View tracker

ALLMÄNT, UTRUSTNING

Hej,
I helgen har jag och mamma varit uppe i Stockholm. Vi har vart på Stockholm International Horse Show! Vi var där fredag eftermiddag-kväll och så var jag där lördag eftermiddag med en kompis.
Vi har haft jättekul och jag har shoppat endel på mässan som jag tänkte visa och så även på hemvägen svängde vi förbi hööks där vi köpte lite grejor!
Jag köpte även lite kläder på SIHS men jag glömde knäppa kort på dom♡

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Al Mahab Ox, Hoppning

Hej,
Idag var det Hoppträning igen och det gick inte så bra. Vi hade banhoppning med endel svåra linjer.

Vi började med att rida fram i alla gångarter och Prinsen var väldigt seg tyckte jag. Speciellt i galoppen var han jobbig och ville inte lyssna på mig. Sedan skulle vi börja med att trava över några bommar innanför ena långsidan. Sedan skulle man trava rakt fram till kortsidan där man skulle fatta galopp. På mitten på långsidan sedan skulle man göra en 15-meters volt och sedan skulle man galoppera till nästa långsida där man skulle bryta av till trav och göra om allt.
Han var seg tyckte jag. Speciellt i galoppen och ville inte riktigt galoppera på.
Efter det skulle vi börja hoppa lite linjer där hindrena låg på ca 50 cm. Det var väll ok men samma där att han inte ville lyssna på min skänkel.

Efter ett tag började vi hoppa banan. Sara, min tränare, höjde upp hindrena till ca 80-90 cm och sedan körde vi. Första hindret var en oxer med blommor under som mm sedan gick på böjt spår till ett räcke med en mur. Där vägrade han så vi tog om det i trav och då hoppade han. Lite onödigt att han vägrade tycker jag då vi kom bra på det och vi hade en bra galopp, men sånt händer.
Sedan skulle vi galoppera genom kortsidan och hoppa ett räcke med vattenmatta under snett igenom. Det hoppade han utan problem. Sedan skulle vi rida på böjt spår till en kombination, oxer-räcke. Det var där "olyckan" hände. Det är svårt att förklara vad som hände men vi kraschade in i oxern så att jag gled över hans hals och ner på backen.

Men jag var snabbt upp igen och skulle upp i sadeln och köra direkt även om jag skakade. Så vi skulle ta om kombinationen i trav men då började han vägra. Jag tror han vägrade typ 5 gånger innan vi tillslut fick över honom. Jag var både arg och ledsen då för jag blev så besviken. Sedan iallafall skulle man rida genom kortsidan vända upp på långsidan och hoppa en oxer. Sedan böjt spår till ett räcke, sedan galoppera genom kortsidan och hela långsidan innan man skulle upp på kombinationen igen fast den här gången räcke-oxer. Den här gången hoppade han det utan problem.
Sen var det några galoppsprång till ett räcke, sedan rida igenom kortsidan hoppa vattenmattan sedan vända runt och hoppa räcket med muren igen. Där vägrade han igen typ 3 gånger och då blev jag både arg och ledsen. Fast vi fick över honom sen i trav.

Asså jag blir så besviken och ledsen när han håller på att stanna och sådär. Jag vill ju liksom kunna ha ett flyt i banan och inte massa stopp hela tiden. Det förstör ju liksom lite.
Och det är så svårt för när det blir lite högre så måste vi rida på lite mer än den farten vi hade idag för att det ska bli ett flyt men grejen är att jag vågar liksom inte släppa efter riktigt för jag är rädd att han ska springa iväg och att jag inte ska få stopp på honom. Det är så jobbigt att vara rädd hela tiden att han ska sticka.
Jag var iallafall jätteledsen i slutet när vi hade dethär "pratet" där vi pratar med Sara om hur det gick.

Jag kommer lägga ut en film på Yt på när jag hoppade idag och jag fick även avramlingen på film så om ni vill se det får ni kika in på min kanal. Antingen kommer den upp ikväll eller imorgon♡

Vi har förresten en magplatta nu! Jag fick testa min kompis Tildas magplatta idag efter träningen. Den var 110 cm lång och passade perfekt. Så nu har vi köpt den och det känns jättebra för då behöver jag inte vara rädd att han ska slå i sig i magen med broddarna när vi hoppar!

Likes

Comments

View tracker

Al Mahab Ox, ALLMÄNT

Hej,
Igår kväll lada jag upp ett videoklipp på min youtube kanal! Jag har ganska få videosar och dålig uppdatering men nu ska jag försöka lägga upp minst en video per vecka!

