Sol från klarblå himmel och det ska bli 21 grader frampå.

Och här sitter jag och skriver blogg om mitt liv. Fet och klimakterieångnade. Och visst är det nästan lite förmätet att jag vränger ur mig mitt liv i skrift och desutom äckligt öppet när jag själv är precis hur ointresserad som helst vad gäller andra människors liv och leverne.

Just som jag sitter och njuter av tystnaden drar "skiten" igång i vanlig ordning = röjsågar, grästrimmers och gräsklippare.

Nästa bostad skall vara UTAN grönområden eller åtminstone på våning flera hundra upp i himlen där det kanske är tyst. Fan, vad jag blir mer och mer allergisk mot ljud.

Lycka är tystnad. Riktigt gott kaffe. God sömn. Ordentlig avföring - vilket är strävansvärt men aldrig uppnåeligt i min värld. Dagar utan ibs (ha ha ha... här var jag åtminstone LITE rolig) Lycka är när hyran är betald och el och internet dessutom.

När jag har gott om pengar till mat. När skorna är bekväma och jag har normal kroppstemperatur.

Varje dag plockar jag nånting ur mitt hem. Och visst kan det tyckas märkligt - jag menar - här borde snart vara tomt. Men som ni vet: vi FÅR massor gratis så det är rotation som gäller. Dock är målet att hela tiden gå mot färre saker.

Jag behöver nå innerlighet. Det lätta och enkla. BÅDE med min kropp och i hemmet. Att aldrig köpa nånting är toppen MEN jag borde NJUTA av det mer. Känner mer förnöjsamhet.

TACK Jesus för att du hjälper mig. Att du stöttar och stödjer, mättar och stärker mitt sinne och min själ. TACK för att du fyller på mitt bankkonto när jag gråter. Tack för att du ser till så att våra cyklar fungerar. Tack för varma kläder och tak över huvudet. Innerlig tacksamhet är bara förnamnet.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej i efta!

Funderar på om en sju jädrans viktnedgång skulle kunna göra nytta mot svettbrytningarna. Nån som vet?

Jag förväntar mig ett snabbt klimakterie som bara springer förbi. Somliga har det så och den kategorin förväntar jag mig tillhöra.

Jag måste med kärlek börja nån jäkla gång. Har idag fått komplimang och gett komplimang = VIKTIGA grejer.

Och så har jag tänk köra klädprojekt genom läsåret: aldrig samma kläder... Alltså, lika många outfits som skoldagar. Plaggen räcker, det lovar jag.

NU sol på balkongen en vända tror jag. Sen läsa bok och skvalpa te. Vi hörs te möra.

Likes

Comments

Funderar... Är det så att man/jag/du TILLÅTER sämre grejer att få ingå i det dagliga livet?

Om jag släpper det som tynger alt anstränger mig för att plocka bort det som skaver. Om jag lyssnar på magkänslan - den som sitter mitt emellan hjärna och hjärta. Om jag VÅGAR låta bli lite mer och bli mer ståndaktig då jag VET att saker inte är bra. Då i stunden lyssna på magen som knackar på för att ropa ut: nope, nej och icke. Let go and let God <3

Jag körde över mig själv i går och åt en måltid fel och som triggade pga fel tidpunkt och fel innehåll. Ja, alltså ur MIN synpunkt, gällande mitt felätsbeteende. Sån't som bara är helt vanligt och naturligt för de flesta att äta.

Jag hade värsta bästa vridmomentet i magen som sa usch. Men jag var tydligen tillfälligt döv. Jag LÄR och tar med mig i denna dag att vara lyhörd. Bättre undvika än felgöra. TACKSAM för den insikten.

Nu väcka gymnasiedotter, sen springa, sen väcka högstadiedotter och frulla och sen folkhögskolehäng för egen del. Blir bra det här.

Likes

Comments

Skolstart för många idag. Stor ska åka till sta'n för upprop på akademi Sinclair. Liten börjar högstadiet med utvecklingssamtal i morgon först och jag börjar kl 16 idag. Pga de som ska bo på skolan och kommer resande. Det blir samkväm och middag minsann. Spännande. Skolan i fysisk form känner jag till då jag läste matte där för fyra år sedan.

Gällande Livslinjen har jag hört flertalet personer berätta att den kursen varit avgörande för fortsättningen av deras liv.

Den här bilden får demonstrera det nya i mitt liv som börjar idag. Plus att jag kom runt slingan på 8 km:s löpning tidigt i morse med spurt i 8 backar. DET var längesedan och jag räknar med träningsvärk då jag inte kutat som idag på mååånga månader.

Min nya madrass = total KÄRLEK. Och då har jag ändå deal:at med mig själv under lång tid pga köpstoppet. Men att ha ont i höfterna är inte längre något alternativ. 349 kr kostade bättre sömn och smärtfria höfter. TACKSAM.

Varmt vatten! Ni MÅSTE prova ety "man" mår så mycket bättre. Kroppen tillgodogör sig vattnet på ett helt annat sätt och jag blir inte lika kissenödig som när jag dricker kallt/svalt vatten. Vilken grej och som nästan är gratis. Vördnad är ordet. Jag känner rikedom med en stor mugg varmt vatten i händerna.

