Postad i: Vardag

Missade helt klart dag 227.. klockan har slagit 00:03 och jag säger Godmorgon!
Har ett gäng sms och missade samtal, borde egentligen ringa min friendo gällande morgondagens möte men tvivlar starkt på att hon kommer fortsätta tycka om mig om jag slår henne en pling nu 🌸
Lyckades vakna, ta mig upp i tid och vara hemma vid 13 tiden, därefter lyckades jag för en gångs skull somna och det har inte hänt på otroligt länge. Kanske inte den bästa idén med tanke på att klockan ringer tidigt i morgon för att göra klart stallet innan mötet men hinner jag inte det så får det helt enkelt bli efteråt. Vila är mitt liv atm.

Jag tänkte försöka börja vlogga, har ingen aning om hur det kmr gå men känns helt klart som en kul grej att testa och blanda med bloggen och man kan alltid bli bättre på något 👍🏻
Hade även fått mail från Hannas-sadelbod och min nya darling ska vara skickad nu så jag hoppas den dyker upp innan helgen så jag kan rida i den då.

Men en snabb natt update och så uppdaterar jag mer om sadel kollen på dagen 🌸

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Klockan har precis slagit 23 och tankarna bara snurrar samtidigt som denna förbannade medicinen gör mig så fruktansvärt illamående. Med den slipper jag i alla fall känslan av att min bröstkorg slits itu av ångest så det väger helt enkelt upp varandra, hur stackars Jonas ändå lyckas sova bredvid mig är ett mysterium.

Känner lite stress inför i morgon då jag funderar på hur tusan jag ska vakna av de tiotals larm jag ställt.. och på torsdag är det ju möte gällande hela mobbningshändelserna och det vet jag ligger och trycker enormt i mitt bakhuvud, hela mitt huvud skriker - trust nobody (!) ingen vill dig väl (!) - osv.
Pratat med läkaren gällande fokus framåt och det positiva jag har är ju just stallet, jag hade garanterat bara dragit täcket över huvudet och legat kvar men nu måste jag ändå ut bland folk, röra på mig och kunna existera stundvis. Sen om det leder till att jag bara orkar göra det viktigaste på 1timme eller spenderar 5timmar där spelar ingen roll för jag tar mig upp tillslut som idag exempelvis. Vid 5 tiden i eftermiddags lyckades jag ju resa mig upp och sätta mig i bilen, där och då kände jag mig så mäktig! Sen att jag mådde uselt på vägen hem och föll ihop i sängen sen spelar ingen roll för jag tog mig ut i luften. 🌸
När jag tänker på det såhär i efterhand så känner jag mig så modig, min självkänsla är krossad till pulver efter dessa månader men jag står upp och går ut, livrädd, men jag går ut.

Jag hoppas morgondagen får kännas lika bra ☀️

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Sista gången jag såg på klockan inatt hade den slagit 3 så jag har legat i ett hörn i sängen idag och kollat på youtube med katten, blev helt enkelt en sen kväll i stallet idag men det var riktigt mysigt. Bara få vara i sin egen bubbla och ta det lugnt. Vi skrittade ut en sväng och sen gick jag in på banan och checkade av läget lite och han kändes jätte fin trots att min ork var minimal 🌸

Inväntar en dressyr sadel från Hannas-sadelbod som jag köpte idag och så kollas hoppsadeln imorgon. Den lilla energin jag har går åt att åka ut till Paco, timmarna där emellan består mestadels med datorn i knät i sängen. Time well spent 💕

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Gud vilken sen uppdatering! But here it is..

Paco är så ren på böjprov en häst bara kan bli. Inte en endaste reaktion! Men, jag säger ju självklart vad jag känt hur han han stundvis går och det oroar mig, han ger ingen reaktion på böjprov, manipulering av knän eller dylikt där man oftast hittar problem om man vill det vilket inte fanns. Anyhow, han får fram en reaktion i ryggen som gör att en nerv kmr i kläm, jag kmr inte ihåg exakt namnet på det men vi kom fram till att sadeln måste kollas upp så detta inte blir ett långdraget problem. De kmr ut på onsdag och kollar på sadeln vilket är inbokat sedan länge, har det inte blivit bättre om 3 veckor ska det definitivt kollas vidare på så det inte är någon långdragen inflammation eller någon nerv faktiskt hamnat i kläm = kiropraktor till Paco. Han är dock rak och inte sned i höften/ryggen/bogen vilket var skönt att höra då jag misstänkte en låsning men han rör sig jämt och "gungit" som han ska.

