Som rubriken lyder. Åkt på den redigaste förkylningen i mannaminne vilket kanske inte är så konstigt när immunförsvaret är nedsatt efter min första Mabthera behandling. Tyvärr har mycket uppdatering fått blir lidande då jag varit väldigt dålig ett tag. Fatiguen har satt sina spår, MS-hjärna, sjukhusbesök, velat fokusera på hästarna och nu en dunder förkylning som kroppen tyvärr inte riktigt har kraft till.
Det går framåt med Mero. Igår var vi med på markarbetsträningen och han kändes mäkta fin trots att jag knappt kunde andas genom varven, fick verkligen lida för den bra träningen idag haha. Idag fick han som sagt vila då jag inte kunnat lämna sängen utan att börja svettas, Paco fick också vila från sina promenader idag. Förhoppningsvis får han på sig special skor med silikon sulor om 1 - 2 veckor och så får vi hålla alla tummar för att det går bra och att hans kropp håller för en igång sättning!

Imorgon har jag natt fodring i stallet så jag vilar på dagen och tar hästarna på kvällen har jag tänkt. Blir nog lugnast för kroppen så.

Nu ska jag försöka hitta en film såhär på kvällskvisten och fixa lite té för att lugna halsen. 🌸

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Åkte ut sent till stallet idag då jag lät fatiguen ha sin gång.. somnade till undertiden jag smsade och sen sov jag resterande dag. Tyvärr spelar det ingen roll längre hur arg eller ledsen jag blir över MS diagnosen, tyvärr spelar det ingen roll hur ledsen och besviken jag blir över fatiguen, när den är såhär stark somnar jag gåendes.

Mero fick ett jogging pass i ridhuset. Han kändes riktigt fin och i veckan ska jag passa på att jobba honom mycket i galopp, det känns i alla fall riktigt bra inför träningen imorgon 👌🏻
Paco fick sig en riktig myskväll med massvis av äpplen, massage, skrubbade hovar och en lång borstning. Vi kämpar helt klart på men jag är så orolig över hans stora kropp, jag är så himla rädd att hand kropp inte klarar av den här persen. Det kmr i alla fall bli minst en månad nu på box innan han får gå ut kortare stunder. Så fort han kan svänga utan att nästan falla omkull ska jag börja promenera honom i ridhuset. Längtar verkligen ❤️

Nu ska jag och mitt MS huvud gå och lägga oss innan jag somnar här ute på altanen 🌙

Likes

Comments

Fick äntligen leveransen från kitchentime och kunde sätta upp planerings tavlan, som jag saknat en sådan enkel överblick!
Jag har även fått en ny erfarenhet inom hästvård - gipsbyte. Gick bättre än jag förväntade mig och det är väl tur att Paco är världens snällaste trots att han idag hade jätte ont i vänster hov. I förrgår hade värmen i vänsterhov, som är den det inte verkades hål på men som är nedverkad för mycket, sömnad runt om i och genom hela lamellen, börjat gå ner. Idag hade han ännu starkare puls, strålande värme genom hela hoven och svullen över kotan. Så han var ännu en gång block halt på båda fram och det syns så tydligt på hans allmän tillstånd att jag kan känna hur mitt hjärta blöder.. Det tog mycket för honom att stå på det benet medan jag gipsade den andra hoven.
Han fick lite längre behandling med Bemer idag och i morgon går jag på med Biolight på kotan.

Mero fick galopp jobba på lina idag och han skötte sig galant. Det kmr ta ett tag att få in honom i mitt system där då jag använder handen som kommando, men han fattade helt klart poängen i slutet och hade en godkänd tretaktig galopp i båda varven. Man springer inte bara på lina, man ska jobba också haha.

Likes

Comments

Godmorgon 🌸
Som texten lyder har jag haft en typisk MS morgon. Jag har tappat i stort sätt allt jag tagit i. Glas, kaffemuggen, mobilen, smöret, medicinen.. ett tag funderade jag på om jag bara skulle gå och lägga mig igen, framförallt när morgonkaffet låg på köksgolvet. Fatiguen har smugit sig på igen och det med besked men jag ska försöka hålla mig vaken hela dagen och se om jag kan finta mig förbi det.

