Jag får en router från Telia. Ok... ? TACK :) Men jag har redan en. Jag har ångest över flyttbestyren - det är nåt av det värsta jag vet. Känslan, dammet, skiten, all bröte. Känns som att jag skulle kunna bo i en skrubb med toa, dusch och en kokplatta. Mina tjejer däremot är jätteglada och taggade. Nytt och ljust och fräscht.

Mitt i allt ställer jag mig och bakar två plåtar bullar. En vanilj och en kanel. Till två söners familjer. Jag måste göra nåt som jag är bra på - ja rent överjävligt bra på - mitt i det jag verkligen suger på. Att flytta. Känner mig nästan handlingsförlamad. Men vet att det blir fart bara jag har nyckeln i min hand.

Jag är skräckslagen över nya beskedet och verkställan från KFM. Jodå - 3 760 kr per månad framgent. Det känns inte ok. Jag ACCEPTERAR men det KÄNNS inte ok. Jag är ledsen och får ångest över framtiden. Får jag jobbet jag sökt, blir det soc, vatten och bröd...? Nåja, vi är friska och krya. TACKSAM. Och vi var i väg till Rhodos även om det så aldrig nånsin blir igen..

Men jag är riktigt jävla överdålig på att flytta. Jag får kartongskräck och kaosskakningar. Jag är inte stark i dessa dagar. Mår illa, har yrsel och värk i käkpartiet. Hjärtinfarktsfobi och visst är huvudvärken en cancerbomb. Flyttstäd och besiktning står på kaskadspy-listan.

NÄR, när, när uppnår jag nirvana? Eller ja, det räcker med LUGN. Det som var detta årets start-mantra. Och hur gick det med det nu när vi noterar årshalvlek? Planen för hösten är att göra ingenting. Eller att jobba heltid på högstadiet. Vilket är typ 50 h/v. Tjolahopp.

Hade jag inte haft löpningen hade jag väl självdött i stress, panik och ovetskap. Att livet alltid ska bli hängande i grumlig utsikt är en gåta. Varför inte bara stillnad klarhet.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Saker och prylars makt över dig. Tänk på vad alla ägodelar gör med oss. Tänk på vad det kostar i förvaring, tid och omsorg. Jag krymper mina ägodelar till att endast vara de jag använder på årsbasis. Vad behöver jag och vad älskar jag och hur mycket av minnessaker "behöver" man?

När vi flyttade till nuvarande lägenhet (som ändå är större än den vi hade i Ed) så gav jag bort massor. Och NU när vi drar till nästa (20 m över gården) som är mindre blir det rokard igen. Mumma för en själ som min som älskar att ge bort grejer till andras glädje.

Nu ska jag cykla till handelsboden för att köpa jäst. Baka bullar i väntan på att bära över behövligt bohag​ till strax här bredvid. 

Likes

Comments

Nu så! Skrivit kontrakt och bankat in hyran för nya lyan. Fått sänkt elavtalet med 11 öre per kwh och flyttade över internet vilket gav rabatt på 130 kr/mån i tre månader. BRA där. Ansökt om nytt bostadsbidrag.

Då mycket skall skänkas bort blir det liksom inget "nytt" till nya lyan men det blir en och annan matta har jag tänkt. IKEA får leverera. Har sett ut några billiga och smarta. Får en lång smal hall och balkong så lite nya tankar behövs.

Vi flyttar upp en våning och får närmare molnen. Framför allt ett ljust vardagsrum med fönster åt tre håll. Härligt. Nu börjar röj och organisering. Vilken tur att bara flytta 20 m ö gården. Ny luft under vingarna och så håller jag tummar och tår för en snar jobbintervju.

Likes

Comments

Vaknar vid klockan fyra med mycket kraftig huvudvärk och tänker att det går över med morgonkaffet. Så börjar yrsel av kaliber. Halv mugg kaffe och två Aspirin och rent ut sagt kravla upp på övervåningens hall där min enkla bädd står.

Lägesyrsel! Ooops... Bara inte kristallerna igen...

Nu några timmar senare fick hungern mig ner i köket för te och lite knäckebröd. Blodtrycket? Efterdyningar från flygningen? Allt var ju ok i går.

Och så klart smäller man upp fb, twitter, bloggen och mailboxen. VAD har HÄNT liksom. Har jag missat nåt?

Vad jag verkligen verkligen vill och har som mål är att inte sträva. Att vara nöjd i tillit till Gud och Universum. Jag är less på strid och beslut och val och framåt. Varför kan det inte vara BRA just NU och HÄR. Varför alltid allt detta som måste fixas med och styras upp och bestämmas över.

Naturligtvis ser jag fram emot flytt till mindre då jag nu verkligen ska få skänka grejer. En vit Klippan-soffa, dvd- o vhsspelare med MASSOR av filmer, kläder, en sekretär och lite andra småmöbler. Ett lass med bröte till tippen. OCH den här vill jag sälja:

BOET:s kryddhylla. På Blocket finns de för 1 700 kr så VAD väntar DU på? Köp min för 1 500 kr :)

Än så länge är det "bara" IDAG. Och det är ALLT man har. JAG väntar på tillträde, pengaregn och att denna yrsel/huvudvärkskombo ska ge sig. Hur ser din dag ut?

Likes

Comments

Plus ett kilo på vågen och 13 graders sommarvärme. Smällar att smälta.

Tvättmaskinen surrar och lär så göra dagen igenom. Till bibblan, ica och Valbohem runt kl 9. Jeans på benen och barfotafötterna känns kyliga.

Melle-ponken lärde sig simma precis som vi planerade. Så duktig kille som strävade och lyckades.

