Vi tog en da te ve havet :) Lite mer dis/mulet men visst sjutton tar solen ändå. Pollan brände axlar trots solfaktor och min nedre rygghalva lyser röd. Nu är jag badad så jag är nöjd. Måste köra badkläder och salthanddukar i tvätten. Kompis och kompis brors flickvän var med så bilen full av brudar idag.

TACK för att sänkningen av bostadsbidraget inte vunnit laga kraft ännu (nästa månad antar jag) och för att KFM ville ha in de nya uppgifterna. Jag fyller i och ändrar och rättar till där det behövs. TACK för att ica har ica basic-korv att snabbt steka när man kommer hem efter soldag. Jag åt med tre sorters gröna blad och de andra fick stuvade makaroner. Ica här i Färgelanda som nu drivs med solpaneler. Heja heja!

Jag är prat-trött och färdigtalad. Jag får rent fysiskt ont i käkarna av att prata. Och jag har inga starka åsikter som "måste" ventileras som jag hade som ung. Nu är livet enklare då jag tar mycket med en axelryckning. Jag nöjer mig med att det inte är så mycket jag kan göra för att få ordning på vad det nu vara månde. Jag jagar ingenting. Är i ro med mycket. MEN visst vill jag utveckla löpningen, gå ner i vikt klart, laga nya spännande maträtter, läsa böcker och vila i att ALLT löser sig till det bästa. Jag vill fortsätta minska mängden prylar och dra ner på samtliga kostnader. Min nya giv är att spara 10 % som ni vet. Målet är att ligga minst en hyra i förväg och att ha en slant på lut för äventyr. Om sju månader är vi bjudna till Stockholm (hotellweekend). Jag ska betala resan och ha shopping- och matpengar utan att snåla. Men dessförinnan har jag planer på ett Lisebergsbesök. Vi får se. Jag räknar som en gnu och väntar el(chock?)räkning först.

​För flera år sedan trodde jag aldrig att jag hade råd med nånting. NU med mindre inkomst än någonsin kommer vi iväg på både det ena och det andra. Det är hur jag TÄNKER som avgör. Rent praktiskt har jag köpstopp och är sjukt sparsam med matpengarna (vi äter gott och bra) men TANKEN att jag HAR råd med äventyr GÖR att det alltid löser sig. Vilken grej liksom! TACKSAM är bara förnamnet.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Solbränt mig trots förarbete och bra bränna innan. Tre timmar på en klippa och härliga dopp och matsäck (jag hade med buljong i termos och två kokta ägg och kidsen fick ägg- och skinkmackor). Tre timmar mitt på dagen, sen vill vi hem till dusch och mat och chill. Eventuellt en tur till samma ställe i morgon igen om vädret INTE ger det som prognosen hintar om = helmulet.

​Just så har jag "arbetat" idag: att släppa tankar och drömmar och förhoppningar. Låter det bero då jag VET att allt blir precis som det ska och för mitt bästa. 

Så ska jag då laga mat efter en dags utflykt med blöta badkläder, disk, skitiga filtar och handdukar styva av salt. Det får bli en ugnsbuffé på pommes, köttbullar, blodpudding, pytt i panna och en bit baconpaj. Stekt ägg dessutom. ALLTID finns det mer mat hemma än vad jag gissar på. I morgon blir det att proviantera på handelsboden framme i byn. TACKSAM.

Likes

Comments

​God morgon! Vi skulle ju ha hörts i går em/kväll men det var annat som pockade på uppmärksamhet.

Gårdagen innehöll en härlig roadtrip med god mat, loppis och en bit historia. Och det var mulet så skönt så skönt vilket innebar att kvällen inte var lika het som kvällen innan. Jag köpte en grön telefon med nummerskiva (älskar) till Anna och en lila hjärtformad skål med lock till Elin. Så roligt att ha med liten present hem efter en hel dag på vift.

Idag ska jag koka ägg och baka muffins att ha i matsäcken till havsbadshäng.

Minimalism is the thing that gets us past the things so we can make room for life’s important things—which aren’t actually things at all.

​Att få vara med kidsen i en havsbris på varm klipphäll med måsar och sol och saltluft och medhavd matsäck är dagar att minnas när den ljuvliga hösten kommer. Idag och i morgon är lovat grader strax under 30. Sen ska det svalna igen. Så vi viker tiden till sol och bad. Tids nog kan jag städa och stå vid spisen. 

Likes

Comments

Nästan paff över hur varm vår nya lya är i dessa dagar. Från att ha bott i stenhus med gigantiskt tjocka väggar och nu med tunna väggar i trä på andra våning direkt under yttertak är det skillnad. Lite känsla av utomlands och det är ju på plus förstås. Tre dagar till med redig sommarvärme är det sagt och vi ska till havet i morgon igen. Idag ska jag iväg på annat.

