På onsdag lämnar jag över de sista nycklarna och det första kapitlet av denna till känslan oändliga röra slut, men sen börjar vi beta av nästa. De kommande månaderna vill jag ska få gå fort och samtidigt kunna beta av den enorma klumpen i magen som spökar i bakgrunden. Den gör mig osäker på min omgivning och får mig att ifrågasätta den om och om igen. Håll ut några månader till, inte ett andetag för mycket!
Men to the bright side -
Paco kändes väldigt mjuk och fin idag, stundvis på tårna men med mycket skritt övergångar gick det att hantera både för mig och för honom. Så veckan följer;

• Måndag - lösgörande galopp
• Tisdag - vila (om vädret tillåter skritta ut)
• Onsdag - lösgörande lydnad
• Torsdag - hoppträning
• Fredag - longering/lösgörande skritt

Vädret avgör hur helgen kommer att se ut så är det is och snö fritt ger vi oss ut på en tur och kan förhoppningsvis varva med galopp. Inga snö sulor och bara traktbrodd gör att vi undviker blank isen februari bjudit på i störst möjliga mån ✨

Likes

Comments

Postad i: Vardag

När klockan egentligen stod på åtta så vaknade vi lagom till tio.. nu står jag och hoppar vid kaffe bryggaren så jag ska orka göra mig iordning inför inhandladet av lampor och diverse annat innan vi åker och städar huset, sen bär det av till stallet. Det var den lugna söndagen men det handlar om att kämpa på ✨

Likes

Comments

Postad i: Vardag, Motivation

Lite färg sätter sprätt på vardagen och i dag när hovis tittade förbi provade vi köra på rosametallic färgade skor. Färgen kommer avta efter ett tag och är inte giftig vilket även gör det till en väldigt kul grej att testa och jag måste faktiskt erkänna, som den icke gillande rosa människan jag är, att jag diggade detta väldigt mycket.

Paco hade ganska mycket mjölk syra i kroppen idag kvar efter igår så jag känner igenom honom noga i morgon innan jag bestämmer mig för ett eventuellt annat upplägg. Men innan stallet blir det att städa huset så det är fint innan nyckel överlämningen på onsdag ✨

Likes

Comments

Postad i: Träning, Vardag

Fyra timmars sömn har jag fått ihop i natt, vaknade strax efter 03.00 och kunde sedan inte somna om så jag strö tittade på Simpsons och gjorde ett tappert försök men bestämde mig för att kliva upp i stället.

Paco skötte sig galant på gårdagens träning trots overload av övertaggning när jag gick in för att börja värma honom så landade han väl sen i övningarna. Vi avslutade med omhoppnings tänk på låga hinder för att kunna komma fel och få känna sig fram.
Jag har lite blodad tand sedan tidigare år och tävlingsryttaren i mig taggar ju till något extremt i sådana lägen och Paco skötte det exemplariskt genom att bevisa att han minst sagt också kan svänga som en ponny trots sina 1,85 över havet.
När jag travade av honom längde han sig väldigt fint och kändes jämn och fin i hela kroppen, han fick sträcka ut ordentligt.

Sadeln då får 5 av 5 toast i hoppningen också, mycket på grund av vilket fantastiskt grepp man hade i den.

Nu är det dags att göra sig iordning inför jobbet, klumpen i magen finns där men nu ska vi göra det bästa vi kan 💪🏻

Likes

Comments

Postad i: Motivation, Tankar & Funderingar, Vardag

Efter några veckors frånvarande pga sadel, laserbehandlingar och sjuk ryttare så ska vi äntligen vara med på dagens träning. Äntligen ska vi få prova hoppa i Pacos nya fina sadel som är utprovad till honom. Jag fick sälja båda mina sadlar vilket då inkluderade min fantastiska childeric dressyr sadel.. Men jag är så nöjd och P med för han kan röra sig igen.
Det har varit en ganska stor omställning att börja rida i en sadel med smal midja men jag har inte längre samma smärtor i höften efter ett ridpass som jag hade innan vilket är ett stort plus. Ska bli så spännande att hoppa i den!

