Header

Min mormor dog för snart två veckor sen. Hela grejen var lite knäpp, det gick från att hälsa på henne på sjukhuset i väntan på att hon ska få komma hem igen till att komma och sitta med henne på hennes dödsbädd. Plötsligt skulle hon liksom bara dö, det var hon själv som berättade det för mig dessutom. Två dagar senare dog hon.

Det är konstigt det här med döden, händelsen har lämnat mig något förvirrad och ledsen. Mest är det väl allt kringliggande som ligger och trycker nu, morfar som verkar vara/blivit superdement, begravningen jag styr upp mest med och dålig stämning typ.

Och vad gör jag? Tröstäter...såklart. Visst är det inte tider nu att vara ytligt och tänka på vikten. Men det är så mycket mer än vikt när det kommer till mat. Tröttheten när kvällsmaten bestod av socker, magen som strular och så ångesten på morgonen när alla kläder blivit så tajta och obekväma. Jag måste verkligen skärpa mig!

Igår gick bra i alla fall, det blev bara mat (vegansk dessutom) hela dagen. Inga chips, godis eller glass!

Förra veckan blev jag superförkyld med bihålsinflammation också, bara för att universum hatar mig lite extra just nu. Men nu tror jag att det faktiskt är över och bara lite snor kvarstår så idag ska jag faktiskt ut och återuppta spring-schemat jag ville följa. Från soffpotatis till 10 kilometer på 14 veckor.

Självklart är jag inte sugen på något av detta. Vem fan bryr sig om vad jag äter och livet tar inte slut bara för att jag ligger efter med ett jävla spring-schema. Men jag Vet bättre än så! Nu mer än någonsin behöver jag orka och vara stark, att ligga i soffan och trycka i mig en hel ben & jerry´s ger mig Ingen ork! Min psykiska motståndskraft är icke-existerande och steget till en depression litet. Det enda jag kan göra för att motverka utvecklingen neråt är att lyfta upp mig själv! Jag förtjänar det, min kropp förtjänar det.

Nu kör vi!

Likes

Comments

Under 2016 har jag försökt att laga och äta mycket vegetariskt och en del veganskt. Jag är och har länge varit emot köttindustrin och dess påverkan på både miljö och djur. Men aldrig orkat/velat/haft lust att helt sluta med animaliska produkter. Vad passar då inte bättre än att titta på "cowspiracy" på netflix? Se den, ni som inte har gjort det!

Det gjorde precis det som behövdes, en rejäl spark till nya tankar! Till och med min man blev så illa berörd att han vill haka på en vegansk livsstil!

2017 ska vi alltså bli mestadels veganer, men undantag för vilt som bjuds på (jag är inte emot själva idén att äta djur, utan emot vad det har lett till ut miljömässiga aspekter och djurhållning) dessutom ska vi i framtiden ha höns vars ägg jag gärna kommer äta. Så nej, egentligen kan vi inte kallas oss veganer. Men vi strävar efter att leva och äta veganskt 90% av tiden.

Jag är dock emot att slänga mat så för tillfället äter vi slut på allt i hemmet. Under tiden sparar jag recept och söker inspiration för att göra det lättare vid övergången. Just nu längtar jag mest till sommaren och ätandet av Nicecream! (glass på endast banan och annan valfri frukt, nedan med mango) Mums!

Likes

Comments

Lite sent inlägg om vår nyår=) Vi bjöd in grannarna på middag och mys! Det blev en lugn kväll av god mat och trevlig sällskap. Jag hade bestämt mig för att inte vara bakfull dagen efter således drack jag en cider och två glas bubbel. Förstår ni hur skönt det var dagen efter?

Jag är inte särskild stor i alkoholen rent allmänt heller, men brukar ändå festa till det vid de större högtiderna. Att låta bli är då så skönt! Detta tvångsmässiga alkoholbeteende har jag svårt för. Att man måste dricka för att en viss dag "säger det". Där det ses konstigt att låta bli. Nu har jag den underbara turen att ha ett umgänge som inte tänker så men ändå inbillar jag mig att jag skulle vara "tråkig". Visst är det underligt? Tur vi har köpstoppet nu. Vi har en del hemma som kan drickas vid behov men förutom det blir det såklart inget inhandlat.

Vid 12-slaget hade vi klätt oss varmt, packat med oss bubbel och våra campingstolar och gått till en kulle en bit hemifrån oss. Där kunde vi se över samhället där vi bor och beskåda fyrverkerierna (jag ska inte ens gå in på min inställning till fyrverkerier, haha) Men vackert är det såklart.

Här satt vi ganska länge, det är något med att sitta ute i naturen mitt i natten och följa världen på håll.

Likes

Comments

Det här med julen golvade mitt dietande TOTALT! Varför är det så svårt att ta sig ur en tid av osund mat? Nu gäller det att skippa ångesten och se det för vad det är. Jag fick mina veckor av att äta vad jag vill och när jag vill. Vad gav det mig? putmage, förkylning, trötthet, oro i kroppen och såklart ett par kilo upp. Värt det?

