Header

Som vanligt sitter jag på söndagskvällen fylld av både lycka och ny energi. Det gör sån skillnad när Martin är hemma och vi kan vara två om saker här hemma. Denna helgen har dessutom bjudit på strålande sol och Elias har varit på ett super humör. Som om det inte räcker så har han sovit mycket bättre. Så allt är toppen med andra ord.

Idag har vi bara njutit, varit på tre promenader och ätit pannbiff hos svärföräldrarna. När vi kom hem mös vi i trädgården. Jag känner mig definitivt redo för en ny vecka i morgon!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Ursäkta den fruktansvärt dåliga bilden! Men vår lilleman kommer vara grymt snygg i sommar!

Likes

Comments

Var på föräldragrupp idag med bvc. Övervägde först att inte gå dit, dels för att det infaller mitt i hans sovtid 10-12 (numera även min sovtid) samt att jag helt ärligt inte orkar höra hur andra mammor berättar hur deras barn sover hela nätterna och hur det bara är att lägga ner dem i sängen för att få dem att sova. Det är oerhört skamligt att erkänna hur jag ända in i märgen är avundsjuk. Hur jag bara hade önskat att Elias i alla fall ville sova hela natten och hur provocerande det är att höra folk gnälla om hur deras barn plötsligt börjat vakna en gång per natt, deras barn sov ju hela nätter tidigare..

Rent objektivt så vet jag att vi alla har olika verkligheter och "gnäller" därefter. Jag vet att när Elias i huvudsak sov 22-04  hade han en liten period då han hade ett litet uppvak vid 01 och jag funderade mig gråhårig på hur vi skulle kunna få bort det uppvaket. Medans jag idag hade varit överlycklig om han inte hade vaknat mer än så. Jag vet också att det är många som hade tagit mina sömnlösa nätter, som hade gjort vad som helst för att vara i min sits för att de själv inte kan få barn eller kanske tragiskt nog mist ett barn. Så ja, vi lever alla i olika verkligheter och måste få prata, diskutera och bli frustrerade därefter.

Och jag hoppas någonstans att det skiner igenom allt mitt "gnäll" och min frustration att jag inte bytt ut Elias mot någonting. Att han är värd alla sömnlösa nätter i världen. Min underbara unge! Jag tror bara att det som gör mig mest frustrerad är att sömnlösheten hindrar mig från att njuta av tiden här hemma så som jag vill! Det är trots allt Elias första tid hos oss, en tid som aldrig  kommer igen och jag vill inte önska bort den eller se den försvinna i ett grått moln av sömnlöshet.

Men jag tog mig i alla fall i kragen, jag gick till föräldragruppen. Och vad glad jag är att jag gjorde det. Jag fick en hel del bra tips och lite ny energi. Så nu blir det nya tag och nya vanor här hemma. Det kommer att kräva både tid, ork och energi.. Men denna tiden får gå till det helt enkelt.

Likes

Comments

Ja.. Det var ett tag sedan. Jag kan börja med att säga att nej, det var inte nu det vände..heller.
Elias vaknar flera gånger per natt och är jätte ledsen och nästan otröstlig. Det gör ont att inte veta varför. Just nu funderar jag dock på om det kan vara gröten vi börjat prova, kanske dags att backa några steg.

Annars har det hänt en del sedan sist, Elias har nu full koll på hur man vänder sig från rygg till mage och gör det mest hela tiden. Väl på mage vill han krypa, men bemästrar det inte riktigt än vilket gör att han blir riktigt arg.. Ett par vredesutbrott till så tror jag att vi har en krypis här hemma!

Vi har också börjat plocka fram kläderna i storlek 68.. Han är just nu mitt i mellan 62 & 68 och växer så det knakar. Mammas (inte så) lilla kille ❤

Likes

Comments

Sen jag var liten har jag älskat att läsa och jag önskar ju givetvis att Elias kommer att ärva det intresset. Jag kommer därför att försöka introducera det här med läsning (högläsning till att börja med givetvis..) så tidigt som möjligt.
Så i stundande bokrea kunde jag inte låta bli och Liam fick såklart äran att ha den första högläsningen!

