Postad i: Vardag, Träning

Godmorgon! 🌸
Filmerna ville inte alls igår så jag bjuder på en liten slowmo från instagram. Följ oss gärna där @sabinecaroline

Sitter just nu och dricker kaffe på altanen, trots att det är molnigt ute så är det väldigt behagligt.
Idag blir det lite mer galoppjobb alá Henrik tänk och för första gången på några månader så går vi in i ridhuset, tanken är just att han ska stanna i ramen med mig. Kanske kan min kära sambo ta någon film också vilket jag håller tummarna för.

Vi ska alldeles strax börja röra oss iväg och snart hämtar vi hem våran nya dragbil, yey! Som tidigare nämt började ju xc90n hosta vid belastning så den har vi inte kunnat använda sedan september förra året vilket varit en stress för oss båda.. men nu är det äntligen löst!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Med galonkappan på tog jag och Paco oss ut i åskan på en skrittrunda i skogen. En lugn måndag för honom helt enkelt efter gårdagens hoppning.
I morgon bitti åker jag på intervju innan vi åker och hämtar hem bilen från Vallentuna, ingen mer oro för den biten, så skönt! Sen åker jag och Jonas ut och hjälps åt i stallet efter det så morgondagen flyter förhoppningsvis på utan större bekymmer.

Nu ska jag in i duschen och sen försöka fixa lite film från gårdagen, inge mycket att visa upp men lite iallafall!

Likes

Comments

Postad i: Vardag, Träning

Paco var fullkomligt överlycklig över att få hoppa idag. Vi har ju inte gjort det ordentligt på över en månad snart och det märktes på honom att han verkligen taggade till.

Han ska ha en sådan enorm stjärna efter idag för det spelade ingen roll hur nära, långt ifrån eller hur mycket han överhoppade så gjorde han ingen big deal av det utan bara lallade på som ingenting. Det är stort för honom då han lätt blivit osäker och rädd för sig själv i många lägen och kanske är vi på rätt spår nu ⭐️
Försökt fixa med filmer men datorn ville uppdatera sig så jag hoppas det får fungera ordentligt i morgon helt enkelt, men lite film blev det iallafall.

Nu ska jag krypa ner med Jonas och katten som vanligt sover redan och snusar ikapp. Dom är bra söta...

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Fungerande dragbild? Check på den! Hämtar hem nya pärlan på tisdag så nu slipper vi den oron + att vi får ned månadskostnaderna lite lite till. Vi skulle egentligen åkt och kollat i morgon men vi fick lite extra tid att döda och då passade vi på att svänga förbi.

Paco och jag levde rövare i skogen idag, den "lilla" hästen tror sig komma genom vilka snår som helst... varvade med lite klättring så vi var väl ute i hans skritt 2.0 i ca 40 minuter och hann precis in innan himlen öppnade sig. Provade ett nytt bett igår och hittills är jag otroligt positivt överraskad över det. Fyndade ett Flippanbett från Nate i soft på Tradera från ett konkursbo. Har alltid tyckt de varit väldigt dyra och därför aldrig ens funderat på att köpa ett men 70% rabatt kände jag att det var värt att slå till helt klart! I morgon har jag planerat in lite hoppning så det är slutgiltiga testet där, ska bli riktigt spännande för det känns verkligen som att han trivs med det men det är i hoppningen det visar sig.

Ska kika in på youtube och se om jag kan hitta någon inspiration till övning, annars får jag knåpa ihop något i morgon helt enkelt.

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Avslutade min torsdag med att skritta ut i skogen varvat med lite mindre galopp arbete på banan. Paco kändes nöjd och hans stora galopp behövde få gallopera lite helt klart, och vi lyckades såklart tajma in den fina kvällssolen ☀️
Slutar 16 i morgon men far iväg på möte ganska direkt efter det som jag ska lyckas vara på plats för vid 16.30, bara att hålla tummarna!

Helgen är späckat med lite gott & blandat, det är visning på lördag och på söndag åker vi äntligen och kollar på en fungerande dragbil!! Nu har vi turen att om det är total akut får vi låna mina svärföräldrars bil men vill man åka iväg blir det svårt, hoppas vi gillar den vi spanat in oss på annars blir utbudet ännu mindre.
Dags att göra katten och Jonas sällskap som säkert redan snarkar ikapp (sådan husse sådan katt)

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Trots två dagars ledighet har jag inte lyckats koppla bort verkligheten. I måndags eftermiddag small det till rejält, förklarligt då ett väldigt tryckande kapitel avslutats och som gjort till att sorgeprocessen fått ligga avsides i 6 månader. Det finns saker även läkare ber dig vänta med, situationer där du måste ha del avklarat innan man börjar rota i avgrunder men nu är en stor del av det avklarat och min planering har börjat. Om två dagar har jag min första semester på 6 år. Visst har man rätt till semester absolut men jag har valt att aldrig ta ut någon då jag hellre arbetade, sen böt jag jobb och därför har den fått vänta ytterligare. Min första vecka kommer jag sova, jag har till och med fått insomningstabletter som jag kommer starta med redan på fredag och i 7 dagar kommer jag inte göra annat än att sova och i det närmsta åka till stallet utan stress. Trots att stallet i sådant fall blir sent så har jag tabletterna som ska hjälpa mig att somna när jag kommit hem, men denna semestern kommer inte vara annat än en fet loadup!
Men ändå så ligger jag här så full med ångest och en stor klump i magen inför de kommande två dagarna. Ibland önskar jag att jag inte var en sådan förbannad känslo- människa. Helt klart en styrka som många gånger blir min största svaghet, en känslo- människa bär dom utanpå, raka puckar gäller men det passar inte många. Den har man fått smaka på många gånger.

