Header

För två år sen var vi på Roskilde festivalen, då för andra gången. Min man och jag träffades där 2011 när vi båda var där första gången. Gulligt =)

Hur som helst var jag så väldigt tydlig med att "jag lär ju vara gravid på festivalen" månader innan det var dags. Förra året planerade jag inte ens in det, Vi gjorde en IVF den våren och "jag lär ju vara gravid till festivalen så vi köper inte ens biljetter" I år skiter jag i detta och åker, ogravid antagligen. Fasiken vad jul jag ska ha!

Min man fyller alltid lagom till festivalen, förra gången fick han snällt låta sig dekoreras och bjuda på kramar för alla som önskade. Det blev många kramar! Undrar vad jag ska hitta på med honom i år ;)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag har väl berättat om min långsamma övergång till kontoret? Jag jobbar idag i huvudsak (och har gjort i tre år) som anhörigassistent åt min mamma som fick en stroke och jag var nästan klar med undersköterskeutbildningen vid tillfället så det made sense, helt enkelt. Jag fick förutom att vara assistent också ansvara för grejerna runt assistansen, rekrytering, schemaläggning osv. Vilket jag alltid fann som den roligaste delen av alltihop. Så förra sommaren tog jag modet till mig och undrade om jag inte kan börja jobba så smått på kontoret hos assistansbolaget vi har anlitat. Och det fick jag! I år började jag alltså jobba så smått på kontoret. Det har varit personalmöten för att jag ska lära känna alla anställda, en väldigt massa information och så nyligen även börjat ha faktiska arbetsuppgifter.

Det som jag (förutom att jag verkligen gillar administrativt arbete) älskar är att få klä sig mycket finare. Som assistent är det inte lätt att vara en kjol/klänning-människa. Så jag bär mest jeans, vilket är trevligt men inte något jag vill påstå är så "Jag". Så gissa hur glad jag är när jag ska till kontoret och får leva ut min fäbless för blommiga klänningar och kjolar?

Här om dagen kom dessutom en leverans med en massa trevliga klänningar (ja, trots köpstoppet, jag bestämde mig för en omgång tröstshopping efter lite fertilitetsdilemma och katten) Det ska blir riktigt roligt att ljusa upp tillvaron med fler våriga klänningar!

Likes

Comments

I förra inlägget skrev jag om det knepiga året, och visst, mycket känns tungt i år. Men det har hänt bra saker också. Såhär 10 år efter alla andra har även jag skaffat mig ett körkort!

Det fick bli ett litet intensivt ryck där eftersom det kommer underlätta enormt om även jag har körkort nu när det blev en del med min morfar. Så jag tog tag i det, satte datumet och körde hårt! (Varför gjorde jag inte detta tidigare? :P)

Jag är dock bättre på teoretiska saker, så medan jag fick 61 poäng av 65 på provet är jag väldigt säker på att körningen bara gick igenom med nöd och näppe. Jag körde så dåligt och gjorde så pinsamma saker! Min min när hon meddelade att jag blev godkänt måste varit oslagbar!

Och det ända jag gör nu är att längta efter att starta cykelsäsongen, hehe. Min man tycker jag är helknäpp och jag gillar inte att köra!

Dessutom gör det mig gott att komma igång med cykelsäsongen, min kropp är ledsen! Jag har knappt tränat på flera månader och än mindre hållit mig till vettig mat. Jag tror ända anledningen till att vågen inte rusar upp i vikt är att jag förlorar muskler! Det här Måste ändras!

Likes

Comments

Min man och jag fick svar på våra kromosomanalyser och det är fina! Helt normalt och allt det. Så nu då? Två ivfer, 3 plus som ledde till tidiga missfall och inga fel på oss. Dags för nästa IVF gott folk! Åh herregud, tänk att göra den en gång till!