Jag skriver mycket. Antecknar intryck ur böcker. Tankar tänks och punktlistor görs. Just nu handlar det mycket om meditation. Jag läser och lär INNAN jag tänkt börja.

Jag köper inga nya dyra anteckningsböcker - jag skriver på det jag hittar här hemmavid såsom halvskrivna skolskrivhäften, delar ur ett kollegieblock or what ever. Plus att detta hus innehåller en hel uppsjö av pennor. Tror att jag aldrig mer behöver köpa en penna i mitt liv. Och med the jeanettish way så vet jag ju att det delas ut gratis pennar på allsköns olika jippon.

Min löpning är smörjmedel psykiskt. Mina höfter jublar. Hyn på vintern skimrar. Löpning är att förbättra ALLT! TACK mig själv <3

Likes

Comments

Jag läser på om meditation. Antecknar och begrundar.

Och jag vakande tidigt och utsövd och med inte ont nån stans. Min nya madrass - I love you.

Tänker dela all min lycka med er.

Fr o m nu tar jag bort griniga kommentarer. Här skall endast glädje och vänlighet spira.

Hej då fabriken! Kommer minnas goda kamrater.

NU ut på löp, sen dusch o i med en tvätt o frulle o sen till Guds hus för en stunds välbehag. Hur ser din söndag ut?

PS! Jo, jag ska dricka varmt vatten - är visst bra för/mot det mesta.

Likes

Comments

Min! Tänk att jag har fött detta barn som nu är 16 år och som spelar elbas och gitarr och målar tavlor och älskar Elvis, Little Richard, The Beatles, Johnny Cash, Wilson Pickett. Likväl som Ghost, Thåström, och Alice Cooper.

Min lilla chey - Pollan <3 - vill absolut inte vara med på bild nån stans och det respekteras till fullo. Älskar dig Elin Pelin Pollox <3

Min stora fina pojke som strax blir 31 år och som är pappa till Melle-ponken.

Fina svärdotter A rattade sin Pontiac Grand Prix - 66. Vilken fin eftermiddag vi fick.

Fikade på räkmacka på detta ställe. Mums.

Och så for vi till IKEA för min madras. I natt ska jag sova som Prinsessan på ärten utan ärta. I morgon bitti tidigt blir det kaffe och löptur och det känns så bra att ha fått ner det igen på daglig basis. Jag är apnöjd med denna dag. Nu ett glas vin. Ja, för att det fanns hemma. Jag vill, vågar och kan. TACK för idag gott folk <3 I morgon blir det gudstjänst och så ska stora baka sina berömda piroger.

Likes

Comments

"Nu stiger solen fram ur österns portar, förgyller bergens rand och sjö & skogar. Min själ, stå upp, var glad - i lovsång kläd dig". Psalm 493

Victoriahamnen i Luleå. Foto: Mikael Rönnbäck

Älskar morgonsol och kolla - VINTER dessutom.

Vaknade med ljudet av spöregn. Kaffe och rigga på löparstassen. Lindad fot som nästan är helt bra nu - det har tagit många månader. Uppehåll och soluppgång. Sen kom en redig skur när jag väl var innanför dörren igen. Blir lite blandat det där vädret idag.

Grattis Måns som har namnsdag!

Likes

Comments

Då så. Då ska vi se... Jag skall om två dagar börja en ny resa:

... att jobba på fabrik var inte menat och att må skit är jag sååå klar med. Nu vill jag flytta in i mina fotsteg och vara hemma och trygg i min själsliga resa. Jag längtar att få bo i min kropp.

Behöver ge mig av från olycka och samtidigt stå handfast kvar i vardag och kärlek. Platsen för förlorad självkänsla är alltid inuti en själv. Och jag står i bostadskö. Vill flytta in i mig igen. Trivas i mina konturer. De som gick förlorade i anorexians grepp.

Så nu GÖR jag det: äntligen ska jag få ägna nästan ett år till att läka.

Känner mig klar med oro - vem gör inte det? Och just nu i tid av ångestskov och större vilsenhet än vanligt vill jag nå mina why:s istället för att endast bära på worries.

Så till två funderingar, ja rent av två frågor: kommer jag att ha färre klimakterievärme/svettpåslag om jag går ner i vikt? Är ångest en del av själva klimakteriet?

Likes

Comments

Sitter på min tältsäng med spånskiva och ser fram emot morgondagens äventyr. Jag ska köpa en madrass som är TIO cm tjock. Den jag har var från början typ fyra cm tjock men nu är den nästan helt platt. Och så fika på rock 'n roll-café. Men först: springa efter morgonkaffet. Nu börjar jag om och ska få sova utan ont i höften och springa varje morgon igen. FÖRE skolan. Tjoho!

När en dörr stängs öppnas en annan. Nu ska jag njuta och våga ta tag i just det. Gräva i skit och frigöra mig. Värmevallningar och svettfloder följer med på resan. Kanske är de ett led i min rening.

Likes

Comments

Adjö på jobbet idag. Och fredag = bra dag.

Min ålder har aldrig stört mig. Inte ens på minsta vis ety jag tycker mig ha levt i evigheter. Har jag otur så lever jag i minst trettio år till.

Det som stör är frånvaro av NU-varo som får bli ett strävansmål så gott som något.


Likes

Comments