Min son, min lilla busiga ögonsten! Ni vet han som är tre år och full av energi.

Han älskar sin förskola och längtar varje helg att få åka dit. Jag tror nog att han anser att sin mor och far är supertråkiga, gamla och brist på energi. Så det är nog därför han längtar till förskolan varje helg. 

Men ärligt nu! vilken vuxen människa som arbetar heltid, orkar leka med en treåring från 06:00 till 19:00 hela helgen?  Det gör så inte jag och när måndagen kommer känner jag bara en lättnad över att jag äntligen ska få lite lugn och ro.
Förstå mig rätt nu! Jag älskar mina barn och vill att de ska få en trygg, rolig och stabil uppväxt och jag gör allt för att det ska så bli. (Men arbetet är min fristad, min egna tid)

Men just denna gång som jag skulle hämta upp min treåring på förskolan, sätt de och åt "mellis". Jag försökte smyga på honom men alla de andra barnen bara skrek rakt ut "din mamma kommer, din mamma kommer". Men min lilla ögonsten ignorerade dessa skrik och bara åt på sin smörgås och drack sin äckliga havremjölk.

Jag smyger upp till honom och ger honom en kram. Lycklig som han blir så ropar han högt "mamma". Jag sätter mig ner och väntar tills han ätit upp.

under tiden som jag väntar kommer en fröken rullandes till mig. Ja de sitter på små pallar med hjul så de slipper gå så mycket eller nå sånt åt det hållet 😊
Hon säger "idag hände det något ovanligt"
Jag känner klumpen i magen, hjärtat börjar dunka hårdare och jag börjar känna att tårarna bakom ögonen svider. Men jag försöker behärska mig och frågar om vad som har hänt?
Till svar får jag "din son har bajsat i papperskorgen inne på toaletten! Vi vet inte varför och fick inget svar. Så vi bara tvättade honom och städade upp och lät det vara"
Jag som förväntade mig det värsta! att han slagit någon,  bitit eller ja någonting sånt.  Jag liksom bara brister ut i skratt och där kom tårarna fram, fast då lyckotårar 😂

Jag måste sluta förvänta mig det värsta, det blir bara sopskit ändå 😂😜

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I helgen hade jag barnen för mig själv en stund och då blev det pyssel, bakning och vulkanbygge. Grabbarna va otroligt förväntansfull över vulkanen och förväntade sig ett kraftigt utbrott med otroligt glödande röd färg.

Vi arbetade flitigt med vulkanen och följde beskriven till punkt och pricka. Jag va otroligt fokuserad på att få till en riktigt bra vulkan. 
Jag va så fokuserad att jag inte märkte hur min treåring och dottern tog fram egna skålar och plockade från förpackningar med mjöl, O'boy, socker,  salt och karamellfärg.
När jag väl vänder mig om så ser jag en soptipp! det va så stökigt och så mycket saker överallt på bänken att jag bara sa "men oj!  vad gör ni?" till svar får jag "vi vill också baka"
Min treåriga grabb är röd om händerna efter karamellfärgen. Så det blev till att tvätta och städa.  😊

När väl vulkanen var färdig så förberedde vi oss på det värsta! Vi förväntade oss en explosion av fejkad lava - det skulle bli så häftigt.
Men vet ni vad! det kom lite pys och så kom det upp lite genomskinlig vätska!  Det såg ut som något helt annat 😂

Mina stora pojkar sa bara "men åh det där va ju inte nå coolt" och så sprang de upp för att spela istället.

när vi förväntar oss det värsta, så blev det bara kattskit av allt 😣😂

Likes

Comments

Den veckan bara rusade iväg! 

Min make som jag älskar så otroligt mycket är föräldraledig just nu och på hemmaplan. Det känns fortfarande väldigt konstigt att se honom varje dag 😂
Han är bra med barn men säkerhet är kanske inte hans starkaste sida.

När jag var på mitt arbete så fick maken för sig att vara en bra make, han åkte och handlade mat. Med sig hade han tre av barnen, den minsta, den mellersta och min bonusdotter. Det hela började ganska bra faktiskt, de tog sig till affären 😂. De tog en kundvagn och satte den minsta i den, alltså i själva vagnen och inte i sittsen som finns på den.
De gick i affären tills min mellersta fick för sig att hela affären var en lekplats och började springa runt för glatta livet. I farten försökte maken ta tag i honom och just då faller den minsta ur kundvagnen och landar på huvudet i golvet. Maken släpper allt och tar ett hopp över hyllorna med matvaror som han självklart river ner,  för att ta sig fram till vår minsta som ligger och skriker.

Väl hemma kollar maken huvudet, reflexer, motoriken och ögonreaktionen på vår minsta - allt är bra.
Jag kommer hem från arbetet och bonusdottern kan inte vänta med att berätta vad som har hänt. Hon tvingar pappa att berätta det.
Jag går upp i taket och blir flygförbannad på honom och totalt dumförklarar honom. "Du kan för f*n inte lämna ett sånt litet barn själv i vagnen ens en sekund - tydligen fattar inte du det" Sedan blev det ett litet dystert samtal angående detta.