Jag dras med en slags känsla av panik och olycka. Katastroftänk och djup oro trots att det EGENTLIGEN inget finns  att bekymra mig över. Som vore jag under piska och hot om konkurs. Känslan är överväldigande och kanske kan rubriceras som ångest? Finner inget lugn. 

Det krånglar med besiktning (inkl tapetsering av ett rum) i vår nya bostad och Valbohem byter inte ut kyl och frys trots att förra hyresgästen klagat på att de inte fungerar. Jag vet inte i det exakta nuläget var vi bor på fredag och det känns högst olyckligt. 

Hade tänkt en härlig uppstart fr o m idag med iordningställande av det som inte ska med. AVSKYR när jag inte har kontroll. Nåja. Jag lägger det i Guds händer.

Likes

Comments

​Jag väntar på kontraktskrivning och tillträde till nya lyan. Hoppas det blir snabba pix i början av veckan.

Och jag väntar på svar från jobbet jag sökt. Och på min JO-anmälan av KFM:s beslut om SÄNKT förbehållsbelopp. Och jag måste ordna så att "nån" får möbler och prylar vi inte kommer få plats med då Returen inte tar emot just nu.

Och jag ska inte blogga mer. Men vet inte när jag ska sluta. Har en femhundring att hämta fr nouw om ett tag - så väntar tills dess iaf. Ett missat bloggmingel blev liksom dödsstöten. 

Jag måste dra ner kraftigt på samtliga utgifter och känner att tillvaron svajar en aning innan jag vant mig/vunnit mot KFM. 

Jag har inte kunnat springa som jag velat här på Rhodos pga för varm luft som inte mina lungor gillat att flämta i så vid min GUD vad jag längtar svensk frisk tidig morgon efter kaffet och gärna en 12 km:s for a starter på måndag.

Riven färsk ingefära i en balja nyponte är saker att se fram emot. SVERIGE I love you även om Rhodos är magi.

Likes

Comments

Havet i så där lagom temperatur så att det är lite lite kyligt just när man doppar sin stekheta lekamen.

Likes

Comments

Så viktigt med ställtid. Med utrymme för tankar att starta och landa.

Vi har sista dagen på Rhodos innan avfärd efter frukost i morgon. Idag suga ur solen det sista, bada järnet och gå strandpromenad och äta à la carte (har beställt bord). Packa det mesta i kväll. Pollan förkyld och hon längtar hem till Nicholas. Jag längtar hem för att springa i luft som passar mina lungor bättre. Konstigt att man dessutom ser fram emot att få köra tvättmaskin... Köttbullar, sås och potatis. GE MIG! Maten här är jättebra. Varierad men okryddad. Alla kryddor står i små skålar på ett litet bord för sig.

Bakverk och efterrätter undviker jag med lätthet då allt är mjukt och blött enligt de som provar. Godare med en iskall chokladbit man köper i den superfina STORA butiken på hotellet och som man stoppar i kylskåpet på rummet. Vilken butik, alltså. Där finns allt. Elin köpte en blus och Melle en stor badring. Noll anledning att ta sig nån annan stans för att hitta det vi behöver/vill ha.

Igår kväll var det så varmt att jag satt och gled runt på stolen vid kvällsunderhållningen. Kvavt och ingen större svalkande bris precis. Men bra musik och kidsen chillade i en stor liggsoffa och tittade på fyrverkerier.

Likes

Comments

Vilket vatten! In simmade vi i grottan där. Melle med flytväst.

Nu har vi två hela långa dagar kvar innan hemresan på fm på söndag. Ska bli sååå skönt att komma hem och börja flytta över bohaget till nya lyan strax över gården. Och att få springa ordentligt. Går trögt med andningen här. Plus att jag känner av möglet även på hotellrummet (spec i badrummet) = jag hostar och nyser vilket jag aldrig gör annars. Och jag TROR att genom att ha slutat med ALLT kemikaliskt (hårfärg och smink t ex), slutat röka, inget dricker och blir mer och mer ljudkänslig så tål jag avgaser, dofter och förgiftningar allt sämre. 

Nu frulle och jag tänker slå på bromsen. Magen står i fyra IBS-hörn så det får bli kamomillte hela dagen. Gott och välgörande. GLAD midsommar på er som sitter hemma i regn (?) och får äta jordgubbar.

Likes

Comments

På tur med båt med glasbotten och så simmade vi in i en grotta - hur häftigt som helst och lite läskigt också. Frisk vind i hög värme tack o lov och klarblått vatten som kyler lite lagom. Maten är riklig och varierad. Stora poolen har saltvatten och uteduschar finns i varenda vrå på hela området.

Dock stinker barnpool med tillhörande rutschkanor mögel å det grövsta. Svårt att hänga där nån längre stund. 

Godast på frukostbordet är amerikanska pannkakor med sirap - tyvärr. Men jag kämpar på med lchf och det är egentligen inga problem med allt kött, olivolja och små smörpaket. HOPPAS jag hållit vikten då jag springer en snutt varje morgon. Här finns gott om super-bukstinna kvinnor och det är de som skrämmer mig mest. Förr var endast män runda om magen men NU!!! Herre min jeh. Jag blir mätt bara jag ser folk lassa på tallrik efter tallrik - tycks visst inte finnas några gränser. Nåväl. Varje gör som varje vill.

Mitt i all denna all inclusive-frossa kommer dessa rader att begrunda:

Fascineras över resonemanget att redan rika motiveras bäst av mer pengar, medan arbetslösa och sjuka motiveras bäst av mindre pengar.

Likes

Comments

1 345206 Next