Ljusstake tillverkad av dotter på slöjden i skolan.

Kylan släpper och det har börjat snöa. Ja, som det väl ändå ska i januari. Jag har pms big time och håller på att implodera av all press jag sätter på mig själv. Jag som "bara" vill ha lugn och ro i själen.

Funderar på att slänga hela jävla högen med för små jeans och allt annat som jag ALDRIG kommer att komma i. Är så vikt- och felätstrött. Detta ständiga brott- och strafftänk.

Vill inget annat än att leva lätt och enkelt.

JAG! Som ju faktiskt vågar leva utan ett jobb. Så kan jag inte ens ge mig själv FRID på kvällarna. Jävla jävla skit.

När jag totalt släppte mitt pengagnäll och gav upp tankarna kring en allmänt vedertagen försörjning så blev det vackert väder i sinnet på den punkten. Jag är i FLÖDET och känner lugn.

Kanske ska skita i allt vad lchf och fusk heter och helt resolut äta som jag vill och springa som en blå...

Likes

Comments

Jag har fastnat i sorg och ledsnad. Jag saknar svårt Christer, Marcus, Urban och Håkan. Jag vaknar tidigt (före kl 4) trots Propavan. Jag går inte ner i vikt.

Nåväl: bena ut problemen kvinna! Först och främst: jag HAR det BRA men tål dåligt mig själv. Min ekonomi tar sig - dvs mitt största problem har lagt sig och annat har ökat. Kanske lite avstämning så här i medelålderskris/klimakteriet?

Jag läser inte böcker på så sätt som jag vill: typ massor och ofta. Löpningen ökar inte utan har mer fått starta om och jag blir så trött istf att glädjas åt det jag faktiskt springer.

Mitt internet:ande har för stor volym. Min kvällstid är SKIT.

MÅL och förändringar:

Läsa böcker - just do it.

Springa mer - just do it.

Gå ner i vikt - ... tja... just do it... eller?

De jag saknar - skyll mig själv när det gäller två av ovan nämnda.

Jag har tappat ca 1 000 läsare per dag sedan jag berättade att jag fått bättre ekonomi och börjat med ett mini-litet sparande. Är eländig ekonomi intressantare? Är det inte roligt när jag mår bra?

Infarten med pengar känns säkrare - TACKSAM! Men att åka berg- och dalbana i måendet - och vi snackar över en dag - gör mig TRÖTT. Jag är utbränd på att vara jag. Har gått i väggen med mitt "hålla på" att avsky mig själv varje dag efter kl 18. Jag är avundsjuk på er som gillar er själva. Det är bara att gratulera. Vad som är självklart för er är en daglig kamp för mig.

Likes

Comments

Det är inte barnen som behöver reglerad skärmtid. Det är föräldrarna. 

Likes

Comments

Ica Basic-kyckling med banan och apelsin samt jordnötssås - mums minst sagt. En kopp mörkrostad java med äggula och en skvätt grädde. Jag ska ta en blå timme, tempen står på minus 3 = det blir löpning om några timmar. Jippie :)

Likes

Comments

Minus 12 i morse. Hm... Ingen löpning. Drog på thermobyxor och gick ut på promenad.. Får se i em om temperaturen stiger. En dag utan löpning är en sämre dag. Ska cykla till bibblan för att skriva ut en blankett samt kopiera en annan.

Surar på min viktplatå runt 71 kg när jag SKA väga 63. Är ju fan inte klokt detta.

Jag behöver älska mig själv mer. Kan det vara det?

Blir att försöka gaska upp humöret och dra åt tumskruvarna alt ge mig själv beröm. Behöver nya springskor - det får bli mitt viktmål etapp 1 = under 68 kg.

Likes

Comments

Kommer ni ihåg Ann Wibble som för hundra år sedan sa att alla skulle ha en årslön på banken...? Då undrar jag som "lönlös" så klart hur mycket ÄR en årslön? Minns dock att jag baxnade när jag hörde detta och att jag tänkte att det går ju bra för en mörkblå pengastinn figur som henne själv att vränga ur sig ett sådant uttalande/tyckande. Men nu tycker jag det är en bra idé. För egen del har jag tänkt att som första delmål ligga en månad före. Dvs med hyra, räkningar och mat. Låt oss säga 10 000 kr. Ja, jo... det verkar vettigt - inte sant?

Ett långsiktigt sparande light samtidigt som Universum förser mig med det jag behöver.

