Vardag

Jag rekommenderar inte blandningen kaffe/redbull. Håll dom separerade för eran egen säkerhet, usch.

Ikväll efter stallet ska jag sitta med de sista papprena för imorgon är det sist mötet. Det känns lite turbulent och för nervöst inför den kommande månaden men så är det väl alltid när man ska köpa sig ett hem, man måste väl vilja ha det? Självklart spelar känslor in men det måste dom få göra just nu. Det ska iallafall bli väldigt spännande och roligt!

Jag började dagen med att alla dörrar var låste och mitt kort vägrade släppa in mig trots att det löst vackert grönt, en räddande ängel kom och hjälpte mig slita upp dörren som gått i baklås haha, skulle kanske stannat hemma idag eller nått.

Nu väntar ett sådant där sjukt härligt arbetspass och sen ut till kungen. Sådär som en tisdag ska avslutas.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vardag

Det har duggat hela dagen i stortsätt. När jag kom ut till stallet var det uppehåll och jag kände att det skulle bli skönt att skritta ut en sväng. När jag precis lindande sista varvet på sista benet på Paco så började det ösa ner, verkligen tok regna delux. Väntande en stund men insåg att det var lönlöst så jag gjorde något jag inte är van vid - gick in med honom i ridhuset utan att behöva gå ut från stallet. Haha vad hände? Under hela passet öste det ner ute men där inne var vi, skyddade.
Jag anser att ridbana i såg är en form av lyx men att ha ett ridhus att tillgå är ju ren dunder lyx.
Vi slapp iallafall bli genom blöta och imorgon är det en skritt runda som gäller, helt klart!

Likes

Comments

Vardag

När jag red P idag var han helt galet framåt. Vet inte om han såg sin chans att få brumma på haha men något var det. Kändes riktigt bra i skritten och traven i början men i galoppen vet jag inte vad som hände, gav upp ganska lätt och hängde på istället. Det är ju i dom lägena jag måste lära mig bara vara still utan att bli passiv.
Försökte även ge mig på några små skutt på en sockerbit haha, den totala lyckan hos Paco kunde inte missas. Han älskar verkligen det där.
I största möjliga mån försökte jag hålla en röd tråd av lugn vilket är lättare sagt än gjort, han är en häst med väldigt mycket nerv på gott och ont som visar sig i hoppningen som i dressyren, det är en balans gång.

Nya tag i morgon, planerad skritt tur efter jobbet och håller tummarna för regn fritt!

Likes

Comments

Vardag, Motivation

Liten snutt från när Pernilla värme Paco i morse.

Den här dagen har varit tillräcklig. Får man säga så? Ni vet när man hunnit med så där bra mycket inom rätt ork bana och det bara fått flyta på.

Vi har precis kollat på Joy, en film jag starkt rekommenderar.
Jag har med hjälp av min pappa räknat på intäkter idag, mitt fokus har legat för mycket på utgifter den senaste månaden sådär mycket så att jag nu vet en tiokronas vändpunkt. Men idag såg jag intäkterna kontra utgifterna och med min marginal eller vi kan kalla det minus tänk så betalar sig allt sig självt. Lån, inköp, lön, paketet.. Det är lite läskigt ibland för är det något jag har haft svårt med så är det siffror men när det kommer till företags ekonomi så bara flyter det.

Jag har aldrig köpt ett hus eller startat ett företag.
Jag har frilansat, tagit in hästar gratis på utbildning och betalat varenda krona av det för att endast få referensen, jag har visat hästar privat samt förmedlat och hållit i träningar. Jag har gett bort mycket av min egna hälsa och slagit mig gul och blå som beridare i unghäststall. Det är någonstans värt det.

Inom häst branschen krävs det så mycket utgifter i en början att du riskerar hela din livs ekonomi i ett slag och att ens få fram pengarna till första steget är i sig en bedrift värd att buga för framförallt om du vill ge dig in i Ridsportens företagsamhet.

Jag skriver idag under papper för att vara del i en undersökning om personer med kronisk smärta, en undersökning jag mer än gärna är en del av för den smärtan är min förbannelse samtidigt som den är min största drivkraft.
Rehab. Sug på den karamellen ett tag

Likes

Comments

Vardag, Tankar & Funderingar, Motivation

Tänker inte säga äntligen fredag, men imorgon ska jag äntligen åka upp till valla igen.
Jag har tänkt mycket på gården och hur det skulle kännas att snubbla över mål linjen i en budgivning men samtidigt måste jag komma ihåg att det då bara är att leta efter något annat. Jag och min kära sambo resonerar enligt exempelvis dessa lagar - är det menat så är det menat & allting händer av en anledning.
Det är så mycket som stämt in i dom meningarna under de forna åren som gått att de inte går att förneka. Ibland får man ta saker med en klackspark, erkänna sig besegrad och börja om, men då ska man veta att man faktiskt försökt allt och gett sig allt.

För idag är det fredag, på onsdag händer det och nästa söndag smäller det. En dag närmare än vad vi var igår.
Känslan 💕
Godmorgon förresten!

Likes

Comments

Vardag

Regnet bokstavligen öser ner och mina fötter värker men ack vilken dag, vilken motion 💪🏻
Är allmänt nöjd över lag men jag kunde absolut gjort bättre ifrån mig men då jag bara varit ute på golvet en gång tidigare för typ ett halv år sedan så är det nog ändå någon form av godkänt haha.

