Vaknar igen i modstulet skick. Vafalls? Jag som har min bästa stund på morgon/fm. Svart på vitt så har jag 700 kr (minus rep av bil ca 250 kr) att föra oss på fram till barnbidraget. Jesus - nu har du ett jobb att utföra. Mirakler sker och KANSKE går det snabbt att få ett beslut på nya bostadsbidraget och utbetalt därtill inom kort.

Skillnaden är att jag numera inte känner någon ilande ekonomisk skräck som jag gjorde förr. Jag har stor förmåga att känna tacksamhet och jag VET att allting löser sig. Och löser det sig inte så löser det sig ändå.

Jag ska köpa jäst och baka bröd till min skitonge och hans familj. Sån't hjälper när läppen hänger sur. Eller rättare sagt när jag är ledsen för att jag inte kan uppbringa LUGN som varit mitt mantra sedan nyår.

Till Uddevalla på gnälliga bensinpengar för ett möte på af. Och så ska jag till en loppis för inköp av två födelsedagspresenter. En liten som fyller 1 år idag och en som fyller 3 år om några veckor. Jag kör the jeanettish way som vanligt. 

Det är fredag i första skolveckan för mina cheyor och jag hörde nåt om att SOVA i helgen. Så typiskt tonåringar, inte sant? Jag har inte fått till nån 12 km:s löpning på länge och ska sikta på det i morgon och/eller på söndag.

Jo, jag ska köpa ketchup också. WiLLY:S får bistå.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

​Löpningen gick fint men sen sjönk jag ihop. Små barn små bekymmer brukar man säga. Stora barn vill tusen saker och jag ser bara att jag saknar kraft och möjlighet när vi inte ens har pengar till mat efter hyra och räkningar. Måste laga bilen (dock ej dyrt hos min vän milmeckar'n). ALLT handlar om pengar och den som säger emot har väl löst det hela på nåt annat sätt. Jag är sååå TACKSAM för så mycket, men nu har jag tappat modet. Hur fan skulle det se ut om den som får lön idag INTE fick den pga strul och inget datum ges för utbetalning OM det ens blir nån. Ibland - under korta stunder - vill jag bara ge upp. Naturligtvis fortsätter jag stångas med krav, önskningar och måsten.

Korta sekvenser av total trötthet känner INGEN igen som inte är ensam förälder. Beslut, val, nej och ja och att ordna ALLT till det bästa. Jag har ingen kraft till nåt mer än så. Yrsel och livsleda blinkar förbi. Jag är så svullen om min mage att det inte ser klokt ut. Vet inte om jag ska spy eller sprängas.

Jag accepterar min vanmakt i smått och stort. Jag är tacksam över att slippa ta hänsyn till annans åsikt. Jag är fri MEN jag kan sakna en klapp på axeln och någon som säger: "jag fixar!"

Likes

Comments

Min mage! Att den har mage att bråka så... Iofs så drar det ihop sig till en smärre konkurs över månadsskiftet och jag antar att den smällen river igång ett IBS-skov lätt som en plätt. Med tung mage och tungt sinne är livet en aning trögt. Löpningen har varit skit i två dagar så jag gick 1,6 mil i går i stället. Skönt. Börjat på två nya böcker jag hämtat på bibblan: Prio Ett av Emelie Schepp och Världens vackraste man av Lena Ackebo.

Väntar på en dörr till E:s rum, en torktumlare (istf torkskåp), tapetsering av hall och E:s rum, lite måleri i köket, kökskranspackning och en skärbräda. En sak i taget och så klart tar det tid och det är lugnt med det.

 Under de kommande veckorna blir det så tight i min ekonomi att det nästan är skrattretande. Jag får besked om nytt bostadsbidrag inom kort men nån utbetalning är ännu icke aktuell. Och det som KFM dragit för mycket VAR inte för mycket. Kul... NOT. 

​Morgonen ser bra ut och jag planerar a good run. 

Likes

Comments

En mils pw lättade lite på IBS-bråket som startade i går kväll när jag satt med trånga jeans (midjan) på föräldrarmöte i flera timmar. Kom hem med en mage klar för förlossning. Samma i morse. Hujedamej.

​Och precis som alla andra dagar, innehåller också denna dag LUNCH. Köttfärssås redd på äggulor med stekta champinjoner, riven morot, färska tomater i såsen, ruccola, lite ost och så en äggula on top. Så gott.

Det kör en del i magen och värre blir det nu med kallrört potatismjöl morgon och kväll innan det blir bättre. Tålamod.

Väntar på rätt papper som ska in till skatteverket för vidare transport till f-kassan så jag kan få nytt bostadsbidrag. Blir utan den här gången. Allting går - jag får betalt in alla räkningar (TACKSAM) sen får vi se hur det går på matkontot. Allting löser sig alltid och jag har tillit. Gud och Universum levererar.

Likes

Comments

​Några julklappar har jag klara minsann; jeanettish som jag är. 

Idag blir det pw en mil då lungorna/flåset har bråkat under löpningen de senaste dagarna. Jag funderar på ersättning för mjölken i kaffet på morgonen då jag vill komma i från mjölkprodukter (här behöver jag era förslag) och så vill jag äta mer fisk. Vad mer kan jag ändra på och börja/sluta med? Startade för länge sedan potatismjöl i kallt vatten för de goda tarmbakteriernas skull, men föll ur fåran ganska snabbt. Vafalls? Tar tag i det igen samtidigt som dubbel dos D-vitamin startar idag pga skolstart och månaderna med "r" som strax tar vid. 

Förenkling är A o O. Att ta sig an nya idéer, nya matvanor och förändrade beteenden kräver tid och tålamod därav ännu viktigare att det hela görs så enkelt som möjligt. Aldrig att jag skulle köpa en produkt/betala medlemskap/prenumerera för att nå mina mål. 

