VI ÄR KLUBBMÄSTARE I DRESSYR BLAN PRIVAT PONNYERNA!!!

Asså kan ni förstå??? Jag och Prinsen blev klubbmästare bland privat ponnyerna i dressyren!! Asså det är såå coolt! Jag blev väldigt chockad när jag vann men det var väldigt kul! Det blev mitt andra ärevarv!

Jag vann en blågul rosett och så vann jag en grimma+grimskaft. Grimman var rosa och den var såå fin:Prinsen var lite skeptiskt till än början när jag satte på den men sedan brydde han sig inte. Han blev så fin och jag är jätteglad över att jag fick den!!
Sen över till nutid:
Jag ramlade av prinsen idag (när jag skriver det här är det onsdag) när jag red. Det blev ett missförstånd mellan oss två för vi galopperade på en volt och då skulle jag klappa honom på halsen men jag tappade tygeln så han hoppade över staket som delar av ridhuset. jag hängde liksom inte med och så då flög jag av och landade på rygg. Sedan klev han på min typ vrist. Det gjorde svinont så jag började med att bara ligga kvar på backen så att jag inte skulle bli yr.
Tips till er: när ni ramlar av så ska ni inte sätta/ställa er upp direkt utan ligg kvar en liten stund för annars är det lätt att bli yr.

Sedan iallafall så satt jag upp i sadeln igen och fortsatte rida. Det värkte lite i foten men det var liksom inget jag tänkte på.
Fast sedan när jag hoppade av sen när vi var klara så började det göra jätteont. Det gjorde ont att gå och det värkte nästan ända upp till knät!
Vi skyndade oss att packa in allt i transporten och sedan körde vi mot stallet. När vi kom fram tog vi ut Prinsen och sedan tog jag av mig mina skor och strumpor. Typ innerdelen av foten, eller vad man nu säger, var helt blå och uppsvullen och det såg inte så fint ut.
Fast jag kunde röra på foten och så så vi trodde bara att det var typ någon inflammation eller något sånt.
Fast mamma ringde ändå min mormor som är sjuksköterska att komma förbi sen på kvällen och kolla på foten ifall att det var nått så senare på kvällen så kom hon.

Hon kikade på den och frågade lite grejor och sedan sa hon att hon tyckte att vi skulle åka upp till akuten och ev rönka.

Så nu kl 10 på kvällen ligger jag i en sjukhussäng uppe på akuten i väntan på att doktorn ska komma. Det är ganska tråkigt med tanke på att det finns inge internett här och jag har typ 13% kvar på min telefon😁
Men jag har färgen gul och det betyder liksom hur snabbt jag behöver hjälp.
Det finns först röd, som betyder att det verkligen är akut, sedan orange, sedan gul, grön och tillsist blå och det betyder att det inte alls är bråttom.
Så jag ligger någonstans i mitten.
Jag kommer uppdatera hur det går sedan så ni får hålla lite utkik. Det här inlägget kommer upp på torsdagen för att det finns ju inge internett här och jag vet inte när jag kommer hem;)

Likes

Comments

Hoppning, DRESSYR, TÄVLING

Hej,
Igår red jag min kompis Idas ponny Nisse. Han är ett litet russ som bara är 6 år. Hon ville att jag skulle hjälpa henne med hoppningen på honom för att dom rider mest dressyr och hon har lite hopprädsla så hon har frågat mig om jag ville hoppa honom ibland. Självklart sa jag ja för jag tycker att det är bra för mig att rida olika hästar.

Jag hade tagit hem mina ridkläder och även mina stigbyglar så efter skolan gick vi först hem till mig så att jag kunde byta om och sedan gick vi upp till Idas stall. Hon bor precis brevid sitt stall och jag bor typ 500 meter ifrån henne så det var inte så långt att gå.

Jag tog in Nisse från banan och började att göra iordning honom medans Ida fixade på ridbanan. Jag bytte stigbyglar och gick sedan ner på ridbanan.

Ida hade först lagt upp 4 bommar på ena långsidan innanför spåret med ca 70 cm imellan, alltså väldigt kort avstånd. Sedan på andra långsidan hade hon slagit upp 6 bommar med ca 90 cm imellan där han skulle länga på stegen.

Jag red fram och travade några gånger över alla bommarna. Det gick jättebra och han var superfin. Jag testade även lite galopp som dom även har problem med och det gick också bra.
Sedan när jag travad några gånger över dom längds bommarna la Ida upp ett kryss över sista bommen och det låg på kanske 40 cm?

Det gick superbra men det var nästan lite för lätt för honom så vi höjde till ett högre kryss på kanske 50? Det gick också bra så sedan så höjde vi till ett räcka på ca 55!
Vi la även upp ett litet kryss ca ett galoppsprång innan så att han kunde komma i galopp på räcket! Det gick också jättebra så tillsist höjde vi till ett räcke som låg på 65!! Det var han rekord med ryttare och han hoppade det så fint!!

