Header

Elias är fortf inne i fjärde utvecklingsstadiet, japp det är en låååång fas. Framförallt har vi ju precis som jag skrivit märkt det på sömnen. Som det är just nu vaknar han varannan timme och vill äta och somnar sedan i min famn efter en stunds suttande. Jag börjar dock tro att detta står för någonting annat, något som annat som nu blivit tydligt även under dagarna..

Elias har alltid haft ett ganska stort närhetsbehov, men det han har nu är något nytt. Han blir ledsen, riktigt ledsen från ingenstans och tårarna bara rinner. Detta tills han får komma upp i min famn och bli kramad hårt. Han har en hand på min tröja och en i mitt ansikte, som för att hålla fast. Jag tror att det är samma sak som väcker honom om nätterna då han somnar så fort i famnen. Jag tror definitivt att detta har med hans utveckling att göra då han på det senaste blivit betydligt mer medveten om sin omvärld och därmed medveten om när vi är där och inte.

Återigen är han precis som sin mor och behöver en trygg famn att vara i för att vara lugn och trivas.. Tur bara att jag inte behöver vaggas till sömns ;)

Likes

Comments

Japp, jag är den största nörden sen urminnes tider.. Eller, i alla fall den största boknörden. Fast nu när jag är mammaledig - talboksnörden.

Till poängen! Som jag tidigare skrivit så skaffade jag ett abbenomang på Storytel inför mammaledigheten och det är fortf en av de bästa investeringarna jag gjort. Det gör både de regniga barnvagnspromenaderna lättare och de nattliga vaggningarna lättare att uthärda.

Den senaste boken jag lyssnade på var riktigt bra, som mammaledig socionom känner man ibland att en del av en saknas när man inte får utöva det sociala arbetet dagligen. Så då får man lyssna på böcker om det istället.

Likes

Comments

Ligger utfläkt på soffan, pizzan är precis uppäten, ljusen är tända i vardagsrunmet och mello spelas på tvn. Jag, ja jag är helt överväldigad av känslor efter dagens dop för vår älskade so. Överväldigad av alla de underbara människor vi har i våra liv.
Hur bortskämd med kärlek Elias är och kommer att bli genom livet.
Det är verkligen den bästa gåvan han kan få. Så tack alla ni som på ett eller annat sätt är involverade i Elias liv och som kommer att vara med och forma honom till den underbara människa jag vet att han kommer bli.

/ En mamma mitt i en känslostorm

Likes

Comments

Såhär såg det ut i mitt kök igår, husligt värre va? Ja det kanske ska sägas att jag inte är en sån som bakar, det är helt enkelt inte min grej..alls. Men nu vankas det dop och då kände jag väll någonstans att någonting får jag väl ändå baka (utöver smörgåstårtan, nogartårtan, muffinsen och chokladbullarna slm vi köpt färdiga) och kanelbullar är ju bra, inte bara idiotsäkra utan också allergivänliga. Så jag handlade, lånade bakmaskinsmakapär och ja jävlar vad jag bakade... Synd bara att jag inte hade kanelbullarna med mig. Degen blev döbakt, jäste inte.. alls.
Så, jag misslyckades med kanelbullar. Vad är jag för jävla kvinna egentligen? För ja givetvis, jag baserar personers kvinnlighet på deras förmåga att baka kanelbullar.

Så nej, det blir inget hemmabakat på dopet, så det är så!

Likes

Comments

Igår var vi på 4 månaders kollen hos bvc (tro det eller ej men Elias blir faktiskt 4 månader nästa vecka) & allt gick bra! Vår "lille" kille väger nu 6720 gram och är 63 cm lång. Han växer verkligen som han ska och är en välmående bebis! Bvs sköterskan blev impad över hur stark och stabil han är i både rygg och nacke samt hur nyfiken han är. Han vill verkligen se och höra allt!