I morgon är det fredag och jag ska återgå till min arbetsplats efter två veckors försök till att vila upp mig mitt i sorgeprocessen och kaoset. Det passade väldigt bra och lades in med eftertanke av min läkare så jag har en dag och sen två dagars vila är det tänkt men vi städar ju ur huset i helgen så vila är väl det sista som kommer, kanske söndag kväll. På onsdag släpper jag alla nycklar och vi skriver de sista pappren så då jobbar jag bara fyra dagar nästa vecka och kan då fokusera på att vila upp mig lite extra på onsdag.
Det handlar om att få livet att funka och just nu jobbar jag mycket på att klumpen i magen inför att logga in på fredag ska försvinna. Jag vägrar tabu-belägga av psykisk ohälsa och jag har bett min chef om att vara rak och ärlig om varför jag är borta och jag kommer vara ännu rakare om frågor kommer upp eller kommentarer kastas. Ingen mår bra av att förlora sin familj och ingen vet vad för strid som pågår i bakgrunden.

Men, vi ska fokusera framåt och nu ska jag göra mig klar för att rulla ut till stallet, Jonas åker med och är lite incharmat tvingad att filma. Ber till apple guden att iphonen ska överleva 3+ grader.

Pacos schema resterande v. 'äntligen, den röda tråden
  • Torsdag: Hoppträning 20.00
  • Fredag: Skoning ca. 14.30 promenad efteråt
  • Lördag: Skritta ut om vädret tillåter annars skritt inne
  • Söndag: Skritt & galopp, lättare lydnad

Likes

Comments

Postad i: Motivation, Tankar & Funderingar, Vardag

Jag har varit avvikande från diverse sociala medier sen jag total kraschade efter att vi städat ur skörby huset och därefter var på Valla. När jag hade burit in den sista tavlan så ställde jag mig i vårt vardagsrum och kollade på hans gitarrer, kartongerna, högarna med fotoböcker och tappade andan totalt. Mitt i ett andetag så kom väggen och det bar helt enkelt inte.

Men, denna veckan har jag tagit tillbaka en del av mitt liv, exempelvis min frihet. Jag kan i närmsta laget köra bil nu utan att få hjärtklappning och jag kan hantera stress igen på ett annat plan nu än precis innan sorgen tog över, dock inte så bra som jag önskar men det blir verkligen bättre och bättre för varje dag så länge jag tillåts stanna upp och andas de få minuter jag behöver. Så mycket av min motivation har kommit tillbaka och jag jobbar verkligen på att få en helt ny syn på livet, min omgivning och framtiden.

I och med att jag inte tillåtit mig ge upp heller så har jag tillsammans med vila läst på om sorg, processen och om att hantera den. Eftersom jag inte har mina föräldrar kvar känner jag mig ofta helt 'misplaced', i en värld som inte är min att ta del av och med frågor jag inte längre kan ställa.
Men tillsammans med Paco har jag fått min del av terapi, svindyr terapi och som bestått av att mocka i lera och vara nära inpå döende efteråt men vad gör det. Lycka köps med pengar, alla andra ljuger. Sen alla människor i stallet, vilka änglar, jag är så lyckligt lottad som får vara en del av dom och att Paco får stå så fint, dröm liksom.

Dags att få in en lasagne i ugnen och sätta sig ner med CV't en stund. Sånt onödigt som ska uppdateras varje år.

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Räddaren i nöden, heja nudlar.
Idag ska jag äntligen sitta upp på Paco. Det kryper i kroppen på honom och det slutar inte bra om han inte får bearbeta sin energi på ett korrekt sätt. Då kan man hitta på satyg förstår ni.

De senaste tre dagarna har huvudvärken varit ett faktum och det har tagit rejält på krafterna. Det känns även i kroppen att man inte tränat på någon vecka och på det ligger en förkylning i bakgrunden - wow den närmsta tiden kommer bli spännande haha.