Man planerar framåt och man reflekterar över vad som varit. Vad jag mest av allt vill är att vara i NU:et. Planera maten för dagen visst, men i övrigt följa väder och vind, känsla och energi. Springa samt dricka gott kaffe.

Önskar er en glad lördag så hörs vi te kvällinga.

Likes

Comments

​Har du mastercard hos swedbank?

https://swedbank.priceless.com/offers/local/113/vi-bjuder-på-en-kartong-glassbåtar-från-hemglass

GRATIS paket med glassbåtar vid köp av annan vara :)

Vi har badat i havet och solat på en klippa. Jag njöt i varje andetag. Sedan blev det mcD vilket är inga som helst problem med lchf = hamburgare UTAN bröd MED side sallad och ostdipp så är man på banan. Passade på att handla på WiLL:YS när vi ändå var i sta'n. 

En stekhet dag, precis som det ska vara. NU ska jag städa en skvätt. Och åka till havet igen på typ söndag tror jag bestämt. Men först ner i förrådet efter fläkten.

Likes

Comments

Det blir en riktigt varm dag. Vi tar Queen of Saba och far till badvik i Uddevalla. Ett dopp i havet per sommar tillhör mina basbehov här i livet. I kväll ska jag plocka fram fläkten ur förrådet ety denna lägenhet av trä är VARM till skillnad mot förra i stenhus.

Dagens fråga: vilken lingonsylt är bäst/smakar godast?

​Vi ska få 25 grader i fyra dagar till. Ut o bada gott folk!

Likes

Comments

TACK Vattenfall för TVÅ gratis PowerBanks i flyttpresent. Ord pris för EN är 499 kr!!! TACK för bästa lägsta elpriset - jag är så nöjd.

Tack för ruskigt god köttfärssås på billig färs inkl vispgrädde och eko-tomatkross till lunch och uppvärmd laxbit till middag. TACK Serla för fin bad/morgonrock till Walter i julklapp. TACK bibblan som alltid fixar fram de böcker jag önskar. Och tack till varje morgon att få stiga upp tidigt i, med en god balja java och efterföljande löptur. Jag har det hur bra som helst.

Likes

Comments

Comparison is the thief of self-worth (and joy)

Jag slutade för längesedan att jämföra OCH att vara avundsjuk. Eller rättare sagt så lärde jag mig genom Marika http://varamedveten.se/ att erkänna mig avis och acceptera det mag-ontet. På så gick det över. JAG lever precis som jag "ska" och har det BRA :) Jag reflekterar över hur andra gör och ser ut och jag inspireras och nickar förnöjt.

Den här bilden påminner mig om en grön kofta jag har och som jag borde använda lite mer. Jag får vatten på min kvarn i att aldrig klippa mig (= lägga pengar hos en frisör). Den påminner mig om restrerande viktnedgång och lyfter mina ögonbryn i det att jag alldeles för lite NJUTER av naturen. Men AVUNDSJUK? På hennes jobb, inkomst, geografiska placering etc? Inte ett dyft.

JAG vill vara en källa till inspiration. Jag vill visa vägen till att det går att göra STORA saker på liten inkomst. Och att SMÅ saker röner stort värde i det långa loppet. Att generositet "lönar" sig och bäddar för Universums leveranser och att be till Gud hjälper samt att EFT ger resultat. 

Nu vill jag ha era bästa tips för viktnedgång och sparande!

  • 1382 readers

Likes

Comments

Some items in our kitchen. Love it! TACKSAM <3

Likes

Comments

Sååå god lax att jag nästan ramlade av stolen. Kaffe med smör och äggula i på det. (Dricker inget till maten).

Solen gömmer sig bakom tätt molntäcke men nu ser det ut att KANSKE spricka upp. Shorts o linne eller jeans och tröja? Det är frågan.

Jag förnöjer mig med kronofogdens beslut men skickade idag in nya uppgifter om ny hyra och sänkt bostadsbidrag. Gör det jag kan för att röra om i grytan och rätt siffror är viktiga för alla inblandade.

Pssst! Ska man köra diskmaskinen på snabbdisk (51 min) eller eco-program (3.20 tim)?

Behån jag sydde in en smula sitter nu som en smäck och jag ÄLSKAR att ta tillvara och ändra så att saker passar och fyller sin funktion. Fett najs att frysa in MASSOR av småpåsar med svarta vinbär till höstens kura skymning. Gav bort fin rosa tröja med passande blommiga jeggings till - skitsnyggt! Fick smaka på mycket god kall sås med röd lök, skinka mm som grannen gjort. Passade utsökt till laxen.

Livet är innehållsrikt och fullt av små ge och få. Ju mer jag slappnar av och accepterar desto mindre farligt/hemskt/läskigt/oroligt blir allting. Det är som det är - somligt kan man fixa/rätta till och annat får man köpa rakt av.

Likes

Comments

1 345211 Next