Tanken är att göra det efter sommaren dock, jag orkar inte stressa in det nu på våren och jag vill känna mig hälsooptimerad, de senaste månaderna har knappast hjälpt. Så nu får vi verkligen skärpa oss, ta tag i den där förbaskade träningen och visa vår sista IVF var skåpet ska stå.

Gud, en till IVF...jag har nästan släppt det livet, det är ett år sen vår andra nu. Vi som trodde så starkt på det då, gifte oss strax innan och fick dessutom tillbaka två embryon! Att det inte tog sig kändes så fel och konstigt. Om inte det tog, hur ska det någonsin göra det?


Tänk att vi har så svårt att få ett barn, enligt mig själv vill jag nog påstå att vi skulle vara väldigt bra föräldrar. Lite utöver det vanliga faktiskt (jag gissar att vi som har det kämpigt med fertiliteten ofta hamnar här, är inte våra barn lite mer efterlängtade? ;))


Likes

Comments

Året hit tills har varit minst sagt knepig, senast jag skrev berättade jag om min mormors bortgång. Det i sin tur ledde till att vi har en del att ta hand om med morfar, det är inte alltid helt lätt och en hel ledig helg utan krav och "jobb" är mycket länge sen!

För två veckor sen kom tyvärr nästa sorg. Min lilla älskling blev dålig och fick avlivas

Min vackra! 16 år fick vi ihop och det var så hjärtskärande sorgligt att jag undrade om jag någonsin kan gå vidare. Dock blev det kvar vår fina Miinii där hemma som jag tyckte så synd om då hon blev själv om dagarna när vi jobbar/pluggar.

Så förra veckan flyttade det in en ny liten älskling.

Hon lyfte humöret i huset samma sekund som hon klev innanför dörren. Jag skulle redan kunna skriva en monolog om hennes fantastiska natur, men detta är trots allt inte en kattblogg ;)

Men är det en sak som är säker är att det här med djur, det är inte lätt! Efter avlivningen var jag rätt så övertygad om att jag ville sluta med det här att ha husdjur. Det gjorde för ont! Men min man påtalade att det kanske är värt den smärtan när jag innan fick fantastiska 16 år, och där har han väl rätt! 

Jag har alltså inte så mycket till övers för 2017 än, jag hoppas dock det vänder snart. Livet rusar fram med en läskig fart och jag hinner inte riktigt smälta alla intryck längst vägen! Min års-plan gick helt klart inte som jag ville. I år skulle jag trots allt fokusera på hälsa-träning, köpstoppet, min utveckling inom jobbet och plugga några kurser. Nog för att planen står kvar, men ni kanske vet hur det är när man blir golvat var och varannan dag och det är svårt då att hålla sig till planen! 

Likes

Comments

Min mormor dog för snart två veckor sen. Hela grejen var lite knäpp, det gick från att hälsa på henne på sjukhuset i väntan på att hon ska få komma hem igen till att komma och sitta med henne på hennes dödsbädd. Plötsligt skulle hon liksom bara dö, det var hon själv som berättade det för mig dessutom. Två dagar senare dog hon.

Det är konstigt det här med döden, händelsen har lämnat mig något förvirrad och ledsen. Mest är det väl allt kringliggande som ligger och trycker nu, morfar som verkar vara/blivit superdement, begravningen jag styr upp mest med och dålig stämning typ.

Och vad gör jag? Tröstäter...såklart. Visst är det inte tider nu att vara ytligt och tänka på vikten. Men det är så mycket mer än vikt när det kommer till mat. Tröttheten när kvällsmaten bestod av socker, magen som strular och så ångesten på morgonen när alla kläder blivit så tajta och obekväma. Jag måste verkligen skärpa mig!

Igår gick bra i alla fall, det blev bara mat (vegansk dessutom) hela dagen. Inga chips, godis eller glass!

Förra veckan blev jag superförkyld med bihålsinflammation också, bara för att universum hatar mig lite extra just nu. Men nu tror jag att det faktiskt är över och bara lite snor kvarstår så idag ska jag faktiskt ut och återuppta spring-schemat jag ville följa. Från soffpotatis till 10 kilometer på 14 veckor.

