Usch vad jag hatar fördomar...jag vart ju då ombokad till första klass och när jag gick på i Stockholm var de någon som satt där jag skulle sitta. Lite tyket och nonchalant granskar han mig och säger du är säker att de inte är någon annan vagn du ska sitta i för detta är första klass ;) haha bara för att jag inte har en datorväska och kostym kläder eller är uppklädd till hakan med näsan så långt i vädret att det regnar in betyder inte de att inte jag kan sitta i första klass ;) men jag svarade trevligt att nej jag ska sitta i vag 1 plats 35. Han tog fram sin biljett och säger nej jag har plats 35.

Precis då kommer tåg värden och jag frågar vad gör vi när vi har samma platsnummer och visar honom min biljett. Sen kollar han på den andras biljett och upptäcker att han biljett var för i går. Måste erkänna att jag kände lite skadeglädje efter att han var så otrevlig mot mig. Så han säger till tåg värden men biljetten är ombokningsbar så då bokar jag väll bara om den. Inte med den trevligaste attityden så tåg värden svarar med ett otrevligt svar tillbaka du kan ju inte boka om en biljett som redan använts. Du får boka en ny ny eller kliva av ;)


Måste säga att jag kände lite glädje att han fick sättas på plats. Och med det vill jag säga att fördomar är inte bra. Vi människor måste bli bättre på detta att inte använda våra fördomar. Finns det en bestämmelse kring vem som åker 1 klass? Nej alla har rättat åka här oavsett inkomst, klädsel, kön osv.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Oj det finns många saker jag vill ha hemma :) listan kan göras lång. Jag tänkte att jag tar rum för rum och skriver in några saker. Så de inte blir för mycket.

Kök: Här skulle jag vilja byta ut större delen av vardags porslinet. Jag vill egentligen ha en matta här inne men är väldigt kluven eftersom att den säkert lätt skulle kunna bli lite smutsig. Sen skulle jag vilja sätta decor på kaklet i köket, men känns onödigt eftersom det inte är min lägenhet.

Matplats: Vi har ju en Matplats utanför köket. Här skulle jag vilja köpa några tavlor att hänga upp. Sen den stora saken är ett nytt köksbord. Lägger en bild på de bordet jag helst vill ha men får se vad det blir så småningom. Jag skulle också vilja ha en matta under matbordet. Lite blommor och decoration i fönstret.

Vardagsrummet:Här har jag nyss ordnat så här är det endast tavlor, fotoväggen och lite de cortison i fönstret som jag vill ha.

Hallen: Jag har en väldigt stor hall och vill ha matta här, ny skohylla och någon form av förvaringsbänk ännu inte bestämt mig för vad. Först ville jag ha något man kan sitta på men får se vad det blir.

Nova-Li's och Melwins rum: Här har också nyss gjorts i ordning så de som fattas här är någon fin lampa, gardiner, tavlor och matta.

Badrum: Här vill jag köpa nya handdukar och badrumsmatta och nytt duschdraperi när jag bestämt mig för matta och handdukar :)

Mitt rum: Ny säng, gardiner/rullgardin tavlor/foton och lite mysbelysning

Något jag vill göra i alla rum är egentligen tapetsera om i alla rum. Ska försöka få ordning på mitt och barnens rum i alla fall så får vi se vad som händer..


Likes

Comments

När jag kom till tågstationen u Gävle för att äntligen få åka hem efter fyra dagar hemifrån och en tenta från helvete så möts jag av ett inställt tåg och ersättning med buss som ska stanna i Fagersta och där ska vi få vänta på buss till Örebro som skulle avgå 18.07 men mitt tåg från Örebro skulle ju gå 17.30 när jag ringde SJ talade han om att de inte fanns några garantier för mig att komme från Örebro hem. Jag meddelade att jag inte är så sugen efter en fem timmars tenta att stå fast någonstans och frågade om han hade möjlighet att boka om mig på nått sätt.

Han frågade om det passade att jag åkte 16 minuter tidigare och fock sitta i en tyst vagn i 1 klass. Det tackar man ju inte nej till :). Det blev också 1 klass från Stockholm till Falköping dock ingen tyst vagn. Så jag känner mig nöjd och normalt skriver man bara när man vill klaga på SJ men jag vill skriva och tacka för en snabb och smidig lösning, ett väldigt trevligt bemötande. Så idag är jag en mycket nöjd passagerare :)

Rullade nyss från Stockholm och istället för att komma in ca 20.00 så kommer jag hem en timme tidigare istället.

Likes

Comments

Idag har jag avklarat ytterligare en innedag i Gävle, denna kändes dock en aning längre än igår eller åtminstone kändes dagen längre även om vi inte hade några examinationer idag. Vi har däremot haft fyra stycken väldigt intressanta föreläsningar om bland annat mobbning, inkludering, exkludering och åtgärdsprogram. Det har varit väldigt intressant och givande. Lite smått ont i handen måste jag ändå erkänna att jag har efter att ha antecknat 20 sidor totalt på alla föreläsningar. Om man bortser från ett jobbigt samtal som jag var tvungen att lösa med snabbhet så var dagen ändå bra. När skolan var slut var jag tvungen att köpa nya skor så det fick bli en tur på stan. Vilket resulterade i ett par vita skor från skopunkten för att mina andra skor som jag hade på mig hit gick sönder. Sen blev det middag på hotellet med bästa sällskapet, sedan har det blivit pluggande på tentan inför i morgon och nu skall det packas för att sedan försöka sova, får se hur de skall gå då hela magen och ångesten och paniken är på topp....

Men godnatt så skall jag se till att blogga lite mer i morgon på tåget hem :)

Likes

Comments

Idag har vi haft innedag och spenderat dagen på högskolan. Vi började med ett examinerande tillfälle för våran VFU kurs där vi fick diskutera i tvärgrupper kring våran uppgift vi haft på VFUn. Sedan vid 11:30 var det dags för lunch och klockan 13.00 hade vi kursuppstart i våran nya kurs, specialpedagogik som jag tycker ska bli väldigt spännande och roligt att läsa. Ännu roligare när vi får vara i de grpper vi redan har och som vi jobbat i större delningen av våran utbildning med.

Efter sista föreläsningen som slutade 16, vart det en sväng på stan och sedan käkade jag och några tjejer sushi/pizza ) mitt val kan ni nog hil

Nu ska jag happa i säng och förhoppningsvivis sova lika mycket och lik gott som i går.

Likes

Comments