Postad i: Studier, Träning, Vardagsliv, Shopping

Denna långhelg har varit fantastiskt skön.
Fredagen fick jag sovmorgon följt av ett kort seminarium, därefter stannade jag till på stan och fyndade smink på Sephora innan jag hämtade barnet och gick till lekparken.
Lördagen blev lugn och söndagen blev härlig med ett besök på naturhistoriska med lilla familjen följt av poledance för mig. Sen fick jag sovmorgon på måndagen och promenad samt lek i parken...
Idag började jag dagen med 8 km promenad följ av core och stretching.  Fantastisk start på veckan!
Imorgon drar sista kursen för läsåret igång och jag behöver all energi jag kan få inför det!

Något den här helgen verkligen gett mig!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Postad i: Studier, Träning, Vardagsliv

När livet går i 180 km/h i gällande studier och barn så prioriteras inte en blogg som jag inte lever på så högt, att plocka fram datorn efter en lång dag är sällan lockande .

Någon gång kommer jag göra det men som det ser ut just nu lär det inte hända så ofta!

Den här tiden har jag avklarat första kursen på GIH samt min andra VFU , kursen på GIH var frustrerande både psykiskt och fysiskt . Psykiskt pga alla hjärnspöken från min egen skoltid som dök upp och sa åt mig hur dålig jag var på allt, fysiskt för att jag inte är i min bästa form och dessutom började hela kursen sjuk.

Jag klarade tentan så jag hoppas att jag klarat hela kursen, vad jag vet har jag klarat delmomenten så det känns bra.

VFUn var något jag verkligen trivdes med, att få komma ut i verksamheten och träffa eleverna är verkligen kul, även om jag har lätt att fästa mig vid folk väldigt fort så jag nästan grät när det var tid att säga adjö till barnen igen. Har ju liksom byggt en relation till dem och börjat lära mig hur de tänker och deras små egenheter...

Om jag nästan grinar efter en knapp månad där hur ska det bli när jag verkligen börjar jobba?

Imorgon är slut seminariet på VFun och på tisdag börjar nästa kurs på GIH, ska bli skönt med lite "ledigt" mellan kurserna för en gångs skull!


Likes

Comments

Postad i: Familjeliv, Studier, Föräldraskap , VAB

Förra måndagen var barnet varm och trött, så vi gjorde valet att hålla henne hemma med tron att hon skulle gå tillbaka till förskolan senast onsdag. På onsdagen hade jag lektion, svärmor passade henne. På torsdagen var svärmor däckad i hög feber och barnets feber steg. På fredagen steg det ännu mer och hela helgen låg febern runt 40 grader. På söndagen blev det närakuten för att kolla så det inte var något mer än "bara ett virus", idag måndag så har hon fortfarande feber men inte läskigt hög.

Mitt i allt det här har jag varit dålig med, haft grupparbete och en jävla hemtenta till att skriva. Hur mycket har jag fått gjort hemma? Inte mycket alls. I helgen var det meningen att jag skulle jobba och barnets pappa skulle sköta markservicen. Fin tanke. Bortsett från att barnet inte höll med.

Ingen förutom jag har fått röra vid henne, trösta eller byta blöjor. Har suttit klistrad nästan hela tiden samt att jag blivit nerkräkt ungefär 5 gånger då hon hostat slem eller fått panik när vi försökt ge febernedsättande. Vi har vakat över henne då hon varit orolig, andats häftigt och haft höga febertoppar. Har rent ut sagt varit förjävligt både psykiskt och fysiskt.

Idag är hon som sagt lite bättre, så jag har gjort klart ett kompendium för vår grupp men som bilden visar så slutade mitt försök till pluggande med att jag hade ett barn på ryggen. Pappan kom hem tidigare så jag fick möjligheten att försöka vila lite, dock började hon hosta slem och kräkas igen.. Däremot så somnade hon halv sju! Så risken finns det blir väldigt tidigt imorgon men jag har fått tid att skriva lite. Har en snabbpaus i det nu för att lätta lite på prestationsångesten.