Ångesten vill ju gärna finnas där "jag är så tjock och ful" "jag suger" "jag kommer aldrig lyckas". Men jag fokusera framåt nu. Det har hänt, det är över. Det behöver liksom inte vara mer dramatiskt än så. Istället kan jag fokusera på vad jag kan göra åt det. Ikväll ska jag ta min första löprunda since forever!

Den senaste tiden har vi varit ute på långpromenader varje dag, rejäla långpromenader! Det kändes som en bra uppvärmning inför att börja springa igen. Jag laddade ner en app som ska hjälpa mig komma till 10 km på 14 veckor. (Är det ens möjligt??). Målet är att följa appen och springa dessa tre gånger i veckan. Utöver det vill jag också få in styrketräning och så sakteligen gå över på vegansk mat (say what? jag återkommer om det i ett eget inlägg)

Det är i alla fall planen! Nu hoppas jag att min självdisciplin är lite jävla medgörlig och hjälper till!


Likes

Comments

Som jag skrev förut så har vi bestämt oss för ett köpstopp under 2017. Vi är inte rika, eller har särskild höga inkomster, Andreas studerar trots allt. Men vi har lyckats prioritera rätt bra, bor till ett bra bris, har inga skulder eller lån osv. Det i sin tur har gjort att där finns pengar att röra sig med. Och vi har rört oss! Köpt det vi känner för, åkt dit vi vill men ändå lyckats spara lite. Med betoning på "Lite".

Vi har helt klart varit slarviga, framför allt jag. Och förutom att det är ohållbart för vår önskan att få ett fet sparkonto för framtida husköp så är det helt klart ohållbar ur en miljösynpunkt. Vi kan inte alla leva på det viset och förvänta oss en frisk jord.

Köpstoppet ska inte bara ge oss vårt sparkonto, det ska även hjälpa oss förändra vår syn på hållbarhet. Laga saker, byt saker, gör saker eller handla begagnat ska vara det första alternativet i framtiden. Produkter ska vara hållbara ur en miljösynpunkt, in med ekologiskt bomull och ut med syntetmaterial.

Vi har såklart regler att förhålla oss till i vårt köpstopp. För vissa kanske vi är extrema och en annan kanske tycker att vi har en för mild köpstopp, men man måste börja någonstans!

Reglerna:

  • Sluta köp onödiga saker! "Behövs det för att överleva?" "Behövs det för att hålla sig frisk?" "Behövs det för att inte må psykiskt dåligt?" Är de frågorna som ställs vi all inköp. Är svaret nej på alla tre blir det inte ett inköp.
  • Inga godis, snacks, choklad osv. Däremot går det bra att baka eget, göra eget.
  • Mathandla smart = storhandla en gång i veckan, inte på helger där bilen i så fall endast tas för att handla. Beställ det som går på matsmart.se.
  • Använd bilen smart, inga onödiga resor och samåka mer med grannarna.
  • Kläder, teknik, inredning är total-stopp

Sen är livet såklart inte medgörlig för att alltid lyckas med punkterna. Det finns undantag som vi behöver förhålla sig till och för dessa har vi skapat regler med:

  • Födelsedagar får kosta max 300 kr eller max En present.
  • Vi har peppat vår omgivning att tänka smart och med flera kommit överens om att i år är endast begagnade presenter/julklappar aktuella (till oss också då såklart!)
  • Resor för att hälsa på släkt/familj är alltid undantaget.
  • Redan planerade aktiviteter står utanför köpstoppet (till exempel bokade jag en 24-timmars kryssning förra året som vi ska på nu i helgen. Nog för att allt är betalt blir det ändå lite kringkostnader)
  • Skulle jag bli gravid går förberedande inköp utanför köpstoppet, dock med miljömedvetenhet i åtanke. Begagnat där det går, skippa det som är "onödigt", ekologiska produkter osv.


Vad behövs för att må bra och vara glad? På den här bilden är jag inte många år, här har på mig någon förälders t-shirt som enda plagg och ett par gummistövlar jag antagligen ärvde ner från min syster. 

Likes

Comments

Gott nytt år kärare läsare! Jag vet att jag är en usel bloggare, men blir så glad varje gång jag tittar in och ser att ni faktiskt läser!

Jag tröttnar ofta på att skriva i perioder. Det är deprimerande att om och om berätta om hur jag fortfarande är barnlös och ickegravid. Viktnedgången är slö den med och hur roligt är det att skriva om det? Min vardag är måttligt underhållande dessutom...

Men! Jag har planer för 2017, något av en livvstilsförändring har påbörjat och hur kul är inte det? Vi vet inte hur vi gör med barnlösheten nu, det är några blodprover som ska göras som vi hela tiden "glömmer" (jag tror ingen av oss egentligen vill ta i det med tång ens) och sen då? Mer IVF? Adoption? leva utan barn?

Såå, det går att fokusera på annat också! Självklart har jag mina standardplaner för året, äta bättre, träna mer osv. I år tänkte jag försöka vara med på ett kvartsmaraton. Jag måste ha något som pushar mig, vad är då inte bättre än en dead line?

