Nästan sinnesjukt vackert.

Det drar i springbenen men idag VILA. Basta. Och jag ska skriva upp min vikt här varje torsdag. Och glömde direkt första torsdagen: 81.7 kg och skämskudde på det. Påminn mig!

Det är kallt i vinden och mörkt på himlen med liten liten känsla av snö genom den där speciella doften. En aning om snö alltså.

Nu har jag sett klart "Sherlock" med de här två:

Mycket bra! Nästa session blir "Springfloden".

Så måste jag bara få fråga er alla: VARFÖR bär ni kläder med dessa personers namn på?

Jag kör mer så här - för det är ju ändå den jag är:

Ja jädrar i min lilla låda. Hur bra är jag inte på en skala...

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Liseberg! Att bara vara där. Göteborg är nr 1. Snart har jag gjort 30 år i Dalsland och man kan ju fråga sig... 28 ½ år exakt.

Aborrtjärnsvägen i Mölnlycke. Ett litet vattenfall i Floda strax bredvid kyrkan faktiskt. Baksidan av stora skolan I Tollered där vi lekte stall.

Platsen här och nu! "Ring så spelar vi" på radion. Mörkt och blåsigt = mys med dagens godaste kopp kaffe och dagens bästa stund. Lite träningsvärk i låren efter tre dagars god träning.

TACKSAM för min säng att sova gott i och att den får god plats i köket.. Tacksam för bra stund med stora dottern framför "Idol" igår när lilla var med kompisar. Och ikväll! ÄNTLIGEN. Kikki - vi kommer att sitta klistrade <3 Det blir te, vatten och morotsslantar - mums. Igår ett glas vitt och chips (extrapris) och dipp. Värsta vräket får man nog säga.

Idag ska jag kirra falukorv i ugn och potatismos. Johnny's senap får ackompanjera.

Platser kan vara som en förnimmelse: en filt på en äng i Floda (innan nån ens hört talas om fästingar på människor), bad i en sjö, havsluft, solvarma klippor, solen i ansiktet i en Baden Baden, karaktärsgamla hus, Globen i Stockholm.

BÄSTA platsen är alltid hemma. Trygghet och morgonkaffe. Utan folk och människor. Egen tid, eget space och noll pladder. Det räcker med oss tre på liten yta. Kärlek och värme. TACKSAM för denna plats i här och nu med de jag älskar <3

Likes

Comments

Tack mig själv för att jag unnar mig att springa. Visst, det är tungt med andningen men fötter, knän, ben och höfter jublar. Själ, hjärta, hjärna - allt mår toppen. Bästa starten på en dag.

Det är mulet och höst = kärlek med bredsladd in i välbefinnandet. Bästa energin för mig personligen.

Idag ska jag koka potatis och äta upp slattar ur några sillburkar. Cheyorna har önskat Bullens korv med durumvetekorvbröd. Och så ska vi damma av tv:n ikväll. Den har vi inte använt på flera månader. "Idol" och chips och dipp. Jojo, man tackar vilken lyx. I morgon blir det om möjligt ÄNNU bättre: "Så mycket bättre" med KikkiDee.

Mys med levande ljus i det efterlängtade mörkret. Jag ska köpa D-vitamin idag. Dubbel dos sep-apr är vad som gäller här i huset. Och jag river ingefära som får dra i kokt vatten som sen blir te till frukost. Gurkmeja och en halv tsk honung varje dag. Dock inte honung i nåt hett för då går man miste om de antiinflammatoriska egenskaperna.

Tryck på off-knappen. Gör nåt roligt. Städa en liten yta grundligt. Gå ut, stanna inne - njut din fredag.

Likes

Comments

BOK!

Jag säger Psalmboken som favorit men jag ska precis sätta tänderna i "Hemsöborna" som jag anskaffade mig på gratisloppisen igår och naturligtvis går den vidare sen.

"Boken om Birthe" minns jag som en favorit i ungdomen. Kitty, Fem-böckerna, Britta och Silver, Kram, Puss, Hemligt-serien.

Och här några favoriter i tidningsvärlden:

​Mitt livs novell och Vecko-Revyn kom därefter.

Nu tränar jag koncentrationen i att läsa då hjärnan håller på med tusen saker samtidigt. 

Jag älskade att gå till biblioteket i Floda när jag var barn. Jag fick mitt första jobb på biblioteket i Lerum. Året var 1982 och anställningsformen kallades ams och varade i sex månader. Minns att jag fick ställa i ordning ett bord med det årets nobelpristagare i litteratur som var García Márquez. Sommaren innan sommarjobbade jag på Kläd-Hulan också i Lerum. 

Jag var en riktig bokmal och jag läste snabbt och mycket. Jag läser fortfarande väldigt snabbt och det kanske är dumt just nu då koncentrationen är svag. 