Han tyckte att det var såå roligt. Jag är faktiskt jättenöjd över honom eftersom han knappt har hoppat innan. Så nu kommer jag hoppa honom ibland så att han blir mer säker på det!


Idag är Det iallafall KM i dressyr. Jag ska rida klass 2 som är LB:1! Jag är jättetaggad och det ska bli superkul! Jag ska försöka fota lite så att jag ev kan lägga upp det ikväll♡

Likes

Comments

DRESSYR, ALLMÄNT

Hej,
Igår var jag på ridklubben och red dressyr för Nina Jansson. Jag rider för henne varannan tisdag och det tycker jag är bra för även om jag är inriktad hoppning så är dressyren grunden i allt!

Men iallafall, det gick superbra igår. Först var jag lite orolig att han var halt för att han hade trasslat in sig i sitt täcke i måndags.
Men vi såg ingenting när vi sprang upp med honom och Nina tyckte inte heller att hon såg nåt.

Vi tränade mycket på att han skulle jobba framåt i traven och att han skulle vara ställd inåt i höger varv och mer rakställd i vänster varv. Han var lite hård först men sedan mjuknade han och gick jättefint.

Sedan tränade vi på galoppen. Alltså jag har problem med en grej att när jag fattar galopp så slutar jag liksom rida och bara typ sitter där och han flyger iväg med huvudet uppåt och in i en alldeles för osamlad galopp. Jag måste verkligen träna på att jag ska fortsätta rida och hålla honom ställd och i form samtidigt som jag fattar galopp.

Det tränade vi mycket på och han var jättefin i själva galoppen. Självklart så byter han fortfarande bak i högergaloppen men nu är det mycket bättre. Han har mer styrka och orkar mer. Fast sedan måste jag även träna på att sitta ner i hans galopp. Han har så stor galopp och jag har fortfarande inte ridit in mig i den så det är jättesvårt för mig att sitta ner. Även Sara säger åt mig att sitta ner i hoppningen för att jag ska orka hålla in honom men det är jättesvårt!

Idag iallafall är det teori på klubben istället för ridning och jag och min kompis Ida ska gå på alla teorier. Sedan efter det har jag centrerad ridning som det heter. Det är typ massa sitsträning och hur man inverkar på hästen rätt. Det är jättekul och det kommer en tränare hit ibland som jag rider för då. Jag ska säga till henne att jag vill träna på att sitta ner i galoppen!

Likes

Comments

Hoppning, ridskola, TÄVLING

Hej,

Idag var det seriehoppning omg 2 på min ridklubb. jag hoppade 60 och 70 cm igen och det gick sååååå bra! I 60 cm fick vi 4 fel pga att vi kom lite för snävt på ett hinder så att han stannade. Men annars i 60 så var han jättefin. Han tog både mina skänklar och mina förhållningar jättebra och lyssnade super. Han var liksom pigg men ändå inte sådär jättepigg han kan bli ibland.

Sen i 70 blev vi FELFRIA! Jag är sååå nöjd med den rundan. Jag red mycket bättre då och satt er mycket bättre och ramade in honom bättre. Han hoppade så himla fint även fast det var lite "titthinder" med koner under och sockerbitar. Hans öron var frammåt seriöst 99 % av rundan.

Men han var verkligen superfin idag och nu är vi verkligen taggade till KM nästa helg. Jag kommer hoppa klass 1 som är L:E alltså 70 cm. Det kommer tydligen vara ganska mycket titthinder då och jag är lite rädd för att vi ska vägra ut oss men jag ska tänka på att vara stark i min skänkel och rama in honom bra!

Hoppas ni haft en bra helg :)

Likes

Comments

Hoppning, ALLMÄNT, TÄVLING

Hej,
Idag red jag och mamma ut ett tag. Vi tänkte rida galoppslingan som vi kallar den och då galopperade jag runt medans mamma travade runt på våran 4 åring. Jag galopperade ända tills jag kom ifatt dom igen!

Alltså det gick såå bra!! Han var pigg och glad och hans öron var framåt hela tiden. Det var så himla mysigt.
Jag stog mest upp i lätt sits men ibland satte jag mig ner men jag har svårt att sitta så jag står upp istället.

Vi var ute i lite mer än en timme och när vi började skritta hemmet så bar han helt svettig! Dock var han supernöjd och gick och stack ut tungan typ hela tiden:)

Nu är vi supertaggad till seriehoppningen omg 2. Vi ska hoppa 60 och 70 igen och det känns jättebra!

Vi har även anmält oss till KM som går nästa helg. Vi ska vara med i dressyren i LB:1 och i hoppningen L:E alltså 70! Jag är jättenervös för jag vet inte hur han kommer reagera i hoppningen. Det skulle tydligen vara titthinder m.m så jag är jättenervös!!