Vi ska till Stockholm TVÅ gånger (feb + mars 2017) och redan nu börjar sparandet. Dock måste jag som sagt komma över detta månadsskift med förståndet i behåll då det är flera tusenlappar som faller bort.

Jag mår BRA för det allra mesta. Morgonångesten har klingat av betänkligt och jag känner mig stadigare genom dagarna. TACKSAM.

Likes

Comments

Fortfarande sitter den där smörgåstårtan som klister i lungorna - löpningen var usel i dag med - och jag vägde TVÅ kilo mer idag mot i förrgår. Vad är detta? TRÖTT på att ha gått i stå med både vikt och spring.

Behöver nytändning, pepp och 30 000 kr. Eller fem iaf. TRÖTT på krångel och pengaproblem men glad att jag inser att jag inte längre har något att tillföra en arbetsplats. Att jag är klar med att vränga mig ut och in för andras skull. Det räcker att vara tonårsmorsa, köra tusen maskiner tvätt och cykla hem mat och mjölk.

Solen stretar på denna halvskojiga tisdag. Väntar på samtal från skatteverket då nytt bostadsbidragsbeslut hänger på rätt grejer därifrån. RÖRIGT!

Hur jag än ringer, mailar, oroas och maler min mage till upplösning så blir det som det blir. Det handlar om TANKEN. Och tacksamhet och förnöjsamhet. Därefter kan varje människa önska sig precis vad som helst. 

Jag är tacksam över att var frisk, jag är nöjd med ett mindre boende och jag ÖNSKAR mig pengar ty jag älskar pengar och pengar älskar mig. Dags för leverans: 30 000 kr in på kontot i denna stund. Thank You Lord <3

Likes

Comments

Jag haver tröst - det kunde ha varit värre. Dock är 4 670 kr mycket pengar då de fattas. Tacksamt nog är jag inte bekymrad då jag VET att det löser sig, att Gud har en plan och att Universum levererar.

​På minussidan hamnade snabbt min idé om att börja på folkhögskola (Livslinjen) då den var fullsatt. Det här med jobb/utbildning/(framtid?) är mig undantaget och jag får bida min tid och hoppas att det går vägen ändå här i livet.

Vi har det BRA trots ett hårt pressat kommande månadsskifte. Jag ler stort när jag tänker på att vi hunnit med det vi ville den här sommaren: en vecka på Rhodos, flytta från dieselförgiftning, 12 timmar på Liseberg och ett par fina dagar vid havet. Tacksam! På ingång har jag mer av den goda potatisen och en oanvänd iPhone 4s till ena dottern. Det om något är hallelujha det :) Nu MÅSTE jag steppa upp löpningen för utvecklings skull. Springer som det är i bekväm fålla och får inga resultat varken på distans eller viktnedgång. Och med 5 kilo färre att springa med torde det både gå lättare och bli längre sträckor, inte sant? Vilka är dina planer för dagen idag?

Likes

Comments

Här ser jag tydligt att jag har en bit kvar ÄVEN då det är storlek 38 på jeansen. NU ska jag bli klar och målet är innan jul.

TACK för igår - det var en sådan fin nattvardsgudstjänst och kyrkoherdeinstallation. Te och smörgåstårta efteråt med tal och presenter till Sigge - Färgelandas nya kyrkoherde.

TACK Pollan som fixade min frilla. Tack mina nya pjuck och KLÄNNINGEN som jag äntligen kom i (har väntat lääänge). Tack för solsken och avslut på tv-serien "Broadchurch" som minst sagt var BRA.

Jag hittade en lista på 10 tänkvärdheter: http://www.lifehack.org/427428/10-most-important-things-you-should-do-to-simplify-your-life  Lätt som en plätt. TACK Setralin som verkar ha kickat in efter tre veckor - slipper vakna med hjärnsnurr i 180 km/h och darr på handen. 

Idag börjar mina cheyor skolan och jag ska springa efter frukost vilket var över två månader sedan sist. Och så har jag en tanke vad gäller Livslinjen vid folkhögskolan här på orten. Återkommer.

Likes

Comments

Off 2 Church i de finaste paltor och skor. Klänning 60 kr på Röda Korset i Göteborg, kavajen loppad eller fådd - minns inte, skor Hööks. Och WOW! vilken gudstjänst :) Jag är i himlen <3 Smörgåstårta i kvadrat och så fick jag träffa fina kyrkovärden Margret från Ed. Nästan fyra timmar i kyrkans famn. TACKSAM.

Likes

Comments

TACK Hillie Vanilli för de snygga jeansen som satt som en smäck. Storlek 38! Det är lycka det. Bjöd henne på lunch idag: köttbullar, den goda potatisen, coleslaw, ekologisk lingonsylt, gröna blad och kantarellsås med grädde och äggulor för rednings skull. 

Solen kämpar på bakom molnsjoken. Jag ska välja klänning till eftermiddagens gudstjänst och jag har både sprungit 6 km och pw:at 7 km med baklängessteg uppför backarna. Varmt, kvalmigt och en omöjlighet att få tvätten torr. 

I morgon börjar Anna 9:an och Elin 6:an. Sista året på var sitt stadie. Min äldste son fyller strax 30 år och  jag är så glad att vi kom i väg till Rhodos TRE generationer. Jag känner mig rik när jag tänker på ordet tillsammans. Som när vi var tio pers hemma hos Jeppe, Soffan och Walter en hel lördag: jobbade som små blå i trädgården och sen var det grillmat på kvällen. Så roligt det var. Vi blev skitiga, svettiga och jag fick ont i armarna. Hem och vaska av sig och svida om. Hoppas på fler gånger.

Likes

Comments