Jag gav upp jobbsökeriet efter att inte ens få praktiplats på bibblan till vilken jag är utbildad på högskola. Jag har slutat se min ekonomi som ett problem. NU är den kärlek, värme, tillit, glädje och i ständigt flöde. Nu "bara" kör jag sparandet på 10 % och njuter av att VETA att mot årsslutet har det "hänt grejer". Vilken lycka att ÄNTLIGEN våga känna trygghet.

Förresten: 20 kr till mig då jag skötte mig utmärkt i går kväll. Ni som följer vet.

Likes

Comments

Dock tycker jag att ordning och reda i den fysiska tillvaron stillar mitt sinne. Ur feng shui, simplicity, gracefulness, luft emellan tingen växer lugnet inombords.

Så här får jag matlagningslust. Rent, snyggt och enkelt.

Jag är ändå får jag säga lugn - stressar sällan då jag lärt mig passa tider i unga år. För sent kommer man inte då det är respektlöst mot den som väntar. Det är bättre att vänta några minuter på plats. Samla sig (om man t ex som jag cyklar och ger sig den på att trampa upp för samtliga backar). Tiden är ytterst rättvis. Det finns massor för alla.

Det beror delvis på att jag säger NEJ till det mesta. Sååå befriande att ge sig själv den rätten och TIDEN som följer med nej-sägandet. Köpstopp är ett nej men ett JA till mer tid, livslust och utrymme. Att inte ha bil är ett nej som skänker ro.

Så TID och NEJ är avvägt varandra. Yttre ordning skapar inre lugn. Så ser jag det.

Likes

Comments

JOYFEAR? Kan det var så enkelt... Skräcken för att lyckas och verkligen nå målet OCH bli lycklig med det och stolt över sin bragd. Och att jag vilar i nått slags bekvämt misslyckande. Jag har ju förlorat förr.

MEN Jag har också LYCKATS! Jag har körkort, jag har gått ner 23 kilo, jag har lärt mig vara kreativ med min matlagning, jag har fött FEM barn utan smärtlindring (vet inte om det är nån bragd precis), jag har slutat med sådant som inte behagar mig längre, och jag har sprungit i 2,5 år nu. Tjoho!

Om jag stannar och lyssnar så har jag svaren. Jag FÖRSTÖR för mig själv på kvällarna trots att det går så FANTASTISKT bra hela dagen och jag är fylld av energi och livslust fram till kl 14 ca. Jag vaknar pigg och NYFIKEN varje morgon. Förväntansfull över dagens innehåll.

Så snälla Gud! Jag behöver vara glad även på kvällarna. Skänk mig frid och trygghet i att allt är som det ska och att det som vill dra mig neråt bara är troll/demoner på villovägar.

Jag tackar Cruella för tipset om Yoga with Adriene på youtube. Yogamatta har jag en redan :)

Jag har försökt så många gånger. Inget fel på intentionerna här inte. Men så gott som varje kväll = FAIL. Så inte undra på viktplatå och noll ökad löpning. I kväll provar jag yoga OCH äter inget eft kl 18:00. I morgon springer jag lite längre än idag. Och för varje kväll jag klarar lägger jag 20 kr till sparandet. #donateadollar

Likes

Comments

Ibland gräver även jag i ungarnas lördagsgodisskål och VAD är det jag behöver lära mig?

Att det inte är självkärlek precis. Jag blir så besviken även om det inte handlar om MÄNGDER - utan om självskadebeteende light. Jag som ändå är så stolt över att jag knappt äter glass (ett par bara tandhalsar att tacka det för = ilningar) och att kexchokladen är ute ur mitt liv. (Åt en daglig efter maten under lång tid).

NU behöver jag IGEN pepp från er mina readers: HUR får jag bukt på tappad livslust kvällstid? VAD äter jag eller inte? Och jag VET att detta är tjatigt, men eftersom det inte lättar/släpper så ÄR det antagligen något jag måste ta lärdom av. Fler förbud? Mer kärlek?

Min pappa äter hela tiden på kvällarna. Har jag ärvt hans beteende? Han svalt som barn så det finns en anledning/historia och/eller dylikt.

Nu ut på löptur och sen frulle och gudstjänst. Det är älskvärda ting i min tillvaro.

Likes

Comments

Korv i ugn med en massa gott till.

Müslibröd

Minimuffins till döttrar med kompis.

These feet are made for running.

Finaste luvtröjan. Väääldigt tråkig röv på denna bild...

TACK för denna fina vinterdag - har sovit middag och cashat in en god jul-slant minsann. Happiness <3 Nu ut och gå igen. Kan inte låta bli. Är så underbart. Och SEN blir det ett glas vin. Lucky me.

Likes

Comments