Syns inte på bilden men just nu har mitt ansikte en härligt likblek (som i äckligt lik i skräckfilm inte sexig vampyr i valfri tvserie) nyans samt att jag har härliga mörka ringar under ögonen! Idag var vi ute en vända för första gången sen torsdags förutom besöket på närakuten.

Nåja, ska försöka bli klar så jag kan koppla av lite imorgon , för på onsdag väntar en redovisning, slutdatum för tentan samt en magnetröntgen. Vilken toppen vecka! ;) 

Likes

Comments

Oftast tar livet över och allt som inte är helt nödvändigt blir placerat i en reservlåda. Som bloggen, den tar jag bara fram när jag är väldigt frustrerad, omotiverad till plugg eller faktiskt har tid över.

Just nu är jag mest omotiverad och less. Less på att bara hinna med ett enda litet träningspass innan jag blev dålig igen. Hade det bara varit förkylning hade jag kört på men vid halsont vågar jag inte chansa med tanke på allt som står på schemat.

Som vanligt är det mycket med skolan och för att få ihop det med resten av livet. Dessutom har jag varit så pass dålig en period att en Magnetröntgen är inplanerad nästa vecka.

En termin har jag gått iaf och är nu inne på termin två. Tänk, jag trodde aldrig jag skulle hamna här. Det är fortfarande roligt trots att det är stressigt. Snart börjar dessutom idrotten och då blir det miljöombyte igen.

Nåja, vi lever och livet går framåt. Kanske jag samlar kraft att ta tag i den här bloggen igen.


Likes

Comments

Postad i: Familjeliv, Studier, Vardagsliv

Klockan har passerat 01:22 och det är nu 18 december och 4:e advent. Snart är det jul.

Tre dagar kvar i skolan innan ett litet uppehåll, ett välbehövligt. Suttit uppe med min hemtenta men nu får det gå som det går, den får vara färdig.

Imorgon eller rättare sagt idag ska ägnas åt familjen, hemmet och julpyssel.


God natt!


Likes

Comments

Postad i: Studier, Träning, Familjeliv

Nu kurs, nya tentor, ny stress! ;)

Nej men känns trots lite sjukmotgångar här hemma rätt bra. Dessutom klarade jag helvetestentan jag skrev när jag var dundersjuk förra månaden så jag är nöjd. Vet knappt vad jag skrev i snordimman där.

I denna kurs fick jag ännu en gång komma ut till min VFU plats och träffa barnen, vilket var fantastiskt! De är så härliga!

Eftersom jag tydligen inte utsatt min kropp för tillräckligt med skit senaste tiden så påbörjade jag och maken en 30-dagars utmaning nyligen.

(Som ni ser har jag tagit den från google och adressen till personen som lagt ut den syns på bilden!)

Jag kan tillägga att jag hatar squats så den här utmaningen är verkligen en utmaning (haha) för mig men det blir tydligt hur mycket rumpmuskler jag tappat så är väl bara att bita ihop och köra på!


Förövrigt hoppas jag folk därute följer musikhjälpen! Orten där jag växte upp har samlat in så sjukt mycket pengar! Helt galet vilket engagemang ! (länk till artikel i arbetarbladet)

#Medkärlekfrånhofors (länk till bössan)Likes

Comments

Postad i: Känslor, Träning

Tankar:

Jag lärde mig tidigt att jag och min kropp inte dög. Både från s.k. vänner och andra mindre "vänliga" personer. Fr

ån tidningar och tv. Det har påverkat mig sen min tonårstid och fram tills nu.

Önskar jag var en starkare person som inte tog åt mig när folk pratar vikt, kropp och träning... 32 år och fortfarande osäker.

Jag är nervös inför idrottsblocket på utbildningen för jag inte är lika "fit" som de andra.

Vill inte höra ”träna mer, ät bättre". Jag har gjort allt det där. Jag har räknat varenda kalori i maten jag stoppat i min mun, jag har tränat och jag har haft ångest för allt.