Idag ska Pacos gips bytas och Mero ska få jobba på lina 👍

Likes

Comments

Mero kändes fantastiskt fin idag, lite träningsvärk så imorgon är väl tanken bommar och gymnastik på utebanan och uteritt på måndag. Fokus är dock på lösgörande och att vi ska lära känna varandra, han ska i lugn och ro börja förstå mina signaler helt enkelt.

De första två dagarna var han ganska stressad inombords och nu efter en vecka börjar han koppla av mer och lär känna oss runt omkring vilket är väldigt roligt att se en häst gå från spänd till mer avslappnad. Jag gick igenom honom med biolighten efter dagens pass och han stod och gäspade och tuggade så mycket, sånt är alltid lika härligt att se!

Paco har fått så mycket kärlek idag ❤️
Mitt fina hjärta. Han sköter sig väldigt bra i box även om han blir stressad ibland men lugnar snabbt ner sig och tar det med ro. Jag har masserat igenom honom, pysslat och borstat igenom honom flertalet gånger, Anne stod också och mös med honom en stund och han får så mycket uppmärksamhet och kärlek han bara kan få.
Hoppas på det bästa på måndag och att han slipper gips på andra hoven också..
Jag håller tummarna på att han får börja skrittas om två veckor så han får ut och röra på sig ordentligt och tills dess får jag göra mitt bästa för att hålla hans muskler mjuka. Biolighten låter jag gå på Pacos svullna ben där gipset sitter och svullnaden gick ner så jag får köra på imorgon igen så vi håller slaggprodukterna borta och smärtstilla försiktigt.

Nu ska jag se klart på en dokumentär och sen försöka få en natts sömn ⭐️

Likes

Comments

I morse var det vara att ringa Mälarkliniken och sen åka in akut. En inflammation av ett sår i hoven var diagnosen och nu står Paco gipsad.
Vi har ett bokat återbesök på måndag och som det ser ut nu är det gips och boxvila i två veckor.. mitt mamma hjärta blöder 💔 men han kmr i alla fall bli bra. Så just nu myser vi bara jag och min fina Paco.

Likes

Comments

Denna torsdag bjuder på helt fantastiskt väder så jag passar på att sitta här i solen en stund i stallet med en kaffe och bara njuta av solen. Det är ju inte så ofta man får se den snart så det är lika bra att få njuta av den medan den är här ☀️

Likes

Comments

Mero får en guld stjärna idag, han kämpade på sjukligt bra och kändes så himla fin! På fredag har vi planerat in lite privat träningstid med bommar och jag älskar att ha ögon på backen så jag kan utveckla min ridning mer.
Imorgon kommer hovslagare ut till Paco igen.. Tyvärr är han öm i sulorna och halt på båda frambenen (stapplig).. blir så ledsen av att se honom ha ont.. Men imorgon blir det fixat och jag tror vi kommer sätta på sulor på honom för att avlasta ännu mer. Allt för att hjälpa, det känner jag alltid att jag är skyldig mina hästar, så mycket dom låter mig göra så ska de självklart må så bra bara jag kan få dom att må, oavsett om det gäller foder, hovslagare, träningar, allmäntillstånd, utrustning etc.

Jag har nyligen satt mig i soffan med en kopp té. Katten har somnat bredvid mig och jag väntar på att Greys ska börja. Onsdags mys i höstmörkret

Likes

Comments

Både Mero och Paco fick varsin tur i skogen idag, dock har jag inte riktigt vant mig än vid hur fort solen går ner.
Det är bra mysigt att vara ute på pigga hästar när det snöar lätt, lika bra att passa på att njuta av snön innan den blir ett hatobjekt.

Mero får gå ett lösgörande pass i morgon förmiddag och Pacos medryttare åker ut till honom på kvällen. 🌸

Likes

Comments

Fick minst sagt tugga grus idag 👌🏻 Mero skickade mig på en rejäl åktur och jag hade nog ganska mycket av ridbane underlaget med mig hem, man skämtar inte om dom bakbenen you know.
Mero får alltså köra på samma som Paco i morgon - lösgörande och mycket galopp med biolight efteråt. Det är lika bra att få in båda på samma schema nu direkt känner jag, det bubblar ganska mycket i den lilla kroppen haha. ⭐️

Likes

Comments