Likes

Comments

ALLMÄNT

Måndag: Dressyrträning med lite bommar!

Tisdag: Prinsen får vila för han får djupvågsbehandling!

Onsdag: Dressyrträning på klubben!

Torsdag: Hoppträning för Sara på klubben!

Fredag: Uteritt!

Lördag: Dressyrträning/Markarbete!

Söndag: Seriehoppning omg 2, hoppar ev 60+70 cm!

Likes

Comments

Hej,
I helgen nu så har jag vart på två tävlingar på Prinsen. På lördagen var det en pay & Jump i Orsa och det gick ganska bra. Vi valde att hoppa 60 och 70 igen för att vi skulle känna oss säkra på det. I 60 fick vi 16 fel pga 2 vägringar och två rivningar! Han vägrade på hinder nummer 4 två gånger och rev hinder nummer 3 och 7! Jag är inte jättenöjd över rundan! Han var pigg och det gick lite för fort så han hann liksom inte lyfta benen och jag hade svårt att hålla ihop honom.

Sedan så när vi skulle hoppa 70 gick det mycket bättre! Vi gick på endast 4 fel! Han vägrade bara på hinder 2 för att vi kom lite vingligt! Annars var han jättefin och lyssnade på båda gas och broms!

Banan var väldigt rolig och den var ganska enkel! Det svåraste hindret var nog nummer 6 det ston mitt på kortsidan så det var svårt att komma mitt på! Och sedan skulle man direkt till vänster och hoppa ett räcke innanför långsidan!

Men dagen var väldigt rolig och jag är nöjd!

Dag 2:

Idag var det en pay en Ride istället och det gick jättebra! Jag red LC:1 och LB:1. Prinsen var lite seg och han ville inte riktigt gå framför min skänkel men annars var det bra. I LC:1 samlade vi ihop hela 73%!! Asså jag blev jätteglad när jag såg det för det trodde jag verkligen inte!! I LB:1 samlade vi ihop hela 67,1%!! Det trodde jag inte heller då jag tyckte att jag red som en kratta!

Jag är supernöjd med dom här två dagarna och Prinsen får en riktig guldstjärna utav mig då han uppfört sig sååå bra!!


Likes

Comments

DRESSYR

Hej,
Idag var det dags för dressyrträning igen. Tränaren jag rider för heter Nina Jansson och hon är superbra! Hon pratar typ hela tiden och det tycker jag är bra för då lär man sig mycket. Jag rider ju bara i en halvtimme så det blir ju inte så länge men eftersom hon säger mycket. Nina är B-tränare tror jag och hon vet verkligen vd hon pratar om!

Iallafall, idag tränade vi mycket på att ställa honom och göra honom mjuk i sidorna. T.e.x så tränade vi på rakt spår att han skulle vara spikrak i kroppen men huvudet skulle vara lite böjt inåt.
Det gick faktiskt ganska bra!

Sedan tränade vi även mycket galoppfattningar. Vi tränade på att när vi bröt av från galopp till trav så skulle han inte byta bak utan bara bryta av till trav och det gick faktiskt riktigt bra!

Jag är iallafall supernöjd med passet och är taggad till imorgon då vi ska hoppa serier:)

Likes

Comments

Hoppning

Hej,
Idag var dag 2 av Niklas-träningen och idag var det banhoppning.
Alltså Prinsen skötte sig sååååå bra! Han hoppade allt förutom en gång då han stannade en gång för han blev lite tittig. Men annars hoppade han allt. Även vattenmattan.

Det var verkligen jätteroligt att träna även fast jag inte var så taggad först. Mamma kom och hämtade mig 7 imorse och det var frist och minusgrader. Frös som sjutton. Men sedan när vi väl började rida blev jag varm och då gick det bra.

Det jag tycker är svårt när vi hoppar är att jag vet liksom inte hur mycket jag ska ta och hur mycket jag ska lägga på skänkeln. Liksom, tar jag för mycket stannar han men om jag har för mycket skänkel så att han blir för stor i galoppen så springer han bara förbi. Så det är svårt att hitta all knapparna på honom men vi jobbar på det.

Jag frågade även hur vi kunde stärka hans galopp och då sa han att vi skulle köra mycket galoppbommar. Ca 6 stycken med först ca 3 meter emellan och när det känns bra så ska vi korta dom och ha ca 2,5 meter emellan så att han tränar på att korta upp galoppen.

Tips till er som också ska träna galoppen ;)

I slutet så hoppade vi bana på ca 80-85 cm, alltså LD, och det gick jättebra. Vi fick 4 fel för att jag fick lov att lägga en volt för att jag fastnade med fingrarna i manen😂
Vi kanske kommer ut på nån lokal innan säsongen är slut iallafall🙈

Likes

Comments