Men minsta mår bra och fick inte ens en bula på huvudet! 😊 mössan skyddade bra.

Nästa dag på arbetet och jag riktigt njuter av att få jobba ingen. Inga barn som stör och jag får till och med sitta på toaletten själv på jobbet, även dricka varmt kaffe och äta en smörgås utan att bli störd 😂

Kommer hem igen och denna dag hade gått  bättre! trodde jag!
Det visade sig att de äldsta barnen hade varit osams på varandra och hackat på dörrarna med några svärd så det va svarta märken över dörrarna. Rummen på övervåningen var så stökiga att det inte ens gick att gå in genom dörröppningen. 
Den mellersta hade degat i sitt rum och lekt med leksaker i min säng.  Det va allvarligt grejer överallt!
När jag har arbetat från kl 05:30 så är jag inte jättesugen att börja storstäda när jag kommer hem.  Men det va bara att sätta igång med städningen!

En annan dag denna vecka gick maken till affären och jag satt i köket för att mata min minsta.  Den mellersta satt i badet och lekte.  Det va lugnt och stilla tills jag hör hur min mellersta börjar leka lite vilt med vattnet. Men jag satt kvar i köket och matade den minsta då det lät som om min mellersta hade det roligt i badet. 

Maken kommer hem och ser en flod med vatten på golvet i hallen.  Han går in och ser den mellersta stå med en hink i badkaret och hivar ut vattnet i luften och det landar med ett plask på golvet.  Maken frågar den mellersta "Men vad gör du?!" och till svar får han "jag tar bort smuts".

Jag går dit och ser mer vatten inomhus än vad jag har sett på badhuset! okej inte riktigt, men det va otroligt mycket vatten.  Det blev en tillsägelse och sedan fick maken städa upp det. Han gjorde ett fantastiskt jobb med detta och när kvällen kom var maken och jag helt slut.

Så okej!  Det spelar nog inge roll vem som har koll på vår mellersta - allt kan hända när han är i närheten😣😂 min make gör ett fantastiskt jobb med barnen och jag överväger att be om ursäkt för mitt lilla frispel tidigare i veckan 😁

Likes

Comments

När älskade storebror badar så vill lillebror vara med inne i badrummet. Jag hör från köket hur de skrattar och har roligt där inne.
Tänker att storebror leker i vattnet och lillebror tycker det är hysterisk roligt.

Men ändå känner man ju att man måste gå och kika så det går bra för barnen. Maken går och tittar, jag ser att han tappar hakan en sväng och ler tillslut. Han vinkar åt mig att komma dit för att se. Jag förbereder mig för den syn jag kommer att få se!

Och det jag ser är en storebror som har hällt mängder med vatten på sin lillebror. Hela golvet är fullt med vatten och båda två skrattar.

Det blev lite mer att ta reda på igen då. Denna underbara busiga unge! 😂

Stolt storebror 😂

Likes

Comments

Då var det dags att återgå till vardagen och arbetet igen. Föräldraledigheten är slut och maken är nu hemma. Det känns sjukt konstigt att ha honom hemma på vardagarna 😂 men vi hittar nog rutinerna snart! (hoppas jag 😃)

Under nyår så var vi hemma med barnen och åt lite gott och drack barnvänlig bubbel. läskande gott tyckte mina smågryn. Vi tänkte åka iväg och kolla på fyrverkeriet vid tolvslaget men barnen va så trött så vi sussade sött redan runt tio 😂
och tur var det, för det visade sig att det inte blev några fyrverkerier i vår stad. Det va visst något fel, så alla människor som stod där och väntade - väntade i onödan. Riktigt trist för dem.

Likes

Comments

När barnen hittar på för mycket bus på en och samma dag så kan man som mamma behöva en paus i vardagen.

Min treåring fick tag på ett läppbalsam och detta va givetvis roligt att kladda med. Jag hittade mängder med fettmärken överallt i huset efter detta. Så det blev lite att städa! 😣
På min städresa genom huset finner jag även att han har hittat after eight på övervåningen som va kvar efter julen. Dessa små chokladbitar är lätt att klämma sönder och kladda med också. Mitt lakan i sängen såg ut som det skulle vara ner bajsat! riktigt äckligt 😂😭
Det satt fast lite choklad på golvet också.  Så det blev till att städa lite mer.

Min minsta lilla snart ettåring ville tydligen också smaka choklad! Han fick sig ett bad efter detta men oj så lycklig han va efter detta 😂😍

Så denna mamma tog sig en paus från vardagen och gick ut på kvällen med vännerna. Det va säkert flera år sedan jag va ut med mina vänner och då utan barn. Jag kan faktiskt inte komma ihåg senaste gången det var!
som tur var så är min make hemma just nu vilket gjorde detta möjligt. Han jobbar borta vilket leder till att han är hemma ca två dagar i veckan och dessa dagar föröker försöker vi göra saker med barnen så det finns inte så mycket tid till dig själv.