Videon jag la upp igår handlar om min och Prinsens utveckling. Ända ifrån i somras då han kom hem från tjejen han hade bott hos ett tag när han var skadat, och ända till nu. Jag tycker iallafall att det är en stor utveckling båda på han och mig. Han hoppar mycket finare och säkrare nu och jag är säkrare i hoppningen. Och galoppen börjar faktiskt bli riktigt bra😊

Ni får gärna kika in på min yt-kanal och gilla och prenumerera för fler videos♡ Är ni på dator så finns en länk på vänster sida av bloggen under min presentation men annars så sök på
"Emmas Hästliv"
Så borde det komma upp♡

Likes

Comments

Hoppning, Al Mahab Ox

Hej,
I torsdags var det hoppträning igen och det gick så himla bra! Han var fiiiiin! Han var liksom lugn men ändå pigg. Han var lite seg för min skänkel och ville inte riktigt fatta rätt galopp ibland men det var nog för att han är inte rakad så han blir så himla svettig. Vi ska raka honom i helgen.

I början hoppade vi på en volt med två nedlagda sockerbitar. Det var två galoppsprång emellan och det gick faktiskt väldigt bra!

Sedan skulle vi hoppa en liten bana. Först började vi att trava över typ 7 bommar på böjd spår. Där var han såååå fin och mjuk. Sedan skulle man vända över typ och så var det två studs. Det gick också jättebra. Sedan skulle vi galoppera genom kortsidan och hoppa samma linje som vi gjorde förra veckan. Ett räcke med en vattenmatta med 5 galoppsprång till en oxer. Han gick på 4 idag iallafall så det var jättebra❤️

Likes

Comments

ALLMÄNT

Hej,
Förlåt för jättedålig uppdatering. Jag har inte riktigt haft tid att uppdatera men nu ska jag bli bättre på det.

Nu är iallafall jag och mamma på väg till stallet. Hovslagaren ska komma och ge hästarna nya skor och broddar och snösulor. Det har ju kommit så himla mycket snö här hos mig och det har blivit halt. Så nu är det broddar som gäller.
Efter dom blivit skodda ska jag och mamma rida ut. Vi ska skritta och trava lite kravlöst bara.

Vi har förresten köpt en ny transport! Det är en Ume B60 med sadelkammare fram. Den är JäTTE stor! Mycket större än våran gammla. Men den är jättebra och man får plats med alla grejer i den så det är skönt att man slipper lägga in allt i bilen!

Jag ska försöka uppdatera ikväll om idag för nu ska vi gå ut ur bilen❤️

Likes

Comments

VI ÄR KLUBBMÄSTARE I DRESSYR BLAN PRIVAT PONNYERNA!!!

Asså kan ni förstå??? Jag och Prinsen blev klubbmästare bland privat ponnyerna i dressyren!! Asså det är såå coolt! Jag blev väldigt chockad när jag vann men det var väldigt kul! Det blev mitt andra ärevarv!

Jag vann en blågul rosett och så vann jag en grimma+grimskaft. Grimman var rosa och den var såå fin:Prinsen var lite skeptiskt till än början när jag satte på den men sedan brydde han sig inte. Han blev så fin och jag är jätteglad över att jag fick den!!
Sen över till nutid:
Jag ramlade av prinsen idag (när jag skriver det här är det onsdag) när jag red. Det blev ett missförstånd mellan oss två för vi galopperade på en volt och då skulle jag klappa honom på halsen men jag tappade tygeln så han hoppade över staket som delar av ridhuset. jag hängde liksom inte med och så då flög jag av och landade på rygg. Sedan klev han på min typ vrist. Det gjorde svinont så jag började med att bara ligga kvar på backen så att jag inte skulle bli yr.
Tips till er: när ni ramlar av så ska ni inte sätta/ställa er upp direkt utan ligg kvar en liten stund för annars är det lätt att bli yr.

Sedan iallafall så satt jag upp i sadeln igen och fortsatte rida. Det värkte lite i foten men det var liksom inget jag tänkte på.
Fast sedan när jag hoppade av sen när vi var klara så började det göra jätteont. Det gjorde ont att gå och det värkte nästan ända upp till knät!
Vi skyndade oss att packa in allt i transporten och sedan körde vi mot stallet. När vi kom fram tog vi ut Prinsen och sedan tog jag av mig mina skor och strumpor. Typ innerdelen av foten, eller vad man nu säger, var helt blå och uppsvullen och det såg inte så fint ut.
Fast jag kunde röra på foten och så så vi trodde bara att det var typ någon inflammation eller något sånt.
Fast mamma ringde ändå min mormor som är sjuksköterska att komma förbi sen på kvällen och kolla på foten ifall att det var nått så senare på kvällen så kom hon.

Hon kikade på den och frågade lite grejor och sedan sa hon att hon tyckte att vi skulle åka upp till akuten och ev rönka.

