Att gå ner i vikt är inte en fråga om recept på lunch och middag för MIG. Det handlar ENBART om kvällshelvetesjävlarna. Ja, FÖRLÅT men de är mitt ok, mitt drama, mina nedhasade mungipor, tröttheten över livet, enformigheten, hetsen och feltänket.

Betalat mina räkningar. Får inget över men är så TACKSAM att ens ha en ekonomi och vad ännu bättre är: en bostad. Mat ordnar sig alltid - det är mitt felätande på kvällarna som jag MÅSTE få ordning på.

Jag är inte rädd för krig och naturkatastrofer för då DÖR vi ju. Jag är LIVRÄDD för mig själv. För matens makt och min vilja (?) att förstöra för mig själv.

Det är JOBBIGT att varje morgon vakna glad i hågen för att sen plocka ner mig själv till avgrundsdjup varje kväll. Att vareviga morgon besluta mig för att IDAG ska det bli bra.

Jag behöver tips och råd och pengar. Jag är TACKSAM över god hälsa i övrigt. TROTS att jag aldrig får gå på toa ORDENTLIGT och att jag har en skarp kniv vilandes mot strupen ekonomiskt sett.

Jag längtar efter en frist. En stor fet lucka i vilken jag kan få må bra och känna ekonomiskt lugn. Jag INSER att jag får fixa den gläntan själv.

Saknar lugn och poesi. Kanske skulle börja röka och dricka vin. Bli kulturell igen. GÖRA nåt annat. Och åhhh vad jag längtar till GÖTEBORG <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Kväll nu o ja gillar't ente. Längtar efter att få gå och sova så att det kan bli morgon och jag får hinka mitt goda kaffe med en skvätt mjölk och smör. Magen är feläten och jag blir så trött på att vara 52 och så barnsligt svårstyrd. Och jag inser att det aldrig kommer att bli bra det här med kvällar. Vilken sorg.

Glädjen är att inte vilja ha nånting, inte vilja göra en massa. Det är liksom klart - jag är framme. Nu har vi varit två gånger på solsemester och ska andra gången till Globen i mars nästa år. Sovit på hotell i Göteborg FYRA gånger och sett FOO FIGHTERS och Thåström.

Jag tvättade mina sängkläder och rullade ihop madrassen som jag alltid gör. Bäddade med de tvättade lakanen igen sen på kvällen. HUR många uppsättningar behöver man? Jag läste om en person som hade tvättstuga EN gång i månaden. EN! Jösses vad den människan måste ha kläder och INTE löpträna.

Jag är svinigt trött i ögonen - det känns som om de åldras varje dag. Jag är inte full av energi som jag brukar vara. Jag längtar ro och allt färre åtaganden. Men med två damer i nedre tonåren i huset står livet inte still precis. Massor av saker skall fixas. Och tur är väl det. Annars hade jag ENDAST suttit på en stol framför netflix.

Likes

Comments

Genom MH kom den hem till dörren och alldeles gratis. Jag är så tacksam. Nu är hallen komplett och sååå fin.

Thanks Åsa för påminnelsen. Just det har fattats mig genom åren - att det är JAG som ska tro på MIG och inte lyssna på andra vad de TYCKER att just JAG ska göra. Alltså: när jag frågar om råd får jag inga svar mer än de som endast vilar i den jag frågars uppfattning om vad som är sant och vad den personen vill apellera på mig. Det finns ingen genuin människa som LYSSNAR på vad jag vill och som jag VET är bäst för mig.

Ta det här med nollvision när det gäller självmord. Om myndigheter, instanser och f-kassan kunde LYSSNA på vad människor VILL och VET är bäst för dem, och stötta med det så hade det räddat många från att vandra skräckslagna genom livet.

Hårda ord kanske men att låta folk simma i gyttja genom långa utredningar som inget ger är förnedrande. Jag själv t ex har varit ämne för just en sådan med flera parters inblandning och utan resultat. Jag TRODDE beslut var fattade och att jag skulle ges stöd och en handlingsplan. Näpp. Noll och INGEN som lyssna på min vilja. Sorgligt rent utav. Och VEM bryr sig att jag under tiden tillförskansat mig ångest de luxe och en kraftig folkavvänjning.

Att inte jobba ser jag numera som ett led i living with less. Att ha lämnat bilen över gatan är en lättnad. Att skänka bort prylar varje vecka - om så bara minsta grej - är sann glädje. Vad jag tvärtom JOBBAR med är ett ständigt flöde av cash in på kontot. Och det går bra - riktigt BRA! Tack Gud, LoA, Universum och alla de/ni som på olika sätt bidrar.

Idag är det potatisens dag.

Likes

Comments

​Min yngsta dotter får heller inte hon HPV-vaccin. Det finns en del saker jag genomskådat genom åren:

att gifta sig år 1989 som en miljon svenskar gjorde med anledning av utlovade pensionspoäng som aldrig blev nån sanning

7:e AP-fonden som var en bluff precis som svininfluensa-vaccinet

det orange kuvertet i vilket jag har 1,2 miljoner... Ha ha ha... vilket skämt!