TACK alla böcker som vandrat genom händer, hjärta, själ och hjärna. TACK för Sveriges bibliotek som förser mig med precis allt jag önskar läsa <3

Likes

Comments

Var vägen om gratisloppisen och lämnade lite och fick med lite: fyra teskedar (vi hade på tok för få) en ballongvisp, en bröd/grillpensel (helt ny i sin förpackning och vi har saknat den vi hade som bara försvann = ett mysterium) och en massa långa stearinljus varav några var röda lagom till snart stundande jul. Jag har tur.

Nu på spisen puttrar husets största gryta med grönsaksoppa och strax i ugnen blir det briocher med havregryn och grahamsmjöl.

MAT är så roligt! Att få hitta på/skapa/tänka ut hur jag ska göra med olika ingredienser, råvaror, slattar och rester.

Vinter med min granne Eva.

MIn mamma där i vit mössa och gepardpäls.

Jag och Eva simmar i Lensjön.

JUL och Eva har så fina röda byxor.

https://www.xn--antikomodrn-t8a.se/antik-retro/kok-dukning/kaffekoppar-tekoppar/retro-mugg-fran-staffordshire

Nu ska jag dricka kaffe ur en sådan här fast med grön dekor. Gratis mugg för min del men den finns att köpa på ovan nämnda länk för SJUTTIOFEM kr. Hoppla!

Likes

Comments

Så härligt med ny energi plus att det äntligen var TRE minus i morse. Celebration. Frost och soluppgång på min lååånga walk about med baklängesgång i backarna. Det skall kokas soppa idag - inget är väl mer passande.

Jag känner att jag riktigt vill unna mig löpning och långa pw:s nu när hösten är här, höften snart är helt bra (och vikten är skrämmande hög). Nu vill jag i alla mina många plagg igen. Jag ska väga mig en gång i veckan och visa det här på bloggen. Eller vad tycker ni? Mitt ursprungsmål för tre år sedan var 63 kg men dit kom jag aldrig. Som lägst 68 kg d 1/7 2016 när vi flyttade in i nuvarande lya och på den vikten trivdes jag fint. Idag väger jag + 13,7... Jag gick ner fr 93 till 68 - 25 kg första omgången. Många siffror men ganska spännande ändå.

Och sååå nöjd med att släppa allt vad dieter heter. Jag kommer att äta det jag är sugen på och det som är gynnsamt för klimakteriet och tarmhälsan. Och med min ibs behöver jag äta sådant som kommer upp i volym för att öht kunna gå på tjotta. Jag behöver också påminna mig om vad jag får ont i magen av: vaniljsås, färsk gurka och den mesta plåtmaten.

Men annars så är det fr o m nu fritt fram. LÄTTNAD.

Så här vill jag må <3 TACK Emma för att du alltid målar så beskrivande, hjärtligt och roligt. KRAM till dig <3

Likes

Comments

Jag plockar minnen ur min barndom: På Kyrkmossen i Floda dit vi flyttade när jag precis fyllt fyra år. En minst sagt idyllisk uppväxt i ett nybyggt radhusområde med 97 barnfamiljer som flyttar in på samma gång. Oj, vad mycket jag fick uppleva där på Ekvägen. Påskbrasa, julfirande, litet Vasalopp, skridskor, pulkaåkning i stora backarna vid kyrkan, Lillskogen, skridskor på tjärnet i storskogen och på lilla runda tjärnet nedanför kyrkan, bad i Lensjön och Uspen... Ja det finns tusen saker att minnas. Skolgången i Tollered och sen i Alléskolan.

Mina somrar hos mormor och morfar på deras sommarställe i Benareby i Mölnlycke är lycka att bära i hjärtat.

Så hoppar vi till år 1996 och min lillebror tar sitt liv. 1997 åker jag två veckor till Lefkas med mitt livs passion.

Det är konstigt för att jag minns ALLT och ibland är det ju bra men varför liksom...

Jag i mitten där med armen om den lilla tösen.

Likes

Comments

Och HUR gott var det med levergryta??? En stort jubel klingar fortfarande flera timmar senare.

Dock hade jag ris till.

Solsken och jag har vilat middag i två timmar. 50 kr fann jag laddat på mitt icakort - ska köpa potatis och morötter i morgon.

På lördag kommer "Så mycket bättre" med Kikki Danielsson. ÄNTLIGEN!

Till middag ska jag smaka lite på cheyornas mat idag - kyckling med vitt ris, sötsur sås och en annan kryddig sås dessutom.

MAT är kärlek <3

Likes

Comments

Oj så gott med en kopp rykande brännässle-te och en macka efter 7 km och 8 backars stapplande löpning. Det gick - jag är så stolt. Jag såg sex råddjur men hade faktiskt förväntat mig minst en älg där ute på vischan.

Nu är golven polerade och tvätten snart klar. Sol från klarblå himmel. TACKSAM över att låta löpningen få vara chosefri njutning och smörjmedel för både kropp och själ.

Tyvärr inga jeans ännu då de inte passar men desto roligare sen när de gör. Flushed cheeks däremot = yes box!

Koka soppa, baka och planera mat och måltider. Mumma för kropp och själ det också.

Likes

Comments