tag framöver så därför passar det ypperligt att ta hjälp av henne. Vi är som ett och har väldigt nära relation därför kändes det bra att säga det till henne. Nu kan jag lättare hålla det hemligt för resten av släkten och familjen.
Hon kommer åka med mig den 20/4 till Göteborg, känns skönt.
Hon blev jätteglad när jag berättade om detta, lite chockad men inte så konstigt!

Två veckor har gått sen jag började det nya jobbet. Heltidstjänsten som jag äntligen fick, efter allt slit. Känner mer och mer att en heltidstjänst kunde inte kommit i ett bättre läge. Stadig ekonomi, bostad och stöttning är A och O nu just nu.
Dessa två veckor har gått ganska fort, hade lite påskfrukost på jobbet i helgen. Mysigt!
Idag har jag klippt gräset och bytt till sommardäck, så nu kan sommaren komma!!

Kommer uppdatera när jag varit på läkarbesöket. Spännande!

XOXO Mela

Likes

Comments

Igår var dagen men stort D. Blev inte riktigt som det var tänkt från början, i början av veckan blev jag sjuk med feber och hosta. Det var ju bestämt att min närmaste vän L skulle följa med mig dit med sin bebis M. Eftersom jag var sjuk så ville hon inte åka med ifall jag skulle smitta henne vilket var fullt förståeligt. I sista stund fick jag iallafall med mig min andra nära vän och slapp åka själv. Skönt!


Kände ingen nervositet alls innan eller på vägen till Sahlgrenska. Vi hittade ingen parkering, fick snurra runt en bra stund. Tillslut så! Under tiden jag väntade på att bli uppropad så kom nervositeten smygandes, fick lite handsvett så var inte värre än så. Blev uppropad och kom in till en spinkig kvinnlig doktor. Hon gav mig först intrycket av att vara lite uppnosig. Vi började prata och hon frågade mig lite grundläggande frågor. Om jag hade haft könssjukdomar, andra sjukdomar, allergier, preventivmedel. Sen frågade hon vikt och längd. Visste att detta skulle tas upp. Jag sa 172 cm lång som jag är, sen väger jag ca 90 kg nu MEN tränar extremt mycket styrka så inte bara 90 kg fett jag bär på. Hon tog då upp BMI, BMI är det sämsta som finns. Det är en tumregel men det stämmer inte och man kan sällan få rätt utslag på det eftersom den enbart räknar ut fett. Jag var överviktig enligt BMI som hon tog på mig. När jag tränade som mest för 2 år sedan och gick ner över 20 kilo så visade BMI att jag var överviktig då också trots att jag inte hade en gnutta fett på kroppen. Så blev lite irriterad på hur hon pratade kring det. jag förklarade som det var, jag tränar nu också men i mycket mer hälsosammare takt. Jag äter även en form av diet, vanlig mat men jag väger den. Hon började babbla om dietister man kan komma i kontakt med osv. men jag behöver ingen eftersom jag sköter det, bara för man väger 90 kg så låter det som man bara sitter med en chipspåse i soffan men så är verkligen inte fallet!

För att återgå till själva undersökningen, ja fick klä av mig på underkroppen och lägga mig på den underbara gynekolog britsen. Hon förklarade hur det skulle gå till. Kände mig ganska avslappnad ändå. Hon började undersöka och det såg fint ut. Sen skulle hon försöka få in det lilla platsröret med miniballongen på i min livmodertapp. Hon vred och vände, bände och drog. Hon tyckte jag var väldigt tålig då jag inte sa så mycket. Gjorde inte ont var mest ömt av spektrumet. Jag hade tydligen en livmodertapp som låg väldigt mycket bakåt, vilket gjorde det svårt att hitta ingången. Tillslut så fick dem in plaströret men det kändes ingenting. Sen skulle dem spola in två olika vätskor i plaströret och kolla med ultraljud. Först sprutade dem in vatten och det blev en perfekt kant på ultraljudet, skolexemplar! Sen sprutade dem in kontrastvätskan. Det blev som en vit kant när äggledarna gick och det var lika bra resultat. Inga ojämnheter eller liknande. Kändes jäkligt bra! Själva undersökningen tog knappt 10 minuter och kändes nästan ingenting.