Självklart är jag inte sugen på något av detta. Vem fan bryr sig om vad jag äter och livet tar inte slut bara för att jag ligger efter med ett jävla spring-schema. Men jag Vet bättre än så! Nu mer än någonsin behöver jag orka och vara stark, att ligga i soffan och trycka i mig en hel ben & jerry´s ger mig Ingen ork! Min psykiska motståndskraft är icke-existerande och steget till en depression litet. Det enda jag kan göra för att motverka utvecklingen neråt är att lyfta upp mig själv! Jag förtjänar det, min kropp förtjänar det.

Nu kör vi!

Likes

Comments

Under 2016 har jag försökt att laga och äta mycket vegetariskt och en del veganskt. Jag är och har länge varit emot köttindustrin och dess påverkan på både miljö och djur. Men aldrig orkat/velat/haft lust att helt sluta med animaliska produkter. Vad passar då inte bättre än att titta på "cowspiracy" på netflix? Se den, ni som inte har gjort det!

Det gjorde precis det som behövdes, en rejäl spark till nya tankar! Till och med min man blev så illa berörd att han vill haka på en vegansk livsstil!

2017 ska vi alltså bli mestadels veganer, men undantag för vilt som bjuds på (jag är inte emot själva idén att äta djur, utan emot vad det har lett till ut miljömässiga aspekter och djurhållning) dessutom ska vi i framtiden ha höns vars ägg jag gärna kommer äta. Så nej, egentligen kan vi inte kallas oss veganer. Men vi strävar efter att leva och äta veganskt 90% av tiden.

Jag är dock emot att slänga mat så för tillfället äter vi slut på allt i hemmet. Under tiden sparar jag recept och söker inspiration för att göra det lättare vid övergången. Just nu längtar jag mest till sommaren och ätandet av Nicecream! (glass på endast banan och annan valfri frukt, nedan med mango) Mums!

Likes

Comments

Lite sent inlägg om vår nyår=) Vi bjöd in grannarna på middag och mys! Det blev en lugn kväll av god mat och trevlig sällskap. Jag hade bestämt mig för att inte vara bakfull dagen efter således drack jag en cider och två glas bubbel. Förstår ni hur skönt det var dagen efter?

Jag är inte särskild stor i alkoholen rent allmänt heller, men brukar ändå festa till det vid de större högtiderna. Att låta bli är då så skönt! Detta tvångsmässiga alkoholbeteende har jag svårt för. Att man måste dricka för att en viss dag "säger det". Där det ses konstigt att låta bli. Nu har jag den underbara turen att ha ett umgänge som inte tänker så men ändå inbillar jag mig att jag skulle vara "tråkig". Visst är det underligt? Tur vi har köpstoppet nu. Vi har en del hemma som kan drickas vid behov men förutom det blir det såklart inget inhandlat.

Vid 12-slaget hade vi klätt oss varmt, packat med oss bubbel och våra campingstolar och gått till en kulle en bit hemifrån oss. Där kunde vi se över samhället där vi bor och beskåda fyrverkerierna (jag ska inte ens gå in på min inställning till fyrverkerier, haha) Men vackert är det såklart.

Här satt vi ganska länge, det är något med att sitta ute i naturen mitt i natten och följa världen på håll.

Likes

Comments

Det här med julen golvade mitt dietande TOTALT! Varför är det så svårt att ta sig ur en tid av osund mat? Nu gäller det att skippa ångesten och se det för vad det är. Jag fick mina veckor av att äta vad jag vill och när jag vill. Vad gav det mig? putmage, förkylning, trötthet, oro i kroppen och såklart ett par kilo upp. Värt det?