I morgon väntas jobb, ska ringa ett samtal på lunchen som jag sett så mycket framemot. Fick röstsamtalet idag, ringer i morgon, hoppas på en nystart!
Paco fick gå på lina idag och bara galoppera i det tempot han själv satte. Sen gjorde tog jag spöt och drog det längs hans kropp och på halsen, gjorde så av och till med mycket beröm tills han slappnade av. Han är så rädd och det är jobbigt att bara möta någon i stallgången med ett spö i handen så jag lägger lite extra tid på det nu.

Katten har lagt sig under täcket, under mina ben av alla ställen.. Jonas sover sedan en tid tillbaka och jag ska också lyckas somna utan att krossa katten (?)

Likes

Comments

Postad i: Vardag, Träning

Det är måndag och vi har haft en helt fantastisk helg!
Uppdaterar om kursen ikväll då jag verkligen behövt vila nu på kvällarna efteråt. Idag skrittar vi bara en sväng då Paco garanterat har lika mycket träningsvärk som jag.
I två dagar har vi endast fokuserat på galoppen, äntligen har jag fått den hjälp och verktygen jag behöver, jag förstår nu vad han behöver och hur jag måste rida för att plocka fram det, vilken känsla!
Men mer om det ikväll, nu ska jag dricka upp kaffet och göra mig iordning inför jobbet 🌸

Likes

Comments

Postad i: Vardag, Träning

När det var dags att sitta upp bar det halv storm ute. Precis när jag skulle börja skritt jobba så öppnade sig himlen och haglet var ett rent faktum så jag fick sitta av och invänta att det blåst över medan jag gick med Paco så han inte for i luften.
Det blåste rejält efteråt men trots att han var på tårna majoriteten av tiden så var han fullkomligt kontaktbar.

Skritt jobbade ca 15 min innan vi värmde i galoppen och sen övergick vi till trav. Jag har valt att rida honom fram och låg nu innan kursen i helgen så vi får rätt hjälp med att lyfta härifrån. Då jag rider ensam hoppas jag på att kunna få lite extra hjälp med galoppen vilket är min akilleshäl med P. Jag har sjukt svårt att sitta kvar i den och hålla mig stadig där, framför allt i hoppningen då den inte bara är stor utan även otroligt kvick. Det ska i alla fall bli riktigt roligt att äntligen åka iväg och bryta lite mönster. Jag behöver det.
Bjuder på lite film från traven.

Jag hopps på en bättre dag i morgon, kanske lite modigare men mest skäms jag. Skäms för mina känslor, skäms för att jag är uppriktig och ärlig, ja, skäms helt enkelt för att jag inte orkar mer.
Nu ligger jag i sängen med katten på magen och Jonas snarkandes bredvid, håller tummarna på att huvudvärken släpper tills i morgon 🌸

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Just nu äter jag lunch i bilen och funderar på hur jag ska ta mig igenom dagen utan att bränna ut mig själv totalt. Hoppas sista timmarna går fort och att det finns lite energi kvar när jag åker till stallet.
Klumpen i magen är tillbaka med full kraft och jag ska inte ljuga om att det är kämpigt att undvika ta åt sig av folks blickar, otrevliga ton och ignorans. Jag vet att man ska skaka av sig det och tänka positivt men det går till den gränsen att när man vänt ut och in på sig själv ett bra tag för andra så orkar man inte mer för det spelar ingen som helst jäkla roll längre hur mycket man än gör och försöker. Min självkänsla har total krossats.

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Onsdagar är Min lediga dag. Dagen då jag gör allt i ultrarapid för att försöka lugna min annars vecko stressande kropp och idag var verkligen en sådan dag där jag behövde den. De senaste veckorna har jag sovit fruktansvärt dåligt, bara att somna är en omöjlighet trots att jag är helt slut hela dagarna också, den där underliggande stressen och oron är riktiga demoner ska jag tala om för er! Dock vänder jag ut och in på mig själv för att ändra på detta men livet fungerar inte så, jag har insett att jag måste bryta ett viktigt mönster och trivas med min vardag, så är det, more to come on that.

Paco kändes i alla fall fantastisk idag och det känns riktigt bra inför kursen i helgen, Sofia var snäll och tig fram släpet så körde vi en liten lastträning också.
Efter ridningen for jag och Sofia till Stäket och köpte on the road mat innan vi for till Strömsbergs för klubbkväll! Ingen shopping men vi (läs; Jag) fönstershoppade och provade. Väldigt trevligt hade vi och tror jag kan prata mig blå med den människan. När tankar och känslor om saker går i samma banor så är det liksom okej att tala högt om annat som hyschas och sånt älskar jag!

Detta fantastiska ridhuset ska vi till i helgen, är det någonstans jag mår bra så är här på min absoluta top lista! I Härkeberga, Enköping, där jag köpte Paco.

Likes

Comments