Vad händer? - Livet!

Imorse fick jag sovmorgon till åtta, Lykkan och Petter klev upp runt 06.00, Lykkan glad, torr och blöjfri. Stolt över att ha klarat sin första natt utan blöja!

Jag gick som sagt upp åtta, glad och pigg. Känner mig sällan, oavsett om jag går upp sex, åtta eller 10, utvilad. Men idag kändes det lätt. Jag åt en lång och seg frukost, Petter gick och tränade medan jag och Lykkan lekte affär, målade och dansade till härlig musik. Petter började 13.00 så vi alla åt tillsammans lunch, även om vi alla åt olika...

På eftermiddagen hade jag och Lykkan en riktigt mysig och effektiv stund med varandra. Jag lyckades få med henne ut, utan protester. Vi gick till pulkabacken och rejsade ner (och upp) gör backen, pulsade i snön bredvid oj flyttade in i liftskjulet...sen ville Lykkan ta en sväng i skogen så så fick det bli. Lykkan skrattade så det kittlade i hjärtat på mig när vi sprang utför backen.. Ja, jag sprang och hon satt i pulkan. Gissa om jag fick benträning idag!

Efter det gick vi och storhandlade, vilket vi sällan gör med liten eftersom det finns så mycket spring i benen där.. Men idag pratade vi innan om att hon skulle få sitta i kundvagn och att jag skulle bli jätteglad om hon ville sitta i den under hela handlingen. Ja absolut så hon, utan tvekan. Sagt och gjort, ungen satt i vagnen hela vägen fram till kassan. Jag fick med mig mat för hela veckan och en glad unge. Tänk vad förklaring, tydliga förväntningar och rimliga mål kan göra med en annars ohållbar situation!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vad händer? - Livet!

Vi fick ut henne, efter mycket om och men... Hon skulle måla, titta på Madicken, sova i soffan, dricka mjölk, äta banan... Ja hon skulle göra allt förutom att gå ut. Efter en stund tog hon på sig jacka och stövlar och lekte att hon skulle gå ut. Petter försökte fråga om hon ville gå ut nu eftersom hon klätt på sig. Men nej, det skulle hon inte! Hon kom tillbaka efter en stund, ville gå ut om hon fick ha sommarjackan på under sina vinterkläder, ha nappen och sitta i vagnen. Det var givet, så vi skyndade oss så hon inte skulle hinna ändra sig.

Ute var det svinkallt, luften bet sönder mitt ansikte så det blev helt stelt.. Kändes det som. Men vi lyckades med en promenad i alla fall, Lykkan var glad att vi gick ut, hoppas ur vagnen och sprang i skogen. Succé!

Väl hemma igen bakade Petter underbart gott bröd och Lykkan målade på papper, händer och muggar. Sista timmen var tung för henne att hålla sig vaken, men till slut så tog vi boken och Babba till soffan. Två sidor hann jag läsa innan hon somnade.

Vi nattar i soffan, Lykkan älskar det. Hon får ligga nere med oss och somna gott istället för henne rum där uppe. Det funkar utmärkt för alla i familjen! Och inatt är första natten för henne utan blöja så vi håller tummarna.

Nu väntar jag och Petter på att tv-kvällen ska börja: farmen, kampen om tungvattnet och London spy(om jag orkar vara vaken så länge). Men fram till dess ska jag ta mig an en mycket intressant bok "i en klass för sig - genus, klass och sexualitet bland gymnasietjejer". Tips tips!

Likes

Comments

Vad händer? - Livet!

När Lykke-Lii vaknar är det inte mycket att orda om, hon ligger inte kvar och drar, hon hinner knappt slå upp ögonen innan hon säger "nu ska vi gå ner!" och kryper ur sängen. Därför blev jag väldigt chockad idag när hon runt 5.30 valde att somna om och sov till 8.00! Så, pigg och utvilad kunde jag trippa upp tillsammans med henne imorse. Finns inget bättre än morgnar när allt flyter på, vi åt frukost i köket vid bordet (händer aldrig) och satt och pratade om vad vi skulle hitta på idag. Vi hann också med att ringa både lykkans mormor och tant julle. Nu har pappan i huset vaknat så nu börjar dagen på riktigt. Nu börjar utmaningen att få ut barnet som hatar att ha kläder på sig!

Likes

Comments

Hej här är jag

Med största sannolikhet kommer jag kunna räkna er som inte känner mig och läser min blogg på en hand, därför tänkte jag inte göra någon närmare presentation av mig själv. Ni som redan känner mig vet att det är barn, pedagogik, politik, kläder och hår som intresserar mig.

Jag är egentligen rätt osäker på varför jag startar en blogg, igen, och vad jag ska skriva om.

Men den som lever får se.

Likes

Comments