Likes

Comments

De senaste nätterna har Elias sovit bra mycket bättre, dock vågar jag inte hoppas på att sömnmönstret vänt riktigt än. Man vill ju inte ropa hej lixom!
Oavsett vändning eller inte så känner jag hur mina batterier sakta men säkert börjar fyllas på igen, sömn gör verkligen sån skillnad!

Ikväll kommer min lillebror hit och vi ska ha fredagsmys. Tänkte vi skulle gå upp tillsammans till affären så att han får välja kvällens middag. Har en stark känsla av att det blir gallerpommes och bea, den kombon brukar stå högt på sjuåriga killars lista.

Liam och Elias är verkligen glada för varandra och det gör att hela jag nästan svämmar över av kärlek. Jag är så välsignad som får ha två små fina killar i mitt liv.

Likes

Comments

Sitter och försöker natta Elias och känner hur ögonen är på väg att rulla runt i huvudet på mig och ögonlocken håller sig uppe med oerhörda kraft ansträngningar.

Idag har lilleman haft det kämpigt, skrikigt större delen av dagen. Min gissning ligger definitivt på tänder! Så det har bara varit att försöka vagga pussa och leverera kyld bitring på löpande band. Han har precis fått lite flytande ipren i hopp om att det ska lätta smärtan under natten för honom.

Efter sånna här dagar har jag märkt att det är oerhört viktigt med återhämtning för mig, för att orka med. Så nu hoppas jag att Elias somnar snart så att jag kan bädda ner mig i soffan med choklad & Sveriges mästerkock och ladda på mamma batterierna lagom till natten!

Likes

Comments

Intalar mig själv att det inte varar förevigt, att alla faser har ett slut och att jag snart kommer att få sova i alla fall längre än 40 minuter i stöten..

Är ganska sliten nu, orkar inte mycket mer än att ge Elias det han behöver. Allting utanför det kräver att jag verkligen biter ihop och sedan nästan bryter ihop. Fokuserar jag bara på mig och Elias håller jag mig i alla fall flytande. Men inte mer än så, inte just nu. Min älskade lillkille, när ska du förstå att du också behöver sova?

Idag är han dessutom jätte ledsen, sover i max 20 minuter för att sedan vakna med ett ilande vrål och vara nästan omöjlig att trösta. Precis som att han är rädd eller har ont, mammahjärtat värker och åter igen börjar allt analyseras.. Har jag ätit något jag inte borde? är det ersättningen och i så fall varför reagerar han nu när vi bytte sort för nästan en månad sedan.. Är det smakportionerna? Åter igen, varför nu när vi började för två veckor sedan? Är det tänder? Eller är han bara ledsen helt enkelt?

Nu sover han i alla fall, tryggt i mammas famn. Idag ska vi bara vara och se till att vi båda mår bättre ❤

Likes

Comments

Vi har varit bortskämda och fått så mycket kläder till lilleman så vi har i ärlighetens namn inte köpt speciellt mycket själva. Men nu har vi ju upptäckt att han inte har några kläder (eller inte så mkt i alla fall) i strl 74 och han är ju baaaaraaa två storlekar därifrån så nu såg jag min chans!
När Newbie dessutom hade 3 för 2 i veckan kunde jag inte låta bli!

Likes

Comments

Precis som jag klarlagt tidigare så, desto sämre sömn desto mindre bloggande.. Och ja, så mycket minus vi ligger på sömnkontot just nu har vi nog inte gjort innan.
Men! Jag har försökt ta tag i livet mer denna veckan för att inte gå ner mig så mycket. Även om ögonen varit tyngre än tidigare så har det psykiskt varit lättare. Jag har både varit på öppna förskolan, varit noga med mina dagliga promenader och klämt in både frisörbesök och träning.
Ett framgångsrecept.. tydligen!

Likes

Comments