Det va otroligt roligt att komma ut och få prata ikapp med sina vänner. Det som är så fantastisk är att även om vi inte har träffats på ett år så känns det inte konstigt utan man fortsätter vara där man lämnade det sist. I min värld så är detta riktig vänskap! 😍
Det blev lite god mat och otroligt mycket skratt. Men mamma som jag är var jag trött redan kl 21 😂😂 längtade hem till sängen, men jag stannade kvar till kl tolv vilket va en otroligt stor bedrift 😃

Likes

Comments

När mamma inte är med överallt så hittar sonen på bus. Jag har länge funderat om Ica har slutat att sätta sina små klistermärken på sina äpplen. Jag har liksom inte reflektera över detta när jag stått på affären och plockat i några äpplen i påsen.
Men för en dag sedan så lade jag upp mina nyinköpta äpplen i en skål på bordet i köket.
Jag tycker det är ganska trevligt att ha färsk frukt framme utifall barnen känner sig hungrig mellan måltiderna så tar de frukt istället för något annat. 

Men just denna gång gick jag och satte mig vid köksbordet och såg att det inte fanns några klistermärken på dessa äpplen. jag lyfte upp ett och synade det noga - det fanns inga bevis på att det ens suttit några där. 
Dagarna gick och jag funderade inget mer på den saken tills jag nyligen böjde mig ner vid köksbordet och hittade alla klistermärken som har suttit på våra äpplen. 😂

Det visade sig att han min treåring har tagit bort alla och satt dessa på bordet.
Nu vet jag varför det aldrig finns några klistermärken kvar på vår frukt. 😂😍

Likes

Comments

Såhär några dagar efter julafton har jag känt en knepig lukt i huset. Jag har funderat på vad det är som luktar men sedan bara skakat av mig det.  Det kan ju liksom vara vad som helst!

Men så idag kände jag denna lukt starkare än tidigare och det luktade lite fränare. Jag va ju bara tvungen att förstora upp mina näsborrar och börja sniffa!  Så jag går runt som en huvud som söker efter sitt byte och min näsa för min in till tvättstugan. Jag sniffar vidare och finner det jag söker efter! Det va min tvätthink, jag sätter ner näsan i den och drar in lukten genom näsan - vilket jag inte skulle ha gjort för det va en blandning mellan rengöringsmedel och ammoniak! Det luktade pyton 😥

Det visade sig att min underbara treåring hade kissat i den hinken på julafton för det va upptaget på toaletten. Enligt honom själv då 😂
Jag berömmer honom för hans problemlösning och ber honom att tala om för mig nästa gång han är kissnödig och det är upptaget på toaletten.
Vi får hoppas att han gör det 😂😂

Likes

Comments

När min mellersta får för sig att kartongen är roligare än själva julklappen!

Julen va härlig och barnen va lyckliga och det är allt jag önskar mig.  Men min mellersta som är som han är, tycker att kartongen va en roligare leksak än själva julklappen så känner jag att nästa år kommer det bli en mycket billigare jul 😂

Eftersom det är lite snöoväder idag och barnen är trötta efter julstöket så tog vi oss en tur i bilen så att barnen fick sova lite.  Det va ganska mysigt att åka på små skogsvägar och se den snötäckta landsbygden 😍

Vi hamnade tillslut på Coop och där fanns det lite leksaker kvar. Min mellersta hittade en lastbil som han länge velat ha men inte fått. Men idag var det en röd prislapp på den och barnet undrade vad det står på den.

Jag läser och säger att det är 50 % rabatt på lastbilen. Sedan förklarar jag ytterligare att det bara kostar HALVA priset. Min son tar tag i lastbilen och säger "den köper vi nu, den är billig" 😂
Ja visst varför inte!  den kostade 64 kr så helt okej 😊

Likes

Comments

Vi skulle åka och handla de sista klapparna inför julen. Vi va på några affärer och sist va vi in på ÖoB, vi skulle kolla om det fanns några lampor och några billiga småtomtar. Vi går runt och har den minsta i barnvagnen allt är liksom frid och fröjd.
Vi går till kassan och betalar det vi har köpt, går ut till bilen packar in påsarna och då ska jag lyfta in min minsta och inser att han har stulit batterier! Min 10 månaders har stulit, han är en tjuv. Du förstår paniken som sprider sig och ångesten som kommer.  Har någon sett det? Vet de om att han tagit det?  Tänk om de tror att det är jag som la det i vagnen? Ska jag gå in igen? Ska jag åka?

Hur gör vi i en sådan situation?  Vad skulle du göra? Bita i det sura äpplet och gå in med svansen mellan benen eller skulle du bara åka iväg och låtsas som ingenting?

Likes

Comments