För egen del har jag den här tanketråden: köpa en EKOLOGISK tisha för 500 kr som är tillverkad på andra sidan jorden ELLER använda klart de plagg jag har och när de är slut - handla på 2nd hand. Enkelt och sju resor billigare. Då behöver jag inte jobba heltid för att ha råd med kläder. Det jag behöver finns redan. 

Vidare så kan jag inte förstå hur mina förlorade kilon skall gå ner som pengar i nån annans ficka. Det senaste jag just såg var att man kunde få en receptsamling (lchf) för 800 kr av nån Ulrika Danielsson. Går FINT att få den av mig här och nu: MINSKA på kolhydraterna! Klart. LCHF rockar fett. Gratis tips dessutom.

Likes

Comments

​Där hyllan som nu står i badrummet stod har jag hängt upp min fina dyra klänning från Myrorna i Göteborg som jag köpte för längesedan. 60 kr kostade den och det var ett gränsfall. Men så fin med foder och dold dragkedja i sidan. Det dröjde mellan inköp och användning pga envetna kilon men nu så... Sjalen fick jag av min förträffliga granne och galgen kommer från rusta.

Idag vaknade jag kl 04:00 med fullt ångestpåslag och det sitter i än. Det blir bättre efter löptur (hade samma igår), dusch och kaffe m smör och äggula. Tror jag behöver lite akuta Sobril - får nytt recept i morgon. Det är så mycket jag skulle vilja ha ogjort. Jag skäms och kräks och ångestbrinner.

Vi HAR det jättebra me & mi girlz. Att mina minnen och misstag bubblar upp nu TROR jag är en åldersgrej och det säger jag UTAN att förringa styrkan i det påståndet. Vid fyllda 50 + gör man kanske ett stopp för rannsakan och JAG är då den som plockar fram det dåliga per automatik. Hälsan tiger still som alla vet och det man gjort bra passerar "bara". 

Min pappa som är helt känslokall tycker sig aldrig gjort nåt orätt öht. Sån skulle man va kanske???

Likes

Comments

Ut med badkaret idag och så fick vi en duschhörna i stället och plats med en stående hylla till duschhandukar vilket gjorde att två hyllplan frigjordes i klädkammaren så jag fick in samtliga mina vikta tröjor och jeans som låg på ett dumt ställe fram tills idag. Rotation, förenkling och frigjorda ytor är mumma för mig. Lämnade ett litet skåp till grannen dessutom.

Sovit middag på Elins säng, skurat badrum och pysslat om cheyorna. Pollan ska på bio "Morran & Tobias" OCH till Liseberg på Halloween. Herre min Jeh vad det händer grejer! Anna har prao på Bohusläns Teater och ska bl a till Borås på föreställning. Jag ska nattpassa Walter om ett tag så vi kör lite intensivt umgänge fram tills dess. Goa unge <3

Eventuellt "lider" jag postdramatiskt av tidigare skeden i liv. Det är så mycket skit som kommer upphoppandes ur ryggsäcken. Jag får aha-uppleveser och svar kommer till mig enkelt och brutalt. Några frågor har jag också, men vet att det inte är lönt. Inte mindre än en tyrann och en psykopat har styrt mig genom åren och HUR FAN kunde jag vara så svag??? Hur står JAG till svars för eget handlande? Svar: man sätter sig inte upp mot en tyrann i en uppväxt som enbart innehåller monologism och med en psykopat blir man medsjuk.

Nåja, livet stavas FORWARD och i och med det så har man inget val alls. Skönt, eller hur?

Likes

Comments

Missade denna när dotter beställde från ikea för egna pengar. Och ordern redan plockad. Får se om jag kan få hem den med bud av ngn vänlig själ.

Att inte skriva och mata text varje dag gör mig nästan sjuk. Jag är tveeggad till bloggandet som EGENTLIGEN står mig upp i halsen men ändå... Typiskt mig att vara dubbelbottnad och obeslutsam.

Måndagsregncykeltur. Pussa på Walter en stund och sen till handelsboden för två olika korvbröd och två olika korvar. Pollan får bestämma mat idag. Jag äter med en hel hög gröna blad åsså en MBC på det.

Likes

Comments

Min blogg är återaktiverad - jag står inte ut utan bloggandet ety det är så mycket jag.

NU till min fråga: VAD ska jag skriva om?

Helvetet på jorden kanske?

Likes

Comments

Nu är sju år gjorda med slit och glädje här i bloggen. I kväll stänger jag ner för gott och skall i stället fokuser på att få tillbaka mitt intresse för böcker. (Låna på bibblan naturligtvis).

Jag finns på mail åff kårs och facebook. #donateadollar

Likes

Comments

​Kärlek - an ending story, sex is no more and what about jobb och framtid... Jag vill sätta punkt och förstå att det är över och att jag inte får vara med. Jag väljer acceptans. Jag vill vila i att detta ÄR som det ska. Nu är jag klar med kamp och låtsad lust. 

Jag har levt årsvis i projekt och det har varit riktigt roligt och givande. Slutade röka, startade feng shui:a, började blogga, gick ner i vikt (2001), började laga bättre mat (utöka kunnandet), etablerade presentskåp och hade köpstopp under år 2009. 

Men nu är jag framme och behöver endast hålla styrfart. Jag har misslyckats med det mesta och nu är dags att plocka bort ytterligare ett misslyckande - you will notice.

Likes

Comments