Hon sa att efteråt kan det kännas som man får mensvärk. Jag har aldrig lidit av mensvärk så visste inte hur det skulle kännas. 2 timmar efter besöket skulle man också ta två antibiotika tabletter för att motverka infektion. Av dem tabletterna kunde man få feber. Hade redan feber så blev gånger två kan man säga. Resan hem i bilen var lugn och jag slumrade till flertalet gånger. När jag kom hem då fick jag ont i nedre delen av magen och förstod att det var en form av mensvärk jag hade fått. Fick ta extra värktabletter. La mig i soffan och sov bort mer eller mindre hela dagen.

Idag när jag vaknade så mådde jag väldigt illa, hade fortfarande ont i magen. Hade fortfarande feber och ont i halsen. Tror dock det går åt rätt håll för jag har mindre ont i halsen och inte lika tät i näsan. Nu har illamåendet börjat avta!

En pärs att få allt på en gång men lika bra att beta av allt på en gång så slipper det komma i omgångar.

Idag har jag kört mina föräldrar på Öl mässan i Göteborg, det är dem värda. Helt underbart väder för dem också. Ikväll ska jag bara mysa med min syster, äta Meze från Istanbul kolgrill och kolla på en film.


Nu väntar man bara på kallelsen i April, när var och hur. Är så spänd på när det blir!


XO Mela

Likes

Comments

Blogginlägg

Amakli
Förra veckan satt jag och knappade runt på internet. Säkert alla som ska skaffa barn vill börja köpa saker redan innan man vet säkert att man är gravid. Jag vill inte köpa kläder eller barnsaker än men eftersom detta ska bli en överraskning för min familj så valde jag att beställa tre nyckelringar med budskap som avslöjar vad som komma skall.
Beställde dem fina nyckelringarna från en sida som heter Amakli. Dem kom i fantastiska presentpåsar. Lägger in en bild längst ned på sidan.
När jag öppnade asken igår brast jag i tårar, värst vad känslig man har blivit. Grinade såklart av spänning och glädje!
Berättade ju i första inlägget lite snabbt att jag blev erbjuden en heltidstjänst/fast, undrar och funderar angående mammaledighet/föräldraledighet. Ni som vet där ute i etern kanske kan stilla min oro. Kan en arbetsgivare ta tillbaka erbjudandet eller på något sätt avskeda mig för att jag ska skaffa barn? Kommer självklart inte berätta än om detta men när det är tid att berätta att jag behöver ta mammaledigt så kanske min arbetsgivare inte vill ha mig anställd längre? Tänker eftersom jag är ny och nyss fått den fasta tjänsten. Någon vet hur det där fungerar?

Imorgon 23:e mars är det dags för min HSS undersökningen i Göteborg. För att få göra undersökningen är man tvungen att vara mens fri och helt fri från färgade flytningar minst en dag innan. Bara för att jag skulle på undersökning så var min mens sen två dagar, har inte hänt mig på 2 år. Alltid är det något. Sån tur är så börjar mensen avta nu och imorgon är jag förhoppningsvis helt mens fri!

Har blivit jätte sjuk, har feber och extrem hosta. Så det känns lite trist när man precis börjat det ny jobbet. Skulle gått bredvid måndag och tisdag denna veckan. Klarade av måndagen men hade 39.5 graders feber och det blev värre under natten till tisdagen så fick sjukanmäla mig då. Dock hörs det att jag är sjuk så min arbetsgivare inte tror jag ljuger. Får alltid ångest över att sjukanmäla mig men är man sjuk så är man.

Denna afton har min fina vän varit här och gjort sina naglar. Det blev väldigt bra! Lägger till en liten bild nedan så ni kan kika.

Nu ska jag lägga mig och vila i soffan till American Horror Story första säsongen. Alltid kul att kolla om en serie. Speciellt om den är bra!