I övrigt har han varit glad som en speleman hela dagen igår. Så skönt efter de senaste veckornas kämpande. Han skrattar, ler och vill vara med.
Vår kille börjar verkligen bli stor ❤

Likes

Comments

Pga de senaste veckornas sömnbrist har det blivit en liten paus i träningen. Har känt mig väldigt orkeslös och vet att jag levererar super dåligt på gymmet när jag ligger back med sömnen vilket snarare skapar frustration än gör nytta.. Men i måndags vågade jag mig tillbaka så smått med ett benpass och idag slog jag på stort och vågade mig på ett cross cage (cirkelfys) pass.. Ett sånt har jag inte varit på sedan innan jag blev gravid. Och gus vilken träningsglädje, så roligt! Jag ska verkligen försöka klämma in fler sånna i framtiden.

I övrigt går min viktnedgång ganska långsamt och jag försöker verkligen att inte stressa, det får  ta den tiden det tar. Det viktigaste för mig att jag ser små resultat i både kondition och styrka vilket jag verkligen gör. Mina förhoppningar är fortfarande att vara tilbaka till min ursprungsform till sommaren!

Dagens form 👆

Likes

Comments

Det verkar som att min snart 4 månader gamla son har lärt sig att läsa, i alla fall mik blogg. För hör och häpna, inatt somnade han innan tio och hade endast ETT uppvak innan det var dags för mat 04;30. Det krävdes dock att han fick sova på sin pappas bröstkorg, men ändå!! Nu får vi bara hoppas på samma tur inatt.

Idag smattrar regnet mot rutorna så en barnvagnspromenad är inte ens att tänka på, dessutom ä Elias väldigt mammig så det blir en eftermiddag på soffan med en snarkande Elias och Gilmore girls.

Likes

Comments

När jag var liten hade nappar mer än ett användningsområde. När jag sov skulle jag inte bara ha en napp till munnen utan även ett par att ha i händerna och ett par nere vid fötterna (äckligt i know!!), icke att förväxlas med varandra dock!
Det ser ut som att  Elias är på väg att ärva den vanan..Ska försöka skippa fötterna denna gång :)

Likes

Comments

"This probably sounds familiar: your sweet little 4 month old baby, who was sleeping well at night and taking long, restorative naps during the day, has suddenly turned into a sleepless, cranky mess. Gone are the long stretches of sleep between feedings. Gone is the somewhat predictable sleep schedule. Now, you have an exhausted, fussy baby on your hands – one who won’t fall asleep (let alone stay asleep)."

För att någonstans försöka förklara den långa pausen och läget här hemma just nu. Sömnen är i princip obefintlig och som jag påverkas av det! Jag vet att ni säkerligen tänker att det får man förvänta sig när man skaffar barn och det har ni så rätt i. Jag förväntade mig det här, var beredd och hade förberett mig mentalt. Det jag dock inte var beredd på var hur jag och mitt psyke skulle reagera. Livet har blivit till en grå massa bestående av toffsar i håret och mjukisbyxor. Med undantag för en färgklick - bebismys i määäängder!
Jag har strukit alla krav och måsten, i alla fall för stunden får tvätten samlas på hög och mitt yttre förfalla. I alla fall tills den finns möjlighet för andrum. Nu ligger ALL fokus på mig och Elias. Vill han sova, då sover vi båda och är han vaken myser eller leker vi tillsammans.

Jag är både glad och tacksam att Martin jobbar skift för det betyder att han hela nästa vecka kan hjälpa till med nätterna då han börjar senare. Så då får vardagen fortsätta knalla på och vi får hitta sätt att hitta energi som en familj och blir förhoppningsvis mer vana vid sömnsbristen så att i alla fall jag börjar fungera lite bätttre.

Likes

Comments

Ursäkta min långa skrivpaus. Tänkte förklara i ett annat inlägg kring varför.

Inatt sov Elias hos sin mormor, jag hade tjejkväll med två nära vänner och Martin skulle upp tidigt och jobba. Så Elias fick för första gången spendera natten utan sina föräldrar. Förutom en hel del uppvaknande tror jag att natten gick bra. Jag fick förvånansvärt mycket sömn och när jag vaknade i morse ville jag bara ha min son i famnen igen. Jag sprang till dörren när min styvpappa kom och lämnade honom. Ren och skär lycka. Tänk att det kan göra så ont att vara ifrån en så liten människa. Tror Elias saknat mig också lite, han somnade så fort han kom i min famn och har nu sovit i mer än en timme. Det lilla livet ❤

Likes

Comments