Det är dock inte de storslagna nya planerna, vårt mål för 2017 är KÖPSTOPP! Ett år av köpstopp alltså....Jag återkommer med en något sammanhängande plan för hur vi tänker kring det och vilka regler vi har. Det är faktiskt ganska spännande! Och vet ni? Jag har redan märkt något positivt med det, det är nämligen något lugnande över det hela och tar bort en del stress. En del "måste köpa det, måste fixa det" har helt försvunnit. Åh så spännande!

Mitt senaste riktigt onödiga inköp 2016. Klickat hem från ebay, billigt och roligt tänkte jag. Sen då? Miljöpåverkan? Tror vi att det är miljövänliga färger? Har arbetarna fått bra löner? och transporten?? När en hel klänning kostar under 100 kr trots en transport över halva jorden, då kanske en ska ställa sig dessa frågor. Inget mer sånt nu då!!!

Likes

Comments

Jag tycker jag kör på ganska intensivt nu! Det är tufft nu dessutom, normalt fryser jag som bara den på mina fastedagar! Nu när jag har kalorirestriktion typ dagligen så fryser jag hela tiden!!!

Men det har slunkit ner en pizza och jag har inte tränat så ofta således tror jag inget händer på vågen och jag vågar inte väga mig! Men jag har nått det där steget där allt blir mjukt! Varje gång jag börjar en intensiv gå-ner period så börjar det med att jag blir supermjuk och degig, Sen släpper några kilo, där stabiliserar jag mig (läs: viktplatå som vägrar ge sig) några månader till jag kör ett nytt ryck. Bara att rycken börjar bli MYCKET svårare nu, det är typ äta ingenting som gäller. (ju, jag äter, bra mat dessutom men så jävla lite!) Och ändå händer inte mycket. Hade jag ätit såhär för 15 kilo sen hade ja ju rasat i vikt snabbare än vinden.

Likes

Comments

I helgen råkade vi supa till det! I lördags kom min familj på den årliga kalkonmiddagen och som vanligt var det bland det godaste i världen, herregud alltså! Jag älskar min kalkonmiddag, det är så värt hela dagen i köket, värken i ryggen och smärtan i magen när den är överfull :P Men när alla hade lämnat var jag sådär trevligt påverkar av vinet vi drack, problemet är bara när man blandar det humöret med ett fest-sug och rätt vad det var så var vi plötsligt aspackade med grannarna. DET var inte värt det, hehe.

Hur som helst fick jag torka upp någon annans spyor från mitt badrumsgolv och själv spydde jag i en hink. Förstår ni? Det blev någon slags superfjortis fyllekalas. Det är himla sällsynt att vi festar till det så, tiden med gravidförsökandet har sänkt alkoholkonsumtionen något fruktansvärt, i snitt dricker vi max en flaska vin i månaden. När det blir fest är det alltid väldigt kontrollerad dessutom, men i helgen blev alltså en sån. Kan ni föreställa er hur vi mådde dagen efter? Inte värt det, haha.

Helgen var allt annat än snäll för vågen som ni kan tänka er. Men idag försökte jag mig på mitt ihopbygda Schema och jag lyckades nästa helt i alla fall. Trots "andra dagen"-bakis. Det märks att en inte är 18 längre. Såhär illa däran var jag då aldrig i den åldern. Vi mådde så dåliga att vi bestämde oss för en nykter nyår dessutom!

Min man gjorde sig vääldigt fint i köket dock! Han gör mig lycklig den där!

Efterrätten blev lussesemlor, så gott! Bakade lussebullarna dagen innan så var de bara att fylla på lördagen.

Likes

Comments

VLCD= Very Low Calorie Diet
Jag tror man alltid syftar på dessa pulverdieter som finns när man säger vlcd, men jag vill inte ha något pulver då dessa innehåller så mycket socker. Men jag vill ändå ha en lite intensiv-bantning såhär innan jul.

Så jag komponerade ihop min egen, socker och kolhydratsfria vlcd:

Jag börjar på söndag och kör till 22. dec (vi ska ju ha julfirande redan 23 så då vill jag äta). Jag har ingen aning om detta blir bra. Jag kanske rent av förlorar massa muskelmassa (ska dock fortsätta träna, om än lite lugnare) men det är värt ett försök! Nu får vi se om jag ens pallar med! :D

Likes

Comments

​Igår pyntade jag julgranen, nu börjar det ju faktiskt kännas lite mera juligt! Jul hos oss firas 23. december i år, då kommer min familj och vi äter all god mat där finns. På själva julafton får jag min man helt för mig själv (jag verkligen älskar ensamjular!) på juldagen åker vi tidigt tidigt ner till Varberg och är hos min mans släkt några dagar=) 

Det är roligt att få träffa alla i Juldagarna men ändå få en ensam Julafton! Jag vet faktiskt inte varför jag tycker så mycket om det, men det är något med att få ha på sig en mysig pyjamas hela dagen och bara mysa! (och äta såklart) 

Likes

Comments