Nu ska jag kasta i mig min fruktansvärt näringsrika lunch och kämpa på några timmar till. Keep on going!

Likes

Comments

Postad i: Motivation, Tankar & Funderingar, Vardag

Det var en sådan härlig känsla att idag jobba med en sådan fantastiskt pigg och glad Paco. Då vi var ensamma i ridhuset kunde vi nyttja hela, jag förespråkar inte longering som arbete och vill nyttja både rakt och böjt spår, men då jag nu inte har tillgång till mina tömmar längre så får jag tömköra honom i grimma och lina som när jag vänjer in unghästarna på kommando. Paco behöver också vänja sig vid tanken på tömkörning och fattar grejen ganska snabbt. När sadel och allt löst sig kanske det kan vara värt att införskaffa ordentlig utrustning för det.
Nu är även informationen om mig och bloggen uppdaterad så den stämmer mer in på bloggens nisch för vad den är nu med tanke på vilken vändning den tog iom kaoset.

Idag hann jag och Jonas även stor handla. Jag har lyckats knåpa ihop fyra stycken lasagner och en potatisgratäng - vad hände? Kraschar garanterat i morgon but hey.. we have food haha. Ska kolla i morgon när ja kan börja rida igen.
Sitter just nu på youtube och försöker mata mitt inre med motivation för jag ska tusan inte ljuga om att det är förbannat svårt just nu att hålla den där lågan uppe mitt bland allt kaos som ibland sluter sig om en. Första visningen var på huset idag också och jag hoppas detta får gå i lås nu för jag kan nog tusan inte ta så mycket mer. Jag vill få sakna min pappa ifred, jag vill slippa oron, ångesten, den enorma sorgen och att jämt behöva fråga sig vad som är rätt eller fel.

Bara få skrika rakt ut "jag är för ung för det här".

Jag har funderat lite på vad jag faktiskt vill hålla på med framåt och söker väl lite spontant runt för att se vad som finns i trakterna. När vi flyttat tror jag garanterat det blir lättare men det skadar ju aldrig att kika.
Nu ska jag göra té och fylla i lite datum för hur Pacos vecka varit och eventuellt hur den som kommer ska se ut, och ställa in lasagnen i frysen för så var det ja.. huvudet bär jag ofta under armen nu för tiden.

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Idag hittade jag äntligen nyponpulver och i butiken jag minst hade anat skulle ha det. Men nu ger vi detta ett försök trots att man som vanligt hör väldigt blandade åsikter kring sånt här så känns ändå nyponen mest positivt.

Lite trav kunde vi lägga in idag, stundvis är jag nog lite över försiktigt men jag ser hellre att det tar en dag längre än att vi ska behöva backa 3 steg. I morgon lägger jag in traven en del igen och sen ökar vi på så helt enkelt.

So far har jag lyckats hålla modet uppe både humörs och motivations mässigt i stallet trots att man stundvis både får mail och sms som river ur hjärtat på mig men ska dessa två komponenter hålla så måste jag kanske backa av några steg på ett sätt så man skyddar sin egna ork lite grann på rätt sätt. ✨

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Okej. Eftersom jag nu inte längre kan lägga upp en ridplan på iallafall kanske en vecka till så kan vi se om vi kan få lite ordning på helgen.
Det här med att inte kunna planera och följa en röd tråd gör så att det kryper i kroppen på mig, allt känns så hafsigt.
Så, promenader, det kommer vi ju inte undan liksom, det står ju fast men jag kanske kan få pyssla med lite annat istället, ska kolla ikväll först så det är okej bara.

Jag ska i vilket fall försöka få lite ordning i vardagsrummet i helgen och lägga ut en ordentlig annons på transporten. Det är två saker som bör vara helt möjliga att få avklarade rent planerings mässigt. Skrämde även livet ur Jonas inatt med mina mardrömmar, stackarn får inte sova så mycket mer än jag haha.
Men nu ska vi lyckas avklara denna fredagen på jobbet och sen åker jag ut till stallet och trixar runt lite med motivationen.

Likes

Comments