Ångesten vill ju gärna finnas där "jag är så tjock och ful" "jag suger" "jag kommer aldrig lyckas". Men jag fokusera framåt nu. Det har hänt, det är över. Det behöver liksom inte vara mer dramatiskt än så. Istället kan jag fokusera på vad jag kan göra åt det. Ikväll ska jag ta min första löprunda since forever!

Den senaste tiden har vi varit ute på långpromenader varje dag, rejäla långpromenader! Det kändes som en bra uppvärmning inför att börja springa igen. Jag laddade ner en app som ska hjälpa mig komma till 10 km på 14 veckor. (Är det ens möjligt??). Målet är att följa appen och springa dessa tre gånger i veckan. Utöver det vill jag också få in styrketräning och så sakteligen gå över på vegansk mat (say what? jag återkommer om det i ett eget inlägg)

Det är i alla fall planen! Nu hoppas jag att min självdisciplin är lite jävla medgörlig och hjälper till!


Likes

Comments

Som jag skrev förut så har vi bestämt oss för ett köpstopp under 2017. Vi är inte rika, eller har särskild höga inkomster, Andreas studerar trots allt. Men vi har lyckats prioritera rätt bra, bor till ett bra bris, har inga skulder eller lån osv. Det i sin tur har gjort att där finns pengar att röra sig med. Och vi har rört oss! Köpt det vi känner för, åkt dit vi vill men ändå lyckats spara lite. Med betoning på "Lite".

Vi har helt klart varit slarviga, framför allt jag. Och förutom att det är ohållbart för vår önskan att få ett fet sparkonto för framtida husköp så är det helt klart ohållbar ur en miljösynpunkt. Vi kan inte alla leva på det viset och förvänta oss en frisk jord.

Köpstoppet ska inte bara ge oss vårt sparkonto, det ska även hjälpa oss förändra vår syn på hållbarhet. Laga saker, byt saker, gör saker eller handla begagnat ska vara det första alternativet i framtiden. Produkter ska vara hållbara ur en miljösynpunkt, in med ekologiskt bomull och ut med syntetmaterial.

Vi har såklart regler att förhålla oss till i vårt köpstopp. För vissa kanske vi är extrema och en annan kanske tycker att vi har en för mild köpstopp, men man måste börja någonstans!

Reglerna:

  • Sluta köp onödiga saker! "Behövs det för att överleva?" "Behövs det för att hålla sig frisk?" "Behövs det för att inte må psykiskt dåligt?" Är de frågorna som ställs vi all inköp. Är svaret nej på alla tre blir det inte ett inköp.
  • Inga godis, snacks, choklad osv. Däremot går det bra att baka eget, göra eget.
  • Mathandla smart = storhandla en gång i veckan, inte på helger där bilen i så fall endast tas för att handla. Beställ det som går på matsmart.se.
  • Använd bilen smart, inga onödiga resor och samåka mer med grannarna.
  • Kläder, teknik, inredning är total-stopp

Sen är livet såklart inte medgörlig för att alltid lyckas med punkterna. Det finns undantag som vi behöver förhålla sig till och för dessa har vi skapat regler med:

  • Födelsedagar får kosta max 300 kr eller max En present.
  • Vi har peppat vår omgivning att tänka smart och med flera kommit överens om att i år är endast begagnade presenter/julklappar aktuella (till oss också då såklart!)
  • Resor för att hälsa på släkt/familj är alltid undantaget.
  • Redan planerade aktiviteter står utanför köpstoppet (till exempel bokade jag en 24-timmars kryssning förra året som vi ska på nu i helgen. Nog för att allt är betalt blir det ändå lite kringkostnader)
  • Skulle jag bli gravid går förberedande inköp utanför köpstoppet, dock med miljömedvetenhet i åtanke. Begagnat där det går, skippa det som är "onödigt", ekologiska produkter osv.


Vad behövs för att må bra och vara glad? På den här bilden är jag inte många år, här har på mig någon förälders t-shirt som enda plagg och ett par gummistövlar jag antagligen ärvde ner från min syster. 

Likes

Comments