Så nu kl 10 på kvällen ligger jag i en sjukhussäng uppe på akuten i väntan på att doktorn ska komma. Det är ganska tråkigt med tanke på att det finns inge internett här och jag har typ 13% kvar på min telefon😁
Men jag har färgen gul och det betyder liksom hur snabbt jag behöver hjälp.
Det finns först röd, som betyder att det verkligen är akut, sedan orange, sedan gul, grön och tillsist blå och det betyder att det inte alls är bråttom.
Så jag ligger någonstans i mitten.
Jag kommer uppdatera hur det går sedan så ni får hålla lite utkik. Det här inlägget kommer upp på torsdagen för att det finns ju inge internett här och jag vet inte när jag kommer hem;)

Likes

Comments

Hoppning, DRESSYR, TÄVLING

Hej,
Igår red jag min kompis Idas ponny Nisse. Han är ett litet russ som bara är 6 år. Hon ville att jag skulle hjälpa henne med hoppningen på honom för att dom rider mest dressyr och hon har lite hopprädsla så hon har frågat mig om jag ville hoppa honom ibland. Självklart sa jag ja för jag tycker att det är bra för mig att rida olika hästar.

Jag hade tagit hem mina ridkläder och även mina stigbyglar så efter skolan gick vi först hem till mig så att jag kunde byta om och sedan gick vi upp till Idas stall. Hon bor precis brevid sitt stall och jag bor typ 500 meter ifrån henne så det var inte så långt att gå.

Jag tog in Nisse från banan och började att göra iordning honom medans Ida fixade på ridbanan. Jag bytte stigbyglar och gick sedan ner på ridbanan.

Ida hade först lagt upp 4 bommar på ena långsidan innanför spåret med ca 70 cm imellan, alltså väldigt kort avstånd. Sedan på andra långsidan hade hon slagit upp 6 bommar med ca 90 cm imellan där han skulle länga på stegen.

Jag red fram och travade några gånger över alla bommarna. Det gick jättebra och han var superfin. Jag testade även lite galopp som dom även har problem med och det gick också bra.
Sedan när jag travad några gånger över dom längds bommarna la Ida upp ett kryss över sista bommen och det låg på kanske 40 cm?

Det gick superbra men det var nästan lite för lätt för honom så vi höjde till ett högre kryss på kanske 50? Det gick också bra så sedan så höjde vi till ett räcka på ca 55!
Vi la även upp ett litet kryss ca ett galoppsprång innan så att han kunde komma i galopp på räcket! Det gick också jättebra så tillsist höjde vi till ett räcke som låg på 65!! Det var han rekord med ryttare och han hoppade det så fint!!

Han tyckte att det var såå roligt. Jag är faktiskt jättenöjd över honom eftersom han knappt har hoppat innan. Så nu kommer jag hoppa honom ibland så att han blir mer säker på det!


Idag är Det iallafall KM i dressyr. Jag ska rida klass 2 som är LB:1! Jag är jättetaggad och det ska bli superkul! Jag ska försöka fota lite så att jag ev kan lägga upp det ikväll♡

Likes

Comments

DRESSYR, ALLMÄNT

Hej,
Igår var jag på ridklubben och red dressyr för Nina Jansson. Jag rider för henne varannan tisdag och det tycker jag är bra för även om jag är inriktad hoppning så är dressyren grunden i allt!

Men iallafall, det gick superbra igår. Först var jag lite orolig att han var halt för att han hade trasslat in sig i sitt täcke i måndags.
Men vi såg ingenting när vi sprang upp med honom och Nina tyckte inte heller att hon såg nåt.

Vi tränade mycket på att han skulle jobba framåt i traven och att han skulle vara ställd inåt i höger varv och mer rakställd i vänster varv. Han var lite hård först men sedan mjuknade han och gick jättefint.

Sedan tränade vi på galoppen. Alltså jag har problem med en grej att när jag fattar galopp så slutar jag liksom rida och bara typ sitter där och han flyger iväg med huvudet uppåt och in i en alldeles för osamlad galopp. Jag måste verkligen träna på att jag ska fortsätta rida och hålla honom ställd och i form samtidigt som jag fattar galopp.

Det tränade vi mycket på och han var jättefin i själva galoppen. Självklart så byter han fortfarande bak i högergaloppen men nu är det mycket bättre. Han har mer styrka och orkar mer. Fast sedan måste jag även träna på att sitta ner i hans galopp. Han har så stor galopp och jag har fortfarande inte ridit in mig i den så det är jättesvårt för mig att sitta ner. Även Sara säger åt mig att sitta ner i hoppningen för att jag ska orka hålla in honom men det är jättesvårt!

Idag iallafall är det teori på klubben istället för ridning och jag och min kompis Ida ska gå på alla teorier. Sedan efter det har jag centrerad ridning som det heter. Det är typ massa sitsträning och hur man inverkar på hästen rätt. Det är jättekul och det kommer en tränare hit ibland som jag rider för då. Jag ska säga till henne att jag vill träna på att sitta ner i galoppen!

Likes

Comments