Men min häst är frisk, minimal reaktion precis i läget bakom sadeln, reagerar inget på böjprov eller manipulering av diverse leder. Otroligt fin för sin storlek och ålder och jag kan inte annat än att känna mig så förbannat stolt! 🌸 mitt hjärta behöver inte göra ont och jag behöver inte oroa mig. Fortsätt som du gör är nog de bästa jäkla orden jag hört på väldigt länge.

Klockan är nu 1 på natten och här ligger jag sömnlös lättat över att my main man (sorry Jonas) är frisk men med sådan extrem ångest att sömn är det absolut sista jag tänker på just nu.
Tänker nog stirra in i youtube en stund till innan jag ger det här med att sova en sista chans. Dygns blir nog annars en sista utväg ⭐️

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Avslutade min söndag på detta viset efter ett jätte bra pass på utebanan ☀️
Nu väntar jag på att veterinären ska ringa och sen tänkte jag göra mig iordning och åka ut till stallet, ska även provlasta Paco idag och se så allt funkar som det ska. Det krävs ju lite lastträning med honom men det är nu jag hoppas det verkligen ska bli bra för det finns ingenting han kan slå i huvudet på nu så träningen blir mer "ärlig" så att säga. 🌸

Likes

Comments

Postad i: Vardag, Träning

Transporten är äntligen parkerad hemma och nu är allt check!
Paco fick gå ett pass i ridhuset med travbommar och en upphöjd galoppbom. Han var riktigt fin hela passet, stundvis stark men det är absolut inte så konstigt när jag inte riktigt orkar sitta upp. När vi travade av i slutet fick han sträcka ut ordentligt och då kändes han riktigt loss i hela kroppen så vi får se vad Gonzales säger på måndag 👍🏻

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Just nu dricker jag morgon kaffe på altanen och vi ska snart rulla iväg för att plocka upp trotjänaren i stallet för att lämna den och hämta en ny.
Vi åkte 50 mil enkel resa för att hämta Henran, det blev en liten "weekend roadtrip" av det hela med hotell på vägen dit och sen de långa 50 milen hem. Men kul var det!

När vi kmr tillbaka gör jag iordning Paco och kör ett litet pass med travbommar i ridhuset medan Jonas ska få åka hem och vila 🌸

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Det är helt fantastiskt sommar väder idag☀️ hunnit göra klart stallet, mockat hagen och nu tar jag en liten paus i transport städningen. Kmr sakna min trotjänare men samtidigt ska det bli skönt med något nytt, jag har aldrig haft det så det är självklart det är lite extra roligt då.

Dags att sätta igång igen, ttyl 🌸

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Ändrade planer blev det helt klart. Jonas fick sitta upp och skritta iväg en sväng på Paco. Han har endast ridit en handfull gånger mer P smyger fram med honom så jag har inga större problem att släppa iväg dom två på äventyr. Han fick skritta några varv runt hagarna och in i lilla skogen som ligger intill stallet. Det blev helt klart lagom efter en dag som denna.

Som tidigare nämnt har jag hunnit göra klart det mesta i transporten och gör finliret i morgon innan jag rider och på torsdag åker vi och hämtar den nya pärlan.
Jag har varit otroligt nöjd med mitt Henra släp och det är hur fint som helst inuti men det är fortfarande för litet för Paco, han slår i huvudet och får inte riktigt plats och det är därför det blir en liten uppdatering vilket ska bli otroligt skönt, så jag hoppas vi kan få lite flyt på den här fronten nu. Häst fronten måtte väl få gå bra nu 🌸

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Ibland har man bra flyt! Har hunnit dra ut det värsta ut transporten och stallet är färdigt 🌸 efter läkaren tar jag en tur med Paco och imorgon tar jag och fixar det sista så den är riktigt fin.
Det känns att nästan all energi i min kropp togs för det här så nu ska jag bara överleva eftermiddagen och sen hem för att sova en stund.
Kanske kan gulla med Jonas att filma lite sen så kanske vi har något trevligt att uppdatera, var ett tag sedan haha.

Likes

Comments