XO Mela


Likes

Comments

Denna perioden lär vara fylld av olika tankar och funderingar. Tiden är en lustigkurre. Den går otroligt fort mot ex. Ljusare tider och vår just nu men den står näst intill still så det aldrig blir den 23:e och HSS undersökningen. Önskar så att det redan var april och att dem kallar mig för inseminationen. Dagdrömmer mer eller mindre varje dag, flera gånger om dagen hur det ska bli när man blir gravid? När bebismagen kommer börja synas? Hur mina föräldrar och syster kommer reagera på överraskningen? (Såklart positivt) kommer jag orkar hålla hemligheten i 12 veckor? Kommer någon som inte vet misstänka något? Ja, det går nog runt 1000 sådana tankar varje dag. Får nog leva med det ett bra tag!

En annan sak jag tänkte ta upp. För ca 1,5 år sedan bestämde jag mig för att ta tag i mitt lilla liv och börja träna på riktigt. Både styrketräning och kondition/förbränning. Jag hade då en PT via nätet som jag skickade resultat till varje vecka och fick feedback av via telefonen. Gick som på räls. Jag gick ner 17 kg på 6 veckor. Det enda jag gjorde och hade tid till i princip var att träna. Träningen fortsatte och jag hade galen disciplin. Åt inte en enda sal utanför schemat, drack ingen alkohol. Träffade knappt kompisar. Efter 5 månader hade jag tappat 25 kg. Hela processen gick alldeles för fort och jag började få knepiga tankar. Började knipa och dra i fett som inte fanns, speglade mig konstant. När jag solade på bryggan låg jag och drog in magen och kände så revbenen syntes. En överväldigande tid som jag inte refererade så mycket över just då men mina nära och kära gjorde det. Vid jul bestämde jag mig för att sluta. Gick upp ett ljus för mig att det inte är hälsosamt att hålla på så. Min mens blev oregelbunden och jag var sur mest hela tiden.
Började successivt gå upp mina kilon igen. Är inte tillbaka på ruta 1 idag men är i en kropp jag inte riktigt är hundra procent trivsam med.
Så för 1 vecka sedan bestämde jag mig för att börja träna igen. Denna gången i lugn och sansad takt. Tar en promenad på 1 timma varje dag men äter också bara helt vanlig mat. Håller inte på med alla 5000 matlådor varje dag som innehöll exakt samma maträtt. Jag äter vanlig husmanskost och håller mig borta från socker och sött. Lördagar är ätardag om man vill passa på att äta något riktigt gott.
Kommer inte låta det gå i närheten av hur det blev sist eftersom jag nu ska skaffa barn. Hade varit bedrövligt om mensen försvann och man fick vänta på att den aka bli regelbunden igen. Den ska ha varit regelbunden i minst 3 månader.
Så hälsosamt, i lugn takt och att man gör det för att man vill. Samt inte kommer utesluta sina vänner för ett träningspass!

Nu blir det en promenad i solen och blåsten!

XO Mela

Likes

Comments

Dök precis in i soffhörnet efter en helt hysterisk rolig och trevlig kväll med vännerna. Tre vännerna och Jerry. Skrattat så jag har kramp i magen och fått massage på benen så det känns som om dem är gjorda av blåmärken. Tydligen hade man massa knutor. Kanske får boka tid hos en massör, knåda ut knutorna lite. Vi dukade upp bordet med ostar och annat smått och gott att plocka. Efter det blev det en kopp kaffe, chips med dipp och det årliga "mello" myset. Är ändå lite utav en tradition at bänka sig framför. Själv höll jag på NANO eller Wictoria. Ingen av dem vann men helt ok ändå att Robin B tog hem det. Det jag är mest glad över är att Benjamin inte vann, men smaken är som baken.

Alltid när vi fyra umgås så tendenserar det alltid i att vi kommer in väldigt mycket på snusk. Man blir som en fjortis igen, dock skönt att man kan leva och spela ut med sina vänner som är lika tokiga. Love u!

Svårt att sitta och inte få säga något om framtidsplanerna, många gånger man får bita sig i läppen. Lätt att försäga sig. Nu ska jag stänga ner dem sociala medierna för ikväll och titta på filmen Carol av Todd Haynes. Superb! En riktig fullträff på poängskalan. Filmtips för den som är sugen på en feelgood film från 40/50 talet. En yngre kvinna förälskar sig i en äldre kvinna. ```Youre a strange girl, flung out of space`` som hon så vackert uttryckte det.

God natt på er!

XO Mela

Likes

Comments