Nu ska en natts välförtjänt vila komma till pass och det är ju inte bara en order som ska iväg till leverantör i morgon.. Hua.

Don't forget to give a smile guys 💕
Minst ett om dagen säger dom, det får själen att må bra.
Godnatt

Likes

Comments

Vardag

På bästa sätt.
Nu, back to work 💪🏻

Likes

Comments

Tankar & Funderingar

Det där med att ha huva på tävling är något man bittert får inse sig besegrad på, hur snyggt det än är att matcha ihop. Försökte sy på så de vart lite längre på en befintlig huva men icke blev inte alls lika bra haha.

Pratade länge med en fellow hästmänniska om skitsnacket som följer där till, ni vet till det där som följer att vara just hästmänniska.
Det ska finnas med i kontraktet, inget skit snack annars åker du ut. Man följer lätt strömmen, det är mänskligt men något jag börjat komma underfund med är att den mobbade ofta får ta till flykten och det vill jag ändra på.
Personen som trycker ner någon annan ska inte få vara kvar, under några som helst omständigheter. Stallet ska vara en fristad att få koppla av, slippa jobb stressen och världen där utanför. Du ska få komma dit och ha haft en urusel dag, få vara i din bubbla, livet händer liksom ändå och ibland måste man få vara ifred. Få sätta på sig hörlurarna och bara få vara, även om du står inackorderad och inte behöva dömmas för det.
Din omgivning kan inte kräva 100% Du 24 timmar om dygnet. Men Du kan kräva acceptans av din omgivning.

Jag minns när jag skrittade av Paco och i lurarna ringde det, det var min pappa som hade kommit hem från sitt sjuttioelfte läkarbesök det här året och berättade med stum och nedstämd ton att cancern ännu en gång var tillbaka. (Hela den veckan hade varit kaos för mig så när jag stått och mockat hade jag stått med hörlurar på mig, haft Jonas i lurarna eller en pod för att orka stå upp, jag orkade helt enkelt inte vara översocial och sprallig man orkar helt enkelt inte det)
När jag kliver av P och har min pappas otroligt jobbiga besked i hörlurarna och jag markerar vänligt till en person att jag pratar i telefon när det börjar samtalas med mig om då helt oväsentligt vardags bestyr.
"Som vanligt, alltid de där jäkla hörlurarna i." Blir svaret och raska steg i från mig. Men där stod jag helt tom, bredvid min häst, med min pappas ton i öronen och ett sju helvetes besked, därefter gick det utför.

Det jag försöker säga är att man vet aldrig vad en människa går igenom. Varför den tidigare spralliga personen sänker blicken kan vara en jobbig dag på jobbet, bråkat med sin familj eller helt enkelt går genom helvetet och tillbaka, din omgivning har i vilket fall inte rätt att dömma.

Glöm inte det ✨

Likes

Comments

Vardag, Tankar & Funderingar, Motivation

De flyter på.
Det är onsdag och precis som vanligt sitter jag i ett gigantiskt fikarum, dricker kaffe och samlar mod för en ny dag. Morgon dagen är den som är spännande och det där med att ta sig upp fredag morgon, hua.. Men alla som har ett "normalt" jobb vet ju hur det är, den där rutinen.

Just nu på eftermiddagarna i stallet är jag omgiven av en sådan positiv tankebana att jag känner hur det börjat smitta av sig. Jag känner mig mer positiv och trygg än på länge länge och jag känner inte att jag behöver förklara varför till någon och så vill jag låta det vara, en fristad, ett lugn, ett paradis.

Ridsporten ska föra oss samman, inte isär.

Likes

Comments

Vardag

Trots att det varit mycket på jobbet så har dagen flutit på bra förutom en händelse som får en att dra efter andan.. Över 100 delningar på Facebook och 200 kommentarer, håller andan en stund men får påminna mig om att är det menat så är det menat. Vi har ändå faktan bakom fasaden som ser perfekt ut, nu håller vi oss till planen - papprena ska göras klara på onsdag den 31 augusti sen går vi all in.
Känslor måste få spela in just för att det ska vara verkligt och påminnelsen om något som känts så långt borta faktiskt finns runt knuten får faktiskt kliva fram.

Hade i alla fall ett riktigt trevligt pass med Paco i kvälls solen. Lite låst i höger varvet vilken innebar att vänstersidan behövde mer hjälp men det lossnade fint i slutet och han kändes nöjd dock lite tröttare idag men fortfarande pigg. Nu har vi ökat på maten och jag håller tummarna för att han ska få lägga på sig de kilon han väldigt fort tappade de sista veckorna.. Stress har spelat en stor roll i det men det syns tydligt och har gjort den senaste veckan att han är mycket lugnare och mycket mer i vilo läge även i stallet vilket är guld värt! ✨
Alla som har känsliga hästar som gärna lätt stressar upp sig vet vad jag pratar om, den där känslan exempelvis att hästen faktiskt ligger ner och sover för första gången på flera månader, obeskrivlig.. Eller faktiskt kan stå och sova i boxen.. Drömmen som blir sann!

Vi kör på en fräckis idag, det förtjänar vi

Likes

Comments