Jag orkar inte det längre, jag vill träna för att det gör mig glad, jag vill inte jaga kilon.

Jag jagar inte kilon längre, vi äger inte ens en våg för att jag inte kan hantera det.

Likes

Comments

Postad i: Känslor, Studier

Tentan inlämnad och jag har ingen som helst aning om den är bra eller dålig men inne är den i alla fall. Nu ska jag försöka att bli frisk och varva ner lite innan nästa kurs.


Jag klippte och klistrade en bild i paint (som innehåller inte helt ärligt lånade bilder från Google) som beskriver processen jag går igenom varenda jäkla gång. Nu är som steg 5 passerat och jag ska ta och duscha, något jag inte hunnit med idag ännu. Ska dessutom hämta barnet på förskolan idag något jag varken orkade eller hann med igår (oroa er inte hennes farmor hämtade henne så hon har inte sovit där). Nu ska jag som tidigare nämnt försöka bli av med den här envisa förkylningen som jag börjar misstänka gått över i någon form av bihåleinflammation... Jag är så täppt att jag knappt hör och har nästan konstant värk i pannan/bakom ögonen.

Nåja, fokus på att bli frisk och kanske baka/pyssla lite och såklart mysa i lugn o ro med barnet!

Likes

Comments

Postad i: Känslor, Studier, Träning

Är fortfarande stressad men har landat lite.

Känner att begreppen i tentan börjar falla på plats och har kommit in på analysdelen så det går sakta men säkert framåt. Däremot är jag extremt less på min förkylning! Jag saknar att kunna träna för att rensa huvudet, har inte haft ork ens för en lite snurrande på stången och ännu mindre ett ordentligt träningspass på stången eller på gymmet. Den här jäkla förkylningen byter karaktär hela tiden, just nu är jag extremt täppt i näsan, öronen och har dessutom ont i pannan, ja sen är jag väldigt svag också.

Innan förkylningen satte in var jag äntligen på väg att sätta inverten på stången och äntligen komma ikapp resten av de övriga poledancegruppen lite.. men icke då! Nu är jag efter igen. Lyckan jag känner över att äntligen ha en egen stång finns kvar men det känns som om den hånar mig när jag inte kan träna.

Nåja jag blir väl frisk så småningom!

Kan dela med mig av några mindre lyckade försök på invert här nedanför:


Syns även en del av vår där väldigt ostädade lägenhet..

Likes

Comments

Postad i: Känslor, Studier

Bloggen hamnar lite i glömska när stressen över skolan tar över.

Just nu känner jag mig extremt pressad och istället låser mig i ett inaktivt läge, därför tänkte jag att en uppdatering var på sin plats mest för att låta fingrarna vänja sig vid tangentbordet igen.

Min förra tenta i utbildningshistoria gick över förväntan och jag landade på ett helt oväntat B vilken jag är väldigt glad för!

Däremot känner jag en väldig ångest över den här kursen. Tycker ämnet i sig är intressant men en del av upplägget har varit väldigt rörigt och jag har haft svårt att ta in och landa i ämnet. Så tentaskrivandet som jag borde gör just nu går inte alls bra. Till och från har jag undrat över om det ens är värt det eller om jag bara borde ge upp... Det faktum att jag dessutom märker att jag är på väg in i en "mörk period" gör inte saken lättare heller. Har svårt att fokusera på allt det bra som händer utan känner mig dålig och korkad. Dessutom åker familjen iväg för att ge mig studiero och det ger mig dåligt samvete för att jag är borta från barnet och ändå inte får något vettigt gjort. Det blir till slut bara en ond nedåtgående spiral...

Jag jobbar bäst ensam utan störande moment men just nu vill jag bara sitta ner och gosa med mitt barn. Att istället sitta ner framför datorn med en tenta som jag kommit att hata samtidigt som tårarna bränner bakom ögonlocken blir bara fel.

Likes

Comments